Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

QUOTE(karra @ 2010 04 10, 12:01)
o uz 3 lt. tai kas ten do daiktas  blink.gif  blink.gif

Valgem,visai normalus farsas
Atsakyti
bulves su mesa orkaiteje:

bulves pjaustom griezineliais ir dedame i skarda sutepta trupuciu aliejaus,tuomet dedame sluoksni atmustos ir paprieskonintos mesytes kokios tik turit,patepat majonezu,tuomet dedame sluoksni griezineliais pjaustytu svogunu ir vel sluoksni griezineliais pjaustytu bulviu,apibarstom turimais prieskoniais bulves ir ipilam pora saukstu vandens,kepam ikaitintoj orkaitej kazkur 220 laipsniu... iskepus galima pabarstyti suriu tik neleist jam suskrust o tik apsilydit....labai pigu,nes mazai mesos lb reikia,ir lb sotu....o dar kokiu darzoviu kas darza turi prie sito,tai isvis super thumbup.gif
Papildyta:mesyte orkaitej
ir vel gi koki tik turit mesos gabaliuka itrinat cesnaku,cili pipirais,vegeta....isukat i folija sutepta aliejum,pamarinuojat valandele,bulves taip pat nuskutam ir truputi ipjaunam taip,kad galima butu idet biski idaro,idaras;
kapotos petrazoles,kapotas smulkiai cesnakas,prieskoniu misinys,viska sumaisom,galima laseli majonezo idet kad sukabintu viska,ir det i bulves.bulves kiekviena atskirai vyniojam i folija sutepta aliejum,kas turi kokiu kaimisku lasinuku galima iviniot prie bulves po gabaleli,as bulve pacia dar druska ar prieskoniais apibarstau,ir i mesa ir i bulves taip pat pilu po lasa vandens.lb skanu ir mesyte gaunasi sultinga ir nei kiek nesusitraukia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikute2007: 10 gegužės 2010 - 11:00
QUOTE(Dianux68 @ 2010 04 10, 19:26)
Aš aliejaus pilu nedaug (čeburekų neapsiame). Kai kepu ne visus, tai imu mažesnę keptuvę (taip sutaupau aliejų). Likusį aliejų supilu į stiklainį ir labai greit sunaudoju kepdama bulves. Sako negerai antrą kart naudot, bet...



QUOTE(Alexandra.R. @ 2010 04 11, 11:15)
Taip paciai elgiuosi  blush2.gif negerai, bet... o gal visgi nieko blogo  g.gif

Pirkite tam skirtą aliejų, pvz., palmių aliejus gali būti kaitinamas iki 10 kartų, jis ir skirtas gruzdintuvėms. Taip pat yra aliejų, kurie bent tris kartus gali būti kaitinami, paieškokite informacijos.
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2010 05 17, 18:50)
Pirkite tam skirtą aliejų, pvz., palmių aliejus gali būti kaitinamas iki 10 kartų, jis ir skirtas gruzdintuvėms. Taip pat yra aliejų, kurie bent tris kartus gali būti kaitinami, paieškokite informacijos.

tik tada jau netelpam i pigiu patiekalu remus blush2.gif nes isivaizduoju, kad tas aliejus kainuoja maziausiai dvigubai... g.gif
Atsakyti
Bet to aliejaus reiskias ilgiau uzteks, nei paprasto, todel ir sutaupysite ax.gif smile.gif
Atsakyti
Mano "studentavimo" laiku receptas:

I troskintuvus (turejau tokius senoviskus, molinius, kiekviena mama tokius turedavo matyt... tokie kur tik viena porcija telpa) ant dugno per pora pirstu pridedi vistos sirdeliu (pries tai isvoliotu prieskoniuose), tada krauni bulviu sluoksni, tada morku sluoksni ant virsaus... Viska pabarstai bulviu prieskoniais (pili ju ant morku, bet po to jie "issivaiksto") ir pili vandens (kad neapsemtu visiskai, bet jau matytusi, kad yra), uzdengi ir i orkaite kokiai valandai...
Po to tooooks gardumelis, mmm. Ir be galo paprasta.. As dar grietines isidedavau pries valgant.
Realiai suvartoji kokius 300 g. sirdeliu, apie 3 bulves ir 2 morkas dviems zmonems
4u.gif
Atsakyti
kaime kai viska uzsiaugina mano tevai patys, tai turi toki pigu receptuka ax.gif
Cukinija nulupti, tada per puse perpjauti ir supjaustyti ziedeliais. kitam indeli prisispausti cesnako, sumaisyti su druska ir pipirais, tada kiekviena cukinijos ziedeli jais istrinti, sudet i kita inda, truputi uzpilti vandeniu ir palaikyti (geriausia per nakti, kad viskas isigertu). pries kepant pasidaryt kiausiniu ir miltu palkini, i ji pamirkyt cukinijos griezineli ir i keptuve. valgom su bulvem, man tai ziauriai skanu thumbup.gif
Papildyta:
arba kepam pica, pada patys pasidarom, iseina dvi pilnos bliekos, o tada uzdedam biski slapenkos, svogunu, agurkelio marinuoto is mamos parsivezto, jei turim dar surio, bet kita kart ir bejo, tai gaunasi dvi dideles picos, dvi dienas valgom biggrin.gif arba vietoj slapenkes isverdu ketvirti, nukaulinu ir ant picos pabarstau smile.gif manau pigu ir skanu smile.gif
Papildyta:
taip pat virtu bulviu cepelinus su varske (turint bulviu, tik krakmolo du pakeliai ir varskes tris pakelius perku) valgom tris dienas. arba be idaro galima virt dar pigiau gaunasi mirksiukas.gif
o siaip daznai plova ir spagecius, siektiek slapenkos, kecupo ir svogunu, daug ir pigiai iseina thumbup.gif
ir kuldunai taip pat pigiai, galima ir su farsu ir su varske, grybais, cia jau fantazijos reikalas, bet pigiai ir daug iseina mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte1986: 28 gegužės 2010 - 22:17
QUOTE(saulyte1986 @ 2010 05 28, 23:21)
kaime kai viska uzsiaugina mano tevai patys, tai turi toki pigu receptuka  ax.gif
Cukinija nulupti, tada per puse perpjauti ir supjaustyti ziedeliais. kitam indeli prisispausti cesnako, sumaisyti su druska ir pipirais, tada kiekviena cukinijos ziedeli jais istrinti, sudet i kita inda, truputi uzpilti vandeniu ir palaikyti (geriausia per nakti, kad viskas isigertu). pries kepant pasidaryt kiausiniu ir miltu palkini, i ji pamirkyt cukinijos griezineli ir i keptuve. valgom su bulvem, man tai ziauriai skanu thumbup.gif

O kam ta vandeni pilti g.gif pastovi cukinija su druska ir taip sulciu savaime atsiranda cool.gif
Siaip tai cukinja ir as daznai taip kepu, su virtomis bulvemis liuks sueina drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2010 05 29, 00:30)
O kam ta vandeni pilti  g.gif  pastovi cukinija su druska  ir taip sulciu savaime atsiranda  cool.gif
Siaip tai cukinja ir as daznai taip kepu, su virtomis bulvemis liuks sueina  drinks_cheers.gif  thumbup.gif


tai nedaug to vandens ax.gif jei nesinori ilgai laikyti tada greiciau isigeria viskas blush2.gif musu seimynai irgi labai patinka thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ka galima padaryti su kiaulienos pazandemis arba papilvemis? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Violettta @ 2010 07 09, 18:06)
Ka galima padaryti su kiaulienos pazandemis arba papilvemis? ax.gif

Mama is pazandziu su kepenim, daro namini pasteta ir kepenines desras. g.gif O papilve sumala ir prisitirpina tauku ir spirguciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Violettta @ 2010 07 09, 18:06)
Ka galima padaryti su kiaulienos pazandemis arba papilvemis? ax.gif

Cenakus,troskinius su darzovemis
Atsakyti