Mano didesniui paraudo gerklyte.Gal galit ka nors patart?O gal naudojot vaistukus kokius nuo gerklytes.Vaikiukas tableciu ciulpti nemoka!
mano mazajam daznai gerklyte rausta. vienintelis vaistas mums yra SKYSTISbet kokiame pavidale. kuo daugiau tuo geriau. visai neseniai arbuzu maitinau, kad tik geriau isplautu virusa.
O nebandei papurkšt gerklytę vaistukais .Jų yra labai daug visokiausių.
kiek zinau tokio amziaus vaikams negalima purksti gerkles
Mažiems leliams iki 3m. purkšti į gerklę negalima nieko,nes gali atsirasti bronchospazmas,čiulpti tablečių dar nelabai moka.Jei matot,kad skauda gerklytę,tai galit duot išgert kokio sirupėlio nuo skausmo su paracetamoliu ar ibuprofenu arba duot Eferalgan žvakutę kelis kartus per dieną.O jei situacija rimta ir negerėja,yra temperatūra,geriausia kviest daktarą,kad rimtesnių vaistų išrašytų.
Nu va...o mums nuo gerkles skausmo kaip tik israse purskaliuka, kuris kartu ir burnytes gleivine dezinfekuoja. Naudojam ir esam labai patenkinti. Ir nuo kosuliuko juo vaduojames
bandyk umckalor lasiukus i vandeni
Mano maziui savaitgali sukilo temperatura iki 38,7. Pirmas ispudis buvo, kad skauda ausytes, nes vis glaude delniukus prie ausu ir paklaustas ka skauda, atsakydavo - ausyte. Telefonu pediatre patare lasinti Otinum, deti apie ausis spiritini kompresa. Kiek zinau, esant temp. jokiu kaitinimo proceduru daryt negalima
Siandien atejusi gydytoja pareiske, kad gerkle labai paraudusi, o ausys cia nieko detos. Ir israse antibiotiku Negi gerkles skausma gydyt, net jei jis lydimas temperaturos, rekia pradet nuo antibiotiku?! Gal patartumet kokius vaistukus vartot gerklytei gydyt? Ka purskiat, ka ciulpiat?
Jei gerklyte labai paraudusi, paprastai skiria antibiotikus, nes tos ciulpiamos tabletes turbut yra veiksmingos tik kai paraudimas nedidelis, o antibiotikai paraudima greitai nuima
Jei gerkle raudona ir skyre antibiotikus, gal angina? Mes irgi vienasyk raudona gerkle gydem patys, visa savaitgali, kol nepakilo temp., tada jau issikvietem Ir pasirodo angina, o ji, bjaurybe, klastinga...
Yra tokie homeopatiniai lasiukai gerklytei gydyti - Tonsilgon. Juos skiria ir maziems vaikams. Neskanus, bet veikia. O kai musu pediatres nebuvo, ja pavadavusi sena gydytoja patare duoti daug gert silto razinu uzpilo - 1/4stikl.razinu uzpilt verdanciu vandeniu ir palaikyti. Po to duot vaikui - daznai ir kiek galima daugiau.
Kiek pamenu, medu vaikams rekomenduoja nuo 2 metu, galima duot sauksta jo pakabinus paciulpt. Na, ir zinoma, nepakeiciamas dalykas - citrina. Maniskiai valgydavo pjaustyta mazais gabaliukais ir cukrumi pabarstyta. Taip ir iki siol - net dreba, kaip reik. Girdejau, kad yra tepaliukas, kuriuo galima tepti kakla, bet cia jau tik provizore vaisstinej gali pasakyti tiksliai.. Papildyta @ [mergetime]1096348845[/mergetime] Beje, yra dar toks lietuviskas preparatas - "Propolio tinkturos aerozolis". Jis purskiamas, bet tikrai neturetu sukelt spazmu. Tai - liaudiskai snekant - biciu pikio spiritinis tirpalas. Naturalus gamtinis antibiotikas. Tik va, nuo keliu metu vaikams ji galima vartoti - nezinau. Veikia -
sveikos mamos,
prasau pasidalinkit patirtim ka darot jei vaikuciui raudona gerklyte. mum 6 men. daktere sake pralaukt mamos pienas dezinfekuoja,bet taip norisi padet daugiau savo vaikuciui. aciu
Žinomos bėdos, man gydytoja aiškino, kad vaikams ikimokyklinio amžiaus ir pradinukams labai dažnos to visos gerklė ausų ligos. Esame turėję ne kartą anginą ir ausų uždegimą. Tokiai atvejais tekdavo griebtis antibiotikų, o ir dabar juos geriam, nes ausytė, gerklytė. Gerklei purkšti tinka heksalyze, yra ir čiulpiamos tabletės, geriam daug skysčių, nuolat pučiam ir lašinam nosį, į ausis labai tinka otipax.
Sveiki.Mano mergytei ši problema,buvo kai buvom 5mėn.tai purškalo jokio irgi nerašė o liepė tiesiog paimti Hexalyze tabletę sutrinti pabarstyti ant čiulptuko ir duoti mažoji taip skaniai čiulpė tą čiulptuką,tas vaistas saldus skanus tik ta tabletė labai kieta tai aš ja pakaišdavau su peiliu, nes reikia labai smulkiai surinti,taip pat dėjom šiltą kompresiuką antibiotikų neskyrė nes buvo vos vos raudona o kitą kartą tai skyrė silpnų antibiotikų nes tą kartą buvo pakilusi temperatūra.
Kai mums parausta gerklyte ir pakyla temperatura, mes niekada negeriame antibiotiku, geriame daug skysciu, nors kartais taip nesinori ir taip pat uzsidedame ant kakliuko degtines kompresiuka, kuris mus ir isgelbsti, dar to senovisko c vitamino zirniukais, nuo gerklytes tokiomis priemonemis ir vaduojames, kolkas antibiotiku nenaudojom, isskyrus pati pirma karta, kai susirgom ir nebuvo jokios patirties. O po to sykio tai ir neprireike, nebent kai pakyla virs 38, tai tada eferalgano zvakute isidedame, o siaip tai l.greitai su tokiomis priemonemis pasveikstame, dar padukus degtine pasitepame pries einant miegoti ir kojinytes siltas apsiauname. O jei dar uzpuola sloga ir nuo jos kosulys, tai tada acc isgeriame, jis suskystina visa sekreta, kuris po to lengvai pasisalina. Taigi, linkiu sveikti be antibiotiku
mes jau antra karta turim sia beda,raudona gerklyte ir man labai patinka ciulpiamos tabletes HEXALYSE ,jos yra ir pries uzdegimines ir siaip visokias bacilas naikina.maniske irgi dar nemoka suciulpti tabletes tai as ja sutrinu i miltukus ir suberiu i burnyte tai vistiek tie miltukai pasiskirsto ir su seilem naikina bacilas.pabandykit mamos tikrai neblogas vaistukas.
Mūsų 39 temperatūros priežastis- taip pat stipriai paraudusi gerklytė. Gydytoja sakė, jei temperatūra aukšta laikosi tik 1d.,galima apsieit ir be antibiotikų. Mane labai nustebino, kad atsiklausė mano nuomonės prieš išrašant receptuką, mat esu homeopatijos šalininkė. Tai dabar geriam Umckalor,čiulpiam Hexalyze (skanios kaip saldainiai
Na mums jau trečia diena kaip temperatūra šokinėja nuo 37,... iki 39,8
QUOTE(stazyte @ 2006 01 11, 14:34) Na mums jau trečia diena kaip temperatūra šokinėja nuo 37,... iki 39,8 O nuo gerklės dar labai tinka Tonsilgon, čia homeopatiniai lašiukai, tikrai nepakenks. Juos galima ilgai naudoti. Nuo peršalimo ir virusinių susirgimų simptomų mes vartojam Aflubin
O Hexaspray tinka purkšti nėštumo metu? Nes gerklė žiauriai skauda. Tonzilės padidėjusios
Maniski tik Umckalor lasiukai nuo paeraudusio gerklytes gelbeja (augalinis preperatas, naturalus antibiotikas). Neseniai 3 dienas buvo 38,5 temperatura, o ketvirta diena jau nebuvo, pasveiko vaikas, mano daktare jokiu antibiotiku neliepe gert, nes tai gali but virusine infekcija, o virusas pats pasisalina, jei bakterine infekcija, tik tada galima duot antibiotiku (kokia ketvirta diena ligai pasireiskus), bet ne iskart
QUOTE(mazis @ 2005 04 29, 15:40) sveikos mamos, prasau pasidalinkit patirtim ka darot jei vaikuciui raudona gerklyte. mum 6 men. daktere sake pralaukt mamos pienas dezinfekuoja,bet taip norisi padet daugiau savo vaikuciui. aciu Ir mum 6 men., maitinu MP, sergom jau trecia savaite - raudona gerklyte ir temperatura 37 - 37.3 visa laika
mano dičkei ai turputį parausta gerklė, tai tempa nekylą, bet kai su tokiais baltais taškais, tai iki 39
QUOTE(fishke @ 2007 11 12, 09:24) mano dičkei ai turputį parausta gerklė, tai tempa nekylą, bet kai su tokiais baltais taškais, tai iki 39 Bet jei su baltais taskiukais,tai cia jau puline angina skaitytusi
ką dar mamytės galit patarti naudoti nuimti gerklytės paraudimui ir skausmui
QUOTE(**SM** @ 2008 01 25, 10:30) ką dar mamytės galit patarti naudoti nuimti gerklytės paraudimui ir skausmui mes tokio amžiaus jau naudojom hexaspray, nors anotacijoj pataria nuo 36 mėnesių QUOTE(Džinka @ 2004 09 27, 11:01) Mano maziui savaitgali sukilo temperatura iki 38,7. Pirmas ispudis buvo, kad skauda ausytes, nes vis glaude delniukus prie ausu ir paklaustas ka skauda, atsakydavo - ausyte. Telefonu pediatre patare lasinti Otinum, deti apie ausis spiritini kompresa. Kiek zinau, esant temp. jokiu kaitinimo proceduru daryt negalima Siandien atejusi gydytoja pareiske, kad gerkle labai paraudusi, o ausys cia nieko detos. Ir israse antibiotiku Negi gerkles skausma gydyt, net jei jis lydimas temperaturos, rekia pradet nuo antibiotiku?! Gal patartumet kokius vaistukus vartot gerklytei gydyt? Ka purskiat, ka ciulpiat? Teisybe,mes gerkle issigydom tik su antibijotikais,mums tie purskalai(Liugolis,Tantum Verde),ciulpiamos tabletes(Hexalyse)nelabai padeda.Dedam ant kerklytes spiritinius kompresus,drauge dar patare viena:ant kopusto lapo uztepti medaus ir perlekus uzdeti ant kaklo apvyniojus skarele palikti nakciai
Noriu pasidalinti savo patirtim. mano vyresnelis anksciau labai daznai sirgdavo pulinga angina, vos ne kas menesi gerem antibiotikus.
Dabar, vos tik pajutusi nemalonu kvapa is burnos, apziuriu gerklyte, jei paraudusi, iskart skalaujame propoliu (i puse stikl. vandens ilasinu kelis lasus propolio) ir skalaujame kelis kartus per diena. Labai greitai preina. Viena karta net buvo ir pulinukai pasirode jau, bet paskalavom pora dienu ir svari gerklyte O nakciai duodu ciulpti propodezo tabletes, jos dezinfekuoja gerklyte.
Mums nuo gerklytes dar padeda labai karstu bulviu kompresas, siltas
pienas su medum ir Siauralapio gyslocio sirupas QUOTE(**SM** @ 2008 01 25, 11:30) ką dar mamytės galit patarti naudoti nuimti gerklytės paraudimui ir skausmui
Na va,mes,kai pradejom eiti i darzeli,tai ir visos bedos prasidejo(turiu omenyje ligas).Tai sloga,tai vel sloga ir ausytes uzdegimas,tai dabar dar sloga ir gerklyte
Aaaaa....,tiesa,norejau jusu paklausti apie arbateles.As siaip,kai dukryte suserga,tai duodu avieciu arba liepziedziu arbatas su medumi,bet kartais duodu ir Gripolis-1,o siandiena vyrui,vienoje vaistineje,padave Gripolis-2(nes kitos neturejo)ir pasake,kad vaikams galima.As,kai nuejau i kita vaistine,tai man pasake,kad Gripolis-1 is viso prasta arbata,nes bloga sudetis,o Gripolis-2 vaikams negalima.Bet as pasiskaiciau sudeti,kad tenai visai normali sudetis,nieko ematau tokio,kas netiktu vaikui QUOTE(Rykliuke @ 2008 03 01, 15:31) Na va,mes,kai pradejom eiti i darzeli,tai ir visos bedos prasidejo(turiu omenyje ligas).Tai sloga,tai vel sloga ir ausytes uzdegimas,tai dabar dar sloga ir gerklyte Aaaaa....,tiesa,norejau jusu paklausti apie arbateles.As siaip,kai dukryte suserga,tai duodu avieciu arba liepziedziu arbatas su medumi,bet kartais duodu ir Gripolis-1,o siandiena vyrui,vienoje vaistineje,padave Gripolis-2(nes kitos neturejo)ir pasake,kad vaikams galima.As,kai nuejau i kita vaistine,tai man pasake,kad Gripolis-1 is viso prasta arbata,nes bloga sudetis,o Gripolis-2 vaikams negalima.Bet as pasiskaiciau sudeti,kad tenai visai normali sudetis,nieko ematau tokio,kas netiktu vaikui Na mes kai temperaturos nera, o tik gerkle, sloga - na toks persalimas, tai geriam gripolis 2, nes Gripolis 1 tinkamesnis kai temperatura yra, nes musa ja ... na mes jau gydomes taip keleta metu, gydytoja patare
Ir mes sergam
Bet kiek zinau vaikams labai kyla temperatura butent nuo gerklytes, jei ja isgydzius, gal ir ta temperatura dingtu be antibiotiku? Patarkit, mamytes ka man daryt... QUOTE(Nordex @ 2008 03 03, 14:40) Ir mes sergam Bet kiek zinau vaikams labai kyla temperatura butent nuo gerklytes, jei ja isgydzius, gal ir ta temperatura dingtu be antibiotiku? Patarkit, mamytes ka man daryt... As tai visad gydau su antibijotikais,nes manajai kai raudona gerklyte,tai po to uzkimsta ir laringitas daznai prasideda,su gerkle geriau nejuokauti
Beje, geriam UMCKALOR, ciulpia Sebidin ir pabandysiu papurkst su propolio purskalu
Papildyta: QUOTE(Auksesmama @ 2008 03 03, 17:43) As tai visad gydau su antibijotikais,nes manajai kai raudona gerklyte,tai po to uzkimsta ir laringitas daznai prasideda,su gerkle geriau nejuokauti Aciu, Auksesmama, uz patarimus - nu palauksiu dar ryt jei situacija negeres, reiks tuos antibiotikus duot O kompresiuka butinai padarysiu nakciai: ant gerklytes ir paduku QUOTE(Nordex @ 2008 03 03, 14:48) Beje, geriam UMCKALOR, ciulpia Sebidin ir pabandysiu papurkst su propolio purskalu Papildyta: Aciu, Auksesmama, uz patarimus - nu palauksiu dar ryt jei situacija negeres, reiks tuos antibiotikus duot O kompresiuka butinai padarysiu nakciai: ant gerklytes ir paduku nera uz ka,tiek ir tepadejau,stebek ir tu pati geriau zinai manau kaip gydyti,nes kiekvienas vaikas skirtinagai,as taip pat bandau islipti is ligu be antibijotiku,tik kartais tai per toli nueina ir nebera kur trauktis,tai tenka duoti.Juolab,kad gyveni ne lietuvoj,o cia daktarai labai atsainiai ziuri i tas ligas
O kaip mamytes dedate tuos kompresus su spiritu? As vakar pabandziau uzdet, tai uzrist leido, bet po kokiu 15 min - rekia, liepia nurist..... Gal negerai as ka padariau - per daug pripyliau tos degtines - suvilgiau merliuka ir tiek...
kaip kitos dedate kompresiukus? QUOTE(graimonda @ 2008 03 04, 15:53) Stasė Šiandien, 16:49 Paskelbta: #41 Naujokas Grupė: Naujokai Žinutės: 6 Prisijungė: 2006 01 04 Pirmas vaikas:Eiva 1987 02 03 Antras vaikas:Edgaras 1999 05 15 Apdovanojimų: 0 Brangios mamytes, suprantu, kad medikai skuba rasyti antibijotikus, taciau jus pacios turite is anksto pasirupinti vaikuciais, kad nereiketu antibijotiju, vaistu. Yra priemoniu, kuriomis savo vaikuti pries 5 metus isvadavau nuo antibijotiku. Visus siuos metus visus gerkles skausmus, salinu su BIOPTRONU, kol neisiseneja liga, visus ausu uzdegimus, nudegimus, skausmus ir kitas problemas issprendziu tik su siuo medicininiu prietaisu. Tai ne stebuklas, bet modicininis prietaisas, kuris visiskai nekenksmingas ( net kudikiams). Si prietiaisa galite rasti poliklinikose, SPA centruose, pas pazistamus zmones ( jeigu jie turi isigyje ). Galiu rekomenduoti profesanalia mediko konsultacija, kad galetumete padeti savo seimai atsisakyti cheminiu preparatu. Rasykite, pagelbesiu Stase Taip gal ir geras dalykas ,bet ne visiems prieinamas, jo kaina didelė o kas cia per daigtas?ir kokia jo kaina?(nelabai suptratai apie ka eina kalba,tad isanksto atsiprasau uz nesupratinguma) QUOTE(Auksesmama @ 2008 03 04, 19:52) o kas cia per daigtas?ir kokia jo kaina?(nelabai suptratai apie ka eina kalba,tad isanksto atsiprasau uz nesupratinguma) čia tokia liampa,ij gydo šiluma(manau).mes poliklinikoi bandem.padeda nuo visko,reumato,peršalimu.geras dalikas,tik brangu.yra maža,kainuoja kaškur apie 1500lt.ir didele kuri kainuoja daugiau QUOTE(mirksiuke @ 2008 03 04, 19:38) čia tokia liampa,ij gydo šiluma(manau).mes poliklinikoi bandem.padeda nuo visko,reumato,peršalimu.geras dalikas,tik brangu.yra maža,kainuoja kaškur apie 1500lt.ir didele kuri kainuoja daugiau kokias konkreciai ligas gydo?mes daznai sergam bronhitu,plauciu uzdegimu
Na mes turime problemeliu su gerklyte tai atibiotikus jeigu jie israsyti butinai turime isgerti tiek kiek reikia nes uzdegimas visiskai neisnyks isgerus keleta dienu tik papildomai geriame jogurto kapsules kad zarnyno nepazeistume
QUOTE(simona24 @ 2008 03 05, 12:10) Na mes turime problemeliu su gerklyte tai atibiotikus jeigu jie israsyti butinai turime isgerti tiek kiek reikia nes uzdegimas visiskai neisnyks isgerus keleta dienu tik papildomai geriame jogurto kapsules kad zarnyno nepazeistume aš neduodu antibiotiku jei gerkle raudona
Sveikutes, nu as su savo pupa jau 3 savaite is ligu neissikapstom
QUOTE(Agnekk @ 2008 05 05, 18:07) Sveikutes, nu as su savo pupa jau 3 savaite is ligu neissikapstom Gaila,neberandu to straipsnio....nepatartina aprišt gerklės.Po to negalėsi vaiko paleist be šaliko ar megztinio aukštu kaklu |