Slyvute
2003 06 11, 07:11
Pritrukau fantazijos. [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/q/confused.gif[/img] Atsibodo viskas, ka valgydavom vakarienei: picos, keptos ir virtos bulves, bulviniai blynai, silke. Mesos ir kosiu nesinori, makaronu ir ryziu vyras nemegsta, kiausiniai, jogurtai, desreles, sumustiniai pas mus pusryciam. Ka galima pasigaminti, kad butu nebrangu ir greita? [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/u/chef.gif[/img]
Nieko sau valgot vakarienei... As stengiuosi valgyt tik salotas. Na dar kartais kokios mesos prie ju.
Slyvute
2003 06 11, 17:13
Jo, gal mes ir nesveikai maitinames, bet taip jau yra. Vien salotu neuztenka. Gal tuomet parasykit, ka vakarienei valgote Jus ir Jusu vyras. Bandysim daryti isvadas. [smiley=daemon.gif]
Na vyrui duodu tai ka diena buvau padarius - pvz. vistienos kepsnelius, sriuba kokia nors. Kartais koses isverdu. O buna taip kad pasiima jogurto ir viskas.
Gal kokiu lietiniu blynu su ivairiais idarais pagaminti? Dar geru receptu paskaityk temoje apie Mantingos tesla, kad ir su desrelemis viduje [img]http://www.kurts-smilies.de/up.gif[/img] Dar gerai koki uzkandi, pvz. jautienos liezuvi su darzovemis + majonezas. Na net nezinau.. cia jusu seimos skonio reikalas
Mano vyrui geriausias maistas - mėsa, bet neatsisako ir miltinių patiekalų (koldūnų, varškėčių, "ežiukų", blynų) ar varškės, ryžių apkepo.
Slyvute
2003 06 11, 21:52
Blynai su desrelemis gera ideja. [smiley=vo.gif] O kaip kepami tie varskes ar ryziu apkepai, cia saldus patiekalas, ar nebutinai? [smiley=idontnow.gif]
miskouoga
2003 06 11, 23:16
As koki karta per menesi paukoju viena diena blyneliu darymui. [smiley=daemon.gif] Prikepu daug daug lietiniu ir prisadarau visokiu idaru-varskes, vistienos, surio, galima ir desrele. Visus blynus darau skirtingu formu, kas nesumaisyciau. Tada i saldimo kamera ;). Ryte iseidama i darba istraukiu is kameros ir iki vakaro atsyla. Vyras labai megsta blynelius su varske ir tirntom braskem [smiley=apl.gif]
Miskouoga, gera ideja- blyneles patiekti su trintom braskem. niam niam. mano vyras labai megsta lietinius. o koki darai vistienos idara? gal pasidalinsi? o delvakarienes, tai mes valgom vakariene-pietus visada. tai jie gaunasi tokie sotesni, svelniai pasakius  labai megstu gaminti troskinius, nes juos lengva pasildyti ir skonis praktiskai nepasikeicia. mano vyruku mylimiausias- cili ( na gal jo visai troskiniu nepavadinsi) va dar viena toki super lengva receptuka prisiminiau. supjaustai juostelemis bulves, svoguniukus, idedi krapu, lauro lapa, druskos , pipiriuku. ant virsaus juostlemis didesnemis ,pakepinta paprasta virta desra, ir uzpili vandeniu saltu, tik kad semtu. kai uzverda po keliu min idedu pora saukstu grietines. jei truksta dar kokiu prieskoniu. i gala , kai jau bulves minstos, keptuveje pakepinu ant poros laseliu sviesto sauksta miltu ir-i puoda. nu cia toks "kaimietiskas patiekaliukas" bet mums kartais tikrai suiena  vaikui labai patinka su marinuotais agurkeliais is vis niam niam... gal kuri pabandysit. skanaus.
miskouoga
2003 06 12, 18:42
Vistienos idaras lietiniams: reikia virtos arba keptos vistienos. As kartais isverdu krutinele, is likusio sultinio darau vistienos sriuba, o krutinele sunaudoju idarui. O kartais lieka keptos viskos, kai visos nesuvalgom nusipirke. Tai va, vistienasmulkiai supjaustau arba sumalu, keptuvej pakepinu svogunelius su sviestuku, kai pagelsta svogunai,dedu vistiena ir visokius prieskonius. Paskui darau lietinius. Siemet per uzgavenes tai net kept padarytu lietiniu nereikejo, visi supuole ir taip suvalge, saltus.
| QUOTE | | O kaip kepami tie varskes ar ryziu apkepai, cia saldus patiekalas, ar nebutinai? [smiley=idontnow.gif] |
Ryziu apkepui imu pora maiseliu virtu ryziu, varskes 0,5-1 pak., truputi pieno arba grietines, kokius 4 kiausus, vanilinio cukraus, razinu. Supilu i riebalais istepta stikline forma ir - i orkaite. Kai virsus siek tiek apkepa, aptepu grietine ir toliau kepu. Aisku, vietoj cukraus ir razinu galima idet druskytes ir kokio pjaustyto kumpio, vistienos. Laisve fantazijai ;)
O tu apkepu tai galima visokiu prifantazuot, cia kaip ir su troskiniais: ir su darzovem, ir su makaronais
Vakarienei aš nieko įpatingo negaminu. Tiesiog prisipjaustau daug įvairiausių vaisių ir užpilu juos jogurtu. O ką jūs gaminate???
pokemonas
2005 01 21, 16:20
QUOTE(arija1 @ 2005 01 21, 16:18) Vakarienei aš nieko įpatingo negaminu. Tiesiog prisipjaustau daug įvairiausių vaisių ir užpilu juos jogurtu. O ką jūs gaminate??? Labai skanu dar užberti riešutų ir truputį tarkuoto šokolado. Bet, užmaišius bliudą vaisių (įvairių, ne tik obuolių)salotų visai šeimynai, savikaina gaunasi kaip gero torto.
Mano vyras tokių dalykų nemėgsta. Jam tik mėsa tinka  O mano mažylis palaiko man kompaniją (suvalgydamas obuoliuko gabaliuką ar jogurto šaukštuką  ).
Ivairiai - kartais uztenka tik varskes, jogurto ar dziuvesiu su arbata, o kartais ir ka nors rimciau. Priklauso nuo to, ar darbe pietus valgiau, ar ne  Pvz. siandien per pietus nieko nevalgiau, tai vos tik grizom namo, prisivalgem vakarykscio plovo  Paprastai savaitgaliais vakariene lengvesne buna
O be to, man nepatinka ant nakties daug privalgyti  .
QUOTE(arija1 @ 2005 01 21, 17:31) O be to, man nepatinka ant nakties daug privalgyti  . Man irgi, as paskui blogai miegu  Paskutinis toks velyvas uzkandziavimas baigesi dvieju dienu "draugyste" su WC  Po to karto stengiuosi po 19 nebevalgyti
Kadangi susirenkam tik vakare, tai musu vakariene buna kaip pietus, dazniausiai kas nors is mesos, zuvies. Jau labai nesveikai maitinames, pavydziu, kad galit valgyt visokius jogurtukus su vaisiais, manes tai tokie dalykeliai visai netraukia, o vyro tuo labiau, kartais sumastom issikept pyraga kokia 21 val. ir be jokio sazines grauzimo visa suvalgyti  bet pavyzdziui as ryta nevalgau iki 12 val., nera galimybiu. O siaip megstu ir is varskes ka nors pagaminti, ivairiausius virtinuku, varsketukus, ai, dar saldi sriuba neblogai
Ieva-Pieva
2005 01 23, 20:20
vyras dabar kazka vakarienei meistrauja  neisileidzia pasnipineti
Bitulka
2005 01 24, 09:22
As vakarienei stengiuosi ka nors lengvo suvalgyti, bet nevisada taip gaunasi. Nes, kaip jau kazkas minejo, susirenkam visi tik vakare, pietus dazniausiai buna sumustiniu pavidalo, tai vakare normaliai norisi pavalgyti. Bet jau kai pasitaiko tokia proga, tai vakariene buna pvz. riekele batono ir obuolys arba pieniska sriuba, arba rieke juodos duonos su sviestu ir stikline kefyro, arba kas lieka nuo vaiku vakarienes
QUOTE(Vilva @ 2003 06 11, 19:35) Mano vyrui geriausias maistas - mėsa, bet neatsisako ir miltinių patiekalų (koldūnų, varškėčių, "ežiukų", blynų) ar varškės, ryžių apkepo. Buk gerute, papasakok kaip ryziu apkepa gamini, labai jo noriu, bet nemoku...  , tik darzelyje valgiau...aciu
mes tai vakare valgom daug. Jogurto ar sriubytes neuzhtektu.  Dazhniausiai kepu vishtienos arba kaiulienos kepsnius, darau plova, guliasha, bulvinius blynus ir pan. Pietus beje irgi normaliai pavalgom kavinej. Tai mes pasirodo edrunai esam...  bet i mus pasizhiurejus to nepasakytum.....
o aš valgau tą kas per pietus buvo.
Na skaitau ir galvoju kelinta valanda jus vakariene valgote, kadangi musu vakariene buna 17 valanda, tai valgom pamasiai kaip pietus tik sriubos neverdu, o veliau valgom uzkandzius, kas ko nori, bet vadinamu naktipieciu tai tikrai negaminu  .
Mes vakariene valgom 17 valanda, tai kaip pietus buna. Jei savo vyreliui pateikciau dubeni su vaisiais ir jogurtu jis liktu nesuprates. Va apie 19 valanda tai geriam arbatele su sausainiais, tai jau naktipieciai  Seimynai labai patinka ceburekai su mesyte ir sultiniu. Jega!!!
jurgeleuogele
2005 02 03, 15:26
QUOTE(miskouoga @ 2003 06 11, 23:17) As koki karta per menesi paukoju viena diena blyneliu darymui. [smiley=daemon.gif] Prikepu daug daug lietiniu ir prisadarau visokiu idaru-varskes, vistienos, surio, galima ir desrele. Visus blynus darau skirtingu formu, kas nesumaisyciau. Tada i saldimo kamera  . Ryte iseidama i darba istraukiu is kameros ir iki vakaro atsyla. Vyras labai megsta blynelius su varske ir tirntom braskem [smiley=apl.gif] o kaip ju skonis is saldymo kameros?  nelabai pasikeicia?... o tu juos i koki maisiuka ar i inda sudedi pries dedama i kamera?
Jurgitele
2005 04 11, 15:05
Na ka jus valgot vakarienei ir kelinta? pvz, mes valgydavom kas likdavo nuo pietu,  bet jei pries miega prisikemsi pilva tai tada blogai miegam, o jei anksti pavakarieniaujam tai tada pries miega kazko ieskom saldytuve  ka galima butu pavalgyt kad sotu, nekoloringa ir neapkratut skrandzio  nes gi kaip ir pavasaris, lasinukais ir taip jau apauge visi
Burbulytis
2005 04 11, 21:13
QUOTE(Slyvute @ 2003 06 11, 07:11) Pritrukau fantazijos.  Atsibodo viskas, ka valgydavom vakarienei: picos, keptos ir virtos bulves, bulviniai blynai, silke. Mesos ir kosiu nesinori, makaronu ir ryziu vyras nemegsta, kiausiniai, jogurtai, desreles, sumustiniai pas mus pusryciam. Ka galima pasigaminti, kad butu nebrangu ir greita?  Tai lieka salotos ivirios...Tik kad nelabai sotu vyrui. O kaip lietiniai su ivairiais idarais?
Nu tai as nesuprantu, kada reikia ta VAKARIENE valgyti ar zmones LT jau visai save badu marina, t.y. moterys? Mes valgom apie 18.00. Mesa, zuvis, blynai, varskeciai ir t.t. Nu o veliau ka nors i ranka. I nieko, nesam lasiniais apeje, nors ir neperkude. Jei as tokiu metu suvalgyciau tik kokiu vaisiu, jauciu ryto nesulaukciau.... Nu sakau, kad nieko gero nesutaupom: matyt nemazai suedam....
Bacilah
2005 04 14, 16:40
Labux na mes taip anksti vakarieniauti niekaip neistaikome - paparastai vakarieniaujame po puses astuoniu - astunta. Zinote, labai rekomenduoju tuos paprastuosius varskecius, vistienos troskinius su anansais taip gi labai paprastas patiekalas - zuvis su kalmarais ar/ ir midijomis. Taip gi mase visokiu salotu su mesa, krevetemis ar siaip gausiai darzoviu. Svarbiausia - jokiu makaronu ir bulviu
Jei tai tikra vakarienė (o ne vėlyvi pietūs  ), tai užkandžiaujam: - krabų lazdelės tešloje (aš padarau kaip blynų tešlą, tik tirštesnę, pamirkau ir kepu keptuvėj. Bendradarbė naudoja bemielę sluoksniuotą tešlą ir kepa orkaitėj.) Labai skanu su majonezu - kepti svogūnai tešloje - pjaustau svogūnus skrituliukais, ir tokioj pačioj tešloj kepu (kartais druskytės, pipiriukų, arkokių kitų prieskonių pridedu) - analogiškai paruošti galima visokiausias daržoves: kopūstų lapus, briuselio kopūstus, kalafiorus, brokolius... Labai greita, skanu, pigu - bulvių rageliai su baltu padažu (čia kaip žemaičių blynai be mėsos) - jų turiu prisišaldžius
Aš vakarienei stengiuosi ką nors lengvo, bet sotaus pasidaryti. Kadangi pietauju darbe 12 val., o vakarieniauju namuose apie 20 val., tai suvalgiusi tik kokį obuoliuką kojas greitai pakratyčiau.  Dažniausiai pasitroškinu kokių daržovių (sezono metu paprikų, cukinijų, baklažanų, pomidorų ir visa kita. O ne sezono- morkų, kopūstų, svogūnų, šaldytų mišinių) ir makaronų, ryžių arba grikių išsiverdu. Jei esu labai alkana tai su kruopom nesicackinu- valgau su duona. Dažnai pieniškų košių valgau. Jei būnu užkandusi po pietų, tai kokių salotų susimakaluoju arba varškės su jogurtu pasiimu. Žodžiu, ką randu šaldytuve iš to ir gaminu.
labai uzkniso valgyt vakarienei ta pati ka ir pietums, nes pietums dazniausiai mesa gaminu. o vakarienei norisi kazko paprasto ir lengvo. davai parasykit, kad vakar valget vakarienei  aisku jei tai nebuvo tas pat, kas pietums:)
QUOTE(Shiduh @ 2006 11 30, 07:33) labai uzkniso valgyt vakarienei ta pati ka ir pietums, nes pietums dazniausiai mesa gaminu. o vakarienei norisi kazko paprasto ir lengvo. davai parasykit, kad vakar valget vakarienei  aisku jei tai nebuvo tas pat, kas pietums:) mes 6 vakaro valgom pavakarius  . megstam bulvinius blynus, bulvinius blynus su mesa, skrylius su spirguciu padazu  , idarytus su kumpiu kiausinius ir t.t o 9 valanda valgom vakariene  , vienareiksmiskai pieniska sriuba  arba retkarciais traskuciai su pienu
rooteliuks
2007 05 23, 13:00
Zylute1
2007 05 23, 13:04
varškėčiai virti, kepti; makaronai, įvairios košės (grikiai, manos, ryžiai)....  man tai vakare visada norisi lengvo maisto (dažnai verdu pieniškas makaronų sriubytes)  va šiandien turbūt šaltibarščius ruošiu
rooteliuks
2007 05 23, 13:08
na as irgi megstu lengva maista.... bet mano vyras is darbo nori ko nors sunkaus....
Viską ką turi meti į troškintuvą, jį ir orkaitę ir iškepa troškinys. Bulvių, mėsytės pjaustytos smulkiai, baklažano, svogūno, česnako, šaldytų daržovių, šaukštą grietinės, šaukštą pomidorų padažo, prieskonių, žalumos, vandens ir viskas. Ruošimas nedaug užima ir stovėti prie plytos nereikia.
Šiandien ant mūsų vakarienės stalo garuos faršu kimšti dideli makaronai, užpilti bolonezo padažu.........
Aš spagečius su padažu mėgstu.Greita ir sotu,ir skanu be abejo.Kol makaronai verda į puodelį metu tuną iš konservų,grietinės,majonezo,pomidorų padažo ir prieskonių makaronams.Viską pakaitinu iki užvirimo, bet neužverdu.Užpili išvirusius makaronus ir gali valgyti  Makaronai tik itališki ir renkuosi,kad trumpesnė virimo trukmė būtų.Padažus galima keisti, pavyzdžiui aš aštriai mėgstu,tai tada tuno nededu, o vietoj jo daug česnako.Mano mažiukui, tai bet koks padažas, kad tik makaronų būtų. Dar vakarienei išverdu šaldytas šparagines pupeles, paspirginu šoninukės rūkytos ir padažo česnakinio(kur su makaronais darau).Išvirusias pupeles maišai su padažu ir spirgučiais ir valgau su duona.Nemėgstu ilgai prie puodų stovėt
GRAŽINA25
2007 09 11, 21:24
O VIKAS PATINKA SU BULVEMIS
radau uzmirsta bet labai gera tema  galime pasidalinti patekalais,kad vakarais reiketu maziau sukti galva ka taisyti valgyti. pvz.as vakare planoju virt:makaronus su tunu o ka jus?
inrinke
2009 04 30, 12:56
Grikiu kose, darzoviu salotos, arbata, pienas.
Pienukas,kas nori naminio jogurto,bandelės su aviečių uogiene.
labi  viskas atsibodo, nebesumastau ka bereikia pasitaisyti vakarienei, per pietus vien mesa..gal turit kokiu pasiulymu?  man labai blogai kad vyras isrankus, nevalgo nei pienisku produktu...nebezinau ka ir bedaryt..gal galit patart?
zvaigzdielaite
2009 05 05, 15:42
Ką gaminome vakar ir ką gaminsime šiandien?IX tema Cia pasiskaityk
QUOTE(laimam @ 2009 05 05, 16:30) labi  viskas atsibodo, nebesumastau ka bereikia pasitaisyti vakarienei, per pietus vien mesa..gal turit kokiu pasiulymu?  man labai blogai kad vyras isrankus, nevalgo nei pienisku produktu...nebezinau ka ir bedaryt..gal galit patart? Patarčiau,jeigu turi išrankų vyrą pasiūlyk drauge paruošti vakarienę. Bet vis vien ką tai valgo.Ir pati atrasti,ką jis mėgsta. Taip aklai siūlyti yra sunkoka,nes nežinome,ką mėgsta. Juk ,nieks geriau nežino,tavo vyro užgaidų,kaip tu pati. Jeigu parašytumee,ką mėgsta,tuomet lengviau pasiūlyti.
schatzi
2009 05 11, 21:51
Kadangi pati nevalgau pieno produktu, tai vakarienei siulyciau valgyt ivairius sumustinukus (gali buti su daug darzoviu ir pan.), ivairus kiausiniai (virti, idaryti, kepti duonoje ir pan.)..As asmeniskai megstu vakarienei valgyti sriubos..  Koses, blyneliai su vaisiais...
manau kokie varskes patiekalai
Renatele J
2009 05 15, 14:10
Mes tai daznai gaminame is makaronu patiekalus, pvz si vakara makaronai su suriu. Skanu ir paprasta!
|
|