Kaip maudot savo brangiasias ir išsaugot savo kailį sveiką ir sausą?
Nagi vakar išvydau pas katę blusą. Jei yra viena- reiškias yra ir daugiau. Iš kur pas tą gyvulį blusos, jei tris metus lauke nėra buvus?
Kaip maudot savo brangiasias ir išsaugot savo kailį sveiką ir sausą?
na mano kate labaj sekmingai maudosi vonioje. Paskutini karta buvo uzsivertusi silkes plastmasini indeli su visum aliejum, taj nesiau ja maudyt, kad namai "silkem" neprasmirstu... Taj ji motera sau stovi vonioj, as ja issampuninau, po to su dziovintuvu isdziovinau... jokiu problemu na apie tokia egzekucija mano mamos katei baisu ir pagalvot-ryskiai rankos ir visa kita butu grazus nuo sudraskymu.
Ampule reikia praskiesti vandeniu ir vistiek maudyti kate, paskui dar gerai gerai isskalauti, taigi
na cia biski perdeta su tuo maudymu.
maudyti kate reikia, tai daryti galima ( TIK su geru sampunu!!!) net kiekviena savaite, bet to galima ir nedaryti metais, zodziu pagal poreiki. jeigu nesvari , labai seriasi - tada dazniau, jeigu svari - nera ko ja kankinti. kaip reikia maudyti kate? butinai su vesiu vandeniu ir to vandens turi buti labai daug! Paprasciausias budas, pasiimam kate, ikisam ja i tuscia vonia, tada su dusu suslapinam ( gerai) kaili, tada sampunas, ji itrinam i kaili, tada gerai nuskalaujam, tam reikalui negailim vandens, butinai reikia bent 5 min. ja skalauti nutekanciu vandeniu ( butinai). Kates jautrios bet kokiom medziagom, ir jeigu kad ir pacio geriausio sampuno liks - negerai. jeigu kate gyvena bute ir niekur neeina- blusos pas ja gali sekmingai atkeliauti is laiptines arba su kojom galima parnesti pacia blusa arba kiausineli. tos blusos kurios gyvena ( ir matomos) ant kates sudaro apie 5 % visos blusu populiacijos, tad jeigu naikinti su sampunu arba su ta ampule ( stomazanas) kuria reik skiesti litru vandens isnaikinsit tik 5%, o like 95% labai sekmingai gyvens kiausineliu, lervuciu ir paciu blusu pavidale ir visai gali buti kad isnaikine blusas ant kates siandien, rytoj ju vel rasite. ir dar, Aga, stomazana reikia itrinti gerai i kaili ir palaikyti taip kate bent 5 min., po to jokiu budu nenuskalaut Dirzeliai visi - na veikia jie, kaip smarve, blusoms slykstu ir jos issilaksto, bet buna ir taip, kad pavadelis uzsegtas, o blusos gyvena tarkim prie uodegos geriausiai sakyciau daryti taip: nusipirkti vet. vaistineje ampule Frontline, Advantix, Advantage, Tiguvon, Duovin ir uzlasinti ant odos sprando srityje (kad kate nepasiektu laizytis) lasinant reikia praskleisti plaukus ir lasinti butent ant odos, tada palaukyti kate, kol vaistai isigers i oda, 2 dienas iki ir po lasinimo maudyti kates negalima. Visos blusos ant kates nusigalabys paros begyje, tos, kurios buvo aplinkoj pateke ant kates nusitrucins irgi, sitie vaistai duoda apsauga nuo blusu ir erkiu (ne visi is isvardintu nuo erkiu veikia gerai), iki menesio ir ilgiau. Situs vaistus labai gerai naudoti, kai kate iseina i lauka, kad namo neparnestu nieko nepageidaujamo. Kilimus, visokius pluselius namuose, reikia gerai issiurbti, ispurtyti ir pan. QUOTE(Noriu buti mama! @ 2004 09 05, 10:59) Buna toks takelis nuo ikandimu, zodziu vienas ikandimas prie kito, ir taip eile is kokiu 4,5 ir niezti tai be proto, su niekuo nesumaisysi pas jumi tikriausiai buvo ne ikandimai, o alergija blusoms. tikriausiai buvo nusikasiusi nugara virsyje nuo liemens iki uodegos? nors zinoma nemaciusi kates galiu ir klysti. o siaip jeigu norit pasiziureti ar yra blusu ieskokit ne jo paciu (kai mazai buna ir katino spalva tamsesne, gali nesimatyt), arba ju ikandimu, o blusu ismatu - atrodo kaip tokios juodai-rudos kruopeles, daugiausiai buna apie galvos ir prie uodegos, taip pat tarp uzpakalininiu koju, jeigu surandat, tada kad uzsitikrinti, galima paimti ta "suduka" ir ant sudrekintos baltos vienkartines nosines arba serveteles, aplink "suduka" servetele nusidazys ruda spalva. Aga kanda tos blusos, ypac kai ju daug ir jos alkanos. QUOTE(Avida @ 2004 09 11, 12:34) Mano katyte nemėgsta maudytis. Gal kas turi idėjų, kaip ją perkalbėti. Jau įpratinau įlipti į vonią, pašukuoju. Bet vos tik paleidžiu vandenį - bėga laik.
Kiek zinau kates reik maudyt, bet negalima slapint ausu. O norint kad nereiktu eit kaip i kara, reik pradet profilaktiskai juos maudyt kada jie buna jau keliu menesiu, kad zinotu ir suprastu kas yra vanduo. taip pripranta ir net kai kurios ketes sedi ramiai ir laukia kada baiksis maudynes
QUOTE(Ritka-Banditka @ 2005 11 03, 17:57) O vat kaip su tais maudymais? Ar labai kenkia? kaip kenkia? kodel kenkia? Kodel negalima? Mes saviske jau pora kartu kisom po kranu ir su kaciu sampunu plovem, nes ji labai issimurzinti megeja Kenkia tik šeimininkui, kuris būna apdraskytas QUOTE(manjana @ 2005 11 03, 17:02) Kenkia tik šeimininkui, kuris būna apdraskytas
Va va, maudymosi kancios...
maniskis vandens nebijo, o maudymas gal ir nelabai patinka, bet iskencia ta procedura
O kuo kenkia ir blogi lenkiski sampunai katems?
Mano kice pati pradejo eiti sumanim rytais i vonia
As saviskio dar niekada nemaudziau. Dar nebuvo reikalo. Nei smirda jis nei ka
Bet siaip stebeti vandeniuka tai jis megsta - kai maudausi, vaiksto ratais ant vonios krasto ir bando isgaudyti putas
Mano kacius vandens nebijo kol nemuiluoju. Atsuku krana ir rieskuciom visa suslapinu. Tik vandeni labai karsta padarau. Tupi vonioj ir murkia visas slapias. Bej jei tik reikia sampuno, tai lipa lauk, kniaukia siaubingai ir draskosi. Taigi antra maudymo puse buna itin nemaloni - kaip cia ir mineta - vienas laiko kitas prausia. Siaip dazniausia kailiuka tik suslapinu be sampunu. Kaciui tas patinka, po to laizosi ir tas kailiukas daug geriau atrodo
QUOTE(Ritka-Banditka @ 2005 11 04, 11:32) O kuo kenkia ir blogi lenkiski sampunai katems? Mano kice pati pradejo eiti sumanim rytais i vonia Prasti šampūnai nuplauna apsauginį riebalinį sluoksnį, paskui odai ir kailiui reikia daug laiko, kad atsistatytų. be to, juose daug chemijos, kuri gali sukelti alergiją. Geri šampūnai neišplauna reikalingų riebalų, kondicionuoja kailį, jais galima maudyti nors ir kasdien, jei tik noro yra Kokie yra geri? Pvz., All Systems (Kika prekiauja). Buteliuko kaina - apie 20-30 Lt.
Man katė greičiau akis iškabintų nei leistųsi maudoma ar ką kita daryčiau, ko ji paprasčiausiai NENORI
Mano katinas pats i vonia lipa..
o maniske tokias arijas pradeda traukti, lyg ja ruostusi zudyti kas
ir neduok dieve, jeigu pasieks kuriam nors su nagais isikabinti.... Paskutinis bajeris buvo, kai as pasilenkiau ja nuraminti, kad taip nekniauktu, o ji ikando man i zanda! tada rekem jau abi
1.Sugauni savo katiną. Paprastai tai būna nelengva, nes vargšelis jaučia, kas jo laukia.
2.Įdėdi jį į automatinę skalbimo mašiną ir sandariai uždarai. 3.Įpili miltelių ir Lenoro (Silano ar kt., vienžo, pagal skonį- čia kad po skalbimo nesielektrintų 4.Pasirenki norimą programą, geriausia su virinimu, pilnu skalavimu ir gręžimu. 5.Visu garsu paleidi radijo imtuvą. 6.Įjungi skalbimo mašiną. 7.Išskalbtą katiną padžiauni ant virvelės ir prisegi skalbinių segtukais. Paprastai jis mielai leidžiasi pakabinamas, nes jėgų priešintis nebeturi. 8.Po šios procedūros jūsų katinas daugiau gyvenime neturės nei vienos blusos- vos tik prisiminęs kas jo laukia, blusas išsirinks pats
o cia dar 1 "kates maudymo instrukcija":
Kaip zinote, kates nemegsta vandens, todel norint juos ismaudyti reikia atlikti tokius veiksmus. 1. Svariai isplaukite klozeta. 2. I klozeto bakeli ipilkite reikiama kieki sampuno katems. 3. Sugaukite kate ir nesdami i vonia visaip raminkite. 4. Lengvu judesiu ikiskite kate i klozeta ir uzdarykite dangti (geriau atsistokite ant dangcio, kad kate tikrai nepabegtu). DEMESIO!!! Nekiskite artyn dangcio jokiu kuno daliu, kad kate ju netycia neuzgriebtu. Kadangi kate viduje labai spurdes, vadinasi, ji atliks reikiamus judesius. Nekreipkite demesio i is klozeto sklindanti triuksma. Katei tai labai patinka. 5. Tris keturis kartus nuleiskite vandeni. Taip jus atliksite pagrindini skalbima ir kelis skalavimus. 6. Paprasykite namiskiu atidaryti vonios duris bei laukujas duris ir paziureti, kad nieko nebutu tarpduryje. 7. Atsistokite uz klozeto ir greitai pakelkite dangti. 8. Isskalbta kate kaip zaibas isleks is tualeto ir belakstydama naturaliu budu isdzius. Proceduros daznai kartoti nepatartina.
Katyte musu nesimaudo,akis gatava isdraskyti ,bet katinas labai megsta
Cia jo maudynes
Pirma karta maudeme savo Afrodite... Tiksliau as tai daryti atsisakiau, nes buvau pavargusi ir turejau uzsiemimu su savo Maziumi, bet va vyrui labai knietejo ismaudyti musu kate, bo ta jau pora dienu riebaluota vaiskciojo-kazkur ilindusi buvo... Buvo vienas gilus kniauktelejimas ir tyla... ramuma... Tada ji buvo suvyniota ranksluosyje atnesta man po kaldra, kur prabuvo pora val... Jokiu problemu
Na ir linksmai maudot savo kacius
Girdejau, kad siamu kaciuku negalima maudyti, ar tai tiesa? Jis taip seriasi, kad noreciau ji imti ir isskalbti
Musu katinas ilgaplaukis buvo pradetas leisti i lauka. Na tai pareina vis tepaluotas ir smalkemis pasmired nes po kazkokius kaminus landzioja ir po masinu dugnais. Jis toks baltas baltas kaip sniegas, o dabar smirdi kaip koks mechanikas kaminkretys. Net pats saves nesilaizo matyt neskanu, bet i lauka labai nori - eina kasdien.
Jis labai vonios bijojo nes matyt sesuo kelis kartus ten per prievarta ji gerai pamurkde. Teko biski pasinaudoti psichologija kad ji galima butu maudyti. Visu pirma reikia zinoti viena taisykle - negalima kate priversti daryti to ko ji nenori. Zinoma kate irgi turi pasitiketi jumis kaip seimininku kad jus jos nenuskriausit o kaip tik isgelbesit is nemalonumu. Visu pirma jeigu kate bijo vonios kokia savaite tris kart per diena paprasciausiai nuneskite kate i vonia ir pastatykite. Jai uzteks streso vien nuo tos vonios. Vandens neleiskite. Glostykite, ramiai snekekite kol apsipras ir prades ziurineti aplinka - uostyti muilines, kempines ir tt. Svarbu kad jai praeitu ta baime ir terroras kad atsirastu naturalus kates smalsumas. Jeigu bandys sokti lauk neleiskite. Prilaikykite ranka ant pakakles is apacios ar ant kaklo is virsaus. Reikia elgtis ne grieztai, bet ramiai ir tvirtai. Pasibaigus seansui niekada neleiskite katej paciai islipti is vonios - visada isimkite ja su rankomis. Yra du privalumai - kate po truputi isisamonins kad cia ne jos valioje nuspresti kada baigti si rituala ir tuo paciu jinai jausis "dekinga" jums uz tai kad jus ja isgelbejote nuo sio nemalonumo. Kai kate jau nebebijos vonios taip labai jau galima ir paleisti vandeni dar neslapinant. Darykit tai dar kelias dienas. Jai bus nemalonu, bet baime po truputi atitirps. Pripras ir prie vandens ciurlenimo. Net ateis pauostyti begancio vandens - katems gi viskas idomu. Sekantis etapas - as kelis kartus naudojau kempine kad mano katinuka isprausti. Begancio vandens nenaudojau. O toliau jau jis isvis nebibijojo. Jis megsta stoveti ant uzpakaliniu ir su priekinemis laikytis ant vonios krasto. Jai ta vonia nelabai patinka, jis to nemegsta, bet jis vonios jau nebebijo. Nei kaukia nei ko. Kitoms katems nepatinka stoveti ant slidaus vonios dugno. Paklokite ranksluosti ar kilimeli kad jos jaustu tvirtesni pagrinda po kojomis.
O kaip dažnai reikia maudyti katę?
Jai dabar jau metukai, bet dar ne karto nebuvo išmaudyta.
Sako, apskritai kates maudyti nepatartina, nes jos labai jautrios visokiai chemijai: muilams, šampūnams, vaistukams nuo parazitų, daug kalkių turinčiam vandeniui ir t.t., ir pan. Bet aš savo "mėlynąjį aristokratą"
Mūsiškė katė jei galėtų, tai vonioje gyventų. Ji labai, ko gero kaip daugelis, mėgsta stebėti vandenį iš čiaupo, net nejaučia, kad šlampa. O kadangi ji balta (iš Vasskos gavau
Kaip efektyviai išmaudyti katiną. Instrukcija:
1. Išplaukite unitazą. 2. Pakelkite dangtį ir įpilkite ten šampūno. 3. Susiraskite katiną ir raminančiai glostydamas atsineškite į tualetą. 4. Įmeskite katiną į unitazą, vikriai užvožkite dangtį ir ant jo atsistokite. 5. Netrukus katinas jau bus suplakęs putas. 6. Nuleiskite vandenį 5-6 kartus, tai puikiausiai išskalaus katiną. 7. Tegu kas nors atidaro duris, o jūs bėkite kiek įmanoma toliau nuo tualeto, prieš tai atvožę unitazo dangtį. 8. Švarus katinas skriste išskris iš tualeto, o belakstydamas po kambarius puikiausiai išdžius.
Kai man teko maudyti mažylį katinėlį, tai sužinojau jog negalima naudoti purškiamo šampuno buteliuko, nes rankos pasiliko mano gražios
aš kai pirkau savo katytę, tai sakė, kad reikia pratint praust nuo 3 mėnesių , nes pas mane persiukė, o vakar tai kai maudžiaus ji buvo su manim vonioj ir žaidė su mano biguduku
Iš kur pas tą gyvulį blusos, jei tris metus lauke nėra buvus? kaip maudot savo brangiasias ir išsaugot savo kailį sveiką ir sausą?
kazkada veterinaras aiskino, kad namines kates gali uzsikrest blusom nuo batu :/. todel nieko stebetino, kad namine kate turi blusu. maniskis per savo 2 gyvenimo metus ne karto lauke nebuvo, bet kiekviena pavasari ir 1 karta rudeni turi gyvuneliu
Na kai aš su veterinaru šnekėjau, tai sakė kad katės madyt IŠ VIS nereikia nes ji pati labai švariai išsivalo. Aš tai išmaudau pora kartų per metus, ns ją vasarą, kokiam mėnesiukui sode paliekam...
o drauge tai isvis sugalvojo pirma syki ismaudyt 7 metu kate,tai dar dabar randus ant kaklo nesioja Cia ,man rodos,jei jau galvojat maudyt tai geriau nuo kokiu 3 menesiu pratint,nemegsta kates permainu,oi nemegsta
Na o mano katė vonioj maudytis tai nemėgsta. Tada jau mes dviese su draugu ją prausiam
Nuo kiek laiko galima pradeti maudyti katyte (persu)?
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2007 08 30, 15:12) Na kai aš su veterinaru šnekėjau, tai sakė kad katės madyt IŠ VIS nereikia nes ji pati labai švariai išsivalo. Na jau na QUOTE(Brooke @ 2008 06 11, 16:46) Na jau na Keista QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 06 17, 08:54) Keista Ech tas kačių kaudymas tai net nežinau. Išmaudžiau aš per metelius savo katyte antrą kartą. Papasakojau draugei, tai sako ko tą katę kankini Nu lyg ir nesmirda maniškė, tik truputi plaukučiai buvo "pasisluoksniavę" (kaip čia kažkas rašė), bet gal tai tik, kad plaukas sustorėjo prieš žiemą. Nu ir kaip dabar žinot kaip katytei geriau...
Manaja ismaudyt be sansu...
Labas vakaras
Mūsų mergytė tai irgi visai gerai laiką praleidžia vonioje, žaidžia su vandens lašiukais, iš foto matosi, kad ji tikrai nestresuoja... Bet prie to reikia pratinti nuo mažens, manau tada problemų tikrai nebus, na ir aišku tik su gera, profesionalia kosmetika, kuri nealergizuoja, kuri ira naturali... ![]()
Sveikos, gal galite patarti kokiu sampunu ismaudyti katina?I ka atkreipti demesi perkat sampuna? Dar nei karto jo nemaudem. Katinas yra egzotukas, 6 men. Aciu uz atsakymus.
QUOTE(*STEBUKLAS* @ 2008 12 13, 19:25) Labas vakaras Mūsų mergytė tai irgi visai gerai laiką praleidžia vonioje, žaidžia su vandens lašiukais, iš foto matosi, kad ji tikrai nestresuoja... Bet prie to reikia pratinti nuo mažens, manau tada problemų tikrai nebus, na ir aišku tik su gera, profesionalia kosmetika, kuri nealergizuoja, kuri ira naturali... O mūsišė, kad ir nuo mažens pratinta ir maudoma buvo, bet iki šiol labai labai nemėgsta maudytis
Mano kaciu sako nereik maudyt...jos yra siamo..bet kai ilenda jie i ka nors...pvz nevalytu ilgai spintosvirsu..isiteplioja dulkem..tai tenka nupraust kojytes
Mano kates kailis irgi susisluoksniavo (kaip kazkas minejo), galbut pries ziema kailis pastorejo (kaip kazkas minejo)
Mano irgi labai pyksta. O jei su sausu sampunu istrinti kaili ir issukuoti? Ar kas bande?
Ismaudziau
QUOTE(rosa86 @ 2009 01 09, 20:01) o dar ir toks buna? niu as taip pat noreciau saviski ismaudyt, bet istikruju bijau pagalvot, kaip jis to vandeniuko bijo, taip kad net nedristu kist i vonia, jei labai jau reikia nupraust, tai su dregna kempine apvalau
Merginos, gal galite patarti koki nors gera sampuna katei? Rimiukuose maciau ten kazkoki elenkiski, bet nedrisau pirkt, labai jau man jie nepatikimi pasirode. Be to, bijau katei sukelti alergija, tai noriu koki nors pati naturaliausia issirinkt. Gal pagelbesit?
QUOTE(Zivivi @ 2009 05 12, 09:21) Merginos, gal galite patarti koki nors gera sampuna katei? Rimiukuose maciau ten kazkoki elenkiski, bet nedrisau pirkt, labai jau man jie nepatikimi pasirode. Be to, bijau katei sukelti alergija, tai noriu koki nors pati naturaliausia issirinkt. Gal pagelbesit? Sveiki, http://www.petkit.lt/index.php?cid=6&c...ategory_id=1339 cia galima pasirinkti QUOTE(*STEBUKLAS* @ 2009 05 12, 09:38) Aciu, va radau, sita http://www.petkit.lt/index.php?cid=6&c...64&p_id=930 O cia tik internetinej parduotuvej? Realiai negalima kazkur nusipirkti tokio? |