Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Linų sėmenų aliejus
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3
mucka
Gavau šviežio ekologiško linų sėmenų aliejaus ax.gif Kur jį sunaudoti? Kol kas pilu tik į burokėlių sriubą, užpilam raugintus kopūstus ir pan. Kiek žinau jis greitai genda, tad reikėtų daugiau idėjų kaip jį naudoti ax.gif
Anka
Aš kartais dukrai jo į košę pilu, ar jame kepu blynus, kiaušinienę, duoną, bet man ir vyrui jis nelabai skanus, keičia maisto skonį, tai nevartojam, o dukra nesipriešina ir žinau, kad jame sveika kept, tai jai ir gaminu.
kutvela
man semenu aliejus labai skanu ant silkutes su svoguniukais uzpiltas. o kad labai greit neapkarstu reikia laikyt alieju saldymo kameroj. 4u.gif smile.gif
mucka
QUOTE(Anka @ 2006 08 21, 20:47)
Aš kartais dukrai jo į košę pilu, ar jame kepu blynus, kiaušinienę, duoną, bet man ir vyrui jis nelabai skanus, keičia maisto skonį, tai nevartojam, o dukra nesipriešina ir žinau, kad jame sveika kept, tai jai ir gaminu.
*

vaikas mano irgi noriai valgo košes su šituo aliejum 4u.gif
QUOTE(kutvela @ 2006 08 22, 10:23)
*man semenu aliejus labai skanu ant silkutes su svoguniukais uzpiltas. o
*kad labai greit neapkarstu reikia laikyt alieju saldymo kameroj. 4u.gif smile.gif
*

*bandysiu pilt šiandien, žiūrėsim kas gausis
* blink.gif geras, nežinojau 4u.gif
Marzde
Geriausiai tiesiog gryną gerti po šaukštą tris kartus per dieną. Labai daug vitaminų turi. Ir plaukams kaukės labai geros.
Neperseniausiai žiūrėjau laidą apie šinšilų augintojus. Jie augina šinšilas kailiniams, tai sakė, jog jų šinšilų kailis labai gyriamas ir gerai superkamas, o dėl to labai prisideda sėmenų aliejus.
Jei per dieną gert po daugiau šaukštų, tai išvaro akmenis iš inkstų ir dar daugybę gėrio sėmenų aliejus daro. Pasidomėkit konkrečiau kiek nuo kokios ligos vartot.
ambre
Mes ji irgi naudojam.Bet ji rekomenduojama vartoti tik saltiems patiekalams, kepti negerai su juo.
As su juo dazniausiai darau uzpila salotoms( su citrinos sultimis ir prieskoniais), vyras geria po sauksta ji viena...Siaip labai sveika zmonems , turintiems skrandzio problemu, be to Omega 3 riebalu rugsties didelis kiekis(kaip zuvu taukuose) ir gausu vitaminu...
Paskutiniu metu , kadangi maitinu leliuka-tiesiog ant supjaustyto agurko ar pomidoro uzpilu... ax.gif
Mariposa
Man irgi drauge padovanojo buteli. Gersiu sakiau po sauksta bent kasdien. Tiesa kad su jis kepimui netinka, o saltiems patiekalams taip. O vat del plauku tai nezinojau - reiks isbandyt thumbup.gif
pragiedruliai
QUOTE(ambre @ 2006 08 31, 14:40)
Bet ji rekomenduojama  vartoti tik saltiems patiekalams, kepti negerai su juo.

Tikrai tiesa. Čia kažkas temoje rašė, kad kepa su juo - ne ne, kam švaistyti gerą ir brangų produktą mirksiukas.gif
Aš pilu į salotų užpilus vietoje alyvuogių aliejaus.
Saldainė
Ne i tema biggrin.gif Linu semenu aliejukas labai gerai issisakojusiem plauku galiukam bigsmile.gif
brashke77
va cia pasiskaitykit:
http://www.linai.lt/produktai/
thumbup.gif
awiux
QUOTE(brashke77 @ 2008 04 09, 18:21)
va cia pasiskaitykit:
http://www.linai.lt/produktai/
thumbup.gif
*

geras puslapis 4u.gif
ing

Man labai nepatinka aliejaus kvapas, nežinau nė ką daryti.

aguonele
Viska atiduociau , jei kas dabar atnestu linu semenu aliejaus:geda2: . Duonyte sviezia, daug svogunu su linu semenu aliejum......... wub.gif wub.gif Gerai kad neuzilgo namo leksiu... blush2.gif
netaip*
Labai susidomejau semenu aliejumi,butinai nusipirksiu.Kaip supratau,jei yra problemu del sveikatos,tai geriau vartoti is vaistines g.gif
Pasišiaušęs
QUOTE(Saldainė @ 2008 03 12, 07:32)
Ne i tema  biggrin.gif  Linu semenu aliejukas labai gerai issisakojusiem plauku galiukam  bigsmile.gif
*

Aha turiu tokią butelką plaukus tepu wub.gif Pirkau pardėj už mažiuką buteliuką 70lt plakijau doh.gif
lapute33
Jei kam idomu galite pasiskaityti http://www.aletovis.lt/ 4u.gif
Cinside
Tas jo kvapas wacko.gif
Tai tepu tik ant plaukų galiukų, su maistu neišdrįsčiau panaudoti. Labai jau siaubingai dvokia unsure.gif
Filotijia
As beveik kiekviena diena ji naudoju thumbup.gif i koses pilu ir ant salotu
jugita_m
70lt uz linų sėmenų aliejų? Tai kokia čia talpa?
Nes kiek esu gridejusi, kad Ūkininkų turgeliuose apie 12lt. Pati dar nemeginau. Bet savaitgali galvoju paieskoti Ūkininkų turgelyje. GAL ŽINOTE KUR DAR PREKIAUJA? Bet iš vaistinės tai nenoriu.
angela2004
QUOTE(jugita_m @ 2009 06 17, 11:14)
70lt uz linų sėmenų aliejų? Tai kokia čia talpa?
Nes kiek esu gridejusi, kad Ūkininkų turgeliuose apie 12lt. Pati dar nemeginau. Bet savaitgali galvoju paieskoti Ūkininkų turgelyje. GAL ŽINOTE KUR DAR PREKIAUJA? Bet iš vaistinės tai nenoriu.
*

Čia ji pirko Alfapart Semi de lino aliejuką plaukams. Tik noriu pasakyti, kad paprastas sėmenų aliejus veikia dar geriau nei tas už 70 LT thumbup.gif
Kamikadzė
QUOTE(Cinside @ 2008 09 26, 22:14)
Tas jo kvapas  wacko.gif
Tai tepu tik ant plaukų galiukų, su maistu neišdrįsčiau panaudoti. Labai jau siaubingai dvokia  unsure.gif
*

Aš irgi nedįsčiau jo kur virtuvėj pritaikyt blink.gif
regna
Semenis naudoju,bet aliejaus nepernesu kvapo.
sarafea
Sveiki,vartoju ir as si aliejuka,tad nusipirkus pasidomejau apie ji ir radau viena labai idomu fakta,kad sita alieju laikyti reikia saldiklyje,nes jis atidarytas po 4 dienu kambario temperaturoje kartus palieka.Geriausiai ji laikyti siulo sladyklyje iki -20,nes atseit jis neuzsala,nu pabandziau laikyti ten,bet mano saldiklis grybauja ir uzsalde man linu alieju,tai teko i saldytuva ikist.Bet nieko,skonis nepakito kolkas laikant saldytuve.
O vartoju as ji tik saltiems patiekalams,labiausiai ant salotu. smile.gif
Cikadelė
Sveikos 4u.gif
Linų sėmenų aliejų naudoju visur- mano pagrindinis aliejus thumbup.gif nebenaudoju nei saulėgrąžų, nei rapsų, nei alyvuogių (kartais) ax.gif
Niekaip nesupratau, kodėl nemažai kam nepatinka linų sėmenų aliejaus kvapas- juk jis toks švelnutis ir skonis puikus thumbup.gif va alyvuogių man nepatinka, net kai kepinu kažką, man nuo jo įsiskausta galva (turiu jautrią galvą kvapams wacko.gif
tik nebelabai supratau- ar jo negalima naudoti kepiniams, nes nesveika, ar, kaip kažkas sakė, kad brangus lotuliukas.gif
sarafea
QUOTE(Cikadelė @ 2009 06 24, 20:35)
Sveikos 4u.gif
Linų sėmenų aliejų naudoju visur- mano pagrindinis aliejus thumbup.gif nebenaudoju nei saulėgrąžų, nei rapsų, nei alyvuogių (kartais) ax.gif
Niekaip nesupratau, kodėl  nemažai kam nepatinka linų sėmenų aliejaus kvapas- juk jis toks švelnutis ir skonis puikus thumbup.gif va alyvuogių man nepatinka, net kai kepinu kažką, man nuo jo įsiskausta galva (turiu jautrią galvą kvapams wacko.gif
tik nebelabai supratau- ar jo negalima naudoti kepiniams, nes nesveika, ar, kaip kažkas sakė, kad brangus lotuliukas.gif
*

alyvuogiu aliejaus ir as nemegstu,nei kepimui nei salotoms,jis man neskanus,kad ir kokio brangumo bepirkciau,isitikinau,kad jis man is ties neskanus.
Linu alieju negalima kaitinti,nes is jo issiskiria nuodingos medziagos.Naudoti tik saltiems patiekalams mirksiukas.gif Cia informacija is vokisko puslapio apie linu semenu alieju. 4u.gif
Papildyta:
ai dar pamirsau pridurti,kad 1-2 arbatiniai sauksteliai aliejaus i diena suvartoti turi pakankama doze omegos 3 rugsciu.Tolygu 6-8 kapsulems zuvies tauku,daugeliu zmoniu skrandziai netoleruoju zuvies tauku,tai gera alternatyva linu semenu aliejus.
regna
QUOTE(Cikadelė @ 2009 06 24, 21:35)
Sveikos 4u.gif
Niekaip nesupratau, kodėl  nemažai kam nepatinka linų sėmenų aliejaus kvapas- juk jis toks švelnutis ir skonis puikus thumbup.gif va alyvuogių man nepatinka, net kai kepinu kažką, man nuo jo įsiskausta galva (turiu jautrią galvą kvapams wacko.gif
*

Kiekvienas zmogus renkasi tai ,kas jam yra skanu,ir dar ,kiek zmoniu ,tiek skoniu.As,alyvu nadoju ir del sveikatos.ir,jis man yra skanus.
Geriausia yra ,kaip yra galimybe alieju naudoti pagal paskirti,jeigu kepimui,tai kepimui ,jeigu salotoms ,tai salotoms.
Vieniems patinka toks ,kitiems toks.
jadzka
Man tai kvapas patinka to aliejaus: tos švelnus riešutukų beveik, tik va kartumo jis turi ax.gif Tai įsigudrinau įpilti į rytinį kokteilį (plaku iš biškio pieno, banano ir kokių uogų su blenderiu) tai aliejus suimaišo ir nesijaučia visiškai jo skonio nei kvapo ax.gif
Tomblibukas
QUOTE(ing @ 2008 04 14, 14:43)
Man labai nepatinka aliejaus kvapas, nežinau nė ką daryti.
*

O man kaip tik jis vienas iš normaliausių aliejų, pvz nuo alyvuogių net purto (bet perku, nes juk sveika). O sėmenų aliejų su tarkuotais kopūstais darom, kopūstai labai sveika taip pat kas nežinot biggrin.gif tai labai liuks prie bet kokio patiekalo pietums thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Cikadelė @ 2009 06 24, 21:35)
Sveikos 4u.gif
Niekaip nesupratau, kodėl  nemažai kam nepatinka linų sėmenų aliejaus kvapas- juk jis toks švelnutis ir skonis puikus thumbup.gif
Gal čia koks ekologiškas ar koks kitoks smirda? unsure.gif nes aš perku iš Maksimos Aniros 250 ml, ilgam užtenka ir visai nesmirda
silsta
QUOTE(sarafea @ 2009 06 24, 21:24)
Sveiki,vartoju ir as si aliejuka,tad nusipirkus pasidomejau apie ji ir radau viena labai idomu fakta,kad sita alieju laikyti reikia saldiklyje,nes jis atidarytas po 4 dienu kambario temperaturoje kartus palieka.Geriausiai ji laikyti siulo sladyklyje iki -20,nes atseit jis neuzsala,nu pabandziau laikyti ten,bet mano saldiklis grybauja ir uzsalde man linu alieju,tai teko i saldytuva ikist.Bet nieko,skonis nepakito kolkas laikant saldytuve.
O vartoju as ji tik saltiems patiekalams,labiausiai ant salotu. smile.gif
*

Mes taip pat naudojam sėmenų aliejų, perkam ekologiškoje parduotuvėje, jis būtinai turi būti tamsiame butelyje ir laikyti jį reikia šaldytuve. Pirmą kart girdžiu, kad šaldiklyje...
O kartumas jo nuo to, kad buvo laikomas šviesoje arba baigėsi galiojimo laikas. Kaip galima greičiau jį reikia sunaudoti. Salotoms nepakeičiamas aliejus, o vyras netgi ant košės jo pilasi.
Mascarpone
Kazkas cia klause, kur galima nusipirkti semenu aliejaus? Yra tokia aliejaus parduotuve Hales turguje, 96 paviljone...prekiauja visokiais imanomais aliejais ( net medvilnes aliejus pas juos yra, maciau:). Pilstomo semenu aliejaus kaina - 3lt ( 100 ml).
As asmeniskai, ji naudoju kaip savo "dietos" sudedamaja dali... gryna saukstais, kaip vitaminus:)
Sikste
Paskaiciau vakar sita tema ir apsidziaugiau, nes pas mane spinteliai jau stovi semenu aliejus, nubegau paziureti, o ten skrudintu semenu aliejus doh.gif ir kuo jie skiriasi g.gif beje mano aliejaus buteliukas permatomas ir parasyta ''do not refrigerate'' g.gif gal kas galetu man paaiskinti tuos skirtumus, ar jisai toks pat naudingas? aciu 4u.gif
jugita_m
QUOTE(Mascarpone @ 2009 08 20, 16:14)
Kazkas cia klause, kur galima nusipirkti semenu aliejaus? Yra tokia aliejaus parduotuve Hales turguje, 96 paviljone...prekiauja visokiais imanomais aliejais ( net medvilnes aliejus pas juos yra, maciau:). Pilstomo semenu aliejaus kaina - 3lt ( 100 ml).
As asmeniskai, ji naudoju kaip savo "dietos" sudedamaja dali... gryna saukstais, kaip vitaminus:)
*

As pirkau semenu alieju kalvariju turguje. Uz 0,5l sumokejau 10lt. Bet jis spausta sbuvo pries pora dienu is senu linu. Bent taip sake. smile.gif Nes tai buvo mazdaug pries menesi. Ir vis dar geriu kiekviena ryta po valgomaji sauksta ir uzkandu juoda duona, kad skoni numusti. Manu jau linai tokiu metu yra nuimami. Tai reikes pasiziureti kokiam ukininku turgeli, gal bus jau is siu metu linu.
O kas del tu parduotuviniu, tai nelabai man jie. Nes neaisku kiek jie ten prastovi ir ko primaisyta. Man patikimiau atrodo is LT ukininku pirktas. Bet taip pat niekas 100% negali buti tikras del kokybes.
smiltyne
Sveikos,

Aš irgi būsiu viena iš linų sėmenų aliejaus gerbėjų. Šis aliejus turi dvigubai daugiau omega 3, nei žuvų taukai, plius eilę kitų naudingų amino rūgščių, tad finansiškai daug labiau apsimoka naudoti linų sėmenų aliejų. Be to ramiau, nes žuvų taukai ne visi aiškios kilmės ir kokybė labai skiriasi.
Pirkau latvių gamybos aliejų prekybos centre, yra turbūt visuose. Kartais išgeriu po šaukštelį užgerdama vandeniu, ir labai skanu įpilti jo į morkų salotas su razinom, tas riešutėlio prieskonis labai tinka tongue.gif Taip pat retkarčiais naudoju jį veido kaukėms (su maltais linų sėmenimis), o pats akivaizdžiausias efektas matosi ant plaukų, nes irgi dedu kaukes, - žvilga, minkštučiai, sveiki galiukai. Žodžiu, šaunus natūralus, nebrangus ir artimas sielai dalykas iš mūsų platumų. O kepti jame ar apskritai pilti į karštus patiekalus nėra prasmės, nes paprasčiausiai sunaikinami visi naudingi elementai. Tam jis ir spaudžiamas šaltuoju būdu, kad išliktų tai kas naudinga.
vaivike
sėmenų aliejus ant silkutės su svogūniukais...mmmmm essen.gif
helada
Linu semenu alieju uzisakineju is imones, kuri prekiauja dauguma ukininku produktais, bet turi ir alieju, kuriuos man atveza i namus, 1l kaina 31lt.
tanome
Gal kas zinote kur Kaune galima isigyti svieziai spausto lietuvisko linu semenu aliejaus? Gal kokiam turegelyje ar parduotuveleje? ... Nes tas is prekybos centro kampuotame butelyje labai jau neskanus buvo schmoll.gif , o semenis tai labai megstu rolleyes.gif . Ačiū už info smile.gif
pipete
Sveikos, tuo pačiu noriu paklausti, o kur Vilniuje jo gauti šviežio. Pirkau prekybos centre, tai buvo apkartęs. smile.gif
Sophi
QUOTE(pipete @ 2010 01 24, 10:28)
Sveikos, tuo pačiu noriu paklausti, o kur Vilniuje jo gauti šviežio. Pirkau prekybos centre, tai buvo apkartęs.  smile.gif
*

Būna ūkininkų turgely prie ŽŪM smile.gif
Rimullee
O gal kas zinote, ar galima si alieju gerti nesciom?
info.percea
Kur jo gauti?
Labai sveika, ir gausu vitaminčikų thumbup.gif
Rimullee
QUOTE(info.percea @ 2010 01 27, 19:53)
Kur jo gauti?
Labai sveika, ir gausu vitaminčikų  thumbup.gif
*

O tai liuks, vakar kaip tik as jo gavau, tai dabar gersiu ir gersiu, kad i sveikata tiek man tiek leliui:)
letuciux
http://www.aletovis.lt/index.php?lng=lt&am...&page_id=18
Čia įsigijimo vietos smile.gif
TomaKa
QUOTE(letuciux @ 2010 02 19, 15:51)

O cia jis buna sviezias?
Nes man gydytojas sake kad geriausia nusipirkti sviezia ir ji uzsisaldyti, tik idomu kaip tas aliejus susala biggrin.gif
Gintare.L
as pora syk pirkau is maximos, bet skonis baisus, kartus.
Tai pilt i kokias salotas neimanoma, nes atrode kaip prarugusios. Tai tik saukstais vartoju uzsigerdama arbata.
Noreciau nusipirkt sviezaus. smile.gif
regna
Sveikos 4u.gif
Skaitau,kad dauguma naudojate linų aliejų,bet neužtikau,nė vieno receptuko,kurios juose naudojate linų sėmenis{sėklas}
O,vistik yra skanu,jas pakepinti sausoje keptuvėje{tik reikia pridengti,nes jos šokinėja}
Gintare.L
QUOTE(regna @ 2010 02 25, 23:24)
Sveikos 4u.gif
Skaitau,kad dauguma naudojate linų aliejų,bet neužtikau,nė vieno receptuko,kurios juose naudojate  linų sėmenis{sėklas}
O,vistik yra skanu,jas pakepinti sausoje keptuvėje{tik reikia pridengti,nes jos šokinėja}
*

Lini seklas pakepinu, kartais dar kartu ir sezamo seklas ir pagardinu salotas, man su jogurtu labai skanu. smile.gif
silsta
Sveikos, mes linų sėmenų aliejų perkame Girstupio turgelyje Ekologiškų produktų skyriuje. Kadangi vyrui problemos su virškinimu, tai jis tokį aliejų vartoja visur, kur tik įmanoma. Rytais ant košių pilasi... šiaip po šaukštą išgeria, ant salotų užpilu. Jam jis tinka.
Tas aliejus būna fasuotas tamsiuose butelaičiuose po 250 gr. Kaina 11 Lt.
jovta
QUOTE(TomaKa @ 2010 02 25, 20:18)
O cia jis buna sviezias?
Nes man gydytojas sake kad geriausia nusipirkti sviezia ir ji uzsisaldyti, tik idomu kaip tas aliejus susala biggrin.gif
*

Aš visada ši aliejų laikau kameroj, perku supilstyta į nedidelius plastikinius buteliukus ir kai sušąla jis būna toks tirštas ir ji visai lengva iškrapštyt tereikia paspaust, galima ir stiklainiukuose saldyt tai šaukštu gerai kabinasi. be to ir laikosi kelis mėn neapkartęs. tik pas mus dažniausiai greičiau susinaudoja 4u.gif
jursim
Laba diena,
mano tevai prekiauja semenu aliejum, tikrai sviezias, parsiveza dar siltas buna smile.gif tai kas cia vilnietes noretu arba netoli vilniaus galetume padaryt uzsakymeli, o kada kai vaziuociau pas tevus( o vaziuoju kazkur kas dvi savaites) galeciau parvezt, litras semenu aliejaus kainuoja 30lt, bet sviezut sviezutelis!! ten pilstomas, tai galima ir paskanaut, jokiu plombu ant buteliu ir panasiai. o del laikymo: tai tikrai reikia ji laikyti saltai, geriausiai taip: dali, kuria naudojat laikyti saldytuve, o kita saldymo kameroj, tada jis nekarteja. ir nesamone, kad jei stoves tamsiam buteli ir saldytuve tai nekartes, jis jau svieziai spaustas turi to kartumo kazkiek, o kuo ilgiau stovi tuo labiau karteja! as va issiemiau is kameros puse metu islaikius, nes bisky uzsimetes bteliukas buvo blush2.gif ir ka, jokio kartumo!! kam idomu, rasykit i az.
Laola
Aš linų sėmenų aliejuką perku ūkininkų turguje Vilniuje prie akropolio šeštadieniais.
Aliejukas thumbup.gif moku 10 Lt, mėnesiui užtenka visiems keturiems šeimos nariams ir dar lieka drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.