Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Patiekalai iš sojos
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3
Ambro
Noriu su jumis pasidalinti savo soju receptuku [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/u/ylflower.gif[/img]:

SOJOS GULIAŠAS

  Reikės::
100-150 g sojos kubelių;
sūrių konservuotų kukurūzų;
saujos džiovintų slyvų ;
mėsos prieskonių;
druskos;
1 kubelio sultinuko;
1 morkos;
1 šaukštas grietinės;
1 šaukštelis miltų (atskiesti vandeniu)
            ``````````````````````````
Sojos kubelius užplikyti verdančiu vandeniu ir įdeti sultinio kubelį. Palaikyti 2 val.  Įpilti daugiau vandens, nes išbrinkstant sojai, vandens ne kažin kiek ir lieka. Įdedu kubeliais supjaustyta morką, smulkiai supjaustytas slyvas, kukurūzus, įberiu druskos ir prieskonių. Šutinu 0,5-1 val. Įdedu grietinės. Užvirus, įpilu  miltus. Viską išmaišau. Jei turit, galima įpilti skysto padažo, kuris skirtas sriuboms ar mėsos troškinimui.
Valgoma su karštom bulvėm ir daržovėmis. SKANAUS!

P.s. net mano vyras nosies neraukė, kai valgė [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/_950/food.gif[/img].

Iva
o kokia soja jus bandet, praeitu metu atradimas mano tai kad apart bona vita sojos yra dar rusiska, kai ja paragavau, daugiau tos bona vita neperku, o ta niam niam labai, o jeigu dar su cesnakais, kokia paprika, dar kokiomis darzovemis patroskint ir pav ant makaronu uzpilt, tai ir visai niam niam ;D ;D ;D
Ambro
QUOTE
o kokia soja jus bandet, praeitu metu atradimas mano tai kad apart bona vita sojos yra dar rusiska, kai ja paragavau, daugiau tos bona vita neperku, o ta niam niam labai, o jeigu dar su cesnakais, kokia paprika, dar kokiomis darzovemis patroskint ir pav ant makaronu uzpilt, tai ir visai niam niam ;D ;D ;D


As perku sveriama: 500 g kainuoja apie 4,5 lt - iseina 4 kartams (is vieno darymo pavalgom sociai abu su vyru 2 kartus)


SuperMama
as perku cekiska bona. Tai ja uztenka koki pusvalandi - 40 minuciu uzvirintame vandenyje plaikyti ir jau galima vartoti.

Prie sojos patiekalu visada paduodu tik ryzius.

Ir labai daug eksperimentuoju.
Nes soja megstu labai - labai, galiu valgyti ir tiesiog ismirkyta sultinyje, tad ka ir kaip bepagaminciau, tikrai nesugadinu.  ;D

Dazniausiai pakepu kartu su pievagrybiais, svogunais ir kmynais. Ipilu sojos padazo siek tiek arba raudono vyno.

Arba troskinu su kopustais, morkomis, pipiru ir idedu tomatu pastos.

Paskutiniu metu pamegau soju dribsnius.


O vietoj jogurtu kartais valgau "Alpro soja" vanilini deserta.
mamulia
Labai megstu soja,tai pasidalinu keletu receptu  ;)
[color=Purple][/color]

Soja su paprika
Sojos lakstiniu pakeli isverdu sultinyje,paprika ir svoguna supjaustau griezineliais ir pakepinu,tada sudedu sojos lakstinius ir apipilu grietine+sojos arba vorcesterio padazu. Patroskinu. Skaniausia su ryziais arba bulviu kose.


Sojos kotletai
Sojos farsa uzpilu sultiniu ir palaikau kol isbrings. Tada imusu kiausini,pridedu puse kg mesos farso,pjaustyto svoguno,sutarkuota morka ir kepu.

Sojos kubeliai su makaronais
Kubelius isverdu sultinyje. Isverdu spalvotu makaronu. Keptuveje pakepinu svoguna,sudedu makaronus ir sojos kubelius ir viska dar siek tiek apkepinu.
Skanaus!!!

mamulia
Beje kur ta sveriama soja parduoda?
Lašelis
Sojos kepsniukai(karbonadukai)

Pradzia paruosti kaip ir su visais sojos produktais (pavirti ar palaikyti uzpylus sultiniu). Po to apibarstyti mesos prieskoniais, kajeno pipiriukai labai tinka ir dar truputi palaikyti, galima truputi ir pamusti, didesni gaunasi.Po to ruosti kaip karbonadus: apvolioti kiausinyje ,dziuvesiuose ir kepti aliejuje. Labai skanu iskepus uzdeti padaziuka: majonezas, cesnakas, tarkuotas suris, ketcupas. Uzdejus pakaitinti orkaiteje arba mikrobangeje.Laaaabai skanu!
bea
Mes valgom spagečius su sojos faršu. Faršą apverdam kaip ant pakuotės parašyta, tada pridedu smulkiai pjaustytų svogūnų ir tarkuotos morkos ir troškinu viską keptuvėj su aliejuku, įpilu pomidorų padažo ir dedu aštriu prieskonių. Gaunasi vos ne spageti bolognese smile.gif)
mamulia
Dabar laikausi hipoalergines dietos,tai soja mano vienas is pagrindiniu valgiu,tik va negaliu nei kiausinio,nei miltu naudot,nieko isskyrus druska,tai ne kas gaunasi,siandien kepiau kepsniukus sojos,tai prilipo keptuvej  ;D
siaip nusipirkau sojos pieno,visai skanu,arbatoj ar kavoj isvis man nesiskiria nuo karves pieno. Dar pirkau sojos miltu,alia dar nezinau ka su jais veiksiu  ;D :smile.gif
hubba
nezinau ar matet bet parduotuvese nesenai pasirode soju dribsniai. man labai patiko juos galima net nevirtus valgyt su kokiu jogurtu ar pan. ir i kose idejus toks geras prieskonis gaunasi.
Rigedora
mano ir vyro skaniausia soja:
pakelis sojos guliašo arba toks kaip guliašas, tik tokios kaip juostelės
1 paprika didelė
1 labai didelis arba 2 mažesni svogūnai.
česnako, prieskonių,
sultinio kubelis
kečiupo, geriau saldžiarūgščio

Soją užvirini sultinyje, išbrinkini, dedi ant keptuvės, pili prieskonius, aliejų-arba gerai tinka ir kiaulienos taukai kas turit ir pakepini, kol vanduo prasigaruoja.  Svogūnus ir papriką supjaustai plonais šiaudeliais ir supili į keptuvę su soja. pridedi dar česnako ir viską lengvai uždengus pakaitini. pakaitinti labai nedaug-kol vos suminkštėja daržovės-jos neturi būti labai sukepusios, turi turėti lengvo traškumo-tuomet įpili kečiupo ir dar šiek tiek perkaitini.
 Į lėkštes dedu birius virtus ryžius, į vidurį troškinį.
Ambro
Sojų kepsnys

1 dėžutė sojų mėsos kepsnių
150-200 g fermentinio sūrio
1/2 saldžiosios paprikos
1 obuolys (Obuolys)
pipirai
cukrus
druska
sojų padažas
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sojų mėsą paruošti pagal aprašymą ant dėžutės. Turimus maždaug 4x5 cm gabalėlius įpjauti horizontaliai taip, kad atsiverstų lyg knygos lapas.
Pabarsčius prieskoniais, į vidų dėti po griežinėlį sūrio ir obuolio, šiaudelį paprikos. Suvožti, apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti į įkaitintus riebalus.
Vienai pusei apkepus, apversti. Ant viršaus uždėti dvi siauras sūrio juosteles, o per vidurį - paprikos juostelę. Uždengti keptuvę ir kepti, kol kepsnys apkeps, o sūris - išsilydys.
Patiekti karštus su bulvėmis ar žalių daržovių salotomis.


Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite"
Ambro
Sojos ir daržovių apkepas


80 g sojos mėsos
300 g daržovių (1-3 rūšių pagal metų laiką)
1 svogūnas
1 šaukštas aliejaus
2 kiaušiniai
trinto muskato riešuto
prieskonių
100 ml pieno
50 g tarkuoto sūrio
džiūvėsėlių
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sojos mėsą išmirkyti ir pavirti.
Svogūnus susmulkinti, pakepinti aliejuje, įdėti supjaustytas daržoves ir viską troškinti.
Dėti apvirtą soją, prieskonius ir išplaktus kiaušinius.
Mišinį sukrėsti į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą, viršų apibarstyti tarkuotu sūriu.
Kepti vidutinio karštumo orkaitėje.
Patiekti su daržovių salotomis.


Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite"
Ambro
Sojų salotos


200 g sojų (Soja)
2-3 bulvės
1 konservuotas agurkas
0,5 stiklinės majonezo
3 šaukštai grietinės (12%)
žalių petražolių arba svogūnų laiškų
druskos
pipirų
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sojas užpilti šaltu vandeniu, užvirinti, nukelti nuo ugnies. Po 2 val. pakeisti vandenį, išvirti ir nugarinti.
Bulves kruopščiai nuplauti, išvirti ir, kai atauš, nulupti.
Agurką ir bulves supjaustyti kubeliais, išmaišyti su sojomis, majonezu, grietine ir žalumynų dalimi, paskaninti.
Patiekti pabarstytas likusiais žalumynais.


Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite"
Ambro
Sojų paštetas


2 puodeliai virtų sojų (Soja)
500 g pievagrybių
4 svogūnai
3 kiaušiniai
2 vidutinio dydžio salierai
petražolė
aliejaus
žolinių prieskonių
druskos
pipirų
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nuplautus pievagrybius supjaustyti ir apkepinti 4 šaukštuose aliejaus.
Suberti sukapotus svogūnus ir kartu patroškinti.
Petražolę bei salierus nuplauti, nulupti ir išvirti.
Pievagrybius, daržoves ir sojas sumalti mėsmale, įmesti trynius, pagardinti, išmaišyti. Baigiant atsargiai išmaišyti su standžiai išplaktais baltymais.
Sudėti į taukais išteptą formą.
Kepti 30-40 min.
Patiekti karštą su žalių daržovių salotomis arba šaltą su totorišku ar krienų padažu.


Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite"
Ambro
Sojų troškinys su pupelėmis


1 pakelis rausvų sojų kubelių (tinka Pekino mėsa iš sojų, sojų kubeliai ir kt.)
1 paprika
morkų
pievagrybių
porų
svogūnų
petražolių
saliero
sojų padažo
prieskonių mišinio sojų mėsai
virtų pupelių
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Rausvus sojų kubelius užpilti verdančiu vandeniu su prieskoniais arba sultiniu pagal skonį ir 10 min. pavirinti.
Daržoves susmulkinti, patroškinti.
Sojų kubelius lengvai nuspausti ir pakepinti aliejuje su trupučiu miltų.
Sojų kubelius sudėti į troškintas daržoves ir dar patroškinti apie 10 min.
Baigiant troškinti įdėti pomidorų padažo, grietinės ir sudėti virtas pupeles.


Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite"
Lona
Va ką tik prisiminiau sojos patiekalą ir nutariau parašyti.
Aš jį pavadinau sojos višta, o orginalus pavadinimas sojos ragu smile.gif
Yra dabar tokios sojos pirkti firma tolimieji rytai. Tai va tos nusiperkam tos firmos sojos vištų sparneliai. Paruošiam soją pagal nurodymus. Sutarkuojam kelias didelias morkas, keletą šesnako skiltelių(nepadauginti). Morkas, česnakus ir soją pakepam keptuvėje, pridedam kmynų, druskos, vegetos ir truputį cukraus. Kelias minutes patroškinam. Patiekiam su ryžiais ar bulvėm. Nenusivilsit. thumbup.gif
Raideles
Na, soju paiekalu zinoves, o jusu negasdina sklandantys gandai kad sojos naturalios jau nebera, kad visa saoja jau yra genetiskai modifikuota? ohmy.gif O as pati tai jauciu, kad mesa man vis labiau nepatinka, tai matyt teks ja kazkuo pakeisti... Tik pasirinkimas nedidelis smile.gif

O gal kuri ka nors darot su soju varske - tofu? Sako, baisiai baltymingas produktas, tik kiek supratau is uzraso ant pakelio, tai neturintis jokio skonio, nes persiima kitu produktu skoniu.... Ka ir kaip su ja daryti?
arnauta
as tai su sojos patiekalais pries vyra gudrauju.Maniskis uzkietejas mesaedis, o as vis sveikai noriu maitintis.Kai padarau ka nors is sojos, tai jis net nesuuodzia ir visiems pasakoja, kokia skania vistiena zmona daro.Kai isgirdau pirma karta, vos nenumiriau is juoko.

tad stai vienas is geriausiu mano receptu:
sventiniai sojos kepsneliai
Nuperku sojos kepsnelius ir paruosiu pradziai pagal instrukcija. Kai ismirksta, ipjaunu horizontaliai, bet taip, kad gautusi rankove i kuria prikemsu vistienos farso su cesnaku ir prieskoniais.Toki farsiruota kepsneli truputi apkepu apvoliota kiausinyje ir dziuveseliuose. Tada visus kepsnelius dedu ant skardos, ant kepsneliu koncervuoto ananaso po grezineli ant virsaus tarkuoto fermentinio surio ir saunu i ikaitinta orkaite.Kai suris issilydo, galima traukti lauk ir valgyti su darzovemis ir ryziais clap.gif
Natalija
Maniskis taip pat mesaedes wink.gif nu juk moterys yra gudrios is prigimties-ar ne?! laugh.gif Sojos farsa gerai pamaisau su kiaulenos farsu,taip kad net nesupranta nieko .. laugh.gif
delfinas
QUOTE (Raideles @ 2004 04 02, 04:06)
O gal kuri ka nors darot su soju varske - tofu? Sako, baisiai baltymingas produktas, tik kiek supratau is uzraso ant pakelio, tai neturintis jokio skonio, nes persiima kitu produktu skoniu.... Ka ir kaip su ja daryti?

Tai to tofu visokiausio yra, bent jau cia. Viska galima is jo daryti - nuo pagrindiniu patiekalu iki desertu.

O del sojos genetisko modifikavimo, tai tikrai daug jos yra modifikuotos. Bet tikrai yra ir nemodifikuotos.
P@nter@
[QUOTE]Maniskis taip pat mesaedes nu juk moterys yra gudrios is prigimties-ar ne?! Sojos farsa gerai pamaisau su kiaulenos farsu,taip kad net nesupranta nieko .. [QUOTEVB]
Oi jus moteriske gudros thumbup.gif smartass.gif paskaitytu cia jusu vyrai ohmy.gif mad.gif
sunnyday
Nu va, susidomejau sojos gaminiais. Pirkau sojos mesa ir pagaminau ja taip kaip buvo aprasyta ant pakuotes, bet kazkaip man ne labai patiko. Jauciu, kad galima is sojos padaryt kazka skanaus tik nezinau kaip. Gal turit kokiu geru receptu, patarimu ir pan.
Elena
Vakar pirkau parduotuveje sojos dribsniu mišinį, kazkaip ten parasyti greiti pietus ir tttt. Man labai patiko, kepiau tokius tipo blynelius. Reikia mišinio pokelį (įpakavime yra 2 tokie pokeliai) užpilti stikline vandens, imušti 2 kiaušinius palaukti 5 - 10 min ir kepti aliejuje kaip blynus. As tik užpiliau ne vandeniu, o sultiniu, ir dar prieskoniu idejau, krapų... ir ttt. Valgėm su daržovėm, vyras dar su grietinė. Tikrai rekomenduoju pabandyti. Kaina rods 4.45 Lt. Aš dariau tik iš vieno pokelio, kita pasilikau kitam kartui rolleyes.gif
Lemur
Cia buvo minima sojos varske tofu , gal kas zinot ar jos yra pirkti Lietuvoje ir kur? doh.gif
lengvute
man nepatiko sojos rribsnių mišinys.
Sveikuolėms geras patarimas, kai kepat iš sojos faršo kotletukus, įdėkit dar išmirkytų avižinių dribsnių nemažai ir kiaušinio, labai skanu.
Lona
As pagalvojau gal visai nieko butu paruosta soja sumaisyti su Magii ideja pietums ir paruosti pagal taisykles.
As su sojos kubeliais ir makaronais darau troskini.
Soja paruosiu pagal instrukcija. Makaronus isverdu.
Keptuvej pakepinu svoguno, morkos (darzoviu kokiu yra), sumetu soja, pridedu kecupo ir grietines siek tiek, biski patroskinu ir vsio, Galima su makaronais maisyt, galima uzdet ant ju. Tikrai skanu.

Lemur
Radau tofu varskes RIMI ,bet kaina kanda 200gr 9.99lt !
Jergus
sojos makaronų salotos:
sojos makaronus (tokie balti siūlai, kaip plastmasiniai smile.gif ) užpilti karštu vandeniu, įmesti sultinio kubelį, kol mirks (greitai) supjaustyt kiniško kopūsto, patarkuot morkos ir agurko, išgriebus makaronus viską sumaišyt, įspaust porą česnako skiltelių, užpilt sojos padažo essen.gif
Kai įgundi, pasireguliuoji, kiek ten visko dėt - pvz., aš išspaudžiu kelias česnako galvutes, privarau raud. aitr. paprikos ax.gif Išeina gana daug ir pakankamai pigu, kiek atsimenu, tie makaronai Lietuvoj apie 2 litus kainuodavo, prie šito patiekalo dar kepsniukų iškepdavau, ar dribsnių paplotėlių - karališki pietūs biggrin.gif
Jergus
Dar darau visokius troškinius, į kuriuos dosniai įberiu sojos faršo, gerai įmirkyto prieskoniuose ir sojos padaže, pvz., pripjaustau kiniškų ar kokių turiu grybų, perpjaunu pusiau jaunų žirnelių ankščių, pripjaustau cikorijos, stambiai patarkuoju morkų, (kai baisiai skubu ar tingiu, nusiperku kokį gatavą šaldytų daržovių rinkinį blush2.gif , svarbu tik prieskonių primarmaliuot biggrin.gif ) Tada, jei gaminu vyrui - į keptuvę ant aliejaus ir šaukšto sojos ar kokio įmantresnio padažo, jei sau - į keptuvę vandens šliūkšteliu, ir troškinasi gražiai viskas, baigiant sojos faršą arba jau paruoštą tofu suberiu, kad spėtų visus skonius ir kvapus sugert.

Ir šiaip, soja - labai smagus daiktas, pati beskonė, bet viską, ką jei duodi, pasisavinanti smile.gif jei negaili česnako, ji puikiai mėsa apsimeta smile.gif
suprara
Na ir as esu istikima sojos gerbeja. Ir sveika ir kaloriju nadaug.
Tai va ir as pasidalinsiu keliais savo receptukais, kuriuos kazkada issitraukiau is interneto:

Gardūs sojos kepsniukai

4 sojos paplotėliai
vištienos sultinio kubelis
kiaušinis,
džiūvėsėlių {kepsniukams apvolioti},
druska, pipirai, petražolės, čili milteliai,
200g pievagrybių,
200g smulkiai supjaustytų raudonųjų ir geltonųjų paprikų,
200g grietinėlės,
truputis patarkuoto olandiško sūrio,
100g kapotų pistacijų


Kepsniukus valandą pamirkinti vištienos sultinyje, išplakti kiaušinį su ''Vegeta'', pipirais ir čili, apvolioti kepsniukus, ir po to pavolioti džiūvėsiuose, ir taip kokius tris kartus, kad kepsniukai gerai būtų apsupti tešlos.
Įkaitinti keptuvį ir iškepti kepsniukus, gerai apkepti, kad įgautų aukso spalvą, išimti ir padėti šiltai. Supjaustyti grybus ir kepti svieste, po to suberti paprikas, susmulkintas ir kapotas pistacijas, ir pakepinti kelias minutes, supilti grietinėlę ir idėti truputį prieskonių ir kelis lašiukus citrinų sulčių, uždengus patroškinti ir ant padažo uždėti kepsniukus, tik nemaišyti su padažu, jie turi įgauti padažo skonį. Viską sudėti į lėkštę ir apšlakstyti padažu. Prie kepsniukų galite patiekti plikytus ryžius. SKANAUS!


suprara
Dar vienas:

Kepti sojų paplotėliai su sūriu

100 g sojų paplotėlių,
2 kiaušiniai,
100-150 g fermentinio sūrio,
kiaulienos prieskonių,
4 šaukštai miltų,
aliejaus kepimui,
5-6 šaukštai džiūvėsėlių,
druskos.


Sojų paplotėlius užpilame gausiai prieskoniais paskanintu verdančiu vandeniu (apie 2 stiklines). Paliekame 2 vai. Tuomet vandenį nupilame, paplotėlius įpjauname ir į vidų įdedame po riekelę sūrio. Įpjautus kraštus suspaudžiame. Paplotėlius apvoliojame miltuose, pasūdytame kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepame aliejuje. Patiekiame su virtais ryžiais ir šviežiomis daržovėmis. SKANAUS!

Burbulytis
QUOTE(hubba @ 2003 05 08, 18:46)
nezinau ar matet bet parduotuvese nesenai pasirode soju dribsniai. man labai patiko juos galima net nevirtus valgyt su kokiu jogurtu ar pan. ir i kose idejus toks geras prieskonis gaunasi.
*


Bandziau as is tu dribsniu kotletus padaryt, bet kazkaip man visai nepatiko blink.gif , nemegstu as to soju kvapo, man jokio darzoves jo nepanaikina...Is bedos guliasas skanu biggrin.gif
Burbulytis
Mane irgi gasdina ta modifikacijos galimybe. Gal zinote, kokia is LT parduodamu sojos rusiu yra modifikuota, kokia ne??? As tai nepastebejau, kad butu kur uzrasyta apie tai...Kokios rusies jums skaniausia???
Šiurpė
Gal ir mano "greiti pietus" kam nors pravers...
Sojos kubelius pamirkau, paverdu, kaip paprastai. Keptuveje kepinu svoguniuka, cesnakiuka, dedu soja. Truputi apkepinus suverciu skardine konservuotu pupeliu, ant virsaus - majonezo+tarkuoto surio. Uzdengiu, patroskinu ir viskas. Seimyna labai kerta, net ir mano nevalgiukas, skanaus!
Šiurpė
[quote=pinery,2005 03 21, 12:18]
Oj, sorry, visai pamirsau prieskonius: gi aisku dedu vegetos, dziovintu poru, be to viska barstau "saldvos" prieskoniais picai. todel mano picu myletojai ir megsta biggrin.gif
olé
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 20, 16:15)
Mane irgi gasdina ta modifikacijos galimybe. Gal zinote, kokia is LT parduodamu sojos rusiu yra modifikuota, kokia ne??? As tai nepastebejau, kad butu kur uzrasyta apie tai...Kokios rusies jums skaniausia???
*



girdėjau, kad dabar reikalaujama nurodyti ant lietuviškų gaminių pakuotės, jei gaminio sudėtyje yra genetiškai modifikuotų produktų. po to išgirdau, kad į "Optimos linijos" margariną ir aliejų įeina genetiškai modifikuoti produktai. parduotuvėj pažiūrėjau margariną - tikrai, mažom raidytėm, bet nurodyta.

aš pati tų sojos pusfabrikačių (faršų, kepsniukų) nelabai mėgstu, bet sojos pieno skanu įsibert į kavą ar arbatą, kas mėgsta baltintą. sojų makaroniukai skanu su troškintom daržovėm ir sojų padažu. ir pačios sojų pupelės man nieko, as jas dedu į sriubą, troškinį. o sojų miltų dedu truputį į kokius nors daržovių maltinukus ar blynelius, sumaišytus su pparastais miltais.

bet skaniausia tai man tie lietuviški sojų dribsniai geltoni. pusryčiams valgau juos sumaišius su jogurtu, dar obuoliuką įpjaustau, razinas kelias. ir sveika, ir skanu! thumbup.gif
Shiduh
nesuprantu, kur jūs tų dribsnių randat???
olé
QUOTE(hobo @ 2005 05 13, 11:47)
nesuprantu, kur jūs tų dribsnių randat???
*



"Iki" buna ten tokie kampeliai kur sveikas maistas, ten visokiu soju produktu buna
Papooga
O jūs įsitikinusios, kad sojos mėsa tikrai sveika? Man irgi patiko, tačiau kiek aš žinau sveika tik fermentizuoti sojos produktai - sojos padažas, tofu, o apie mėsą nežinau, baltymai irgi kažkokie prasti ten (ką tik knygoj apie mitybą skaičiau), o vat, kad sojų pupelės brudas tikrai skaičiau, tuoj paieškosiu straipsnis angliškai čia
Shiduh
aš labai mėgstų soją. nemanau, kad kenkia.
Lusasita
Ant bona vita pakelio didelem raidem parasyta GENETISKAI NEMODIFIKUOTA SOJA. Taip kad valgykime soja. thumbup.gif O Modifikuotu buna ir bulviu, pomidoru, ryziu, kukuruzu ir t.t. .Lietuvoje kol kas dar nemodifikuoja . Bet is atveztiniu visko galim prisivalgyt.
Dacor
Sojos kotletai

80g sojos
100g fermentinio surio
100g aviziniu dribsniu
2 kiausiniai
druska
Upė
Aikit, miargos, jūs turbūt juokaujat blink.gif
Esu išbandžius pačius ivairiausius sojos produktus ir visokiausius receptus, bet soja taip ir lieka TIK soja. Niekaip jos mėsa pavadinti negalima. Ir vyras ir vaikai iškart atskiria iš pagaminti kepsniukai. Gal ir sveika ją valgyti, bet skonis nė iš tolo neprimena mėsos, na nebent mėsos parodiją. Gal ir skanu ta soja kai kam, ir sveika ji (turbūt) bet tikriems mėsėdžiams (kokie esam mudu su vyru) ji tik soja ir lieka, na taip sakant iš bėdos, kai nėra mėsos ar reikia sveikiau pasimaitinti. Bet tuomet labiau mums tinka visokie daržovių troškiniai, varškės apkepai, makaronai ir t.t.
P.S.
Iš kart atsiprašau sojos gerbėjų, nes skonis labai savitas dalykas, bet vis vien soja skoniu mėsos neprimena cool.gif
delfinas
QUOTE(Upė @ 2006 02 08, 07:24)
Iš kart atsiprašau sojos gerbėjų, nes skonis labai savitas dalykas, bet vis vien soja skoniu mėsos neprimena  cool.gif


smile.gif Yra tokių sojos gaminių, kurie netgi per daug skoniu ir tekstūra mėsą primena. Taip primena, kad net baugu. Tokių mes nevalgom - vien jau todėl, kad per daug kokį karvės šmotą primena mirksiukas.gif.
starbee
QUOTE(Dacor @ 2005 11 15, 12:33)
Sojos kotletai

80g sojos
100g fermentinio surio
100g aviziniu dribsniu
2 kiausiniai
druska
*



o detaliau prašyčiau, detaliau biggrin.gif
cacukas
Sveikutės. Aš esu gaminusi kepsnelius iš sojos, kur kiaušinyje ir džiūvėsėliuose reikia apvolioti. Tik kažkada mama darė tą sojos mėsą, tai labai neskanu buvo. O per "Roberto pusryčius" rodė, kad soją kai verdi sultinyje, į jį reikėtų įdėti tarkuotą morką, smulkintą svogūną ir česnaką, ir išvirus dar palaikyti tose daržovėse apie 2 val. Aš kai tuos kepsniukus dariau, tai taip ir elgiaus. Ir beje skonis buvo daug geresnis. Na man tai reikėtų priprasti prie sojos skonio, nes nelabai man ir kvapas patinka, bet vyrui tai labai skanu, o jis vis prašo, kad padaryčiau, ką nors iš sojos. Tai gal savaitgaliui reikės pabandyt padaryt.. ax.gif
dute1
Soją atradau gana seniai ir jau daug visko išbandžiau. Ir iš tiesų pagaminu taip, kad mano mėsėdis net neskiria nuo mėsos lotuliukas.gif O kai sužinojo tiesą, tai labai nesupyko ir dabar pats prašo sojos patiekalų lotuliukas.gif O pirmiausia visada soją užpilu karštu sultiniu į kurį įdedu tarkuotų morkų ir kitokių prieskonių bei 15 min. pavirinu, o tada tame sultinyje palaikau mažiausiai 3 val., o paskui gaminu.
Man labai skanus sojos lakštinių kepsniukas, tai receptuku ir pasidalinsiu, gal kam patiks:
Sojos lakštinių kepsnys
Bulvių virtų su lupenom, sojos lakštinių, pievagrybių, sūrio ir majonezo su krapais.
Į skardą dėti riekelėmis pjaustytas bulves, pabarstyti sojos bei keptų grybų, patepti majonezu ir vėl dėti bulves bei soją su grybais ir patepti majonezu. Tada pabarstyti sūriu ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min. Skanu su šviežiais pomidorais thumbup.gif
Pigalica
Mano vyras tai labai megsta soja, kartais praso kad padaryciau. Mes perkam soju kubelius ir ruosiu as jas dviem budais:
1) Soju kubeliu verinukai

soju kubelius paruosiu, kaip parasyta ant pakelio, kol soja brinksta (paskui reikia ja nusunkti, kad ji butu sausoka), kubeliais supjaustau fermentini suri (gabaliuku skersmuo turi buti, kaip ir soju kubeliu), taip pat supjaustau paprika(cia tinka rauduonos, geltonos ir oranzines). Ant mediniu ilgu iesmeliu uzveriu sojos, suri, paprika, soja suri, paprika... ir taip padarau visus. Isplaku tris kiausinius, pamirkau i juos verinukus, apvolioju dziuveseliuose, ir taip darau tris kartus(galima du, bet kepant, gali isbegti suris), kepu ant silpnos ugnies aliejuje, uzdengtoj keptuvej. Patiekiu su ryziais arba su bulviu kose.

2)Soju kubeliu troskinys

soju kubelius paruosiu, kaip parasyta ant pakelio, sutarkuoju su burokine tarka pievagrybius(galima ir supjaustyti), supjaustau vidutinio dydzio svoguna, sutarkuoju morka. Keptuveje pakepinu svogunus, veliau idedu morka, dar pakepinu ir gale idedu pievagrybius, viska patroskinu, kol neisgaruos skystis, tada viska sidedu i puoda, uzpilu vandeniu, idedu prieskoniu(cia jau kaip kas megsta), kubeli sultinio, troskinu apie 15 min. gale idedu grietines sauksta, isjungiu vyrikle ir duodu pastoveti dar 10 min. Patiekiu su ryziais arba su bulviu kose.

Skanaus!
Deire
QUOTE(Lašelis @ 2003 04 28, 20:24)
Sojos kepsniukai(karbonadukai)

Pradzia paruosti kaip ir su visais sojos produktais (pavirti ar palaikyti uzpylus sultiniu). Po to apibarstyti mesos prieskoniais, kajeno pipiriukai labai tinka ir dar truputi palaikyti, galima truputi ir pamusti, didesni gaunasi.Po to ruosti kaip karbonadus: apvolioti kiausinyje ,dziuvesiuose ir kepti aliejuje. Labai skanu iskepus uzdeti padaziuka: majonezas, cesnakas, tarkuotas suris, ketcupas. Uzdejus pakaitinti orkaiteje arba mikrobangeje.Laaaabai skanu!
*



labai paprasta ir be galo skanu smile.gif kas megstat sojos patiekalus ir neturit daug laiko - rekomenduoju thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.