O siti - juoduju serbentu skonio
Eik tu sau, cipciuk. Na ir sugebi šitaip gražiai padaryti. Kokios spalvos
OJ ne labuska
Papildyta: IESKOK mano beze recepta ,nesenai idejau ,lygtai temoje " kaip papuosti savo tortus ......." QUOTE(cipciukas @ 2008 09 05, 11:36) OJ ne labuska O kur būna pirkti tos esencijos? Negi čia ta, kur buteliukuose buna kur maždaug po du lt vienas? Bet aš ten mačiau tik vanilės, romo ir migdolų aromato. Būna ir kitokių?
Labai tave nuliudinsiu ,tokiu kvapu pirkti nebuna
Turiu draugia ,ji kai kur dirba - is ten man ir sukombinuoja ( turiu ir zemuoginiu, bananiniu, kokosiniu, avietiniu, ir dar ......) super dalykelis . Bet tinka ir tie is pardes citrinu apelsinu migdolu ,tik va su romo tai neskanu ,kaskokie vemdalai QUOTE(cipciukas @ 2008 09 05, 11:36) OJ ne labuska Papildyta: IESKOK mano beze recepta ,nesenai idejau ,lygtai temoje " kaip papuosti savo tortus ......." deja neradau jūsų recepto
Ilgai iekojus visada randama
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 08, 10:27) Ilgai iekojus visada randama o tai juos džiovinti kaip paprastus morengus? nekarštoje orkaitėje?
Taip kaip iprastus morengus , 70 C. orkaiteje ,pradarius dureles ,apie 3 - 4 val. ,paskui as dureles uzdarau ir palieku , dazniausiai as juos vakare darau , tai palieku per nakti dziuti ( nors tai nebutina jie ir taip buna jau isdziuve ) . Ju dydi darau kaip nedidelio kiausinio .
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 10, 20:27) Taip kaip iprastus morengus , 70 C. orkaiteje ,pradarius dureles ,apie 3 - 4 val. ,paskui as dureles uzdarau ir palieku , dazniausiai as juos vakare darau , tai palieku per nakti dziuti ( nors tai nebutina jie ir taip buna jau isdziuve ) . Ju dydi darau kaip nedidelio kiausinio . labai ačiū
Sekantį kartą kai gaminsiu morengus, bandysiu pagal cipciuko bezė receptą- nes iki šiol nesigaudavo- nors čia rašyta, jog yra dar vienas būdas- plakti baltymus indą pasistačius ant verdančio vandens puodo- tai net nežinau kas geriau
Labai jau aš bijau tą sirupą virti- man tai kažkaip iškart iškyla prieš akis nepataisomai pridegęs puodas, ir svylanti, parudavusi masė Pas mane sena plytelė, tai karštis nesireguliuoja, sugedusi ta funkcija- tai bijau kad pridegs tas cukrus. Cipciuk, o gal galima virti tą sirupą įstačius indą su juo, į kitą puodą su verdančiu vandeniu? Gal tada ne taip trauktų prie dugno- ypač jei, kaip rašei, jokiu būdu negalima maišyti Labai man patinka per velykas morenginis tortas- kažkodėl man tai velykinis patiekalas- net nežinau kodėl
Ne negalika ant garu
Nu vat- mano morengai pagal cipciuko receptą jau džiūsta orkaitėje
Tik vat nesitikėjau taip greit atsakymo sulaukti Kadangi pastoviai nesigauna, tai šįkart neterliojau su kulinariniu švirkštu, o su šaukštu formavau morengus- kad nebūt perdaug vargo įdėta, jei ką. Vos pusvalandį palaikius atviroje orkaitėje, pamėginau nugnybti vieno morengo ragą- ir ką- jis jau tada buvo truputį traškus, ir nei kiek netąsus Tai gal šįkart.... Tik vieno dalyko aš iš recepto nelabai supratau- kokiam kiekiui cukraus yra tie trys šaukštai vandens- jei ten parašyta, kad 120g cukraus vienam baltymui, tai tie trys šaukštai, kaip supratau, buvo irgi 120-čiai gramų cukraus? -nes pradžioje aš dariau trims baltymams- tai ėmiau 360g cukraus- ir bandžiau tuos tris šaukštus dėti vandens- kažkaip pamaniau, kad geriau mažiau- tai sukaulėjo visa masė bekaisdama, visas cukrus buvo sausas labai, nesilydė, ir pavirto vientisu kietu gabalu- tai dariau per naują, ir tada pyliau šešis šaukštus vandens, ir nusprendžiau, kad tie trys buvo apskaičiuoti ant 120g cukraus, o ne ant 360. Tai dabar nežinau kaip gausis ten kas- be to, pabijojau cukrų visiškai ištirpinti, kad taptų skaidrus sirupas- tai palaukiau, kol užvirs, ir nuėmiau- bet man pasirodė, kad per skysta- ir dar dadėjau cukraus iš akies- užviriau, ir nuėmiau Tai nežinau dabar kas bus dėl to sirupo- ar nesąmonės kokios nepadariau Anyway masė gavosi kitokia- daug kietesnė nei seniau- ir man tai teikia vilties- nes dedant šauktu ją į skardą, ji taip tąsėsi, ir nutyso tokie ploni ragai - ir žiūriu, jau džiūsta apie pusvalandį orkaitėj, o ragai nenulinko, nenutyso, nenutirpo- o stovi kaip stovėję Dabar kad tik orkaitė neperkaitintų- senia kepdavau ant septyniasdešimt , bet paruduodavo, tai dabar bijau- ir nutariau, kad mano orkaitė kaitina stipriau, nei nustatai, ir todė šįkart džiovinsiu mažiau nei penkiasdešimtyje laipsnių- kuo žemesnėje temperatūroje QUOTE(cipciukas @ 2008 09 16, 08:26) Ne negalika ant garu cipciuk, o tavo tortas, kurį darei klasės susitikimui, ne morengais puoštas?- turbūt bezė ten... bet man iš pirmo žvilgsnio pasirodė, kad ten morengais puošta- labai gražus Aš labai tikiuosi iki velykų išmokti morenginį tortą padaryti- ir tada mano stalą puoš pavasarinių spalvų morenginis tortas- citrininės, salotinės, baltos spalvos spygliukais, visokiais raštais, tirpstantis burnoje Bet vat man irgi įdomu kaip jie ant tortų užkepa tuos morengus- negi tiek ilgai džiovina su visu tortu Galvoju, gal iš anksto kokį tuščiavidurį karkasą padaro iš tų morengų, iškepa jį, ir tada užpildo tortu Va kas gavosi: ![]() Šiaip pirmą kartą taip normaliau išėjo- tik vidus neišdžiūvo taip sausai, kaip paviršius, o toks minkštas gavosi- bet su laiku gal ir tai perprasiu- šiaip ar taip- didelis žingsnis į priekį morengų gamyboje
Nu jo
Tas tortas puostas beze ,bet ne morengais Otaviskiai tai liuks gavosi ,is formos matau ,kad beze tau issiplake gerai Jei vidus slapes - tai dar nedadziuvo
Joa, vidus šlapias- džiovinau kokias tris valadas, gal daugiau- bet ilgiau jau nenorėjau džiovinti, kad nepradėtų ruduoti, ir darytis guma, bo kai kurie gelst pradėjo iš apačios. O vidurys jų gavosi tuščias- didelė ertmė tokia šlapiomis sienomis
Bet jau vis tie panašiau į morengus
Ir aš prisiruošiau morengų gaminimui
7 baltymai 250 cukraus 250 cukraus pudros maistiniai dažai Baltymus išplakti su lešeliu citrinos sulčių arba žiupsneliu druskos iki baltumo. Įberti 50 cukraus ir toliau plakti. Po to suberti likusį cukrų ir pkalti iki sandžių putų. Į gautą masę atsargiai įmaišyti cukraus pudrą masę kilnojant aukštyn žemyn šaukto pagalba. Įlašinti keletą lašų pasirinktos spalvos mastinių dažų ir atsargiai išmaišyti. Ant kepimo popieriaus švirkšto pagalba suformuoti morengus ir kepti 90 laipsnių karštumo orkaitėje nuo 1,5 val. iki 2,5 val. ( priklausomai nuo morengų dydžio) vos pravėrus orkaitės dureles. Taigi pagal šį receptuką ir gaminsiu morengus
Čia foto - ką tik ištraukti iš orkaitės, praėjus keleioms minutėms jie tapo tokie traškūs ir tirpstantys burnoje
Aišku, pati masė man neišsiplakė iki reikiamo standumo - "nuduso" mikseris Na bet kokiu atveju tai labai lengvai pagaminamas desertas. Ir tuo pačiu tai gali būti nuostabi saldi dovana Kalėdų proga Artimiausiuose panuose kitokie morengai - su riešutais bei pertepti šokoladu
Siandien norejau padaryti morengini torta , bet nuo 11 ryto niekaip neisdziusta morengas
Na ir maniskis pagaliau isdziuvo
Ačiū cipciuk išbandysiu
Esu užtikus kavos bei žalios arbatos morengų receptus
Irmulia 5 puslapiuke , o receptas " cipciuko beze " temoje kur Inocka sukure
Na, patogiau, kai receptukai yra tam skirtoje temoje, tad cipciuk tavo beze receptą įkeliu ir čia
CIPCIUKO B E Z E: (tinka morengams) Vienam normalaus dydzio kiausinio baltymui imama 120g. cukraus( nei daudiau nei naziau ) . Pirniausia mikseris ir tas indas kureme plaksite baltyma ,turi buti be galo sausi ir neriebaluoti!!!!! Paimame nedideli bliudeli ( emaliuta ar metalini ) ipilamei ji cukru ir uspilame 3 dideliais saukstais vandens ,statome ant plyteles ir verdame ( jokiu budu nemaisyti) isivaizduokite ,kad tas vanduo kuri uspylete visas turi isgaruoti beverdant. Kol sirupas verda aukstokame inde imusame kiausinio baltyma (jei papuls trynio ,galite mesti lauk ir vel imti kita kiausini ), su el. mikseriu isplakame iki super standziu putu. Grystame prie sirupo : jus negalite atsitraukti nuo virykles ,ir turite stebeti ,kad jis neparuduotu( galite mesti i siukslynajei parudo),sirupas bus tinkamas kada jis lyg suletintai ,sunkiai prades kunkuliuoti. Nukeliame nuo virykles ir tuoj pat labai plona srovele pilame i isplaktus baltymus ,pilant taikome i ta vieta kur sukasi plakimo sluoteles, plakant ipilame citrinos ruksties( puse arbatinio saukstelio ) ir jei patinka kokiu nors kvapu. Vis plakant istatome i inda su saltu vandeniu (pasiruosti is anksto ), na plakti reikia koki desimt min. kol beze praaus. Jeigu su konditeriniu maiseliu pro karpyta antgaly isspaudus gelyte po1 min. jibus tokia pat -karpytais krasteliais ,o nepasileidusi ,reiskesi beze gavosi. Patariu nedaryti daugiau nei is 3 kiausinio baltimu( labai ikaista mikseris). Su siuo kremu torta reikia puosti is karto. Taip pat ji galima daryti ivairiu spalvu idedant valgomu dazu , i kita indely atsidedi norima kieki bezo isidedi dazu ir paplaki kol vienodai nusispalvins Prisipazinsiu ,kol padariau gera beze ir atradau proporcijas ,sugadinau ne viena padekla kiausiniu, jums dabar turetu buti nesunku ji pasigaminti Su beze galika puosti tokius tortus kuriu kreme nera zelatinos,ji didziause jo priese ( tinka kremai is plaktos grietineles be zelatino ,sviestiniai ) ,paprasciausia beze negali liestis su zele nes tuoj pat pavandenyja. Na ka , linkiu sekmes tom kurios nebijo rizikuoti ir megsta isbandyti ka nors naujo
kaip matau niekas nebekepa morengu
gal galetumete man paaiskinti ka as blogai darau. man morengai labai skanus gaunasi, bet jeigu palaikau kelias valandas, jie labai suminksteja
Pagal mano recepta galima , kad ir menesi , o kaip pagal kitu nezinau
QUOTE(dadaida @ 2008 12 30, 15:08) kaip matau niekas nebekepa morengu gal galetumete man paaiskinti ka as blogai darau. man morengai labai skanus gaunasi, bet jeigu palaikau kelias valandas, jie labai suminksteja Sveika, pagal kurį aš kepiau (receptukas su foto aukščiau) tai viskas ok QUOTE(Pelenne @ 2006 09 04, 13:01) Morengai daromi taip: Proporcijos svoriu vienai daliai baltymu, dvi dalys cukraus (na truputi gali buti maziau). Cukru i isplaktus baltymus pilti dalimis, isplakus cukrus neturi jaustis. Baltymu-cukraus mase plakama iki tokios konsistencijos, kol pradeda "vaiksciot gabalais" Kepama, tiksliau dziovinama, nekarstoje orkaiteje, geriau, kai ji elektrine ir kaista virsus ir apacia. Per karstoje paruduoja, o vidus lieka "guminis. morengus dariau pagal sita. man jis atrode paprasciausias is visu
Išbandžiau morengus džiovinti ne orkaitėje, o prie elektrinio šildytuvo-vėjelio- gavosi liuks
Ezereli
Aha
Kažkaip šiemet kepinių ar saldumynų kalėdoms man nesinorėjo (gal dėl to, kad man kūčios didesnė šventė nei kalėdos, o per jas saldumynai nelabai valgomi Bet per Velykas būtinai pasikoreguosiu
Pala ....tai dabar dingsi iki Velukų ?????
Viskas priklausys nuo apetito
Ką jau kalbėti apie tai, kad pradėjusi skaityti apie visas čionykštes skanybes ir grožybes, ir pati jas gaminti, tokį pilvūzą užsiauginau, kokio gyvenime neturėjau- pusseserė nepažino- sako, nu reikia priprasti prie vaizdo- net nesitiki (mat aš visad buvau išskirtinė džiūsna, o čia -prašau Nors temas paskaitau ir šiaip- net jei pati nerašau -tik sėdžiu čia apačioje puslapio taip tyliai:4u: Nu tikiuosi iki veykų nedingti , ir apetito neprarasti, bet ir rimtiems planams bei figūrai perdaug nepakenkti QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2009 01 10, 00:13) Nors temas paskaitau ir šiaip- net jei pati nerašau -tik sėdžiu čia apačioje puslapio taip tyliai:4u: Ezereli tu apacioj puslapio netupek
Nu kaip fainiai kad manęs kažkas pasigedo- taip sušildė
Va šiandien užsimaniau vėl morengų- tai sugalvojau spalvotus pagaminti, su sausų gėrimų milteliais nudažyti, nes iki kauno konditerinių dažų susiveikti neprisiruošiu- nu tai kiek aš esu bandžiusi į tuos morengus ko nors dėti lično- dažų kokių ar ko spalvai suteikti- tai tiek jie man visada guminiai gaudavosi, sunkiai džiūstantys, sunkiai tirštėjantis bezė ar dar kas - tiksliau nesigaudavo jie man. Bus velykos, norėsiu geltonų-salotinių atspalvių morenginiam ar bezė tortui- o vat su kuo bedažau, vis man tie dažai suskystina, arba nedžiūsta su jais. Kažkada turėjau skystų tų dažų, iš tūtelių maksiminių, tai ir su jais ta pati situacija- mest laug reikėjo- bo kieta guma, tik apie dantis veliasi ir neskanu. tas pats ir su šitais gėrimų milteliais. Tai dabar net bijau, kad nusipirksiu dažų, nuvarysiu į kauną dėl jų, ir su jais tas pats gausis
Ezereli , i moremgus geriau tinka sausi , milteliu tipo dazai , bet as turiu ir amerikansku , kurie laaaaabai tirstos konsistencijos , skysti nelabai tinka , nebent vos vos ilasinti , nes kiausinio baltymai namegsta dregmes
Cipciuk
klausimėlis,žinau kad,ne čia,bet... Jeigu,iš imbierinių sausainių tešlos,as,daryciau pyragą{plokštainį}su įdaru.?{tiesiog vieną pertepčiaui ir uždengčiau antąja} Pasidalinkite savo patirtimi.AČIŪ. QUOTE(regna @ 2009 01 12, 01:11) Cipciuk klausimėlis,žinau kad,ne čia,bet... Jeigu,iš imbierinių sausainių tešlos,as,daryciau pyragą{plokštainį}su įdaru.?{tiesiog vieną pertepčiaui ir uždengčiau antąja} Pasidalinkite savo patirtimi.AČIŪ. Nori tikėk , nori ne , bet aš niekada dar nekepiau su imbieru jokių sausainių
Cipciuk, :4u:esate nuostabus žmogutis.
Aš,galvoju ,iki pyrago ruošimo,turėsiu jau šviežių imbiero cukatų+kiaušinis+sutrintas bananas,puikiai tiks tai masei {įdarui}patarkite. QUOTE(regna @ 2009 01 12, 21:34) Cipciuk, :4u:esate nuostabus žmogutis. Aš,galvoju ,iki pyrago ruošimo,turėsiu jau šviežių imbiero cukatų+kiaušinis+sutrintas bananas,puikiai tiks tai masei {įdarui}patarkite. Bus labai švelnus ir aromatingas idaras
Tik reik turėti minty, kad bananai gali labai pajuoduoti, jei įdaras su daug bananų
![]() dariau pagal sonatinos rezepta. labai liux ir super paprastai. kiek kartu kepiau- visada iseina traskus ir tokie kokie turi buti. net keista kai perskaichius tema kai kurioms neiseina QUOTE(Babetta @ 2009 03 04, 11:16) ![]() dariau pagal sonatinos rezepta. labai liux ir super paprastai. kiek kartu kepiau- visada iseina traskus ir tokie kokie turi buti. net keista kai perskaichius tema kai kurioms neiseina Sakykit prasom... Pagal Sonatina morengai be sirupo...ir atrodo daug paprasciau viskas darosi.. Tai koks skirtumas su sirupu ar tik su cukrum plakti baltymai? O tokiu beze be sirupo galima puosti tortus? ar toks nesilaikytu ir tik morengiukai gaunasi is jo?.. Aha pagalvojau nekaitinto nenoreciau bezo valgyti...
as kepu- man kazkaip iprastai- na pradejau teip ir sirupo dar nebandziau. vakar reikejo pasidaryti svechiams- bijojau experimentuoti. tik vietoj cukraus kaip ji raso- pasidariau cukraus pudra.
Ar kas nors bandet kepti morengus su kokoso drozlem? Kaip tada reiktu juos dziovint? Kokia temperatura?
Ar galima mazinti cukraus kieki perpus, arba is vis nedeti? Ar tada jau nesigaus morengiukai?
Fregata , sumažinti - taip , bet visai nedėti .....
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 05, 06:21) Fregata , sumažinti - taip , bet visai nedėti ..... praita karta bandziau... tai dejau puse normos cukraus, o kokoso drozles pries taia pskrudinau keptuvej. kai atsalo, sudejau i isplaktus baltymus.... Ir ka jus galvojat... Lyg ir grazus butu buve morengiukai, jei as ju nebuciau sudeginus dariau pagal recepta, dziovinau 100 laipsniu praviroj orkaitej. Buvo parasyta pusvalandis, bet po pusvalandzio jie buvo visiskai slapi |