Laba diena,gal galetumet patarti ka man daryti.Mane beveik kasnakt kankina kosmarai.sapnuoju tokius dalykus apie kuriuos visai net negalvoju.Nuo pat mazumes sapnavau kara,nors nezinojau ka jis reiskia.Veliau, kad mane pastoviai gaudo ir nori isprievartauti.Paskutiniu metu sapnuoju kad i buta verziasi vagys.Labai pavargau nuo tokiu sapnu. Ka jie galetu reiksti?Kaip ju atsikratyti,nes atsibundu pavargusi,pikta.
Jurgita, kažkurioje temoje mes jau kalbėjom apie košmarus. Sunku kažką patarti konkrečiu jūsų atveju, nes sapnų informacija yra labai individuali. Kadangi tai tęsiasi nuo vaikystės, tai gali atspindėti kažkokią senai patirtą psichologinę traumą. (Gal šiuo metu jūs ir neatsimenat jos sąmoningai). Aiškinatis savo sapnus yra svarbūs jūsų jausmai patirti sapnuojant- baimė, bejėgiškumas, nusivylimas, pyktis, nuostaba ar pan. Kokias asocijacijas tai sukelia, kokios paralelės su jūsų realiu gyvenimu ir pan.
Tačiau, jei pačiai nepavyksta atsikratyti nuolatinių košmarų, vertėtų kreiptis pas gerą psichoterapeutą ir "atkapstyti" košmarų priežastis. |