Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lietuviški vardai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
ASMENYBĖ
Man idomu tik grynai lietuviski vardai, tokie kaip Rytis, Vakaris, Ausrine, Egle, Ruta ir t.t.

Noreciau kazkokiu retesniu, ne taip girdetu variantu. Zinau, kad savo pupulius pavadinsiu tik lietuviskais vardais.
nerile
Ir as labai norejau tik lietuvisku vardu, ypac kokiu is Mazosios Lietuvos... Bet antrajai nebesuradau... Pritruko taip sakant... laugh.gif
O graziu tikrai nera daug, kai renki savo vaikui...
Vilione
QUOTE (kristina.z @ 2004 09 06, 12:55)
Man idomu tik grynai lietuviski vardai, tokie kaip Rytis, Vakaris, Ausrine, Egle, Ruta ir t.t.

... Milda, Audronė, Nomeda, Ąžuolas, Mėta...
Mano sunaus tarptautinis vardas, nors ir lietuvoj daug tokiu vardu yra, ypac tarp senyvo amziaus zmoniu smile.gif
O tu, kaip suprantu, grynai lietuvisku nori, kad nebutu ju kitose tautose, ar ne?
Bet pvz. vardas Ruta-juk yra atitikmuo Ruth ar kaip ten rasosi...
Nu nzn, susipainiojau... unsure.gif huh.gif
ASMENYBĖ
Ne, as noriu tokiu, kurie kazka lietuviska reikstu. Egle-medis, Vakaris-vakaras, Azuolas-medis, Saule-saule ir t.t. Tinka ir visokios deives, dievai: Austejos, Gabijos ir t.t.
nuobodi
QUOTE (nerile @ 2004 09 06, 13:57)
O graziu tikrai nera daug, kai renki savo vaikui...

gryna teisybė biggrin.gif tai prie pavardės netinka, tai prie veido, tai diedas nepritaria, tai uošvienė biggrin.gif
Laisvė
Manau, kad tikrai lietuviški yra Viltė (Viltautės trumpinys), Vėja, Smiltė, Aistė, Goda, Jūratė...
nouvelle
Rytis, Joris, Marius, Jūris, Juras, Aušrys, Dangis, Audrys, Ūdrys, Uosis
Vaiva, Auska, Laima(ė), Dalia, Miglė, Jorė, Žydrė (tokia gėlytė), Ieva,
Dar dvi žemaičių dievybes, bet kaip vardai baisoki - Brėkšta, Bežlėja.
Cikadelė
Austeja- biciu deive...
o is Mazosios Lietuvos su konkreciomis reiksmemis dar as neradau reiks paieskot...bet gal tiktu Urte, Elze, Mare, Mage...
gal tikru ir Aukse, Saule wink.gif Raminta, Goda (is godoti), Aida
kregždutė
Kastytis, Naglis, Balys, Rapolas, Saulius, Joris, Margiris, Ąžuolas, Ugnius, Vaidas, Ūdrys ir visi kunigaikščių vardai, kaip Kęstutis, Algirdas ir kt
Milda, Miglė, Dangė, Banga, Undinė, Neringa, Birutė, Viltė, Vaiva, Jūratė. Pamiršti gėlių vardai - Rūta, Žibutė, Ramunė, Rugilė...
Rūta, toks mano vardas, tik lietuviškas. Visi žinome kas tai per gėlelė... Ruth nieko bendra neturi su Rūta, tik panašiai skamba.
alfa
Žibutėmis kažkuriame Lietuvos krašte karves vadina.
Jurgytė
Cia gal ne i tema, bet... Siandien skaiciau vaiku (8-12 m.)anketas, kokie vardai jiems graziausi. Ir nustebau, kad jiems patinka paprasti vardai. AIsku aktyvesnes buvo mergaites, tai berniuku vardu trejetukas konkretesnis. Stai rezultatai:

Berniuku vardai:
I vieta: TOMAS
II vieta: MINDAUGAS
III vieta: LUKAS, IGNAS

Mergaiciu vardai:
I vieta: KRISTINA
II vieta: DOVILE
III vieta: KAMILE, EGLE, GABRIELE
Laisvė
Manau, kad ir Rusnė - lietuviškas vardas.
lapukas
[SIZE=7]
Man tai gražiausias -Emilija
smulkute
Ramybes nerandu. Uzrasem dukrelei varda- RUTA. Ar grazu? Kaip ir norejau, kad butu Emilija, bet "nelipo" jai tas vardas. O Rutele lyg ir tinka, bet ar grazu huh.gif ? Toks jausmas, kad ji per grazi tam vardui wub.gif ...
nuobodi
Smulkute, Rūta-be galo gražus vardas smile.gif jei dar nepakankamai gražus, tai Tavo dukrytė jį pagražins laikui bėgant, iš patirties sakau wink.gif
kendi
Rutele labai grazu wub.gif laugh.gif
nerile
QUOTE (kregždutė @ 2004 09 07, 10:57)
Pamiršti gėlių vardai - Rūta, Žibutė, Ramunė, Rugilė...

NEPAMIRSTI mad.gif
nerile
QUOTE (alfa @ 2004 09 07, 11:53)
Žibutėmis kažkuriame Lietuvos krašte karves vadina.

Aukstaitijoje tongue.gif Mano mociute turejo.
O va taip vadinamoje Mazojoje Lietuvoje (palei Silute) musu pazistami turejo versiuka Jonuka ir telycaite Onute.... Negrazu tai is lietuviu tyciotis mad.gif
ASMENYBĖ
Zibute-ne.
Dabar man grazu Vakare ir Gaile.
Kaip jums Gaile?
kregždutė
Šiaip Gailė gražu, bet sako koks vardas, toks ir žmogus. Po to bus jai dėl ko nors gaila arba jos gailės g.gif
Mūsų pasakose irgi gražių vardų būna - Eglė, Žilvinas, Grytutė, Sigutė, Neringa, bet turbūt nelabai kas taip dabar vadina?
Saga
QUOTE (kristina.z @ 2004 09 08, 17:41)
Zibute-ne.
Kaip jums Gaile?

Gaile man negrazu.....asocijuojasi su augalu gailemis, nuo ju aktyvaus kvapo galva skaudeti pradeda..... wink.gif
Vilione
Man kazkaip Gaile irgi nelabai, su asaromis ir liudnumu asocijuojasi... unsure.gif
gaja
Upe, Ula, Vilne,Gaja, Ryte, Daina, Ausra, Skaiste, Piene, Meta, Nida, Ugne, Morta (nors ne lietuviskas), Tiesa
nerile
QUOTE (gaja @ 2004 09 09, 10:01)
Upe, , Vilne,Gaja, Ryte, Daina, Piene, Meta, Tiesa

Be komentaru blink.gif
nerile
QUOTE (kristina.z @ 2004 09 08, 19:41)
Kaip jums Gaile?

Turiu sena giminaite uzsienyje. Vienisa, siuncia siuntinius i... Afrika, gailisi badaujanciu vaiku ir vis meldzia dievo palaimos visiems...
Laisvė
Turiu vieną pažįstamą, vardu Jautra. Manau, jog tai - lietuviškas vardas.
nerile
Prisiminiau... IMSRĖ. Cia toks upelis yra tarp Lietuvos ir Ltvijos. Grazu.
Zemfira
Imsre??? Kol vaikiukas sugebes istart savo varda tai 10 tortadienio sulauks doh.gif
Upsiukas
O man grazus vardas Birute rolleyes.gif
Jau-Mamyte
O kaip jums vardas mergaitei - Lukne? Girdejau, tokia upe Lietuvoj yra. Ka manote?
Liorka
QUOTE (nerile @ 2004 09 09, 14:34)
Prisiminiau... IMSRĖ. Cia toks upelis yra tarp Lietuvos ir Ltvijos. Grazu.

Imsre yra upelis Jurbarke, iteka i Mituva, kuri tuoj pat iteka i Nemuna.. rolleyes.gif jos plotis apie metras, plachaiusiose vietose du, ilgis tik keli kilometrai, kuriu didzhioji dalis vasara ishdzhiuna, lieka tik pachiam mieste, kuri anxchiau labiau primindavo srutu upiuka biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

mes irgi vadinsim tik lietuvishku vardu smile.gif ash dukra vadinsiu arba Verdene [na, nelabai vyrui gaila patinka] arba Zhemyna [jeigu prie veido deres]. cia lietuviu deives. sunus butu buves Perkunas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif dar galvojau apie varda Pajauta [lizdeikos dukra], bet kazkox ne itin lietuvishaks ir ne itin grazhus. dar vyrui siuliau Uoga, Perla biggrin.gif taip pat Veliuona, Raudone [miestukai jurbarko rajone, raudones pilyje shventem musu vestuviu puota:)
taip pat labai grazhus Grazhina, Svajune. na daug grazhiu lietuvishku yra smile.gif dar patarchiau perzhiureti upiu, mishku, miesteliu, kaimu, ezheru ir etc pavadinimus, tik nepamirshkit tixliai pasidometi ju istorija ir reikshme. man ish pradzhiu patiūko Zhvoruna, irgi lietuviu deive, bet paskui suzhinojau kad kazhkokia bloga deive sad.gif
sakri
jei kas domisi pagoniskais vardais, siulau nueiti i svetaine www.romuva.lt (ka tik pabandyiau, bet kaykodel serveris streikuoja - bandykit veliau). ten yra pagonisku dievu sarasas. mes savo mazyliui irgi norime pagonisko-lietuvisko vardo, bet, deja, gero saltinio su idomiais ir retais vardais surasti nepavyko... sekmes! g.
Liorka
gondinga: ash dar abndzhiau skaityti metrashchius wink.gif bet ten be sitoriko pagalbos neaishku, ar tikrai lietuvishki vardai. nes daug vardu ateje ish mazhosios lietuvos, kartais kaip ytchia grazhesni biggrin.gif
espera
Mergaitem kaip ir pilna tu vardu, ir graziu lietuvisku nemazai. O va berniukam? Man paciai labai mano vyro vardas patinka - lietuviskas, trumpas, bet kad nelabai norisi duoti tokio pat. Be to, vyrui mano maniskis patinka vardas (patiko dar iki mum susitinkant) - galvojo vis, kad jei bus dukra, tai duos, tai ka, jei mergaite butu, tai negi duotumem toki pat irgi smile.gif
Na zodziu. Painiavai su tais lietuviskais vyriskais vardais. Tikejaus cia koki pasigaut, bent mintele, bet tik merguckem pilna smile.gif O Joriu ir Luku tai dabar ant kiekvieno kampo pilna, kaip kazkada Tomu - tik pasauk kur mieste, tai ziurek tikrai keli vaikai tokiais vardais atsisuks.
TheAngel
o kaip jums patinka Liepa? rolleyes.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
svelnus,grazus,moteriskas vardas thumbup.gif
dar- Junte rolleyes.gif thumbup.gif
espera
Man Liepa labai patinka smile.gif kaip tik parasiusi posta galvojau parasyta ir sita varda mergaitei, bet taip ir neprisiruosiau smile.gif
Tik truputi gaila, kad sie vardai, buve reti, dabar pasidare labai dazni sad.gif Va man patinka Liepa, Saule, Vilte - bet kad jau tiek daug mamu dave dukrom tokius vardus.. Aisku, banga praeis, kol as dukryte turesiu, jei turesiu, tai gal bus ir vel ne toks daznas vardas smile.gif
Dabar berniokisko vardo dairinejuos smile.gif

O Junte man tai nelabai.. unsure.gif Kazkaip Juntes, Justes ir panasiai tai labai infantiliskai skamba - kol mazute mergaite, gerai, o kai paauga, tai kazkaip nelabai.
Laisvė
Atkreipiau dėmesį į gražią mergytę, kuri atsiliepė šaukiama GELMĖS vardu.
Ruta_H
QUOTE (smulkute @ 2004 09 08, 04:35)
Ramybes nerandu. Uzrasem dukrelei varda- RUTA. Ar grazu? Kaip ir norejau, kad butu Emilija, bet "nelipo" jai tas vardas. O Rutele lyg ir tinka, bet ar grazu huh.gif ? Toks jausmas, kad ji per grazi tam vardui wub.gif ...

Ei, neizeidinek! Mano vardas Ruta. Ir aplinkiniai sako, kad esu visai nebaisi laugh.gif tongue.gif
FaJnuLka
QUOTE (vilkeS @ 2004 09 24, 22:55)
O Junte man tai nelabai.. unsure.gif Kazkaip Juntes, Justes ir panasiai tai labai infantiliskai skamba - kol mazute mergaite, gerai, o kai paauga, tai kazkaip nelabai.

hm... kaip Justes vardas skamba? nelabaj supratau biggrin.gif bet ne tame esme wink.gif
[Juste mano vardas] suprantu kad yra begale grazhiu vardu, bet mano vardas- man pats paciausias smile.gif ir labaj grazhus jis man smile.gif Justina man nelabaj patinka [o mano vardas ne Justina]
ir ash jau ne mazha biggrin.gif 16m man. nu bet vardas dar karta pasakysiu - LABAJ grazhus tongue.gif tongue.gif tongue.gif

P.S suprantu, kad Tu ishdestei savo nuomone, bet kai paminetas mano vardas kurnors, visada isikishu wink.gif
Ramunita
kazkas sake,kad Ruta grynai lietuviskas vardas...tai ,kad nelabai...angliskai Ruta skamba Ruth ir reiskia gailestingoji ir pan. tikrai! pvz Ramune atrodo irgi grynai lietuviskas, bet ispaniskai jis skamba Camila (man taip isverte vienas ispanas,kai as jam bandziau paaiskinti ka reikia mano mano vardas), vokiskai,Kamilla (tik nezinau kaip teisingai rasosi) tai buvo rasyta 'Moteryje" seniai, seniai. Anglai, ypac JAV si varda siulo versti Daisy...Praktiskai visi ka nors reiskiantys vardai turi atitikmeni ir uzsienio kalboj wink.gif
bet kaip supratau,kad temos autore noti,kad tas vardas ka nors reikstu ir kad visi jo reiksme suprastu ir be knygu,taigi siulau
mergaitei
Vytaute, Gabija, Jogaile, Skaiste, Deimante, Ugne, Vilte, Rusne, Rugile, Vaiva, Sarune man dar labai grazus Jorune (u ilgoji) - kildinama nuo Jorio

Berniukui
visi kunigaiksciu vardai, Dainius, Zilvinas...
Atlantida
Man grazu Rugile - rugiu mergaite...
Rusne, Skaiste... wub.gif
nerile
QUOTE (Atlantida @ 2004 09 27, 12:53)
Man grazu Rugile - rugiu mergaite...

Aciu wub.gif
Man irgi rolleyes.gif
Ruta_H
QUOTE (Ramunita @ 2004 09 27, 02:34)
kazkas sake,kad Ruta grynai lietuviskas vardas...tai ,kad nelabai...angliskai Ruta skamba Ruth ir reiskia gailestingoji ir pan. tikrai!

Siaip tai Hebrajiskas, minimas biblijoje ir reiskia "drauge". O LT tai yra gele ir angliskai verciama "Rue".
Summer
Mano dukters vardas Vasara. Galiu dar pasiūlyti kitą variantą, kurio pati neišsirinkau ir pasilikau atsargai(jei trečia būtų mergaitė) - Smilga:)
saulytuke
Mano mazosios vardas Egle. Manau, kad tai isties grazus vardas, be to simbolizuoja grazia, moteriska ir kartui stipria dvasiskai moteri. Eglyte gime po saulio zenklu, todel manau tokia ji ir bus.
Dar man patinka vardas Ausrine. Ypac tinka mergaitems gimusioms ryte smile.gif
Jeigu tureciau berniuka rinkciausi tvirtus vyriskus vardus. Ypac patinka su priesagomis -vydas ; -mantas.. Pvz. Domantas, Rimvydas ir pan.
golfa
SMILGA isties labai grazu, bet as bijau vardu, kurie kazkuo ipareigoja vaika. Tarkim ta mazoji Smilga bus storule, Grazina-nelabai grazi, Ramute-padukusi kaip velnias?
Manau, kad pavadinti reikia kazkaip nenusakanciai budo ar isvaizdos. Na tarkim kokia jums Gintare, Deimante rudom akim ir juodais plaukais?
O Vakaris tai be komentaru. Visa laika galvojau, kad mano dukra bus VAKARE ir tik taip, tik gime ji vidurdieni ir tas vardas nebelipo. Bet be galo grazus vardas.
Gintarė
Man graziausi - Gintare ir Ramune wub.gif wub.gif wub.gif Isskyrus manaja princese, Vilniuj, tikriausiai, daugiau nera nei vienos mazytes Ramuneles (kuo as labai patenkinta). O vardas tikrai lietuviskas, o del Camilles (ar panasiai ) - ka gi padarysi, jei sitos gelytes grozis ir nauda pripazinti visam pasauli, ir mamytes pavadyna savo dukrytes jos vardu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

O berniukui - Mantas ( sad.gif gaila, kad dabar daznas ), Gintaras, Ramunas, Linas, gal dar Stepas
Kaja888
QUOTE (Liorka @ 2004 09 20, 16:02)
Veliuona, Raudone [miestukai jurbarko rajone, raudones pilyje shventem musu vestuviu puota:)

Na, Liorka, ar iš Jurbarko būsi ar šiaip simpatizuoji šiam rajonui? wink.gif
Man tai Veliuona nelabai, nes nuo žodžio vėlė unsure.gif
Įdomus vardas Naglis (Palangoj lygtais Naglio kalnas yra), įpareigojantis biggrin.gif wink.gif
Ramunita
QUOTE (laurala @ 2004 10 03, 10:40)
QUOTE (Liorka @ 2004 09 20, 16:02)
Veliuona, Raudone [miestukai jurbarko rajone, raudones pilyje shventem musu vestuviu puota:)

Na, Liorka, ar iš Jurbarko būsi ar šiaip simpatizuoji šiam rajonui? wink.gif
Man tai Veliuona nelabai, nes nuo žodžio vėlė unsure.gif
Įdomus vardas Naglis (Palangoj lygtais Naglio kalnas yra), įpareigojantis biggrin.gif wink.gif

man tai juokingas vardas Naglis biggrin.gif pazinojau viena toki wink.gif tai pamenu viena karta jo draugas jam sako: "ale,kox tu naglas, Nagli" zvengiau susiriesdama is sito saskambio biggrin.gif
Ramunita
QUOTE (golfa @ 2004 10 02, 09:26)
SMILGA isties labai grazu, bet as bijau vardu, kurie kazkuo ipareigoja vaika. Tarkim ta mazoji Smilga bus storule, Grazina-nelabai grazi, Ramute-padukusi kaip velnias?
Manau, kad pavadinti reikia kazkaip nenusakanciai budo ar isvaizdos. Na tarkim kokia jums Gintare, Deimante rudom akim ir juodais plaukais?
O Vakaris tai be komentaru. Visa laika galvojau, kad mano dukra bus VAKARE ir tik taip, tik gime ji vidurdieni ir tas vardas nebelipo. Bet be galo grazus vardas.

nesupratau,pagal tave Gintare ar Deimante negali buti juodaplaukes-rudaakes? o jei tas vardas,pvz. Deimante, yra tevu deimanciukas,o Gintare-tevu gintariukas? gal Gintaryte buvo pradeta pajuryje? wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.