Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kūno kultūra
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4
Lina323
QUOTE(vicky @ 2006 08 26, 18:29)
Lina, aš Jūsų nesuprantu. Jūs norite, kad Jūsų dukra atliktų tai, kas paskirta programos? O kodėl neapsiriboti savo programa? Neapsiriboti savo kartele?
Iš esmės paaugliams yra labai svarbus pripažinimas iš kitų. Aš tą žinau. Dar labiau svarbu, ką pasakys bendraamžiai. Tačiau Jūs turite išmokinti dukrą suvokti, kad JI yra JI, ir JI neturi būti kaip VISI. VISI tai yra pilka masė. Dabar pilka masė nėra vertinama. Vertinamos tik individualybės.
Antra klausimo dalis. Paaiškinkite dukrai, kad svarbiau jos sveikata, o ne kūno k. pažymys. Išaiškinkite jai tai būtinai. Pati mačiusi, kaip klasiokės kai kurios gulėjo ant žemės po kroso, vos ne mirdavo ant žolės, bet užtat jos gaudavo dešimt balų. Nereikia persitempti.
Trečia klausimo dalis. Jūs gi nežinote, kokie iš tiesų yra normatyvai. Gal iš dukros nereikalaujami tikri normatyvai, o mokytojos nuosavi nomatyvai. Dar būdama moksleive pastebėjau, kad daug užduodamų pratimų buvo žalingų. Neminėsiu čia jų. Tačiau mane nustebino buvusios kūno k. mokytojos frazė:"aš visada norėjau, kad Jūs mergaitės pajustumėte krūvį, kad dribtumėte vieną kartą ant asvalto". Tai kad mokytojų įvairių būna.
*

Man visiskai tas pats ar ji atlieka tuos normatyvus ar ne, as ja didziuojuosi nes ji gabi mergaite mokslo srityje, deja jai to nepakanka ir kaip jai isaiskinti as jau nebeismanau jai 12 metu. Kaip pakeisti jos nuomone? Piktumas man ima ne delto kad ji neivykdo normatyvu, bet todel kad ji nesugeba su tuo susitaikyti. Aiskinau, kalbejau galybe kartu viskas nubega kaip vanduo nuo zasies, kokia kalba su ja kalbeti as neisivaizduoju. Jai labai svarbus pazimys jei ji gauna uz kuno kultura 6 as ja pagiriu kad ji saunuole, ji tada isizeidzia sako kad as is jos tyciojuosi, o as nesitycioju as tikrai del jos dziaugiuosi. Kaip ja ismokyti suvokti???
O kokie turi buti normatyvai as nezinau, zinau tik tiek kad tu kuriuos jai reikia atlikti ji nepajegi iveikti. Greiciausiai as niekam tikusi motina kad mano vaikas toks juk vaikai musu veidrodis cry.gif cry.gif cry.gif
Rela
QUOTE(Jurevaga @ 2006 08 25, 21:16)
4u.gif Puiku, kad atsirado tokia tema. Man visuomet buvo nesuprantami tie kvaili normatyvai, visiškai atbaidantys kai kuriuos  mokinius nuo sporto ir keliantys papildomo rūpesčio ir streso ir taip jau apkrautiems vaikams.Pasportuoti ir palakstyti be abejo sveika, bet kiekvieno galimybes yra tikrai labai skiūrtingos. Net ir profesionalūs sportininkai vienodai besitreniruodami pasiekia labai skirtingus rezultatus. Mokykloje sportavimas turėtų būti malonimas. Puiku jei būtų galima rinktis kelias sporto šakas. Arba kaip alternatyvą- šokius ar aerobiką. Iš mano mokyklinių prisiminimų vis iškyla toks atvejis, kai merginai vis nepavyko padaryti špagato  ir mokytojas priėjęs iš nugaros "lengvai" spustelėjo. Trūko kažkoks raumuo ir teko skubiai kviesti greitąją. O ta mergina buvo pakankamai rimtai sportuojanti. Manau, kad šią problemą reikėtų iškelti švietimo ministerijoje. Tėvams reikėtų būti labiau aktyviems šiuo klausimu.
*

As uz tai kad mokykloje galetu pasirinktis is keliu sporto saku 4u.gif ir kad vaikai sportuotu savo malonumui, o ne pazymiui 4u.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Lina323 @ 2006 08 26, 19:32)
O kokie turi buti normatyvai as nezinau, zinau tik tiek kad  tu kuriuos jai reikia atlikti ji nepajegi iveikti. Greiciausiai as niekam tikusi motina kad mano vaikas toks juk vaikai musu veidrodis  cry.gif  cry.gif  cry.gif
*

Na jau, tu puiki motina, nes sitaip rupiniesi savo dukrele, kitai i tai butu nusisvilpt. Auksciau nosi, svarbiausiai nepasiduoti. Butinai pasikalbek su psichologu, jei mergaite nenori nueik viena. Jis tikrai patars kaip toliau elgtis. Reikia meginti dar karta eiti pas mokytoja, jei ji tokia nesukalbama, nunesk saldainiu is karto suminkstes. Sekmes, mes tave palaikom 4u.gif
vicky
QUOTE(Lina323 @ 2006 08 26, 19:32)
Man visiskai tas pats ar ji atlieka tuos normatyvus ar ne, as ja didziuojuosi nes ji gabi mergaite mokslo srityje, deja jai to nepakanka ir kaip jai isaiskinti as jau nebeismanau jai 12 metu. Kaip pakeisti jos nuomone? Piktumas man ima ne delto kad ji neivykdo normatyvu, bet todel kad ji nesugeba su tuo susitaikyti. Aiskinau, kalbejau galybe kartu viskas nubega kaip vanduo nuo zasies, kokia kalba su ja kalbeti as neisivaizduoju. Jai labai svarbus pazimys jei ji gauna uz kuno kultura 6 as ja pagiriu kad ji saunuole, ji tada isizeidzia sako kad as is jos tyciojuosi, o as nesitycioju as tikrai del jos dziaugiuosi. Kaip ja ismokyti suvokti???
O kokie turi buti normatyvai as nezinau, zinau tik tiek kad  tu kuriuos jai reikia atlikti ji nepajegi iveikti. Greiciausiai as niekam tikusi motina kad mano vaikas toks juk vaikai musu veidrodis  cry.gif  cry.gif  cry.gif
*

Lina, Jūs esate motina ir todėl Jūs turite surasti argumentus. Todėl atsisėskite ir pagalvokite, kiekvienas žodis turi būti pasvertas. Tačiau atkreipiu Jūsų dėmesį į Jūsų paskytinį sakinį. Perskaitykite dar kartą. Galima manyti, kad Jums pačiai trūksta pasitikėjimo savimi. Tačiau tai tik prielaida.
Papildyta:
QUOTE(Rela @ 2006 08 26, 20:04)
As uz tai kad mokykloje galetu pasirinktis is keliu sporto saku 4u.gif ir kad vaikai sportuotu savo malonumui, o ne pazymiui 4u.gif  thumbup.gif
Papildyta:

Na jau, tu puiki motina, nes sitaip rupiniesi savo dukrele, kitai i tai butu nusisvilpt. Auksciau nosi, svarbiausiai nepasiduoti. Butinai pasikalbek su psichologu, jei mergaite nenori nueik viena. Jis tikrai patars kaip toliau elgtis. Reikia meginti dar karta eiti pas mokytoja, jei ji tokia nesukalbama, nunesk saldainiu is karto suminkstes. Sekmes, mes tave palaikom 4u.gif
*

Oj, na tik jau ne į prsichologą kreiptis. Rekia spręsti klausimą šeimoje, o ne nešti į viešumą.
Rela
QUOTE(vicky @ 2006 08 26, 20:18)
Oj, na tik jau ne į prsichologą kreiptis. Rekia spręsti klausimą šeimoje, o ne nešti į viešumą.
*

kokia cia viesuma, juk ne i laikrasti straipsnis rasomas. Susirge mes kreipiames i gydytoja, juk tada niekas nesako kad reikia problemas spresti seimoje, psichologas kaip zinoma yra sielos gydytojas ir jei iskyla kokiu nesklandumu sielos reikaluose, kreipiames i psichologa ir jokia cia viesuma.
Vėta
Lina 323, yra labai geras posakis: " Tik žvirbliai lekioja būriais, o ereliai skraido po vieną". Jis labai tinka prie bendros paauglių masės nepritampantiems paaugliams thumbup.gif. Daugiau optimizmo gyvenime ir Jums ir Jūsų dukrai. O tie nedideli nesklandumai pasimirš gyvenime susidūrus su tikromis kliūtimis. Gal dabar pasitaikantys sunkumai kaip tik užgrūdins Jūsų dukrą 4u.gif .
vicky
QUOTE(Rela @ 2006 08 26, 20:25)
kokia cia viesuma, juk ne i laikrasti straipsnis rasomas. Susirge mes kreipiames i gydytoja, juk tada niekas nesako kad reikia problemas spresti seimoje, psichologas kaip zinoma yra sielos gydytojas ir jei iskyla kokiu nesklandumu sielos reikaluose, kreipiames i psichologa ir jokia cia viesuma.
*

Linos dukra nėra psichinė ligonė, kad jai reikalingas būtų psichologas. Sielą išgydyti gali tik pats žmogus ir jokiu būdu ne psichologas. O jeigu dar paskirs vaistų, tai jau blogiau būti negali.
Apskritai žmogus turi būti harmoningas pats su savimi ir tik po to jis gali būti harmonijoje su aplinkiniais.
Rela
QUOTE(vicky @ 2006 08 26, 22:19)
Linos dukra nėra psichinė ligonė, kad jai reikalingas būtų psichologas. Sielą išgydyti gali tik pats žmogus ir jokiu būdu ne psichologas. O jeigu dar paskirs vaistų, tai jau blogiau būti negali.
Apskritai žmogus turi būti harmoningas pats su savimi ir tik po to jis gali būti harmonijoje su aplinkiniais.
*

psichologai psichiniu ligoniu negydo tuo labiau jie neskiria vaistu, nes tai psichiatru darbas. I psichologus kreipiames kai sunku atrasti tinkama sprendima del susiklosciuliu kebliu aplinkybiu. Kiekvienas zmogus yra individuolus ir jei kas tinka vinam gali visiskai netikti kitam.
Vėta
QUOTE(vicky @ 2006 08 26, 23:19)
*

Na dar to negirdėjau, kad psichologas gydytų psichines ligas schmoll.gif . Gal, prieš duodant patarimus, reikėtų geriau žinoti sąvokas schmoll.gif. Psichologas padeda žmogui suprasti save, pačiam ieškoti išeičių. Psichologas net konkrečių patarimų neduoda, tik nukreipia žmogų į apmąstymų ir teisingų sprendimų kelią.
vicky
QUOTE(Žemaika @ 2006 08 27, 14:02)
Na dar to negirdėjau, kad psichologas gydytų psichines ligas schmoll.gif . Gal, prieš duodant patarimus, reikėtų geriau žinoti sąvokas schmoll.gif. Psichologas padeda žmogui suprasti save, pačiam ieškoti išeičių. Psichologas net konkrečių patarimų neduoda, tik nukreipia žmogų į apmąstymų ir teisingų sprendimų kelią.
*

Žemaika, manau, pats žmogus turi mąstyti, o ne perkelti ant "svetimos" galvos. Ne psichologas, o žmogus geriausiai žino ko jam reikia. Bet nenorėčiau su Jumis ginčytis, Žemaika, gal Jūs iš tiesų galvojate, kad kas nors geriau žino už Jus, kaip Jums elgtis.
klopedija
Rela,2006 08 22, 08:43
labai saziningai nuo septiniu pradejo mokslus krimsti, tik per pirmus mokslo metus uzbaige ne viena, o tris klases, todel taip ir gavosi, taip jos fizinis brendimas atitinka amziu ir gabumu tam jokiu neturi  (...)  Mokytojai nieko papildomai neprisigalvoja, tik programa jai neikandama

O tai čia kaip? Pagal metus aukštesnėje klasėje mokosi?
Rela
QUOTE(klopedija @ 2006 08 27, 16:23)
O tai čia kaip? Pagal metus aukštesnėje klasėje mokosi?
*

Labai paprastai, septineriu pradejo lankyti pirma klase ir per vienus mokslo metus baige tris klases, astuoneriu jau ejo i ketvirta klase. Dabar eis i sesta klase, o meteliu teturi 10. Todel fizinis kruvis ir yra per sunkus, nes fizinis issivystimas tip top atitinka jos amziu.
Vėta
QUOTE(vicky @ 2006 08 27, 16:53)
Žemaika, manau, pats žmogus turi mąstyti, o ne perkelti ant "svetimos" galvos. Ne psichologas, o žmogus geriausiai žino ko jam reikia. Bet nenorėčiau su Jumis ginčytis, Žemaika, gal Jūs iš tiesų galvojate, kad kas nors geriau žino už Jus, kaip Jums elgtis.
*

Na, kol kas man dar neprireikė niekieno pagalbos sprendžiant savo problemas. Tačiau nemanau, jog yra gerai, kai jūs atbaidote žmones, sakydama, jog psichologas reikalingas tik psichiniams ligoniams. Psichologas yra tik patarėjas, kaip, beje, ir kunigas. 4u.gif
Rela
QUOTE(vicky @ 2006 08 27, 15:53)
*

Kokie mes kenkejai, mes viska perkeliame ant svetimu galvu blink.gif Kai susiduriame su nusikalteleis, tuoj pat kreipiames i policijos pareigunus, vietoje to kad patys imtume gaudyti tuos veltedzius. Kai iskyla teisiniu neaiskumu begame pas teisininkus, o juk galetume patys viska isiaiskinti ir priimti teisinga sprendima. Kai sustreikuoja automobilis, mum velgi prireikia svetimos rankos, tai ka mum reikstu atsidaryti kapota ir truputi pasikrapstyti, ne mes tuoj lendame autoservizo darbuotojams i akis. Kiek aplinkui bereikalingu darbuotoju,jei patys viska susitvarkytume, valstybe daugiau sutaupytu, galetu atleisti visus tarnautojus, bei valstybiniu istaigu darbuotojus. Nevalstybines firmos taip pat nebeturetu ka veikti ir mums kvepuoti butu lengviau. tongue.gif
klopedija
Rela,2006 08 27, 21:46
Dabar eis i sesta klase, o meteliu teturi 10. Todel fizinis kruvis ir yra per sunkus, nes fizinis issivystimas tip top atitinka jos amziu.

Nuo to ir reikėjo pradėti kalbėti. Tokie atvejai tikrai reti g.gif . Kūno k. mokytoja turėtų atsižvelgti į vaiko amžių, Jūs privalote to reikalauti. Galite trumpai suformuluoti problemą ir pateikti klausimą Švietimo ir mokslo ministerijai. O dar geriau parašyti laišką ir reikalauti atsakymo raštu. Šiame forume problemos neišspręsite. Sėkmės!
Rela
QUOTE(klopedija @ 2006 08 28, 16:18)
Nuo to ir reikėjo pradėti kalbėti. Tokie atvejai tikrai reti  g.gif . Kūno k. mokytoja turėtų atsižvelgti į vaiko amžių, Jūs privalote to reikalauti. Galite trumpai suformuluoti problemą ir pateikti klausimą Švietimo ir mokslo ministerijai.  O dar geriau parašyti laišką ir reikalauti atsakymo raštu. Šiame forume problemos neišspręsite. Sėkmės!
*

Aciu uz nuoroda, zinosiu kur uzduoti klausimus:4u: Del kuno kulturos eisiu pas mokytoja musiskis greiciausiai bus sukalbamesnis, atrodo gan tolerantiskas. Linos atvejis sudetingesnis jos dukros mokytoja uzsispyrusi.
Lina323
Sveikos mamytes, buvau su dukra poliklinikoje ir net prasyti nereikejo atleido nuo kroso ir sunkaus fizinio kruvio. Jai visada buvo sirdies uzesiai as del to net nesijaudinu nes jie isaugami. Butent del tos priezasties ir atleido smile.gif dabar dukra sportuoja issitrauke rieducius, dvirati pasirizusi bet kokia kaina sustipreti, manau viskas bus ok. Aciu visom uz palaikyma ir patarimus. Rela kaip tavo dukrytei?
tik drugelis
Norejau paklausti, ar atleidimas nuo fizinio ar didelio kruvio, kazkaip itakoja vaiko ivertinima, t.y. pazymus?
leonel
QUOTE(tik drugelis @ 2006 09 04, 20:43)
Norejau paklausti, ar atleidimas nuo fizinio ar didelio kruvio, kazkaip itakoja vaiko ivertinima, t.y. pazymus?
*

Kiek zinau, jei gauna parengiamaja (paruosiamaja) grupe, tai nuo tam tikru dalyku yra atleidziamas, priklausomai nuo kokios ligos gavo ir prie kai kuriu dalyku vertinimu pridedama po du balus berods, o spec. grupeje, tai sportuoji lengvai pagal galimybes, bet pazymiu neraso, tik iskaityta ar neiskaityta, kas priklauso nuo lankomumo. Bet tai galbut labiau galioja nuo 5 klases iki 12, kaip su pradinukais nezinau. smile.gif
Rela
QUOTE(Lina323 @ 2006 09 04, 16:13)
Sveikos mamytes, buvau su dukra poliklinikoje ir net prasyti nereikejo atleido nuo kroso ir sunkaus fizinio kruvio. Jai visada buvo sirdies uzesiai as del to net nesijaudinu nes jie isaugami. Butent del tos priezasties ir atleido smile.gif dabar dukra sportuoja issitrauke rieducius, dvirati pasirizusi bet kokia kaina sustipreti, manau viskas bus ok. Aciu visom uz palaikyma ir patarimus. Rela kaip tavo dukrytei?
*

Dziaugiuosi del tavosios smile.gif Mano iki sausio gavo visiska atleidima.
lyra
QUOTE(*ramunė* @ 2006 08 20, 16:53)
Nenuleisk rankų mirksiukas.gif
  Matau problema rimta ir ji daugiau psicholaginė nei,kad fizinė.Aš būdama tokioje situacijoje pirmiausia su dukra nueičiau pas gerą psichologą tik ne pas mokyklos socialinį darbuotoją tas tik tiek kad etatą užima(bent jau mūsų mokykloje)
  Jei nepavyks su psichologu tuomet eikite į mokyklą ir kalbėkite su klasės auklėtoja.O taip iš sveikos mergaitės padaryti ligonį už pinigus,na atleiskit,kažkas žiauraus.
  Čia kažkuri mama minėjo apie lengvatą nešiojantiems akinius.Taip lengvata yra,tačiau tik tiek ,kad mažesni fiziniai krūviai,bet pamokoje vaikai privalo dalyvauti verysad.gif
*

Iš tiesų, nereikia vaiko ligoniu daryti. Kaip ten bebūtų pasportuoti sveika. O dėl psichologinio spaudimo reik su auklėtoja ir mokyklos psichologe šnekėti. Be to, suprantu, kaip mama, nori duoti vaikui kas geriausia ir apsaugoti nuo visko, bet kartais tai tik žalos pridaro. Pasišnekėk, gal dukrytė šiek tiek simuliuoja. Bręstančios mergaitės kartais simuliuoja, nes gėdijasi apvalėjančių figūrų ir renkasi lendvesnį kelią. Nesakau, kad tai yra šiuo atveju, bet būna
Iks
O as taip ir likau nesupratusi, kam realiai reikalinga mokyklai pazyma apie vaiko sveikata. Neturiu nieko pries del profilaktinio moksleiviu sveikatos patikrinimo, bet esu suglumusi del itin formalaus poziurio i visa sita reikala. Tiesiogiai ir netiesiogiai buvo spaudziama sutempti pazymas ta pacia rugsejo pirmaja, to nepadariusiems tevams dar toli grazu iki 09-15 buvo adresuojamos visokios nemalonios uzuominos. Ir kagi. Maniske turi stipru daugini regos sutrikima, oftalmologas nurode, kad jai turi buti skirta specialioji kuno kulturos grupe. Pediatre tai uzfiksavo minetoje pazymoje. Buvau pas mokytoja konkreciau pasidometi, kas vis tik toji spec. grupe yra ir su kuo ji valgoma;)). Atsakymas: nieko ji nereiskia, ir apskritai, ko jie ten poliklinikoje rasineja tokias nesamones apie spec. grupes, lyg nezinodami, kad mokyklos seniai ju neorganizuoja ir pan., o musu konkreciu atveju, ka ji zinanti, gal reiketu koki pratima palengvinti, bet koki? Zodziu, nelabai kas paaiskejo. Keisciausia man toji uzuomina apie neva trenkta polikliniku darba. Juk toje pazymos formoje ir yra nurodytas punktas, kokia kuno kulturos grupe vaikui skirti: pagrindine, parengiamaja ar specialiaja. Nepanasu, kad poliklinikos darbuotojai skaitytu kazka nuo lubu. Juolab, kad toji spec. grupe siaip sau neskiriama, ja patvirtina dar ir kazkokia komisija [bent jau musu poliklinikoje]. Tad ir suku dabar galva, kur cia daugiau info prasimanius. Del kuno kulturos apskritai nenesioju jokio akmens uzantyje, manau, kad ji tikrai reikalingas ugdymo komponentas. Taciau noriu, kad mano vaikas butu visakeriopai saugus. As pati mokyklos laikais buvau nurasyta i spec. grupe, nepanasu, kad ir anuomet kas nors labai rimtai jas organizavo, nes man tai reiske kaip visiska atleidima nuo KK. Nemanau, kad tai gerai. Bet t.p. nemanau, kad galima taip lengva ranka nurasyti mediku rekomendacijas, juolab, kad musu atveju jos tikrai turi pagrinda.
leonel
QUOTE(Iks @ 2006 09 20, 06:53)
O  as  taip  ir  likau  nesupratusi,  kam  realiai  reikalinga  mokyklai  pazyma  apie  vaiko  sveikata.  Neturiu  nieko  pries  del  profilaktinio  moksleiviu  sveikatos  patikrinimo,  bet  esu  suglumusi  del  itin  formalaus  poziurio  i  visa  sita reikala.  Tiesiogiai  ir  netiesiogiai  buvo  spaudziama  sutempti  pazymas  ta  pacia  rugsejo  pirmaja,  to  nepadariusiems tevams  dar  toli  grazu  iki  09-15  buvo  adresuojamos  visokios  nemalonios  uzuominos.  Ir  kagi.  Maniske turi  stipru  daugini  regos  sutrikima,  oftalmologas  nurode,  kad  jai  turi  buti  skirta  specialioji  kuno  kulturos  grupe.  Pediatre  tai  uzfiksavo  minetoje  pazymoje.  Buvau  pas  mokytoja  konkreciau  pasidometi,  kas  vis  tik  toji  spec.  grupe  yra  ir  su  kuo  ji  valgoma;)).  Atsakymas:  nieko  ji  nereiskia,  ir  apskritai,  ko  jie  ten  poliklinikoje  rasineja tokias  nesamones  apie  spec.  grupes,  lyg  nezinodami,  kad  mokyklos  seniai  ju  neorganizuoja  ir  pan.,  o musu  konkreciu  atveju,  ka  ji  zinanti,  gal  reiketu  koki  pratima  palengvinti,  bet  koki?  Zodziu,  nelabai  kas  paaiskejo.  Keisciausia  man  toji  uzuomina  apie  neva  trenkta  polikliniku  darba.  Juk  toje  pazymos  formoje  ir  yra  nurodytas  punktas,  kokia  kuno  kulturos  grupe  vaikui  skirti:  pagrindine,  parengiamaja  ar  specialiaja.  Nepanasu,  kad  poliklinikos  darbuotojai  skaitytu  kazka  nuo  lubu.  Juolab,  kad  toji  spec.  grupe  siaip  sau  neskiriama,  ja  patvirtina  dar  ir  kazkokia  komisija  [bent  jau  musu  poliklinikoje].  Tad  ir  suku  dabar  galva,  kur  cia  daugiau  info  prasimanius.  Del  kuno  kulturos  apskritai  nenesioju  jokio  akmens  uzantyje,  manau,  kad  ji  tikrai  reikalingas  ugdymo  komponentas.  Taciau  noriu,  kad  mano  vaikas  butu  visakeriopai  saugus.  As  pati  mokyklos  laikais  buvau  nurasyta  i  spec.  grupe,  nepanasu,  kad  ir  anuomet  kas  nors  labai  rimtai  jas  organizavo,  nes  man  tai  reiske  kaip  visiska  atleidima  nuo  KK.  Nemanau,  kad tai gerai.  Bet  t.p.  nemanau,  kad  galima taip  lengva  ranka  nurasyti  mediku  rekomendacijas,  juolab,  kad  musu  atveju  jos  tikrai  turi  pagrinda.
*

Sutinku visiskai su tavo nuomone. As asmeniskai galvoju, kad tokiu atveju cia mokytojas ir mokykla kalta, juk jei paskirta ta spec. grupe, tai vadinasi ji reikalinga vaikui ir pilnas kruvis gali labai pakenkti sveikatai. Spec. grupes pamokoms turi buti skiriamas atskiras laikas ir papildomas etatas mokytojui, kuris ja ves. O papilomas etatas-tai jau pinigai ir t.t., ta visa biurokratija. O jei spec. grupe sportuoja su visa grupe, tai mokytojas tiesiog numoja ranka ir nedirba su vienais-viena programa, su kitais-kita.
Tikrai nesiulau rizikuoti vaikelio sveikata. Tik va kaip nugaleti ta biurokratija ir isreikalauti, tai, kas priklauso, niekaip negaliu sugalvoti.
Laikykites, sekmes tau ir tavo vaikui... ax.gif
klopedija
leo11,2006 09 20, 08:06
tokiu atveju cia mokytojas ir mokykla kalta, juk jei paskirta ta spec. grupe, tai vadinasi ji reikalinga vaikui ir pilnas kruvis gali labai pakenkti sveikatai.

Be abejonės!

kaip nugaleti ta biurokratija ir isreikalauti, tai, kas priklauso, niekaip negaliu sugalvoti.

Pasikartosiu: klauskite švietimo ir mokslo ministerijos internetu, o geriausiai - siųskite registruotą laišką ir reikalaukite raštiško atsakymo, kuriuo galėsite remtis, kilus konfliktui ar pan.

Veikia nemokamas Švietimo informacijos telefonas 8 800 10118. Neteko juo naudotis, tačiau skelbiama, kad galima pateikti visus su švietimu susijusiu klausimus.

Aišku, geriausiai būtų tokius dalykus išsiaiškinti vietoje, kad nekiltų kokių represijų prieš vaiką, nereiktų keisti mokyklos.
Beje, aš pati dėl nestiprios trumparegystės visada buvau nepagrindinėje grupėje, tačiau visiems (ir man pačiai doh.gif ) buvo "dzin", buvau fiziškai viena stipriausių klasėje. O klasiokė su stipresniu regos sutrikimu kūno kultūros pamokoje nusivertė nuo buomo...
Bitch_Intriguer
Šiaip jau, kūno kultūra mokyklose - nieko gero. Daugelyje mokyklų per kūno kultūros pamokas daromi pratimai yra įtraukti į draudžiamų pratimų sąrašą. Pvz: Lanko sukimas, atsilenkimai laikui, atsispaudimai laikui, šuoliai visokiausi - į tolį ir į aukštį, beje, kad ir mankšta vaikščiojant ir visaip sukiojant rankas ( galima lengvai patemtpi ir išjudinti sąnarius), atsilenkimai, atsispaudimai ir visoki šuoliai - galima susižeisti stuburą, kojas. Lanko sukimas - gali išjudinti stuburo slankstelius. Visiem šiem pratimam reikia specialaus pasiruošimo, specialių treniruočių. O koks gali būti pasiruošimas jei kūno kultūra vyksta 1-2 kartus per savaitę a?
Ir šiaip yra daugiau tų draudžiamų pratimų, bet sąrašo neturiu, o pamenu tik šituos....
Atogrąža
QUOTE(Simulcika @ 2006 10 17, 23:57)
Šiaip jau, kūno kultūra mokyklose - nieko gero. Daugelyje mokyklų per kūno kultūros pamokas daromi pratimai yra įtraukti į draudžiamų pratimų sąrašą.  mankšta vaikščiojant ir visaip sukiojant rankas ( galima lengvai patemtpi ir išjudinti sąnarius), atsilenkimai, atsispaudimai ir visoki šuoliai - galima susižeisti stuburą, kojas. Lanko sukimas - gali išjudinti stuburo slankstelius. Visiem šiem pratimam reikia specialaus pasiruošimo, specialių treniruočių. O koks gali būti pasiruošimas jei kūno kultūra vyksta 1-2 kartus per savaitę a?
Ir šiaip yra daugiau tų draudžiamų pratimų, bet sąrašo neturiu, o pamenu tik šituos....
*

sutinku, kad vis dar yra pratimų, įtrauktų į draudžiamą sąrašą, bet ,,vaikšioti sukiojant rankas"- jums pačiai tai nejuokinga? Tam nereikia jokios fizinės kultūros pamokų, bijokim eidami ir draugui energingiau pamoti - petį išsinarinsime doh.gif ,,atsilenkimai, atsispaudimai ir visoki šuoliai - galima susižeisti stuburą, kojas. Lanko sukimas - gali išjudinti stuburo slankstelius" - stuburo slankstelius galima išsijudinti ir sėdint ant klozeto pasisukus nuleisti vandenį (atsiprašau), bet jei nejudinsime stuburo slankstelių po savaitės iš lovos neišlipsime. biggrin.gif
Jūs teisi, visi pratimai turi būti daromi pagal taisykles kiekvienai pratimų grupei. Ir BŪTINAS apšilimas, nes būtent neįšilę raumenys blogai laiko sąnarius ir patys traumuojasi. Bet nesilenkti, nesisukti, nejudėti tokiame amžiuje doh.gif Kaip tas vaikas gyvens po 30m?
Temos autorė rado teisingą išeitį ir teisingai suprato, kad fizinio pamokų reikia, nors ir mažesniais krūviais, kaip ir riedučių ar dviračio (o juk tai pavojingiau, nei sukti lanką hihihi.gif ).
o į klausimą ,,Koks gali būti pasiruošimas jei kūno kultūra vyksta 1-2 kartus per savaitę a? " jums kiekvienas bent kiek sportuojantis atsakys, kad 2 kartų per savaitę visai pakanka, kad palaikyti turimą fizinę formą ir įpratinti kūną prie vieno ar kito pratimo. O vat jei norite tą formą pagerinti reikia judėti papildomai (riedučiai, šokinėjimas per gumą, gaudynės, sūpynės, dviratis. Galų gale, ne važiuokime mašina, o eikime kelias stoteles pėščiom, grybaukime, eikime į žygius su vaikais doh.gif ). Juk tam vaikui dar daug metų reikės tuo silpnučiu kūnu ir neišvystytu raumenynu naudotis, kiek jis atlaikys? Juk nelaikant raumenims net vidaus organai iš vietos pasilenka, susistumia, normaliai funkcionuoti nebegali...

Minėta mergaitė tiesiog užsisėdėjusi ir problemos, kaip kažkas minėjo, labiau psichologinės (nepritapimo baimė, nesaugumo jausmas - iš čia - menka savivertė). Bet, kaip supratau, ledai jau juda smile.gif
Sėkmės, Lina, tau ir tavo dukružei 4u.gif Ir svarbiausia - sveikatos. Ir fizinės ir dvasinės 4u.gif Nes su smegenim (jei spręst pagal gabumus mokslui) tikrai viskas tvarkoj biggrin.gif

P.s. padrąsinimui: draugės 9-metis sūnus (normalaus svorio berniukas, labai gabus matematikai ir ne tik) negalėjo net nuo suoliuko žemėn nušokti. Pamatytumėt, kaip jis, mamos iniciatyva, žaidė krepšinį, kai jam sukako 12m. thumbup.gif Dabar jau baigia gimnaziją, pirmūnas. Paprastai, gabūs mokslam vaikai turi daug valios, tik reikia stengtis ją visapusiškai išnaudoti mirksiukas.gif
Bitch_Intriguer
as tik pasakiau ka zinau. siaip dar butu nieko, jei kuno kultura nebutu vertinama pazymiais. nesakau kad visur taip yra, bet dar daug kur yra. karoce siaip noriu miegoti ir nesiginciju. bet nueikit per fizinio pamokas pasiziuret ka jusu vaikuciai daro. ir siaip daznas atvejis - mokytojas vos pilva panesa ir kojas pavelka, o vaikam komanduoja ir mustruoja juos: lakstykit, gyviau, etc. nesvarbu kad ir kartais sona ima skaudet nuo lakstymo ir pan.
O tie pratimai kur isvardinti tikrai gali pakenkti sanariams. pati esu sportuojanti, pakankamai gerai sutariu su trenere, tai papasakoja man jinai.
Atogrąža
QUOTE(Simulcika @ 2006 10 20, 23:58)
siaip dar butu nieko, jei kuno kultura nebutu vertinama pazymiais. 

Ir siaip daznas atvejis - mokytojas vos pilva panesa ir kojas pavelka, o vaikam komanduoja ir mustruoja juos: lakstykit, gyviau, etc. nesvarbu kad ir kartais sona ima skaudet nuo lakstymo ir pan.
*

sutinku, tikrai neturi būti vertinama paymiais drinks_cheers.gif

Koks mokytojas, storas, ar plonas - nesvarbu, kūno kultūros pamokos ne jam, o mokiniams skirtos. Tai ne jis turi bėgioti, šuoliuoti ar laipioti; jis turi patarti, padrąsinti, padėti ir aišku reikalauti to, ko ir iš jo reikalauja mokymo programa. Beje, juk turbūt visi yra matę storulių darančių ,,špagatus" ir ,,tiltelius", bei sukinius ant skersinių (bent jau per TV). Juk svarbu, ne kad būtų grožio etalonas (kaip manekenas), o diegtų aktyvų, sveiką gyvenimo būdą ir, pageidautina, rodytų to pavyzdį (nerūkytų, nekimštų bandelių mokinių akivaizdoje) lotuliukas.gif
Bitch_Intriguer
QUOTE(Atogrąža @ 2006 10 21, 15:04)
sutinku, tikrai neturi būti vertinama paymiais drinks_cheers.gif

Koks mokytojas, storas, ar plonas - nesvarbu, kūno kultūros pamokos  ne jam, o mokiniams skirtos. Tai ne jis turi bėgioti, šuoliuoti ar laipioti; jis turi patarti, padrąsinti, padėti  ir aišku reikalauti to, ko ir iš jo reikalauja mokymo programa. Beje, juk turbūt visi yra matę storulių darančių ,,špagatus" ir ,,tiltelius", bei sukinius ant skersinių (bent jau per TV). Juk svarbu, ne kad būtų grožio etalonas (kaip manekenas), o diegtų aktyvų, sveiką  gyvenimo būdą ir, pageidautina, rodytų to pavyzdį (nerūkytų, nekimštų bandelių mokinių akivaizdoje)  lotuliukas.gif
*

Ne apie grožio etalonus kalbama, bet apie pavyzdį vaikučiams. Ir tuo pasakymu - vos pilva bepaneša - nu nieko nedaro, vaikšto kaip povas pasipūtęs ir komanduoja, o tokių tikrai daug. Ir galvoja vaikai paskui - mes tai turim lakstyt, o mokytojas/mokytoja arba sedi arba vaikstinėja, net nesivargina parodyt kaip ką daryti. Nu man šiaip yra baisu, nes kiek žinau daug kur, oi dar daug kur taip.
P.S cituoju:
juk turbūt visi yra matę storulių darančių ,,špagatus" ir ,,tiltelius", bei sukinius ant skersinių (bent jau per TV). Juk svarbu, ne kad būtų grožio etalonas (kaip manekenas), o diegtų aktyvų, sveiką  gyvenimo būdą ir, pageidautina, rodytų to pavyzdį
nu man nesiriša storas žmogus ir sveikas gyvenimo būdas. Nu niekaip g.gif
O dėl pavyzdžio rodymo ir šiaip tvarkos mokykloje - laukit dar kokiu 10-15 metelių šito rolleyes.gif
norute
sutinku su simulcika. Jus tikrai viena karta nueikit paziuret ka jusu vaikai daro. Pas mus jau buvo smegenu sutrenkimas, luzusi koja, ir apalpimas, neminint kiekviena kart vis atsirandanciu melyniu, todel nieko keisto, jei vaikai nevisai nori eiti i sias pamokas...
Eilina
o man tai nepatinka, tai, kad po kuno kulturos pamoku suprakaitave turi sedeti, gerai, kai dar pradinokai, tai prakaitas dar bekvapis, o kaip jaustis paaugliams.
o kurioje mokykloje isskyrus privacias matet dusus, ar kad is ju karstas vanduo begtu... apsvieskit, kur tokia mokykla Kaune, eisiu pasiziuret.... cool.gif
cipliukas
Man irgi patiktų, jei fizinis lavinimas nebūtų vertinamas pažymiais. Ir kad fizinio pamokos būtų paskutinės. Klasėje sėdėti suprakaitavusiems doh.gif
Atogrąža
QUOTE(cipliukas @ 2006 10 24, 13:24)
Man irgi patiktų, jei fizinis lavinimas nebūtų vertinamas pažymiais.  Ir kad fizinio pamokos būtų paskutinės. Klasėje sėdėti suprakaitavusiems  doh.gif
*

drinks_cheers.gif va, čia sutinku 100 %
N.E.D.A
QUOTE(Atogrąža @ 2006 10 26, 02:35)
*

ir as 100 procentu sutinku drinks_cheers.gif o juolab kad manoji greitai sila tai gerai kad fizinis paskutine pamoka ax.gif bet namo kaip po duso parina doh.gif baisu doh.gif
NA O KAIP JUMS TOKS FAKTAS kad dukra /6kl./ sake kad kartais joms pries fizini reikia persirenginet su 5 klases mergaitem g.gif nu atrodo kas cia tokio bet vistiek gi kazkaip nejauku . pries savo klase dar tiek to ir tai doh.gif bet pries kita g.gif
Papildyta:
QUOTE(cipliukas @ 2006 10 24, 14:24)
Man irgi patiktų, jei fizinis lavinimas nebūtų vertinamas pažymiais.  Ir kad fizinio pamokos būtų paskutinės. Klasėje sėdėti suprakaitavusiems  doh.gif
*

maniskei paskutines fizinio o drauges mergaitei septintokei pirmadienias PIRMOJI PAMOKA FIZINIS doh.gif doh.gif doh.gif
Alacka
Man tai nepatinka tai kad po kuno kulturos pamoku vaikai suprakaitave turi sedeti. Jie ten laksto,zaidzia,o paskui visi slapi sedi per kitas pamokas,o juk buna kad kuno kulturos pamoka paskutine,tai tas vaikas suprakaitaves taip ir eina namo. O paskui ir ligos visokios. doh.gif verysad.gif
Britvute
QUOTE(N.E.D.A @ 2007 01 22, 17:24)
kad dukra /6kl./ sake kad kartais joms pries fizini reikia persirenginet su 5 klases mergaitem  g.gif  nu atrodo kas cia tokio bet vistiek gi kazkaip nejauku . pries savo klase dar tiek to ir tai  doh.gif  bet pries kita  g.gif

Nesuprantu kas cia nejaukaus schmoll.gif Papludimyje gi apsinuogina iki maudomo,tai kokios cia problemos g.gif
Ir aplamai tie vaikai butu nesuprakaitave jeigu tevai vaikams idiegtu,kad sportine apranga viso labo tai ne tie patys dzinsai ar megztukas ,su kuriais sedi pamokose cool.gif
12 sumasto nesidet sportines aprangos,tai ka cia bekalbet apie jaunesniu klasiu moksleivius.
Alacka
QUOTE(Britvute @ 2007 01 22, 22:57)
Nesuprantu kas cia nejaukaus schmoll.gif Papludimyje gi apsinuogina iki maudomo,tai kokios cia problemos g.gif
Ir aplamai tie vaikai butu nesuprakaitave jeigu tevai vaikams idiegtu,kad sportine apranga viso labo tai ne tie patys dzinsai ar megztukas ,su kuriais sedi pamokose cool.gif
12 sumasto nesidet sportines aprangos,tai ka cia bekalbet apie jaunesniu klasiu moksleivius.
*

Del prakaitavimo. Tai visi klaseje turi sportine apranga. Bet as ne apie tai. Per kuno kultura jie daug zaidzia,laksto. Tai ateina po kuno kulturos dauguma slapi,isprakaitave. Maciau pati neviena karta,kad net galva buvo kaip po duso. Na ir sedek paskui per pamokas. Gerai kai dar nepaskutine pamoka,o jei paskutine,tai ir eina vaikai namo,is cia ir ligos. doh.gif As visada vaikam sakau kad per kuno kultura smarkiai nelakstytu,kad nesuprakaituoti. smile.gif
Pinke
QUOTE(Alacka @ 2007 01 23, 09:55)
Del prakaitavimo. Tai visi klaseje turi sportine apranga. Bet as ne apie tai. Per kuno kultura jie daug zaidzia,laksto. Tai ateina po kuno kulturos dauguma slapi,isprakaitave. Maciau pati neviena karta,kad net galva buvo kaip po duso. Na ir sedek paskui per pamokas. Gerai kai dar nepaskutine pamoka,o jei paskutine,tai ir eina vaikai namo,is cia ir ligos.  doh.gif  As visada vaikam sakau kad per kuno kultura smarkiai nelakstytu,kad nesuprakaituoti.  smile.gif
*

VA VA SUTINKU biggrin.gif kaip jau sakiau AS N.E.D.A. varda pakeiciau tai dabar labai su tavim sutinku tik va kaip nesusilti doh.gif nezinau nei laksto labai ten nei ka vistiek susyla doh.gif
Kelsey
QUOTE(cipliukas @ 2006 10 24, 12:24)
*

QUOTE(Atogrąža @ 2006 10 26, 00:35)
*

jei pradinukams - viskas gerai, bet 7-12klasiu vaikai is paskutines kuno kulturos dazniausiai bega smile.gif Taip pat ir tokiu pamoku kaip muzika, daile, choreografija, technologija.

QUOTE(elina @ 2006 10 23, 20:29)
o kurioje mokykloje isskyrus privacias matet dusus, ar kad is ju karstas vanduo begtu... apsvieskit, kur tokia mokykla Kaune, eisiu pasiziuret....  cool.gif
*

mano mokykloje, kurioje mokiausi, budavo dusas [mokykla paprasta, neprivati, Vilniaus mieste]. Rubineje budavo atskiras dusu kambariukas, bet uzrakintas - neieisi kada nori sad.gif Ileisdavo tik kai budavo kokios tarpmokyklines varzybos.
Daniela.
as tai kuno kulturos nekenciu... schmoll.gif galima sakyt naudojuos tuo kad man spec grupe ax.gif nervuoja kai salej kamuoliai skrenda vis, nekarta traumu gavau su tais kamuoliais.. doh.gif klasiokai nesisaipo, bet va klasiokes kai kurios tai saipos.. unsure.gif stengiuos nekreipt demesio , kazka sumurmu ir toliau jos zaidzia, o as ant suoliuko... unsure.gif ir taip kasmet.. doh.gif
Ruttaa
man kuno kultura nepatinka. Rubinej persirenginejam su kita klase, bet tos klases ir berniukai, ir mergaites baisus doh.gif Viena karta per savaite rengiasi triju klasiu mergaites rubineje, tai vietos beveik nebuna ax.gif Saleje reikia saugotis, kad i galva is kokio nors kamuolio negauti ar dar is ko nors unsure.gif Man kuno k. yra trecia pamoka, tai likusias pamokas turi suprakaitaves sedeti schmoll.gif
Panelė_Monika*
Dukterėčiai mano panaši problema doh.gif Tai sėdi ant suoliuko per visą pamoką ir gauna 2 blink.gif Gadina savo pusmetį doh.gif doh.gif doh.gif Nes nemoka to ar to unsure.gif O dėl pasišaipymo tai pas ją klasei nėra to, nors tiek blink.gif Bet va vis tiek nedaro. Arba vieną kartą gavo į galvą su tinklinio kamuoliu netyčia, tai iš vis blink.gif Penktadieniai mat jai 1 kūno k. tai kai tėvai darbe, neina į 1 pamoką doh.gif Nes tėvai neleidžia šeip sau praleidinėti pamokų rolleyes.gif

O ką čia patarus unsure.gif Gal tikrai reiktų gydytojos paprašyti, gal pasigailės toji gydytoja ir atleis blush2.gif Arba su mokytoja reiktų šnekėti drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(skaute @ 2009 05 09, 12:14)
as tai kuno kulturos nekenciu... schmoll.gif  galima sakyt naudojuos tuo kad man spec grupe  ax.gif  nervuoja kai salej kamuoliai skrenda vis, nekarta traumu gavau su tais kamuoliais.. doh.gif  klasiokai nesisaipo, bet va klasiokes kai kurios tai saipos..  unsure.gif  stengiuos nekreipt demesio , kazka sumurmu ir toliau jos zaidzia, o as ant suoliuko...  unsure.gif  ir taip kasmet..  doh.gif
*

QUOTE(Ruttaa @ 2009 05 09, 14:15)
man kuno kultura nepatinka. Rubinej persirenginejam su kita klase, bet tos klases ir berniukai, ir mergaites baisus  doh.gif Viena karta per savaite rengiasi triju klasiu mergaites rubineje, tai vietos beveik nebuna  ax.gif  Saleje reikia saugotis, kad i galva is kokio nors kamuolio negauti ar dar is ko nors  unsure.gif  Man kuno k. yra trecia pamoka, tai likusias pamokas turi suprakaitaves sedeti  schmoll.gif
*

Ech mergytės doh.gif smile.gif Man ir nelabai patiko kūno kultūra, bet už tat kai pradėjau tinklinį lankyti viskas pasikeitė, pasidariau sportiškesnė ir kūno kultūra man buvo niekai bigsmile.gif O kad smirdi - tai suprantu unsure.gif Plius labai troškina, karšta klasei sėdėt, o kartais ir persirengt spėju nespėjat laiku?! blink.gif
sena niekšė
QUOTE(Britvute @ 2007 01 22, 22:57)
*

kas nejaukaus? pas mus mokykloj bernai ištisai duris daužydavo ir lįsdavo, o ir pačios mergos nevengdavo pakomentuot "oi kokie pas tave triūsikai -- su širdelėm, kiba įsimylėjus".
o dėl ėjimo į dušus, tai kiek prisimenu, kad paleisdavo penkias minutes prieš baigiantis pamokai, o per pertrauką jau kita klasė pradėdavo grūstis. kokie dar dušai doh.gif
tikrai nemėgau fizinio, nes būdavo bardakas ir visokios nesąmonės tiktais.
Panelė_Monika*
QUOTE(sena niekšė @ 2009 05 14, 00:50)
kas nejaukaus? pas mus mokykloj bernai ištisai duris daužydavo ir lįsdavo, o ir pačios mergos nevengdavo pakomentuot "oi kokie pas tave triūsikai -- su širdelėm, kiba įsimylėjus".
o dėl ėjimo į dušus, tai kiek prisimenu, kad paleisdavo penkias minutes prieš baigiantis pamokai, o per pertrauką jau kita klasė pradėdavo grūstis. kokie dar dušai  doh.gif
tikrai nemėgau fizinio, nes būdavo bardakas ir visokios nesąmonės tiktais.
*

drinks_cheers.gif
Jollyk
o as megau kunokultura,nes mes ir tiklini zaisdavome ir siaip labai normalios salygos persirengti buvo...dusas buvo,tik laiko neuztekdavo rolleyes.gif
gintareslau
QUOTE(Lina323 @ 2006 08 20, 21:08)
Apie aerobika as taip pat galvojau, nors ji ir nemegsta judriu sokiu, greitai pavargsta,jei pabandytume gal kas iseitu. I muzika per daug ideta, ji pasiekusi geru rezultatu dukra nei uz ka nesutiks jos mainyti, grodama ji atgauna dvasine pusiausvyra.
Papildyta:

Bandysiu viena leisti, nes darbas suryja visa mano laika paciai neiseis.
Papildyta:

Noreciau kad vyras pakalbetu, bet tai neimanoma is anapilio dar niekas nesugrizo verysad.gif Tad ir kovojame tik dviese. Pazymos uz dyka tikrai neduos nes mergaite juk sveika, nors ir nesinori sveikam vaikui pripaisyti ligu kad Dievulis nepakorotu bet as jau bet kam pasiryzusi kad tik rezultatai butu. Tik nezinau nei kur nei kaip. kuno kulturos saskaita prikalbeciau kad koius aerobikos uzseimimus lankytu kad raumenys visai nesunyktu, gal kiek sutvirtetu ir veliau galetu mokykloje sportuoti.
*

dumb
Darau dažnai. Duoda mums vieną kartą į mėnėsį pasiimti 'laisvą dieną', kai sergam. O dėl persirenginėjimo, tai pf. Niekada nebuvo kilus mintis dėl nejaukumo. Dušai pas mus yra, bet jais niekas nesinaudoja, nes nėr kada. Galėtų būt paskutinė pamoka, kad nesedėt pamokose priprakaitavus doh.gif
Daniela.
QUOTE(Simulcika @ 2006 10 17, 23:57)
Šiaip jau, kūno kultūra mokyklose - nieko gero. Daugelyje mokyklų per kūno kultūros pamokas daromi pratimai yra įtraukti į draudžiamų pratimų sąrašą. Pvz: Lanko sukimas, atsilenkimai laikui, atsispaudimai laikui, šuoliai visokiausi - į tolį ir į aukštį, beje, kad ir mankšta vaikščiojant ir visaip sukiojant rankas ( galima lengvai patemtpi ir išjudinti sąnarius), atsilenkimai, atsispaudimai ir visoki šuoliai - galima susižeisti stuburą, kojas. Lanko sukimas - gali išjudinti stuburo slankstelius. Visiem šiem pratimam reikia specialaus pasiruošimo, specialių treniruočių. O koks gali būti pasiruošimas jei kūno kultūra vyksta 1-2 kartus per savaitę a?
*

cia rimtai?? blink.gif pas mus visi siti isvardinti yra blink.gif doh.gif
Padrushkyte
QUOTE(~~~girl dis@ppe@red~~~ @ 2009 11 14, 21:54)
cia rimtai??  blink.gif  pas mus visi siti isvardinti yra  blink.gif  doh.gif
*

Pas mus ir blink.gif
Ruttaa
QUOTE(~~~girl dis@ppe@red~~~ @ 2009 11 14, 20:54)
cia rimtai??  blink.gif  pas mus visi siti isvardinti yra  blink.gif  doh.gif
*

Aha, pas mus irgi rolleyes.gif

Praeitais metais as per kuno k. labai stipriai sanari kojos pasitempiau, koja sugipsavo. O dariau paprastus pratimu su tokiu siek tiek sunkesniu kamuoliu unsure.gif
Daniela.
QUOTE(Ruttaa @ 2009 11 14, 21:39)
Aha, pas mus irgi  rolleyes.gif

Praeitais metais as per kuno k. labai stipriai sanari kojos pasitempiau, koja sugipsavo. O dariau paprastus pratimu su tokiu siek tiek sunkesniu kamuoliu  unsure.gif
*

as tai kazkuriais metais per kuno kult sedejau ant suoliuko, nzn ko istiesiau pirstus ir krepsinio kamuolys trenke i juos... doh.gif doh.gif pirstai-melyni, vos neluze, nejo sulenkt, o tadien po pam buvo ziburelis... doh.gif tai visa zibureli nebuvau, buvau lbj susinervavus (tada kai trenke i pirstus tai labai labai nosis kraujuot pradejo doh.gif verysad.gif ) doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.