Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Labai žemai kūdikio galvytė
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Sauluteq
Laba diena

Man jau eina 31 savaite. Vaikstau su gresianciu. Kudikelio galvyte jau senokai (pastebejo gydytojai 26 savaite) yra isistaciusi i gimdos kakleli, gimdos kaklelis yra sutrumpejes, labai daznai susitraukineja gimda, geriu gyniprali. Gulejau ligonineje, dabar namuose lovos rezimu. Gydytojai drasina, kad nebijociau prieslaikinio gimdymo, nes tikrai mazai sansu ,kad isnesiosiu iki galo verysad.gif .
Gal kuriai merginai yra taip buve? Kaip baigesi nestumas , kada pagimde?
katuksss
Man 28 savaite gydytoja apziurejus pasake, kad kudikio galvute jau isistacius, todel man skauda kaulus pilvo apacioj, nes ji ten nervus kazkokius uzspaudzia...bet apie gresianti net neuzsimine unsure.gif
MysticWoman
QUOTE(katuksss @ 2006 08 24, 18:47)
Man 28 savaite gydytoja apziurejus pasake, kad kudikio galvute jau isistacius, todel man skauda kaulus pilvo apacioj, nes ji ten  nervus kazkokius uzspaudzia...bet apie gresianti net neuzsimine  unsure.gif
*

man ir sake kad galvute zemai tada 31sav bet ir pries gresianti neuzsimine tik sake kad gali but kad neislauksiu datos nustaytos pagimdysiu anksciau.
Sauluteq
As tai pagal gydytoja supratau, kad man dar prisideda kaklelio sutrumpejimas del neisnesiojimo. Ir butinai liepe nesioti dirza, kad prilaikytu galvyte. Pas mane dar gimdos tonusai padideje, kai juos klause buvo vienas gimdos susitraukimas sake nemazas 21. Pati tai nesuprantu tokiu skaiciu. g.gif
markse
QUOTE(Sauluteq @ 2006 08 24, 22:44)
As tai pagal gydytoja supratau, kad man dar prisideda kaklelio sutrumpejimas del neisnesiojimo. Ir butinai liepe nesioti dirza, kad prilaikytu galvyte. Pas mane dar gimdos tonusai padideje, kai juos klause buvo vienas gimdos susitraukimas sake nemazas 21. Pati tai nesuprantu tokiu skaiciu.  g.gif
*

mane irgi apžiūrėjo 31 sav ir skubiai išsiuntė į ligoninę blink.gif (aišku žiauriai išgąsdino, nes jaučiausi gerai ir jokių rimtesnių nusiskundimų neturėjau) diagnozė - gresiantis priešlaikinis gimdymas - beveik išsilyginęs ir atsivėręs kaklelis...vaiko galvutė žemai ir įsistačius unsure.gif irgi liepė nešioti diržą, ale aš jo taip ir nesuradau blush2.gif nepatogūs man jie schmoll.gif dėl tonusų, tai lyg nieko nesakė unsure.gif aišku, tada atsisakiau ilgų kelionių, vaikščiojau labai ramiai...

tai va...jau eina 40 savaitė ir aš jaučiuosi gerai thumbup.gif o rezultatus turėtume greitai pamatyti wub.gif aišku, baimė šiokia tokia yra, bet tikėkimės, kad viskas bus gerai rolleyes.gif
pukpuk
Man irgi tas pats nuo 26 savaites. doh.gif Del to pilvo apimtis labai maza. (nes vaikelis issitieses, o ne susirietes, kaip pas kitas nestuke.gif) Gulineju lovoje kaip pensininke ir jau sulaukiau 36 savaiteles. thumbup.gif Gal iki galo ir nedotrauksiu, bet bent jau isnesiotukas turetu buti. 4u.gif
Lazdyniete
kai laukiausi pirmojo leliuko jau nuo 20 savaites eme susitraukineti gimda, sutrumpejo gimdos kaklelis, na bet isnesiojau visas 40 savaiciu, tik jau laikydamasi rezimo: daugiau gulejau ir geriau vaistus. Su antru nestumu tas pats, dabar 33 savaites, tikiuosi viskas bus gerai kaip ir su pirmaja. Ir leliukas, sake irgi zemai.
bambinoo
Mano irgi tokia pat situacija. Ir gimda susitraukineja, ir galvyte zemai, ir kaklelis praviras ir trumpas labai. Pagulde i ligonine 26 sav. su gresianciu prieslaikiniu gimdymu, kol ten gulejau, tai tik kaklelis uzsidare, o daugiau viskas liko taip pat. Dabar namie guliu ir tempiu laika.
gydra
ir man tas pats.dabar 31sav eina,o vaiko galvute jau seniai zemai.2kartus gulejau ligonineje del gresiancio.dabar praktikskai jau 2menuo is lovos nesikeliu,o jei tik atsikeliu skauda,gimda apsitraukineti pradeda.ir gimdos kaklekis nepaisant visko ir toliau islieka sutrumpejes bei suminkstejes. baigiu nuproteti jau nuo to gulejimo.kazkaip atrodo jau nedaug liko,bet kaip pagalvoju kad dar kokias 8sav guleti turesiu,bloga pasidaro.
Rasvyte
QUOTE(Lazdyniete @ 2007 01 26, 17:55)
kai laukiausi pirmojo leliuko jau nuo 20 savaites eme susitraukineti gimda, sutrumpejo gimdos kaklelis, na bet isnesiojau visas 40 savaiciu, tik jau laikydamasi rezimo: daugiau gulejau ir geriau vaistus.
*

Man irgi ta pati situacija, tik man vaistų jokių neliepė gert tik magnį po n kartų per dieną ir ką jūs sau manot kai jau reik gimdyt leliukas nebelenda lauk mirksiukas.gif
AGNIUXX
mano mazius senai jau galva zemyn guli, vakar kai buvau pas gydytoja tai pasake kad galva labai zemai, bet nieko nesake kad anksciau pagimdysiu, tik liepe daug nevaikscioti.o man paciai gan sunku judeti, verstis ant sono, nes skauda apacioje kaulus, tiesiog tempia visa pilva i apacia.
Lasyte
Labas, mergytes nestuke.gif . Buvom mes siandien pas gine, pasake, kad galvyte jau labai zemai. Tai man dabar taip neramu - gydytojas, su kuriuo esam sutare del cezario, isvaziuoja atostogu i uzsieni ir grys liepos 27d. Man gimdymo terminas numatytas rugpjucio 6, o cezari planuoja apie 30d. Kaip sulaukti? blush2.gif verysad.gif verysad.gif Ar dirzas gali padeti? Nes galvoju, gal siandien nuvaziuoti nusipirkt?
Ingulyte
Mano lelius irgi buvo labai zemai. Pries gimdyma kai gyd echoskopavo, tai net issigando. Sako galvyte taip zemai, kad negaliu ismatuoti leliaus. Gal del to ir gimdymas buvo greitas ir lengvas. g.gif
Rittule
QUOTE(Lasyte @ 2008 07 10, 18:55)
Labas, mergytes  nestuke.gif . Buvom mes siandien pas gine, pasake, kad galvyte jau labai zemai. Tai man dabar taip neramu - gydytojas, su kuriuo esam sutare del cezario, isvaziuoja atostogu i uzsieni ir grys liepos 27d. Man gimdymo terminas numatytas rugpjucio 6, o cezari planuoja apie 30d. Kaip sulaukti?  blush2.gif  verysad.gif  verysad.gif  Ar dirzas gali padeti? Nes galvoju, gal siandien nuvaziuoti nusipirkt?
*

galvyte zemai, bet kaip kaklelis? jei dar nesutrumpejes/suminkstejes/atsidares- nepergyvenk console.gif
jei dug ilsesies, gulinesi, tai tas dirzas neduos jokios naudos, daugiau nepatogumu, jis tik palengvina kai daug vaikstau, kas tau dabar nepatartina 4u.gif
prokruste
ir mano lelius paskutini menesi buvo labai zemai. Gydytoja negalejo galvytes apziureti. Pagimdziau 2 savaitem anksciau termino.
Mamyte :)
na pas mane irgi jau seniai galvute zemai ir kaklelis sutrumpejes, gimda susitraukineja nuo 8-9 savaites, gulejau ligonineje su gresianciu, geriau giniprali, ir sake, kad nesulauksiu galo blink.gif ... bet jau eina 38 savaite ir pradedu galvoti ar tik nereikes pernesioti, nuo tu visu vaistu g.gif .... o dirza turiu, taciau nesioti negaliu jo, nes erzina gimda ir ji pradeda susitraukineti.. ax.gif
eckute
smile.gif+2008 08 11, 14:01-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2008 08 11, 14:01)
na pas mane irgi jau seniai galvute zemai ir kaklelis sutrumpejes, gimda susitraukineja nuo 8-9 savaites, gulejau ligonineje su gresianciu, geriau giniprali, ir sake, kad nesulauksiu galo blink.gif ... bet jau eina 38 savaite ir pradedu galvoti ar tik nereikes pernesioti, nuo tu visu vaistu g.gif .... o dirza turiu, taciau nesioti negaliu jo, nes erzina gimda ir ji pradeda susitraukineti.. ax.gif
*

o musu galvute dar labai aukstai unsure.gif
pradingau
siandien suzinojau.kad mano leliuko galvute zemai.patare nesiot nesciosios dirza.
ehh.
kazkaip galvojau kad pas mane viskas idealu.o pasirodo klydau.
tai ka. ziuresim kaip istemsiu dar menesi.
Martyne
Man 24 sav. ir lelius jau įsitaisęs žemyn galvyte, kam tokiu laiku panašiai buvo? Ar dar gali "atsiversti"? Gyd. sako, kad taip žemai įsitaisęs, kad vos pamatuot gali. unsure.gif
Calgana
Man 23savaites, o galvyte zemai ir jau nestumo pradzioje vis gine paminedavo kad pas mane viskas zemai ir placenta isitvirtinusi labai zemai, o dabar galvyte iremta i gimdos kakleli. Man irgi liepe nesioti dirza, bet nieko nesake maziau vaikscioti ar panasiai. Gal todel kad pastojau iskarto po nesivystancio nestumo g.gif
egmara
As laukiuosi trecia karta, su dideliais tarpais. Jau 38 sav. Visus tris kartus nuo 14-16 sav. stipriai jauciau gimdos susitraukimus. Gyde pagal tuo metu nusistovejusia tvarka: I nestumo metu skyre ciulpti tokias karcias tabletes (pamirsau pavadinima, bet jos jau seniai nebevartojamos), II - gulejau ligonineje, lasino gineprali, po to ji geriau. Si karta geriau tik magni, niekur negulejau, dirbau iki 32 savaites 2 darbuose. Jauciausi neypatingai, bet nieko nenutiko. Skaiciau viena Kauno daktaru straipsni apie tuos gimdos susitraukimus, anot jo - 70 procentu juos jaucianciu moteru nereikia jokio gydymo. Na, dabar retrospektyviai manau, kad man ne vieno nestumo metu to gydymo gal ir nereikejo. Bet reikia gi kazkuo numaldyti psichologini nerima.
Kad gimdos kaklelis trumpas ir minkstas, paaiskejo jau spali. Gydytoja aiskino, kad tai galbut del to, kad nestumas jau trecias. Pravaiksciojau ir su tokiu.
Praeita savaite per apziura sake, kad vaiko galva labai zemai, as ir pati jauciu, kad dubens kaulus tiesiog plesia. Kartais taip sunku eiti, kad atrodo, apsiverksi. Labai sunku persiversti nuo vieno sono ant kito ir apskritai rasti bent kiek patogesne padeti. Buna dienu, kai atrodo, kad tuoj tuoj viskas prasides, bet dar vis tunau namie.
dizzy___
Man visas dziaugsmas apie 19-20 sav prasidejo, du menesius gulejau lovoje ir dabar tesiamas tausojantis rezimas, lasino magni, dabar geriu du tris kartus per diena...na, man gimdos susitraukimai labai skausmingi, o ir kaklelis reaguoja, taigi, jei neguleciau vargu, kaip butu...nesioju dirza, kai tik ilgiau reikia but vertikalioje padetyje, man jis labai tinka..beje, del to kad mergyte spaudzia gimdos kakleli rekomendavo po 15 min kas valanda kelt dubeni i virsu, t.y pasikisu standzia pagalve ir guliu...manes nedusina, nors sake, jog taip gali but...po savaiteles atlikus echo vaizdelis geresnis buna ax.gif Taip ir stumiam dieneles....ech, kad tik kuo ilgiau ax.gif
Martyne
Man nuo 20 sav. sakė, kad labai žemai galvytė, jau siūlė stacionarą ir visaip gasdino, tačiau aš pradėjau daryti pratimus, ypač aktyvių judesių metu ir padėjo!!! Dabar mano lialia sėdi!!! Pabandykite pratimus, jei man padėjo, gal ir Jūms padės. mirksiukas.gif
velniukste23
QUOTE(Martyne @ 2009 01 23, 12:04)
Man nuo 20 sav. sakė, kad labai žemai galvytė, jau siūlė stacionarą ir visaip gasdino, tačiau aš pradėjau daryti pratimus, ypač aktyvių judesių metu ir padėjo!!!  Dabar mano lialia sėdi!!! Pabandykite pratimus, jei man padėjo, gal ir Jūms padės.  mirksiukas.gif
*

man 38 sav mazdaug sake kad jau galvyte zemai bet nesake kad zemai labai tik liepe dirza nesiot, man daznai pilvas kieteja sunku apsiversti nakti. mum 31 sav. kaip leliukas juda jauciu ji visada desiniam sone zemai zemai o kojom i skarndi duoda tai taip iseina kad jis visas savo ugiu isitieses? blink.gif buna kaip juda mazius skauda man labai atrodo kad galva i kaula trinasi, o jei ilgiau pavaikstau ti pilvas sukieteja, na va prirasiau as cia savo aibes bedu verysad.gif
jusumarykay
Nėštumo metu turėjau operaciją, galbūt dėl to, kad po operacijos stengiausi kuo anksčiau gįžti į normalų gyvenimą ir negulėti namuose, vaikelis jau ~ 24 savaitę apsivertė žemyn galvyte ir visai nusmuko, atsirėmė galvyte į gimdos kaklelį.

Vienintelis vaistas buvo - gulėjimas, gulėjimas, gulėjimas + magnis.

Vaikelis šiek tiek pakilo, nors vis dar žemokai, tačiau gimdos kaklelis tvirtai uždaras, todėl neturėtų grėsti priešlaikinis gimdymas.

Visoms nėštukėms patariu būti atsargioms ir nėštumo metu galvoti tik apie tai, kas svarbiausia vaikeliui
astulencia
QUOTE(Martyne @ 2009 01 23, 12:04)
Man nuo 20 sav. sakė, kad labai žemai galvytė, jau siūlė stacionarą ir visaip gasdino, tačiau aš pradėjau daryti pratimus, ypač aktyvių judesių metu ir padėjo!!!  Dabar mano lialia sėdi!!! Pabandykite pratimus, jei man padėjo, gal ir Jūms padės.  mirksiukas.gif
*

Man taip pat 20sav. ir taip pat isgasdino, kad galvyte labai zemai. O kokius pratimus darei, gal ir man padetu g.gif
Raimutia
Man budavo kai labiau pajudu, pavargstu,ta uzedavo toks jausmass kad vaikas tuoj islis blink.gif tada ilsedavaus r praeidavo. o va nuo praeitos savaites,velgi visa diena ant koju,pravaiksciojau daug,tai daktare paziurejo,sako zemai labai galvyte v aikelio ir kaklelis sutrumpejes, bet stipriai uzsidares,tai primine man kad dekretines skirtos gulejimui ir poilsiui... daugiau nieko nesake. bet dabar kad ir guliu visas dienas,nesitaiso padetis ir vistiek jauciu kai vaikelis juda kruta ir toks jausmas kad va dabar tai tikrai islis... netgi kojas suspaudus vaikstau... okitu nusiskundimu tai neturiu... ir slappimo pusle taip 'erzina' tokia vaikelio galvytes padetis,kad is wc neislendu...nebezinau kas daryt... net namu susitvarkyt perkart nebegaliu,nes bijau pagimdyt per anksti... unsure.gif
AMON
Mums 30-a savaite, o vaikiukas pilvo apcioje nuo pat pradziu t.y. "nekyla" o isitaises visiskai pilvo apacioje. Judesiukai labai reti ir vos juntami desiniame sone.Dare echo., tai juo mato ji gulinti ivairiomis pozomis, taciau i virsu nekyla..paklausus pas gydytoja kodel jis taip zemai ir letas, ji tik peciais trukteli...sako viskas gerai...apie dirzus ar magni ar dar ka nors ne zodzio..
Padruske22
man kai dare echo 30 sav irgi sake galvute zemyn net per zemai isitaises dubeni ar kaip ten... bet nieko nesake daugiau
_swaja_
as vakar suzinojau,kad ir mano lialiaus galvyte jau labai zemai,gine mate per gimdos kakleli.. verysad.gif irgi liepe dirza nesiot,magni gert,bet pasake,kad tikriausiai neistempsiu iki termino,o pagimdysiu daug anksciau unsure.gif liepe nepervargt,o as tiesiog nenusedziu vienoj vietoj,taip ir noris kazkur eit,kazka veikt doh.gif tikriausiai reik i ligonine atsigult,kad pailseciau ...
jurgytia
QUOTE(_swaja_ @ 2009 11 12, 16:39)
as vakar suzinojau,kad ir mano lialiaus galvyte jau labai zemai,gine mate per gimdos kakleli.. verysad.gif  irgi liepe dirza nesiot,magni gert,bet pasake,kad tikriausiai neistempsiu iki termino,o pagimdysiu daug anksciau  unsure.gif  liepe nepervargt,o as tiesiog nenusedziu vienoj vietoj,taip ir noris kazkur eit,kazka veikt  doh.gif  tikriausiai reik i ligonine atsigult,kad pailseciau ...
*

Aišku, kiekvienu atveju individualiai. Bet man taip pat buvo galvytė labai žemai su pirmuoju. Buvom papuolę į avariją ir matomai nuo smūgio, kaip gyd. sakė. Bet pagimdžiau lygiai terminui suėjus. Ir per daug nesėdėjau po to 4u.gif
Agnusha
man taip pat siandien gine pasake, kad leliukas nusileides zemai, be to gana mazo svorio tik apie 1600 g., liepė nešioti diržą g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.