Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vakarienė
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2
Slyvute
Pritrukau fantazijos. [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/q/confused.gif[/img]
Atsibodo viskas, ka valgydavom vakarienei: picos, keptos ir virtos bulves, bulviniai blynai, silke.
Mesos ir kosiu nesinori, makaronu ir ryziu vyras nemegsta, kiausiniai, jogurtai, desreles, sumustiniai pas mus pusryciam. Ka galima pasigaminti, kad butu nebrangu ir greita?
[img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/u/chef.gif[/img]
Vasara
Nieko sau valgot vakarienei... As stengiuosi valgyt tik salotas. Na dar kartais kokios mesos prie ju.
Slyvute
Jo, gal mes ir nesveikai maitinames, bet taip jau yra. Vien salotu neuztenka.
Gal tuomet parasykit, ka vakarienei valgote Jus ir Jusu vyras. Bandysim daryti isvadas.   [smiley=daemon.gif]
Vasara
Na vyrui duodu tai ka diena buvau padarius - pvz. vistienos kepsnelius, sriuba kokia nors. Kartais koses isverdu. O buna taip kad pasiima jogurto ir viskas.
dani
Gal kokiu lietiniu blynu su ivairiais idarais pagaminti? Dar geru receptu paskaityk temoje apie Mantingos tesla, kad ir su desrelemis viduje [img]http://www.kurts-smilies.de/up.gif[/img] Dar gerai koki uzkandi, pvz. jautienos liezuvi su darzovemis + majonezas. Na net nezinau.. cia jusu seimos skonio reikalas
Vilva
Mano vyrui geriausias maistas - mėsa, bet neatsisako ir miltinių patiekalų (koldūnų, varškėčių, "ežiukų", blynų) ar varškės, ryžių apkepo.
Slyvute
Blynai su desrelemis gera ideja. [smiley=vo.gif]  O kaip kepami tie varskes ar ryziu apkepai, cia saldus patiekalas, ar nebutinai? [smiley=idontnow.gif]
miskouoga
As koki karta per menesi paukoju viena diena blyneliu darymui.  [smiley=daemon.gif] Prikepu daug daug lietiniu ir prisadarau visokiu idaru-varskes, vistienos, surio, galima ir desrele. Visus blynus darau skirtingu formu, kas nesumaisyciau. Tada i saldimo kamera  ;).
Ryte iseidama i darba istraukiu is kameros ir iki vakaro atsyla.
Vyras labai megsta blynelius su varske ir tirntom braskem  [smiley=apl.gif]
une
Miskouoga, gera ideja- blyneles patiekti su trintom braskem. niam niam. mano vyras labai megsta lietinius. o koki darai vistienos idara? gal pasidalinsi?
o delvakarienes, tai mes valgom vakariene-pietus visada. tai jie gaunasi tokie sotesni, svelniai pasakius smile.gif  labai megstu gaminti troskinius, nes juos lengva pasildyti ir skonis praktiskai nepasikeicia. mano vyruku mylimiausias- cili ( na gal jo visai troskiniu nepavadinsi)
va dar viena toki super lengva receptuka prisiminiau. supjaustai juostelemis bulves, svoguniukus, idedi krapu, lauro lapa, druskos , pipiriuku. ant virsaus juostlemis didesnemis ,pakepinta paprasta virta desra, ir uzpili vandeniu saltu, tik kad semtu. kai uzverda po keliu min idedu pora saukstu grietines. jei truksta dar kokiu prieskoniu. i gala , kai jau bulves minstos, keptuveje pakepinu ant poros laseliu sviesto sauksta miltu ir-i puoda. nu cia toks "kaimietiskas patiekaliukas" bet mums kartais tikrai suiena smile.gif vaikui labai patinka su marinuotais agurkeliais is vis niam niam... gal kuri pabandysit. skanaus.
miskouoga
Vistienos idaras lietiniams:
reikia virtos arba keptos vistienos. As kartais isverdu krutinele, is likusio sultinio darau vistienos sriuba, o krutinele sunaudoju idarui. O kartais lieka keptos viskos, kai visos nesuvalgom nusipirke. Tai va, vistienasmulkiai supjaustau arba sumalu, keptuvej pakepinu svogunelius su sviestuku, kai pagelsta svogunai,dedu vistiena ir visokius prieskonius. Paskui darau lietinius.
Siemet per uzgavenes tai net kept padarytu lietiniu nereikejo, visi supuole ir taip suvalge, saltus.
Vilva
 O kaip kepami tie varskes ar ryziu apkepai, cia saldus patiekalas, ar nebutinai? [smiley=idontnow.gif]

Ryziu apkepui imu pora maiseliu virtu ryziu, varskes 0,5-1 pak., truputi pieno arba grietines, kokius 4 kiausus, vanilinio cukraus, razinu. Supilu i riebalais istepta stikline forma ir - i orkaite. Kai virsus siek tiek apkepa, aptepu grietine ir toliau kepu. Aisku, vietoj cukraus ir razinu galima idet druskytes ir kokio pjaustyto kumpio, vistienos. Laisve fantazijai  ;)

O tu apkepu tai galima visokiu prifantazuot, cia kaip ir su troskiniais: ir su darzovem, ir su makaronais wink.gif
Armana
Vakarienei aš nieko įpatingo negaminu. Tiesiog prisipjaustau daug įvairiausių vaisių ir užpilu juos jogurtu. O ką jūs gaminate???
pokemonas
QUOTE(arija1 @ 2005 01 21, 16:18)
Vakarienei aš nieko įpatingo negaminu. Tiesiog prisipjaustau daug įvairiausių vaisių ir užpilu juos jogurtu. O ką jūs gaminate???
*

Labai skanu dar užberti riešutų ir truputį tarkuoto šokolado.
Bet, užmaišius bliudą vaisių (įvairių, ne tik obuolių)salotų visai šeimynai, savikaina gaunasi kaip gero torto.
Armana
Mano vyras tokių dalykų nemėgsta. Jam tik mėsa tinka smile.gif O mano mažylis palaiko man kompaniją (suvalgydamas obuoliuko gabaliuką ar jogurto šaukštuką 4u.gif ).
Krisla
Ivairiai - kartais uztenka tik varskes, jogurto ar dziuvesiu su arbata, o kartais ir ka nors rimciau. Priklauso nuo to, ar darbe pietus valgiau, ar ne smile.gif Pvz. siandien per pietus nieko nevalgiau, tai vos tik grizom namo, prisivalgem vakarykscio plovo biggrin.gif Paprastai savaitgaliais vakariene lengvesne buna smile.gif
Armana
O be to, man nepatinka ant nakties daug privalgyti ax.gif .
Krisla
QUOTE(arija1 @ 2005 01 21, 17:31)
O be to, man nepatinka ant nakties daug privalgyti ax.gif .
*

Man irgi, as paskui blogai miegu smile.gif Paskutinis toks velyvas uzkandziavimas baigesi dvieju dienu "draugyste" su WC biggrin.gif Po to karto stengiuosi po 19 nebevalgyti smile.gif
Chada
Kadangi susirenkam tik vakare, tai musu vakariene buna kaip pietus, dazniausiai kas nors is mesos, zuvies. Jau labai nesveikai maitinames, pavydziu, kad galit valgyt visokius jogurtukus su vaisiais, manes tai tokie dalykeliai visai netraukia, o vyro tuo labiau, kartais sumastom issikept pyraga kokia 21 val. ir be jokio sazines grauzimo visa suvalgyti blush-anim-cl.gif bet pavyzdziui as ryta nevalgau iki 12 val., nera galimybiu. O siaip megstu ir is varskes ka nors pagaminti, ivairiausius virtinuku, varsketukus, ai, dar saldi sriuba neblogai drinks_cheers.gif
Ieva-Pieva
vyras dabar kazka vakarienei meistrauja ax.gif neisileidzia pasnipineti blush2.gif
Bitulka
As vakarienei stengiuosi ka nors lengvo suvalgyti, bet nevisada taip gaunasi. Nes, kaip jau kazkas minejo, susirenkam visi tik vakare, pietus dazniausiai buna sumustiniu pavidalo, tai vakare normaliai norisi pavalgyti. Bet jau kai pasitaiko tokia proga, tai vakariene buna pvz. riekele batono ir obuolys arba pieniska sriuba, arba rieke juodos duonos su sviestu ir stikline kefyro, arba kas lieka nuo vaiku vakarienes biggrin.gif
driu
QUOTE(Vilva @ 2003 06 11, 19:35)
Mano vyrui geriausias maistas - mėsa, bet neatsisako ir miltinių patiekalų (koldūnų, varškėčių, "ežiukų", blynų) ar varškės, ryžių apkepo.
*

Buk gerute, papasakok kaip ryziu apkepa gamini, labai jo noriu, bet nemoku...sad.gif, tik darzelyje valgiau...aciu
Tylene

mes tai vakare valgom daug. Jogurto ar sriubytes neuzhtektu. smile.gif Dazhniausiai kepu vishtienos arba kaiulienos kepsnius, darau plova, guliasha, bulvinius blynus ir pan. Pietus beje irgi normaliai pavalgom kavinej. Tai mes pasirodo edrunai esam... blink.gif bet i mus pasizhiurejus to nepasakytum..... ax.gif
Shiduh
o aš valgau tą kas per pietus buvo.
maksas
Na skaitau ir galvoju kelinta valanda jus vakariene valgote, kadangi musu vakariene buna 17 valanda, tai valgom pamasiai kaip pietus tik sriubos neverdu, o veliau valgom uzkandzius, kas ko nori, bet vadinamu naktipieciu tai tikrai negaminu blush2.gif .
Mil@na
Mes vakariene valgom 17 valanda, tai kaip pietus buna. Jei savo vyreliui pateikciau dubeni su vaisiais ir jogurtu jis liktu nesuprates. Va apie 19 valanda tai geriam arbatele su sausainiais, tai jau naktipieciai megalol.gif Seimynai labai patinka ceburekai su mesyte ir sultiniu. Jega!!! thumbup.gif
jurgeleuogele
QUOTE(miskouoga @ 2003 06 11, 23:17)
As koki karta per menesi paukoju viena diena blyneliu darymui.  [smiley=daemon.gif] Prikepu daug daug lietiniu ir prisadarau visokiu idaru-varskes, vistienos, surio, galima ir desrele. Visus blynus darau skirtingu formu, kas nesumaisyciau. Tada i saldimo kamera  wink.gif.
Ryte iseidama i darba istraukiu is kameros ir iki vakaro atsyla.
Vyras labai megsta blynelius su varske ir tirntom braskem  [smiley=apl.gif]
*

o kaip ju skonis is saldymo kameros? g.gif nelabai pasikeicia?...
o tu juos i koki maisiuka ar i inda sudedi pries dedama i kamera?
Jurgitele
Na ka jus valgot vakarienei ir kelinta? pvz, mes valgydavom kas likdavo nuo pietu, smile.gif bet jei pries miega prisikemsi pilva tai tada blogai miegam, o jei anksti pavakarieniaujam tai tada pries miega kazko ieskom saldytuve ax.gif ka galima butu pavalgyt kad sotu, nekoloringa ir neapkratut skrandzio g.gif nes gi kaip ir pavasaris, lasinukais ir taip jau apauge visi blush2.gif
Burbulytis
QUOTE(Slyvute @ 2003 06 11, 07:11)
Pritrukau fantazijos. user posted image
Atsibodo viskas, ka valgydavom vakarienei: picos, keptos ir virtos bulves, bulviniai blynai, silke.
Mesos ir kosiu nesinori, makaronu ir ryziu vyras nemegsta, kiausiniai, jogurtai, desreles, sumustiniai pas mus pusryciam. Ka galima pasigaminti, kad butu nebrangu ir greita?
user posted image
*

Tai lieka salotos ivirios...Tik kad nelabai sotu vyrui. O kaip lietiniai su ivairiais idarais?
nerile
Nu tai as nesuprantu, kada reikia ta VAKARIENE valgyti ar zmones LT jau visai save badu marina, t.y. moterys?
Mes valgom apie 18.00. Mesa, zuvis, blynai, varskeciai ir t.t. Nu o veliau ka nors i ranka. I nieko, nesam lasiniais apeje, nors ir neperkude. Jei as tokiu metu suvalgyciau tik kokiu vaisiu, jauciu ryto nesulaukciau....
Nu sakau, kad nieko gero nesutaupom: matyt nemazai suedam....
Bacilah
Labux
na mes taip anksti vakarieniauti niekaip neistaikome - paparastai vakarieniaujame
po puses astuoniu - astunta.
Zinote, labai rekomenduoju tuos paprastuosius varskecius, vistienos troskinius su anansais taip gi labai paprastas patiekalas - zuvis su kalmarais ar/ ir midijomis. Taip gi mase visokiu salotu su mesa, krevetemis ar siaip gausiai darzoviu.
Svarbiausia - jokiu makaronu ir bulviu
Motina
Jei tai tikra vakarienė (o ne vėlyvi pietūs mirksiukas.gif ), tai užkandžiaujam:
- krabų lazdelės tešloje (aš padarau kaip blynų tešlą, tik tirštesnę, pamirkau ir kepu keptuvėj. Bendradarbė naudoja bemielę sluoksniuotą tešlą ir kepa orkaitėj.)
Labai skanu su majonezu tongue.gif
- kepti svogūnai tešloje - pjaustau svogūnus skrituliukais, ir tokioj pačioj tešloj kepu (kartais druskytės, pipiriukų, arkokių kitų prieskonių pridedu)
- analogiškai paruošti galima visokiausias daržoves: kopūstų lapus, briuselio kopūstus, kalafiorus, brokolius... Labai greita, skanu, pigu tongue.gif
- bulvių rageliai su baltu padažu (čia kaip žemaičių blynai be mėsos) - jų turiu prisišaldžius tongue.gif

smike
Aš vakarienei stengiuosi ką nors lengvo, bet sotaus pasidaryti. Kadangi pietauju darbe 12 val., o vakarieniauju namuose apie 20 val., tai suvalgiusi tik kokį obuoliuką kojas greitai pakratyčiau. doh.gif Dažniausiai pasitroškinu kokių daržovių (sezono metu paprikų, cukinijų, baklažanų, pomidorų ir visa kita. O ne sezono- morkų, kopūstų, svogūnų, šaldytų mišinių) ir makaronų, ryžių arba grikių išsiverdu. Jei esu labai alkana tai su kruopom nesicackinu- valgau su duona. Dažnai pieniškų košių valgau. Jei būnu užkandusi po pietų, tai kokių salotų susimakaluoju arba varškės su jogurtu pasiimu. Žodžiu, ką randu šaldytuve iš to ir gaminu. smile.gif
Shiduh
labai uzkniso valgyt vakarienei ta pati ka ir pietums, nes pietums dazniausiai mesa gaminu. o vakarienei norisi kazko paprasto ir lengvo. davai parasykit, kad vakar valget vakarienei smile.gif aisku jei tai nebuvo tas pat, kas pietums:)
Aina
QUOTE(Shiduh @ 2006 11 30, 07:33)
labai uzkniso valgyt vakarienei ta pati ka ir pietums, nes pietums dazniausiai mesa gaminu. o vakarienei norisi kazko paprasto ir lengvo. davai parasykit, kad vakar valget vakarienei smile.gif aisku jei tai nebuvo tas pat, kas pietums:)
*

mes 6 vakaro valgom pavakarius rolleyes.gif . megstam bulvinius blynus, bulvinius blynus su mesa, skrylius su spirguciu padazu bigsmile.gif , idarytus su kumpiu kiausinius ir t.t

o 9 valanda valgom vakariene smile.gif , vienareiksmiskai pieniska sriuba 4u.gif arba retkarciais traskuciai su pienu ax.gif
rooteliuks
laba diena,
pritrukau fantazijos... doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
gal galit padet.... verysad.gif
Zylute1
varškėčiai virti, kepti; makaronai, įvairios košės (grikiai, manos, ryžiai).... thumbup.gif man tai vakare visada norisi lengvo maisto (dažnai verdu pieniškas makaronų sriubytes) mirksiukas.gif va šiandien turbūt šaltibarščius ruošiu g.gif thumbup.gif
rooteliuks
na as irgi megstu lengva maista.... 4u.gif
bet mano vyras is darbo nori ko nors sunkaus.... g.gif

Filia
Viską ką turi meti į troškintuvą, jį ir orkaitę ir iškepa troškinys. 4u.gif
Bulvių, mėsytės pjaustytos smulkiai, baklažano, svogūno, česnako, šaldytų daržovių, šaukštą grietinės, šaukštą pomidorų padažo, prieskonių, žalumos, vandens ir viskas. Ruošimas nedaug užima ir stovėti prie plytos nereikia. thumbup.gif
Rosato
Šiandien ant mūsų vakarienės stalo garuos faršu kimšti dideli makaronai, užpilti bolonezo padažu.........
Cobre
Aš spagečius su padažu mėgstu.Greita ir sotu,ir skanu be abejo.Kol makaronai verda į puodelį metu tuną iš konservų,grietinės,majonezo,pomidorų padažo ir prieskonių makaronams.Viską pakaitinu iki užvirimo, bet neužverdu.Užpili išvirusius makaronus ir gali valgyti biggrin.gif Makaronai tik itališki ir renkuosi,kad trumpesnė virimo trukmė būtų.Padažus galima keisti, pavyzdžiui aš aštriai mėgstu,tai tada tuno nededu, o vietoj jo daug česnako.Mano mažiukui, tai bet koks padažas, kad tik makaronų būtų.
Dar vakarienei išverdu šaldytas šparagines pupeles, paspirginu šoninukės rūkytos ir padažo česnakinio(kur su makaronais darau).Išvirusias pupeles maišai su padažu ir spirgučiais ir valgau su duona.Nemėgstu ilgai prie puodų stovėt lotuliukas.gif
GRAŽINA25
O VIKAS PATINKA SU BULVEMIS
anasko
radau uzmirsta bet labai gera tema biggrin.gif galime pasidalinti patekalais,kad vakarais reiketu maziau sukti galva ka taisyti valgyti. g.gif
pvz.as vakare planoju virt:makaronus su tunu
o ka jus? g.gif
inrinke
Grikiu kose, darzoviu salotos, arbata, pienas. ax.gif
regna
Pienukas,kas nori naminio jogurto,bandelės su aviečių uogiene.
laimam
labi smile.gif viskas atsibodo, nebesumastau ka bereikia pasitaisyti vakarienei, per pietus vien mesa..gal turit kokiu pasiulymu? ax.gif man labai blogai kad vyras isrankus, nevalgo nei pienisku produktu...nebezinau ka ir bedaryt..gal galit patart?
zvaigzdielaite
Ką gaminome vakar ir ką gaminsime šiandien?IX tema
Cia pasiskaityk
regna
QUOTE(laimam @ 2009 05 05, 16:30)
labi smile.gif  viskas atsibodo, nebesumastau ka bereikia pasitaisyti vakarienei, per pietus vien mesa..gal turit kokiu pasiulymu? ax.gif man labai blogai kad vyras isrankus, nevalgo nei pienisku produktu...nebezinau ka ir bedaryt..gal galit patart?
*

Patarčiau,jeigu turi išrankų vyrą pasiūlyk drauge paruošti vakarienę.
Bet vis vien ką tai valgo.Ir pati atrasti,ką jis mėgsta.
Taip aklai siūlyti yra sunkoka,nes nežinome,ką mėgsta.
Juk ,nieks geriau nežino,tavo vyro užgaidų,kaip tu pati.
Jeigu parašytumee,ką mėgsta,tuomet lengviau pasiūlyti. 4u.gif
schatzi
Kadangi pati nevalgau pieno produktu, tai vakarienei siulyciau valgyt ivairius sumustinukus (gali buti su daug darzoviu ir pan.), ivairus kiausiniai (virti, idaryti, kepti duonoje ir pan.)..As asmeniskai megstu vakarienei valgyti sriubos.. wub.gif Koses, blyneliai su vaisiais...
Rinoja
manau kokie varskes patiekalai g.gif
Renatele J
Mes tai daznai gaminame is makaronu patiekalus, pvz si vakara makaronai su suriu. Skanu ir paprasta! 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.