Kur miega jūsų augintiniai? Mūsiškis dobermanas buvo pripratęs miegoti ant fotelio, paskui net ant lovos, žodžiu-lepūnėlis, dabar ant žemės miegoti negali, nes jam šalta. Dabar miega ant tokio čiužinuko,bet ir tą jis baigia sudraskyti. Gal kas kokią gerą mintį mesteltumėt? Bo sukam galvą, gal jam kokį fotleį iš dėvėtų baldų nupirkti?
kasiopeja
2004 09 05, 12:34
| QUOTE (šilka @ 2004 09 05, 09:31) | | Dabar miega ant tokio čiužinuko,bet ir tą jis baigia sudraskyti. Gal kas kokią gerą mintį mesteltumėt? Bo sukam galvą, gal jam kokį fotleį iš dėvėtų baldų nupirkti? |
Siaip labai nebloga mintis. Mano tevu suo toki turi
mano šuo turi savo vietele apvalia para,o nakti aš jam patiesiu kaldra, ryte sulankstau padedu i spinta,ir tvarka
 dabar prisiminiau, kaip mano drauge jos kolis rytais zadina  , ilipa i jos lova, atsiremia i siena visomis letenomis ir su nugara stumia nuo lovos, o lova viengule, tad jeigu ji labai greitai neisipa is lovos, atsiduria ant grindu
Mano sunia miega po palangemis, nes ten jam vesiau, o dienomis isitaiso kur minksciau-ant lovos, ar ant pagalviu. Siaip, kai buvo mazesnis, miegojo ant sedmaisio, dabar nebelabai telpa, bet vistiek ten savo rura kartais isuka
Pas mane ciau-ciau yra, drambliskas toks, stambus, zodziu  Tai jam visada karsta buna, vasara miega virtuveje ant plyteliu, dar megsta miegoti koridoriuj prie duru, ten kilimine danga patiesta, o naktimis gale mano lovos susirango, tipo mane saugo, bet i lova jo ir noredama nepriprasyciau uzlipti, toks jau jis nestandartinis, inteligentas ir nelipo niekur, guli tik ant zemes...
erikele
2004 09 06, 10:22
Mūsų šarpėjus pusę nakties pas mus lovoj prie vyro kojų (jis šeimininkas). O likusią nakties dalį eina pas dukrą į kambarį ant sofos, ten jau miega viena. Ant grindų miega tik norėdama atsivėsinti, pavyzdžiui grįžus iš lauko.
kasiopeja
2004 09 06, 16:09
| QUOTE (Mytera @ 2004 09 06, 07:53) | Pas mane ciau-ciau yra, drambliskas toks, stambus, zodziu |
 o tai kokiu tada pavadintum tris kartus uz ciauciu didesni suni?
Ech, tie šunys lepūnėliai. Mes, ant baldų, ant kurių mes patys sėdim ir miegam, atpratinom nelipti, kai senus baldus pakeitėm naujais. Aš ir galvojau apie sėdmaišį, bet ji netilps  .
saltrune
2004 09 06, 21:21
Mūsų nors ir labai kilminga auksiaspalvė retriverė miega vonioj (kai karšta) arba koridoriuj ant žemės. Na o dieną pasirenka strateginę vietą, kur matosi daugiausiai šeimos narių  . Ant baldų lipt griežtai draudžiam, nors kai mūsų namie nebūna, tik dukra, kaip suprantu bando miegot visur  (mačiau nuotraukas) . O kiek bandžiau visokias antklodes- sugraužia per kelias dienas, nusispjoviau- tegu miega taip, pati kalta
Musu avigalvis miegojo sename fotelyje, bet kai foteliui neliko vietos, tenka miegoti ant zemes. Padejom kilimeli, bet suns jis nezavi. Kai mes namie, tada suo issidrebia ant kilimo miegamajame ar svetaineje, na, ten kur mes. nakti irgi pamiega vienur, pamiega kitur. Siaip nakti labai megsta miegoti svetaineje ant minksto kampo  Kai as nubundu nakti, tai visada "eksperimentuoju": staigiai soku is lovos ir stengiuosi uzklupti ji ten mieganti. vargselis, kaip jis sunkiai velka nuo oteliu savo uzpakali, kaip jam buna geda, kaip jis gailisi... kol as nueinu miegoti  O tada toks garsas "op" ir suo vel sau ramiausiai miega  Tiesa, Maximos reklamoj maciau labai grazius fotelius sunims. Ech, kad taip i ja nuvaziavus...
kasiopeja
2004 09 08, 14:12
Ech, gudrus tie jusu avigalviai...  o mano mazylis net ant sofos neiisitenka
Na, kaime jis i visai nediduka foteli sugeba isirangyt ir ten visas apsipatenkines parpia  Jam geriau ankstai fotelyje, negu erdviai ant kilimo ...
| QUOTE (dolė @ 2004 09 05, 13:26) | mano šuo turi savo vietele apvalia para,o nakti aš jam patiesiu kaldra, ryte sulankstau padedu i spinta,ir tvarka |
Dole, taigi po to pamiegojimo tiek plauku lieka  as nebezinau kaip su tuo kovoti, mes nupirkom toki pinta krepsi didziuli, tai isgrauze visa  dabar nupirkom tokia minksta sunim skirta vieta, tai betvarkydama sau patalus isdraske visa  nebezinau ka daryt, siaip su foteliu is padevetu liuks ideja, nes suo nenori suns vietoj gulet vis taikos i lova, ar foteli tai butu pats tas, tik kad interjera gadintu labai, o dar tie plaukai kuriu pilna toj vietoj kur miega  Siap nesuprantu kaip jus miegat vienoj lovoj su dideliais sunim, gi nepatogu  o be to nesvaru kazkaip
| QUOTE (Noriu buti mama! @ 2004 09 09, 11:49) | Siap nesuprantu kaip jus miegat vienoj lovoj su dideliais sunim, gi nepatogu o be to nesvaru kazkaip |
Na bent jau man tai tikrai nekliuna, dar ir privalumu yra, kojoms visada silta ziema
| QUOTE (Aida @ 2004 09 09, 12:36) | Na bent jau man tai tikrai nekliuna, dar ir privalumu yra, kojoms visada silta ziema |
Prisipazinsiu esanti sunu isnaudotoja, nes tikrai isileidziu ziema kojom susisildyti, o vasara nea, prie lovos ni ni neprileidziu.
| QUOTE (Noriu buti mama! @ 2004 09 09, 15:11) | Prisipazinsiu esanti sunu isnaudotoja, nes tikrai isileidziu ziema kojom susisildyti, o vasara nea, prie lovos ni ni neprileidziu. |
Neprileisti bandem ir mes tik nieko is to nesigavo, per mazai laiko jam skiriam nera kada aukleti, tai ir jauciasi seimininkas namie  o lovoje priprato miegoti abu ir suo, ir kate, tad jau nebekreipiam demesio, gerai nors tas, kad leidzia jie mudviem su vyru isipatoginti, o po to jau ieskosi guolio sau
Seniau musu doberis miegodavo kur jam patinka, dabar namie pakeisti visi baldai tai visur lipti greztai draudziama, diena dazniausiai miega ant grindu, o nakciai yra jo pintas kasikas su itiesalu. Bet va turiu beda kita, labai jau tas guolis patinka mano sunui  ir jis tos siaudus pastoviai islauzo. Po triju menesiu guolio kaip ir nebelieka ir suo neturi savo vietos, vel vaziuoji perki guoli  . Tai dabar suo miega ant vaiko lovos, nes guolio vel neturi, pasiliko tik itiesaslas  Tai sakiau nupirksiu medziagini guoli nebus ka lauzyt  , nes kas tris menesius vis po 50 litu gaila leisti.
musu bokseris miega lovoje kartu su mumis  tiksliau miegodavo su manim. dabar, kai issikrausciau, miega su mama. is pradziu buvo nepatogu, paskui pripratom. ziema gerai, uzsigula ant koju, tai silta pasidaro
Kai vyro nera, tai musu Bobtail'es niekaip negaliu isstumti is lovos, o kai miegam su vyru, tai suo salia lovos istaiso. Neklauso manes musu suo
Musu vilkas miega ant lovov - kampo...  jam yra uztiesta ir jis ten miega. kai vietoj to kampo buvo nupirktas kitas ir i to vieta pastatyta. ant naujo - jam grieztai draudziama...  ir jis ta zino. bet susirado senaji ir vel ten miega - nes buvo i kita kambari isnestas o vasara, kai karsta - miega sklepe ant plyteliu... nors siaip jis megsta migruoti nakti... tai ant lovos, tai po laiptais, tai ant plyteliu...
musu taksas miega su savo seimininku lovoje
O musu suo gudrauja. Kol uzmiegam mes, jis guli ant kilimelio vietoj, o kai tik uzmiegam, persikrausto ant laisvos sofos ar fotelio.  Ryte, tik suskambus laikrodziui, vel lekia i vieta.
mūsų tai šunėkai lauke voljerus turi ir jame namą  ten ir miega
Musu vokieciu avigane miega po visus namus ir visur... bet tik ant zemes. Priklausomai nuo jos nuotaikos matyt...  Jei susipyksta su manim - ant grindu salia lovos vyro pusej, jei su juo - mano pusej, o jei draugauja su abiem - dazniausia ant savo kilimelio. Ta kilimeli nusitempia pagal poreiki - tai prie lango, tai prie musu lovos galo atvelka (uz tai gauna velniu ir tada vaidina auka, isizeidzia baisiausia, "nesisneka") ar dar kur nors namuose.... Jei karsta - miega prie zidinio. Kai buvo mazyte labai taikydavosi i lova isilipt pamiegot (tarkim mudu ryte i vonia praustis - ji greitai i musu lova susirango, o vos tik pamacius, kad bent kuris gryzta - greituteliai lekia lauk), bet po dresuotojo mokyklos baigesi visi neklausymai ir laipiojimai ant baldu, tai dabar turim  shunyte. Keista, kad jusu shuniukai guolius sukramto... musiske kazkaip nei vieno sukramcius ner, tik jai "susitrina" migis
| QUOTE (Noriu buti mama! @ 2004 09 09, 11:49) | Dole, taigi po to pamiegojimo tiek plauku lieka as nebezinau kaip su tuo kovoti, mes nupirkom toki pinta krepsi didziuli, tai isgrauze visa dabar nupirkom tokia minksta sunim skirta vieta, tai betvarkydama sau patalus isdraske visa nebezinau ka daryt, siaip su foteliu is padevetu liuks ideja, nes suo nenori suns vietoj gulet vis taikos i lova, ar foteli tai butu pats tas, tik kad interjera gadintu labai, o dar tie plaukai kuriu pilna toj vietoj kur miega Siap nesuprantu kaip jus miegat vienoj lovoj su dideliais sunim, gi nepatogu o be to nesvaru kazkaip |
Aš visiškai su tavim sutinku, dėl tų plaukų, tai man nervas ima. Mes nupirkom vis dėl to tokį kilimėlį iš Maksimos-viena pusė medžiaginė, o kitoj kailiukas toks dirbtinas-na jau dvi savaitės miega-dar sveikas tas kilimėlis, nežinau kiek ilgai. Kainavo 23lt. O dėl fotelio, mes kažkaip galvojom, kad odinis gal negadintų interjero  , koks tamsus.
Aa o tu manai odinis jiems tiktu??? Abejoju, jiems reikia komforto, zodziu jei salia stoves medziaga aptraukta sofkute i odini, salta foteli net neziures, patikek  , o i tuos kailiukus irgi dairiausi, bet itariu, pas mane greit butu isdraskyti, cia kaip saulegrazas lukstenti, ner ka veikt, kodel nepadraskyt kailiuko?
kasiopeja
2004 09 22, 15:13
| QUOTE (Noriu buti mama! @ 2004 09 22, 09:40) | o i tuos kailiukus irgi dairiausi, bet itariu, pas mane greit butu isdraskyti, cia kaip saulegrazas lukstenti, ner ka veikt, kodel nepadraskyt kailiuko? |
labai logiska isvada. Pas mus taip lovos uztiesalas buvo sudraskytas. Grazus buvo, "amzina jam atilsi"...  bet sieke grindis ir suo, rytais prabudes, kol mes dar miegam, po viena siula su tooooookiu pasimegavimu vis traukdavo, net sunku apsakyti. Uzkabingavo dantim viena siula ir taip letai letai, patenkintu patenkintu snukiu traukdavo. Kakla istiesdavo kaip zirafa, kiek tik gali, kad kuo ilgesni siula istraukti. O kai daug ju jau budavo istraukta, susukdavo i guza ir kramtydavo kaip kramtoske, chmok, chmok, chmok...
Realiste
2004 09 22, 20:57
| QUOTE (sauluke @ 2004 09 22, 16:08) | del plauku pirkom odini kampa-nelipa , plius kai glaustos , trinasi-plaukai nesikabina prie jo...taigi jau pasitaiko kads sveciai ir be baltu plauku iseina [/color] |
nejaugi su ne karto taip ir nestryktelejo ant to odinio kampo  na, maza kas gali nutikti, mes apie toki (odini) irgi galvojom, na, bent jau dermantinini, bet kai pagalvoju, ka is jo gali likti, kai suo savo naguciais uzkabins  ar atsistos
saugerda
2004 12 23, 11:33
Aš tai esu prieš,kad šuo miegotų vienoj lovoj su šuniu,juk jis laksto po lauką vistiek nėra labai švarus,o ant sofos kur niekas nemiega tegul lipa,tik ne ant patalynės.
Realiste
2004 12 23, 13:13
QUOTE(Budrevičienė Gerda @ 2004 12 23, 11:34) Aš tai esu prieš,kad šuo miegotų vienoj lovoj su šuniu,juk jis laksto po lauką vistiek nėra labai švarus,o ant sofos kur niekas nemiega tegul lipa,tik ne ant patalynės. gal pries, kad zmogus vienoj lovoj su suniu miegotu
Šypsena
2004 12 23, 13:49
Mano manymu, suns vieta yra ant zemes. Musu brangioji kad ir kaip nori ant lovos, bet neeee
kasiopeja
2004 12 23, 15:24
Man irgi nepriimtina, kai sunys buna "auksciau zemes". Neleisciau nei ant foteliu, nei ant sofkutes...  katinas - kitas reikalas. Jis gali miegoti, kur tuo metu upo turi. Nors ir ant lubu. Bet suo - grieztai tik ant zemes
Susiena
2004 12 23, 15:57
QUOTE(šilka @ 2004 09 06, 19:47) Ech, tie šunys lepūnėliai. Mes, ant baldų, ant kurių mes patys sėdim ir miegam, atpratinom nelipti, kai senus baldus pakeitėm naujais. Aš ir galvojau apie sėdmaišį, bet ji netilps  . Pasidalink patirtimi, kaip atpratinote?!  Aš tai jau praradau bet kokią viltį tai padaryti...  Mūsiškis šuo tai dar nespėji išeidamas durų uždaryti - jau ant lovos, kur minkšta.  O šiaip tai miega tokioje dėžėje prie radiatoriaus (jis lepūnų lepūnas), dėžeje minkštai paklota, bet jau irgi išdraskė... Mąstau Kalėdoms dovaną nupirkti guolį, bet gal ir vėl išdraskys? Mūsų šuo tai į kailiukus žiūri taip: laižo ir kandžioja tol, kol suplyšta!  Todėl namuose visi minkšti žaislai suslapstyti, nes jis alpsta!
Mano drauguzis labradoro retriveris turi savo viecike - kambaryje uz duru toks mygis paklotas - matrasiukas ir uztiesalas. Anksciau tai turejom namuose toki narva ir virbu specialiai sunims - toki nemaza - tilpdavo ten musiskis issitiesti. Laikydavom ji visada atidaryta ir ten budavo jo namuciai visada miegodavo tik ten ir jeigu kazko issigasdavo begdavo i savo namucius sleptis - ten jis jausdavosi labai saugus  Po to prisipirkom visokiu baldu ir narvui vietos nebeliko  tai dabar ir miega uz duryciu, bet ten jam irgi neblogai - tame kambaryje daugiau niekas nemiega, tai jisai ten karaliauja vienas Lovoje niekada nemiegojo, net ir nesiprase niekada
zebrina
2004 12 25, 18:09
Musu buldogiuke miega kartu lovoje  taip jau iprato ir turbut labai isizeistu jei dabar nei is sio nei is to neleistume  lova didele telpam visi trys tik tas uzklojinejimas uzknisa:100 kart per nakti-tai jai salta tai karsta  islenda o po to kasa per nugara su nagais -tipo uzklok.Taip ir vargstu 4 metus
Mūsų 50 kg sveriantis pitbulis miega su mumis. Lovoje. Po kaldra. Jis pajudina man ranką, kai sušala ir nori būti užklotas  Įpratome, rodos, kitaip ir būti negali.. Musu Ciuckis
Mano šunys miega visur kur tik nori, išskyrus lovas ir fotelius, ten gulėti jie ir nenori-sykį bandžiau įvilioti, tai aš jiems trugdau, per karšta
mano ciucia irgi miega lovoje  ir visai ji man nemaišo
Na mano šunys man nemaišo, nors lovoje gulėtų arba jie arba aš-turiu 4 vokiečių aviganius ir anglų buldogą, nes netilptume, čia aš jiems maišau  , bobiškai apsikabint, prisiglaust noriu, o jiems tada erdvės trūksta  , taigi lova dabar mano karalystė, p jie miega visur aplink
Indijaa
2005 04 09, 10:53
mano kaukazo aviganis miega prie lovos arba balkone, nes lovoj jam per karshta....
*Violeta*
2005 04 24, 12:27
Ir man iskilo šitas klausimas  po savaitės žadam parsivežt šuniuką namo  ir nežinau kur jam klot, bent jau nakčiai. Vistiek dar mažiukas 1,5 mėnesio. Pas mus labai šalta pakolkas  Gal naktį priimt i lovą  ar geriau visai nepratint
Tai juk šuo-jam šaltoka nebus-tik liūdnoka, o jei sykį paimsit, tai jau ir turėsit laqikyti nuolatos, šuniuką reikėtų nakčiai uždaryti kur nors atskirai, į kokį nors kambarėlį, kur jis atlikdamas savo gamtinius reikalus nelabai pakenks namų dangoms, idealu-narvas, kol dar turit laiko bandykit susirasti nusipirkti ar pasiskolinti, jis išsprendžia visas problemas, nes šuo tada turi savo vietą, o kai paliekamas vienas namie Jūs galite būti ramūs dėl savo namų daiktų sveikatos-liks sveiki nesudraskyti.
*Violeta*
2005 04 24, 15:45
ačiū už patarimus  o gal pirmom dienom tada tame pačiame kambaryje prie lovos paklot guoliuką jai  vistiek kitam kambary ji viena ko gero cyps, mergaitė dar maža tada ir ji nemiegos, ir man gaila bus  nežinau, nežinau
Žinoma, kad cyps, aš savo šunis visada stengiuosi laikyti šalia, jie miega man prie kojų, bet nakčiai mažiams vis vien tenka miegoti atskirai, būna kelios bemiegės naktys, kol jie išsiverkia, bet jeigu pas juos vaikščiot jie tą pat akimirką supranta, kad reikia klykti kuo galima garsiau, kad ateitų šeimininkas, o jau miegoti kur nori mano šunys gali tada, kai jau naktį ištveria nebepadarę.
savo kamputi ant kilimelio  is lovos jau nuo mazens krapstydavom ir dabar grieztai ne
mūsų šunaitė karaliauja atskiram kambary  dieną niekada nelipa ant sofos (kaip tvarkingas šunelis guli tik po stalu) bet vakare, kai tik visi išsiskirstom po savo kambarius tai girdim kaip ji tyliai tyliai lipa ant sofos  jei tik kuris praveriam duris iš karto greitai nušoka ir lenda po stalu mūsų šunaitė jau vyresnio amžiaus, juo labiau kambary ji karaliauja viena, tai labai sunku prižiūrėt, kad ant sofkutės neliptų
|
|