Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

Sveiki biggrin.gif, esame studentų šeima, kaip ir visi studentai dažniausiai pinigų turime tik kruopoms ir bulvėms. kulinariniais sugebėjimais irgi nelabai galiu pasigirti. anksčiau šeimos nariai nesiskusdavo. tačiau paskutiniu metu vis dažniau protestuoja prieš košes ir keptas bulves. doh.gif gal galėtumete patarti kaip pigiai ir skaniai prasisukti virtuvėje? g.gif
Atsakyti
Mes kaip pinigeliu neturim tai daznai isverdu makaronu bet kokiu, ir pakepinu apie 150-200 gr farso, tada suverciu makaronus, apkepinu, su kecupu valgom.Jei dar turi surio uztarkuot, isvis liuks thumbup.gif
Atsakyti
bulviu kose uz 3lt, kokiem 3 kartam iseina, uzpili vandeniu ir niamniuoji. cia kai neturi laiko aisku. arba plastmasines sriubos. vaikui ju neduociau bet uztat kainuoja liuksiniai -keliasdesimt centu laugh.gif
Atsakyti
Šilkinė košė, buvo aprašyta prie bulvių patiekalų: 0.5 Lt pieno ir kelios bulvytės, prieskoniai, galima spirgučių dėti. Užvirini pieną, dedi sutarkuotas mažas bulvytes ir verdi pamaišant 0.5 val. Gaunasi dvigubai daugiau nei pieno. thumbup.gif
Atsakyti
NA JEI STUDENTAI IR TURITE TEVELIUS KAIME TAI LASINUKU IR BULVIU TIKRAI TURIT...
NUPLAUK BULVES SU LUPENOM, PERPJAUK PER PUSE ANT JU UZDEK LASINUKU IR I ORKAITE... SKANAUS, DAR GALIMA FERMENTINIO SURIO UZTARKINTI, JEI TURI, O JEI NERA IR NEREIKIA, MANO SEIMYNA SEIP LABAI MEGSTA SU RAUGINTAIS KOPUSTAIS ARBA AGURKAIS... thumbup.gif
Atsakyti
Na as irgi studente, todel suprantu! wink.gif Juolabiau kad mano tevai toli grazu ne is kaimo todel absoliuciai viska tenka pirkti doh.gif As daznai gaminu troskinius is pigiu darzoviu tokiu kaip kopustai, svogunai, bulves, morkos. Sezono metu papigiaiskai turguj nusiperku papriku, cukiniju ir taip pat ka nors sukombinuoju. smile.gif na dar blynu iskepu, jei laiko yra lietiniu daugiau padarau ir i kamera idedu kitam kartui.
Daznai makaronus verdu. Kartais grybu padaza padarau, kartais kokiu troskintu darzoviu uzmetu, zodziu kas tuo metu ssaldytuve yra. Siaip ryzius, grikius stengiuosi naudot, mesos gabaliuku imetu ir soti kose gaunasi. man patinka maista gamint, todel ka nors sugalvoju. rolleyes.gif Mano draugas padeti supranta todel niekada nebamba, kad tipo as to nemegstu, mesos truksta, neskanu ir pan. smile.gif Beje, viena syki eksperimentuodama atradau, kad mums labai skanu troskinti sviezus kopustai su virtais makaronais! Gaminau jau "is bedos" kad tik skrandzius uzkist, o gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Tu savo mazajam pabandyk maista graziai apipavidalinti, sako labai suveikia! wink.gif Jei jam skaitai kokiu knyguciu kur paminetas koks nors maistas, gali pasakyt, kad pagaminai butent skaityta burtininko pusryti ar ka nors panasiai- mazas juk, negi neprikursi! laugh.gif jei pavyzdziui nevalgo varskes tai nesakyk kad valgys varske, padaryk koki pyraga ar apkepa ir tegul niamniuoja! Maciau knygynuose knyguciu apie vaiku stala, nebrangiai kainuoja, gali pasiziuret kaip apipavidalint patiekalus. Pamatysi kaip viskas bus OK! wink.gif
Atsakyti
Situacija labai gerai pazistama. As pati kelis metus gyvenau is keptu bulviu, virtu bulviu, kugeliu ir bulviniu blynu laugh.gif
Visai nieko buna bulviu apkepas su vistienos gabaliukais. Vistienos daug nereikia, bet kugelis jau visai kitaip skanaujasi. Aisku pries tai tuos gabaliukus geriau siek tiek pakepinti su priekoniais.
Taip pat kepdavau bulvinius blynus su mesa. Nupirkdavau nedideli gabaliuka mesos, galima pacios pigiausios su kremzlikem ir lasinukais. Isvirti ta mesa, po to sumalti ir prideti prieskoniu su pakepintais svogunais. I tarkuotas bulves iberti sauksta ar kelis miltu, 1-2 kiausinius, priklausomai nuo kiekio, prieskoniu. Tada dedi i keptuve sauksta bulviu koses ant virsaus sluoksneli mesos ir vel bulviu koses. Apkepi is ebieju pusiu ir valgai su grietine ar kokiu kitokiu padazu. Labai sotu.
Tu paciu makaronu isvirus po to galima pakepinti kartu su kokia desrele ir svogunu bei kecupu. Nors desrele viena ar dvi, bet smulkiai supjauscius ir is anksto su svogunais apkepinus, visai nieko.
Mano seimai patikdavo dar raugintu kopustu troskinys su frikadelem. Tos frikadeles tai budavo per puse farsas, per puse ryziai. O troskinys valgomas su virtom bulvem.
Bulvine a la pica labai soti ir populiari tarp mano draugu. Bulves reikia sutarkuoti per burokine tarka, ideti sauksta grietines arba majonezo, kiausini, pjaustytu svogunu, sauksta du miltu, mase ismaisius supilti i ikaitinta skarda su aliejum ar taukais. Virsu as apdeliodavau plonai pjaustytom desreliu riekelem, uztepdavau pomidoru padazo ir pabarstydavau tarkuotu suriu. Dar kartais uzberdavau zirneliu. Aisku, virsu galima padaryti ir is to, ka turi. Kepama 45 min.
Dar gamindavau zuvies troskini su labai daug morku ir svogunu, nes jie pigus laugh.gif Pritarkuodavau morku, pripjaustydavau svogunu ir juos apkepindavau. Tada supildavau i puoda, sumesdavau kokios menkes gabaliukus (gaudavosi 2/3 morku su svogunais ir 1/3 zuvies arba geresnem dienom per puse), pridedavau prieskoniu, siek tiek vandens ir patroskindavau pusvalanduka. Valgydavom su virtom bulvem.
Apie lietinius blynelius ir koldunus jau berods rase. Beje, i koldunus taupumo sumetimais galima deti ne gryna mesa, o maisyta su bulvem arba is vis bulves maisytas su tarkuotu suriu.

Ai, dar viena sriuba man labai patinka. Is vakaro pamerki pupeles, kita diena reikia jas isvirti pasudzius. Tada sudeti i puoda daug pjaustytu bulviu, pupeles ir pakepintus svogunus su morkom. Is karto deti sauksta du vegetos, uzpilti vandens ir virti, kol isvirs bulves. Kiti prieskoniai pagal skoni.

Nu va, prirasiau cia apie visokias marmaliuzes laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zanet: 04 rugsėjo 2004 - 09:48
gali nusipirkti krabu lazdeliu ir padariusi tesla kaip blynams+ vegeta, prieskoniai, smulkintas svoguniukas joje apvolioti. Kepti kaip blynus. Skanu ir sotu:)
Atsakyti
Taip pat galima svogunus supjaustyti stambesniais ziedais, apvolioti tesloje (vanduo+miltai+druska/prieskoniai) ir kepti keptuveje. Tie ziedai gali buti tusciaviduriai, bet greiciau iskepsi, jei nesuardysi svogunu i atskirus ziedukus (bus paploteliai). Gaunasi traskus, tikrai skanus . O valgom mes su majonezu ir pomidoru padazu- arba kaip kas iprates....

Be to patinka man kiausinyje apvoliotos ir apkeptos batono riekeles.

Taip pat galima ispjauti batono riekeleje apskritima, ideti i keptuve, vienai pusei apkepus - apversti ir imusti kiausini (arba desros pjaustytos/ ar kitokio idaro).



Atsakyti
Buvo studentavimo laikai, buvo wink.gif Labai megstu gaminti maista, tad prisigalvodavau visokiu "kosiu is kirvio" smile.gif

Pigu yra darzoviu troskinukai-bulves,kopustai,morkos,svogunai,jei turi kalafiorai,galima cukinija. Ko turi tas tinka+juostelem supjaustyti lasinukai parukyti,nedaug ju ten reik. Dar prieskoniai. Nu va ir sumesdavau viska puodan ir uzpilu iki puses darzoviu kiekkio vandeniu ir troskinu wink.gif

Pigu yra vistienos kepeneles. 2-3lt pietums visai seimai. Va tas visciuku broileriu kepeneles supjaustydavau mazdaug per puse ir dedavau i apkeptu svogunu-morku mase, tada viska toliau troskini su prieskoniais. Galima pabaigoj det grietines, pomidoru padazo, bet nebutina. Valgoma su ryziais arba bulviu kose wink.gif

Net jei envalgote soju, nusipirk soju farso maiseli. Apie 2lt. tada gali pirkti kiaulienos farso kokius 200-300g ir sumaisyk su trecdaliu soju farso. Ji ispili is maiselio, uzpili verdanciu vandeniu, palauki kol atsasls. Tada + kiausinis,+prieskoniai ir kepk kotletukus, daryk koldunus, idaryk paprikas. Nesijaucia,kad negryna mesa wink.gif

dar darydavau soju gabaliukus su makaronais arba padaze. Sojos kubelius arba pailgus gabaliukus isverdu, tada apkepu su svogunu ir paprika,dedu grietines ir viskas. galima maisyt su makaronais, galima valgyt su bulvem. Visus bernus tuo patiekalu vaisindavau ir ne vienas nesuode,kad ne mesa wink.gif

Su vaiku jau sunkiau... Man gerai,kad maniske sriubu ir kosiu megeja...nezinau ka del vaiko patart taupant...
Atsakyti
bulves, bulves, bulves... ir dar karta bulves..
Atsakyti