butu faina padaryti
Tinginys a la Bea's mama
Tirpiname 1 pokeli sviesto (tikro sviesto, o ne tepaus riebalu mishinio. turi buti riebumas virsh 80 proc.) puode ant ugnies. I ji iberiame 2 shaukshtus kakavos ir supilame 1 indeli sutirshtinto pieno su cukrumi (kondencovke ). Tada ishmaishome ir nuimame nuo ugnies. I ta mase suberiame 3 pokelius sulauzytu sausainiu (kam kokie patinka, man patinka selga), bei ishmirkytu ir nusausintu razinu , ishmirkytu, nusausintu ir supjaustytu dziovintu abrikosu , slyvu , dar galima kapotu rieshutu . Viska gerai ishmaishome, sukreciame i kepimo popieriumi ishklota forma ir apspaude kad nebutu viduj skyliu, dedame i saldytuva atshalti. Beje, kitos mamos sako deda mase i maisheli, paslegia ir tada deda shaltai. Na kaip kam ishejna. SKANAUS!
Viska darau viens prie vieno, tik sausainiu pokelius tai visada 5 dedu
As irgi taip darau, tik dedu 2,5 pakelio ir tai buna sausokas, tai kaip tau gaunasi su 5?
Sunku pasakyti, kaip gaunasi. Bet kad gaunasi jau kokie 5 metai (kol esu samoninga tinginiu kepeja) - tai faktas. Gal reik ziuret, kas ant pokelio uzrasyta: gi buna 180g ir 200 g. As perku pirmuosius.
as dariau bea tingini
gavosi 2 dideles desros
2 (galima ir 2.5 ) pakeliai sausainiu (skanu su SELGA)
1 pakelis sviesto 3-4 saukstai kakavos 1 indelis kondensuoto pieno Sausainius sutrupinti, sviesta islydyti - imaisyti kakava ir kond.piena. Kiek pravesus uzpilti gauta mase sausainius. Skanaus
NU MANO RECEPTAS PANASUS I TEJOS, BET SAUSAINIU DAUGIAU..
4 POKUCIAI SAUSAINIU 800 GR. 1 INDELIS KONDECUOTO PIENO SU CUKRUM. POKELIS SVIESTO 200. GR. 4-5 SAUKSTAI KAKAVOS. 2-3 SAUKSTAI CUKRAUS, BUTENTAM KAD SUKIETETU. SAUSAINIUS SULAUZAU. SVIESTA ISTIRPINU SUPILU KOND. PIENA IDEDU SUKRU, KAD ISTIRPTU, TADA DEDU KAKAVA, VISKA MAISAU, TADA PO TRUPUTI BERIU SAUSAINIUS IR MAISAU MAISAU KOL VISI APSIVOLIOJA GAUTOJA MASEJA. VISKAS I SALDYTUVA IR 2-3 VALADOS. SKANAUS. SIAIP KAI PILU SAUSAINIU TAI UGNIS JAU BUNA ISJUNGTA, O VISKA VERDU BUTENT KAD UZVIRTU IR CUKRUS TAPTU KARAMELE ANT LABAI SILPNOS UGNIES. BET CIA RECEPTU TAI N......., KIEKVIENA SAVAIP DARO.
O gal per trumpai stingdei? arba nepakankamai suspaudus buvai?
Aciu mamkos uz gerus patarimus,tinginys gavosi liuks
Be to,jusu deka atradau SELGA sausainius,iki tol ne neitariau,kad tokie egzistuoja,labai geri.
Man taip pat labai patiko SELGOS sausainiai, anksčiau jų nebuvau ragavus. Prisiskaičiau čia apie tą tinginį ir padariau. Skanu buvo nežmoniškai. Dar apkepinus žemės riešutų įdėjau (paprasti nekepinti man nelabai skanūs).
Mama viena karta parnese paprastu Selgos sausainiu, tai buvo visai nieko, bet va su airisko likerio skoniu arba imbierais tai tikras skanumelis
Aš darau taip: puode ištirpinu sviesto pakelį tada supilu kondencuotą pieną (ugnis gana silpna) ir kakavos kelis šuakstus tada dar biški pakaitini maišydama matysi, kai masė truputį tokia tampresnė darosi išjungi liepsną ir dedi sausainius viskas
as darau tingini be kondensuoto pieno, o su parastu pienu+cukrus, be to dedu riesutu. Mums labai skanu
mamy, tikriausiai dregmes jan truko, ty per daug sausainiu ir per mazai uzpilo, ir man panasiai buvo, kai 4 pakelius "Seimo" sausainiu sutrupinau, teko papildomai sveisto tirpdyti, nes niekaip nelipo ir vis trupejo. Skaniausiai buvo, kai dariau tik is 2 pakeliu, va tada tai gavosi
Prasau man paaiskinti kondensuotas pienas ir saldintas sutirstintas pienas tai tas pats ar ne???
jei dedate dziovintu vaisiu pabandykite ideti
Visda dedu razinu,dziovintu abrikosu ir t.t.,taip pat riesutu,dazniausiai migdolu,bet ir kiti nemaiso
taip
Sveikutes visos
Esu didziule saldumynu megeja, o tinginys dar niekuomet nenuvyle nei manes nei tu, kuriuos juo vaisinau. Siaip as gaminu be jokiu priedu, t.y. dziovintu vaisiu, man be ju skaniau. O vietoj kondensuoto pieno naudoju kondensuota kakava, tai kakavos deti nebereikia, o ir skonis labai geras. Dar istirpinu kelis gabalelius juodo sokolado. Labai skanu
As irgi dariau pagal Bea mamos recepta, gavosi SUPER
Praktiskai viena viska suryjau, vos kelnes siandien uzsisegiau, teks pabadauti iki kito savaitgalio, nes vel uzsimanysiu
Oi, aciu
dariau vakar bea tinginį gavosi labai geras nors ir pamirsau riešutų įdėt, bet sausainių tai tik 2 pakeliai tilpo. tai vat leidau šiandien sūnyčiui į darželį didyjį gabalą nusinešt.
As prie sausainiu dar dedu graikiskus riesutus. Pabandykit
O del dziovintu vaisiu, tai ideja
As tai puse dedu Selgos sokoladiniu sausainiu, kita puse - normaliu (t.y. gelsvos spalvos). Tuomet man irgi laaabai skanu
O man labai patinka įdėt džiovintų slyvų smulkiai supjaustytų ir razinų. Kakavos dedu kokius penkis šaukštus ir tik tos, kur prieskonių parduotuvėse. Jos kvapas
Grietinė labai gerai, toks skanesnis gaunasi. Man tai labai patiko, kaip čia kažkas pasiūlė smulkinti su plaktuku mėsai mušti, labai gerai.
o kaip man atsibodo tas tinginys - ne tas zodis. cia vel bea reikia dekoti. vyras praso ir praso
o siaip didelis dekui bea , nes vieninteliu saldziu dalyku kuriuo neatsiginu nuo vyro
Mano šeima pamėgo tinginiopakaitalą. darau jį labai panašiai, tik ne su kakava, o su Rududu konservuota karamele. Darbas tas pats, o vis įvairiau
Reikia dėžutės rududu, pakelio sviesto (gali būti ir tepus mišinys), trijų pakelių sausainių. Aš imi sausainius minkštus, kad lengviau trupintūsi. Rududu suverčiu į puodelį ir pašildau truputį. Tada mikseriu išsuku, nes jis būna kietas. Supjaustau i puodą sviestą ir taip pat išsuku. Prieš pjaustant sviestą reikia patikrinti, kad rududu būtų vos drungnas, kitaip sviestas išsilydys. Sudedu sulaužytus sausainius, sumaišau viską, sudedu į politeleninius maišelius ir paslegiu. Skanaus. 4 PAKELIAI SAUSAINIU 800 GR. 1 INDELIS KONDECUOTO PIENO SU CUKRUM. SVIESTO 200. GR. 4-5 SAUKSTAI KAKAVOS. SAUSAINIUS SULAUZAU. SVIESTA ISTIRPINU SUPILU KOND. PIENA , TADA DEDU KAKAVA, VISKA MAISAU, PO TRUPUTI BERIU SAUSAINIUS IR MAISAU MAISAU KOL VISI APSIVOLIOJA GAUTOJE MASEJE. SUDEDU MASE I MAISELI IR I SALDYTUVA 2-3 VALADOSMS. SKANAUS.
Sveikos,
O as darau toki tingini: 400g paprastų sausainių 200g sviesto 200g liesos grietinės 200g cukraus pudros 4 valg.šaukšt. kakavos riešutų pagal skonį Sviestą ištirpinti( neužvirinti), sudėti grietinę, sulaužytus sausainius, kakavą ir riešutus. Viską sumaišyti. Tinginys turi pastovėti šaldytuve 1-2 val. Visai skaniai gaunasi ir be kondensuoto pieno. Paragaukit!
As i tingini dar papildomai dziovintu slyvu idedu, nu kaip skanu gaunasi! Mmmmmm!!!
kadangi esu viena is vyresniu mamu,tai galiu pasakytKAIP JIS MAN ATSIBODO,nors vistiek ji gaminu-seima labai megsta.
imu po 1stikline cukraus ir pieno,200gr.sviesto.Viska kartu paverdu puode ir pilu ant sausainiu.Kakavos dedu kokius 3 saukstus.Kad tik viskas greiciau. Galima deti ir riesutu,lukstentu saulegrazu,arba dziovintu vaisiu. Siuo metu ju pilna parduotuvese. : :valgis
Siandien sugalvojau pasidaryti tingini, (tiesiau pagaliau prisiruosiau) ir kaip kitoms tai igrises patiekalas, taciau as ji dariau pirma karta ir gavosi tikrai
dariau pagal recepta, kuri yra parasiusi Springlet berots. Dekui jai
O kiek laiko verdi tą pieną su cukrum ir sviestu?
Nuo uzvirimo apie5-10minuciu,bet tik butinai maisyti reikia
Reikes isbandyt Bea receptuka
O as darau pati paprasciausia Stikline cukraus + 3 saukstai vandens, ant silpnos ugnies , kol istirps cukrus, tada 200 g sviesto, 3-5 saukstai kakavos (cia pagal skoni, man patinka kai daugiau Truputi atvesinus galima imusti kiausini, bet as darau be jo ir taip gerai "susirisa" , 2 pakeliai (normalus senoviniai
Nenorėjau naują temą užvest
bulvė vadinasi, geras toks buvo, teatru kavinese daznai pardavinedavo.
As tai bulvytes taip darau: Paimu du pakelius sausainiu ir sumalu i miltus, idedu pagal skoni cukraus, vanil cukraus ir uzpilu 100 g tirpinto sviesto (jei neis formuot dar ipilk
labai noreciau ir as pasidaryti tingini, tik va, vel problema radau su sausainiais
selga labai tinka ir tikrai nesutezta. pati dariau.
Kiek aš pamenu, tas sovietines bulvikes tai darydavo iš pasenusių tortų. Mol baigiasi galiojimas ir sumaldavo tortą ir padarydavo tas bulbes.... Nu skanu, bet
Kazkur skaiciau, kad sausainius galima ir paciam issikept!
Tokie paprastuciai paprastuciai, kaip tik i tingini
1 stikline rugpienio isplakti su 1/4 stiklines cukraus (galima ir daugiau) ir 1 saukstu aliejaus. Ideti puse saukstelio kepimo milteliu ir 250 g miltu. Teslos labai kietos nepadaryk, nes gausis kieti. Tesla iskociok ir supjaustyk rombais. Kepti apie 10 min 200`C orkaiteje. Sekmes gaminant tingini!
Siaip jau 100 metu buvau negaminusi tinginio, bet irgi prisiskaiciusi taip uzsimaniau! Man gavosi toks.
vakar dariau tinginį su sausainiais, tai kad nereikėtų garsiai barškinti smulkinant tuos sausainius su plaktuku (na mėsos muštuku kitaip), subėriau į kombainą, ir, aišku, per daug susmulkinau. Nu bet žinokit visai skonio tai nepagadino, buvo
Jei darai darai su trupiniais tai gaunasi panasiai kaip bulvytes!
oi merginos zinokites dariau ir as ta tingini cia prisiskaiciusi, bet man kazko nesigavo
O gal todel, kad kondensuoto pieno as neisviriau AR BUTINA JI VIRTI JEIGU PERKI SUTIRSTINTA SU CUKRUM????? Na ....pasakykit man.... |