Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Televizorius darželyje?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Aries
Mano vaiks siandien pareiskia (jam 4 mettai)ohmy.gif mes siandien darzelyje ziurejom televizoriu... rode filma...
Ar galima grupeje rodyti telika vaikams? As tai apsalau is pasipiktinimo. As namie kaip slibinas riboju TV ziurejima, o cia darzelyje... Jau aukletojos ir taip man ten nepatinka, nu bet dabar jau... Gaila, kad siandien sestadienis...
aifa
O gal ten buvo koks nors mokomasis filmukas ar laidelė. Dabar gi yra visokių filmukų. Nes tikrai mažai tikėtina, kad grupėje stacionariai pastatytų televizorių ir leistų vaikams žiūrėti. Tikriausiai atnešė specialiai kažkokiai laidelei pažiūrėti.
Kalinka
Jei demonstruoja mokomasias laidas (bet ne daugiau 1 per diena iki 20 min trukmes) jaudintis nereikia, bet jei multikus kokius tai as kategoriskai priesinciausi, nes pvz maniskis po darzo namie stebi sena animacija ir savo laiko limita isnaudoja be darzelio pagalbos.
lysaaja
Teko girdeti apie tokius darzelius, kur telika vaikams leidzia ziureti. mad.gif Aukletojoms tai kas, laiko laisvo daugiau, susodina pyplius ir spoksokit, o mes kavute pagersim mad.gif mad.gif mad.gif
Nu jei musu grupej toks bajeris nutiktu, as ten toooooki veja pakelciau blink.gif
Uriukas
Va, kai mano dukra lanke darzeli seskineje "Ozas", ten is visu tevu surinko po 10 litu ir nupirko tv i grupe. ziuredavo kiekviena diena, ir ne tik vaikiskus filmukus, bet ir pvz. aukletojai palaikydavo kompanija ziurint Nomeda ... Uztat mes ta darzeli is karto ir palikome tongue.gif
Kuzia
QUOTE (Uriukas @ 2004 09 11, 16:43)
Va, kai mano dukra lanke darzeli seskineje "Ozas", ten is visu tevu surinko po 10 litu ir nupirko tv i grupe. ziuredavo kiekviena diena, ir ne tik vaikiskus filmukus, bet ir pvz. aukletojai palaikydavo kompanija ziurint Nomeda ... Uztat mes ta darzeli is karto ir palikome tongue.gif

Jeigu mano vaiko grupej toks bajeris but nutikes arba nutiks - svietimo skyrius greit suzinos mad.gif . Nu multikai dar dar, nu bet kad vaikai ziopsotu aukletojas dominancias laidas blink.gif ...
Uriukas
Gal ir teisingai sakai, gal reikejo apskusti kam nors g.gif . Ai, padarem kitaip - tiesiog juos palikom.
Aries
Mes su vyru pasitare nusprendem triuksmo kol kas nekelti. Jeigu pasikartos, tai tada... Vyras buvo ikises galva i grupe, sake, ten telikas padetas ant palanges, nedidukas, senas... Nzn, gal aukletojos pasiziuri, kai vaikai sumiega, o tada buvo atsitiktinumas, ar vienintelis atvejas. Zodziu, lauksim...
P.S. Vaikas, paklaustas, o ka jus ziurejot per televizoriu, atsake: "Filma apie dede ir teta" tongue.gif
Laisvė
Nu pasiusčiau sužinojusi, kad vietoj kokios veiklos sėdi visi prie TV!
Milituke
TV grupeje - tai kazkoks absurdas. O kur tada ugdomoji veikla, zaidimai, bendravimas ir pan.? Sutinku tik su tuo, kad aplamai darzelyje butu TV. Pvz. su 5 - 6meciais praejus sventei galima (ir tikrai jiems idomu) pasiziureti kaip viskas atrode is salies. Ypac susirupina tie vaikai, kurie svenciu, renginiu metu kazka ne taip dare, sakykim susistumde ar pan. Tai kartu ir aptarimas vyksta.
Manau ir teveliams susirinkimu metu idomu butu tokia trumpa laidele pasiziureti nufilmuota, kaip ju vaikai grupeje su draugais dirba, zaidzia, bendrauja. Nors tai aisku apkrutu aukletojas ir tos senos neuzsiimtu tokiais dalykais. O va tik pradejus lankyti darzeli pirmaisiais metais- tai teveliai tikrai susidomeje stebetu. thumbup.gif Bent as tokia minti jau seniai turiu ir medziaga nufilmavau, bet galimybiu visiems teveliams parodyti neturejau, tik aptariau susirinkimo metu, o teveliai galejo pakaitomis namuose pasiziureti.
vikix
QUOTE(Agile @ 2005 01 01, 21:26)
TV grupeje - tai kazkoks absurdas. O kur tada ugdomoji veikla, zaidimai, bendravimas ir pan.?  Sutinku tik su tuo, kad aplamai darzelyje butu TV. Pvz. su 5 - 6meciais praejus sventei galima (ir tikrai jiems idomu) pasiziureti kaip viskas atrode is salies. Ypac susirupina tie vaikai, kurie svenciu, renginiu metu kazka ne taip dare, sakykim susistumde ar pan. Tai kartu ir aptarimas vyksta.
    Manau ir teveliams susirinkimu metu idomu butu tokia trumpa laidele pasiziureti nufilmuota, kaip ju vaikai grupeje su draugais dirba, zaidzia, bendrauja. Nors tai aisku apkrutu aukletojas ir tos senos neuzsiimtu tokiais dalykais. O va tik pradejus lankyti darzeli pirmaisiais metais- tai teveliai tikrai  susidomeje stebetu. thumbup.gif  Bent as tokia minti jau seniai turiu ir medziaga nufilmavau, bet galimybiu visiems teveliams parodyti neturejau, tik aptariau susirinkimo metu, o teveliai galejo pakaitomis namuose pasiziureti.
*

Sutinku su Agile galetu nors dali laiko ir grupese vaikus filmuoti, vat labai noreciau paziureti kaip musu 2.gif valgo, kaip elgiasi, nes kaip suprantu vaikas vienoks namie ir kitoks kolektyve. O telikas darzelyje tai pats didziausias apsurdas, jeigu jis tam kad vaikai spoksotu siaip sau. schmoll.gif
gri36
Gal aš per daug kategoriška, bet netoleruočiau nei vienos dienos teliko savo vaiko grupėj. Nebent labai labai retai, trumpą laiką ir tik ugdomiesiems tikslams.

Jau ir taip nuo televizoriaus arba nuo kompiuterio nuvaryt neįmanoma. Aš net laisvą dieną turėdama kartais vedu vaiką į darželį vien todėl, kad ten nėra šitų "pasaulio stebuklų".

Va, ot pasakiau rolleyes.gif
baltavarna

Turiu draugę darželio auklėtoja ir rimtai---vedėja nupirko kelioms vyresnėms grupėms telikus.Panevėžy(nuraminu kitur gyvenančias mirksiukas.gif )
Nejuokauju,visai be bajerio sakau!!!
Galvoju,kad reaguoti turėtų vaikų tėvai.(Paklausiu kaip sekasi su tuo TV gyventi.)
Aš tikriausiai nebevesčiau vaiko į tą darželį.
Jei žmogus taip supranta ugdymą ir turiningą laiko leidimą...
Labai didžiuojuosi,kad mūsų eilinio darželio eilinėje grupėje,neeilinė auklėtoja įtaisė akvariumą... smile.gif Ne kiekvienas namuose turi,o malonumas stebėti žuvytes nerealus.Plius visokia nauda...
Taip,kad aš už žuvis:bravo .
Prieš TV...
mad.gif
JOVITA A.
Mano dukros daržely taippat buvo TV , tik ne grupėj , o foje , tai jiems leisdavo kartais pažiūrėt filmuka , bet labai retai - kokį kartą per mėnesį. Kad grupėj būtų , tai tikrai nenorėčiau schmoll.gif
gri36
QUOTE(baltavarna @ 2005 05 19, 21:33)
Turiu draugę darželio auklėtoja ir rimtai---vedėja nupirko kelioms vyresnėms grupėms telikus.Panevėžy(nuraminu kitur gyvenančias mirksiukas.gif )
  Nejuokauju,visai be bajerio sakau!!!
Galvoju,kad reaguoti turėtų vaikų tėvai.(Paklausiu kaip sekasi su tuo TV gyventi.)
Aš tikriausiai nebevesčiau vaiko į  tą darželį.
  Jei žmogus taip supranta ugdymą ir turiningą laiko leidimą...
Labai didžiuojuosi,kad mūsų eilinio darželio eilinėje grupėje,neeilinė auklėtoja įtaisė akvariumą... smile.gif Ne kiekvienas namuose turi,o malonumas stebėti žuvytes nerealus.Plius visokia nauda...
  Taip,kad aš už žuvis:bravo .
    Prieš TV...
mad.gif
*

Nu siaubas blink.gif schmoll.gif dėl tų telikų, gerai kad manęs ten tam daržely nėra...

O dėl akvariumo, tai LIUKS. Tik vienas bet yra. Prieš apgyvendinant grupėje kokį gyvą daiktą, reiktų pirmiausia atsiklaust alergiškų vaikų tėvelių. Šeip akvariumas lyg ir nepavojingas dalykas būtų, bet kartais galimos alerginės reakcijos žuvų maistui. Pati auginu alergiškus vaikus, tai tikrai norėčiau, kad mano nuomonės būtų paisoma.
oksė
Aš nesu tokia kategoriška pieš televizorius darželyje, juk tai nėra žaislas ir galima naudoti, žinoma jei jis yra tik išskirtiniais atvejais ir tik ugdymo tikslams. Žinau daug filmukų mokyti vaikus raides ar skaičius. Juk galima 15 min pasižiūrėti, o po to su vaikais kalbėtis ir dirbti praktiškai. wink.gif
Attene
Televizorius darželyje manaukad yra mažiausiai rekalingas.Tai tikra nesamonė.
Delsey
QUOTE(Kuzia @ 2004 09 11, 18:13)
Jeigu mano vaiko grupej toks bajeris but nutikes arba nutiks - svietimo skyrius greit suzinos mad.gif . Nu multikai dar dar, nu bet kad vaikai ziopsotu aukletojas dominancias laidas blink.gif ...
*

Kad tas svietimas pernai i visas grupes tv sukiso blink.gif .Keliau kipica,ale,tevams dzin giliai. Aukletojos i gabalus save drasko - nerodom multiku.Bet prasom,kad irasytu cd doh.gif . O ir vaikai ne tokie kvaili,pasipasakoja gi.
Is vis lt tvarkos nera schmoll.gif
Daiva41
QUOTE(Delsey @ 2010 06 29, 09:54)
Kad tas svietimas pernai i visas grupes tv sukiso  blink.gif .Keliau kipica,ale,tevams dzin giliai. Aukletojos i gabalus save drasko - nerodom multiku.Bet prasom,kad irasytu cd  doh.gif . O ir vaikai ne tokie kvaili,pasipasakoja gi.
Is vis lt tvarkos nera  schmoll.gif
*

Net nežinojau doh.gif
Mūsų grupėje, tai tikrai nėra, bet mes dar lopšelinukai.
Ne, jau TV darželyje, tai kategoriškai ne schmoll.gif
nerfis
Sveiki,o mano mazoji pradejo lankyti lopseliogrupe ir ka jus manot ir ten jau TV pastatytas, siandien aukletoja ziurejo labas rytas per LTV ir kavute gere, o as stovejau su rekiancia maze ir laukiau kol ji teiksis priet prie musu blink.gif
Wild Pearl
QUOTE(nerfis @ 2010 08 31, 22:36)
Sveiki,o mano mazoji pradejo lankyti lopseliogrupe ir ka jus manot ir ten jau TV pastatytas, siandien aukletoja ziurejo labas rytas per LTV ir kavute gere, o as stovejau su rekiancia maze ir laukiau kol ji teiksis priet prie musu  blink.gif
*

siaubas blink.gif Na tas tv tikrai manau nereikalingas darzeliuose,juk vaikai ten turi buti mokomi bendrauti, ir kitu dalyku o ne tv ziureti.Juk toki laisvalaikio praleidima gali vaikas ir namuose praleisti (ir tai nekoks tas laiko uzsiemimas) bet tikrai ne darzelyje...Esu pries tokius dalykus.Ir ka vaiku darzeliu direktores masto ? g.gif
ovimama
QUOTE(nerfis @ 2010 08 31, 22:36)
Sveiki,o mano mazoji pradejo lankyti lopseliogrupe ir ka jus manot ir ten jau TV pastatytas, siandien aukletoja ziurejo labas rytas per LTV ir kavute gere, o as stovejau su rekiancia maze ir laukiau kol ji teiksis priet prie musu  blink.gif
*

O ka jus?Ir laukete??Klausimas kyla,tai ka jis veikia kai teveliu nera jei prie ju akiu taip elgiasi?
Ka buciau dariusi as-tiesiu taikymu pas direktore ir ja atsivedusi i grupe kad paziuretu kaip dirba jos pavaldiniai,veliau pasirinkciaut ikrai kita zmogu kuris aukles jusu vaika. mirksiukas.gif
Marmilagre
Nu cia idomi tema, net nebuciau pagalvojus kad kaikuriuose darzeliuose aukletojos sugalvojo taip darbus pasilengvint doh.gif
kuke
o as nematau nieko tame blogo smile.gif pati dirbu darzelyje ir mano grupeje stovi tv.. ir tv kartais pabreziu kartais yra ijungiamas paziureti filmukus vaikams po miego kada pamokeliu jokiu nevyksta o i lauka iseiti galimybes taip pat nera, be to per tv ziurime nufilmuotus vaiku pasirodymus ar tai blogai? truputi jau perlenkiate lazda manau doh.gif
rutene32
manau darzelyje telikas tikrai nereikalingas. gana namie jo prisiziuri,darzeli vaikas turetu but ugdomas kitaip.
mamyčiukas
Manau jei televizorius yra naudojamas ugdymo tikslais t. y žiūrimas tematinis filmukas, paskui jis aptariamas, nagrinėjamas, jo tema piešiama ir panašiai - tai nėra didelė blogybė. Aišku jeigu auklėtoja nepaleidžia animacijos per visą dieną...- manau taip nėra ir taip neturėtų būti.
Retkarčiais, kaip paskatinimą už nuopelnus, esant blogam orui galima kokį senosios animacijos filmuką ir pažiūrėti vyresnio amžiaus vaikams.
Be abejo netoleruočiau jei darželyje visą dieną prie televizoriaus vaikas prasėdėtų - tai jau baisi blogybė.
Saulyte`
Manau tikrai neturetu buti, ne to ten vaikai renkasi smile.gif
Vika-
Pagal naujus higienos reikalavimus gali buti televizoriai ir kompiuteriai darzelyje .Gerb.mamos ,uzsiimkit su vaikuciais namuose ,juk yra daug uzsiemimu ir be televizoriaus ,taip suderinsit televizoriaus ziurejimo laika tiek namuose,tiek darzelyje.
Nemanau,kad darzelio veikloje yra daug laiko paziureti televizoriu,o namuose,kiek vaiku pasiklausi,ka jie veikia pareje namuose vakarais ,dazniausias atsakymas,jog ziuri filmukus ar zaidzia kompiuteriu...deja,bendravimo su tevais ,bendru zaidimu nera.Kaip lengva is kitu pareikalauti,ne duok dieve ,15 min.aukletoja ijungs vaikams televizoriu...o kiek jus skiriat laiko savo vaikui?
Kriiste
QUOTE(Vika- @ 2011 01 14, 11:25)
Pagal naujus higienos reikalavimus gali buti televizoriai ir kompiuteriai darzelyje .Gerb.mamos ,uzsiimkit su vaikuciais namuose ,juk yra daug uzsiemimu ir be televizoriaus ,taip suderinsit  televizoriaus ziurejimo laika tiek namuose,tiek darzelyje.
Nemanau,kad darzelio veikloje yra daug laiko paziureti televizoriu,o namuose,kiek vaiku pasiklausi,ka jie veikia pareje namuose vakarais ,dazniausias atsakymas,jog ziuri filmukus ar zaidzia kompiuteriu...deja,bendravimo su tevais ,bendru zaidimu nera.Kaip lengva is kitu pareikalauti,ne duok dieve ,15 min.aukletoja ijungs vaikams televizoriu...o kiek jus skiriat laiko savo vaikui?
*

uzsiimam su vaikuciais - neabejokit - ir filmukus ziurim kartu - bet parenkam kur grazus - bet kai vaikas 4 metu parejes sako kad ziurejo simpsonus - tai virsune... Vedu vaika i darzeli ne del televizoriaus - o del bendravimo su bendrtaamziais (net ne del ugdymo) - nes to negaliu sukurt namu salygomis, bet jei aukletojos noredamos maziau vaiku triuksmo ijungia TV su simpsonais - mano poziuriu baisu unsure.gif
Edita777
sveiki.As gavau toki atsakyma:
Dėkojame Jums už klausimą. Nėra draudžiama vaikams žiūrėti filmus per kompiuterį. Ikimokyklinio amžiaus vaikams gydytojai okulistai rekomenduoja televizorių žiūrėti iš ne mažesnio kaip 3 metrų atstumo, ne ilgiau kaip 1 val. per dieną ir ne dažniau kaip 2–3 kartus per savaitę.

Pagarbiai
SAM informacija

Mano isvadas,kad geriau darzeli nubutu TV,UZTENKA IR NAMIE g.gif
Cukraus pudra
O jūs klausiate, ką vaikai tam daržely per tv žiūri?

Mano žiniomis, turi būti rodomi spektakliai, pasakos.
Paskui su auklėtoja aptariami vaikėjai, ju charakteriai, savybės.
Matyta paska inscenizuojama pačių vaikų, piešiami veikėjai. Kalbama, apie matytus gerus ir blogus darbus, jų įtaką ir t.t.

Nebent jūs vaikus leidžiat į darželį, kad tik nuo galvos nuliptų ir nesvarbu, kiek jame jie yra ugdomi.
bankininke
esu isitikinusi, kad darzely negerai ziuret nei televizoriu nei kompiuteri.ne tam vedu ten savo vaika ph34r.gif
Kriiste
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 01 19, 17:35)

Nebent jūs vaikus leidžiat į darželį, kad tik nuo galvos nuliptų ir nesvarbu, kiek jame jie yra ugdomi.

*

nea ne tam leidziu - bet nebezinau kaip kovot su tuo - kas negerai unsure.gif
mamyčiukas
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 01 19, 18:35)
O jūs klausiate, ką vaikai tam daržely per tv žiūri?

Mano žiniomis, turi būti rodomi spektakliai, pasakos.
Paskui su auklėtoja aptariami vaikėjai, ju charakteriai, savybės.
Matyta paska inscenizuojama pačių vaikų, piešiami veikėjai. Kalbama, apie matytus gerus ir blogus darbus, jų įtaką ir t.t.

*

thumbup.gif [COLOR=red]Matote gerbiama " cukraus pudra" auklėtoja auklėtojai nelygi.Yra puikių pedagogių, kurios išties televizorių ir kompiuterį panaudoja ugdymo tikslais.Tačiau yra ir tokių, kurios gali pasodinti vaikus prie pat ekrano ir paleisti bet kokį filmą, kad jai būtų ramybė doh.gif ...
O gerbiamos mamytės kiek suprantu dažniausiai šį metodą ir taiko, nes apie ugdymą šiuolaikinių tecnologijų pagalba nenutuokia visiškai..., blush2.gif
Taigi ar tecnologijos darželyje bus panaudotos tinkamai labai priklauso nuo įstaigos vadovų..ir nuo pedagogų nuostatų minėtu klausimu. smile.gif
doremifasolasi
QUOTE(mamyčiukas @ 2011 02 07, 18:22)
thumbup.gif [COLOR=red]Matote gerbiama " cukraus pudra"  auklėtoja auklėtojai nelygi.Yra puikių pedagogių, kurios išties televizorių ir kompiuterį panaudoja ugdymo tikslais.Tačiau yra ir tokių, kurios gali pasodinti vaikus prie pat ekrano ir paleisti bet kokį filmą, kad jai būtų ramybė  doh.gif ...
O gerbiamos mamytės kiek suprantu dažniausiai šį metodą ir taiko, nes apie  ugdymą  šiuolaikinių tecnologijų pagalba nenutuokia visiškai..., blush2.gif
Taigi ar tecnologijos  darželyje bus panaudotos tinkamai  labai priklauso nuo įstaigos vadovų..ir nuo pedagogų nuostatų minėtu klausimu. smile.gif
*

na, manau, kad panaudoti netinkamai televizoriaus darzelyje nelabai imanoma. juk yra vadovai, kurie kontroliuoja aukletoju darba, nemanau, akd atsiranda nors viena diena, kad nebutu aukletojos veikla daugiau ar maziau stebima, ir nemanau, kad ji butu nepastebeta, jei vaikus laikytu prie televizoriaus, kad butu ramu grupeje. uz toki dalyka ji tikrai gautu pastaba ar ispejima.
tad as uz protingai panaudotas technologijas grupese.
pasitikekime daugiau pedagogais, nemanu, kad jie yra kazkokie monstrai
Nejolanta
Sveikutės,
užsieškojau ir aš info dėl kompiuterių ir TV grupėse, nes prieš kelias savaites atsirado kompiuteris dukrelės grupėj ir kiek be nueinu pasiimt taip randu žaidžiančius prie kompiuterio, o anksčiau rasdavau tai karolius veriančia, tai su "meškerėle meškeriojančia", žaisdavo vaikas įdomius žaidimus, kokių neturim namie, net reikdavao pakalbint namo..... o dabar sėdi dar su keliais vaikais, kurie dar nepaimti namo ir "geimina". Vaikui 3,5 metu, mes kompiuterį naudojam tik ryšiui su artimaisiais užsienyje ir labai retai už nupelnus senosios animacijos filmuka pažiūrim.
Mano mama tame pačiame darželyje dirba. Klausiau jos, kas čia per...... O ji sako, buvo puse metu uždrausta, o dabar ir vėl leido ir kompiuterius ir TV. Ji savo grupėj visai nenaudoja.... nebent naktinės grupės vaikai kartais filmukus pažiūri. O mano mažoji kas dien žaidžia. Ir nežinau ar bandyt tartis su vaiku, kad ji rinktusi kitus žaidimus o ne kompą, ar kalbėt su aklėtoja, bet bijau pačiam vaikui pakenkt tuom.... net nežinau
mano nuomone to kompo ten iš viso neturėtų būti.....
doremifasolasi
QUOTE(Nejolanta @ 2011 02 20, 23:58)
Sveikutės,
užsieškojau ir aš info dėl kompiuterių ir TV grupėse, nes prieš kelias savaites atsirado kompiuteris dukrelės grupėj ir kiek be nueinu pasiimt taip randu žaidžiančius prie kompiuterio, o anksčiau rasdavau tai karolius veriančia, tai su "meškerėle meškeriojančia", žaisdavo vaikas įdomius žaidimus, kokių neturim namie, net reikdavao pakalbint namo..... o dabar sėdi dar su keliais vaikais, kurie dar nepaimti namo ir "geimina".  Vaikui 3,5 metu, mes kompiuterį naudojam tik ryšiui su artimaisiais užsienyje ir labai retai už nupelnus senosios animacijos filmuka pažiūrim.
Mano mama tame pačiame darželyje dirba. Klausiau jos, kas čia per......  O ji sako, buvo puse metu uždrausta, o dabar ir vėl leido ir kompiuterius ir TV. Ji savo grupėj visai nenaudoja.... nebent naktinės grupės vaikai kartais filmukus pažiūri. O mano mažoji kas dien žaidžia. Ir nežinau ar bandyt tartis su vaiku, kad ji rinktusi kitus žaidimus o ne kompą, ar kalbėt su aklėtoja, bet bijau pačiam vaikui pakenkt tuom.... net nežinau
mano nuomone to kompo ten iš viso neturėtų būti.....
*

blink.gif
Saulyte`
QUOTE(Olaiva @ 2011 03 18, 15:21)

As manau galite prasyti aukletoju arba direktores, kad ta telika isnestu is grupes. Pasakykit, kad kyla itarimas kad jis ziurimas daznai, vis del to vaikai ne teliko ziureti i darzeli eina schmoll.gif
iloniukas76
pas.mus.darzelyje.nera.tv.ir.tuo.labai.dziaugiuosi.nes.jau.namie.kariauju.kad.ilgai.nesedetu.prie.tv.o.jei.ir.darzelyje.butu.tai...... schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
*Lyra*
Televizorius darželyje nereikalingas ir neturėtų būti, nes vaikai ir taip per daug laiko praleidžia prie TV. Nesuprantama atrodo, kai darželyje vaikai žiūri filmukus, o kur ugdančioji veikla, aktyvus judėjimas, kūno k., muzikos, dailės valandėlės? g.gif Tam laiko nelieka, jei žiūrimas televizorius schmoll.gif
Freke
pagal 2008 metu higienos norma vaiku zaidimu grupeje is vis yra draudziamas kompiuteris ar televizorius. taciau 2010 normoje to punkto nebeliko. yra isskirti tik reikalavimai atstumams ir t.t.

siaip buciau nieko pries jei butu rodomi karta per savaite panasaus pobudzio filmukai pvz.:
http://www.policija.lt/lt/animacija ir jie veliau analizuojami kas kaip kodel.
bet ne simpsonai bakuganai digimonai pokemonai ar placekelniai. taciau pats tv turetu stovet ne grupeje o atskiroje patalpoje saleje kokioj
okse0711
o aš pirmą kart girdžiu,kad darželyje yra TV ir kompiuteriai g.gif
kažkaip nesiderina schmoll.gif ,darželyje turi buti užsiimta ugdomaja veikla bigsmile.gif ir jokių Tv ar komp.
manau,kad tokiu atveju reikia susirinkti visiems teveliams ir aptarti nuo iki viską g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.