Sakykit,gal klystu as,bet kiek is biologijos bandau prisimint,tai ar negalima kitos grupes krauja perpilt,bet ten tik kazkokia tam tikra tvarka ir kazkas turi sutapt? Ar as cia nusisneku
o kaip kituose miestuose?kur galima kraują duoti?
susimąsčiau, nes mano I+, vyro II+, dukros I+, o va sūnus gimė su I- QUOTE(artita @ 2008 07 25, 12:29) o kaip kituose miestuose?kur galima kraują duoti? Alytuje buvusioje vaikų poliklinikoje, Vilties g. 5.
O galima duoti kraujo jeigu yra kraujo čiulpai persodinti?
as cia gal ne i tema, bet kas gali pasakyti kaip darbas kraujo donorystes centre? Ar ne sunku ismokti, dirbti ten?
QUOTE(ppaanntteerraa @ 2008 09 01, 15:20) as cia gal ne i tema, bet kas gali pasakyti kaip darbas kraujo donorystes centre? Ar ne sunku ismokti, dirbti ten? Manau reikia turėti atitinkamą išsilavinimą medicinos srityje, juk bet ko iš gatvės nepriims, ypač jei reikia durti į veną ir paimti kraują. Na, gal kokia registratore ir priimtų be medicininio išsilavinimo...
mano grupė 4+
mielai padėčiau jei ką bėda ištiks
[/B][SIZE=7][COLOR=purple]
Sveikos ir sveiki, Iš jūsų gilių ir prasmingų pokalbių matau, kad esate labai susirūpinusios (-ę) kraujo donorystės klausimais. Vieni iš jūsų tik svarsto apie galimybę tapti kraujo donorais, kiti jau nuolatos dovanoja kraujo ir drąsiai dalinasi patirtimi. Mano klausimas būtų tiems žmonėms, kurie jau lankėsi kraujo centre (nesvarbu - Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, ar Panevėžyje). Norėčiau, kad jūs pasidalintumėte savo donorystės patirtimi. Įsivaizduokite, kad kraujo centras tai yra pardavėjas ( na, jis siūlo jums donorystės paslaugą ir yra atsakingas už tai, kad jūsų apsilankymas kraujo centre būtų kuo malonesnis. Centro tikslas - sulaukti jūsų čia ir kitą kartą), o jūs esate klientas. Ar galėtumėte apibūdinti donorystės procedūrą kraujo centre (nuo įėjimo į vidų iki išėjimo iš jo). Kas jums patinka, kas nepatinka? Kaip manote, ką kraujo centrai galėtų patobulinti, kad sulauktų daugiau donorų? Iš anskto dėkoju už jūsų atsakymus. Neabejoju jūsų įžvalgumu.
Galiu pasakyti tik apie Vilniaus kraujo centra - apsilankymas tikrai malonus
Mano I Rh -
Duodu neatlygintinai kraujo centre Vilniuje, bet jei kam prireiktu, kreipkites
Aš su seserim davėm kraujo giminaičiui [ ligoniukui] Kaune.Atvažiavom į kliniką mus sutiko baisiai persiraukusiu veidu darbuotoja ji mus lydėjo iki vietos ir bambėjo - kažin ar išvis iš jūsų ims kraują, reikia pirma padaryti išsamius tyrimus nuo venerinių ligų ir t.t pasijutom kaip kokios kekšės [ nors tikrai tai neatrodėm] susiparinom kaip čia su mumis kalba
Karta per pusmeti neatlyginamai duodu kraujo Vilniaus centre. Ju paslaugomis esu labai patenkinta. Visada mane pasitinka su sypsena, praleidzia pirmiau duodanciu krauja uz atlygi, padekoja, pasiulo arbatos ir sausaini, visas personalas labai malonus.
Tik viena karta truputi susinervinau: indelis, i kuri dejo kruvinus skarifikatorius, buvo toks pilnas, kam man atrode, jog sesute liete juos imesdama maniski, o po to mano pradurta pirsta. Bet gal cia tik mano fobija. QUOTE(aiste20 @ 2007 06 06, 13:07) Padekime ligoniukams labai paprasta parasome savo kraujo grupe ir jei busime reikalingos su mumis susisieks!!! Pradedu as !!! Mano kraujo grupe I(0) pliusas Nors pakui girėjau, kad lyg padaro kažkokius tyrimusir pasako, tinkamas esi donoru būt ar visgi netinkamas
As keliata kartu daviau kraujo Vilniuje. Taip pat dazniausiai nuvaziuoju jau i darbo pabaiga ir tikrai galiu pritarti +333+, kad niekuomet nebuvau isvaryta, ar pasitikta su perkreiptu veidu. Visuomet maloniai ir siltai priima.
Tiesiog pastabele gal butu tik del vieno dalyko. Paprastai nemokamai kraujo duodantys donorai priimami be eiles. Taciau o is kur zinoti kurie is ju duoda kraujo nemokamai? Zinoma, nematau cia dideles problemos ir visuomet pastoviu toj eilej, bet jei jau yra tokia galimybe, gal kada ja ir pasinaudociau Aisku cia jau butu ziauru darbuotoju atzvilgiu
Aš esu davusi neatlygintinai Šiauliuose. Maloniai priemė,žinoma, arbatos pasiūlė, sausainukų. Viskas buvo labai gerai, bet aš norėčiau, kad gydytojos suteiktų išsamią informaciją apie galimas donorystės pasekmes, nes esu prisiklausiusi visokių dalykų, kad reguliariai duodantys kraujo pradeda tukti, kad pradeda raudonuoti galūnės, tarp jų ir nosis, nes kraujo gaminasi per daug. Norėčiau, kad man išsamiai paneigtų tuos mitus jei jie yra netiesa.
Mano I-
MB III+
Sveikutes as kraujo esu davusi Mazeikiuose, tai kol kas is dvieju kartu tikrai nenusivyliau, arbatele ir sausainiukais pavaisino, kadangi dar skubejau i darba tai pasakiau, kad as duodu neatlygintinai, tai man pasiule duoti is kart, nes jos jau zino kurios duoda uz atlygi pries mane buvusios...Tai va pasedejau ir atidaviau kraujuka...grizau i darbeli...Jauciausi puikiai...
siemet reguliariai daviau kraujo. Tie, kas kraujo duoda nemokamai tikrai labai maloniai ir be eiles aptarnaujami, visada duoda mazyciu dovaneliu. Paskutini syk daktare per apziura man asmeniskai labai labai kelis sykius padekojo, kad duodu kraujo nemokamai. Tai visai neskausminga ir greita. Anketos uzpildymas, kraujo meginio paemimas, daktaro apziura ir pats kraujo emimas uztrukdavo apie 15min.
Jau kelis kartus esu davusi kraujo. Kai sužinojau, kad esu
O kraujo centre man patiko. Veiksmas vyko Šiauliuose. Gal kiek blogiau nuteikė viena šiek tiek pažįstama jo darbuotoja. Ji mane pamatė, pribėgo persigandusi ir paklausė, ar kas susirgo, kas atsitiko. Lyg be to nebūtų galima duoti kraujo Tai vis dėlto galima ar ne maitinant? Mano vaikui jau daugiau nei 1,5 metų. Ne tiek jis pieno gauna, kiek aš dirbu čiulptuku QUOTE(nrimto @ 2008 11 21, 15:36) Tai vis dėlto galima ar ne maitinant? Mano vaikui jau daugiau nei 1,5 metų. Ne tiek jis pieno gauna, kiek aš dirbu čiulptuku praeitą sav. buvau, mano mažutei 6 mėn., maitinu, ir sėkmingai daviau kraujo
Aš šiandien pirmą kartą gyvenime daviau kraujo
Mano kraujo grupe -IV, esu davusi kraujo Vilniuje, bet kadangi keiciasi gyvenamoji vieta, tad galesiu duoti Siauliu kraujo centre
Sveikos
Norėjau išgirsti Jūsų nuomonę. Spalio 13d. pirmą kartą paaukojau kraujo. Po to pasidarė silpna, pradėjo spengt ausyse, tikrai ne koks jausmas, teko kurį laiką "aukštyn kojom" pagulėt O dabar man draugai vėl siūlo eit aukot Juolab kad kai kurie artimi žmonės man labai nerekomenduoja taip greit vėl eit...
į metus daugiau kaip 4 kartus eiti nerekomenduojama, nors sako kad kas 60 dienų, tai vos ne 6 kartai gaunasi per metus, bet taip dažnai nereikia.
o dėl blogos savijautos, kiek esu davusi kraujo (apie 20 kartų), buvo blogai tik vieną kartą, bet tada, kai nepataikė įdurti į veną, gal iš penkto karto įdūrė, tai po tų badymų "be reikalo", vos nenualpau, o šiaip tai visada kaip ant sparnų jaučiuosi po kraujo davimo, kai pataiko įdurti iš pirmo karto ir viskas būna gerai.
Taip, žinau, kad teoriškai moterys gali duot kas 3 mėn.
Bet visokių nuomonių esu prisiklausius.... Tai kažkaip nedrįstu O dėl venų tai man problemų niekad nebuvo (tfu tfu tfu, bar bar bar) - jos ryškios ir sveikos. Beje, kroska, kas kiek laiko pati aukoji? Jau labai daug kartų esi davus... Respectas QUOTE(Cold_dead_bunny @ 2009 01 22, 19:25) Taip, žinau, kad teoriškai moterys gali duot kas 3 mėn. Bet visokių nuomonių esu prisiklausius.... Tai kažkaip nedrįstu O dėl venų tai man problemų niekad nebuvo (tfu tfu tfu, bar bar bar) - jos ryškios ir sveikos. Beje, kroska, kas kiek laiko pati aukoji? Jau labai daug kartų esi davus... Respectas aš per metus 4 kartus duodu kraują
Įdomu, kodėl po davimo jaučiuosi geriau, negu prieš jį?..
Pabuvau ir as kraujo donoru
dabar laukiu kada vel galesiu eit
Aš abu kartus daviau Vilniuje (kaip kitaip - jame ir egzistuoju
As esu davus kraujo tris kartus..pirma karta daviau per akcija laisves alejoje palapineje, kita karta savanoriskai pati, o dar viena karta patys paskambino ir paklause ar galeciau atvaziuoti, nes labai reikia.. tada dar ir drauge nusiveziau
sveikos mano grupe AB neigiama
Pasakykite kas nors, kiek laiko tęsiasi pati kraujo paėmimo procedūra
QUOTE(Filomena @ 2009 02 28, 02:01) Pasakykite kas nors, kiek laiko tęsiasi pati kraujo paėmimo procedūra na, pirmiausia užpildai anketą, tuomet eini į laboratoriją, kurioje kraujas paimamas iš pirštelio. Tuomet eini pas gydytoją, kur kažkur apie 5 minutes papilsto iš tuščio į kiaurą
Tiesiog pastabele gal butu tik del vieno dalyko. Paprastai nemokamai kraujo duodantys donorai priimami be eiles. Taciau o is kur zinoti kurie is ju duoda kraujo nemokamai?
Duodant krauja nemokamai, visu pirma to klausia registraturoje, ir po teigiamo atsakymo uzdeda ant korteles geltona lapeli su raidele N . Paprasciausiai atejus prie laukiancios eiles galima paklausti : kas paskutinis, duodantis neatlygintinai kraujo? Jei tokiu nera, vadinasi, tavo eile, nes neatlygintinai be eiles. Papildyta: QUOTE(nrimto @ 2008 11 19, 15:47) Jau kelis kartus esu davusi kraujo. Kai sužinojau, kad esu O kraujo centre man patiko. Veiksmas vyko Šiauliuose. Gal kiek blogiau nuteikė viena šiek tiek pažįstama jo darbuotoja. Ji mane pamatė, pribėgo persigandusi ir paklausė, ar kas susirgo, kas atsitiko. Lyg be to nebūtų galima duoti kraujo Geriau neskubek, palauk, kol maitini, nes maitinanciai mamai duoti kraujo nepatartina. Beje kad ramiau butu gali ir pasiskambinti, pasiteirauti, tikrai neatrodysi kvailai, nes donorai visada laukiami. Ir dar vienas patarimas, jokiais budais del nieko negalima meluoti, nei del kokios ligos, nei del kokiu iskylanciu klausimu, viska reikia issakyti ir aptarti su gydytoja, kuri priima kraujo centre pries duodant krauja, nes tai labai svarbu ne tik donoro sveikatai, bet ir tam asmeniui, kuriam bus dovanojamas jusu kraujas. Sekmes!
Man 16,5metų,turėjau raštišką tėvų sutikimą,bet neleido duoti kraujo.Teisingai čia padarė? Nes šiaip kiek klausiau tam centre,tai sakė,kad su tėvų raštu leidžia
Mano B(III) Rh+
na siaip privaloma yra pamaitinti, taip kad arbatele su sausainuku yra maziausiai ka galima duoti
o kraujas mano visada budavo geras ir stiprus, visi tie skaiciukai, na zodziu del kraujo problemu neturejau. ir dar mano rh -, tai duodant sake labai gerai, tokio labai reikia......
Sveikos praejusia savaite daviau krauja siauliuose labai patiko
QUOTE(l'emurė @ 2009 03 12, 14:24) Man 16,5metų,turėjau raštišką tėvų sutikimą,bet neleido duoti kraujo.Teisingai čia padarė? Nes šiaip kiek klausiau tam centre,tai sakė,kad su tėvų raštu leidžia 17-16,5=0,5, t.y. pusmetį reiks palaukt. Su tėvų sutikimu galima duot kraujo nuo 17 metų, savarankiškai - nuo 18.
Kraujo daviau kokius 5 kartus, Vilniuje. Nusiskundimu kaip ir jokiu neturiu, tik kad paskutini karta duodant vena suplese. Melyne per visa rankos vidine puse buvo, nuo rieso iki pazasties beveik
Daviau krauja Klaipedoje du kartus, abu kartus neatlygintinai, ligoniams. Aptarnavimas malonus, sesutes rupestingos. Tik viena karta teko ilgokai koridoriuje pasedeti, kol atsilaisvino gultas. Man tai nebuvo baisu, kraujo nei adatu nebijau. Po visko silpna irgi nebuvo, savijauta buvo iprasta. Tik va dabar kraujas pasilpes, nebegaleciau buti donore...
Ar jau labai praturtėsit nuo to banknotėlio? Nemanau
Gal žinot, ką reiktų daryti, kad labiau išryškėtų venos? Nes kraujo iš manęs būtent dėl jų nesimatymo neėmė. O duot norėtųsi, nes reta grupė A(II) Rh-
mano II + , tinkamas visishkai. padonoraudavau darbe. reikia - bet kada galiu kam padet, rashykit i az.
Daviau kraujo klaipedoje (miesto centre).Na kai jau atsiguliai duoti kraujo,labai jaudinausi,ir sakau seselei `Biski baisu man` ir syptelejau,o ji `tai kam einat duot kraujo jei bijot` Na pasijutau tikrai nelabai maloniai..Man tereikejo padrasinancio zodzio,o ne tokio grubaus atsakymo.Isties pasijutu nemaloniai.
Papildyta: Beje kai pridaviau kraujo,po to vos paejau ;D Ejau ir akyse pradejo baltuoti,tai seseles sako`mergaite,gal jus priseskit geriau` nes pradejau kaip girta eiti.Nesu is kuduju ir kraujas nera silpnas,tiesiog matyt kadangi pirma kart nuleidau krauja gal tokia reakcija ir buvo
Trejetą kartu daviau kraujo, kai tą suorganizavo darbovietė (kraujo centro darbuotojai atvyko į vietą) ir vieną kartą važiavau i Žolyno gatvę Vilniuje. Ne pati maloniausia procedūra (ypač nepernešu, kai ima kelis lašus iš piršto pradžioje - man jau geriau tris kartus iš venos duoti
Tai tiek įspūdžių QUOTE(Katrinux @ 2009 06 29, 15:59) Trejetą kartu daviau kraujo, kai tą suorganizavo darbovietė (kraujo centro darbuotojai atvyko į vietą) ir vieną kartą važiavau i Žolyno gatvę Vilniuje. Ne pati maloniausia procedūra (ypač nepernešu, kai ima kelis lašus iš piršto pradžioje - man jau geriau tris kartus iš venos duoti Tai tiek įspūdžių idomu kokia ta stipri truparegyste nes as donore esu jau 8m ir del akiu nesykio neatsisake imti
-7,5 ir -6,5. Manęs neklausė, ar turiu trumparegystę, tik kažkur vėliau perskaičiau, kad nerekomenduojama būti kraujo donoru. Manau, kad atsisako imti tik jei kraujas "blogas", o jei geras, tikrai neatsisakys. O ant kiek tai kenkia tau pačiam - tavo reikalas išsiaiškint. Vat ką tik ir išsiaiškinau - iš kraujo centro forumo:
Iš dažnai užduodamų klausimų skyrelio: "K: ar tiesa, kad kraujo negalima duoti jeigu yra trumparegyste. Pvz. -6 dioptrijos? A: Nerekomenduojama būti kraujo donoru, kai trumparegystė daugiau nei 6 dioptrijos. Tokio laipsnio trumparegystė gali pakenkti donorui. K: ar nėra apribojikų donorystei trumparegiams? A: Taip, turintys regėjimo problemų negali būti kraujo donorais, ypač nerekomenduojama, kai trumparegystė daugiau nei 6 dioptrijos. Vadinas aš niekad ir negalėjau būti donore, bet to nežinojau, nes "nedasigalvojau" paklaust, ar galiu duoti dėl silpnu akių (žinojau tik kad dėl per mažo svorio neima). Ai bet nesigailiu, gal labai nepakenkė, o šiaip po davimo jaučiausi labai gerai.
savotiškai didžiuojuosi savo dukra...vos prieš 3dienas ji sulaukė pilnametystės ir šiandien padovanojo savo kraujo.O kokiom spindinčiom akim grįžo...sako,aš laiminga,gal kažkam gyvenimą padovanosiu iš naujo,negalėčiau už tai imti pinigus.Beto gavo knygą(labai jas mėgsta skaityti) ir 2šokoladus.Gavosi dovanų mainai.Bet ji labai laiminga.
|