sssaule
2008 01 12, 13:33
QUOTE(tatedo @ 2008 01 01, 21:32) As su vejaraupiu komplikacijom sergant vaikui nesu susidurus is aplinkiniu irgi nesu nieko tokio girdejus, o va sergant suaugusiam tai zinau kad buna sunki liga, galvoju kad reiketu mano vyrui pasiskiepyti nes jis sia liga vaikysteje nesirgo, kaip jus manot ar reiketu, nes manau kad vaika auginant jis vis tiek kazkur sia liga uzsikre  Manau, kad verta. Aš pati galvoju eiti pasiskiepinti, visi gasdina, kad jei susirgsi suaugęs tai labai sunkiai sirgsi, nes tai vaikiška liga ir ja reikia persirgti vaikysteje. GAL ŽINOTE KUR KAUNE GALIMA BŪTŲ PASISKIEPINTI nuo vėjaraupių ne poliklinikoje.
Laivite
2008 01 12, 14:47
QUOTE(sssaule @ 2008 01 12, 13:33) Manau, kad verta. Aš pati galvoju eiti pasiskiepinti, visi gasdina, kad jei susirgsi suaugęs tai labai sunkiai sirgsi, nes tai vaikiška liga ir ja reikia persirgti vaikysteje. GAL ŽINOTE KUR KAUNE GALIMA BŪTŲ PASISKIEPINTI nuo vėjaraupių ne poliklinikoje. Nuo vejaraupiu Kaune mes skiepinomes Endemike
Ilganosė
2008 01 12, 15:00
Maniškiai abu jau persirgo-nelengvai, bet, svarbiausia, be komplikacijų. Kai susirgo, gydytoja nuramino, kad nėra jau čia tokia baisi liga, ir vis tik geriau, kai mažiukai perserga, o jei gu iki 12 metų nesuserga, tada jau vertėtų skiepytis
waiduliux
2008 01 13, 00:12
Nuo vėjaraupių nesiskiepinsim bent kol kas, daktarė sakė jei nepersirgs iki 10metų, tada
sssaule
2008 01 13, 13:36
QUOTE(Laivite @ 2008 01 12, 15:47) Nuo vejaraupiu Kaune mes skiepinomes Endemike  Ačiū. Nes į polikliniką labai nenoriu eiti, visų pirma reiks eiti pas šeimos gydytoją, o kad pas ją patekti reiks pusę dienos pralaukti nesvarbu kad ir su talonu.
sssaule
2008 01 14, 21:02
QUOTE(Laivite @ 2008 01 12, 15:47) Nuo vejaraupiu Kaune mes skiepinomes Endemike  O jus skiepinotės vienu skiepu ar dviem? Paskambinau į a klinika, tai cia pasakė, kad suaugusiems reikia dviejų skiepų nuo vejaraupių? O vieno skiepo kaina 148 Lt  .
*panteRa*
2008 01 26, 12:55
Mes ir zadam savo maziuli paskietpyt. Tik dar vis klausimu iskyla - tas skiepas (tiksliau dvi jo vakcinos) suteikia garantija nesusirgti 10 metu vejaraupiais. O kas toliau? vel skiepytis????
QUOTE(*panteRa* @ 2008 01 26, 13:55) Mes ir zadam savo maziuli paskietpyt. Tik dar vis klausimu iskyla - tas skiepas (tiksliau dvi jo vakcinos) suteikia garantija nesusirgti 10 metu vejaraupiais. O kas toliau? vel skiepytis???? Kodėl dvi  Mano 15metį paskiepijo viena ir sakė visam gyvenimui  Nors 100proc nieko nėra
muminukas
2008 01 29, 18:52
QUOTE(GODYTĖS-MAMA @ 2008 01 26, 14:50) Kodėl dvi  Mano 15metį paskiepijo viena ir sakė visam gyvenimui  Nors 100proc nieko nėra   man taip pat sakė, kad visam gyvenimui. galų gale, po skiepo susergama daug lengvesne ligos forma, jei jau apskritai susergama.
QUOTE(sssaule @ 2008 01 14, 22:02) O jus skiepinotės vienu skiepu ar dviem? Paskambinau į a klinika, tai cia pasakė, kad suaugusiems reikia dviejų skiepų nuo vejaraupių? O vieno skiepo kaina 148 Lt  . Mes šiandin paskiepijome savo mažių - reikėjo vienos dozės. Po 12 metų sakė reikia 2 dozių.
O mes nespėjom savo mažiukės paskiepint  ir labai gailiuosi.Bet jau sveikstam  8 mėn.su sergančiu vėjeropiais bendravom buvo po to keli spuogeliai,temp. nebuvo.Norėjom paskiepint pasitre su gydytoje nusprendėm palaukt nes sirguliavom, angina kankino sakėm palauksim kol nuo antibijotiku atsigaus ir dabar galiuosi kad laukėm  Mažiukė visa puslėm išberta  nėr tokios vietos kur tu spuogu nėr.Visa burnytė ,gerklė, liežuvis,lytiniai organai,padai ...  temp.sažingai 5 paras atbuvo 37,5-38,6 siūlė gydytoje i ligonine bet dabar sveikstam  Ir jei dar vaiku tikrai vesiu paskiepint
muminukas
2008 02 02, 09:39
man čia su medikais irgi kažkas neaišku - jei jau sako, tai kardinaliai priešingas nuomones  pvz., JAV skiepas nuo vėjaraupių privalomas. sakyčiau, kad ne veltui
saratukas
2008 02 02, 13:06
Paskiepijau saviski vakar  jei sirgs tikekimes, kad lengva forma. Kaimynu vaika isveze sindi ryt su greituske, koplikacijos nuo vejaraupiu gavosi
o mes jau įsitikinom, kad skiepai nuo vėjaraupių veikia. buvom vaikų namuose ir tik paskui sužinojom, kad pas juos vėjaraupiai siaučia. bet kadangi mano dukra paskiepita, tai viskas praėjo sėkjmingai!
o kada galima skiepytis, jei maitini MP? ns as pvz. nesirgau vejaraupiais ir galvoju reiktu pasiskiepyt, bet kazi ar galima kol pati maitinu, ir kaip tai atsilieptu vaikui..
sssaule
2008 02 06, 17:29
QUOTE(GODYTĖS-MAMA @ 2008 01 26, 15:50) Kodėl dvi  Mano 15metį paskiepijo viena ir sakė visam gyvenimui  Nors 100proc nieko nėra  QUOTE(muminukas @ 2008 01 29, 19:52)  man taip pat sakė, kad visam gyvenimui. galų gale, po skiepo susergama daug lengvesne ligos forma, jei jau apskritai susergama. Gal skiepai skirtingi, nesvieni sako, kad reiks dar skiepintis, kiti kad ne. O su tom dozem tai rigi neaišku. Vaikui tai tikrai reikia vienos, o vat suaugusiajam, viena gyd. man sakė kad užtenka vienos, o kita gydytoja kad reikia dvieju.
Juodaplaukė
2008 02 07, 15:03
QUOTE(sssaule @ 2008 02 06, 18:29) Gal skiepai skirtingi, nesvieni sako, kad reiks dar skiepintis, kiti kad ne. O su tom dozem tai rigi neaišku. Vaikui tai tikrai reikia vienos, o vat suaugusiajam, viena gyd. man sakė kad užtenka vienos, o kita gydytoja kad reikia dvieju. kad vienos tikrai neuztenka,vienos uztenka 2-5 metams,todel antra doze reiia gauti kazkur po metu,tada imunitetas bus visam laikui. AS pati pasiskiepyjau dviems dozem.  vaikams sako reikia vienos dozes,kodel nepamenu,nors daktere aiskino
Paskiepijom 15 metį Varilrix skiepu ir daktare žiūrėjo skiepų žurnalą ir tikrai užtenka vieno skiepo
dangausvaivorykste
2008 02 09, 08:40
Na ir mes pasiskiepinome kai buvome maziukas kol kas viskas  ,pradesim eiti i darzeli ir tada bus matyt!!!!
PAUKSTELIS
2008 02 09, 14:19
Sveikutes, Mes turim labai gera daktare.Taigi ji mums patare, kad reikia skiepytis nuo vejarupiu. kaip ten kazkas sneka, kad iki 20 metu ir viskas, tai tikrai nesamone. Tai yra lygiai tas pats kaip ir persirgtum vejarupiais. O dar yra toks dalykas kaip juostine pusleline. Taigi zmogus kuris persirgo vejarupiais turi galimybe po kiek tais metu ja susirgti. O tai pasirodo, kad ji labai rimta liga. O tas kuris skiepu pagalba persirgo, nesuserga. Taigi as pavyzdziui matau tik pliusus. Mes tai tikrai skiepysimes, tik niekaip neissveikstam nuo kosuliu ir slogu....  Taigi laukiam...
gerdulka
2008 02 09, 18:02
Mes savo vyresneli skiepijome nuo vejauraupiu ir as patenkinta, bent kolkas , draugu vaikai sirgo, o jis neuzsikrete  nuomoniu aisku daug, sako vieni nieko cia tokio, kad ir perserga, bet as tai tokios nuomones , kad jei yra galimybe nesirgti, tai galima ir pasiskiepyti  ir taip tie maziukai visokiu ligu prisigaudo pagranduka irgi skiepysim, kai ateis laikas
muminukas
2008 02 11, 18:12
savaitgalį gydytojams skirtame žurnale GYDYMO MENAS skaičiau doc. Vingro straipsnį. jis teigia, kad nemotyvuotai mažai ikimokyklinukų skiepijama nuo vėjaraupių - t.y. tai turi būti skatinama. statistika - 2004 m. vėjaraupiais sirgo apie 18 000 vaikų
QUOTE(PAUKSTELIS @ 2008 02 09, 14:19) Sveikutes, Mes turim labai gera daktare.Taigi ji mums patare, kad reikia skiepytis nuo vejarupiu. kaip ten kazkas sneka, kad iki 20 metu ir viskas, tai tikrai nesamone. Tai yra lygiai tas pats kaip ir persirgtum vejarupiais. O dar yra toks dalykas kaip juostine pusleline. Taigi zmogus kuris persirgo vejarupiais turi galimybe po kiek tais metu ja susirgti. O tai pasirodo, kad ji labai rimta liga. O tas kuris skiepu pagalba persirgo, nesuserga. Taigi as pavyzdziui matau tik pliusus. Mes tai tikrai skiepysimes, tik niekaip neissveikstam nuo kosuliu ir slogu....  Taigi laukiam... Labai gera daktarė turėjo paaiškinti, kad šiai dienai turima vakcina neužtikrina imuniteto visam gyvenimui  Todėl amerikiečiai, vieni pirmųjų pradėję masines vaikų vakcinacijas, praėjus 10 metų įveda privalomas revakcinacijas. Ir apie tai "šneka" ne "kažkas", o rašoma rimtuose medicinos leidiniuose.
Mums sesele sake, kad kol vaikai maziukai, geriau daryti "vejaraupiu vakarelius", kad persirgtu patys  O jei jau vyresnis zmogus dar nesirges, tai tada geriau skiepytis. Ziuresim, kaip cia bus...
muminukas
2008 02 13, 20:33
QUOTE(Sandy @ 2008 02 12, 19:28) Mums sesele sake, kad kol vaikai maziukai, geriau daryti "vejaraupiu vakarelius", kad persirgtu patys  O jei jau vyresnis zmogus dar nesirges, tai tada geriau skiepytis. Ziuresim, kaip cia bus...   man tai absurdas  specialiai sargdinti vaiką
*visterija*
2008 02 18, 19:02
QUOTE(*panteRa* @ 2008 01 26, 12:55) Mes ir zadam savo maziuli paskietpyt. Tik dar vis klausimu iskyla - tas skiepas (tiksliau dvi jo vakcinos) suteikia garantija nesusirgti 10 metu vejaraupiais. O kas toliau? vel skiepytis???? yra tik vienas skiepas ir visam laikui . rudeni skiepinau savo mažajį , : po naujų metų darželi vaikai sirgo grupeje vienas po kito o maniškiui nekibo.  manau kad verta o ypač vyresnius nesirgusius.
As va irgi siuo metu esu giliuose apmastymuose del sio skiepo. Mano teta medike specializacija vaikai dirba KMUK, sake, kad seip gerai tas skiepas, bet jis dar tikrai ne 100 proc. yra ir dar lietuva neturi konkreciu pavyzdziu (pvz, kaip perserga suauges zmogus praejus nuo vakcinos 10 m. ir daugiau, o kaip zinoma vyresniu vejaraupiasi dazniausiai sunkiau serga)  bet kaip kazka cia minejo, vaikas jei ir susirgs tai lengvesne forma. Tai va ir neaisku kaip cia dabar daryti
kristinele1
2008 02 23, 16:14
o mes jau pasiskiepijom ir esu rami,nes kiek girdejau kuo didesnis vaikas tuo sunkesne forma serga,musu sesute sake kad 12m reik vel skiepytis
QUOTE(drachmaster @ 2008 02 23, 17:14) o mes jau pasiskiepijom ir esu rami,nes kiek girdejau kuo didesnis vaikas tuo sunkesne forma serga,musu sesute sake kad 12m reik vel skiepytis  Mes paskiepijom 15 metų  Sakė daugiau nereiks. O serga jei serga kiekvienas individauliai  Nieko nėra 100proc net KT. Teisė rinktis  Iki 15 metų norėjau kad pesirgtų nesirgo paskiepijom  Mažajai kol kas laukiu. Bet manau kad skiepysiu ankščiau
Ilgai galvojau apie si skiepa, bet apsisprendziau jo naudai!
as ir neseniai paskiepijau savo mazaja. dabar pati kaupiuos tam skiepui, ale, kad suaugusiam jau ju 2 reikia, tai is karto gaila pinigeliu. as pati jais nesirgus, tai dabar skubu skiepintis. zinau,kad tai labai nemaloni liga ir tikrai nenoriu,kad mano vaikas vargtu. reakcijos nebuvo jokios, jei kam idomu.
QUOTE(lukne1 @ 2008 03 06, 23:45) as ir neseniai paskiepijau savo mazaja. dabar pati kaupiuos tam skiepui, ale, kad suaugusiam jau ju 2 reikia, tai is karto gaila pinigeliu. as pati jais nesirgus, tai dabar skubu skiepintis. zinau,kad tai labai nemaloni liga ir tikrai nenoriu,kad mano vaikas vargtu. reakcijos nebuvo jokios, jei kam idomu. O sakykit, kas iš jūsų skiepijosi patys ar skiepijo vaikus nuo vėjaraupių Kaune? mane domina, ar skiepija dar kur nors kitur, ne tik 2 - oj ligoninėj. ir ar reikia iš anksto užsiregistruoti
Stebukle
2008 03 15, 16:55
O as vis delsiu su situ skiepu. Nes ne pinigu gaila, o nesu garantuota, kad tas skiepas tikrai 100 proc. naudingas
QUOTE(Stebukle @ 2008 03 15, 17:55) O as vis delsiu su situ skiepu. Nes ne pinigu gaila, o nesu garantuota, kad tas skiepas tikrai 100 proc. naudingas  O kodėl manai, kad nenaudingas?
sssaule
2008 03 18, 16:27
QUOTE(Nonka @ 2008 03 12, 11:34) O sakykit, kas iš jūsų skiepijosi patys ar skiepijo vaikus nuo vėjaraupių Kaune? mane domina, ar skiepija dar kur nors kitur, ne tik 2 - oj ligoninėj. ir ar reikia iš anksto užsiregistruoti  skiepina visose poliklinikose (na bent kalnieciu poliklinikoje tai tikrai), bendrosios praktikos klinikoje Savanoriu pr. ir atrodo endemike. O kodel gali reikti uzsiregistruoti? Aš klausiau gydytojos ar galiu pasiskiepinti, tai ji nieko nesakė apie išankstinį užsiregistravimą.
QUOTE(sssaule @ 2008 03 18, 17:27) skiepina visose poliklinikose (na bent kalnieciu poliklinikoje tai tikrai), bendrosios praktikos klinikoje Savanoriu pr. ir atrodo endemike. O kodel gali reikti uzsiregistruoti? Aš klausiau gydytojos ar galiu pasiskiepinti, tai ji nieko nesakė apie išankstinį užsiregistravimą. O, ačiū už informaciją Nežinau, pagalvojau, kad gal gali neturėti tų vakcinų tuo metu, ar dar kas..
simbail
2008 03 19, 09:04
Aš skiepysiu būtinai, nes nepriimtinas man vaiko sargdinimas su tais "vėjaraupių vakarėliais"  Juk skiepas iki 12 m veikia, o jei reiks po to dar kartą paskiepysiu. Juk skiepija ir suaugusius.
sssaule
2008 03 21, 14:49
Šiandien klausiau sesutės kuri skiepina, kiek galioja skiepas nuo vėjaraupiu, tai sakė, kad 15 metų. Suaugusiam reikia 2 doziu (antra dozė po pusmečio). PAGal statistiką yra daug suaugusiųjų kurie serga vėjaraupiais.
vataipva
2008 04 01, 13:49
skiepysiu nebent iki paauglystės nesirgtų. tik tuo atveju. o kol toks mažas - jokiu būdu. tegu perserga savarankiškai. užtenka privalomų vakcinų į valias, tad dar dirbtinu būdu ardyt imuniteto nesiruošiu.
paskiepytas vaikas nuo vejaraupiu po metu susirgo vejaraupiais- va, tau ir skiepo efektyvumas. Tik nebuvo temperaturos.
Rituska
2008 04 03, 13:58
skepas nuo vejauraupiu apsaugo nuo sunkaus sirgimo...
delfinas
2008 04 03, 21:32
QUOTE(Rituska @ 2008 04 03, 04:58) skepas nuo vejauraupiu apsaugo nuo sunkaus sirgimo...  Arba ne  .
Mes skiepijomės, o dabar sergam Tiek , kad lb lengvai, mažas bėrimas, be temperatūros. Antro vaiko neskiepyčiau, vaikiškas ligos, tegul praserga. Tas pats ir su raudoniuke buvo, paskiepijom, tada susirgo
Green.apple
2008 04 10, 20:59
QUOTE(Waida26 @ 2008 04 07, 12:55) Mes skiepijomės, o dabar sergam Tiek , kad lb lengvai, mažas bėrimas, be temperatūros. Antro vaiko neskiepyčiau, vaikiškas ligos, tegul praserga. Tas pats ir su raudoniuke buvo, paskiepijom, tada susirgo  gal ir be skiepo jus prasirgtumet taip lengvai
Green.apple
2008 04 10, 23:00
Nauja tema apie vėjaraupius.
SuperMama
2008 04 10, 23:00
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|