Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš sojos

Noriu su jumis pasidalinti savo soju receptuku [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/u/ylflower.gif[/img]:

SOJOS GULIAŠAS

  Reikės::
100-150 g sojos kubelių;
sūrių konservuotų kukurūzų;
saujos džiovintų slyvų ;
mėsos prieskonių;
druskos;
1 kubelio sultinuko;
1 morkos;
1 šaukštas grietinės;
1 šaukštelis miltų (atskiesti vandeniu)
            ``````````````````````````
Sojos kubelius užplikyti verdančiu vandeniu ir įdeti sultinio kubelį. Palaikyti 2 val.  Įpilti daugiau vandens, nes išbrinkstant sojai, vandens ne kažin kiek ir lieka. Įdedu kubeliais supjaustyta morką, smulkiai supjaustytas slyvas, kukurūzus, įberiu druskos ir prieskonių. Šutinu 0,5-1 val. Įdedu grietinės. Užvirus, įpilu  miltus. Viską išmaišau. Jei turit, galima įpilti skysto padažo, kuris skirtas sriuboms ar mėsos troškinimui.
Valgoma su karštom bulvėm ir daržovėmis. SKANAUS!

P.s. net mano vyras nosies neraukė, kai valgė [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/_950/food.gif[/img].

Atsakyti
o kokia soja jus bandet, praeitu metu atradimas mano tai kad apart bona vita sojos yra dar rusiska, kai ja paragavau, daugiau tos bona vita neperku, o ta niam niam labai, o jeigu dar su cesnakais, kokia paprika, dar kokiomis darzovemis patroskint ir pav ant makaronu uzpilt, tai ir visai niam niam ;D ;D ;D
Atsakyti
QUOTE
o kokia soja jus bandet, praeitu metu atradimas mano tai kad apart bona vita sojos yra dar rusiska, kai ja paragavau, daugiau tos bona vita neperku, o ta niam niam labai, o jeigu dar su cesnakais, kokia paprika, dar kokiomis darzovemis patroskint ir pav ant makaronu uzpilt, tai ir visai niam niam ;D ;D ;D


As perku sveriama: 500 g kainuoja apie 4,5 lt - iseina 4 kartams (is vieno darymo pavalgom sociai abu su vyru 2 kartus)


Atsakyti
as perku cekiska bona. Tai ja uztenka koki pusvalandi - 40 minuciu uzvirintame vandenyje plaikyti ir jau galima vartoti.

Prie sojos patiekalu visada paduodu tik ryzius.

Ir labai daug eksperimentuoju.
Nes soja megstu labai - labai, galiu valgyti ir tiesiog ismirkyta sultinyje, tad ka ir kaip bepagaminciau, tikrai nesugadinu.  ;D

Dazniausiai pakepu kartu su pievagrybiais, svogunais ir kmynais. Ipilu sojos padazo siek tiek arba raudono vyno.

Arba troskinu su kopustais, morkomis, pipiru ir idedu tomatu pastos.

Paskutiniu metu pamegau soju dribsnius.


O vietoj jogurtu kartais valgau "Alpro soja" vanilini deserta.
Atsakyti
Labai megstu soja,tai pasidalinu keletu receptu  ;)
[color=Purple][/color]

Soja su paprika
Sojos lakstiniu pakeli isverdu sultinyje,paprika ir svoguna supjaustau griezineliais ir pakepinu,tada sudedu sojos lakstinius ir apipilu grietine+sojos arba vorcesterio padazu. Patroskinu. Skaniausia su ryziais arba bulviu kose.


Sojos kotletai
Sojos farsa uzpilu sultiniu ir palaikau kol isbrings. Tada imusu kiausini,pridedu puse kg mesos farso,pjaustyto svoguno,sutarkuota morka ir kepu.

Sojos kubeliai su makaronais
Kubelius isverdu sultinyje. Isverdu spalvotu makaronu. Keptuveje pakepinu svoguna,sudedu makaronus ir sojos kubelius ir viska dar siek tiek apkepinu.
Skanaus!!!

Atsakyti
Beje kur ta sveriama soja parduoda?
Atsakyti
Sojos kepsniukai(karbonadukai)

Pradzia paruosti kaip ir su visais sojos produktais (pavirti ar palaikyti uzpylus sultiniu). Po to apibarstyti mesos prieskoniais, kajeno pipiriukai labai tinka ir dar truputi palaikyti, galima truputi ir pamusti, didesni gaunasi.Po to ruosti kaip karbonadus: apvolioti kiausinyje ,dziuvesiuose ir kepti aliejuje. Labai skanu iskepus uzdeti padaziuka: majonezas, cesnakas, tarkuotas suris, ketcupas. Uzdejus pakaitinti orkaiteje arba mikrobangeje.Laaaabai skanu!
Atsakyti
Mes valgom spagečius su sojos faršu. Faršą apverdam kaip ant pakuotės parašyta, tada pridedu smulkiai pjaustytų svogūnų ir tarkuotos morkos ir troškinu viską keptuvėj su aliejuku, įpilu pomidorų padažo ir dedu aštriu prieskonių. Gaunasi vos ne spageti bolognese smile.gif)
Atsakyti
Dabar laikausi hipoalergines dietos,tai soja mano vienas is pagrindiniu valgiu,tik va negaliu nei kiausinio,nei miltu naudot,nieko isskyrus druska,tai ne kas gaunasi,siandien kepiau kepsniukus sojos,tai prilipo keptuvej  ;D
siaip nusipirkau sojos pieno,visai skanu,arbatoj ar kavoj isvis man nesiskiria nuo karves pieno. Dar pirkau sojos miltu,alia dar nezinau ka su jais veiksiu  ;D :smile.gif
Atsakyti
nezinau ar matet bet parduotuvese nesenai pasirode soju dribsniai. man labai patiko juos galima net nevirtus valgyt su kokiu jogurtu ar pan. ir i kose idejus toks geras prieskonis gaunasi.
Atsakyti
mano ir vyro skaniausia soja:
pakelis sojos guliašo arba toks kaip guliašas, tik tokios kaip juostelės
1 paprika didelė
1 labai didelis arba 2 mažesni svogūnai.
česnako, prieskonių,
sultinio kubelis
kečiupo, geriau saldžiarūgščio

Soją užvirini sultinyje, išbrinkini, dedi ant keptuvės, pili prieskonius, aliejų-arba gerai tinka ir kiaulienos taukai kas turit ir pakepini, kol vanduo prasigaruoja.  Svogūnus ir papriką supjaustai plonais šiaudeliais ir supili į keptuvę su soja. pridedi dar česnako ir viską lengvai uždengus pakaitini. pakaitinti labai nedaug-kol vos suminkštėja daržovės-jos neturi būti labai sukepusios, turi turėti lengvo traškumo-tuomet įpili kečiupo ir dar šiek tiek perkaitini.
 Į lėkštes dedu birius virtus ryžius, į vidurį troškinį.
Atsakyti
Sojų kepsnys

1 dėžutė sojų mėsos kepsnių
150-200 g fermentinio sūrio
1/2 saldžiosios paprikos
1 obuolys (Obuolys)
pipirai
cukrus
druska
sojų padažas
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sojų mėsą paruošti pagal aprašymą ant dėžutės. Turimus maždaug 4x5 cm gabalėlius įpjauti horizontaliai taip, kad atsiverstų lyg knygos lapas.
Pabarsčius prieskoniais, į vidų dėti po griežinėlį sūrio ir obuolio, šiaudelį paprikos. Suvožti, apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti į įkaitintus riebalus.
Vienai pusei apkepus, apversti. Ant viršaus uždėti dvi siauras sūrio juosteles, o per vidurį - paprikos juostelę. Uždengti keptuvę ir kepti, kol kepsnys apkeps, o sūris - išsilydys.
Patiekti karštus su bulvėmis ar žalių daržovių salotomis.


Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite"
Atsakyti