Aš jau tiek prisiskaičiau apie vištienos patiekalų sukeliamą salmoneliozę, kad nebežinau ar galiu duoti jos savo 1,5 m dukrai. Vištos kulšelę išvertu ir duodu supjaustytą su daržovėm, kartais kulšės viduje būna rausva, gal nepakankamai išverdu? Kiek laiko reikia virti vištieną?
As savo mazyliui 1m.2men. duodu vistiena ir kepta ir virta,ir kazkaip negalvoju apie tai,kad gali uzsikresti,juk ne zalia mesa duodi
O verdu tai maziausiai 40min.,nezinau ar cia daug,ar mazai,bet vista buna isvirus ir minksta
Aš duodu vištiena nuo 7 mėnesiu ir apie tai negalvoju ir toliau valgom ja ir nieko tikrai nenutiko tfu tfu tfu
jei vaikas ne elergiskas vistienos baltymui tai gali vistiena valgyti,bet geriausia krūtinele,nes kulsele turi daug nesvarumu....
Ir mes valgome
Sultinukas,vistiena,makaronai,krapai-labai skani sriubyte. Dar morkos Juk verdi.Kai temperatura 100 laipsniu labai daug bakteriju zusta
Aš duodu vištienos. tiesa, iš pradžių tik krūtinėlę duodavau. Dabar jau viską
Aš irgi duodu vištienos. Verdu apie 45 - 50 min. Bijau, kad neišvirs, tai apsidraudžiu dar
aš ir duodu virta vištieną, ar keptą orkaitėj, ir kol kas nieko
Mūsų mėgstamiausia sriuba,tai vištienos sultinukas
valgom ir net labai virta vistyte , manau , kad salmonelos isverda
Mes valgom vištiena ir jau seniai, pradėjom nuo kokių 10 mėn. su trintom daržovėm ir dabar labai patinka.
duodu,kazkaip net ir nesusimasciau apie tai.manau svarbiausia gerai isvirti.
Labai megstam vistiena. Perkam is parduotuviu ir kepam, verdam... nebijojom nei pauksciu gripo ir nebijom salmoneliozes
Net minties tokios nebuvo, kad neduoti vištienos
Vistiena duodam jau seniai (ir virta ir kepta) ir net nesusimastem apie ligas
Duodu tik prieš tai nulupu odą, kad nebūtų taip riebu, o užsikrėst na baisu būtų bet gi ir nuo kiaulienos galima užsikrėst visokiom trichineliozėm.
aš tai duodu nuo 8mėn.Manau, kad gerai išvirta višta dar niekam nepakenkė
As irgi savo grudui duodu vistos jau nuo astuoniu menesiu...viskas po kol kas o.k
Valgom gana senai ir gana skaniai....
QUOTE(daivoska @ 2006 08 09, 14:42) Aš jau tiek prisiskaičiau apie vištienos patiekalų sukeliamą salmoneliozę, kad nebežinau ar galiu duoti jos savo 1,5 m dukrai. Vištos kulšelę išvertu ir duodu supjaustytą su daržovėm, kartais kulšės viduje būna rausva, gal nepakankamai išverdu? Kiek laiko reikia virti vištieną? JEIGU GERAI IŠVIRSITE VIŠTIENĄ - TIKRAI NEAPSIKRĖSITE JOKIA SALMANELIOZE (JEIGU IR BUVO ŽALIOJ VIŠTIENOJ SALMANĖLĖS - IŠVIRUS ŽŪSTA)
as duodu, paverdu kaip reikiant
Salmonelioze ne tik nuo vištienos galima užsikrėst, todėl reikia visada laikytis higienos ir tinkamai paruošt mėsytę. Nors mano sūnus buvo užsikrėtęs, tai taip ir liko neaišku, nuo ko. Ilsėjomės sanatorijoj, tai galėjo nuo maisto, o galėjo, sakė, ir baseine užsikrėst, galėjo ir nuo maximos sūrelių...
QUOTE(daivoska @ 2006 08 09, 12:42) Aš jau tiek prisiskaičiau apie vištienos patiekalų sukeliamą salmoneliozę, kad nebežinau ar galiu duoti jos savo 1,5 m dukrai. Vištos kulšelę išvertu ir duodu supjaustytą su daržovėm, kartais kulšės viduje būna rausva, gal nepakankamai išverdu? Kiek laiko reikia virti vištieną? Daivoska, vistiena virk tol, kol lengvai nersis nuo kauliuko. Bent jau taip mane mokino mano mama.
verdant žuva visi mikroorganizmai, taigi ir salmoneliozės, be to prieš perkant reik žiūrėt, kad šviežia būtų
Šiap tai mėsytes tikrina laboratorijose, paukštynams kas kazkiek laiko reikia vežti pavyzdžius iš paukštyno į laboratorijas, ten mėsytę patikrina, išduoda pažymėjimus ir tada paleidžia į apyvartą manau, kad tikrai nėra ko jaudintis
Mes vištytę valgome gal nuo kokių 8 mėn. ir nieko, viskas čiki, labai maniškiui patinka
viste maniskiui iskart patiko, turbut pati megstamiausia mesyte... zinoma joje gelezies nera daug, tai gal tik 1 karta i savaite duodu
As dukrytei labai daznai vistiena pietums verdu. O jei perki svezia mesyte ir ilgai paverdi tai nemanau,kad kazkokiu ligu pasigauti galim
Maniskei gal nuo kokiu 7 men karu su darzovemis duodavau ir vistienos, sutrindavau ir valgydavo, ir nieko neatsitiko.
duodam ir nieko juk paukstynuose ji yra patikrinta
Jei gerai išvirsi, tai ir neužsikrės vaikas. Juk dažniausiai užsikrečiama dėl termiškai neapdoroto maisto (pvz., plaktų baltymų kremo saldumynuose) arba nuo įrankių (pvz., peilio ar lentelės), kuriais nuodojamasi ruošiant paukštieną ir paskiau nepakankamai sterilizuojama.
tikrai duodam
Pasakyk manajai, kad vištytę valgysim, tai išsižios daugiausiai.. Laaabai mėgstam
Irgi sutinku su anastazu
Valgome seniai ir labai megstame!:)
Mes irgi jau pora menesiu kaip valgom vistiena ji labai ja megsta.
Mes nuo 6 men valgom krutinele ir viskas gerai
QUOTE(daivoska @ 2006 08 09, 13:42) Aš jau tiek prisiskaičiau apie vištienos patiekalų sukeliamą salmoneliozę, kad nebežinau ar galiu duoti jos savo 1,5 m dukrai. Vištos kulšelę išvertu ir duodu supjaustytą su daržovėm, kartais kulšės viduje būna rausva, gal nepakankamai išverdu? Kiek laiko reikia virti vištieną? vistyte buvo viena is pirmuju musu ragautu mesyciu. tik as visada duodu krutinele-geresne jos mesyte. o virti mesyte reikia pirmaisiais metais itin ilgai, na tokia kaip viska verdu apie valanda ir tai pasmulkinus krutinele i mazdaug dar 4 gabalelius-blogiau tikrai nebus, o isvirus bus garantuotai. na ir siaip skaiciau, jog jautiena patartina virti net 3h
nebeduosiu
Musu pirma mesyte buvo kalakutiena. Valgem nuo 6 men
duodu jau senokai, bet nedažnai.. tikrai nedažnai..
Mes vistiena valgom nuo 8men,supjaustau mazais gabaliukais,verdu apie30 40min,kazkur girdejau,kad bagterijos zuva prie aukstos temperaturos.Visada perku krutinele
Mes taip pat valgome krutinele virta ar troskinta,juk sios bakterijos zuva prie virimo temperaturos
Seip ir as savo maziui senu seniausiai duodavau vistiena ir niekad napamasciau kad gali susirgti kokia nors liga,nes seip nuo visko galima susirgti kokia liga.Mes irgi pradejome nuo vistienos file,nes mano Lauriukas tiesiog vistiena dievina labai megsta
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 10 13, 10:08) Seip ir as savo maziui senu seniausiai duodavau vistiena ir niekad napamasciau kad gali susirgti kokia nors liga,nes seip nuo visko galima susirgti kokia liga.Mes irgi pradejome nuo vistienos file,nes mano Lauriukas tiesiog vistiena dievina labai megsta Manoji ir mėgsta,tik manau,reikia tinkamai ją paruošti,tada grėsmės nebus
Mano zuikelis jau seniai valgo virtą vištytę ir jam labai patinka.
Bet va keptos orkaitėj dar nedaviau. Nuo kelių mėn. jūs davėt savo zuikiams keptos vištos?
valgom virta, kepta
manau kepta vista orkaiteje, galima duoti jei vaikas ja valgo
valgom virta vistiena.labai megsta kepeneles.
Dabartines vistienos, parduodamos parduotuvese, gydytojai visiskai nerekomenduoja duoti vaikuciams, nes vistos uzauginamos per 3 dienas naudojant hormonus. Del tos pacios priezasties mazylei visai neduodu vistienos. Vistiena pakeisti galima triusiena, kalakutiena, versiena, kiauliena.
Mes vištienos nevalgome. Bandėme, bet dukrytę nuo jos labai pykino. Taip išgąsdino, kad ligi šiol net nebandome.
Valgo paukstiena ir labai megsta
|