Tai ne ta tėviška meilė, kuria mes vaikus mylime patys, bet visgi irgi meilė
Man privačių darželių atmosfera atrodo turėtų būti jaukesnė ir panašesnė į namų, nei valstybinių darželių. Tik tiek.
Enigma, aš meile vadinu pašaukimą dirbti su vaikais.
Tai ne ta tėviška meilė, kuria mes vaikus mylime patys, bet visgi irgi meilė Man privačių darželių atmosfera atrodo turėtų būti jaukesnė ir panašesnė į namų, nei valstybinių darželių. Tik tiek.
NU AS IR SAKAU, KAD VISTIEK TURI KAZKAS PADETI, NES VIENAI SPETI NU NIEKAIP.... QUOTE Čia Kaune, Aleksote Gal galėtum tiksliau parašyti, kur Aleksote yra tas darželis, nes aš žinau tik tą, kur prie funikulieriaus yra ir darželį - mokyklą prie turgaus. Aš gyvenu Aleksote, tai man būtų labai gerai savo zuikį netoliese vesti.
Sveiki, gal kas galit pasakyti kokie yra privatus darzeliai Kaune?
Aciu QUOTE(katuka @ 2005 03 01, 11:21) Gal galėtum tiksliau parašyti, kur Aleksote yra tas darželis, nes aš žinau tik tą, kur prie funikulieriaus yra ir darželį - mokyklą prie turgaus. Aš gyvenu Aleksote, tai man būtų labai gerai savo zuikį netoliese vesti. Atsiprašau, nesekiau temos, tai nepastebėjau klausimo. Mūsų darželis yra Bitininkų gt. prie Julijanavos vidurinės mokyklos. Parašau, jei dar aktualu.
Gal kas galėtumėt parašyti koordinates Vilniaus priv. darželių(nelegalių). Būčiau labai dėkinga
!!!!!!!!!!! LABAI SKUBIAI IESKOME NELEGALAUS LOPSELIO-DARZELIO. GYVENAME VILNIUJE, UZUPYJE,O DIRBU FABUOSE,BET VAIKA GALIU ATVEZTI BETKUR. DUKRYTE 2,2METU.
BUKIT MIELI, SKAMBINKIT AR RASYKIT. LABAI LAUKIAM
Mes irgi norime leisti savo vaika i privatu nelegalu lopseli -darzeli. Gal galeciau gauti koordinates arba AŽ.
Aciu QUOTE(Linda+ @ 2006 01 25, 14:19) !!!!!!!!!!! LABAI SKUBIAI IESKOME NELEGALAUS LOPSELIO-DARZELIO. GYVENAME VILNIUJE, UZUPYJE,O DIRBU FABUOSE,BET VAIKA GALIU ATVEZTI BETKUR. DUKRYTE 2,2METU. BUKIT MIELI, SKAMBINKIT AR RASYKIT. LABAI LAUKIAM Paaiskinkit man, kuo skiriasi nelegalus darzeliai ir kuo jie geresni? Ar mazesne kaina? Kokia ji? QUOTE(baltic*girl @ 2006 02 11, 20:27) Vat man nesuprantama kodėl netinka legalūs privatūs darželiai? Nenoriu nieko blogo pranašaut, bet jei kas nors vaikučiui atsitiks. Kas už tai atsakingas? Niekas. Legalus darželis - tai ir patalpos, jų įrengimas patvirtintas, ir higienistai palaiminimą davė ir visi kiti biurokratai. O ir sutartis yra. Auklėtojos "legalios", turinčios specialų išsilavinimą, o ne pensininkų pora... Ir aplamai - mokesčius mokėti reikia QUOTE(baltic*girl @ 2006 02 11, 21:27) beabejo kaina mažesnė, bet kaip Motina rašė yra šie minusai, nors mačiau nelegalų darželį ir geriau įrengtą nei legalūs iki šiol buvo. Nežinau kaip šitas naujas, bet būtų įdomu sužinoti, sakau gal į svečius įsiprašysiu
Tai kad cia ir diskusija neimanoma- Vilniuje keli privatus legalus darzeliai. Kodel? Todel kad Svietimo istatymas toks, kad privacioms svietimo istaigoms LT dar ne laikas atsirasti, uzregistruoti pvz. legalu darzeli sveiko proto neuztenka. Yra tiek kliuciu, higieniniu, statybiniu ir visokiu kitokiu, kad daugelis nuleidzia rankas.
Nekalbu uz visus, bet yra nelegaliu privaciu darzu, kur sudaromos vako prieziuros sutartys, vaiko maitinimo sutartys.
Enigma, o į kokį darželį vedi savo vaikučius?
gal ir man kas parašytų į AŽ kontaktus privačių darželių, kad ir nelegalių ačiū
Mielos mamytes, as tai uz privacius darzelius. Zinau, kad Vilniuje bent keli yra, vienas tokiu - Liubertienes vidurineje mokykloje.
Cia vaikai priimami nuo 2,5 metuku. Mano drauge veda 2 metu ir 8 menesiu mazyli, tai labai patenkinta. Vis dziaugiasi - cia pamokeles vyksta ir anglu kalba, ir yamaha, ir teatro pamokeles. Zinau, kad grupes mazos, daug aukletoju. O vaikus net pries vedant i lauka apziuri gydytojas, dirba logopedas. Drauge, pries vesdama i si darzeli, turejo aukle, tai sake, kad mokejo tiek pat, kiek dabar uz darzeli, o prieziura - nesulyginama. Aukle be issilavinimo specialaus, nepatyrusi. O privaciame darzelyje - ir maistas sviezias, ir aukletojos su auksta kvalifikacija, ir gydytojas salia. Jau nekalbant apie aplinka ir tai, kad tarp vaiku iskart pradejo labai graziai sneketi, nors iki tol tik guguodavo...
As taip pat labai noreciau gaut adresiukus tu privaciu legaliu ir ne darzeliu, nes jau laikas apsidairyt.
As irgi noriu leisti savo vaika i privatu nelegalu lopseli -darzeli. Gal galeciau gauti koordinates i AŽ.
Aciu
taip niekas ir neatsiunte adresiuku?? Gal kas zinot?
Sveiki ir mane labai domina privatus darzeliai. noriu savo suneli leisti nuo metuku. legalus priima tik nuo 2.5-3 metu. Gal kas zinot nelegaliu, prasau parasykit
Sveikutės.
Gal galėtumėte parašyti: Manau, kad viskas pasaulyje yra susitarimo dalykas Širdingai dėkoju už jūsų nuomones
Darželiu šiokia tokia pasiula yra, bet kaip su lopšeliais
Problema tada kai vaikui tik 1 metai o tau jau reikia į darbą. Su auklėm nekas, per daug asmeniškumų gaunasi. Taigi aš savo aukseli leisčiau į privatų lopšelį, kur butų nedidelės grupės, grupėje kelios auklėtojos. Žodžiu už gera priežiura manau negaila butu ir kokio 1000 lt.
Va mano kolege rado toki dalyka, cia aisku ne darzelis, bet gal kas jau bande ir turi atsiliepimu?
http://www.kidygym.lt/lt/?pid=8 Pvz. asgalvoju, kad kai kurios mamos gal iesiena dirbti puse etato (sakysim) nes vaikui dar tik metai, i palikti kelioms valandoms sioje istaigoje butu iseitis..tik aisku brangoka..bet gal imano sutarti su ta imone sudaryti...bet va kartais, jei ner kur vaiko palikti, manau nebloga iseitis butu (tik nezinau, kaip ten viskas yra, rekes pabandyti nuvesti vaika ir apziureti)
Sveikutes mamytes gal kas zino apie privatu darzeli Pilaitej?
Labai domina.Aciu
Kazkur Karoliniskese yra "nelegalus" darzelis.Gal kas zinot, kur?Laaaabai reikia
Esu pedagogė. Kaune norėčiau įsteigti privatų lopšelį-darželį, o vėliau ir privačią mokyklą. Tik štai nežinau nuo ko pradėti, kokie ten reikalavimai, kad gautum ir valstybės paramą. Gal yra mamų, kurios turi jau tokį darželį ir galėtų pasidalinti savo patirtimi ?
Sveikos,
nemazai buvo anksciau rasyta apie darzeli jeruzaleje Pievu 8. Nuo sausio visurio bandysiu ten vesti savaja. Maniske bus jauniausia, nes bus tik ka sueje 2metukai. vaiku grupeje nemazai, bet noreciau ,kad mamos tos kurios dabar vaikus ten vedat (vedet), parasytumet ar eate patenkintos vaiku prieziura. Nors siaip man aplinka tai labiau patiko paprastam valdiskam darzelyje, bet deje vaika uzrase tik nuo rugsejo men., tai bandysiu i si darzeli vesti. Is pirmo zvilgsnio vaizdas atrodo toks, kad paprastam name gyvena seima su daug vaiku, nes ju visu amzius skirtingas. patalpa nedidele, ten pat valgoma, ten pat zaidziama. Bet dar nesusidariau normalios nuomones. Nezinau patinka ar ne.
Prasau pagalbos. Atsiuskit prasau zinute apie privacius darzelius(gali buti ir nelegalus, geriau Baltupiuose, Jeruzalej ar Naujamiestyje)
Bijau, kad vaikui nervine liga ivarysim, nebegaliu daugiau kankint paprastam. Aciu
Kas žinote privatų darželį Klaipėdoje?
QUOTE(violla @ 2006 12 24, 11:12) Sveikos, nemazai buvo anksciau rasyta apie darzeli jeruzaleje Pievu 8. Nuo sausio visurio bandysiu ten vesti savaja. Maniske bus jauniausia, nes bus tik ka sueje 2metukai. vaiku grupeje nemazai, bet noreciau ,kad mamos tos kurios dabar vaikus ten vedat (vedet), parasytumet ar eate patenkintos vaiku prieziura. Nors siaip man aplinka tai labiau patiko paprastam valdiskam darzelyje, bet deje vaika uzrase tik nuo rugsejo men., tai bandysiu i si darzeli vesti. Is pirmo zvilgsnio vaizdas atrodo toks, kad paprastam name gyvena seima su daug vaiku, nes ju visu amzius skirtingas. patalpa nedidele, ten pat valgoma, ten pat zaidziama. Bet dar nesusidariau normalios nuomones. Nezinau patinka ar ne. as taip pat mastau apie privatu, jeigu gauciau darba man patiktu toks, kuriame vaikai skirtingu amziu, nes tai naturalu, mazesni lygiuojasi i vyresnius. kitokio proto ir pan. tik nelabai yra info apie privacius darzelius vilniuje Papildyta: QUOTE(String @ 2007 09 11, 14:15) ka radau: http://www.infoplius.lt/zemelapis/rezultat...p;pa=5&ip=1
girdejau kad yra darzeliu vaikams jau nuo 6 men. gal zinote kur ?
KLAIPEDA QUOTE(ViduxKLP @ 2007 09 17, 23:31) o tai ne geriau toki maziu bent jau auklei savo namuose patiketi,arba geriausias variantas-paciai paauginti bent iki metuku QUOTE(Olaiva @ 2007 09 19, 21:25) Aš irgi už, bet yra vienas bet... Trims pragyventi iš vienos algos ir 97 Lt valstybės "paramos" nelabai gaunasi, ypač su dabartine infliacija. Norėčiau išeiti į darbą, bet valstybiniai lopšiukai tik nuo 2 metų, o dar klausimas, ar vietų bus. Deja, kiek suprantu, Kaune privataus lopšiuko, kur būtų galima palikti metinuką, išvis nėra nė vieno
kas zino ka apie nauja darzeli bendoreliuose-metu laikai
kaina 1600Lt i menesi
paziurek cia www.metulaikai.lt kaina siurpoka, bet savo atzalele greiciausei leisim ten
Salmoneliozė "Meškiukų pastogėje" Šaltkalvių g.:
http://www.lrytas.lt/?data=20071025&id...d=99&view=2
nematau jokio skirtumo tarp privaciu ir neprivaciu darzu
....reikia gerai sutarti su aukletojom, nepagailet joms kartais kazka padovanoti...ir bus jums privatus darzelis QUOTE(auksule @ 2007 11 15, 15:13) nematau jokio skirtumo tarp privaciu ir neprivaciu darzu ....reikia gerai sutarti su aukletojom, nepagailet joms kartais kazka padovanoti...ir bus jums privatus darzelis O tai norite pasakyti,kad geras pedagogas su tavo vaiku elgsis gerai tik tada kai atnesite dovanele Kaip ir keliu policininkas paleis,jei duosite kysi,ar teisejas ispres jus byla teigiamai jei pamaloninsite "dovanele"
as vaika leidziu i valdiska darzeli ir esu tuo visiskai patenkinta.O privaciuose as nematau kazkokiu dideliu pranasumu,nes ten vaikai ka nori ta daro, nenori miegoti tai nemiega nori miega,na zodziu rezimo nulis,bet cia tik mano nuomone.
QUOTE(knielita @ 2007 11 05, 16:19) Ir tikriausiai dar ilgai nebus. Nes pas mus sudarytos VISOS sąlygos - didžiulės biurokratinės kliūtys, nenormalūs mokesčiai ir t.t., kad tik legalių darželių (ir daug ko kito..) nebūtų. Deja. Beje, kažkas forume jau buvo labai teisingai parašęs - legalius daržiukus pavyksta įkurti toli gražu ne tiems, kurie turi gražią idėją, atatinkamą išsilavinimą, patirtiers, žinių, nuoširdaus noro sukurti kažką gražaus ir t.t..Realiausias galimybes turi ne tie "idėjiniai", o "biznieriai" - turintys reikalingų protekcijų, pažinčių tą apeiti,anam duoti kyšį, turintys ne reikalingą išislavinimą, o reikalingą pradinį kapitalą ir pirmiausiai galvojantys tikrai ne apie jūsų vaikus, o apie savo biznį. Papildyta: QUOTE(vejunestela @ 2007 11 16, 08:54) O privaciuose as nematau kazkokiu dideliu pranasumu,nes ten vaikai ka nori ta daro, nenori miegoti tai nemiega nori miega,na zodziu rezimo nulis,bet cia tik mano nuomone. Režimas - tai juk nebūtinai prievartinis pietų miegas (o jūs žinote, kokiu būdu auklėtojos darželiuose verčia nenorinčius miegoti? geriau nežinokite. ). Režimas taip pat yra ir pusryčiai to pačiu metu, ėjimas į lauką, žaidimai, savaitgalis ir kitos dienos ir t.t. ir t.t. QUOTE(jolita.martyna @ 2007 11 15, 07:41) O tai norite pasakyti,kad geras pedagogas su tavo vaiku elgsis gerai tik tada kai atnesite dovanele Kaip ir keliu policininkas paleis,jei duosite kysi,ar teisejas ispres jus byla teigiamai jei pamaloninsite "dovanele" Na aš noriu pasakyti, kad už gerą geru atsilyginama..taip buvo ir bus..o jei tėvai nesusipranta uz kokius atlyginimus dirba aukletojos ir , kad jų greit nebeliks tai tegul ir veda į privačius darželius. Aš nesakau, kad tėvai kurie nieko neduos tai jų vaikas kentės, bet aš kalbu apie žmogišką tarimasi, apie tai kas tesėta.....kad vaikas jaustusi puikiai valstybiniame darže reikia labai nedaug...reikia nuoširdaus bendradarbiavimo su auklėtoja.. tada ir jai visai kitoks stimulas bus dirbti...KADA TĖVA ISIKIRS PAGALIAU P.S.neturiu nieko pries ir prieš privačius darželius QUOTE(flight @ 2007 11 16, 12:17) Papildyta: Režimas - tai juk nebūtinai prievartinis pietų miegas (o jūs žinote, kokiu būdu auklėtojos darželiuose verčia nenorinčius miegoti? geriau nežinokite. ). Režimas taip pat yra ir pusryčiai to pačiu metu, ėjimas į lauką, žaidimai, savaitgalis ir kitos dienos ir t.t. ir t.t. nagi nagi tai kokiu budu?labai jau idomu pasidare QUOTE(vejunestela @ 2007 11 18, 16:10) as nzn tiesiog nematau reikalo moketi daug daugiau pinigu jei mano vaikui gerai ir valstybiniame darzelyje. Su šiuo visiškai sutinku ir džiaugiuosi, kad tavo vaikui gerai. Jei manajam ten būtų gerai, aš irgi tikrai pataupyčiau O dėl migdymo, tai visaip būna, ir bausmės, ir išrengia tuos neklausančius vaikus QUOTE(flight @ 2007 11 19, 11:44) Su šiuo visiškai sutinku ir džiaugiuosi, kad tavo vaikui gerai. Jei manajam ten būtų gerai, aš irgi tikrai pataupyčiau O dėl migdymo, tai visaip būna, ir bausmės, ir išrengia tuos neklausančius vaikus Kad tokie dalykai buvo tarybiniais laikais tai ir pati prisimenu kai maza buvau , bet dabar tai jau turbut pavieniai atvejai siais laikais, be abejo tikiu kad aukletoja ir pabara tuos neklauzadas , bet kad duotu raminamuju pirma karta girdziu.Beto turi buti kazkokia drausme, o tai jau jei viskas bus leidziama tai jau manau kad gali isaugti laikinukas
Gaila, kad Kaune nėra privačių darželių. Mano kaimynkos proanūkis lanko Vilniuj privatų darželį, tai jau patenkinti, patenkinti
Taip, kad manau, jei vaikui patinka, jei jis ten daug ko išmoksta, jei gerai ir tėveliams, tai galima ir daugiau pamokėt. Tuo labiau, kad vaikas jį gali pradėt lankyt nuo ankstyvesnio amžiaus QUOTE(juliux @ 2007 11 28, 14:57) Mano kaimynkos proanūkis lanko Vilniuj privatų darželį, tai jau patenkinti, patenkinti Gal žinai pavadinimą to darželio? |