Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 01 15, 15:48)
Šiandien vienoj mėsos parduotuvėj mačiau pagamintus vištienos balandėlius - į vištos odeles įdėtas faršas ir susukta kaip balandėliai. Gal kuriai tokia idėja patiks ir pasigaminsite, man kažkaip neskanu tos odelės.

Visai skanu drinks_cheers.gif bandziau ir su farsu odeles kept ir su tarkuotomis bulvemis.Valge namiskiai ir patenkinti liko mirksiukas.gif svarbiausiai pigu
Atsakyti
O vistienos odelio yra atskirai pirkt?
Atsakyti
QUOTE(pirmagime @ 2010 01 18, 14:08)
O vistienos odelio yra atskirai pirkt?


buna atskirai vistu odeliu, bent jau turguje tai tikrai, ir pigiai 4u.gif Matau jus is kauno, tai vilijampoles turgavieteje pati pirkau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasiukas_spinduliukas: 18 sausio 2010 - 15:20
Gal atsibosta, gal ne, bet man skaniausias stai toks troskinukas is "ko turim saldytuve".

Minimum reikes:
troskiniui: kokios nors mesos (ar kepeneliu (vistos? jaucio?), ar saldytos zuvies), 2-3 morku, svoguno, aliejaus, pipiriuko, druskos
garnyrui: bulviu arba grikiu (ar kokiu kitu kruopu)
salotoms: kopusto, morkos (nebutinai), trupucio druskos, cukraus ir rugsteles (citrinos? acto?)

1. imam kokios nors mesos (vistienos ar ko kito...) ir ja truputi (arba per nakti) pamarinuojam kokiam nors marinate (jei naudosim kepeneles ar saldyta zuvi, marinavima praleidziam). As paprastai supjaustau gabaliukais ir uzpilu aliejaus, uzberiu druskos, truputi cukraus, kokios nors rugsties (citrinos rugsties arba acto), o tada visa miriada prieskoniu - kas tik po ranka: saldzios paprikos, karis, cili, ar dar kas nors. Jei atsirastu cesnako skiltele, ja supjaustom ir sudedam - netgi super! Jei nieko po ranka nera - aliejus, cukrus, rugstis, juodieji pipirai. (Siaip vengiu visokiu neaiskiu prieskoniu misiniu ir vegetu - nezinau, kas i juos ieina, todel nenaudoju).

2. Supjaustom pora morku ir svoguna.Jei turim, Idedam dar ka nors ropinio (salieras pvz.). Pakepinam siek tiek aliejuje keptuveje arba puode. Man kuo daugiau darzoviu, tuo skaniau. Tada, jei skubam, suverciam marinuota mesyte (ar nuplautas kepeneles, ar saldyta zuvi tiesiai is kameros) ir ant karstos ugnies pakepinam su tom visom darzovem. Jei neskubam, mesyte ant karstos ugnies pakepinam atskirai keptuvej - tegu ji truputuka apskrunda. Galiausiai viskas atsiduria tame puode su pakeptom ropinem darzovem+svogunu, ir ant mazos ugnies troskinam, kol suminksteja... Ipilam slaka vandens, jei troskinukas labai isdziusta... Baigiant troskint, jei turim po ranka - galim ipilt slaka pieno (Sauksta? puse stiklines?). Galim ta piena su miltu saukstu sumaisyt - bus tirsciau. Ar miltu sauksta keptuvej pakepint ir su pienu supilt...Ar grietines idet... Galim visai nedet "baltumo"... Gaunasi ir taip super troskinys.

3. Prie troskinio issiverdam bulviu (ar grikiu), ir pasidarom pacias (man) skaniausias pasaulyje salotas - sutarkuojam puse kopusto,viena morka, idedam rugsties, druskos ir cukraus!

gaunas super pietus savaitgaliui!
Atsakyti
QUOTE(lelyte666 @ 2004 09 02, 16:00)
Sveiki biggrin.gif, esame studentų šeima, kaip ir visi studentai dažniausiai pinigų turime tik kruopoms ir bulvėms. kulinariniais sugebėjimais irgi nelabai galiu pasigirti. anksčiau šeimos nariai nesiskusdavo. tačiau paskutiniu metu vis dažniau protestuoja prieš košes ir keptas bulves.  doh.gif gal galėtumete patarti kaip pigiai ir skaniai prasisukti virtuvėje?  g.gif

spageti su suriu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2010 01 16, 14:11)
Neseniai gavau puikių patarimų, kaip pigiai maitintis. Tuo skubu ir su jumis dalintis. Savaitės meniu:

Pirmadienis:
imame kiaušinį
Antradienis:
verdame kiaušinį
Trečiadienis:
lupame kiaušinį
Ketvirtadienis:
valgome baltymą
Penktadienis:
valgome trynį
Šeštadienis:
geriame vandenį, kuriame virė kiaušinis
Sekmadienis:
iškrovos diena  mirksiukas.gif

SKANAUS!!!


labai piktas juokas... verysad.gif
Atsakyti
Labai skanus ir sveikas patiekalas aviziniu dribsniu blyneliai.
Isverdi avizinius dribsnius,imusi viena kiausini,idedi sauksta miltu ir truputuka sojos padazo.Viska ismaisai ir kepi keptuveje su trupuciu aliejaus.Valgyti su grietine ar kitokiu padazu.
Sitam patiekalui galimos labai dideles improvizacijos.Blynelius galima gaminti praktiskai is bet kokiu kruopu.I kose galima prideti apkepintu morku,svogunu ar dar bala zino ko.Ir kepti blynelius su darzovemis.
Taip pat galima daryti saldu varianta.Puikiai tinka ryziu ar manu kose.I isvirta kose galima itarkuoti obuoliuka ir tada kepti.Valgyti su uogiene.
Tiesiog pasitelkus truputuka fantazijos galima tiek daug prigaminti visko thumbup.gif

Mes ne studentu seima,bet jauni,neseniai sukure seima,todel norint kazka isigyti,kazkam sutaupyti,tenka atsisakyti brangiu produktu ir valgyti pigiau.Karbonadais gal karta ar du per menesi tik megaujames ax.gif
Atsakyti
Štai ir mano popigiai receptukas:burokine tarka sutarkuojam kopūsta,užpilam vandenuku kad apsemtų,užverda,nukošiam,dedam prieskoniukų,įmušam kiaušuką,idedam kelis šaukštus miltų,sumaišom viską,ir kepam keptuvėje blynukus.Valgom su grietine.Skonis panašiai kaip bulvinių blynų gaunas,net nesuprasi kad iš kopūstų.Ir labai labai pigu.
Atsakyti
QUOTE(voras34 @ 2010 01 22, 22:35)
labai piktas juokas... verysad.gif


Nepiktas, ne 4u.gif
O be humoro jausmo krizes (įvairias) pergyventi kur kas sunkiau, nei su šypsena 4u.gif
Atsakyti
Man labai patinka makaronai su kepinta desra.
Tai va: ax.gif

*Pakelis makaronų (spagečiai, arba įprasti, tik nesmulkūs)
*Kelios pieniškos dešrelės (arba "šlapianke")
*Svogūnas (galima ir be jo)
*Kečiupas (arba pomidorų padažas)

Išverdam makaronus. Pakepinam pjaustytus svogūnus ir dešreles (arba dešrą). Ant svogūnų ir dešros pilm pomidorų padažo, ir pakaitinam. Po to visą masę ant makaronų ir išmaišom (arba į lėkštę dedamės atsikirai, kaip kam skaniau valgyt). Skanaus ax.gif

**************

Man dar gan skanu šlapiankė kepta (prieš tai apvaliota kiaušinyje ir džiūvėsėliuose). Valgau su bulvių koše arba makaronais.

**************
O čia bulvių traškučiai (kepti mikrobangėje): blush2.gif

Nuskutu, plonai supjaustau bulves. Patiesiu kepimo popieriaus (nes be jo prilimpa), barstau prieskoniais (galima paprastais, aš barstau keptoms bulvėms) ir kepu kokias 5-8min. Kol gražiai paruduoja. Labai skanu.
**************
Mišrainė su kepta duona:

Duoną supjaustau kubeliais ir apkepinu keptuvėj. Morkas ir česnaką sutarkuoju burokine tarka. Dar įdedu konservuotų pupelių. Įdedu druskos, majonezo ir išmaišau. Kepintą duona sudedu prieš pat valgymą (pastovėjusi ji permirksta ir nebėre tokia skani)

*************

Čia tikrai gana pigus ir skanus maistas smile.gif
Gerai tiems, kurių tėveliai turi daržus ir užaugina šio bei to, o jei močiutės dar gyvena kaimuose ir augina vištas, karvytes bei paršelius, tai išvis pasaka studentams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tyara @ 2010 01 30, 00:35)
O čia bulvių traškučiai (kepti mikrobangėje):  blush2.gif

Nuskutu, plonai supjaustau bulves. Patiesiu kepimo popieriaus (nes be jo prilimpa), barstau prieskoniais (galima paprastais, aš barstau keptoms bulvėms) ir kepu kokias 5-8min.  Kol gražiai paruduoja. Labai skanu.


g.gif Kai "gražiai paruduoja" - laikas mest į šiukšliadėžę. Tada jie jau tampa toksiški blink.gif
O dėl naminių traškučių - laaaaaabai plonai supjaustytus griežinėlius reikia perplauti kelis kartus kad išsiplautų krakmolas. Tada jie būna kur kas traškesni.
Atsakyti
neperskaiciau visos temos blush2.gif bet vienas is pigesniu patiekalu - lietiniai su visokio "plauko" idaru - pradedant mesa, desrelemis, suriu, baigiant paprasciausia uogiene ir dar kokiu 100 variantu mirksiukas.gif
Atsakyti