cingute
2008 03 05, 23:32
QUOTE(Azazella @ 2008 01 12, 21:28) Prancuzijos prezidentas taip pat trecia karta ruosiasi vesti  Niu, tikrai, mokytojos asmeninis gyvenimas yra mokytojos asmeninis gyvenimas ir daugiau nieko. Paziurekit, kokie streikai vyksta, kokia situacija Lietuvoje, kokia mokytojos padėtis. Na, zinoma, kiekvienas turi savo nuomonę, bet, kad taip apie ta mokytoja...
miegalea
2008 03 12, 09:40
As jau kuris laikas sios mokytojos nematau, gal isvijo?  Svarbu, kad vaikams gerai, o ar vienas vyras, as 10, jokio skirtumo. Gal zmogus laimes neranda, del to kaltinti negalima
Smauglius
2008 03 13, 10:44
QUOTE(miegalea @ 2008 03 12, 10:40) As jau kuris laikas sios mokytojos nematau, gal isvijo?  Svarbu, kad vaikams gerai, o ar vienas vyras, as 10, jokio skirtumo. Gal zmogus laimes neranda, del to kaltinti negalima  Šitą mokytoją pasikvietė Filaretų pradinė mokykla, ji ten antra savaitėlė kaip sėkmingai darbuojasi. O tai reiškia, kad Vileišynas liko giliam kalioše, kas liečia pradinukų mokytojus. Ačiū dievui, maniškis jau penktokas  Turėjom laimę baigt pradines klases būtent pas Gainienę, bet dabar jau ir nebežinočiau ką patart tiems, kurie nori leist į pirmą klasę į šitą mokyklą.
jjuukkaa
2008 03 15, 12:50
QUOTE(Smauglius @ 2008 03 13, 12:44) Šitą mokytoją pasikvietė Filaretų pradinė mokykla, ji ten antra savaitėlė kaip sėkmingai darbuojasi. O tai reiškia, kad Vileišynas liko giliam kalioše, kas liečia pradinukų mokytojus. Ačiū dievui, maniškis jau penktokas  Turėjom laimę baigt pradines klases būtent pas Gainienę, bet dabar jau ir nebežinočiau ką patart tiems, kurie nori leist į pirmą klasę į šitą mokyklą. na ka. Labai idomu isgirsti nuomones apie Vilniaus mokyklas, kadandi kitais metais mano sunus bus pirmokas ir jau visus siuos metus domiuosi ivairiomis arciausiai musu esanciomis mokyklomis. Beje, arciausiai yra Vilniaus Petro Vileišio pagrindinė mokykla. Pasiklausinejusi kaimynu, bedradarbiu, siaip pažįstamų, kurių vaikai jau lanko mokyklas, priejau isvados, kad visose mokyklose yra tam tikra netvarka: yra minusai ir pliusai. Apie ta pacia mokykla, kuria bepaimtume, galime isgirsti ivairiausiu nuomoniu.pazystu kelias seimas, kuriu vaikai mokosi Vileisio mokyklos pirmoje klaseje. Juos moke mokytoja Jurgita. Apie ja taip pat yra ivairiu nuomoniu, taciau mano kaimynams si mokytoja visai nepatiko. Nebuvo aiskus jos darbo stilius, normaliai vykdavo tik dvi pamokos.Neugde vaikuose jokio savarankiskumo, daznai vaikus palikdavo socialiniam darbuotojui, o pati vykdavo i ekskursijas su vyresniu klasiu mokiniais. (nejau mokytoja neatsirenka prioritetu, kas jai yra svarbiau?)Ypatingai mano pazystamams uzkliudavo, kad mokytoja nemokedavo atsiriboti nuo savo asmeninio gyvenimo problemu ir jas aptardavo su tevais. Kas mano manymu visiskai nepriimtina mokytojai.
gal kas galit parasyt apie dabartines ketvirtoku mokytojas?
blondine
2008 04 17, 10:18
Ir aš jungiuosi prie Gunes su tuo pačiu klausimu...
Lorettta
2008 04 17, 13:32
Kiek supratau is visu pasisakymu nieko gero Vileisio mokyklos pradines klases As zadu savo sunu ten nuo rugsejo leisti, bet dabar visai esu pasimetusi
QUOTE(Lorettta @ 2008 04 17, 14:32) Kiek supratau is visu pasisakymu nieko gero Vileisio mokyklos pradines klases As zadu savo sunu ten nuo rugsejo leisti, bet dabar visai esu pasimetusi  Mielosios mamytes, jeigu jums labai idomu kokios mokytojos dirba mokykloje, prasau ateikite ir pasiziurekite, susipazinkite su jomis, o ne klausykite cia kas ka, raso. Visada buvo ir bus, kad vieniems tevams mokytoja, mokykla patinka, kitiems ne. Butu malonu, kad parasytu teveliai ne tik neigiamus dalykus apie mokytojus, mokykla,bet ir teigiamus. Jeigu jau taip blogai, tai kodel visvien leidzia savo vaikus cia. Juk Vilniuj yra labai daug mokyklu, is kuriu galima butu pasirinkti.
Širdukė
2008 04 18, 06:55
QUOTE(Izma @ 2008 04 17, 17:00) Mielosios mamytes, jeigu jums labai idomu kokios mokytojos dirba mokykloje, prasau ateikite ir pasiziurekite, susipazinkite su jomis, o ne klausykite cia kas ka, raso. Visada buvo ir bus, kad vieniems tevams mokytoja, mokykla patinka, kitiems ne. Butu malonu, kad parasytu teveliai ne tik neigiamus dalykus apie mokytojus, mokykla,bet ir teigiamus. Jeigu jau taip blogai, tai kodel visvien leidzia savo vaikus cia. Juk Vilniuj yra labai daug mokyklu, is kuriu galima butu pasirinkti.  Filaretu pradineje pirmoku bus tik dvi klases, o kitos mokyklos tolokai nuo namu, tai ir lieka tik Vileisio mokykla  Suprantu, kad visada bus nepatenkintu tevu, bet argi mokykla neturetu rupintis savo reputacija ir mokiniais
QUOTE(Širdukė @ 2008 04 18, 07:55) Filaretu pradineje pirmoku bus tik dvi klases, o kitos mokyklos tolokai nuo namu, tai ir lieka tik Vileisio mokykla  Suprantu, kad visada bus nepatenkintu tevu, bet argi mokykla neturetu rupintis savo reputacija ir mokiniais  na visada yra parasoma tik is vienos puses, o is kitos ne:) manau sprendziat bet koki konflikta reiketu isklausyti abi puses. O jei idomu balandzio 26d. 11 val. Mokyklos aktu saleje vyks atviru duru diena, atvykite ir pamatysite, bei susipazinsite su busimomis mokytojomis. Mokykla ir rupinasi viskuo, bet visada atsiranda, visokiu zmoniu,kuriems blogai, ir tada rekia ant viso pasaulio, kaip jiems blogai. Ir be to, kaip sake Smauglius, pradinukai, tikrai neliko giliam kaliose, o tiesiog dabar gali dirbti savo darba laisvai, ir be jokiu kivircu ar intrigu.  O del mokytoju, vesti savo vaikus galite pas bet kuria mokytoja,nes abi yra geros.
Azazella
2008 04 19, 19:36
QUOTE(Izma @ 2008 04 19, 15:37) na visada yra parasoma tik is vienos puses, o is kitos ne:) manau sprendziat bet koki konflikta reiketu isklausyti abi puses. O jei idomu balandzio 26d. 11 val. Mokyklos aktu saleje vyks atviru duru diena, atvykite ir pamatysite, bei susipazinsite su busimomis mokytojomis. Mokykla ir rupinasi viskuo, bet visada atsiranda, visokiu zmoniu,kuriems blogai, ir tada rekia ant viso pasaulio, kaip jiems blogai. Ir be to, kaip sake Smauglius, pradinukai, tikrai neliko giliam kaliose, o tiesiog dabar gali dirbti savo darba laisvai, ir be jokiu kivircu ar intrigu.  O del mokytoju, vesti savo vaikus galite pas bet kuria mokytoja,nes abi yra geros.  Na, na, rupinasi viskuo.... Ypac greitojo maisto automatais( kaip as juos vadinu- sudo aparatais), kuriuos tevai jau du metus praso isboginti is mokyklos, bet direktore tik zada zada zada.... ir toliau trucija vaikus.
Širdukė
2008 04 19, 19:55
Mano dukra tik po metu eis i penkta klase sioje mokykloje  tai mums nelabai aktualu pradines klases  Labiau domintu vyresniu klasiu mokytojos ir atsiliepimai apie jas  O su tais saldumynu aparatais, tai tikrai reikia kovoti
bet tie aparatai yra daugumoje mokyklu, kiek man teko stebeti:)
Azazella
2008 04 20, 15:49
QUOTE(Izma @ 2008 04 20, 11:16) bet tie aparatai yra daugumoje mokyklu, kiek man teko stebeti:) O del manes tai nors ir visose tegu buna!!!!!!!!!! Bet jei musu mokyklos tevai aiskiai isreiske nora, kad siu automatu nebutu, tai kodel jie po siai dienai stovi??????? Kieno gerove siuo atveju rupinasi direktore? Automatu firmos gerove? Ar vaiku?
QUOTE(Azazella @ 2008 04 20, 16:49) O del manes tai nors ir visose tegu buna!!!!!!!!!! Bet jei musu mokyklos tevai aiskiai isreiske nora, kad siu automatu nebutu, tai kodel jie po siai dienai stovi??????? Kieno gerove siuo atveju rupinasi direktore? Automatu firmos gerove? Ar vaiku? nepergyvenkite, nuo siu mokslo metu zadamas priimti istatymas, kuris uzdraus mokyklose automatus. Taip kad, manau issispres jusu problemos. Ir be to manau, tai yra tevo ir vaiko susitarimas , kad begalima pirkti automatuose saldumynu.
Azazella
2008 04 21, 08:10
QUOTE(Izma @ 2008 04 21, 07:43) nepergyvenkite, nuo siu mokslo metu zadamas priimti istatymas, kuris uzdraus mokyklose automatus. Taip kad, manau issispres jusu problemos. Ir be to manau, tai yra tevo ir vaiko susitarimas , kad begalima pirkti automatuose saldumynu. Labai protingai pasakyta. Pati turite vaiku? Ar galite garantuoti, jog Jusu vaikas pinigus duotus sriubai neisleidzia saldainiams? Pati turejau progos isitikinti kaip vaikai leidzia pinigelius tuose automatuose ir garsiai diskutuoja apietai, kad mama pinigu dave pietums. Ir daro tai nuo pirmoko iki desimtoko. Todel nereikia demagogiju aoie vaiko ir tevu susitarimus. Susitarimai susitarimais, o vaiko psichika yra labai labili ir jam sunku atsispirti pagundoms, ypac kai jos brukamos. O jei tu automatu nebutu, tai ir nereiketu slamsto pirkineti. Dar ir pats automatas taip gudriai pastatytas- priesais valgyklos duris O Jusu auksciau minetas istatymas tikrai neispres problemos, pasiskaitykite atidziau istatyma, ten neparasyta, kad uzdrausti, bus tik rekomendacijos. Esu 99,9 proc. garantuota, kad musu momyklos direktore ras buda kaip tuos automatus issaugoti ir nusispjauti i rekomendacijas.
QUOTE(Azazella @ 2008 04 21, 09:10) Labai protingai pasakyta. Pati turite vaiku? Ar galite garantuoti, jog Jusu vaikas pinigus duotus sriubai neisleidzia saldainiams? Pati turejau progos isitikinti kaip vaikai leidzia pinigelius tuose automatuose ir garsiai diskutuoja apietai, kad mama pinigu dave pietums. Ir daro tai nuo pirmoko iki desimtoko. Todel nereikia demagogiju aoie vaiko ir tevu susitarimus. Susitarimai susitarimais, o vaiko psichika yra labai labili ir jam sunku atsispirti pagundoms, ypac kai jos brukamos. O jei tu automatu nebutu, tai ir nereiketu slamsto pirkineti. Dar ir pats automatas taip gudriai pastatytas- priesais valgyklos duris O Jusu auksciau minetas istatymas tikrai neispres problemos, pasiskaitykite atidziau istatyma, ten neparasyta, kad uzdrausti, bus tik rekomendacijos. Esu 99,9 proc. garantuota, kad musu momyklos direktore ras buda kaip tuos automatus issaugoti ir nusispjauti i rekomendacijas. Nejaugi manote, kad panaikine automatus isspresite problema??Juk yra dar valgykla, bufetas, kur yra prekiaujama tuo paciu. Nejaugi ir juos siulysite uzdaryti:) O kad negalite susitarti su vaiku,cia jau jusu problema. Jus patys duodami pinigus skatinate vaika juos isleisti. Juk galima ideti vaikui kiekviena diena maisto, kuri galetu suvalgyti per ilgasias pertraukas. As savo vaikui taip darau ir nera jokiu problemu, jam net nekyla noras eiti ir kazka pirkti. Ir man labai idomu, jus cia protestuojate pries automatus, o ka gi, miela mamyte, jus asmeniskai padarete, kad ju nebutu. Kalbeti visi gali, o daryti tik vienetai. Mano vaikas, kai ejo i pirma klase, mokytojai sumokedavau pinigus uz pietus, ir visi kartu su klase nueidavo papietauti. Jokiu problemu nebudavo. As uz savo vaika esu garantuota.
Azazella
2008 05 01, 10:22
QUOTE(Izma @ 2008 04 30, 18:02) Nejaugi manote, kad panaikine automatus isspresite problema??Juk yra dar valgykla, bufetas, kur yra prekiaujama tuo paciu. Nejaugi ir juos siulysite uzdaryti:) O kad negalite susitarti su vaiku,cia jau jusu problema. Jus patys duodami pinigus skatinate vaika juos isleisti. Juk galima ideti vaikui kiekviena diena maisto, kuri galetu suvalgyti per ilgasias pertraukas. As savo vaikui taip darau ir nera jokiu problemu, jam net nekyla noras eiti ir kazka pirkti. Ir man labai idomu, jus cia protestuojate pries automatus, o ka gi, miela mamyte, jus asmeniskai padarete, kad ju nebutu. Kalbeti visi gali, o daryti tik vienetai. Mano vaikas, kai ejo i pirma klase, mokytojai sumokedavau pinigus uz pietus, ir visi kartu su klase nueidavo papietauti. Jokiu problemu nebudavo. As uz savo vaika esu garantuota. Priejom gala varcios ir vel is pradzios... Asmeniskai nuo saves galiu pasakyti, kad musu klases tevai rase pareiskima, visi pasirase, prase, kad to automato nebebutu. Kiek zinau ne tik musu klase taip dare. Deja, kaip paaiskejo, suns balsas i dangu neina. Direktore turbut turi savu sumetimu del ko tie automatai stovi. Su Jumis, gerbiamoji Izma diskusija baigiau, galit nebesivarginti ir daugiau i mano postus neatsakineti. Liekam kiekviena prie savo nuomones, geros dienos.
Širdukė
2008 05 01, 13:30
Izma, ar tik nebusite sios mokyklos direktore?
QUOTE(Širdukė @ 2008 05 01, 14:30) Izma, ar tik nebusite sios mokyklos direktore?  Nesu ir nenoriu ja buti.
saulytek
2008 05 10, 12:03
Ohoho, kokios cia aistros verda. Labai idomu pasiskaityti  Svarnbios informacijos radau Siaip as ir uz, kad mokyklose situ sh..... automatu nebutu. Bet man rodos, gi buvo svarstomas projektas, kad juos apskritai uzdraus mokyklose. As jau galvojau, kad ju mokyklose seniai nebera O poniai Izmai, galiu atsakyti. Ar is tikruju tokia tikra, kad Jusu vaikas suvalgydavo visus pietus. Nebuciau tokia tikra  Maistas uz kelis litus mokyklose tikrai nera skanus, vaikai ji labai daznai paknibineja ir nunesa nuo stalo. Mokytojos valgyti, vaiku nevercia. Patikekit manim zinau is savojo  Gal Jusu vaikas daznai alkanas buvo mokykloje. O galimybes nusipirkti bandele, jam nesuteikete  Bijojote, kad nusipirks kokia kramstoske, kokakola ar pasenusi saldaini Reikia sveika maista mokyklose propoguoti, o ne slamsta. Ir reikia kovoti, kad sito slamsto nebeliktu. Reikia tadu kreiptis i ziniasklaida. Kito kelio nematau.
saulytek
2008 05 10, 21:24
Nusprendziau dar karteli brukstelt. Kazkaip idomiai visi cia ta vargse direktore uzsipuola. Direktore visus sprendimus turi tvirtinti su Mokyklos Taryba, kuria sudaro tevai, mokytojai ir mokiniai. Tai jeigu Taryba toki sprendima patvirtino, tai net ziniasklaida nepades  Gaila, kad vaikai ta slamsta is automatu valgo Bet kartais reikias maziau dejuoti, bet svietimo politika pasidometi. Kaip galima spresti problemas. O ir visose mokyklose savu problemu apstu. Beje, pasak svietimo ir mokslo ministerijos atstovu, tai geriausia pagrindine mokykla Vilniuje
Azazella
2008 05 11, 11:35
QUOTE(saulytek @ 2008 05 10, 22:24) Nusprendziau dar karteli brukstelt. Kazkaip idomiai visi cia ta vargse direktore uzsipuola. Direktore visus sprendimus turi tvirtinti su Mokyklos Taryba, kuria sudaro tevai, mokytojai ir mokiniai. Tai jeigu Taryba toki sprendima patvirtino, tai net ziniasklaida nepades  Gaila, kad vaikai ta slamsta is automatu valgo Bet kartais reikias maziau dejuoti, bet svietimo politika pasidometi. Kaip galima spresti problemas. O ir visose mokyklose savu problemu apstu. Beje, pasak svietimo ir mokslo ministerijos atstovu, tai geriausia pagrindine mokykla Vilniuje  Dieve, Dieve, tai kaip tada blogiausios atrodo...
Smauglius
2008 05 17, 10:29
QUOTE(saulytek @ 2008 05 10, 22:24) Nusprendziau dar karteli brukstelt. Kazkaip idomiai visi cia ta vargse direktore uzsipuola. Direktore visus sprendimus turi tvirtinti su Mokyklos Taryba, kuria sudaro tevai, mokytojai ir mokiniai. Tai jeigu Taryba toki sprendima patvirtino, tai net ziniasklaida nepades  Gaila, kad vaikai ta slamsta is automatu valgo Bet kartais reikias maziau dejuoti, bet svietimo politika pasidometi. Kaip galima spresti problemas. O ir visose mokyklose savu problemu apstu. Beje, pasak svietimo ir mokslo ministerijos atstovu, tai geriausia pagrindine mokykla Vilniuje  Labai komjaunuoliškas pasisakymas  Siūlyčiau dažniau žiūrėti realybei į akis ir matyti ne tai, kaip TURI būti, remiantis rašytomis tasyklėmis, o kaip iš tikrųjų YRA. Deja, dažnai realybė ir siekiamybė - du skirtingi dalykai. Ir dar siūlyčiau pagalvot, kad bet koks tamstos demaršas už teisybę mokykloje neišvengiamai kris ant jūsų vaiko galvos. Tik pradėkit su direktore atvirai kovoti, ir greitai drošit kiton mokyklon, nes jūsų vaiką tiesiog išės.
Azazella
2008 05 17, 11:12
QUOTE(Smauglius @ 2008 05 17, 11:29) Labai komjaunuoliškas pasisakymas  Siūlyčiau dažniau žiūrėti realybei į akis ir matyti ne tai, kaip TURI būti, remiantis rašytomis tasyklėmis, o kaip iš tikrųjų YRA. Deja, dažnai realybė ir siekiamybė - du skirtingi dalykai. Ir dar siūlyčiau pagalvot, kad bet koks tamstos demaršas už teisybę mokykloje neišvengiamai kris ant jūsų vaiko galvos. Tik pradėkit su direktore atvirai kovoti, ir greitai drošit kiton mokyklon, nes jūsų vaiką tiesiog išės. Aukso zodziai
Labai norėčiau išgirsti pasakojimų apie buvusių ketvirtokų mokytojas, kurios dabar ims pirmokėlius. Prašau, atsiliepkit !
Sios mokytojos abi yra labai geros ir kompetentingos, norinčios vaikams tik gera, bet manau reiketu pirmiausia, mielosios,  atkreipti demesi i savo vaiku branduma mokyklai.  Butu teisingiausias zingsnis ateiti ir pabendrauti su paciomis mokytojomis, o ne klausytis bei skleisti pletku.
Smauglius
2008 06 12, 14:46
QUOTE(Izma @ 2008 06 06, 11:53) Sios mokytojos abi yra labai geros ir kompetentingos, norinčios vaikams tik gera, bet manau reiketu pirmiausia, mielosios,  atkreipti demesi i savo vaiku branduma mokyklai.  Butu teisingiausias zingsnis ateiti ir pabendrauti su paciomis mokytojomis, o ne klausytis bei skleisti pletku.  Ajajaj, nu lenda ta uodega, nors tu ką  Apie visus mokytojus kažkaip ten viską žinote  Ir vis dar ginsitės, kad nesat susijusi su ta mokykla asmeniniais ar tarnybiniais ryšiais? Please, labai jau permatomai čia savo agitacijas varot O šiaip jau procesas vadinasi ne pletkų klausymasis ir skleidimas, o keitimasis informacija, kuri mums, tėvams (skirtingai nei mokyklos mokytojams) yra gyvybiškai būtina, norint sužinoti ne deklaruojamą paradinę pusę, o užkulisius, kurie ir atspindi realią padėtį mokykloje.
Coccinela
2008 07 03, 18:59
O kuo jums tas Žydrūnas Meidus nepatinka, nesuprantu  Aš jį pažįstu asmeniškai, mačiau akies krašteliu kaip jis su savo ex klase žygyje ėjo ir kaip tie vaikai juo tikėjo  kaip apie pedagogą nieko negaliu pasakyt, bet pas jį savo vaiką leisčiau. Man labai patinka jo požiūris, be to labai meniškas žmogus
Valisere
2008 08 13, 17:50
Laba diena mamytes:) o gal ir teveliai:) esu cia naujoke, manau bus malonu su Jumis pabendrauti ir pasidalinti patirtim ir taip pat pasisemti jos is Jusu:) labai jau sudomino mane si Vileisio m-kla ir tik del to kad nesekmingai pasirinkome mokykla eidami i 1 klase... buvo idomu pasiskaityti visus atsiliepimus... matau kad problema cia, deja kaipir musu mokykloje, yra direktore. Savo vaika bandau pervesti i Filaretu mokykla, pas Jurga Gainiene, kuria cia minejote ne viena karta. Bet deja Filaretu mokyklos drektore greiciausiai nebus linkusi padydinti klase iki 26 vaikuciu. Todel mums reikes pasirinkt Vileisio m-kla. Beja apie sia mokytoja galiu atsiliept tik gerai, mano sesuo lanke jos klase kai buvo pradinuke, dabar ji 12kl. ir kaip bebutu keista iki siol bendrauja su savo mokytoja, kaip ir daguma tuometiniu klasioku. Mes asmeniskai buvome pas ja, mano vaikas liko patenkintas bendravimu ir net pareske nora eiti butent i sia klase ir pas sia mokytoja... (o mes buvome pas 4 skyrtingas mokytojas, skyrtingose mokyklose). Bet kaip minejau greiciausiai pas ja nepateksim. Todel jai yra teveliu kuriu vaikai bus si rugseji antrokai Vileisio mokykloje, noreciau Jusu nuomones apie mokytojus. Labai busiu dekinga.
Azazella
2008 09 02, 12:22
Ar dar yra besilankanciu sioje temoje? Gal kas nors gali atsakyti man i klausima, kaip bus su tomis nelemtomis uniformomis, ar bus privaloma visa nesioti, ar pakaks tik svarko? Kazkaip is savo vaiko niekaip nepavyksta isgauti jokios info siuo klausimu
blondine
2008 09 02, 14:23
Yra besilankančių. Kiek žinau, tai nešioti uniformas reikės - tik kad mano vaikis po pirmos dienos grįžo su į batus nutrinta kelnių apačia. Nusipūkavusi, lenda verpalai. Siuvusioji įmonė garantijos audiniui pasirodo neduoda, tik siuvimui  , tad įdomu kiek tos uniformos laikys. Matyt nudils ir nebebus privalomos
Širdukė
2008 09 03, 16:27
As labai tikiuosi, kad per siuos metus viskas paaiskes del tu uniformu  Nes kitais metais ir mums reiks eiti i sia mokykla, o man tos uniformos visai nepatinka ir nesamone, kad kiekviena diena visa uniforma nesioti. Uztektu tik svarkelio  Man labai idomu, ziema mergaites tures nesioti sijonus???
Azazella
2008 09 04, 08:44
Vakar sunus atraportavo, kad privalomas bus tik svarkas, ir jau pasirodo galima ne tik pagal spec.uzsakyma pasiuta nesioti, bet ir bet koki tamsiai melyna, zodziu, ismeciau 200 litu kaip i bala Del mergaiciu sijonuku tai nezinau  , nemanau, kad ziema vers sijonus nesiot. Bet kad ir dabar, sitaip karsta vakar buvo, o vaikai sunta su tais svarkais, ilgom kelnem ir t.t.
Smauglius
2008 09 04, 19:03
Sveikos, mamkos, tai žiūrau "džiaugiatės" uniformom Aš tai jau ir keiktis tingiu. Bliamba, sintetinės, modelis - durniau nebūna, tie vargšai vaikai kaip kaliausės atrodo, švarkai kadaruoja. Nu jbtvm ...... Niekas manau jos ir nenešios, išskyrus kaip kad rugsėjo pirmąją, mokslo metų uždarymą ir per kokius tai renginius oficialius mokyklinius.
Azazella
2008 09 05, 08:19
QUOTE(Smauglius @ 2008 09 04, 20:03) Sveikos, mamkos, tai žiūrau "džiaugiatės" uniformom Aš tai jau ir keiktis tingiu. Bliamba, sintetinės, modelis - durniau nebūna, tie vargšai vaikai kaip kaliausės atrodo, švarkai kadaruoja. Nu jbtvm ...... Niekas manau jos ir nenešios, išskyrus kaip kad rugsėjo pirmąją, mokslo metų uždarymą ir per kokius tai renginius oficialius mokyklinius.  Mes kai uzsakinejom, tai leido rinktis is ko siutis is "plastiko" ar is pusvilnes, tai as pasirinkau pusvilne, kainavo gerokai daugiau, bet tai kas is tos sintetikos, vasara karsta, ziema salta, vien zo... O del nenesiojimo, tai ka as zinau, vakar vaikas atnese pasirasyti pasizadejima, kad isipareigoju, jog vilkes uniforma kasdien
Smauglius
2008 09 05, 16:12
QUOTE(Azazella @ 2008 09 05, 09:19) O del nenesiojimo, tai ka as zinau, vakar vaikas atnese pasirasyti pasizadejima, kad isipareigoju, jog vilkes uniforma kasdien  O aš pasirašiau sus savo išlyga. Nubraukiau žodžius "nešios uniformą kasdien" ir ranka įrašiau, kad "įsipareigoju užtikrinti, jog vaikas kasdien dėvės uniforminį švarką, o pilną mokyklinės uniformos komplektą - mokyklos administracijai pareikalavus".  Tegu pabando ką nors pasakyt - sutartis dviejų šalių susitarimo reikalas - jie man pasiūlė sutarties sąlygas, aš įnešiau pataisymą.
blondine
2008 09 05, 16:22
QUOTE(Smauglius @ 2008 09 05, 16:12) O aš pasirašiau sus savo išlyga. Nubraukiau žodžius "nešios uniformą kasdien" ir ranka įrašiau, kad "įsipareigoju užtikrinti, jog vaikas kasdien dėvės uniforminį švarką, o pilną mokyklinės uniformos komplektą - mokyklos administracijai pareikalavus".  Tegu pabando ką nors pasakyt - sutartis dviejų šalių susitarimo reikalas - jie man pasiūlė sutarties sąlygas, aš įnešiau pataisymą.  Mintis apie "dviejų šalių susitarimo reikalą" - teisinga ir gera. Tik ar nereiktų dar aptarti, kaip administracija turėtų "pareikalauti"? - pavyzdžiui raštu gal  . Atneštų vaikis raštelį su antspaudu apvaliu - "aš, administracija, reikalauju, kad rytoj Jūsų vaikis ateitų su kelnėm bei "šlipsu"
Azazella
2008 09 05, 18:29
QUOTE(blondine @ 2008 09 05, 17:22) Mintis apie "dviejų šalių susitarimo reikalą" - teisinga ir gera. Tik ar nereiktų dar aptarti, kaip administracija turėtų "pareikalauti"? - pavyzdžiui raštu gal  . Atneštų vaikis raštelį su antspaudu apvaliu - "aš, administracija, reikalauju, kad rytoj Jūsų vaikis ateitų su kelnėm bei "šlipsu"  Mergaites, baikit, kokie dvisaliai susitarimai, tame lape aiskiai parasyta, "tarybos nutarimu", taigis, arba turim sutikti be islygu, arba gali salinti is mokyklos uz nutarimu nesilaikyma. Vykdyti nutarimus esame isipareigojusios pasirasydamos sutarti kai vaika priiminejo i mokykla. O be to, zinant kokia demagoge yra sios mokyklos direktore, apie kazkokius abipusius susitarimus yra is viso sudetinga kalbeti.
blondine
2008 09 05, 19:52
QUOTE(Azazella @ 2008 09 05, 18:29) Mergaites, baikit, kokie dvisaliai susitarimai, tame lape aiskiai parasyta, "tarybos nutarimu", taigis, arba turim sutikti be islygu, arba gali salinti is mokyklos uz nutarimu nesilaikyma. Vykdyti nutarimus esame isipareigojusios pasirasydamos sutarti kai vaika priiminejo i mokykla. O be to, zinant kokia demagoge yra sios mokyklos direktore, apie kazkokius abipusius susitarimus yra is viso sudetinga kalbeti.  Apie tai ir kalba Jei neįmanoma pašalinti "automatinio čipsų kioskelio", tai kaip panaikins uniformas? - "abarotai" tai čia dar didesni Na supraskim gi - gražu direktorei. Na, pasižiūri ji pro langą kafutę gerdama - pavaldinius mato savo - vienodus, išprosytus, be ryškesnių asmenybės bruožų. Ir iškart lengviaus ant dūšios palieka. Jokių išsiskiriančių individų nėra - darbas lengvesnis. Mintyse gal dar kaklaraiščius raudonus pariša... Ech... kažkodėl mintyse iškyla Pink Floyd filmas "the wall". Tie vaikai slenkantys į mėsmalę...
Smauglius
2008 09 05, 20:40
QUOTE(Azazella @ 2008 09 05, 19:29) O be to, zinant kokia demagoge yra sios mokyklos direktore, apie kazkokius abipusius susitarimus yra is viso sudetinga kalbeti.  Sorry, merginos, man totaliai nusišvilpt ant to, ką direktorė mano ar kokios ten asmeninės savybės jai yra būdingos. Beje, už tarybos kokio tai sprendimo nesilaikymą šalint iš mokyklos negali. Tai absoliutus blefas. Šalinimo iš mokyklos pagrindai yra įtvirtinti TIK Švietimo įstatyme. Ir patikėkit manim, kad pašalinti mokinį reikia LABAI daug. O praktiškai - neįmanoma. Nebent jis kelia akivaizdų ir realų pavojų kitiems.
QUOTE(Azazella @ 2008 09 05, 19:29) Mergaites, baikit, kokie dvisaliai susitarimai, tame lape aiskiai parasyta, "tarybos nutarimu", O kas nors akyse yr regėjęs tą tarybos sprendimą? Kur jis paviešintas ar publikuotas?
Smauglius
2008 09 05, 21:21
QUOTE(Nome @ 2008 09 05, 22:15) O kas nors akyse yr regėjęs tą tarybos sprendimą? Kur jis paviešintas ar publikuotas? Oi, nu tai aišku, kad ne
QUOTE(Smauglius @ 2008 09 05, 22:21) Oi, nu tai aišku, kad ne  Tai teisingai, kad irnesiparini dėl uniformos dėvėjimo
Azazella
2008 09 06, 16:02
QUOTE(Smauglius @ 2008 09 05, 21:40) Sorry, merginos, man totaliai nusišvilpt ant to, ką direktorė mano ar kokios ten asmeninės savybės jai yra būdingos. Beje, už tarybos kokio tai sprendimo nesilaikymą šalint iš mokyklos negali. Tai absoliutus blefas. Šalinimo iš mokyklos pagrindai yra įtvirtinti TIK Švietimo įstatyme. Ir patikėkit manim, kad pašalinti mokinį reikia LABAI daug. O praktiškai - neįmanoma. Nebent jis kelia akivaizdų ir realų pavojų kitiems. Tikiu, kad pasalinti is mokyklos teisiskai reikia tikrai daug daugiau nuveikti, nei nedeveti uniformos, pet galima sudaryti tokias salygas (nepazeidinejant jokiu normu), kad patys vaika is tos mokyklos pasiimsit pasisokedami. Papildyta:QUOTE(blondine @ 2008 09 05, 20:52) Apie tai ir kalba Jei neįmanoma pašalinti "automatinio čipsų kioskelio", tai kaip panaikins uniformas? - "abarotai" tai čia dar didesni Na supraskim gi - gražu direktorei. Na, pasižiūri ji pro langą kafutę gerdama - pavaldinius mato savo - vienodus, išprosytus, be ryškesnių asmenybės bruožų. Ir iškart lengviaus ant dūšios palieka. Jokių išsiskiriančių individų nėra - darbas lengvesnis. Mintyse gal dar kaklaraiščius raudonus pariša... Ech... kažkodėl mintyse iškyla Pink Floyd filmas "the wall". Tie vaikai slenkantys į mėsmalę... Taip, beje, buvau pamirsus apie cipsu kioskeli, per kiekviena susirinkima aukletoja kalba, kad yra daybes tevu prasymai, kad jo nebutu, bet yra kaip yra, pacios matot. Papildyta:QUOTE(Nome @ 2008 09 05, 22:15) O kas nors akyse yr regėjęs tą tarybos sprendimą? Kur jis paviešintas ar publikuotas? Merginos, na nebukit naivios, jei jau ant pasizadejimo deveti uniforma yra parasytas nutarimo Nr. ir etc., tai tas nutarimas tikrai yra, o jei bandysit sakyti, kad jo akyse nematet, tai garantuoju, kad pasakys, ateikit i rastine ir susipazinkit Man tik idomu, kokie buvo apklausos rezultatai, kai buvo padalintos anketos del uniformos  Greiciausiai ne visiems mirtingiesiams tai lemta suzinoti
blondine
2008 09 06, 17:38
QUOTE(Azazella @ 2008 09 06, 16:02) Man tik idomu, kokie buvo apklausos rezultatai, kai buvo padalintos anketos del uniformos  Greiciausiai ne visiems mirtingiesiams tai lemta suzinoti  Kadangi maniškis - pirmokas, tai natūralu, kad aš anketų nemačiau. Bet uniforma uniformai nelygi...
Azazella
2008 09 07, 08:59
QUOTE(blondine @ 2008 09 06, 18:38) Kadangi maniškis - pirmokas, tai natūralu, kad aš anketų nemačiau. Bet uniforma uniformai nelygi... Butent. Anketoje buvo klausiama, kokia turetu buti uniforma, ar tik svarkas, ar viskas nuo iki, kokios spalvos turetu buti, kad butu privaloma deveti ir t.t. Kiek kalbejau su musu klases tevais, tai dauguma pasisake apskritai pries, dalis norejo tik svarku, kurie butu devimi ne kasdien.
Sveiki visi cia kalbejusieji  Zinote, skaiciau ir masciau... gi baisuma, kad zmones taip kalba, bijo leisti savo vaikus i jiems priklausancia mokykla  labai daug neigiamu emociju cia perskaiciau, kurios ypac susije su pradiniu klasiu mokytojais, o geru zodziu vos keli... skaiciau dar ir su baime ir nerimu - as taip pat kazkada dirbau P.V mokykloje pradiniu klasiu mokytoja ir aciu dievui - nei blogai nei gerai apie save neradau, geriau jau niekaip. Ka galiu pasakyti is savo puses - automatai, nesveikas maistas, uznugariai, dar kazkas - kovokit, kitaip nieko nebus. O vat kas liecia mokytojus, ju santykius su vaikais, tevais - viskas priklauso tik nuo tripusio bendradarbiavimo, issikalbejimo. Ar i visus susirinkimus keliaujate? pirmoje klaseje tikiu, galbut ir taip, o veliau? Ar padedate mokytojams ekskursijose? ar kiekviena vakara pagiriat savo vaika uz pasiekimus? ar kiekviena ryta ji paglostot ir primenat - ko jis eina i mokykla? Motyvacija, demesys, bendravimas, tevu tarpusavio bendravimas - ar tai yra? jei jusu vaikas iseina i mokykla ir jus galvojate "va, dabar tai isaugins Lietuvos paziba" ir viska paliekat mokytojuj - naiviai manot kad taip ir bus? vienas lauke ne karys, kazkas jau cia taip sake. tai lygiai taip ir mokytojas, kuris vis viliasi, kad ateis rytas ir ateis koks tetis ne ruskanu veidu kaip visada, nes nespeja jau i darba, ir bent jau nusisypsos ir palinkes vaikui,visiems geros dienos ar bent jau spes paklausti - kaip sekasi mano vaikui? Namuose vaikas yra visiskai kitoks, todel daznai kyla nesutarimai tarp tevu ir mokytoju - nes tevai ir mato vaika kitoki namuose. Atejes i komanda, jis stengiasi uzmti savo pozicija grupej, del to jis kovoja, maistauja, triuksmauja, atkreipia i save demesi. tai socialine pedagogika, kuri kertas su mokomaisiais dalykais, kurie daznai del jos nukencia. kalbekit, kalbekit ir dar karta kalbekit ir su vaikais ir su mokytojais, nes mokytojai tikrai "vaiku needa", o stengias ju labui. Kantrybes ir graziu minciu bei ideju Jums auginant jaunaja karta
Upokšnis
2008 09 09, 20:58
QUOTE(AlisaI @ 2007 08 10, 10:25) O gal ka zinot apie pradiniu kalsiu mokytoja - vyra, rodos Zydrunas Meidus. Mus i jo klase paskyre. Mano mergaite labai jautri, kazi ar jis geras mokytojas? Kokie atsiliepimai apie šį mokytoją dabar?
cingute
2008 09 10, 12:29
QUOTE(Upokšnis @ 2008 09 09, 22:58) Kokie atsiliepimai apie šį mokytoją dabar? Man tai juokas ima  . Ir kaip jau tas mokytojas galejo pasikeisti O vaikai vienaip ar kitaip, maziau ar daugiau visi jautrus. Kiek zinau, kurybingas, idomus, bendraujantis mokytojas. Kaip paskaiciau sia tema, tai vos plaukai "piestu nepasistojo"... Galvoju, kad pries mokytojus uz ju sunku darba reiketu galvas nulenkti, o ne purvais drabstytis... Zinau, as sia mokykla, tiksliau zinojau pries kokius keleta geru metu, gal dabar ten viskas pasikeite, nezinau. Kiek pamenu ir ta Jurga Gainiene, ir tas Zydrunas Meidus - aktyvus ir saunus mokytojai (visada mokyklos vadovybes ivertinami uz aktyvu ir nasu darba). Buve ju mokiniai atlekia pasveikinti, graziai bendrauja, na, maciau tai tik is sono... Suprantama, kad Jusu vaikai pirmoje vietoje, bet reikia ir siokio tokio zmogiskumo bei eilinio supratingumo mokytoju atzvilgiu. Kaip suprantu, karas vyksta ne vien tarp mokiniu ir mokytoju, bet ir tarp mokytoju ir mokiniu tevu. Tik mokiniai drasesni, viska i akis pasako, o tevai slapstydamiesi raso, raso.... Gal taip issilieja. O gal tokie rasymai kada nors ir pades. Vertinti galima dviprasmiskai Kiekvienas turi teise kovoti ivairiais budais, Sekmes
|
|