Sveiki, Pries kelias savaites nusprendziau tapti kraujo donore. Labai bijojau, taciau veltui, visai neskaudejo, o ir sesutes buvo labai malonios ir paslaugios. Taciau is ju suzinojau svarbu dalyka, kad siuo metu labai truksta kraujo donoru. Kartais net buna taip, kad mazo vaikiuko operacija atidedama del to, jog truksta kraujo. Siaubas, nenoreciau, kad taip nutiktu man. Todel nusprenziau cia parasyti ir gal taip galesim padeti ligoniukams. Tereikia nueiti i Zolyno g. 34, Vilniuje ir ten duoti savo kraujo, mums jis atsistatys ir net nepajusime, o kazkam galime isgelbeti gyvybe. Tai va, jei galit ir turit noro, tai nueikit. As supratau, kad visi donorai sutinkami isskestomis rankomis. Ka gali zinoti, gal kada ir mums prireiks kraujo ir tada ir mes sulauksime savo donoru?
AS PATI BUVAU SUGALVOJUSI DUOTI KRAUJO BALANDZIO MENESI, TACIAU GAVAU ATSAKYMA, KAD NEPRAEJO METAI NUO GIMDYMO IR NEGALI PAIMTI, TAI VA LAUKIU SPALIO IR BUTINAI NUEISIU. KADANGI ESU SUSIDURUSI SU SANTARISKIU VAIKU ONKOHEMATOLOGIJOS SKYRIU TAI ZINAU SITUACIJA, KAD LABAI SUNKU KARTAIS RYZTIS OPERACIJOM NES TRUKSTA KRAUJO, O ATLIEKAN YPAC VAIKUCIAMS SU KRAUJO VEZIU OPERACIJAS YRA SVARBU VISAS DALELES KRAUJO SUDERINTI, KAD OPERACIJA PAVYKTU. TAD BRANGIOSIOS IR BRANGIEJI PASIRYZKITE IR DUOKITE KRAUJO, TAPKITE DONORAIS, GAL KAIP TIK JUSU KRAUJO LAUKIA TAS MAZASIS PACIENTAS, GAL KAIP TIK JUSU ERITROCITU MASES LAUKIA, GAL KAIP TIK JUSU DALELYTES TRUKSTA JAM, KAD LINKSMAI GYVENTU... PO KIEKVIENOS CHEMIJOS VAIKUCIAMS YRA PERPILAMA ERITROCITU, TROMBOCITU, IR KITOS MASES, O JOS ISGAUNAMOS TIK IS KRAUJO.... KAI MUMS TEKO PAGULETI TEN ( DEKOJU DIEVUI, KAD NE SU TOKIA DIAGNOZE), TAI GULEJOM VIENOJ PALATOJ SU MERGYTE KAROLINA JEI 8 METAI IR KAIP TIK TUO METU BUVO LASINAMA ERITROCITU MASE, JI ATSISTOJO IR PERSKAITE KAS PARASYTA ANT LASALINES, DABAR NEPRISIMINSIU KOKIA BUVO PAVARDE, BET MERGAITE ASSISEDO IR PRADEJO GARSIAI MASTYTI KAS TAI GALETU BUTI PER ZMOGUS, BUVO ILGI MASTYMAI JI TAIP SAUNIAI KALBEJO SU MAMA, KOL GALIAUSIA JI PASAKE , TAIP NUOSIRDZIAI IR SU TOKIA PADEKA - ,, MAM AS SITA TETA MYLIU...,, UZSISUKAU NES PRADEJAU VERKTI... TIKIU, KAD JI PASVEIKS, NES GYDIMAS EJOSI GERAI IR JI JAUTESI GERAI, BET NET TOKIAM AMZIUJ JI JAU SUVOKE KAS YRA MIRTIS, KADANGI GRETIMOJ PALATOJ JOS AMZIAUS MERGAITE, JOS NET TA PACIA DIENA BUVO PAGULDYTOS I LIGONINE MIRE. TAD PADEKIME PASVEIKTI JIEMS, PADEKIME NORS TAIP KAIP GALIME PADETI.... ACIU
| QUOTE (Mera @ 2004 09 07, 14:01) | Sveiki, Pries kelias savaites nusprendziau tapti kraujo donore. Labai bijojau, taciau veltui, visai neskaudejo, o ir sesutes buvo labai malonios ir paslaugios. Taciau is ju suzinojau svarbu dalyka, kad siuo metu labai truksta kraujo donoru. Kartais net buna taip, kad mazo vaikiuko operacija atidedama del to, jog truksta kraujo. Siaubas, nenoreciau, kad taip nutiktu man. Todel nusprenziau cia parasyti ir gal taip galesim padeti ligoniukams. Tereikia nueiti i Zolyno g. 34, Vilniuje ir ten duoti savo kraujo, mums jis atsistatys ir net nepajusime, o kazkam galime isgelbeti gyvybe. Tai va, jei galit ir turit noro, tai nueikit. As supratau, kad visi donorai sutinkami isskestomis rankomis. Ka gali zinoti, gal kada ir mums prireiks kraujo ir tada ir mes sulauksime savo donoru? |
Aciu, kad uzvedei sia tema. As taip pat vis ruosiuosi ten nueiti (pora kartu jau esu davusi krauja), bet vis per tuos kasdienius darbus pamirstu. Jeigu dar kas abejojate, galiu pasakyti tik tiek, kad duoti krauja yra net gi sveika! Taip kad kraujo davimas yra nauda visiems! Nedvejokite, ypac tie, kas turi retesni krauja (zinau kad pastoviai truksta II gr. Rh (-).
Vilione
2004 09 07, 14:55
Man paciai po gimdymo krauja dapilinejo, pamenu, ant maiselio buvo parasyta Jonas  Tai artimieji mane juokino, nu sako, ziurek, prades krutine zelti Bet man tada tikrai labai padejo to Jono kraujas, nagai parausvejo tiesiog akyse, buvau labai nusilpusi ir infekcija kazkokia mane buvo uzpuolusi, tai jau ir su vyru ir su suneliu buvau atsisveikinusi, aciu Dievui, sugrizau
Daivulka
2004 09 07, 15:23
Aš irgi esu davusi kraujo. Tą dieną kai daviau labai didžiavausi, kad nugalėjau savo baimę, dabar lauksiu kol praeis tam tikras laikas ir vėl galėsiu duoti. Nors man vienintelei ir buvo labai silpna po kraujo davimo ir ranka 2 savaites mėlyna buvo, bet laimės buvo žymiai daugiau
paiduke
2004 09 07, 17:08
Pas mus kur as studijuoju,pernai,buvo atvaziave medikai is kraujo centro,buvo akcija"padekime vaikams".Is visu studentu atsirado 30zmoniu,kurie nusprende padeti vaikams be jokio atlygio,tame tarpe ir as.Bet deja,man tik istyre mano krauja,o duoti as jo negalejau,nes pas mane yra vienas is faktoriu,kaip pvz buna vieno zmogaus II,kito III,vieno minusas kito pliusas,tai dabar yra naujai atrastas dar vienas faktorius(ar kaip kitaip ji pavadinti nezinau),taigi pas mane II+grupe(kaip ir normaliu zmoniu) ir dar Kell teigiamas(cia buna retai),ir mano kraujo neeme,nes sake jeigu duotu zmogui kuris neturi to Kell teigiamo,tai jam gali baigtis blogai.To dalyko poliklinikose nenustato,o juk kartais exstra trukstant kraujo,duoda ji giminaiciai,net nesusimastydami,kad jie gali tureti ta Kell teigiama ir tuo pakenkti. As labai palaikau tokias akcijas,jei Jus rysites duoti krauja,ir dar butent kraujo centre,nekils pavojaus niekieno gyvybei,jie ji puikiai istiria,o tik tada priima
O ar ilga procedūra? Girdėjau, kad pirmąkart atėjus anketas pildyt reikia, gydytojas apžiūri, ji dar ir tyrimus pirmiausia daro, tai kiek tai užima laiko?
Cikadelė
2004 09 07, 20:28
kraujo dar nesu davusi  siaip ir pati nesu labai stiprios sveikatos, o kazin imtu is manes? cia turi buti stiprus kraujas, o ne nusilpes? paaiskinkit jei kas galit... be to noreciau suzinoti kaip butu galima gauti donoro kortele...noreciau kad jei kartais kas nutiktu ir buciau tinkama, galeciau paaukoti savo organa kokiam nors geram zmogui.... gyvenu Klaipedoj...gal kas zinot kur cia galima duoti kraujo ir del korteles kur kreiptis?aciu saunuoles mamos, galima jumis didziuotis
Aushrine
2004 09 08, 11:08
Jau 12 metu duodu krauja keturis kart i metus. Tiesa, pradejau nelabai kilniu tikslu vedama-duodavo laisvu dienu. Turejau ir nemalonumu del to-buvo uzkrete kazkokia kvaraba, du menesius apibintuota ranka vaiksciojau, bet, matyt, kraujo per daug turiu, nes vis atsiranda butinybe ji "nuleist". Jeigu nenorit duot kraujo nuolatos, bet turit labai tinkama krauja, galit tiesiog palikti savo koordinates su nurodymais kreiptis ekstra atveju-gal kam taip gyvybe isgelbesit
O aš durnė bijau..mano oda blyški kaip vaiduoklio, tai pagalvoju, jei man dar 400 ml. kraujo atims, tai galiu ir nugriūt atsistojus nuo to krėslo  Nė karto kraujo nedaviau, bet jei tai bus kompanija, gal ir pasiryžčiau..juolab mano kraujas irgi prie retesnių IV (AB)grupė.
| QUOTE (Cikadele @ 2004 09 07, 20:29) | galeciau paaukoti savo organa kokiam nors geram zmogui.... gyvenu Klaipedoj...del korteles kur kreiptis?aciu saunuoles mamos, galima jumis didziuotis |
Dėl donoro kortelės reikia kreiptis į savo polikliniką. Yra pildoma speciali forma, kur nurodysi kokius organus dovanotum, kurioje turi pasirašyti ir koks nors šalia esantis gydytojas. Forma persiunčiama į transplantacijos biurą Vilniuje (tel.: 8-5-2796096), kuris gavęs ir įtraukęs tave į registrą atsiųs tau donoro kortelę. Įvykus nelaimingam atsitikimui, kai nustatoma smegenų mirtis ir pacientas yra tinkamas donorystei, giminėms yra lengviau apsispręsti - dovanoti organus ar ne. Bet kuriuo atveju artimųjų sutikimas bus privalomas raštikai.
Daviau kraujo- is geros sirdies ir norejau isbandyt ta "malonuma". Is pradziu lyg ir nieko  , neskaudejo, po to sokolada dave, arbatos atsigerti, pasedejau, kad silpna nebutu, dar i paskaitas nulekiau. Bet po keliu valndu taip silpna pasidare  , kad galvojau namo nepareisiu, silpna buvo, kas zingsni akyse temo  , zmones norejo greitaja kviesti. Gaivaliojausi kelias dienas, burokelius valgiau. Cia gal del to, kad mano kraujo spaudimaslinkes nukritineti, ar siaip per silpna ir tausot savo krauja turiu. Veliau skambino, kviete ateit, nes truko mano III(+), bet po operacijos buvau, ati kaip ir netinkama. Ir gerai, antra kart nesiryzciau tokiems zygiams...
O ar galima duoti kraujo jeigu jis buvo perpiltas? Nors turiu nelabai kokiu prisiminimu po vieno kraujo davimo, kai man buvo blogai paimtas kraujas, vis tiek dar karta duociau, jeigu tik tiktu, turiu universalia kraujo grupe, tai ji tiktu visiems
| QUOTE (lauma @ 2004 09 14, 16:01) | | Įvykus nelaimingam atsitikimui, kai nustatoma smegenų mirtis ir pacientas yra tinkamas donorystei, giminėms yra lengviau apsispręsti - dovanoti organus ar ne. Bet kuriuo atveju artimųjų sutikimas bus privalomas raštikai. |
O tai jei zmogus turi donoro koretele, vis tiek reikalingas rastiskas giminiu sutikimas?
Šypsena
2004 09 15, 09:40
| QUOTE (Vilva @ 2004 09 15, 08:51) | O tai jei zmogus turi donoro koretele, vis tiek reikalingas rastiskas giminiu sutikimas? |
Laba diena, Labai dziugu kad yra tokia tema apie donoryste Pasidomejau del artimuju rastisko sutikimo. Pagal teises aktus to sutikimo kaip ir nereiketu, taciau tas sutikimas bandomas gauti tik siekiant isvengti konflikto su artimaisiais. Jei kas susidomejote, daug info yra www.donoras.lt
| QUOTE (Žvaigždutė @ 2004 09 15, 08:02) | | turiu universalia kraujo grupe, tai ji tiktu visiems |
įdomu, kas tai per grupė, nes puikiai žinau kad šiuo metu pilamas tik tos pačois grupės kraujas ir dar prieš kiekvieną perpylimą pacientui atliekamas kraujo parinkimas iš esamų tos pačios grupės kraujų. Žinau, nes vos ne kasdien perpylinėjų jį žmonėms.
| QUOTE (lauma @ 2004 09 18, 09:19) | įdomu, kas tai per grupė, nes puikiai žinau kad šiuo metu pilamas tik tos pačois grupės kraujas ir dar prieš kiekvieną perpylimą pacientui atliekamas kraujo parinkimas iš esamų tos pačios grupės kraujų. Žinau, nes vos ne kasdien perpylinėjų jį žmonėms. |
universalus yra pirmos rezus minus grupes kraujas. Jisai pilamas ekstra atveju, kai ligoniui reikia kraujo, o nera galimybiu nustatyti jo kraujo grupes.
| QUOTE (Silvute @ 2004 09 18, 09:09) | | universalus yra pirmos rezus minus grupes kraujas. Jisai pilamas ekstra atveju, kai ligoniui reikia kraujo, o nera galimybiu nustatyti jo kraujo grupes. |
Žinai, dirbu respublikinėje lig. ir pyluoju kraują savo pacientams. Žinau kad net mūsų reanimacija be parinkimo nepils, o kraujo perpylimo ligoninės skyrius neduos be parinkimo. esu susidūrusi su atveju, kai 2-u gydytojai pasirašė pilti kraują tos pačios grupės bet be parinkimo, bet perpylimas vistiek atliko parinkimą, o ligoniui įvyko hemolize - suiro kraujas, po perpylimo ir būtų buvęs respublikinis skandalas, paskui paaiškėjo kad rajonas iš nevilties supylė iš galiojimo išėjusi tinkamos grupės kraują ir gavosi komplikacija. Juk dabar mus stebi po padidinamu stiklu ir niekam neįrodysi kad elgeisi tyeisingai pildamas O gr. kraują kitoms grupėms. Dirbu 12 metų ir žinau kad tai atgyvena. Tik donorinius organus O gr galima sodinti visiems., ir tai kraštutiniu atveju, per savo praktiką tokio neatsimenu.
As daviau krauja mazdaug pries 2 metus. Tai tada sake, kad jei nori 2-a karta ateiti, tai reikia kruva pazymu os gydytoju gauti, kad nesergi niekuom ir pan. Neturiu as laiko po poliklinikas vaikscioti. Bet kek dar zinau, kad kraujo centras kas 2 metus trina savo duomenu bazes ir tipo kaip po 2-ju metu nueini, tai gali sakyti, kad pirma karta atejai. Gal kas zino daugiau info? Siaip kraujo duociau ir as. Mano reta grupe - IV rezus minus.
Kraujo centras pats atlieka visus butinus tyrimus, po poliklinikas lakstyti tikrai nereikia. Paprasciausiai reikia ateiti i kraujo centra ir viskas.
| QUOTE (Mera @ 2004 09 21, 09:22) | | Kraujo centras pats atlieka visus butinus tyrimus, po poliklinikas lakstyti tikrai nereikia. Paprasciausiai reikia ateiti i kraujo centra ir viskas. |
Niu nz, kai as buvau, tai girdejau savo ausim kaip klause vieno zmogeno, tiksliau zmogenes  ar turi pazyma is ginekologo, kad sveika. o kito klause, ar turi pasidares plauciu rentgena
APIE ORGANŲ DONORYSTĘ GALITE PASISKAITYTI : www.transplantacija.lt
Azazella
2006 03 03, 15:21
As nemokamai duodu kraujo kas tris menesius, moterims dazniau negalima. Jokiu blogu pojuciu nebuna, troskina tik ta diena labai. Siulau ir kitoms forumietems nepatingeti ir rasti laiko nors retkarciai duoti kraujo.
himalaia
2006 03 24, 19:03
Aš porą kartų buvau neatlyginamai kraujo duoti, kai į universitetą kraujo centro žmonės atvažiavo. Bent man jokių pašalinių poveikių nepasireiškė, nors čia individualu labai. Be to, ir donoro kortelę turiu. Žmonės, negailėkit kraujo savojo, juk kitam gyvybę išgelbėt gali. Va, gulėjau ligoninėj, reikėjo kraujo, tai ir džiaugiausi, kad yra tokių kaip aš  Pragmatikai ir užrirbt gali- 40lt. Be to, juk ištiria nuo visų ligų- pagalvokit, kiek kainuotų AIDS, hepatito, sifilio ir dar galybės ligu tyrimai. O čia mainai, galima sakyt, jūs kraujo, jums- tyrimas. Nepatingėkit!!!
Jūs čia apie kraujo donorystę kalbat, o aš esu kaulų čiulpų donorė ir labai džiaugiuosi. Tik ar atsiras žmogus, kuriam mano kaulų čiulpai tiks. Tikrai pagelbėčiau. Tikiuosi, kad taip ir bus kada nors ...
jurgituks
2006 04 02, 00:26
QUOTE(Vilyte @ 2006 03 25, 17:02) Jūs čia apie kraujo donorystę kalbat, o aš esu kaulų čiulpų donorė ir labai džiaugiuosi. Tik ar atsiras žmogus, kuriam mano kaulų čiulpai tiks. Tikrai pagelbėčiau. Tikiuosi, kad taip ir bus kada nors ... ŠAUNUOLYTE!!! esu kraujo donore nuo 18 (dabar 24), duodu kas keletą mėnesių, patys paskambina kai jau ateina laikas. Skatinu savo vyrą, kuris niekaip "neprisiruosia". Vyrams tai ypač patartina dėl sveikatos. Kartą šalia manęs duodant kraujuką gulėjo vyras ir nugirdau seselę kalbant kad tie vyrai, kurie yra donorais, beveik neturi prostatos problemų, o as įsiterpusi paklausiau o kaip moterims, ji atsakė, kad kraujuko "nuleidimas" sukelai organizmui šoką, kuris skatina visų kraujo lastelių intensyvią regenaraciją, taigi ir visa ko atsinaujinimą. taigi mergytės nebijokit, nedelskit ir negailėkit nes kraujuko davime yra daud daug privalumų mums pačioms, tai tikrai neskausminga, o padėti jugi taip gražu!!!
aiste20
2007 06 06, 12:07
Padekime ligoniukams labai paprasta parasome savo kraujo grupe ir jei busime reikalingos su mumis susisieks!!! Pradedu as !!! Mano kraujo grupe I(0) pliusas
Undzinka
2007 06 28, 22:06
Mes su sunum vakar Vilniaus kraujo centre davem nemokamai kraujo.As pirma karta,o sunus jau 4. Vyras jau 8 kartus yra daves nemokamai kraujo. Mano II (A) Rh+ Sunaus I (O) Rh+ Vyro I (O) Rh+ Tuscia ten dabar,zmoniu mazai,o kraujo truksta.
maister
2007 07 25, 12:01
Kadangi dar nepribrendau pati nueiti  siūlausi jei reikės kažkam konkrečiai mano kraujo grupė IV Rh+
laperla
2007 07 30, 14:36
Mano II (A) teigiamas
Klepesova
2007 08 12, 16:09
Tai nėra toks jau ir nekaltas dalykas tas kraujo davimas... jei esi absoliučiai sveikas tada taip: greit atsistato. Bet moterys perspėju: jei menstruacijos labai gausios ir ilgos jums negalima būti kraujo donorėmis, mat per mėnesį šiaip ne taip atsistato tik kraujo balansas. Pati su tuo susidūriau, mano kraujo grupė gan reta II- , bet aš kraujo duoti negaliu.  , tiksliau negalėjau, mat po to tapau  , dabar maitinu tai irgi berods negalima
II (Rh+), kaunas. Savaime aisku, neatlygintinai...
ŠOKOLADĖ9
2007 08 22, 19:40
o(I)- Kaunas
mano II+
O as noreciau paklausti jusu nuomones del organu donorystes  mama sako, kad neskubeciau (man 23), kad spesiu pasirasyti kai bus kokie 40 sakykim, nes sako, kad organu donoru gyvybe pvz po avarijos netaip stengiasi gelbeti, nes jiems reikia organu, ar kazkas pan  Tai ir svarstau ar dar luktelti... Ka manot? Kokie yra pliusai ir minusai tapus organu donoru?
Ibi patria, ubi bene!
2007 12 12, 17:39
siulausi 0 Rh -
IwonaBogd
2007 12 18, 22:15
Mano II+.
Zhorzheta
2007 12 22, 10:11
Sveiki,
Labai malonu, kad tokia tema yra. Aciu! Pati esu davusi kraujo jau 12 kartu ir viena karta liaukocitus. Is tikruju jausmas yra malonus. Tikrai yra labai malonu, kai gali kazkam isgelbeti gyvybe. Karta atejusi paklausiu, kam sis kraujas bus skirtas, nes mano grupes kraujo kaip tik tuo metu buvo reikalingas, tai pasake, kad vaiku ligoninej. Su asarom akyse sedejau ir net galvojau "imkite kad ir is abieju ranku". Gaila mazu vaikiuku be protiskai. Nors kiek zmoniu del nuomoniu del donorystes. Vieni peikia, sako, kam to reikia, kai tau reikes, niekas neduos, kiti giria ir dziaugaisi, kad yra zmoniu, kurie gali padeti. Pati sau sakau, kad kol galiu tol duodu. esu sveika, stipri mergina, kodel as negaliu kazkam padeti, jeigu mano pagalba tikrai reikalinga. Va dabar greitu metu irgi vaziuosiu duoti krauja. Jau laikas atejo, kai galiu. Visiem noriu palinketi stibrybes ir ryzto, kas dar padeve kraujo, bet noras yra. Geru svenciu!
saulyte2
2007 12 24, 22:50
QUOTE(sachar @ 2007 12 12, 10:10) O as noreciau paklausti jusu nuomones del organu donorystes  mama sako, kad neskubeciau (man 23), kad spesiu pasirasyti kai bus kokie 40 sakykim, nes sako, kad organu donoru gyvybe pvz po avarijos netaip stengiasi gelbeti, nes jiems reikia organu, ar kazkas pan  Tai ir svarstau ar dar luktelti... Ka manot? Kokie yra pliusai ir minusai tapus organu donoru?  tavo mama neteisi,zmones prisigalvoja visko,turbut nera turejusi dideliu bedu,as uz donoryste nes su tuo susidurusi,pazistu zmoniu kurie laukia donoro,nevisi sulaukia
Mano II Rh(-). Visada pasiruošusi padėti...
Prancuzyte
2008 01 13, 22:09
Mano I Rh (-) ...jeigu kam reikes
Sveikos, mamos, gal kuri esat susidūrusi su trombocitų paėmimo procedūra? Žinau, kad sergančiam berniukui Vilniuje jie yra reikalingi, mielai pagelbėčiau, tik truputį nedrąsu,- girdėjau, kad čia nepaprastas kraujo paėmimas, kad iš kraujo tik išrenka tuos trombocitus, o patį kraują po to vėl supila donorui  ar tikrai taip viskas vyksta? ir dar, kiek supratau, ši procedūra užtrunka apie 3 val. Kas per daiktas tie trombocitai? Ar tai nepavojinga Gal kuri turit patirties. Būsiu dėkinga už info.
GABUSKA
2008 02 25, 20:29
Mano IV(RH-)
Nosferatu
2008 03 06, 13:20
RH (I) neigiamas Vilnius
kaunutė
2008 03 25, 22:21
LABAI PAGIRTINA TEMA!!!! esu davusi dar tik du kartus ir jau vel praejo 2 menesiai ir vel sia savaite ketinu eit. labai geras jausmas, kad tavo kraujas kazka isgelbeja... nera ten dideles proceduros, reik tik noro, visi geranoriski, anketa reik papildyt, bet tai nera sudetinga, tai formalumas ar neesi turejusi santykiu su infekuo ZIV ir pan... man gaila, kad dar tik dukart tedaviau, kad anksciau to nedariau. NORECIAU PASKATINT BENT KARTA PABUTI KRAUJO DONORU, ne tik vien del mazyliu, ir del vyreniu, bet kam jis yra reikalingas... Kai pati is KAUNO, galiu tik pasakyt, ar kam primint, jog siame mieste kraujo donoru gali buti centre, Kestucio gatves paciame gale link Aleksoto puses. Beja, galima ten ir su masina sustot prie pastato, tik reikia nuejus pranesti apie tai + pasakyti masinos numerius...
linasky
2008 04 15, 04:10
normaliai valgantis zmogus ir sveikas zmogus,pridaves krauja ,jausis tikrai puikiai.....apie alpimus ir adatu bijojimus -man nervai nelaiko klausytis.....juk niekas nepraso anemisku zmoniu krauja nuleidineti.....  geriau,pagalvokit apie vaikucius kurie su onkologinem ligom kovoja,per koki pragara jie kiekviena diena eina.......as krauja esu pridavus du kartus,paskutini karta senokai,bet todel ,kad laukiausi ir dabar maitinu kudiki(maitinant ,lnetgi abai nepatartina) bet jau neuzilgo nutraukinesiu pienuka ir manau ne vien as sia vasara priduosiu krauja,bet ir draugus remsiu prie sienos Papildyta:Beje nepersistenkit-bet koks gydytojas patvirtis,kad krauja daugiau nei du kartus per metus priduoti nepatartina
borooze
2008 05 18, 21:16
Tema skirta kaip matau parašyti kokia kraujo grupė, kad žmonės galėtų susisiekti ... taigi mano yra II (Rh-)...
Noriu duoti trombocitu.. bet isgirdau, kad negali buti jokiu zaizdu ir t.t. Ir anketoje kalusimas ar negimdet paskutinius 12men. As gimdziau pries 6men.. tiksliau buvo atliktas cezaris.. siek tiek komplikaciju su randu, bet dabar viskas gerai.. Ar galeciau but donore? p.s. niekam negaliu prisiskambint, nes niekas nebedirba. O noriu is pat ryto vaziuoti ?
mylimuke
2008 06 22, 22:14
2 neigiama,vyro 2 teigiama. Pastaruosius 12men negimdem ir nesergam.
|
|