Kažkuri čia sakė, kad pas 3 palatoj gulinčias sugužėjo apie 10 žmonių ir pan., manau, čia jau iš privalumų darosi nebeprivalumai, vaikelis gali taip infekciją kokią pasigaut...gal geriau, kai anksčiau gimdyvė galėdavo pailsėt ir vaikeliui ne toks pavojus būdavo, kaip manot
as gimdziau Amerikoje. pala buvo skirta dviems. kiekviena is musu turejo teise atsivesti per 1 karta ne daugiau nei 2 lankytojus
Gal kam ir patinka lankytojai,bet mano atveju buvo taip... Palatoje gulejome tik dviese su vaikais. Man po gimdymo norejosi pailseti ir ramiai pabuti su vaiku. Aisku aplanke vyras,bet visi kiti lauke sugriztant namie. O tuo tarpu pas palatos "kaimyne" lankytojai ejo sniurais,tai man buvo taip "ramu"- tikras siaubas!
As grieztai uz lankytoju ribojima! Mamos pagalvokit ir apie savo vaikuti ir apie salia gulincias mamas. Gal man reikejo kelti triuksma..?,bet to nepadariau.
As irgi manau, kad lankytojai turetu buti ribojami. Nes kai pas mano palatos kaimyne pradejo eiti po kelis kartus per diena: vyras ir sunus 5 m., kuris lakstydavo po palata, anyta su uosviu, mama (dirba Klinikose tai kur buvus, kur nebuvus), dvi drauges ir pusesere su vyru
Siaip po gimdymo ir ramybes norisi, ir baisu, kad Manyciau pacios mamytes turetu buti tokios supratingos ir pasakyti draugam, kaimynam ir tolimiems giminaiciams, kad labai lauks, bet truputi veliau - kai gris namo bent jau Gretimoj palatoj vyras atvare pas zmona lydimas visos svitos su sampanais, meskinais ir operatoriaus. Tai ten irgi smagus baliukas buvo
Na pas mus lankytoju daug nebuvo, bet jei butu pradeje eiti voromis tikrai buciau pasakiusi, laimei buvome dvivieteje palatoje, o jei lovu yra daugiau, gymdyves kokios 4 ir lankytoju kruva, tai kas tada per bardakas butu. As irgi uz ribojima, juk neilgai bunam tuose gimd.namuose. spes visi namuose aplankyti ir niekam netrukdys.
as asmeniskai gulejau vienvieteje palatoje, bet toje ligonineje tokia tvarka: i skyriu/palata galima uzeiti tik vaiko teciui, broliams ir seserims. Visi kiti lankytojai priimami uz skyriaus ribu (ten buvo tokie minkstasuoliai, staliukai, galu gale kavine). Manau, kad tai geras sprendimas. Na man paciai mano lankytojai (artimi zmones) gal nebutu trukde, bet jei yra palatoje dar viena mama su
Aš gulėjau palatoje su vaiku ir šalia gulėjo dar viena mamytė su mažyliu..Žinokit, mus abi pjovė lankytojai..Pas mane plūdo giminaičiai, pas ją - giminės ir draugai. Ir nieko tu jiems nepaaiškinsi, nori žmonės aplankyt, nuoširdžiai pasveikint tai ir eina..Ir į ligoninę, ir į namus ėjo aktyvesni
Ypač man nepatikdavo, kad turėdavau išklausyt jų asmenines istorijas (t.y. moteriškosios pusės prisiminimus kaip jos gimdė, ką, kokio svorio ir kiek laiko gimdė), taip pat nuoširdžiai pasidžiaugti už tą mamą. Ji darė taip pat su mano lankytojais. O norėjosi ramybės..užtekdavo mums savų vyrų, juk taip gera susiglaudus žiūrėti į ką tik gimusį, knirkiantį ryšulėlį lovytėje.. Gimdžiau Šv. Jokūbo ligoninėje, tai ten kai kurie dar nusipirkdavo tą reikalingą vienkartinį apavą ant kojų, o kiti..eidavo kaip turi būt, net rankų neplaudavo Aš prieš tokius masinius lankymus gimdymo namuose. Tai kažkaip nekultūringa ir ne laikas lįsti pas gimdyvę. Sunku ir taip: gyjantys plyšimai, kraujavimai, nuovargis, žindymo vargai.. Aš sakiau, kad nelabai noriu, bet sutinku priimti lankytojus po mėnesio ir namie Pati nelendu pas gimdyves į ligonines. Esu buvus tik vienąkart. Važiavau į Kauną pas savo draugę, nes žinojau, kad jai labai labai norisi, jog aš ją aplankyčiau būtent po gimdymo ligoninėje. O draugo (-ės) noras- man įsakymas
O galvojau, kad tik mane is proto vare palatos kaimynes lankytojai...nervino nerealiai...pagimdziau 2 val. dienos, po 2 val. jau palatoj gulejau..o ten sniuuuurais ejo lankytojai...o as net negalejau i tulika atsikelti, nes kraujais pludau ir buvo kazkaip nepatogu jais taskytis pries svetima vyra ir tunta draugu....na, sudas kazkoks buvo...as grieztai prisakiau manes niekam nelankyti, isskyrus mano vyra...net mamos nepriemiau...
Nezinau ar tai geranoriskumas
Nesuprantu kokiu tikslu kai kurie zmones eina i gimdymo naumus "lankyti". As manau, kad turetu eiti tik artimiausi zmones. O kas yra tie artimiausi - nusprendzia pati nauja mamyte. Gal ir keli tie zmones gali buti, bet ne visi is karto ir ne per ilgai. Kai mano viena bendradarbe (nukvakus senmerge) pasake, kad pranesciau is karto, kai pagimdysiu, nes jos (t.y. penkios-sesios bendradarbes) ateis manes aplankyti i gimdymo namus, vos nepradejau garsiai juoktis
Man atrodo kad dazniausiai lanko ne todel kad labai nori pasidziaugt naujo zmogucio atejimu i si pasauli, o todel kad taip reikia, taip priimta... Pas mane norejo ateiti keli draugai aplankyt, mano laimej jie nezinojo kur tiksliai as guliu, tai paskambino, ir gavo apsisukt prie ligonines duru ir pedint namo.
Man uzteko mano ir vyro giminiu, vyro tevai gyvena visai salia ligonines, tai ateidavo issipuste, issikvepine kasdien
As prasiau atskiros palatos, tad su leliuku buvome 3, niekas mums netrukde ir vyras buvo kiek norejo
Man irgi patiko VGN tvarka. Gimdyt teko 2kart, bet - laime - abu kartus lankytojai buvo supratingi. T.y. "lanke" mob. telefonu. O i ligonine atejo tik keli artimiausi zmones.
Pamenu ispudzius drauges, kuria atejo lankyt bendradarbes. Mat ligonine buvo arti darbovietes... Ne, as - pries gausius lankytojus. viskam savas laikas.
Kai gimdai pirma vaika, tai labai lengva "pasislepti", jei gyveni atskirai. Tereikia niekam nepranesti, kad jau vaziuoji i ligonine
Dar labai gerai gimdyti per sventes, kai visi ir siaip uzsieme, neturi kada pas tave lekti i ligonine. Na, bet cia labai nepasirinksi... Be to, puikiai suprantu ta senmerge, kuri siulesi i ligonine ateiti - juk ji nezino ka moteris is tiesu po gimdymo gali noreti matyti O dabar kai laukiu antro, galvoju kaip cia reiks issisukti, nes reiks kazkur pirmagimi pasideti. Nesivesiu gi jo i gimdykla, o be vyro gimdyti irgi nesinori... Tai vis dar neapsisprendziu
Va koks gimdymo namuose pliusas
Ir palatos kaimynes neturi, ir gali nieko arba ko nenori neisileisti gali. Duru neatidarai ir viskas, o seseles, kuri ileistu, juk nera
Na, o man tikrai nepaliko blogu ispudziu, kad mane ir palatos kaimyne gausiai lanke. Na, nors tu artimuju buvo gan daug, bet jie buvo gan supratingi ir neuztrukdavo per ilgai. O tas demesys man ir leliui tikrai buvo malonus. Manau, palatos kaimyne irgi to buvo verta, juo labiau kad ja pirmiau aplanke drauges, tik paskui vyras
Visiskai normalu ir smagu, kad mes su leliuku rupime ir draugams, ir artimiesiems, o mazus nepatogumus galima ir iskesti
Mane irgi pirmiau aplankė draugė iš Kauno, nei spėjo atvažiuoti mano pačios tėvai..Buvau palikta viena..vaikas kažkur išneštas, vyras namo išvažiavo atsimiegot po bemiegės nakties "gimdant"..jaučiausi kažkokia "pamiršta"..Atlėkė draugė lankyt iš Kauno, iškart po gimdymo (buvo praėjusios apie 5 - 6 val.), sugrąžino man vaiką (nuėjo, surado, liepė man atnešt) ir iškart man tapo linskmiau
as irgi ta "apleistumo" jausma jutau
Man irgi labai patiko lankytojai. Gal del to, kad seimos nera salia, gal todel, kad Mantas pasirupinto gimti sestadieni, tai mes turejom laiko juo atsidziaugti ir apsiprasti tryse iki pirmadienio, kol suzinojo musu su vyru bendradarbiai. Tiesa, gulejau vienvietej palatoj plius svieziai iskeptam teciui toki isskleidziama foteli atbogino ir patalyne, taigi galejo buti su manim kiek tik norisi. Kai atejo bendradarbiai, tai is registracijos paskambino ir paklause ar leisti juos i palata ar ateisiu i foje su jais susimatyti. I palata leido tik po tris. Buvo labai smagu, kai palata paskendo gelese ir balionuose.
gimdziau Ispanijoje, tai cia labai griezta tvarka su tais lankymais, vienas asmuo gali buti visa para (dazniausiai tai buna vyras), o kiti lankytojai turi tureti leidimus. nors irgi atsiranda visokiu gudruoliu prasmunkanciu pro ta posteli. o mus jau kursuose akuseris paprotino, kad geriausia taktiskai visiems pranesti, kad ligononeje nelaukiame vizitu, o kai grisime namo - prasau.... manau ne vienas nesupyko, bet kazkodel aplankyti namuose jau nebuvo tiek norinciu, kaip ligonineje
O manes niekas neaplanke ligonineje..
fasolka...tai gal niekam nepranesei......
fasolka.....svarbu vyras buvo salia taves.... as tai mamos negalejau atsikratyti nei per pati gymdyma nei po to......ne vyras pasiliko miegoti....o mama
Mes is anksto buvom susitare su gydytoju, uz gimdyma mokejome, tad prasem vienvietes palatos.Zinoma ja ir gavom, taigi mano lankytojai nebent trukde personalui.Isgulejau 6dienas ir visas jas ( iskaitant ir naktis) su manimi ir sunumi praleido vyras.
Gerbiami gimdymo namu vadovai! prasome nustatyti grieztas gimdyviu lankymo taisykles ir uztikrinti, kad ju butu laikomas!!!!
O siaip tai man irgi nepatiko kai pas kaimyne vienu metu suejo apie 10 zmoniu, tame tarpe ir su vaikais. Taip norejau juos visus pasiusti, visa laime, kad tik 15 minuciu uztruko.
As labai trumpai gulejau trivieteje palatoje, o paskui vienvieteje. Tai kai trivieteje gulejau pas viena kaimyne atejo seima su mazais vaikais, o pas kita kazkokie jos draugai kaimieciai, prigere alkoholio - visa palata 'pakvipo'
Kazkoks kosmaras! O vienvieteje tai mus aplankyti atejo tik mano mama ir vyro tevai. Labai smagu buvo kad aplanke.
gulėjau vienvietėje palatoje.mažius visas dienas(4) kol buvom ligoninėj pramiegojo
malonu žinot,kad nepamiršo,rūpinasi.
As gulejau vienvieteje, tai buvo ramu ir faina. O pusesere gimde krikscioniskuose, tai buvo pakraupusi - jos ten gulejo keturios, jinai gimde spalio vidury, lankytojau suguzedavo pas visas buriais su paltais, sloguojantys, apie ranku plovima net negalvodavo. O geriausia pietu metas, tuomet 'picos, cepelinai i palata' ir t.t. Kosmaras kazkoks... Tai buvo pries pora metu, gal dabar kas pasikeite?
Labai tikiuosi kad pasikeite
Siaip tai turetu
Kaip tik ten ir gimdziau. Tikrai nepasikeite. Lankytojai ejo, keitesi per diena N, kai tuo tarpu pas mane koks vienas per diena ateidavo ir budavo vos kelias minutes, kad manes nevargintu Na, o pas kaimynes
As irgi gimdziau Krikscioniskuose,ir labai nusivyliau
As gimdziau Kaune II ligoninej, tai ten kiekviena gimdyve gauna dviviete palata, kurios antroj lovoj vyras gali isitaisyt. Mes tuo pasinaudojom ir likom patenkinti. Lankytoju zinoma buvo, bet as tikrai visais dziaugiausi,nes po gimdymo buvo tokia nuotaika,jog norejosi kalnus nuverst.
Visgi savi artimieji tai malonu, o jei svetimi pas kaimynes uzsibuna, tada jau tikrai vargas.
As tai pagimdziau tik praejus 23 val nuo atvykimo i ligonine. Per ta laika pamiegojau gal tik 3 val. Tai po gimdymo vienintelis noras buvo, kad gautume privacia palata, ir visiems buvo prnesta, kad nelankytu ta pacia diena bei atjungtas telefonas palatoj. Lankytojus priemem tik sekancia diena, bet jau po pusvalandzio as ju nei vieno nebenorejau. Neisivaizduoju, ka buciau darius, jei butu teke palata ir lankytojais dalintis su kita gimdyve.
Geriausia gulet privacioje palatoje. Tada niekas nemaiso, pvz. mus lanke kita diena ir tik artimiausi gimines (tevai ir breoliai-seses). Del lankymo laiko taremes telefonu, kad vienu metu nesuguzetu palaton kokie 4-5 zmones.
Pirmą kartą gulėjau dvivietėj, vaikas buvo labai neramus, aš "naujokė", o lankytojai plaukė pas abidvi, netgi per tą vadinamą "pietų miego metą". Buvo žiauru, vaikas nemiegojo naktim aš irgi, o dieną turėjau kentėti tuos lankytojus.
Todėl antrą kartą išsireikalavau vienvietės. Bet antras vaikas buvo ramybės įsikūnijimas... O aš visus iš anksto buvau perspėjusi, kad nelankytų. Tai teko pačiai skambinti draugams ir rpašyti - aplankykit kas nors, bo buvo labai liūdna:) O šiaip man keista, kad visi veržiasi lankyti pirmom dienom. Va trečią dieną, kai jau jautiesi geriau, tai nieks neateina...
As kai gimdziau antakalnyje tas pat buvo tik keista girdet kad kitus leisdavo sniurais pas mane atvaziavo tevai tai ileisdavo grieztai tik po du
Aš gimdžiau VGN na ten su lankytojais gan grieštai į palatą tik po du, mano gimdymas buvo gan sunkus vaikas gimė priduses tai po gimimo tris dienas gulėjo naujagymių skyriuje, palatoje buvau aš ir kita pagimdžiusi tarp mūsų vaikų valandos skirtumas, mūsų vaikai gimė prieš vidurnaktį tai kai susitikome palatoje mes su ja visą naktį prašnekėjome, nors gimdykloj pragulėjau 12 val po gimdymo jaučiausi labai stipri ir tikrai labai laukiau lankytoju nes buvo labai liūdną mano kaimyne išrašė po kelių dienų, vaikelį man atnešė tik trečia dieną ir jis pas mane labai ramus buvo tai tikrai labai labai laukiau lankytojų
As irgi gimdziau VGN ir niekas ten neriboja lankytoju
kadangi gimdziau kai buvo uzdarytos antakalnio klinikos tai gimdyviu buvo bumas. gulejom keturios vienoj palatoj+4leliukai. aisku, kas be ko, musu vyrai buvo vos ne visa laika(cia as visiskai pateisinu). bet kai pradejo eit lankytojai pas viena ponia, su puokstem geliu, kamerom ir tt, tai toks siutas eme, bet nenorejau pyktis... gimdziau rugpjucio menesi, per pacius karscius, tai galit pacios isivaizduot kiek oro likdavo po7 asmenu lankymo pas viena gimdyve, o lankytoju grupiu per diena tai po kokias tris. beto, neneskit dideliu puoksciu i gimdymo namus... geles skleidzia kvapa, kuris erzina, beto irgi naikina deguoni. kai ji gavo trecia puokste roziu(kiekviena po 7-9)tai neistveriau ir paprasiau jos vyro, kad namo parveztu, nes jau dustu... saviskes geles irgi buvau isakius namo atnest
Del geliu tai teisingai, as tai is vis visiems pasakiau, kad jokiu man geliu nenestu, vietoj tu geliu geriau jau vaikui ka nors
As gimdziau VGN ir gulejau viena palatoj nes mano daktare buvo rezervavus palata nors mes ir neprasem labai patenkinta ja
As gimdziau Kauno krikscioniskuose gimdymo namuose. Vyras galedavo ateiti bet kuriuo metu (na dar ir jo mama, nes buvai irasiusi i lankytoju sarasa). Kitiems atejimo laikas budavo ribojamas (nustatytos lankymo valandos). Norejo ateiti drauge, tai vos ileido, nes pataike i nelankymo valandas
QUOTE(Jovi @ 2005 10 09, 11:41) As gimdziau Kauno krikscioniskuose gimdymo namuose. Vyras galedavo ateiti bet kuriuo metu (na dar ir jo mama, nes buvai irasiusi i lankytoju sarasa). Kitiems atejimo laikas budavo ribojamas (nustatytos lankymo valandos). Norejo ateiti drauge, tai vos ileido, nes pataike i nelankymo valandas As gimdžiau Centro ligoninei,
Po mėnesiuko gimdysiu savo antrąjį. Jau visiems, kas tik turi ausis, yra pasakyta - į ligoninę prašau nekelti nė kojos, namuose priimsiu po mėnesio arba tada, kai jausiuosi, jog pasiilgau ir galiu bendrauti. Išimtys - vyras, sūnelis, mano Mama su Tėčiu (anyta-gyvatė nė per slenkstį!!!).Bandysiu gauti vienvietę palatą, kad niekas netrukdytį. Jau ir šiaip esu vienišė, o po gimdymo, tai turbūt susirgčiau, jei kas nors maišytųsi po akimis nuolat, tegul ir su geriausiais ketinimais.
Vienintelė mano pati geriausia draugė pažadėjo ignoruoti šį reikalavimą ir sakė, kad vis viena atbėgs pažiūrėti leliaus pirmąją savaitę, o vėliau aš galinti ją kad ir iš testamento išbraukti Žodžiu, aš kategoriškai prieš gausius lankytojus. O su palatos kaimynių lankytojais gali pasikalbėti vyras, gydytojas, skyriaus vedėjas... Tik reikia turėti drąsos ir nekentėti - pačiai bus sveikiau.
Aš gimdžiau Antakalnyje. Ligoninėje gulėjau ilgiau nei savaitę, dar pasisekė, kad buvau dvivietėje palatoje. Palatoje pasikeitė dvi kaimynės, vieną tik vyras aplankydavo, o kitą tai visi giminaičiai nusprendė pasveikint. Mano gimdymas buvo komplikuotas, darytas cezaris, pienelio tik į ketvirtą parą atsirado, tai aš visa panikoj, užsidepresavus, bandau tą vaikelį pamaitint kaip nors, o aplinkui bruzdesys, kažkokie vyrai vaikšto, labai nesmagu. O iš kitos pusės, lankymas buvo tik griežtai nustatytom valandom, net vyrui, kurio pagalbos man taip reikėjo pirmom dienom, būdavo griežtai liepiama išeit iš ligoninės.
Vis dėl to manau, kad vyrams turėtų būt leidžiama būt šalia žmonos ir vaiko neribotą laiką. Na o lankytojai galėtų ir palaukt, kol gimdyvė grįš namo. Na o jei jau labai norisi, tai bent jau turetų būti ribojamas skaičius žmonių vieno apsilankymo metu.
Gimdžiau provincijoje. Nors gimdymas buvo nesunkus ir gulėjau vienvietėje palatoje, jau pirmą dieną ėmė plaukti lankytojai su glėbiais gėlių ir šampanu. Labai norėjau išsimiegoti (gimdžiau naktį), bet nedrįsau visiems pasakyti, jog nelankytų. Pavargau ne nuo gimdymo, o nuo lankytojų.
Na, aš gimdžiau gruodžio mėnesį, ir kaip tik per pačią gripo epidemiją. Po gimdymo palatoj gulėjau viena, bet jau pirmą rytą išgirdau už durų tragišku kosuliu kosint, šnopuojant valytoją, kuri palatas plauna. ir įkriuksėjo ji pas mane (kaip ir pas kitas mamytes bei naujagimius)... Aš persigandus visa, kad ji užkrės mano mažuliuką, o ji sau patenkinta tik šluosto grindis, ir kosti, kosti... Siaubas
Tai mano tėvelis atėjo anūkėlės ilgai lauktos pamatyt, ir buvo išgrūstas lauk. Ar čia teisybė? Užtat labai užpykau ir po 2 dienų išsiprašiau namo. Juk visvien namie geriausia
aš gimdžiau Antakalnyje ir man labai pasisekė su palatos kaimyne. lankydavo ją dažniau nei mane, bet žmonės labai malonūs. jei man reikėdavo ką padėt, padėdavo daugiau nei ligoninės personalas. mano artimieji dirbo, tai lankydavo tik vakarais, bet irgi neįkyriai. gulėjom dviese palatoje ir dėl to tik džiaugiausi, nes vienai būtų buvę liūdna. tik kartą pas kaimynę apsilankė draugų kompanija (kurie irgi buvo labai kultūringi ir malonūs), tai ji prieš jiems ateinant atsiklausė mano leidimo, ar aš neprieštarausiu. tik mano viena tetulė pakankamai balsinga moteriškė aplankė mane, tai pasistengiau, kad kuo greičiau išeitų.
As gimdziau Siluteje,su vyru buvome nusprende,kad imsime mokama seimynine palata,kad galetume sau ramiai leisti laika tryse.Tai buvo ideja fix!
O del lankymo tai jau pries gimdyma artimiesiems pasakem,kad lauksime ju tada,kai grysime namo.Taigi neturejom jokiu problemu!Man svarbiausia,kad vyras buvo salia!!!
Trakuose kiekviena gimdyve guli atskirai savo palatoj su lialka, vyru ir kuo tik nori, pati reguliuoja srautus lankytoju, ju atnesamus daiktus, ir aisku, netrukdo niekam kitam
Palata priklauso nemokamai Mes su vyru jautemes kaip sanatorijoj, truko tik neto: kompas, telikas ir visi kiti reikalingi daiktai metesi palatoje
Gimdžiau Antakalnio ligoninėj. Papuoliau į 3-vietę palatą, ir išgulėjome trise visą savaitę. Kadangi visos gimdėm beveik tą pačią dieną, tai ir tas rūpestis buvo vienas - pasitarti, pasimokyti, pagaliau laisvu laiku paplepėti. Lankytojų nei pas vieną netrūko, tačiau visi labai korektiški, kalbėdavo beveik pašnibždomis. Aš asmeniškai buvau labai patenkinta visai savo lankytojais.
|