Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Morengai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4
ramintas
Nova, o jie nebuna guminiai? Kokia temperatura laikote?
Nova
QUOTE(ramintas @ 2010 11 16, 16:22)
Nova, o jie nebuna guminiai? Kokia temperatura laikote?
*

Viduje turi omeny? Jei taip, tai siek tiek minkstumo/"gumiskumo" yra (labai nedaug), bet man tai ir yra tikras moregas, kai virsus traskus, o viduje minkstumo lieka. Bet ne visiskai kose.

Kepu 120 C viena valanda. Kartais net trumpiau, jei buna maziukai. Matau, kad ima ruduoti lengvai, ir traukiu.
Dixieinesa
Megstu morengus biggrin.gif Ka tik idejau kepti,ziuresim kas sikart gausis ;D
Kozete
Mergingos, gal patartumėt.
Išplaku baltymus be cukraus, viskas gaunasi super, bet palaipsniui sudėjus cukrų, masė gaunasi ne standi, o kaip glajus.
Ką ne taip darau?
Net mikseris užkaista. verysad.gif
Nova
QUOTE(Kozete @ 2010 11 23, 16:00)
Mergingos, gal patartumėt.
Išplaku baltymus be cukraus, viskas gaunasi super, bet palaipsniui sudėjus cukrų, masė gaunasi ne standi, o kaip glajus.
Ką ne taip darau?
Net mikseris užkaista.  verysad.gif
*

O kuriuo momentu jus pradedat berti cukru?
Babetta
Kozete, as zinok sumetu i mixeri viska is karto irnesakyk.gif (tiksliau i kombaina varau - ijungiu ir laukiu) ir dedu ne cukru- o man su cukraus pudra patogiau daryti 4u.gif
Kozete
QUOTE(Nova @ 2010 11 23, 16:36)
O kuriuo momentu jus pradedat berti cukru?
*

Pirmiausiai išplaku baltymus taip, kad apvertus indą jie neiškrenta, tada po 2 šaukštus beriu cukrų ir kol visai neištirpsta neberiu sekančios porcijos. ax.gif
Nova
QUOTE(Kozete @ 2010 11 24, 11:18)
Pirmiausiai išplaku baltymus taip, kad apvertus indą jie neiškrenta, tada po 2 šaukštus beriu cukrų ir kol visai neištirpsta neberiu sekančios porcijos.  ax.gif
*

doh.gif Kozete. Baltymus paplakt reikia nebent tik kol suputos. Ir pradet bert cukru. O as net iki putu neplaku, is pat pradziu beriu po 2-3 saukstus.
Babetta
QUOTE(Kozete @ 2010 11 24, 11:18)
Pirmiausiai išplaku baltymus taip, kad apvertus indą jie neiškrenta, tada po 2 šaukštus beriu cukrų ir kol visai neištirpsta neberiu sekančios porcijos.  ax.gif
*

toks turi gautis jau galutinis variantas. Nova teisingai sako- nuo pradziu berk 4u.gif
Kozete
Ačiū, bandysiu dar kartą 4u.gif
JustinaKind
Sveikos, mamos. Man iskilo klausimas. Gydytoja sake nevalgyti zaliu kiausiniu del gresmes uzsikresti salmonelioze, o ar morenguose ju nebelieka? Ar pakankamai aukstoje temperaturoje jie dziusta, kad jos isnyktu? Aciu uz atsakyma. smile.gif
Nova
QUOTE(JustinaKind @ 2010 11 26, 14:06)
Sveikos, mamos. Man iskilo klausimas. Gydytoja sake nevalgyti zaliu kiausiniu del gresmes uzsikresti salmonelioze, o ar morenguose ju nebelieka? Ar pakankamai aukstoje temperaturoje jie dziusta, kad jos isnyktu? Aciu uz atsakyma.  smile.gif
*

Salmoneles žūva jau 80 laipsniu temperaturoje, tad morengus galit kept, nieko neatsitiks smile.gif
naitas
QUOTE(JustinaKind @ 2010 11 26, 15:06)
Sveikos, mamos. Man iskilo klausimas. Gydytoja sake nevalgyti zaliu kiausiniu del gresmes uzsikresti salmonelioze, o ar morenguose ju nebelieka? Ar pakankamai aukstoje temperaturoje jie dziusta, kad jos isnyktu? Aciu uz atsakyma.  smile.gif
*

salmonelės gyvena ne baltyme, o ant kiaušinio lukšto. Svarbiausia yra švariai nuplauti kiaušinį prieš naudojimą, su sodos tirpalu. Ir tvarkingai lukštą perskelti, be jokių skeveldrų įkritimo į baltymus.
susidomejus
Gal kas nors gali patart, koks kremas tinkamiausias morenginiam tortui sutepti?
keno
QUOTE(susidomejus @ 2011 12 28, 14:38)
Gal kas nors gali patart, koks kremas tinkamiausias morenginiam tortui sutepti?
*

mano skoniui labiausiai patinka sviestinis kremas su rududu ir stipria kava,galima deti riesutu 4u.gif
susidomejus
aciu, o kaip padaryt, kad morengai isliktu traskus torte ir nesudrektu. Nes jie kazkaip rytojaus diena jau nebe tokie traskus buna, nors ir ne torte.
keno
QUOTE(susidomejus @ 2011 12 28, 17:22)
aciu, o kaip padaryt, kad morengai isliktu traskus torte ir nesudrektu. Nes jie kazkaip rytojaus diena jau nebe tokie traskus buna, nors ir ne torte.
*

juos reikia aptepti sokoladu mirksiukas.gif aptepi viena puse,dedi saldytuvan,kai sustingsta aptepi kita puse 4u.gif
susidomejus
QUOTE(keno @ 2011 12 28, 16:36)
juos reikia aptepti sokoladu mirksiukas.gif aptepi viena puse,dedi saldytuvan,kai sustingsta aptepi kita puse 4u.gif
*

labai aciu! Pries kiek laiko geriausia pasidaryti toki torta?
keno
QUOTE(susidomejus @ 2011 12 28, 22:30)
labai aciu! Pries kiek laiko geriausia pasidaryti toki torta?
*

morenginiam brandinimo nereikia,tiesiog viena diena issikepi,sutepi-sekancia valgai 4u.gif bent jau as taip darau ax.gif
pirasa
O sakykit, ar išeitų morengai iš šlapios bezė?
airius
QUOTE(pirasa @ 2012 02 16, 17:40)
O sakykit, ar išeitų morengai iš šlapios bezė?
*

Manau kad iseitu, as darau juos is likucio, kad neismest 4u.gif
sanet
QUOTE(keno @ 2011 12 28, 15:06)
mano skoniui labiausiai patinka sviestinis kremas su rududu ir stipria kava,galima deti riesutu 4u.gif
*

O kokios proporcijos ir kaip daryt? As pries menesi valgiau morengini torta, jauciu su tokiu pat kremu, man taaaip patiko rolleyes.gif net db seiles nutyso. Bandyciau pati kazkaip issikept ax.gif
AIRIDDA
bigsmile.gif Kaip gerai , kad rasau temą apie morengus, mmm, laabai megstu, o dabar dar ir gaminti juos išmoksiu. Dėkui merginos thumbup.gif thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.