sveikos nutariau ir as parasyti apie savo berniuku gimima.
pirma sunu gimdziau jauna buvo likusios kelios dienos iki mano 20 gimtadienio.nestumas praejo labai sklandziai be jokiu pykinimu,ligoniniu.tie 9menesiai praskriejo gal ir del to kad studijavau.gimdyti turejau lapkricio16d.sveciavomes pas tevus ta diena praejo be jokiu itarimu kad siandien tureciau gimdyti.susiruoseme antradieni vaziuoti i namus,buvau susitarusi susitikti su savo akusere.nuvykstam apie puse dvylikos, patikrina ,nieko itartina.bet akusere mums su vyru sako jei norit galim gimdyti siandien nes paskui ji budesianti tik po keliu paru kam laukti.as ir nustebau ,ir juokas ima kaip siandien as juk susiruosusi i paskaitas man nei minties kad sugalvojus galima gimdyti.bet akusere ikalbejo ir pasilikau gimdyti niekam nieko su vyru nesakem kad be reikalo nesijaudintu.12val. gydytoja nuleido vandenis ir liepe vaikscioti pora valandu jei iki 14val.nebus jokios veiklos skatins.is pradziu palatoj dar juokavom salia gulejo dar viena moteriske laukianti gimdymo ji dar padejavo kad jai niekas nevyksta,o man jau strenas sopia juokas nebejima.vyras dar bando masazuoti,bet niekas nepadeda.14valpasikviecia mane daktare apziurai ir isizioja is netiketumo man ne skatinanciu reikia o jau ant gimdymo stalo.nueinu pati i gimdykla keliom minutem lieku viena ir taip suima kad atsiklaupiu isikabinu i lovos krasta ir jau galvoje sukasi mintis kad plysiu pusiau.susirenka personalas mane ant stalo ir14.55 gime berniukas 4200gr.51cm.plysau nedaug.mano akusere negalejo atsistebet kaip as pirma karta gimdanti taip greit susitvarkiau.vyras paskambino tevams jie tai pat stebejosi net netikejo kad jau turi anuka.antrasis sunus gime jau po septyniu metu netyciukas,bet labai lauktas.gimdyti turejau rugpjucio pradzioje.nesitikejau kad gimdysiu lengvai nes po pirmojo praejo tiek metu.nestumas praejo lengvai be jokiu baimiu.liepos 21dnuejau pasitikrinti pas savo akusere pas kuria ir turejau gimdyti apziurejusi pasake kad gimda atsidariusi 4cm ir jei noriu galim siandien guldyti ir pradeti skatinti.bet vyro tuo laiku nebuvo lietuvoje turejo grizti po keliu dienu issiprasiau namo tai buvo ketvirtadienis.akusere dar pajuokavo kad kazi ar sulauksi vyro.bet vyras grizo savaitgali man pasidare ramu kad dabar jau galiu gimdyti.su akusere sutarem jei nepagimdysiu anksciau susitiksim antradieni19.30.ir ka anksciau nepagimdziau ia sutarta vakara pedinam i ligonine.tie patys 4cm.mane apiformina,ir 20.00 as pas daktare mane apziuri,nuleidzia vandenis ant pacio gimdymo stalo,is karto suleido skatinamuju,apklojo antklode kad negauciau infekcijos nes pravaikciojau su pusiau adaru gimdos kakleliu vos ne savaite,prijunge apratus saremiams matuoti ir vaiko sirdeles klausyti. as labai bijau skausmo tai mintis kad per visus saremius turesiu guleti zude.bet saremiu matuoklis rodo 80,akusere klausia ar nieko nejuntu man kaip stebuklas as nejauciu jokio skausmo ji dar juokauja,sakoarba meluoji ,arba juokauji.juokas baigesi saremiai pasidare dazni ir nepakeliami.gerai kad salia buvo vyras jis ramino,gloste galva.nepraejus nei valandai nuo atsigulimo ant stalo pajutau noras stumti prie manes buvo tik vyras akusere su daktare isejusios pasikavinti.kai vyras nuejo pakviesti jos nesiskubino sako negali buti kad taip greit cia tikriausis as pati tik taip greit noreciau.bet vos izengusios i gimdymo palata juokauti baige nes pradejau klykti kad nebegaliu noriu stumti gydytoja konstatavo 10cm atidaryma ir per du stumimus 21.20gime mano antras berniukas truputi mazesnis uz broli,bet toks grazutis.mano gimdymas truko tik pusantros valandos.personalas juokavo ,kad visos taip lengvai gimdytu gimstamumas padidetu sparciai.as esu be galo laiminga,kad pagimdziau du puikius sunus be nuskausminamu,kai esu tokia nekantri skausmui.linkiu visom tokiu lengvu gimdymu.sekmes