Gal yra tokiu kas svetimoj saly sugebejo rasti darba pagal specialybe? Papasakokite savo sekmes istorija.
Sveikos!
Gal yra tokiu kas svetimoj saly sugebejo rasti darba pagal specialybe? Papasakokite savo sekmes istorija.
gavau darba idealiai pagal specialybe tarptautineje ekonomineje organizacijoje, kuri buvo toje salyje, kur baigiau universitetinius mokslus. prieme del to, kad atitikau pagrindinius reikalavimus, be to jiems buvo paranku priimti lietuvi/e (nes tarptautine organizacija), nes lietuviu ten tuomet is vis nedirbo, zodziu, padejo ir tautybe (manau). Pazinciu jokiu neturejau, pareiskima padaviau internetu, paskambino po poros menesiu, dvi interviu - ir darbas.
Kita darbeli (praktika) susiradau per universitetines pazintis.
Malonu girdet, kad kazkam sekasi
svarbiausia - nepasiduot, vistiek kazkada kazkas iseis.
zodziu, "never give up - never surrender".
Bet, matyt, užsienio universiteto diplomas ir atvėrė duris. Kaip manai, ar tuos pačius kelius būt reikėję praeit su lietuviškuoju??
QUOTE(rys @ 2006 08 12, 11:06) Bet, matyt, užsienio universiteto diplomas ir atvėrė duris. Kaip manai, ar tuos pačius kelius būt reikėję praeit su lietuviškuoju?? Siap tai klausiau cia Italijoj univere del musu diplomu. Sake, kad jei LT vyriausybe diploma pripazista, tai ir EU galioja. Tik va pvz.Italijoj su musiskiu gali dirbti tik nevalstybinese istaigose. Bet kas tokiose ir noretu dirbti? Kiek girdejau, nebent cia, musu diplomai vertinami. Plius mes ir keliom kalbom kalbam. Tik va idomu kodel as cia to drabo nerandu??? Tai va ir pradejau mastyti ar uzsieny is vis galima gera darba gauti?? QUOTE(redade @ 2006 08 12, 05:39) Siap tai klausiau cia Italijoj univere del musu diplomu. Sake, kad jei LT vyriausybe diploma pripazista, tai ir EU galioja. Tik va pvz.Italijoj su musiskiu gali dirbti tik nevalstybinese istaigose. Bet kas tokiose ir noretu dirbti? Kiek girdejau, nebent cia, musu diplomai vertinami. Plius mes ir keliom kalbom kalbam. Tik va idomu kodel as cia to drabo nerandu??? Tai va ir pradejau mastyti ar uzsieny is vis galima gera darba gauti?? Nevalstybines organizacijos, neesant tos salies pilieciu, tera, daznai, vienintele galimybe. Ir tai jokiu budu nera bloga galimybe!!! O Italijoje, kiek zinau, nemazai EU strukturu, ten pilnai galima sio to pasieskot (ypac su ekologijos, tarptautiniu santykiu, ekonomikos laipsniais). Darbo siais metais, humanitarams ir soc. mokslininkams, yra labai sunku rasti visame pasaulyje is esmes. Nezinau del ko - gal labai daug baigianciu panasius mokslus? silpna ekonomika? permainos EU, JAV ir t.t? Redade, tik nepaliauk ieskojusi, nesustok - eik per visas nevalstybines, socialines organizacijas (na, organizacijas, kuriose tu nori dirbti), daryk informacinius interviu, siuntinek savo CV, ieskok nauju kontaktu. Neblogi saitai: eurobrussels.com, brusselsjobs.com, jobs.euractiv.com Bliamba, siais metais gera darba uzsienyje rasti yra sunku kaip niekad. Bet vis tik reikia stengtis. Taip pat, jei yra imanoma, pasiimk koki vieno semestro kursa Italijos universitete. Taip susipazinsi su profesoriais (kurie tau gales padet suteikt kontaktu), prieisi prie darbu, siulomu to universiteto studentais. Svarbiausia - megzti kontaktus, kurie tau nors truputi padetu eiti ta linkme (niekas darbo ant lekstutes neduos - bet zmones pazinoti yra gerai). Su lietuvisku diplomu, mano strategija ir butu ta, kad paimt klase uzsienio universitete, ir tai idet i CV, plius nauji kontaktai, naujos pazintys... Nors, ka as zinau... QUOTE(alinute_m @ 2006 08 10, 23:06) gavau darba idealiai pagal specialybe tarptautineje ekonomineje organizacijoje, kuri buvo toje salyje, kur baigiau universitetinius mokslus. prieme del to, kad atitikau pagrindinius reikalavimus, be to jiems buvo paranku priimti lietuvi/e (nes tarptautine organizacija), nes lietuviu ten tuomet is vis nedirbo, zodziu, padejo ir tautybe (manau). Pazinciu jokiu neturejau, pareiskima padaviau internetu, paskambino po poros menesiu, dvi interviu - ir darbas. Kita darbeli (praktika) susiradau per universitetines pazintis. Manau kad esi tikra šaunuolė Visada žavėjausi tokiais žmonėmis, kurie užsienyje sugebėjo susirasti darbą pagal savo specialybę Respect bet, kad tokiu kaip as zmoniu (konkreciai - lietuviu) daug - tikrai nemazai. Tik truputi gaila, kad kai kurie lietuviai su normaliais diplomais, atvaziuoja, neissiaiskina iki galo savo galimybiu ir sistemos, ir tiesiog nueina lengvesniu keliu.
Sveikutes, mokslus baigiau ir dirbu pagal specialybe uz Atlanto. Atvaziavau 16 metu, tai teko pabaigt vietine vidurine ir stot i universiteta. Pagal specialybe buvo sunku susirast pirma darba. Po to buvo lengviau. Be abejones duris atvere vietinis diplomas, kalbos mokejimas, ir didele paklausa tos srities darbuotoju.
Lietuviai esam darbstus zmones--linkiu nenuleist ranku ir "irtis" pirmyn! Papildyta: Mano mamos yra kitokia istorija, nes ji atvaziavo su lietuvisku mokytojos diplomu ir 20 metu darbo patirtimi. Tik atvaziavus teko dirbt visokius darbus. Dar siandien juos tebedirba. Taciau po truputi pradejo mokytojaut. Is pradziu sestadieninej lietuviskoj mokykloj. Kai baige anglu kalbos kursus (Lietuvoje buvo vokieciu kalbos mokytoja), susidraugavo su vietiniais darbuotojais, pasiule jai mokyti anglu kalba. Treti metai sekmingai desto. QUOTE(alinute_m @ 2006 08 13, 06:38) Nevalstybines organizacijos, neesant tos salies pilieciu, tera, daznai, vienintele galimybe. Ir tai jokiu budu nera bloga galimybe!!! O Italijoje, kiek zinau, nemazai EU strukturu, ten pilnai galima sio to pasieskot (ypac su ekologijos, tarptautiniu santykiu, ekonomikos laipsniais). Darbo siais metais, humanitarams ir soc. mokslininkams, yra labai sunku rasti visame pasaulyje is esmes. Nezinau del ko - gal labai daug baigianciu panasius mokslus? silpna ekonomika? permainos EU, JAV ir t.t? Redade, tik nepaliauk ieskojusi, nesustok - eik per visas nevalstybines, socialines organizacijas (na, organizacijas, kuriose tu nori dirbti), daryk informacinius interviu, siuntinek savo CV, ieskok nauju kontaktu. Neblogi saitai: eurobrussels.com, brusselsjobs.com, jobs.euractiv.com Bliamba, siais metais gera darba uzsienyje rasti yra sunku kaip niekad. Bet vis tik reikia stengtis. Taip pat, jei yra imanoma, pasiimk koki vieno semestro kursa Italijos universitete. Taip susipazinsi su profesoriais (kurie tau gales padet suteikt kontaktu), prieisi prie darbu, siulomu to universiteto studentais. Svarbiausia - megzti kontaktus, kurie tau nors truputi padetu eiti ta linkme (niekas darbo ant lekstutes neduos - bet zmones pazinoti yra gerai). Su lietuvisku diplomu, mano strategija ir butu ta, kad paimt klase uzsienio universitete, ir tai idet i CV, plius nauji kontaktai, naujos pazintys... Nors, ka as zinau... Dekui uz patarimus. Nors pati realiai suprantu, kad reikia mustis mustis ir ''dasimusi'' iki tikslo, bet kartais malonu isgirsti ir kitu zmoniu pamastymus Del Univero. Praeitais metais buvau isirasiusi, bet tai ''sh'' gavosi. Dirbau restorane nuo 10 iki 15.30 ir nuo 18.30 iki 2.00. Kasdien isskyrus 7dieni. Tai nelabai ejo eiti mokytis. Nei i paskaitas nueisi, nei namu darbu paruosi Bet gal gerai sakai... Is sarasu dar saves neisbraukiau, tai gal reiks del siu metu pagalvoti Papildyta: manau, kad mano atveju yra geriausiai ieskoti darbo uzsienio kompanijoj. Kadangi italai kalbu nemoka, o as net 4... Tai gal ir praverstu... Papildyta: QUOTE(AusraA @ 2006 08 15, 22:21) Mano mamos yra kitokia istorija, nes ji atvaziavo su lietuvisku mokytojos diplomu ir 20 metu darbo patirtimi. Tik atvaziavus teko dirbt visokius darbus. Dar siandien juos tebedirba. Taciau po truputi pradejo mokytojaut. Is pradziu sestadieninej lietuviskoj mokykloj. Kai baige anglu kalbos kursus (Lietuvoje buvo vokieciu kalbos mokytoja), susidraugavo su vietiniais darbuotojais, pasiule jai mokyti anglu kalba. Treti metai sekmingai desto. Saunuole tavo mama! Sekmes jai! Papildyta: QUOTE(alinute_m @ 2006 08 14, 16:51) bet, kad tokiu kaip as zmoniu (konkreciai - lietuviu) daug - tikrai nemazai. Tik truputi gaila, kad kai kurie lietuviai su normaliais diplomais, atvaziuoja, neissiaiskina iki galo savo galimybiu ir sistemos, ir tiesiog nueina lengvesniu keliu. alinute_m, o tu kokioj saly gyveni?
kol kas - JAV, bet greitu laiku planuoju "emigruot" atgal i Europa, nes JAV, kuo labiau - tuo maziau perspektyvi mano sriciai, be to daugelis mano draugu (senu, dar nuo universiteto laiku ir pan.) isvyksta is salies. Tai dabar pati ieskau darbo ES. Is pradziu pameginsiu ta vadinama traineeship ES strukturose, o paskui - ziuresim.
alinute_m, o tai kas pas tave per specialybe? Kur dabar noretum emigruoti? Kuri salis tave vilioja?
QUOTE(redade @ 2006 08 16, 17:18) na, matai, pas mane JAV magistras tarptautiniu santykiu (plius pora metu pagal specialybe patirties), bet JAV - kadangi ne piliete - man daug kur uzdarytos durys, negaliu dirbti valstybinese ar su jomis glaudziai susiijusiomis strukturomis, taip pat, del nepilietybes, negaliu praeiti tam tikro "slaptumo" stadiju. Na, vienzo... Aisku, yra pora organizaciju (tarptautines - kaipo UN, Pasaulinis Bankas ir kitos), kurios pasiulo ir gera karjeros galimybe ir gerus pinigus, kitaip dirbti kokiose nevalstybinese (kur siuo metu dirbu) yra labai mazai pinigeliu (uztektu vos vos pragyvent, sh... susitaupau)... Taciau jei gauciau tarpvalstybinese kontrakta, likciau cia negalvodama. Be to, nusibodo man jau ten. Pastoviai kazkoks terorizmas vyksta, tiesiai vos ne man ant galvos (gyvenu tai priesais Pentagona) Noriu i Europa, pageidauciau Londone (Austrija bei Vokietija butu irgi neprosal), bet dabar, nes mano CyViui ES strukturos praverstu, visom jegom stengiuosi isitvirtinti praktikai ES Briuselyje. QUOTE(alinute_m @ 2006 08 17, 05:15) na, matai, pas mane JAV magistras tarptautiniu santykiu (plius pora metu pagal specialybe patirties), bet JAV - kadangi ne piliete - man daug kur uzdarytos durys, negaliu dirbti valstybinese ar su jomis glaudziai susiijusiomis strukturomis, taip pat, del nepilietybes, negaliu praeiti tam tikro "slaptumo" stadiju. Na, vienzo... Aisku, yra pora organizaciju (tarptautines - kaipo UN, Pasaulinis Bankas ir kitos), kurios pasiulo ir gera karjeros galimybe ir gerus pinigus, kitaip dirbti kokiose nevalstybinese (kur siuo metu dirbu) yra labai mazai pinigeliu (uztektu vos vos pragyvent, sh... susitaupau)... Taciau jei gauciau tarpvalstybinese kontrakta, likciau cia negalvodama. Be to, nusibodo man jau ten. Pastoviai kazkoks terorizmas vyksta, tiesiai vos ne man ant galvos (gyvenu tai priesais Pentagona) Noriu i Europa, pageidauciau Londone (Austrija bei Vokietija butu irgi neprosal), bet dabar, nes mano CyViui ES strukturos praverstu, visom jegom stengiuosi isitvirtinti praktikai ES Briuselyje. Nu saunuole tu
Esu uzsienyje ir dirbu darba, atitinkanti mano issilavinima. Bet prie to, manau, prisidejo mokslai, baigti uzsienyje bei vietines kalbos mokejimas.
Aisku, ryztas taip pat. Svarbu isvaziavus i uzsieni pakankamai i save investuoti - mokslai, kursai, praktika, kad ir neapmokamas, savanoriskas darbas. Taip atsiranda pazintys ir aisku, realesniu galimybiu gauti norima darba. Sekmes visiems ir jei tikrai norit, tai tikrai savo pasieksit.
Visai ne pagal specialybę dirbu - studijavau kalbas, o esu administratorė advokatų kompanijoje. Gerai sekasi, o dar ir ruošiuosi į kitą darbą pereiti - tokios pačios pareigos, tik geresnis atlyginimas
Mano svajonė padirbėti užsienyje pagal specialybę. Bet pas mane yra 'kabliukų': vyras ir vaikas. Taigi svajoju apie galimybę visai šeimai išvažiuoti. Kol kas realios galimybės nematau
QUOTE(Freja @ 2007 05 20, 22:40) Esu uzsienyje ir dirbu darba, atitinkanti mano issilavinima. Bet prie to, manau, prisidejo mokslai, baigti uzsienyje bei vietines kalbos mokejimas. Aisku, ryztas taip pat. Svarbu isvaziavus i uzsieni pakankamai i save investuoti - mokslai, kursai, praktika, kad ir neapmokamas, savanoriskas darbas. Taip atsiranda pazintys ir aisku, realesniu galimybiu gauti norima darba. Sekmes visiems ir jei tikrai norit, tai tikrai savo pasieksit. pritariu! |