Sveikutės mamytės,
As kose verdu taip : jeigu nori skystesnes tai imu viena dali kruopu ir keturias dalis pieno, priedai (cukrus, druska , sviestas t.t. pagal skoni)verdu neilgai , apie 10-12 min. po to palaikau uzdengta dar apie 10min , ryzius reikia pirkti apvalius , is ju labai skani ir tikra kose gaunasi.
Grikiu : 1 dalis kruopu 3dalys pieno, aviziniu dribsniu (Nordik) apie 200ml pieno ir apie 4d. saukstus kruopu, tik avizine reikia visa laika maisyti .
Koses verdu tik pati. Labai ivairias verdame:grikiu, avizu dribsniu, mieziu dribsniu, keturiu, penkiu grudu, ryziu, mieziu, kukuruzu (labai mylima mazosios kose
Kosytes verdu piene, nors pradzioj pilu truputeli vandens. Kruopoms verdant pieno vis ipilu, priklausomai nuo to kiek laiko kose dar virs. Vienas reikia nuolat maisyti, kitas maziau. Patirtis ateis beverdant del pieno - as verdu vandenyje, paskui uzbalinu pienu, nes parasyta kad karstesnej nei 50 tenperaturoj zuva visos naudingosios misinuko medziagos
Mano mazylis labai megsta Puikio koses. Kaip virt parasyta ant pakuotes, bet as kiekviena karta verdu vis kitaip
Nei cukraus, nei druskos i pieniskas koses ir mes nededam. Del naudingu misinuko medziagu- kosems as naudoju piena, o ne misinuka Mano nuomone kruopu koses tinka visiems ir vaikams ir suaugusiems, tik reikia jas gerai isvirti ir mazesniems rinktis smulkesniu kruopu kosytes. Kai kurios koses yra tik pavadintos-"vaikams"... Puikio kosiu mes nevalgom, nes ten kruopos taip smulkiai sumaltos, kad ta kose tampa panasi i pliurza (kaip tyre)
O grikius smulkini, ar tokios pat kaip ir suaugusieji valgo? Aš neseniai valgiau grikius, tai vaikas mane užpuolė, ir truputi kapojo, bet aš bijau kad pasprinks, todėl daug nedaviau. Jis net dantų dar neturi.
Grikiu as nesmulkinu , apskritai nemegstu visu maltu , spaustu ir kitaip perdarytu kruopu , kai verdu vaikui tai ilgiau paverdu ir pilu siek tiek daugiau skysciu(pieno,vandens) tada jie buna visai istize , dar patrinu sakute ir pridedu sviesto
As verdu tik vandeny - bijau alergijos. Paprasciausias kruopas verdu apie 20 min., kad visai suvirtu ir suminkstetu, paskui nukosiu ir siek tiek uzpilu MP. Kol kas labai gerai valgo. Tiesa, stambesnes kruopas ar dribsnius pries virdama su kavamale siek tiek "pasmulkinu", tik ne per daug - nes po to tokia bjauri pliurze pasidaro
o man tai tos puikio koses nu kokios neskanios. Kodel jos tokios karcios???
O kokias koses pirkti? Rimi radau tik kazkokiu rusisku. Kur ieskoti Hippo ar dar ko nors?
aš dabar perku bebei košes.Visai skanios, išskyrus kukurūzų labai jau šlykšti pasitaikė
E.... Kas tas MP
Mamos pienas
O as verdu taip: i vandeni idedu supjaustyto obuoliuko arba moliugo, truputi paverdu, jie geit sutizta ir tada idedu susmulkintu dribsniu Nordic ar kt., pora min ir viskas, dar palaikau uuzdengta
SIAIP tai kartuma dazniausiai duoda aviziniai dribsniai t.y. seni aviziniai dribsnaii man siaip niekad nepavyko nusipirkti lietuvisku aviziniu dribsniu kurie butu nekartus tad dazniausiai renkuosi Nordic arba Herkules dribsnius ir is ju verdu kosytes
na o mums tai kukuruzu
o kaip isvirti kruopu kose is miltu (na juk tik pradedant reikia visiskai homogeniskos koses-tyreles)?
as galvoju virti is tu miltu, kur dabar yra pirkti: avizu miltai, grikiu miltai... tik kiek laiko juos reikia virti (cia gi neparagausi minksti miltai jau ar dar ne kiek skyscio pilti, kad nei prisviltu, nei per skysta butu (gi nenukosi)?
SAN , AS TAI NEPERKU MILTU, BET PAIMU IR SUMALU, ARBA SU KAVAMALE, AR SU SPEC IRANKIU IR TADA VERDU
Kiek pamenu manasis nevalgydavo tu pirktiniu, nu tai anksti pradejau pati virt, visokias grikiu, ryziu, ir visokias kitokias
na ar pirkt sumaltas, ar malti - tai cia tas pats. esme, kad is miltu virti. tai parasyk, kiek laiko verdi ir kokiu santykiu vandens ar kitu skysciu pili. na vnz virimo (ne malimo) instrukcija. aciu.
aš kruopas malu su kavamale. kol dar valgom mažai tai ir dedu 1 valgomą šaukštą košės miltų ir užpilu 1 stikine vandens (arba kad apsmetų). su avižine koše nelabai supratau, nes momentaliai ji išbrinko ir nesupratau kiek reikia virti (bet dar pasitobulinsiu
o as neturiu kavamales, tai darau atvirksciai: pirma isverdu, o paskui sumalu su kokteiliu plaktuve ipylusi misinuko, taip darau grikiu kose ir darzoves taip pat ruosiu, tik misinuko darzovems reikia maziau. Kol kas bandem tik grikius, veliau bandysiu avizinius dribsnius. Ir dar galvoju , kad obuolio reiketu i tas kruopu koses idet, kad skoni paivairint. O koses pati virt pradejau, kai nusipirkau Milupos kukuruzu kose su bananais- baisesnio skonio koses nagalejau isivaizduot
As verdu savo ziogui MANU kosyte taip:
I 1/2 stiklines karsto vandens iberiu 2 arbatinius saukstelius manu kruopu, jei norima tirstesnes kosytes reikia ideti daugiau. Maisant verdu ant mazos ugnies apie 15-20 min. Baigiant virti idedu pora gabaliuku saldytos susmulkintos morkytes, kad butu jam skaniau Galima ideti truputi sviestuko, druskytes
Ar reikia pries verdant smulkinti avizinius dribsnius Millyn Paras?
Na jau mazdaug isivaidzuoju kaip pradesiu daryti kosyte
Šiaip tikrai, ar 6 mėn kūdikiui galima duoti pvz Uncle bens ryžių, nu niekaip nesuprantu. Man tai priimtinesnis paruošimo būdas yra išvirti kruopas, o po to sumalti, kažkaip neįsivaizduoju kaip tuos miltus galima virti.
O kokių grūdų nereikėtų duoti? Kiek žinau manų kruopos visiškai nevertingos. Dar lyg tokių kuriose yra gliuteno. o kuriose yra?
Aš duodu grikių ir avižų košeles.Turiu nusipirkusi BEBI greitai paruošiamos košelės,bet daugumoje verdu pati.Sumalu kvamale ir verdu.Pagardinu MP ir
Kruopas perku paprastas,kur valgome mes visi.
Kokias jus verdat koses savo burbulams ? ar is grudu ar is miltu ? ( sumalat grudus) . gal kas gali pasufleruot koks miltu ir vandens santikis ir kiek min. reikia tokia kose virti? Aciu uz patarimus
nezinau kaip kitos,bet as is grudu neverdu...yra tokios "bebi" koses ivairiausiu rusiu:aviziniai dribsniai+misko uogos;grikiu kruopos su obuoliais ir slyvom,javainiai su vaisiais,kukuruzu kose ir pan.jos atrodo kaip miltai ir labai lengva paruosti (instrukcijoje aiskiai parasyta)
p.s.ant pakuociu raso, nuo kokio amziaus tinka
Mes irgi valgom tik pirktines kosytes,jos
O vandens reikia pilti kazkur 50ml ant vieno valgomojo sauksto,bet irgi nuo kosytes priklauso!siaip turi buti tokios konsistencijos kaip pirktines tyreles,biski tirstesne!
Maniškė sintetinių gatavų košių nevalgė, o ir gerai.... Verdu iš dribsnių - avižų, grikių, iš smulkintų kukurūzų, dabar jau duodu keturiuų ar penkių grudų dribsnius. proporcijos - du šaukštai (apie - nes skritingų kruopų skirtingas subrinkimas) ir beveik stiklinė vandens, užvirinu ant mažos ugnies, paverda keliatą minučių, išjungiu, pastovi, subrinksta, tada pilu du šauktus pieno, dar užverdu, pamaišau, palieku subrinkti ir atvėsti. Tada permalu su blenderiu, dedu tyrelės ir - skanaus
QUOTE(Vilusa @ 2005 12 20, 22:39) Maniškė sintetinių gatavų košių nevalgė, o ir gerai.... Verdu iš dribsnių - avižų, grikių, iš smulkintų kukurūzų, dabar jau duodu keturiuų ar penkių grudų dribsnius. proporcijos - du šaukštai (apie - nes skritingų kruopų skirtingas subrinkimas) ir beveik stiklinė vandens, užvirinu ant mažos ugnies, paverda keliatą minučių, išjungiu, pastovi, subrinksta, tada pilu du šauktus pieno, dar užverdu, pamaišau, palieku subrinkti ir atvėsti. Tada permalu su blenderiu, dedu tyrelės ir - skanaus Dariau lygiai taip pat
Kadangi neturiu kuo sumalti, tai perku jau kruopų miltus"ekologiškas pradas", juos pilu maišydama į verdantį vandenį, per 3 min išbrinksta, po to įpilu Mp ar mišinuko ir vaisinių tyrelių
QUOTE(linytes @ 2006 03 30, 14:53) Kadangi neturiu kuo sumalti, tai perku jau kruopų miltus"ekologiškas pradas", juos pilu maišydama į verdantį vandenį, per 3 min išbrinksta, po to įpilu Mp ar mišinuko ir vaisinių tyrelių Arba galima duoti "Pukio " kose, ten tik ne miltai, o siek tiek rupesnio malimo kruopytes, virimas aprasytas, nors virdavau idedama didesni arb.sauks. kieki nei nurodytas. Mano vaikams buvo
Aš perku ryžių, avižų dribsnius ir verdu. Kartais įtarkuoju obuoliuko, banano, įdedu varškės arba pagardinu šviežių žemuogių uogiene
Aš tai perku gatavai sumaltas košytes: Bebi, Milupa.
Tik tas, kur be vaisių ir daržovių priedų - tik į miltus sumaltos kruopos, +vitaminai. Tai tik užpili MP, mišiniu ar vandeniu, išmaišai ir psio. Man tai pačiai Tik dedu šaukštu daugiau, nei parašyta - tirštesnę geriau sumaitint.
As irgi perku MILUPA ir BEBI koseles. Bet aviziniu dribsniu mano ponaitis nevalgo, ir pati viriau, turbut jam neskanu.
Maniškė griežtai atisako pirktinių vaikiškų košių
QUOTE(pilypukė @ 2005 12 20, 16:33) nezinau kaip kitos,bet as is grudu neverdu...yra tokios "bebi" koses ivairiausiu rusiu:aviziniai dribsniai+misko uogos;grikiu kruopos su obuoliais ir slyvom,javainiai su vaisiais,kukuruzu kose ir pan.jos atrodo kaip miltai ir labai lengva paruosti (instrukcijoje aiskiai parasyta) p.s.ant pakuociu raso, nuo kokio amziaus tinka O mano mazylis nuo tokiu kosiu ziaukcioja. Jam matomai per saldu-per klampu. As verdu naturalias kruopas. Verdu pienuke praskiestame vandeniu, idedu truputi sviestuko ir druskytes. Mazylis saldumo visiskai nepripazysta. Jam visur turi buti mesa arba bent jau kose su druskyte. Naudojam ,,Nord" produktus (toks lyg pavadinimas) ir ,,Galintos" produktus. Dazniausiai verdu 5 ar 4 grudu koses. Labai megstam grikius-nesmulkintus. Smulkintus spjauna-skonis nepatinka, kaip miltai.Mano maziukas valgo tai kas naturalu t.y. perdaug nesusmulkinta. Papildyta: QUOTE(Agotukas @ 2005 12 20, 23:46) Dariau lygiai taip pat pritariu be proto saldzios. gali visi galai uzsiklijuoti. Beto sintetika
Mano mergaitė nevalgo nei pūkio, nei bebi,nei kitų košių.Aš jai verdu iš paprastų grūdų.Labiausiai mėgsta grikių ir ryžių dribsnių košytes
MAMOS, HELP!
mums jau 5 mėn., taigi reikia primaitint. vaikas alergiškas, ir alergologė patarė pradėti nuo kruopų košių be pieno. o aš nemoku laukiu atsakymo
Mes pradėjom nuo grikių košytės
Va, ir dabar eisim tuoj grikių košytės virt .Kitą savaitę pradėsiu ryžių .
Mes galima sakyti ir užaugom su mano virtomis košėmis. Niekada nenaudojau greitai paruošiamų vaikiškų košių.
Greičiausiai išverda dirbsniai: Galintos grikių, ryžių, avižų, 5 grūdų... Bet galima ir paprastas kruopas virti, tik ilgiau reikia virti. Dribsnius aš verdu piene. Kai išverda, dar su blenderiu sumalu/suplaku, kad neliktų dribsnių gabaliukų, nes nuo kūdikio laikų maniškis negali pakęsti košėje dribsnių gabaliukų. Jeigu košė per skysta, tai nieko padaryti neįmanoma, o jeigu per tiršta, tai įpilu verdančio pieno arba verdančio vandens. Jeigu kruopas, tai reikia virti vandenyje, baigus virti nupilti ir užbalinti bei sumalti blenderiu. Nu nebent vaikas toleruoja nemaltas kruopas. Tada supilu į stiklinėlę ir pamerkiu į karštą vandenuką, kad neatšaltų, o valgome po truputį semdami iš stilkinėlės į lėkštutę. jeigu košė nebe karšta, tai nebenorim - nebeskanu Nors jeigu per karšta - irgi negerai. Mes iš karto valgėme iš šaukštelio. Tai nuo 4 mėnesių iki 6 kažkaip labai mėgdavo laikyti pats šakštelį rankute ir dėti sau į burną. Bet paskui toks noras dingo.
mes jau mėnėsį valgom košytes po 100-150 g per dieną... verdu iš miltų, ką nusipirkau, ką malu... be pieno, tik įpilu biški alyvuogių aliejaus. ryžiai patiko, miežiai-avižiai-grikiai nepatiko, sorai taip nieko, kviečiai patiko, kukurūzos alergizuoja
Mielos mamos,
patarkit, mes tik po pusės mėnesio ragausim pirmą košę. Tačiau aš nežinau, ar reikia išvirus košei ir įpylus mamos pieną užvirinti ir su juo? tarkim vaikučiui 7 mėn. ir jis ryte valgo grūdų košę. kiek gramų jos duodate? Pvz., mažas Hipp indelis yra 125 gr. Labai laukiu patarimų Štai tokius klausimus vienoje temoje uždaviau prieš maždaug mėnesį. dabar vaikutis paaugo ir reikia virti tas košeles, o atsakymų neturiu, todėl labai tikiuosi mamų patirties skryneles atidaryti. Iš anksto dėkui
tiesa, dar norėjau pridurti, kad klausiu apie grūdų košes, nes daržovienes jau verdam, triauškiam ir laižomės
tai toliau laukiu patarimų, kurių nesulaukiu... QUOTE(uhu @ 2007 01 15, 01:50) Mielos mamos, patarkit, mes tik po pusės mėnesio ragausim pirmą košę. Tačiau aš nežinau, ar reikia išvirus košei ir įpylus mamos pieną užvirinti ir su juo? tarkim vaikučiui 7 mėn. ir jis ryte valgo grūdų košę. kiek gramų jos duodate? Pvz., mažas Hipp indelis yra 125 gr. Labai laukiu patarimų Štai tokius klausimus vienoje temoje uždaviau prieš maždaug mėnesį. dabar vaikutis paaugo ir reikia virti tas košeles, o atsakymų neturiu, todėl labai tikiuosi mamų patirties skryneles atidaryti. Iš anksto dėkui mes pradejom nuo pirktiniu kosiuMILUPA.tik dabar po biski pradejom valgYt grudu kose,verdu su vandiniu ,o pato pres valgant ipilu misinuko.mum 7men.suvgom ape 150-180Ggr
Labai labai aciu, Julite.
Man dar labai svarbu zinoti, ar kas verda tik su vandeniu. Misisnuko maniskis negeria, o melztis piena, ji laikyti, ka as zinau, imanoma, bet kol kas atrodo l. sudetinga Lauksiu komentaru. Aciu. QUOTE(uhu @ 2007 01 15, 20:48) Labai labai aciu, Julite. Man dar labai svarbu zinoti, ar kas verda tik su vandeniu. Misisnuko maniskis negeria, o melztis piena, ji laikyti, ka as zinau, imanoma, bet kol kas atrodo l. sudetinga Lauksiu komentaru. Aciu. Na, aš kol kas darau tik pirktines Milupa košes be cukraus ir pieno. Tai jad darau tik su vandeniu ir įdedu arba obuolių, arba slyvų tyrelės, nes labai pradėjo kietėti viduriukai. Mišinių dar net išbandę nesam, o nusitraukinėti pieno visai neturiu jokio noro. Manau, jei sėkmingai žmogutis kerta košes gamintas vandeny, tai pienuko atsigeria pavalgiusi. Bet va, nuo kviečių mažiukę pabėrė, grįžom prie ryžių ir avižų ir suabejojau, ar duoti grikių. |