Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dušo kabinos valymas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > 100 ir 1 patarimas
Pages: 1, 2, 3, 4
Adile
Skaiciau skaiciau, bet matyt prazioplinau, ar nebuvo apie dusho valyma...
Nebezinau kokiomis priemonemis issveisti dusho kabina (plastikine). sad.gif
Pirkau priemoniu ir kalkems "naikinti" ir plastikui valyti, ir kazkoki specialiai dushui skirta skysti... na niekas nepadeda taip, kaip noretusi (grezinio vanduo nera labai kalketas). Plyteles ir pagrinda nusveist problemos nera, bet va su durelem-sienelem beda, vistiek lieka gelsvas atspalvis (nauja buvo kiek melsvoka).
Gal as jau su chemijom tom sugadinau... arba issirinkt nemoku kuo valyti... doh.gif
Busiu labai dekinga uz patarimus wink.gif
šilka
Mano vyras valo su Cilit Bang ir padą ir stiklus, nuvalko ir kalkes nuo vandens. Na žodžiu-kabina švyti
Springlet
Idealaus valiklio ir as dar neradau, Cilit Bang valo, bet smirda nerealiai rolleyes.gif man jau geriau patinka is Frosch serijos wink.gif
Adile
QUOTE (Springlet @ 2004 09 05, 12:07)
Idealaus valiklio ir as dar neradau, Cilit Bang valo, bet smirda nerealiai rolleyes.gif man jau geriau patinka is Frosch serijos wink.gif

Aciu uz patarimus, didvyriskai tesiu dusho sveitima unsure.gif
Reiks pabandyti - to Clit Bang nepirkau specialiai del reklamos (galvojau vel koki sh... kisa), o pasirodo suklydau smile.gif
xxxsaulyte
O as duso kabinos sienelei perku toki purskiama valikli is "Thomas Philips" . Kaina apie 6-7 litus. Ten ir nukalkintojas, tinka ir plytelem. Valau su ne visai astria kempynele.
Smirda, bet gerai nuvalo. thumbup.gif Tiesiog nuskalavus vandeniu blizga thumbup.gif
NERA
Ir aš perku Tome philips clap.gif liuks dalykėlis-purškaliukas ir kaina nesikandžioja unsure.gif ir kabina švari thumbup.gif
jurgelencius
Gal kam pasirodys ir juokinga, bet dušo kabinos sieneles aš valau su Fairy. Tiesiog užsipilu ant kempinės ir šveičiu. Gal kad valau gana dažnai ir neužleidžiu-kabina spindi mirksiukas.gif Neįsivaizduoju ar tas Fairis padėtų jei kabina būtų nevalyta kokią savaitę
svelni
As valau su CIF purskiamu, jis labai gerai nuvalo visas kalkes.Paskui perlieju vandeniu ir ilgai nesimato ant stiklo kalkiu (duso kabinos).
Reikespabandyti ta isgirtaji Cilit Bang smile.gif
dziugena
Gal Cilit Bang ir neblogai valo, bet po kelių dušo kabinos išvalymų pradėjo juoduoti tarptai tarp plytelių ir aplink maišytuvą verysad.gif išmečiau lauk tą valiklį ir nors galutinai juodavimo neatsikračiau, bet tikrai mažiau juoduoja.. štai kaip su tom chemijom būna... dabar bandysiu ieškoti natūralesnių priemonių 4u.gif
majka
Bandykit su actu pavalyti. Siaip pvz Vokietijoj visos priemones vonios valymui butent yra su actu(labai smirda juo) ir jos geriausiai nuima kalki. O Lietuvoj tai jau tiek isbandziau... ir pas man atrodo nera su actu nei vienos.
Papildyta:
Tai yra Lietuvoj nera...
Ceresne
o as vonioje viska sveiciu su cif. ir nuo plyteliu visi pageltimai nueina, ir is tarpu juoduliai atsoka, ir nuo plastmasines sieneles viskas nusiplauna(gal del to,kad ji lygi,be jokio rasto), tiesiog reikia gerai patrinti, paskui palikti 10 minuciu ir dar syki patrinti ir labai gerai nusiplauna mirksiukas.gif beja vanduo pas mane kietas.
*ramunė*
Aš kabiną šveičiu su Cilitu jis nuvalo kalkes o daugiau ten nėra ką ir valyti o patį padą tai su įvairiais šveitikliais thumbup.gif
Elnes
Juoduoja ne nuo valikliu, o nuo nesvarumu. Todel dusa reikia gerai isvalyti bent karta per savaite. Tada vos pora minuciu sugaisti. As siulau, jei jau ekstrinis atvejis, pries pradedant pastoviai priziureti, padaryti misini is vandens ir ACE. Viska ispurksti, gal tik ne kranus...Ilgai nelaikyti, pora minuciu. Tada viska nuims. Gerai valyti su spec. pirstine is mikropluosto.
dziugena
QUOTE(Elnes @ 2006 07 12, 23:31)
Juoduoja ne nuo valikliu, o nuo nesvarumu.
*

Na mano patirtis kitokia 4u.gif kai tik pradėjau valyti bangu, pradėjo juoduoti užsandarinti silikonu tarpai, vėliau ir plytelių tarpai... verysad.gif o kai valiklį pakeičiau, po kurio laiko visi juodavimai visai išnyko bigsmile.gif taigi, gana drąsiai galiu teigti, kad mano atveju, pajuodavimai atsirado ne nuo valymo įpročių, o nuo valiklio 4u.gif nelabai aš ką išmanau, bet įtariu, kad tai buvo per stipri cheminė medžiaga, kuri suardė "natūralią" vonios aplinką (praktiškai florą fauną hihihi.gif ). Panašiai kaip antibiotikai kartu su blogomis bacilomis sunaikina ir gerąsias bakterijas mirksiukas.gif
perlitap
Aš tai pat naudoju Cilit Bang vyras gerai patrina ir visos kalkės nueina, po to purškia nukalkintoja jo yra pirkti Thomas Philipse
jufka
Jei jau plastikas pagelto tai tikrai jo neisvalysi. Bet neaisku nuo ko jis pagelto ar nuo apnasu, ar nuo laiko smile.gif
princiupesa
Labai geros nuomonės esu apie lietuvių gamybos produktą - "Vonios kambario valiklis" (gam. Koslita). Purškiamas skystis rūdžių, muilo ir vandens apnašų šalinimui. Neseniai atgramdžiau dušo sieną - super. Rerkomenduoju.
*Frezija*
As valau plyteles ir kranus su kazkokiu nukalkintoju, dabar napamenu pavadinimo, bet jis stiprus - perbrauki viena karta ir blizga, bet norejau paklausti, ar valydamos visokia chemija nebijot sugadinti akriliniu duso padeklu, nes kai nuplaunu plyteles,tai viskas juk subega i padekla, tai bijau, kad neisgrauztu jo. Ir apskritai pastebejau, kad visais tais valikliais, kurie nuvalo kalkes, negalima akrilo valyti. unsure.gif
mamuke68
vakar valiau vonios kambari, duso kabina, tai ypac pasiteisino purskiamas

CIF-as. tikrai labai gerai nuvale kalkes nuo duso kabinos sieneliu.kaip reklamoje! bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif visai nereikejo trinti, tik papurskiau ir po keletos minuciu puikiai nusivale.rekomenduoju pabandyt. 4u.gif
Vėta
QUOTE(jufka @ 2006 08 06, 12:42)
Jei jau plastikas pagelto tai tikrai jo neisvalysi. Bet neaisku nuo ko jis pagelto ar nuo apnasu, ar nuo laiko smile.gif
*

Aš plastikines lenteles ( kol kas jomis iškaltas tualetas) puikiausiai nuvalau su ACE, po to perplaunu su vandeniu. Pageltusios vėl tampa baltutėlės thumbup.gif . Gal tiktų ir dušo kabinos sienelėm? g.gif
uzniukas
Nu vargau ir aš su tom dušo sienelėm doh.gif žiauriai kalkinas vanduo tai trindavau ir trindavau su visokiom nesąmonėm g.gif Bet tapau "reklamos auka" ir nusipirkau Ajax professional (kur viengungio apkalkėjusį kraną nuvalė) ir akurat thumbup.gif užpurškiau ir ne tik kad kalkėtų lašiukų neliko bet dar ir blizgėt pradėjo lotuliukas.gif ir kvapelis visai pakenčiamas thumbup.gif
Furtado
Kranus visokius, dušo maišytuvus ir t.t. valau su dantų pasta, jau nuvalo tai netas žodis...O dušo sieneles geriausia su paprastu actu, truputį atskiest reikia.Kvapas aišku nekoks, bet kalkės ilgai nepasirodo po tokio nuvalymo
ringa
QUOTE(princiupesa @ 2006 08 11, 08:19)
Labai geros nuomonės esu apie lietuvių gamybos produktą - "Vonios kambario valiklis" (gam. Koslita). Purškiamas skystis rūdžių, muilo ir vandens apnašų šalinimui. Neseniai atgramdžiau dušo sieną - super. Rerkomenduoju.
*

Turiu ir aš. Valo gerai, bet aš nuo jo tiesiog dustu. Dabar stovi ir nesiryžtu jo liesti.
Eimutė
QUOTE(*Frezija* @ 2006 08 11, 08:59)
As valau plyteles ir kranus su kazkokiu nukalkintoju, dabar napamenu pavadinimo, bet jis stiprus - perbrauki viena karta ir blizga, bet norejau paklausti, ar valydamos visokia chemija nebijot sugadinti akriliniu duso padeklu, nes kai nuplaunu plyteles,tai viskas juk subega i padekla, tai bijau, kad neisgrauztu jo. Ir apskritai pastebejau, kad visais tais valikliais, kurie nuvalo kalkes, negalima akrilo valyti. unsure.gif
*

Akriliniui dušo padėklui nusipirkau Ravak valymo priemonę. Tai jinai man superinė thumbup.gif Kaina apie 13 lt, bet tikrai verta tų pinigų, nes nuvalo apnašas puikiai.
JM
Man tai padeda toks receptas,kaip nuvalyti kalkes.I nedideli kieki vandens ipilu acto ir nuvalau.Poto nuplaunu vandeniu.Greita ir pigu.
jurguze.g
Na o as turbut nestumo metu paskelbiau streika bet kokiai chemijai, nuo kurios kvapa uzima ir dar tai, kad negaliu pakesti tvarkymosi su pirstinem, tai graziais nagais negalejau l.pasigirti schmoll.gif
Pritariu tom, kas valo actu- naturalu ir tikrai gerai valo, tik gal kvapas lieka kuri laika specifinis. O as atradau vienos amerikieciu firmos AMWAY valiklius ir apskritai produkcija ax.gif Deja, jos PC nerasite, ja galima isigyt per platintojus, kuriu tikrai daug LT. Valikliu serija LOC yra gaminama didziaja dalim is naturaliu medziagu, kvapas lieka thumbup.gif o ir laikosi gaivuma ilgai, valo puikiai, tik pageidautina valyti reguliariai, nes isisenejusiems nesvarumams turbut tik chemija ir bepagelbeja. Dar vienas pliusas tas, kad produkcija koncentruota, jos ilgai uztenka ir apskritai gerai jauties prisidedamas prie gamtos issaugojimo blush2.gif
_Kere_
Gal uztenka su tom reklamom, nes ne pirmoj temoj pastebiu schmoll.gif O del kabinos, tai man Cif valo, bet ne per geriausiai, o kaip vadinasi tas, kur TP perkat?
Daisy
Turiu labai gerą priemonę, shower Shine, draugė grįždama iš DB parveža. Lietuvoje neieškojau, bet gal ir yra koks atitikmuo. Jo veikimo principas - neleidžia kalkėms nusėdus kauptis, po naudojimosi dušu - nupurškiu ir viskas, jokio valymo ar šveitimo. Prieš kitą naudojimąsi perlieti nupurkštas vietas vandeniu, o nusiprausus vėl nupurkšt. Priemonė tinginiams tongue.gif
happy
QUOTE(DAISY @ 2006 11 06, 17:51)
Turiu labai gerą priemonę, shower Shine, draugė grįždama iš DB parveža. Lietuvoje neieškojau, bet gal ir yra koks atitikmuo. Jo veikimo principas - neleidžia kalkėms nusėdus kauptis, po naudojimosi dušu - nupurškiu ir viskas, jokio valymo ar šveitimo. Prieš kitą naudojimąsi perlieti nupurkštas vietas vandeniu, o nusiprausus vėl nupurkšt. Priemonė tinginiams tongue.gif
*

imesk fotke blush2.gif ieskosim ir mes kur nors g.gif
jurguze.g
QUOTE(tigrik @ 2006 11 06, 18:40)
Gal uztenka su tom reklamom, nes ne pirmoj temoj pastebiu schmoll.gif O del kabinos, tai man Cif valo, bet ne per geriausiai, o kaip vadinasi tas, kur TP perkat?
*

na su tokiu poziuriu tada mes visos cia tik reklama uzsiimam g.gif man tai atradimas ir kodel nepasidalinus su kitom - juk to cia ir susirinkom drinks_cheers.gif
bercike
Turiu gera patarimą, kaip kuo ilgiau išlaikyti dušo kabiną švarią.
Paprasčiausiai nusipirkti gumą su koteliu, kuri skirta automobilių langu ar šiaip langų valymui, ir kiekvieną kart išsimaudžius vandenuką nuo dušo sienelių nubraukti. Vanduo ant dušo kabinos sienelių nenudžiūna, todėl nepalieka kalkės...
Pačiai pas kolegę teko bandyt....liuks... smile.gif thumbup.gif
Dilma
QUOTE(DAISY @ 2006 11 06, 17:51)
*

Kažką panašaus į tą priemonę tinginiams nusipirkau ir aš. Kol kas tik savaitę naudoju, bet viskas thumbup.gif - kvepia ir blizga biggrin.gif

QUOTE(happy @ 2006 11 06, 23:50)
imesk fotke  blush2.gif  ieskosim ir mes kur nors  g.gif
*

Pirkau Thomas Philips, Dusche und bad vadinasi, OROclean gamintojas. Apie 10 kainuoja 4u.gif
Speigė
noreciau patarimo, ar pas jus neatsirado pelesis tarp silikono ir duso padeklo? kastebejau juodus taskelius, karkur giliau silikone...nesuprantu kaip naikinti, jie viduj...apskritai, toks dalykas pirma karta, gal kas nors susidure?
Speigė
negi niekam taip nera?
ingries
Speige, pelėsio silikone niekaip nepanaikinsi. schmoll.gif Visos priemonės yra laikinos. Reikia keisti patį silikoną. Senąjį nulupti ir uždėti naują. Mano senojoje vonioje irgi buvo ši problema - žiauriai pelydavo silikonas (keisdavau jį kasmet). Dabar kai darėm remontą, į vonios kambarį įstatėm ventiliatorių, kuris per kelias min. visą drėgmę ištraukia, ir taip problema išsisprendė. mirksiukas.gif
Speigė
QUOTE(ingries @ 2007 01 18, 14:39)
Speige, pelėsio silikone niekaip nepanaikinsi. schmoll.gif  Visos priemonės yra laikinos. Reikia keisti patį silikoną. Senąjį nulupti ir uždėti naują. Mano senojoje vonioje irgi buvo ši problema - žiauriai pelydavo silikonas (keisdavau jį kasmet). Dabar kai darėm remontą, į vonios kambarį įstatėm ventiliatorių, kuris per kelias min. visą drėgmę ištraukia, ir taip problema išsisprendė. mirksiukas.gif
*

didelis dekui uz atsakyma thumbup.gif
vikaPika
QUOTE(Adile @ 2004 09 04, 13:18)
Skaiciau skaiciau, bet matyt prazioplinau, ar nebuvo apie dusho valyma...
Nebezinau kokiomis priemonemis issveisti dusho kabina (plastikine).  sad.gif
Pirkau priemoniu ir kalkems "naikinti" ir plastikui valyti, ir kazkoki specialiai dushui skirta skysti... na niekas nepadeda taip, kaip noretusi (grezinio vanduo nera labai kalketas). Plyteles ir pagrinda nusveist problemos nera, bet va su durelem-sienelem beda, vistiek lieka gelsvas atspalvis (nauja buvo kiek melsvoka).
Gal as jau su chemijom tom sugadinau... arba issirinkt nemoku kuo valyti... doh.gif
Busiu labai dekinga uz patarimus wink.gif
*

a
va kai viska nuvalysi, tai ispoliruok su bespalviu masinu poliruokliu, kalkiu daugiau nesirinks
ingries
QUOTE(vikaPika @ 2007 01 20, 02:06)
a
va kai viska nuvalysi, tai ispoliruok su bespalviu masinu poliruokliu, kalkiu daugiau nesirinks
*

Labai sudominai. cool.gif Prašau, papasakok apie šią technologiją daugiau. Kaip tu valai dušo kabiną? Ir kaip vadinasi tas poliruoklis?
*Maja*
Ar įmanoma atnaujinti dušo kabiną, ar reiktų ją visą keisti? Nes būna vonių restauravimas, o dušų kabinų kaži ar būna? g.gif
ramuniukas2007
QUOTE(jurguze.g @ 2006 11 06, 10:39)
Na o as turbut nestumo metu paskelbiau streika bet kokiai chemijai, nuo kurios kvapa uzima ir dar tai, kad negaliu pakesti tvarkymosi su pirstinem, tai graziais nagais negalejau l.pasigirti  schmoll.gif 
Pritariu tom, kas valo actu- naturalu ir tikrai gerai valo, tik gal kvapas lieka kuri laika specifinis. O as atradau vienos amerikieciu firmos AMWAY valiklius ir apskritai produkcija  ax.gif  Deja, jos PC nerasite, ja galima isigyt per platintojus, kuriu tikrai daug LT. Valikliu serija LOC yra gaminama didziaja dalim is naturaliu medziagu, kvapas lieka  thumbup.gif  o ir laikosi gaivuma ilgai, valo puikiai, tik pageidautina valyti reguliariai, nes isisenejusiems nesvarumams turbut tik chemija ir bepagelbeja. Dar vienas pliusas tas, kad produkcija koncentruota, jos ilgai uztenka ir apskritai gerai jauties prisidedamas prie gamtos issaugojimo  blush2.gif
*

Produktai geri, bet ir kaina irgi atitinkama.

Papildyta:
QUOTE(*Maja* @ 2007 08 10, 11:52)
Ar įmanoma atnaujinti dušo kabiną, ar reiktų ją visą keisti? Nes būna vonių restauravimas, o dušų kabinų kaži ar būna? g.gif
*

Vonias restauruoja tas senovines - spizines. O duso kabinu padai pastikiniai ar akriliniai. Kazin, ar jas imanoma atrestauruot, nebent perdazyt tik.
ingapoc
QUOTE(bercike @ 2006 11 20, 10:04)
Turiu gera patarimą, kaip kuo ilgiau išlaikyti dušo kabiną švarią.
Paprasčiausiai nusipirkti gumą su koteliu, kuri skirta automobilių langu ar šiaip langų valymui, ir kiekvieną kart išsimaudžius vandenuką nuo dušo sienelių nubraukti. Vanduo ant dušo kabinos sienelių nenudžiūna, todėl nepalieka kalkės...
Pačiai pas kolegę teko bandyt....liuks...  smile.gif  thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif Mano puske pastoviai taip daro, sako padeda ..
Bagira19
merginos o pas mane duso kabinoj lyg grybelis pradejo veistis g.gif kur sujungimai eina duso kabinos tai ten juoduot pradejo o nuvalyt nesigauna doh.gif matyt name kazkoks vanduo labai blogas nes ir skalbimo masinoj kur minkstikli reikia pilt ir grybelis kazkoks buvo tai isplovem isnaikinom na o duso kabinoj net nzn kaip elgtis ir ka daryt g.gif
gal kuriai tas pats buvo o gal zinot kaip naikint
jurg_ili
pas mane irgi ant silikono atsirado juoduliu ir jie niekaip nenusisveicia. O duso kabina tai valau su Eres, labai liuksiska priemone. Bet va aliumini kaip nuvalyt, pas mane labai daug gelezies vandeni- tai duso kabinos grozines dalys is aliuminio pagelto ir nezinau su kuo atplaut, gal patarsit?
Bagira19
as su comet sveiciu ir visai patinka tik kad va tu juoduliu tai nenusveicia doh.gif
kakadudelta
QUOTE(*ramunė* @ 2006 07 10, 19:41)
Aš kabiną šveičiu su Cilitu jis nuvalo kalkes o daugiau ten nėra ką ir valyti o patį padą tai su įvairiais šveitikliais thumbup.gif
*

as valau su Ravak cleaner priemone akrilinem voniom, bet su juo tinka ir plyteles , ir stikla - puikiai valo . kvapelis ai astrus, reikia vedinti , bet rezultatas - puikus, tik kaine unsure.gif - didele!
Aglialia
QUOTE(Bagira19 @ 2007 10 30, 16:33)
merginos o pas mane duso kabinoj lyg grybelis pradejo veistis g.gif kur sujungimai eina duso kabinos tai ten juoduot pradejo o nuvalyt nesigauna doh.gif matyt name kazkoks vanduo labai blogas nes ir skalbimo masinoj kur minkstikli reikia pilt ir grybelis kazkoks buvo tai isplovem isnaikinom na o duso kabinoj net nzn kaip elgtis ir ka daryt g.gif
gal kuriai tas pats buvo o gal zinot kaip naikint
*

Taigi čia paprasčiausias pelėsis unsure.gif tik įtariu, kad jį išvalyt be šansų, o ypač ten kur tarpukuose silikone įsiveisęs verysad.gif
So Lucky
o gal pabandyk uzpurksti kokio anipelesinio skyscio unsure.gif buna ju Senukuose ar kitose panasiose parduotuvese pirkti.
Tamsi_istikimybe
as turiu akryline vonia ir beje turejau ir as tokia problemele kaip ja valyti tai isbandziau eres acryl-net gel...
drauge rekomendavo ax.gif tas valiklis specialiai akriliniam pavirsiui ir nuvalo tai super:) kaip per reklama bigsmile.gif
NERA
Aš perku valiklį Tome Philips, su citrinos rūgštim. Labai gerai išvalo, bet kvapas nelabai ax.gif O po kiekvieno maudymosi toje pačioje parduotuvėje pirkau purškalą, kuriuo nupurškiu visą kabiną . Tokiu būdu valymai retėja ax.gif
kakadudelta
QUOTE(ingapoc @ 2007 10 30, 17:27)
drinks_cheers.gif  Mano puske pastoviai taip daro, sako padeda ..
*

pabandziau -super, po madyniu nulieju saltu vandeniu ir nuvalau langams skirtu koteliu su guma . Aciu uz patarima!!! smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.