Sveiki, zadu savo mazyte nuo kito rugsejo leisti i lopseli. Domina toks dalykas: kaip manote, kur geriau rinktis lopseli: arciau namu (Antakalnyje), ar arciau darbo (Naujamiestis). Kaip yra patogiau, ar koks variantas yra vaikui geresnis. Gal kam teko spresti tokia dilema, pasidalinkit savo mintimis.
Martyna
2004 09 06, 18:01
As rinkciausi arciau namu, nebent ten butu labai prasti lopseliai, bet is patirties galiu pasakyt, kad arciau namu yra daug patogiau
Man irgi atrodo geriau prie namu, juk ne visada galesi pati paimti is darzelio, tai nereikes niekam grustis i kita miesto gala.
o ir kai blogas oras geriau vaika greiciau i darzeli nuvesti ir palikti, o ne tysti per visa miesta  gal kada pati neisi i darba, o vaika reiks nuvesti, tada irgi geriau arciau namu
As tai planuoju leisti salia darbo- juk kartais po darbo norisi kur nors nulekti - i pardovke, i svecius, i sporto kluba, dar kur nors. Tai pasigriebei vaika-ir dumi. O cia reiketu dar grizti i kita miesto gala, prie namu ir vel kazkur vaziuoti. Ne-a, man geriau salia darbo. bet kada nuskuosi pasiziureti ar pasiimti, jei susirgtu ar kas atsitiktu...
Uriukas
2004 09 11, 15:40
man atrodo geriau arciau darbo, jei vaziuojate savo automobiliu. Juk vaikui keltis vis tiek reiks vienodai anksti, be to, taip siek tiek ryte aplenksite kamscius, be to, jei veluosite su darbais, o po to dar kamstyje uzstrigsit, kas gi jusu vaika pasiims?
Kitas reikalas, jei namuose nuolat yra kas nors, kas gali vaika parvesti namo.
Taip ir negaliu apsisprest kur geriau, ar prie darbo ar prie namu. O laikas greitai eina... Mamytes, ar vedat kas i lopseli prie darbo? Ar patogu? o gal visgi geriau prie namu? Padekit apsisprest
vedu prie namu.......  ....... labai patogu. Kartais uztrunku po darbo tada vyras paima.... arba drauges paprasau.... vis tik vaika paemus po darbo dar ji po parduotuves tampyti o apsiprekinus su vaiku ir pirkiniais i kita miesto gala temptis sakyciau nera patogu kaip jau minejo kazkas cia temoje kad susirgus vaikui patogiau prie darbo, nuleki ir pasiimi...... tai va.... noriu papriestarauti..... paskui tempi serganti vaika per visa miesta  .... o prie namu vaika paimei ir parvedei per kiema.... nu kas dar... dabar man aktualu darosi ir mokykla, tai mamytes jau klausinejasi i kokia pradine vaika vesime ar prie namu, ziuri kiek draugu liks kruvoje ..... Oi dar nepaminejau...... musu seimoje yra tik viena masina, ja vazineja vyras, taigi i darba mane nuveza...... kai pradejome mazyle leisti i darzeli tai galvojau gal netgi prie darbo patogiau butu, bet per ta laika vyras pakeite dvi darbovietes, tose darbovietese kelis kartus keitesi darbo grafikas dar, turi iseiginiu, kartais anksti labai isvaziuodavo ir t.t. ........ na nevisada jis gali mane nuvezti dabar... gerai jeigu jam veliau i darba, mazyle nuveztu, bet jeigu anksciau  ...... o jeigu paciai kas darba pasiulys geresni ir perspektyvesni bet jau treciame gale miesto
Pritariu Uriuko nuomonei, kad važiuojant mašina, darželis geriau prie darbo- ar vaikų šventė kokia, ar renginys- gali greit nubėgti, ir viskas:)) Bet jei važiuoji visuomeniniu transportu, tai geriau prie namų. Aš pati metus dirbau Karoliniškėse, o gyvenau Antakalny. Tai vaikus vedžiau i Antakalnio darželį. Gerai, kad jie grįždami namo ne taip pavargdavo. Bet man tai ne kas būdavo juos vakarais pasiimti- vis bėgte, kad suspėti iki išvedant į budinčią grupę. Dabar mes gyvenam užmiesty, tai vaikus vedu į darželį prie savo darbo- tikrai labai patogu
As mastau taip, kad kol mes su vyru dirbam salia ir galim vaziuot su viena masina, tai butu patogiau leliuka vezti i lopseli, kuris prie darbo, o jei kas pasikeistu, tai tada ir prie namu eile i darzeli ateitu
Spragtukas
2005 03 25, 22:45
Visur yra savu pliusu ir minusu. Pati savo vaika vedu i darzeli prie darbo. pliusas tas, kad tai tikrai geras darzelis (aukletoju, maisto, ir visom kt. prasmem) ir kai pvz. sventes, gali atbegti (3 min. ir as jau darziuke  ). Gerai ir todel, jog kai uztrunki po darbo, gali paskutiniu momentu vaika pasiimti (ir niekas nereiskia jokiu priekaistu del to!  ) Blogai todel, kad as su masina nevazineju (geda-peleda  ), o vyras dirba kitame miesto gale, be to, darbas jam anksciau prasideda nei man, tad tikrai ne kasdien jis mus gali nuvezti.O tystis mikriuku ar troliku su rytiniais "oziukais" isivaizduokit "smagumeli"  taigi, pradzioje budavo taip, kad nuvedusi i darziuka ir nuejusi i darba sakydavau "ak, kokia as pavargus.." Aisku, kad apsipratau, o ir vaikas paaugo, tad dabar tos problemos nebera Darzelis toliau nuo namu nera geriausia iseitis ir del ligu - mikriuke nuolat pilna kosinciu ir pan. Jei butu galimybe, vesciau i darzeli arciau namu; deja, pasirinkimo kito neturiu. Tai, ka lankom dabar -pats geriausias variantas, kuo ir dziaugiuosi
QUOTE(Liuduk @ 2005 03 25, 20:28) As mastau taip, kad kol mes su vyru dirbam salia ir galim vaziuot su viena masina, tai butu patogiau leliuka vezti i lopseli, kuris prie darbo, o jei kas pasikeistu, tai tada ir prie namu eile i darzeli ateitu  na darzelio keitimas nera toks paprastas procesas  ....... atejo eile ir keiciu darza. aisku ir nuo vaiko priklauso... as gavoju kad mano mergaitei kitas darzelis butu pasaulio pabaiga, ji ne minties neprisileidzia kad gali eiti kazkur kitur
QUOTE(Saga @ 2005 03 26, 09:11) na darzelio keitimas nera toks paprastas procesas  ....... atejo eile ir keiciu darza. aisku ir nuo vaiko priklauso... as gavoju kad mano mergaitei kitas darzelis butu pasaulio pabaiga, ji ne minties neprisileidzia kad gali eiti kazkur kitur Saga, o sunku keist darze grynai del vaiko, ar yra ir kokiu biurokratiniu kliuciu? Kokio amziaus tavo mergaite? Ar 2-2,5m vaikui butu sunku keist darzeli, ar cia jau kalbama apie vyresnius?
žiuželis
2006 12 30, 01:00
Noriu paklaust jau lankančių daržus tiek privačius, tiek valstybinius, tai jeigu darželis ne pagal gyvenamą vietą (nepatiko, nėra), ar renkantis daržą yra svarbus atstumas nuo namų ir kiek svarbus? Kiek skiriate laiko kelionei? Važiuojate mašina, pėstute, autobusu, dviračiu? Motoroleriu matyt nieks nevėžina
Mano vaikui neužilgo 2, lest ketinu kai užsinorės gal po 1-2 m., tikiuosi. Bet jau dabar neramu kaip su tuo atstumu, į kurias pamiškes ar gretumus namus dairytis?
Aš labai ilgai galvojau, nes ir maistas ne visas tinka jam, masčiau į privatų daržą leisti, bet nugalėjo šalia namų esantis, nuėjus pamačiau, kad aplinka jauki, nors ir langai paprasti, nera to remonto super, bet tvarkinga, o dar labiau patiko, kad beveik kiekviena grupe turi atskirą išėjimą  Ir dabar džiaugiuosi, kad šalia namų, ir nuvesti greitai, nereik niekur iš kelio, į darbą mažiau vėluoji, ir parvesti patogiau, nereik kažkur bastytis, man taip patogiau
Brunhilda
2007 01 03, 11:25
Man svarbiau ne atstumas iki darželio, o pati darželio atmosfera, kokia ji yra, ar man ir mano vaikams tinka ir patinka. Kai turi automobilį, tai atstumas reikšmės nebesudaro: važiuodama į darbą nuveži, grįždama - parsiveži. Taip pas mus buvo su sūnumis, taip bus ir kai dukrytei ateis laikas į darželį keliauti
QUOTE(Vombatas @ 2007 01 03, 12:25) Man svarbiau ne atstumas iki darželio, o pati darželio atmosfera, kokia ji yra, ar man ir mano vaikams tinka ir patinka. Kai turi automobilį, tai atstumas reikšmės nebesudaro: važiuodama į darbą nuveži, grįždama - parsiveži. Taip pas mus buvo su sūnumis, taip bus ir kai dukrytei ateis laikas į darželį keliauti  gal kokiam kaime ir nesvarbu. Bet Vilniuje, jei darzelis bus viename miesto gale, o darbas kitame, arba isvis uz miesto, tai puse dienos praleisi masinoje ir neaisku ar viska spesi. Kol dirbau senoje vietoje, tai laiku baigusi darba ne visada galedavau suspeti ir nuvaziuoti pasiimti vaika is darzelio iki jo darbo pabaigos ( pusvalandzio tam neuztekdavo). Arba jeigu palieku serganti vaika tevams priziureti, tai po darbo is pradziu vaziuoju vieno vaiko pasiimti is darzelio, tada pas tevus antra pasiimti ir tik tada namo, nors namai nuo darzelio 5 min kelio pesciomis... bet kitaip nespeji. O taip tik svarsteme, kur rinktis darzely ar prie namu, ar pakeliui i darba. Ziurejome kelis variantus ir kol kas apsistojome prie namu. Dabar laukia galvosukis, kur mokykla rinktis
Bretane
2007 01 03, 15:36
As manau, kad prie namu geriausia, bet jei tas darzelis neatitnka tavo kriterijus, renkiesi kitur
žiuželis
2007 01 07, 17:20
Iš žinučių suprantu, kad dauguma tėvų vaikus vežioja automobiliais ir tam skiria apie 30 min. Ką daro gyvenatys priemestyje? Lauksiu kitų mamų pastebėjimų: kiek laiko skiria, kuom/kaip važiuoja, eina, ar tai kelia rūpesčių, kokių.
Man labai svarbu, gal ne tiek atstumas, nebutinai nuo namu- gb nuo darbovietes
žiuželis
2007 01 15, 15:01
Bretane, aš kalbu apie kriterijų - atstumą
laurinute
2007 09 11, 14:49
Man darzelis matosi per langa nei gatves nera nieko ir vienas is geriausiu musu mieste (cia Telsiuose) nera nei gatves nieko ir mokykla matom per langa.Ir mano darbas tik 5 min kelio.Gyvenam geroj vietoj
Margarita 25
2007 09 11, 14:52
Mum darželis tai prie pat namu. Nuėjus jis man tiesiog patiko ir užrašiau ten, ir nesigailiu auklėtojos geros, aplinka gera.
laurinute
2007 09 13, 13:24
as rinkciausi arciau namu,nebent darzelis neatitinka jusu kriteriju
As irg galvojau kaip geriau ir nusprndziau kad geriau arciau namu
o tai nebutina eit i darzeli pagal gyvenama vieta? nes as skambinau i viena darza. ten kad uzsirasytum reikia vaiko liudijimo ir pazymos apie deklaruota gyvenama vieta. tai jei as noriu kokio kito darzelio? kaip jus cia tada vedat kur papuola? ar tada i privatu reik vest, jei pagal gyvenama vieta netinka? kaip cia yra, apsvieskit?
QUOTE(zoske @ 2007 10 02, 14:36) o tai nebutina eit i darzeli pagal gyvenama vieta? nes as skambinau i viena darza. ten kad uzsirasytum reikia vaiko liudijimo ir pazymos apie deklaruota gyvenama vieta. tai jei as noriu kokio kito darzelio? kaip jus cia tada vedat kur papuola? ar tada i privatu reik vest, jei pagal gyvenama vieta netinka? kaip cia yra, apsvieskit? kur labiau patinka ten ir vedi,nebutinai pagal gyvenama vieta
na skambinau ka tik i svietimo skyriu, sake, gali priimt ir kitur, jei yra vietu, bet "abejoju, ar bus". taigi... kiek girdziu, tai vietu stygius visur..
QUOTE(zoske @ 2007 10 02, 15:08) na skambinau ka tik i svietimo skyriu, sake, gali priimt ir kitur, jei yra vietu, bet "abejoju, ar bus". taigi... kiek girdziu, tai vietu stygius visur.. ,bandyk eit netusciom
natuliona
2007 10 02, 19:20
Mūsų darželis prie namų  Labai gerai, ypač kai tik pradėjom eiti, nes tik keliom valadom palikdavau
|
|