Girdejau, kad negerai
Gal galite apsviesti ir pasidalinti patirtim?
Aciu labai
Truputi ieskojau ir neradau tokios atskiros temos. Jeigu ji kazkur buvo, tai nepykit uz pasikartojima.
Issiaiskinome, kad skiriasi mano ir mano mylimos kraujo rezus faktoriai. Pas mane +, pas Ja -.
Girdejau, kad negerai Gal galite apsviesti ir pasidalinti patirtim? Aciu labai Truputi ieskojau ir neradau tokios atskiros temos. Jeigu ji kazkur buvo, tai nepykit uz pasikartojima.
meskuti, kiek as zinau, kai skiriasi rezus faktoriai, moteris is karto pastojusi turi naudoti tam tikrus vaistus, o siaip pastojimui tai nemanau, kad yra problemu, tu paklausk Kolibriukes, tau jis viska viska pasakys
Jokiu vaistu vartoti nereikia. Mano pacios kraujo grupe yra neigiama, o vyro teigiama. Nieko cia baisaus, tiesiog visa nestuma moteris buna tikrinama ar neatsirado antikuniu. O kai vaikelis gims, jei jis bus priesingos kraujo grupes nei mama, tai mamai per kelias valandas bus suleistas spec. preparatas, kad nebutu gresmes nesiojant kita vaika.
turiu biciule, kuriai panasi situacija, pirmaji puikiai isnesiojo tik vat antra karta nuolat persileidzia nes jos minusai nugali vaisiaus pliusus ar kaip ten
Vadinasi pas ja atsiranda antikuniu. Jau nestumo pradzioje.
Na tik negasdinkite manes - nes kaip ir planuoju antra
Mano grupe I(-), o vyro buvo III(+). Tai nesiojant pirma vaika negeriau as jokiu vaistu. Dukra pasieme mano (-) o vyro III grupe. Taigi jokiu antikuniu nesigamino. O po gimdymo nepamenu ar man ka leido, o gal ir leido, nes as gimdziau su laselinemis, tai gal..... O dabar antro vyro I(+). Ka as zinau, eisiu konsultuotis su seimos planavimo gydytoja del tu visus + ir - Ir siaip jau I- yra rizikinga sekantiems gimdymams, o dar vyro tokia grupe..... Neturiu jokio supratimo. Butu labai saunu jei kas nors is gydytoju paaiskintu
Kiek as zinau, tokiai porai nepatartina turet daugiau kaip dvieju vaiku , nes veliau gresia issigimimai...ir dar zinau, kad reikalui esant vos tik gimusiam kudikiui perpilamas kraujas.
Na mano zinios gana pavirsutiniskos, tikiuosi nenusisnekejau Musu giminej yra du atvejai, kai susitiko + ir -
O kai pirma pagimdei ar kelioms valandoms po gimdymo buvo suleistas spec. skiepas (nebepamenu, kaip vadinasi)? Butinai reikalingas tas skiepas ir butinai praejus kazkiek (nedaug) valandu po gimdymo ar aborto. Paskui jau velu. Ir man akusere sake, kad tas skiepas atliktas po pirmojo vaiko gimimo labai padeda isnesioti kita vaikeli. Papildyta @ [mergetime]1094220636[/mergetime] Ir dar kiek zinau, tokia pora gali turet kiek tik nori vaiku. Bet va, to skiepo reikia po kiekvieno gimdymo. Taip pat ir nestumo metu kelis kartus moteris turi buti tikrinama ar neatsirado antikuniu. Mane pvz. vel tikrins paskutini karta 35 nestumo savaite.
Gal kuri nors gydytoja galetu savo kvalifikuota nuomone parasyti?
aciu
Nu negasdinkit žmonių Jokie apsigimimai negresia ir visos kitos blogybės. Tiesiog Rh(D)- reiškia, kad mamytė neturi to rezus baltymo. Jeigu vaikelis paveldi iš tėvo tą baltymą, mamytei jis yra svetimas. Prieš svetimą baltymą organizmas pradeda sintezuoti antikūnus. Tačiau taip atsitinka, kai į motinos organizmą patenka vaisiaus eritrocitų su tuo rezusu, tai įvyksta gimdimo, aborto ar persileidimo ir kitais atvejais. Tada kito nėštumo galimos komplikacijos - naujagimių hemolizinė liga. Po gimdymo ar persileidimo mamytei suleidžia antikūnų prieš tą rezus faktorių, jie blokuoja gimdymo metu į mamos kraujotaką patekusius kūdikio eritrocitus, jų rezus faktorių. Tada mamos imuninė sistema nespėja "sureaguoti". Tada nekyla grėsmės dėl kito nėštumo, nes nesusidaro tie blogieji antikūnai. Taip sėkmingai yra sprendžiama ši problema. O dėl dviejų vaikų ribos, tai mano mama Rh(D)- sėkmingai išnešiojo 3 vaikus ir mes visos turim Rh(D)+ Siūlau nepanikuoti anksčiau laiko ir tiesiog pasitarti su gydytoju ginekologų, jis tikrai išsklaidys visas baimes.
Laba diena,
Visos "gasdintojos" matyt ne Rh-, nes butu daugiau pasiskaiciusios ir nekarksetu paistalu kazin kokiu. Jei minusines mamos vaiko Rh- tai ir neturejo suleisti to "skiepo" - shiaip jis vadinasi imunoglobulinas arba gamaglobulinas - iv. literaturoje skirtingai. Imunoglobulina turi suleisti ne per kelias valandas, o ne veliau kaip per 72 valandas. Imunoglobulinas nescioms noterims leidziamas 26-28 nestumo savaite (cia galiu ir klysti), ir, kaip jau buvo pamineta - po gimdymo, jei vaikelis +. As pati bijojau del tu skirtingu rezusu, bet pasiskaiciau internete, knygose, pasiklausiai savo ginekologes ir mane nuramino - sake, kad skirtingi rezusai dabar jau neproblema, ir vaiku galima belekiek tureti. Sekmes ir nepanikuokit, bei savo patarimais negasdinkit kitu.
mano irgi minusinis rezusas, o vyro pliusas. taigi dabar 16ta nestumo savaite darys tyrimus det antikuniu (turbut veliau dar darys pakartotinai), 28ta savaite suleis vaistukus, ir paskui po gimdymo, kaip jau kazkas minejo, gali reiketi leisti vaistukus. ir tiek. gi ne akmens amzius, medicina pakankamai toli pazengusi, kad ir minusini rezusa turincios moterys galetu tapti mamomis
Nu dabar jau gailiuosi, kad prasiziojau
Ir kas cia baisaus...du vaikus turet
Labai man si tema aktuali, nes as minusas, o vyras pliusas. Bet mane neramina, kad gydytoja man nezada to antirezusgamaglobulino leisti...Man jau 25 savites ant nosies, ar tai butina, nes antikuniu kraujyje nerasta? Jei issiaiskinu, kad butina, reikia lekti dar karta pas gydytoja ir reikalauti.
?????
dalia, leidzia tai 28ta savaite, tai dar laiko yra... bet geriau pasiaiskink, kad paskui kokia 30 savaite nepasakytu - tai kur tu buvai, dabar jau velu
o man nieko nesuleido 28 savaite. Gydytoja sako, kad svarbiausia dabar tikrintis del antikuniu.
Galiu apie tai parasyti is savo asmenines patirties ir be jokiu medicininiu terminu,ne nelabai zinau .
Taigi,mano rezus"-", o mano vyro "+". Kai laukiausi pirmos dukros,kas kazkiek laiko,reguliariai as vis tikrinausi karuja del antikuniu. Ju neatsirado.Bet mergyte gime su rezus "+" ,kaip vyras,todel man pirma ar antra diena po gimdymo suleido gama globulino(tikslai nepamenu kaip vadinasi). Kai pastojau antra karta-vel pastoviai eidavau krauja tirtis del antikuniu. Ju nebuvo Taigi,as nematau cia jokio tragedijos del to. Ir nestumo metu,pagal mane,jei nerasta antikuniu nieko nereikia leistis
tai as dabar visai pasimeciau, ar reikia ar ne ta 28 sav. leisti ta antiglobulina...Ar varyt pas gydytoja ar ne...Nes kazkas minejo, kad dabar ta antiglob. reikia uzsisakyti, tai dar jei uzsakymas uztruks, praziopsosiu 28 sav. Bet Germante, tau sakei, neleido
nueik tu pas gydytoja del sventos ramybes. ir nereiks sukti sau galvos
Man ir taip atrodo, Dalia. Nueik pas gydytoja ir issiaiskink. Matai, cia vienaip gydytojai galvoja, Lietuvoje kitaip. Ir ju nesciosios prieziura skiriasi nuo Lietuvos gydytoju nesciosios prieziuros.
Aciu, aciu visoms atsiliepusioms............ tikrai ramiau ir jau galima kaip ir .........
Na ir man ramiau ir aiskiau pasidare, aciu uz paaiskinimus
xxxsaulyte> sekmes bandant
parasysiu kaip mano buvo
as (-), vyras (+). 28 savaite suleido man to imunoglobulino. vaikas gime, eme is viksreles krauja, ir pranese kad turi mano grupe ir Rh -. TACIAU po kiek laiko paaiskejo, kad is tiesu vaiko Rh +, o viksrelej buvo mano kraujas, jam eme po to is venos. daktare sake, kad taip daro visiems vaikams, kuriu mamos Rh -. bet sitai buvo nustatyta veliau nei 72 val. po gimdymo, as apskirtai sita fakta suzinojau tik atvaziavusi namo ir paskaiciusi israsa is ligonines. Buvau sukelusi personala ant koju, kad vaiko grupe negerai irase, tai jie ten tikrino, pasirodo gerai tik, sorry, mamyte, antiglobulino nesuleidom.. Nuejau as pas daktarus, sakau kas bus su antru nestumu? tai mane nuramino: sake esant reikalui (o jis pas mane yra), atliekama ankstyva imunizacija, t.y. ta imunoglobulina leidzia ne 28 sav. o gerokai anksciau, pacioje nestumo pradzioje, o po to, vel 28 sav. taip isvengiama problemu. bet kokiu atveju, tai mane nuramino.. Kitas dalykas- komplikacijos galimos tik jei antro vaiko kraujo Rh nesutampa su mamos, o jei sutaps- jokiu problemu. bet mano patarimas butu pasidaryti ta imunoglobulino injekcija. mano atveju, daktare sake, kad labai gerai, kad man bent jis buvo suleistas. o nuo tokiu klaidu kaip kad man buvo, niekas nera apsaugotas...
Ar yra kokiu problemu kai moters +, o vyro - arba kai pas abu - ?
Problemos gali kilti tik tada jei moters Rh-, vyro Rh+.
Pas mane tokia situacija ir gydytoja sake kad tai perdaug ispusta.Net krauja del antikuniu prades imti nuo 16 savaites.
o mano vyras nezino, koks jo Rh, net kraujo grupes nezino
Smiling, manasis irgi nezino (bet anyta sake, kad lyg ir turetu buti pliusas). Bet tai nera svarbu, jei tu pati esi pliusas (tada jokio skirtumo ar tavo vaikiukas tures minusa as pliusa). Bet kad ir turetum minusa, kaip jau cia minejo, siais laikais tokie dalykai ne problema.
Man nuleidineja krauja kas savaite...nes mano kraujo grupe -3, o vyro +3.
Seniau 28 svaite suleisdavo antiglobulino (profilaktiskai) ir visi budavo ramus. O dabar to vaistuko nebeleidzia nei nestumo metu nei po gimdymo...todel, kad jo gamyba neatitinka kazkokiu ES standartu (ji gamino Lietuvoje). Taip, kad jei norit apsidraust, antiglobulina gali suleist po gimdymo, jei jus ji nusipirksit pati. O uzsakyt jo galima tik Vokieciu vaistineje, per savaite jie ta vaista pristato, kainuoja 300Lt. ir tai nezinai ar jo tau prireiks ar ne (tiesa, dabar lyg ir galima vaista grazint, jei tau jo neprireikia). Zodziu kartais apima tokia neviltis....
Kaip keista... Man niekas kraujo nenuleidineja. Bet zinau, kad jei maziukas paveldes is savo tevelio rezus plius, tai BUTINAI po gimdymo bus suleistas tas preparatas (gal Danijoj ne antirezus gamaglobulina leidzia, gal ka kita?) Butinai paklausiu savo akuseres, kai eisiu sekanti karta pas ja.
Ima krauja tam, kad stebetu ar neatsirado antikuniu. Kolkas viskas tvarkoje, ju nera, bet vat jei rastu, tai nelabai isivaizduoju ka jie tada darytu
Nejaugi dabar tikrai tokia tvarka kad nebeleidzia gamaglobulino ?
Kas gali atsitikti, jei nebus suleistas gamaglobulinas Tikimybė, kad Rh (-) moters naujagimis iš pirmojo nėštumo sirgs kraujo liga, yra nedidelė, jei po kiekvieno nėštumo ir gimdymo, į raumenis bus suleista profilaktinė anti-D(Rh) gamaglobulino dozė. To neatlikus, kiekvieno kito nėštumo metu rizika ir pavojus naujagimio būklei didėja, ir jis gali sirgti įvairaus sunkumo hemolizine naujagimių liga. Labiausiai nuo Rh izoimunizacijos nukenčia vaisius: jam vystosi hemolizinė liga. Dėl nuolatos ardomų eritrocitų jo kraujyje, vystosi sunkaus laipsnio vaisiaus mažakraujystė ir bendroji vaisiaus vandenė. Suirus eritrocitams, atsipalaiduoja daug laisvo, nesujungto bilirubino, kuris, perėjęs iš kraujo į naujagimio smegenų ląsteles, sukelia jų nekrozę, negrįžtamai pažeidžia galvos smegenų pamato branduolius ir požievines smegenų struktūras, atsiranda vadinamoji branduolinė gelta. Todėl tokiems naujagimiams atsiranda neurologinių simptomų, atsilieka jų psichomotorinė raida, pasireiškia cerebralinis paralyžius, kurtumas. Dėl organizmo intoksikacijos bilirubinu, atsiranda skeleto raumenų tonuso sumažėjimas, naujagimis būna vangus ir nustoja čiulpti, kartais sustoja kvėpavimas, būna nekvėpavimo (apnėjos) epizodai. Psichomotorinio vystymosi defektų gali likti visam gyvenimui (tai priklauso nuo hemolizinės ligos sunkumo): jei bilirubino kiekis kraujyje buvo pasiekęs kritines ribas, vaikui augant gali išryškėti kurtumas aukštiems tonams, sutrikti psichinė ir motorinė raida. Kai hemolizinė liga yra lengva ar vidutinio sunkumo, prognozė yra gera. Dėl Rh konflikto vaisiui vystosi mažakraujystė ir bendroji vaisiaus vandenė. Vaisius gali žūti gimdoje ir gimti negyvas. Jei vaisius lieka gyvas, jam vystosi gelta ir hemolizinė naujagimių liga. Rh izoimunizuotoms moterims dažniau pasitaiko savaiminiai persileidimai, priešlaikiniai gimdymai, nėščiųjų hipertenzinės būklės, gausus kraujavimas gimdymo metu. Specifinių Rh izoimunizacijos gydymo priemonių nėra. Patarimai Jei esate moteris ir jūsų Rh (-), po kiekvieno (!) nėštumo, reikia pasirūpinti, kad būtų atlikta imunoprofilaktika, kaskart pasibaigus nėštumui į raumenis suleidžiant 300 μg anti-D(Rh) gamaglobulino. Jis neleidžiamas tik vieninteliu atveju po gimdymo, jei gimsta Rh (-) naujagimis. Profilaktika Kraujo, kraujo preparatų transfuzijos mergaitėms ir moterims turi būti atliekamos tik tada, kai jos iš tiesų labai būtinos ir tik parinkus tos kraujo grupės ir to Rh (rezus) faktoriaus kraują. Rh (-) nėščiosioms privaloma 28 nėštumo savaitę į raumenis suleisti 300 μg anti-D(Rh) gamaglobulino ir tokią pat dozę po gimdymo (jei gimsta Rh(+) naujagimis) per 24-72 valandas. Taip pat po kiekvienos su nėštumu susijusios būklės (po savaiminio persileidimo, nėštumo nutraukimo (aborto), mikroadsorbcijos, nesivystančio nėštumo, negimdinio nėštumo, kraujo perpylimo vaisiui gimdoje). Labai alergiškoms moterims i>anti-D(Rh) gamaglobulinas leidžiamas kartu antihistamininiais vaistais.
Mergaites as visiskai pasimetus
upsiuk, ar taves neskiepijo 28 sav.?
Dlia,nepergyvenk.Jei pas tave nerado antikuniu,tai ir nereikia tau to antirezus gama globulino(antrodo taip jis vadinasi). Kai pagimdysi,nustatys tavo leliuko kraujo grupe ir tik tada,jei ji bus teigiama,tau reikes jo susileisti.O jei vaikiuko grupe bus neigiama,kaip tavo,tada nieko ir nereikes siaip tie vaistai nera pigus,as,kai pirkau,kainavo virs 100lt(apie120lt. lyg tai) ir man nieks ju nekompensavo. taigi,nesinervink, kol kas viskas gerai
Kad gamaglobulina kaip tik leidzia tik tada, jei antikuniu dar nera, nes jis ir apsaugo nuo antikuniu atsiradimo. Jei jau antikuniu atsirado, gamaglobulino nebeleidzia, nes nebera prasmes... Dalia, tik nesijaudink taip
Aciu mergaites, bandau nesinervuoti, bet ant sazines visas sitas reikaliukas kabo, jau poliklinikoj visi sukelti, eisiu dar pas vyr. gydytoja, kad padaryciau viska. jeigu as turiu tokia teise, kodel man atsako poliklinika?
O man visai neleido nestumo metu.ir isnesiojau du vaikucius Tik po pirmojo gimdymo suleido,nes vaiko grupe buvo teigiama Taigi,ziuriu nuomoniu siuo klausimu yra ivairiu Aisku,jei nepasitiki savo gydytoja niekada ne pro sali pasikonsultuoti su kita. Sekmes ,Dalia,ir nesinervink Parasyk,kaip sekesi kaip greitai keiciasi istatymai man paciai dar pavasari esant 28 savaitem leido kazkoki bruda, nors jokie antikuniai nesigamino, bet gydytoja tiesiog primigtynai rekomendavo bet po gimdymo nieko neleido, mat sunaus rezusas irgi neigiamas
Prisiskaiciau cia visokiu dalyku ir paciai baisu pasidare.
Tam ir suleido, kad tie antikuniaia nesigamintu. Jei jau butu atsirade antikuniu, butu neleide
Klausiu,nes konsultaciju skyrelis su tokio tipo klausimais uzdarytas. As dar ne
na pas mane rezus minus, o pas vyra pliusas. bet as dar negimdziau ir nepastojau net dar.. siaip kazkodel nesigasdinu del to minuso, nes gi suleidzia kazkokiu antikuniu. tiesiog seka ta dalyka. kiek esu klaususi gydytojos, tai rezus minus pastojimui itakos neturi, tik paskui reikia ziureti, kad nebutu rezusu konflikto su kudikiu.
mano motinos rezusas pliusas, as pati minusas - bet va gimiau ir nieko, tik tiek kad per anksti i pasauli issirepeckojau ir inkubatoriuj pragulejau, bet siaip tai isgyvenau ta rezusu konflikta
Kiek teko girdet (nors nezinau kiek tame tiesos) tai komplikacijos gresia tik tuo atveju jei motinos minusas, o vaiko pliusas, o ne atvirksciai. Ir dar kazkaip pirma karta laukiantis mazesne tikimybe komplikacijoms. Blogiausia buna, kai pirmas vaikas gimsta su pliusu ir antro su pliusiniu laukiamasi. Mama man truputeli pasakojo, bet ten dar seni laikai buvo ir vaistai nelabai geri ( nuo ju irgi ten kazkas negerai galejo pasidaryti), tai, galvoju, gal medicinos srityje sioje vietoje kazkas pasikeite nuo to laiko, kai mano mama gimde
manau, kad pasikeitei. suleidziama antikuniu anksti. nezinau, sakau, pas mane minusas rezusas, bet as kazkaip del to nepergyvenu
Buvo tokia tema tikrai - ten pakankamai daug info. Jei trumpai - tai nereikia bijoti - ne akmens amziuje gyvenam.
28 nestuma savaite leidzia gamaglobulina(imunoglobulina) ir paskui po gimdymo per 72 val. Mano irgi -, o vyro +. Siek tiek domejausi tuo. Va radau: http://www.supermama.com/InvisionBoard/ind...showtopic=10709
labas visoms
mano kraujas minusini o vyro pliusinis,tai jau laukiuosi antro vaikelio.kai vaiksciojau su pirmu tai nuo 20sav.kas menesi imdavo krauja ir tikrindavo ar nera antikuniu,bet jokiu vaistu neleido,gal pries 6m.nebuvo,nors gydytoja sako,kad po gimdymo jei nesuleido vadinasi sunaus kraujo gr.irgi minusas.komplikaciju jokiu nebuvo ir sunyte kuo sveikiausias auga.na o dabar tai jau 28sav.suleido antirezus globulino ske kad ir po gimdymo dar leis
Kai paaiškėjo, kad laukiuosi, nuolat lankiausi privačioj šeimos klinikoj. Po 11 savaičių pasijutau blogai, tačiau toj pačioj klinikoj man pasakė, kad taip ir turi būt. Suabejojau ir nuėjau į "Motinos ir vaiko" pasitikrint. Apžiūrėjus paaiškėjo, kad man nesivysto vaisius jau nuo 6-7 savaitės.
Šeimos klinikos gydytojas galėjo ir anksčiau pasakyt apie mano grupę. Tai ačiū dievui, kad KMU dar spėjo suleist imonuglobulino, jį po abrazijos reik per parą būtinai suleis, nes kitaip gali vaikų išvis neturėt daugiau. Man KMU paminėjo, kad dabar uždrausta įvežt į Lietuvą šį vaistą, kiek iš seniau klinikos turi. Kažką girdėjau, kad Vokiečių vaistinėje galima užsisakyt (Apie 100Lt).
uzuojauta del nelaimes... Tikiu, kad esi nusivylus, bet gal neverta kaltinti tu, kurie nekalti - iš kur gydytojas turėjo žinoti, kad tu savo kraujo grupės nežinai/žinai neteisingus duomenis???
Aciu visoms uz patarimus. Man irgi buvo i pasa anspauda isliopine su + kraujo grupe, bet laboratorija buvo gerai nustacius, tik ta vista kur dejo antspauda blogai paziurejo, tai as nuejau aiskintis. Dabar pase su antspaudai: vienas + kitas -
Ot tokiom vistom ausis reikia nurauti
taigi ir raso zmogus, kad seimos klinikoj tai zinojo, kad pas ja minusas, bet nieko nesake ir neperspejinejo. o cia rimtai, kad to imunoglobulino neleidzia ivezti????? cia kodel taip?
nesnekekit nesamoniu,gal vasara taip ir buvo o dabar tai tikrai ne
|