Parasysiu ir as viena savo megstama nebrangu receptuka. Tai bus čeburekai, kuriu idarui naudoju pigiausia ( apie 1,60lt) tušonkę. Iskratau skardines visa turini ( ir drebucius ir riebaliukus) ir sumaisau su zalumynais krapais, petrazolem, svoguno laiskais. Nepagailiu. Vasara svieziais, ziemą- saldytais. Cia bus įdaras.
Tada imu puse pakelio varskės (tokia vientisesne geriau, nei su gumuliukais),
1kiausini,
puse stiklines kefiro sumaisyto su soda( puse saukstelio)
Tada beriu miltus ir maisau kuo minkstesne tesla, kad butu galma kocioti.
Imu gabaliuka teslos, beriu miltu ir kocioju blyna. Tada dedu sauksta idaro ir perlenkus uzspaudau su sakute. Bandziau daryti su specialiu irankiu virtiniams, bet tesla per minksta nepavyko. Darau ne tokius didelius kaip tikri ceburekai. Kepu didesniame kiekyje aliejaus kol apskrunda.
Mano seimynai jie labai patinka
Tada imu puse pakelio varskės (tokia vientisesne geriau, nei su gumuliukais),
1kiausini,
puse stiklines kefiro sumaisyto su soda( puse saukstelio)
Tada beriu miltus ir maisau kuo minkstesne tesla, kad butu galma kocioti.
Imu gabaliuka teslos, beriu miltu ir kocioju blyna. Tada dedu sauksta idaro ir perlenkus uzspaudau su sakute. Bandziau daryti su specialiu irankiu virtiniams, bet tesla per minksta nepavyko. Darau ne tokius didelius kaip tikri ceburekai. Kepu didesniame kiekyje aliejaus kol apskrunda.
Mano seimynai jie labai patinka
QUOTE(hobo @ 2004 09 08, 09:02)
o gal kas gali pasiūlyt ką būtų galima pasigaminti skanaus iškruopų, nes paprastos košės, tai jau mirtinai nusibodo.
As gaminu grikiu apkepa Visai seimynai patinka.
Ner labai brangu:
isverdi grikius (dedu mazdaug 12 kupinu sauktu). Verdi nedideliame kiekyje vandens, nes po to jie turi likti beveik sausi. As dar idedu sultinio kubeli. Kol verda, susitarkuoji mokytes, susipjaustai svoguniukus ir pakepini (geriausia ant sveisto, bet nebutinai). Darzoviu tai negailiu - jos labai puikiai didina gaminio kieki. Tada isplaki kiausinius (berods 2)su grietine (mazdaug 2-3 kupini saukstai)ar majonezu ir ideti siek tiek tarkuoto surio (apie 100g.). Tada viska sumaisai dedi i skarda, ant virsaus uzberi surio (taip pat apie 100g, nors cia pagal skoni) ir kepi mazdaug 20 min. (cia tam, kad kiausini sutrauktu)
Karta viska padarius (buvo belike sudeti i skarda) isejau is virtuves, kai grizau puse buvo nelike Skanus ir nekeptas (bet cia del to kiausinio ner labai sveika)
Ai tiesa, kai iskepsi, jei neduosi pravesti - jis i lekstes kraunasi vos ne kaip kose. O jei siek tiek pravesta, tai kaip zmoniska apkepa - gabaliuka - idesi i lekste.
Labai skanu su pienu, o teveliams - su alum
[quote=Pieva1,2005 05 13, 14:45]
As gaminu grikiu apkepa Visai seimynai patinka.
Oj, kaip uzsimaniau as tokio apkepo.
Kiek galima mesa maitintis, amzinai visus pinigus pravalgom. Laikas pereiti prie kruopiniu patiekalu!!! (idomu, kaip i sita suki reaguos mano brangiausias )
As gaminu grikiu apkepa Visai seimynai patinka.
Oj, kaip uzsimaniau as tokio apkepo.
Kiek galima mesa maitintis, amzinai visus pinigus pravalgom. Laikas pereiti prie kruopiniu patiekalu!!! (idomu, kaip i sita suki reaguos mano brangiausias )
o man patinka dar toks variantas: išverdi košę (grikių ar perlinių ar dar kokių stambesnių kruopų), tada sumaišai su malta mėsa ( taip pat kokią mėgstat), įmuši kiaušinį, priesokių, galima dar kokių džiūvėsėlių įbert, jei per sausa, truputį pieno. Viską gerai išmaišai ir į orkaitę (viršų galima pabarstyti sūriu), tai toks mėsos-kruopų apkepas iškepa. Niu man tai skanu labai.
ten prieskonių rašiau...
QUOTE(indriuz @ 2005 05 13, 14:14)
o man patinka dar toks variantas: išverdi košę (grikių ar perlinių ar dar kokių stambesnių kruopų), tada sumaišai su malta mėsa ( taip pat kokią mėgstat), įmuši kiaušinį, priesokių, galima dar kokių džiūvėsėlių įbert, jei per sausa, truputį pieno. Viską gerai išmaišai ir į orkaitę (viršų galima pabarstyti sūriu), tai toks mėsos-kruopų apkepas iškepa. Niu man tai skanu labai.
O mesyte kokia? Zalia? Ir kiek mazdaug kepti reikia?
Labutis,
Dar iš vištų odelių galima padaryti "šventinį" patiekalą. Imam faršą, pridedam į jį prieskonių ir priedų pagal skonį ir susukam jį į odeles. Jei odelės nuo kakliukų, tai liuks, prikemši kaip į žarnytę, jei ne tai reikia su dantų krapštukais sutvirtinti kad neišsivyniotų. Tuomet pašaunam į orkaitę ir kepam kol apskrus odelė. Pasikraštyti su tuo patiekalu tenka, bet užtat labai skanu ir puikiai (ir visai nepigiai) atrodo
Skanaus
Dar iš vištų odelių galima padaryti "šventinį" patiekalą. Imam faršą, pridedam į jį prieskonių ir priedų pagal skonį ir susukam jį į odeles. Jei odelės nuo kakliukų, tai liuks, prikemši kaip į žarnytę, jei ne tai reikia su dantų krapštukais sutvirtinti kad neišsivyniotų. Tuomet pašaunam į orkaitę ir kepam kol apskrus odelė. Pasikraštyti su tuo patiekalu tenka, bet užtat labai skanu ir puikiai (ir visai nepigiai) atrodo
Skanaus
QUOTE(Mally @ 2005 03 07, 11:31)
dar mes parduotuvėje atradom vištų odeles(na nelabai sveika gydytojai pasakytų, bet pigu). kilogramas kainuoja 3 litai. mes visad darom iš pusės kilogramo (paprastai jos po tiek būna supakiotos). Taigi galima keptuvėje su prieskoniais kepti (kuo pipirų daugiau tuo skaniau) ir su bulvėm valgyti. Arba kugelį daryti. Jau du kartus dariau ir labai labai pamėgom. taigi apibarstome prieskonaiis odeles ir pusę jų išklojame skardos apačioje, ant viršaus bulvių masę, o ant bulvių likusias odeles išdėlioti. Jas galima ir pakepti prieš dedant. Šauti į orkaitę viską ir po kokių 50 min valgyti. Labai skanus patiekalas.
Kūgelis su odelėm tikrai supe super Odelė suskrunda ir viršuje ir apačioje pasidaro tokios niam niam Mano šeimyna buvo sužavėta
vakar valgiau galima sakyti psiaudo ceburekus.tesla makaronu, plonai iskociojama,idaras is "zoliu"- krapai, petrazoles, kalendra, viskas smulkiai supjaustyta+druskyte, padaromi tokie ceburekai, tik jie ne aliejuje verdami, o kepami sausoje keptuveje (na gal plonai patepus dugna aliejum). na tie "ceburekai" gaunasi panasus i lavasa, bet zinokit tikrai skanu
...buvo ir man sunkus laikai , tai su vaikiuku vaiksciodama prisirikdavau jaunu dilgeliu ir rugstyniu. Dilgeles galima uzsaldyti, o rugstynes stiklainyje pasudyti.
Papigiai nusipirkdavau ragu, t.y.kauliuku, isvirdavau sriubos,nugramdziusi mesa sumaldavau ir darydavau blynus su mesa, zemaicius,koldunus,kepdavau "beliasus"
...vaikiukui virtinukus,varsketukus,darzoviu sriubas,blynelius,sausainukus "Sachmatiniai" trindavau su pienuku.Nieko isgyvenom, nors virtuveje prasitrindavau nuo ryto iki vakaro.
Dabar parduotuvese yra nukainuotu maisto prekiu as nuo ju nosies nesuku,nusipirkusi viena vista ir turedama bulviu ar makaronu pamaitinciau keturis drasiai.
Papigiai nusipirkdavau ragu, t.y.kauliuku, isvirdavau sriubos,nugramdziusi mesa sumaldavau ir darydavau blynus su mesa, zemaicius,koldunus,kepdavau "beliasus"
...vaikiukui virtinukus,varsketukus,darzoviu sriubas,blynelius,sausainukus "Sachmatiniai" trindavau su pienuku.Nieko isgyvenom, nors virtuveje prasitrindavau nuo ryto iki vakaro.
Dabar parduotuvese yra nukainuotu maisto prekiu as nuo ju nosies nesuku,nusipirkusi viena vista ir turedama bulviu ar makaronu pamaitinciau keturis drasiai.
Mes irgi dievinam jaunų dilgėlių sriubytę ( verdu be mėsos), dar kiaulpienių salotas . O, apskritai, nemėgstam įmantrybių, vasarą dažnai parsėdim visą dieną ant pomidorų ar agurkų salotų ( ne dėl pigumo, bet juk skanu)
Vasarą gaminti beliašus, čeburiekus- griekas ( gaila laiko ir figūros).
Labiausia šeimyna mėgsta mano sriubytę: šviežių bulvyčių, morkyčių bulvienytę su grietine. Jokios mėsos . Vyras užsimeta kelis paspirgintus lašinukus
Vasarą gaminti beliašus, čeburiekus- griekas ( gaila laiko ir figūros).
Labiausia šeimyna mėgsta mano sriubytę: šviežių bulvyčių, morkyčių bulvienytę su grietine. Jokios mėsos . Vyras užsimeta kelis paspirgintus lašinukus