Sveikos vat turiu tokią problemėlę, gal net visą problemą turim seną senučiukę špižinę vonią, bet ji man su jokiom dabartinėm priemonėm neišsiplauna patinka ji man tuo, kad yra didelė, ir joje ilgai laikosi karštas vanduo, ne taip kaip dabartinėse skardinėse, ar kitokiose. Bandžiau aibę valiklių, ir vis teko nusivilti  nes tos bjaurios rudos vandens dėmės taip įsiėdę, kad niekas neišima. Negi lieka tik restauracija???  apie ją irgi meistrų klausiau, jie sako, kad kainuos labai brangiai, geriau įsigyti naują taigi dėkosiu kiekvienai, kuri kuo nors patars dar vis nenuleidžiu rankų
Aš špižinę vonią iššveičiau su Yplon tualeto valikliu (ant butelio palmė nupiešta  ) užkimšau vonią, supyliau beveik visą butelį valiklio, su šepečiu gerai pašveičiau ir palikau pastovėt gal kokiai valandai. Po to gerai išploviau - visai neblogai gavos  tik kvapas nekoks
QUOTE(mucka @ 2006 08 16, 12:19) Aš špižinę vonią iššveičiau su Yplon tualeto valikliu (ant butelio palmė nupiešta  ) užkimšau vonią, supyliau beveik visą butelį valiklio, su šepečiu gerai pašveičiau ir palikau pastovėt gal kokiai valandai. Po to gerai išploviau - visai neblogai gavos  tik kvapas nekoks  ar tu jį pirkai parduotuvėj, pvz. maximoj? tada pabandysiu, jau tiek visko išbandžiau ačiū tau
QUOTE(Džinė @ 2006 08 16, 13:06) ar tu jį pirkai parduotuvėj, pvz. maximoj? tada pabandysiu, jau tiek visko išbandžiau ačiū tau  Mačiau ir maximoj  butelis baltas su mėlyna etikete, ant etiketės užrašyta "lavatory cleaner" ir nupiešta palmė. Kažkada jiems buvo akcija, tai kainavo tik apie 2 ar 3 lt
QUOTE(mucka @ 2006 08 16, 16:50) Mačiau ir maximoj  butelis baltas su mėlyna etikete, ant etiketės užrašyta "lavatory cleaner" ir nupiešta palmė. Kažkada jiems buvo akcija, tai kainavo tik apie 2 ar 3 lt   geeras, o aš kiek jau išleidau
KriuKriu
2006 08 18, 03:04
Kazkada apie tai tema siame SM forume skaitinejau. Tai mamytes patare valyt su Comet. Tik ne taip paprastai nutrint ir isplaut, o sudrekinta vonia visa gerai pabarstyt tais milteliais istrint labai stipriai sepeciu ir palikt kuriam laikui isigert. Tuomet po kiek laiko vel atejus istrint ir vel palikt. Ir taip zaist puse dienos  Tai va, tada sake issibalino visa susenusia spizine vonia. O kitas variantas, kiek pamenu, pyle baliklio skalbiniams. ACE baltiems rubams arba milteliais visokiu balikliu buna. Tai gal pabandyk su tuo ACE? Bet turbut irgi reikia labai gerai istrint ir ilgiau palaukt, kad stipriau suveiktu. O trecia, gal bandyk su actu arba su soda? Pripilt i vonia ir tegul grauzia tas rudis
QUOTE(Piene123 @ 2006 08 18, 04:04) Kazkada apie tai tema siame SM forume skaitinejau. Tai mamytes patare valyt su Comet. Tik ne taip paprastai nutrint ir isplaut, o sudrekinta vonia visa gerai pabarstyt tais milteliais istrint labai stipriai sepeciu ir palikt kuriam laikui isigert. Tuomet po kiek laiko vel atejus istrint ir vel palikt. Ir taip zaist puse dienos  Tai va, tada sake issibalino visa susenusia spizine vonia. O kitas variantas, kiek pamenu, pyle baliklio skalbiniams. ACE baltiems rubams arba milteliais visokiu balikliu buna. Tai gal pabandyk su tuo ACE? Bet turbut irgi reikia labai gerai istrint ir ilgiau palaukt, kad stipriau suveiktu. O trecia, gal bandyk su actu arba su soda? Pripilt i vonia ir tegul grauzia tas rudis  žinai, jau net pyliau tą rūgštį, " jėga ", kur kanalizacijos vamzdžius graužia
Agnusha
2006 08 25, 15:48
Tarp kitko apie "Jėgą". Yra toks purškiklis šveisti vonios kambariui, tai patikėk, išbandžiau ir aš visokių priemonių nuo šveitimo miltelių iki Cilit Bang  , niekas nepadėjo,kol uosviene nepasiulė pabandyt "Jėga", išpurškiau visa vonią,palaukiau 10-15 min., tai net trinti nereikėjo
QUOTE(Agnusha @ 2006 08 25, 16:48) Tarp kitko apie "Jėgą". Yra toks purškiklis šveisti vonios kambariui, tai patikėk, išbandžiau ir aš visokių priemonių nuo šveitimo miltelių iki Cilit Bang  , niekas nepadėjo,kol uosviene nepasiulė pabandyt "Jėga", išpurškiau visa vonią,palaukiau 10-15 min., tai net trinti nereikėjo   tai gal jau mano vonia beviltiška? nu, dar rankų nenuleisiu
uzniukas
2006 08 25, 20:47
Aš kai nusipirkau butą irgi buvo senutėėėėėėlė vonia ir tiek pritukus  ... tai geriausias mano draugas buvo Comet gel  vien juo be vandens storai ištepdavau ir palaikydavau 10 - 15 min , o paskui nuplaunu ir psio  kur dar neprasitrynę dažai  ten akinamas baltumas. Ir plytelių tarpus išėsdavo, ir t.t... tik jau kvapelis
QUOTE(uzniukas @ 2006 08 25, 21:47) tik jau kvapelis  jo kvapelis, tai
Čia per televizijos laidą švaros misija rekomendavo sodos ir boro mišinį naudoti, sakė net pačiausius nešvarumus nuvalo. Tiesa pati nebandžiau  , savo vonią valau cilitu ir vargo nematau
Mergaitės, aš išbandžiau tikriausiai visus valiklius. Nepatikėsit, padėjo visai ne jie. Kažkur paskaičiau, kad actas valo rūdis. Žinokit, mano vonia dabar blizga. Nusiperki spirito acto (pusė litro kainuoja 96 ct). Rašo, kad reikia pašildyti, bet jis pašildytas baisiai dvokia Tai aš bandžiau kitaip. Įsipili į indelį įpili šiek tiek karšto vandens, įpili porą šaukštų druskos (karštas vanduo, kad druska ištirptų) ir su kempine, išmirkyta tam tirpaliuke, šveiti. Paskui dar pamerkiau dušo šlangą į bliūdą su actu (lygiom dalim su karštu vandeniu praskiestą). Pora valandų palaikiau - blizga. Žodžiu, net tualeto rūdis (kur vanduo nusileidžia) išgraužė puikiausiai. Pigu ir efektyvu !!! Tik truputi kvapas aitrus... Bet kaip balta
va, net negirdėjus buvau apie ta spirito actą, net nemacius, reiks paieškoti. tikiuosi kokioj maximoj rasiu o as atšveičiau tulika ir vok\nia su lavatory cleanes, tokia didele balta bonka (pirmam psl rasė jau viena mamtytė) žinokit efektas superinis
Kuo daugiau rūgštiniais valikliais šveiti, tuo daugiau į ją rūdys įsigraužia. Nes rūgštis argo emalę, kuria padengta vonia, atsiranda daugybė mažų mikroįtrūkimų ir rūdys į juos įsigeria. Taip gaunasi užburtas ratas, kuo toliau tuo sunkiau išvalyti. Su rūgštiniais valikliais, kaip tualeto, patarčiau valyti tik tas vonias, kurių negaila, labai senos ar ruošiatės keisti. Kitaip sugadinsit gerą daiktą. Klozetas keramikinis, o vonia padengta emale. Kas tinka keramikai, tas netinka emalei. Čia aš ne tik iš teorijos, bet ir iš savo karčios patirties. Pradžioje džiaugiausi, užpylusi Yplon, bet kuo toliau, tuo jis mažiau bepadeda  Naują ar apynaują vonią geriau šveisti mažiau agresyviais valikliais.
QUOTE(zika @ 2006 10 10, 17:49) Mergaitės, aš išbandžiau tikriausiai visus valiklius. Nepatikėsit, padėjo visai ne jie. Kažkur paskaičiau, kad actas valo rūdis. Žinokit, mano vonia dabar blizga. Nusiperki spirito acto (pusė litro kainuoja 96 ct). Rašo, kad reikia pašildyti, bet jis pašildytas baisiai dvokia Tai aš bandžiau kitaip. Įsipili į indelį įpili šiek tiek karšto vandens, įpili porą šaukštų druskos (karštas vanduo, kad druska ištirptų) ir su kempine, išmirkyta tam tirpaliuke, šveiti. Paskui dar pamerkiau dušo šlangą į bliūdą su actu (lygiom dalim su karštu vandeniu praskiestą). Pora valandų palaikiau - blizga. Žodžiu, net tualeto rūdis (kur vanduo nusileidžia) išgraužė puikiausiai. Pigu ir efektyvu !!! Tik truputi kvapas aitrus... Bet kaip balta 
savitre
2006 10 17, 13:54
mano vonia taip pat sena ir špižinė tai aš ją su druska ištrinu o kartais ir su Ace išplaunu ,bet vis tiek akinamo baltumo iš jos tikrai neišgausiu svarbiausia kad aš žinau jog ji yra švari ir joje maudytis galima o man net yplon nepadeda tik kiek Ace pabalina ir viskas tik tam kartui
QUOTE(savitre @ 2006 10 17, 14:54) mano vonia taip pat sena ir špižinė tai aš ją su druska ištrinu o kartais ir su Ace išplaunu , bet vis tiek akinamo baltumo iš jos tikrai neišgausiu svarbiausia kad aš žinau jog ji yra švari ir joje maudytis galima o man net yplon nepadeda tik kiek Ace pabalina ir viskas tik tam kartui tai žinoma kad neišgausi, jos tokios ir yra, truputį gelsvos. Bet svarbu tas vandens įsiėdusias rudas dėmes panaikint
Bertute
2006 11 01, 17:47
 mano vonia taip pat ne iš naujųjų, aš tai ją šveičiu su Ace Blue.  Aišku kvapas tai ... bet rezultatas tenkina. Pirmiausia kempinę visą suvilgau tuo smirdalu, tuomet ištrinu visa vonią, palaikau kokį 20 min ir tuomet nuskalauju
Semi Sweet
2006 11 01, 18:52
O sakykite visi šie valikliai ar negadina vonios emalės?
QUOTE(Blizgute @ 2006 11 01, 18:52) O sakykite visi šie valikliai ar negadina vonios emalės? gadina. bet senoms beviltiškoms vonioms vistik padeda. Pabandykit lietuvišką rūgštinį valiklį, nepamenu kieno gamybos, toks tamsiai žalias butelis raudonu kamštuku, taip paprastai ir vadinasi valiklis su rūgštimi ar pan. su juo šepečiu ištrynus vonią palikit pusvalandžiui, po to dar kartelį patrinkit. Nuplauna visas bjaurias senas demės.
1234567
2006 11 18, 14:24
Mūsų vonos emalė jau sugadinta, vanduo bėga baisus, tad vonia labai greitai tampa tragiška  . Iki šiol vargau su visais milteliais ir pieneliais(nežinau, kas ten tiksliai  ). Šiaip visai patiko lietuviškas valiklis "Tulpė" bet tik kriauklę turėjau kantrybės iššveist su ja  Kol neišbandžiau vienos forumietės patarimo. Taigi jei vonios negaila - patariu pabandyti "Rūgštinį sanitarinį valiklį" , "Higėjos", pirkau Norfoje kainavo 2,75Lt. Tokio stebuklo mačius nebuvau  užpyliau, palikau trumpam ir nuploviau, rezultatas - jau seniai bematyta švara  Aišku ten, kur emalis "paėstas" liko gelsva, bet šiaip
QUOTE(zika @ 2006 10 10, 16:49) Nusiperki spirito acto (pusė litro kainuoja 96 ct). Bet kaip balta  Tikrai, aš prieš daug metų atsivežiau iš ES tokio valiklio su rugštim, negalvojau, kad mano senutė taip gali švytėti. Gal ir blogai jai, bet kai balta, tai ir gerai  O puskė, kuri dirbo pas užsieniečius, tai viską valydavo su actu.
la_bamba
2008 01 11, 19:54
dar galima kiek įmanoma išvalyti nupurkšti purškiama emale. Didelio mokslo ir laiko šiam darbui nereikia, tik reikia sąlygų labai gerai išvėdinti patalpas po purškimo (t.y. nepukrškite, kai lauke koks -10 ). Flakono kaina apie 15 Lt Senukuose. Aišku, ne stebuklai, bet vonia bent jau geram pusmečiui balta
vyyšnia
2009 06 13, 11:54
Kažkada šioje temoje radau patarimą špižinę vonią valyti rūgštiniu sanitariniu valikliu. Kadangi ji jau labai sena, tai emalis jau taip sugadintas, kad daugiau nepakenksi... Na ir valydavau, kol atsitiktinai, įpyliau į vonią citrinos rūgšties  NUBALO mano vonia, kaip su tuo valikliu išvalius  pribėriau gana daug, šepečiu nutryniau ir nuploviau - švaru ir gražu. Ir manau kur kas "sveikiau" už rūgštinį valiklį  Na žodžiu, tikrai pamėginkit jei naudojat rūgštinį valiklį, gal maloniai nudžiugsite išvalę savo vonią kiek ekologiškesniu produktu.
saunuolyte
2009 06 17, 09:00
Mergaites prisikaiciua patarimu, kaip isvalyti spizine vonia...grizusi namo bandysiu jusurugstiniais valikliais...ne sjau esu nevilti paisdarem vonioj remonta, bet jo metu indus, kuriuose buvo plyteliu klijai ploveme vonioje ir po tokiu plovimu vonia pasidnege kakzokiu rusvu sluoksniu, kurio niekuom dar nepavyko atsveisti
Ilonėlė
2009 12 26, 22:25
http://www.vonia.uhu.lt/ vyras susidomėjo tokiu budu atnaujinti musu vonia. Gal kas jau bandėt ir turit kokiu atsiliepimu??
electra
2010 03 16, 20:23
Sveikos. O mes seną vonią atrestauravom, naujai uždėjo emalį, išgražino iki begalybės, tačiau po mėnesio vonia pradėjo labai geltonuoti. Nepadeda jokios priemonės, nežinau kaip su ja tvarkytis, kad nepažeisti
Red&Red
2011 01 05, 12:35
QUOTE(electra @ 2010 03 16, 21:23) Sveikos. O mes seną vonią atrestauravom, naujai uždėjo emalį, išgražino iki begalybės, tačiau po mėnesio vonia pradėjo labai geltonuoti. Nepadeda jokios priemonės, nežinau kaip su ja tvarkytis, kad nepažeisti Aš Jums pasakysiu, kad nieko nepakeisit. Mes irgi restauravom vonią, keikiamės iki dabar, laukiam galimybių naują įsigyti..  Jau po kokio mėnesio pradėjo geltonuoti ta vonia, juoduoti, buvom išsikvietę ir meistrus, kurie restauravo, išvalė su kažkokiu aparatu, pasakė, kad neprižiūrim ir viskas.  Praėjo po to kokia savaitė, ir vėl tas pats, jau nebekvietėm.. Po kokio pusmečio pradėjo visa ta nauja emalė luptis.. Pamatytumėt, kokia dabar vonia nusilupus.. Gėda žmogų į svečius pasikviesti..
QUOTE(vyyšnia @ 2009 06 13, 12:54) Kažkada šioje temoje radau patarimą špižinę vonią valyti rūgštiniu sanitariniu valikliu. Kadangi ji jau labai sena, tai emalis jau taip sugadintas, kad daugiau nepakenksi... Na ir valydavau, kol atsitiktinai, įpyliau į vonią citrinos rūgšties  NUBALO mano vonia, kaip su tuo valikliu išvalius  pribėriau gana daug, šepečiu nutryniau ir nuploviau - švaru ir gražu. Ir manau kur kas "sveikiau" už rūgštinį valiklį  Na žodžiu, tikrai pamėginkit jei naudojat rūgštinį valiklį, gal maloniai nudžiugsite išvalę savo vonią kiek ekologiškesniu produktu. oi, aciu, kaip laiku jusu patarimas, kaip tik kankinuosi valydama savo vonia
Liepsnele111
2011 01 10, 20:51
Na žinote tie valymai mane irgi kankino kokius metus, kol vyras neiškentė ir nesugriovė mūsų vonios tualeto ir t.t. Nuvažiavome į senius, berods už 630 Lt nupirkome nauja, špižinę vonią, klozeta, plyteles ir t.t. Na o po to ilgai ieškojome meistrų, kad mums viska sutvarkytu  . Dabar jau beveik 3 metai vonia balta. Tik meistrai prigrasė kad neplautumėm tais rugštiniais plovikliais. O prieš metus pamatėme tą reklamą vonia vonioje.... Sakom gal butumėm įdėje ir butu gerai. Kiek pinigų butumėm sutaupe
*GALATĖJA*
2011 03 10, 11:54
Pas mus irgi vonia restauruota. Pageltus ir apsilaupius. Galvoju restauruot antra kart, nes atlaike 5 metus, kol eme lupinetis. Pakeistume, bet reikia griauti plytelem isklijuota apdaila. Nesinori. Zodziu, rupestis. Pasidomesiu ta "Vonia vonioje", atrodo patraukliai, tik bijau, kad susibraizys tas akrilas gan greitai ir neteks blizgesio
|
|