turiu po gimtadienio užsilikusius 3 kepalus duonos ir 2 batonus. ismest gaila, vistiek litus kainavo
Batonas...
1 pakelis varskes 1 kiasinis 2 saukstai cukraus cinamono, vaniles Sumaisai varske su visais komponentais ir uztepi ant batono. Pasauni i orkaite ir kepi, kol pagelsta, na apie 10min. Tada valgai ir uzsigeri balinta kava P.S. Kuo storiau uztepi, tuo skaniau
Paprasciausias "receptas" batonui - ji padziovinti ir sutarkuoti. Turesi dziuveseliu kai noresi karbonada koki kepti, taip paruoshti jie ir pastoveti gali ilgesni laika.
jei gimtadienis buvo pries gera menesi, tai siulau ta duona dar palaikyti ir veliau parduoti kaip ginkla, matai, joks priesas nepagalvos, kad galima kesintis su duonos kepalu
o jei rimciau, tai siulau nusipirkti farso, o sudziuvusi batona, jei tik jis nesupelijas ismirkyti vandenyje ir sudeti nedidele dali i farsa - bus skanesni kotletai. Beje, is padziuvusios duonos dar daromas toks unikalus patiekalasd - "ubago asaros" - i pasaldinta vandeni su uogonmis sudedama mazais gabaliukais supjaustyta duona dar kitas galimas senstelejusio batono panaudojimas - perpjauti riekelemis, uztepti sviestu irt ikisti trumpam i orkaite - bus minksta duonele prie arbatos ryte:) Skanaus:)
o duona kokia?
juoda ar balta? beje, mano vaikai jabai megsta batona - blynus. I paprasta blynu tesla mirkai riekeles batono ir gaunasi ,,, blynai betne visai. man geriau net, pusryciams prie kavos. dar galima padaryti apkepa. Esme taip kaip ir riekeles su varske tik isdeliojus i kepimo forma istisai galima daugiau pafantazuoti: varske, uogos, vaisiai ir etc. o is juodos duonos tai gaunasi liuks desertas. Vilniuje salia amatininku buvo tokia cukraine, tai ten visos studentes griesydavo su situo duonos gardumynu
o kas ten per desertas??? juodos duonos turiu daugiau
hobos, zinai ka, gal tu geriau nieko nebedaryk su ta duona, o supjaustyk ir atiduok laiptines sunims ir katinams, nabagus gyvunelius bent jau pasersi:) o del keliu kepalu duonos nenubiednesi:)
Apie deserta prasom placiau
gerai
as kai tingine tai man labai patinka, kad greitai pasidaro... zodziu duona juoda, ta kur anksciau buvo kauno (dabar pridaro visokiu su dazais... trecias - plakta grietinele. Naturali, arba ta sintetine, bet man geriau kai ji nesaldi. Duona reiketu kiek paslakstyti su is tos pacios uogienes padarytu vandeneliu saldziu. Bet nepersistenkit, nes uogiene irgi drekina, nebent labai tirsta. Uogienes daug nereikia. Ziurint matematiskai, tai 3/10 duonos,1/10 uogienes, 6/10 grietineles ar panasiai. Idealu butu dar lukteleti minute kita, tada grietinele graziai nusidazo nuo uogienes. daug maz taip. Viskas valgoma, bet kuriuo atveju + juoda kava.
Duona sutarkuoti, uzpilti vandeniu (nepadauginti!
Daryk gira!
kai pas mane lieka duonos netinkamos sumuštinams, tai paprasčiausiai parsitempiu alaus, duoną iškepu su česnaku trintą ir paskui su vyru arba draugais ir kaimynais sėkmingai sulapnojam alum užgerdami...
dar labai skanu mišrainė: duona kepta kubukiais, užspausta česnaku, virtos pupelės, fermentinis sūris ir poras. viskas sumaišoma su majonezu prieš pat vartojimą. jei gaunasi daugiau-maišyk tik tiek su majonezu, kiek žadi tuom kart suvalgyti, nes duona permirks ir bus ne kas... Tam tinka ir juoda ir ale-palangos duona...
Dziovintu slyvu saldainiai
200g dziovintu slyvu,100g paskrudintos juodos duonos trupineliu,saukstas medaus. Slyvas sumalkite mesmale arba supjaustykit.Dekite medu ir duonos trupinelius.Mase turi isbrinkti.Jeigu per kieta,ipilkite truputi vandens;jei per skysta,iberkite dar duonos trupineliu.Is mases formuokite saldainius ir apvoliokite duonos trupineliais.
niu pas mumi tai neliabai kada uzsilieka duonike, nes liabai pamegom tokius sumustinuskus. kietai issiverdam kiausiniu, supjaustomsmulkiais kubeliais, sumaisom su majonezu ir krapais. viska ismaise uztepam ant pakepintu duonos riekeliu - duonos rieke y kokias 4 dalis supjaustom ir pakepam, ir ant kiasinio dar kecupo. Liabai graziai atrodo ir niamniekas grynas. ir dabar jau uzsimaniau - ryt gal teks vakarienei pakept;)
skanaus
Papraščiausiai galima duoną įdėt į šaldymo kamerą ir užšaldyti, atšilus ji bus kaip šviežia.
Nu man atrodo kaip ir sake Rigedora, kad geriausiai ir greiciausiai isnyks tau duona, jei ja sukepsi ir su cesnaku sutepsi...
issikepk daug keptos duonos su cesnaku ir suriu prisipirk daauug alaus ir pasikviesk draugu
oi, tie sumustinukai su kepta duona ir kiausiniu tai
O as tai pakepu duonyte supjaustyta riekelemis, tada patrinu cesnaku. Paskui isverdu kiausini, supjaustau plonais griezineliais ir dedu ant tos iskeptos duonytes. Tada dar uzdedu siek tiek poro griezineliu, siek tiek kecupo ir majonezo... Labai grazus ir skanus sumustinukai. Skanaus
Jeigu lieka daug batono (visai sudziuves netinka), tai as darau taip:
supjaustau ji riekutemis, isplaku 150 gramu pieno su kiausiniu ir saukstu cukraus, merkiu batona i sita misini ir apkepu ant keptuves. Apibarstau cinamonu ir pusryciams, ir vakarienei mmmm su arbata arba pienu. Labai vaikai valgo.
is juodos duonos gaminu Lauknešėlius
duona reikia ismirkyti vandenyje, nuspausti, imusti kiausiniu, miltu ir prieskoniu (as visko dedu is akies idarui tinka viskas-pakepinti su svogunu grybai, troskinti kopustai, varske, pakepinta su svogunu ir morkomis desra. forma daroma taip kaip zemaiciu blynu. padaryta laukneseli reikia aptepti miltu ir vandens misiniu ir kepti keptuveje kol apgels abi puses. man labai skanu
as tai visa laika, jei tik matau, kad baigiasi galiojimo laikas, o jos dar daug, ar siaip atlieka issikepu keptos duonos su cesnaku
ir skanu, ir sveika
Jei duona juoda, daryk gira
ruginės duonos sklindžiai
reikia ruginės duonos, pieno, vienas kiaušinis, miltų, aliejaus, priedai:grietinė cukrus, Duoną suraikyti,užpilti karštu pienu. Išbrinkusią duoną ištrinti,įmušti kiaušinį,miltus ir gerai išmaišyti Į keptuvę įpilti aliejaus v.š.dėti tešlosir kepti Tiekti su grietineir cukrumi.
Aš darau duonos pyragą (jei tai juoda duona) o jei balta-iškepu,pridarau mišrainės su pupelėm
|