Norėčiau sužinoti ar eit tokioje keptuvėje kepti blynus? Bijau bandyti:)))
aš kartą dariau amerikietiškus blynus (na jie storoki tokie) tokioj keptuvėlėj. Galiu pasakyt, kad gaunasi sausi. Todėl manau vis tiek geriau kepti ant keptuvės
O jei pabandyt daryt mieline tesla? Tada gautusi kaip bandeles- prie sriubos labai tiktu!
Labai aciu jums, pabandysiu
As, kai gyvenau be virtuves, tai darydavau blynus sumushtininej
Nusipirkdavau Malsenos blynu teshla ir jos pildavau - gaudavosi is tiesu, kaip bandutes - ishkyla gerai, pasipuchia Is tos Malsenos blynu teslos jie nesigauna labai sausi, bet faktas, kad skonis skiriasi, nei keptum ant riebalu Skanaus!
Su kokiais idarais kepate sumustinius, tose sumustiniu keptuvese? Nes jau kaip ir nusibodo tas pats:suris,desra, agurkelis...
Man tai labai skanu: batoną patepu majonezu, pridedu pievagrybių ir sūrio.
Dar dedu uogienės, džemo, arbo kelias skilteles šokolado. Gaunasi kaip bendelės. Laaabai skanu.
Mes toje keptuveje kepam kiaushinius, jie man ten labiau patinka nei sumushtiniai.
Idedam pirmiausia sviesto (arba aliejaus), imushu kiaushini (keptuve , aisku, jau buna ikaitinta), pabarstau prieskoniu ir ant virshaus dedu sumushtiniu duonos baltos arba batono riekute. Pakepu, kol pagelsta ir ishimu aukshtyn kojom (kiaushinis buna virshuje)...
Sumuštiniai su bananu ir šokoladu
4 riekutes duonos ištepti šokoladiniu sviestu (pvz.Nutela) iš vienos pusės, o iš kitos pusės paprastu sviestu. Dvi riekutes dėti į sumuštininę šokoladine puse į viršų, bananą perpjauti į 4 dalis ir uždėti ant duonos, užtepti sirupo arba medaus, uždengti duonos gabaliukais ir kepti 3 min.
O man patinka varshke idaras - jei saldaus noriu - su uogiene, jei su raus - su shonine.
Dar idarui galima sutarkuota obuoli sumaisyti su vaniliniu cukrum ir cinamonu naudoti. Desertas
As dar riekute fermentinio surio uzdedu, nu tada tai atsivalgyti negaliu! O dar darau tokius: riekutes plonai aptepu pom. padazu, po to plonai lydytu suriu, o i tarpa tarp dvieju riekiu idedu fermentinio surio riekele, tokie pikantiski gaunasi! Dar galima farsa pakepti su prieskoniais, svogunais, kaip priklauso (arba smulkiai supjaustyta kokia desra ar desreles), ir det tarp riekiu. Gaunasi tokia beliasu imitacija, kai nesinori su tikrais kuistis.
o bulka naudojate formine? Gal jau nustatete kuri skanesne? Ar kokia ta bulka ne taip svarbu?
o as i vidu dedu surio fermentinio ir cukrum pabarstau.tik duona siek tiek margarinu patepu,kad tokia sausa nebutu.
Dar galima krabu lazdeles det,irgi skanu
Nu šaunolės mamkos
Naudoju, kokia turiu
Forminė duona. Įdaras: į varškę įmušti kiaušinį, įtarkuoti česnako, olandiško sūrio. Pagal skonį druskos. Labai skanūs ir "lengvi" sumuštiniai.
Pabandykit taip:
bemielė sluoksniuota tesla (supjaustykit kvadraciukais kaip forminė duona) susigalvokit idara (saldu ar mesiska) ir kepkit kaip paprastus sumustinius. Pati dar nebandziau, nes niekaip laiko nerandu, bet teslos jau nusipirkau. Sake, fantastiskai skanu.
o keptuves niekuo pariebint nereikia? kazi ar nepritrauks, cia gi "zalia tesla"? Nu bet mintis tai tikrai gera, labai idomu
Norejau paklausti kam tas kiausinis? Taigi tie sumustiniai labai greit iskepa, ar kiausas irgi speja kartu su ta varske perkept? Man tai atrodo turetu buti labai skanu, tik abejoju del to kiauso.
Reik pabandyti, as dar nekepiau
mano sesuo labai skanius sumustinisu kepdavo su misrainem - ant tos bulkos prideda misrainiu megstamu, uzvozia ir uzkepa - tikrai labai skanu budavo.
cia gal ne visai i tema, bet as toj keptuvej kepu kiausinius (neplaktus).
Kai baigineja kepti (kai baltyma sutraukia) - uzhdedu Jalapeno pipiru (megstu ashtriau pavalgyti) pomidoro riekute, tada fernemtinio surio - kai suris issilydo dedu kiashiani ant duonos ar batono arba siaip i lekste;) ir valgau apsilaizhydama
Na bandziau savaitgali kepti sumustinius su saldyta bemiele sluoksniuota tesla. Gavosi tiesiog
Pabandyk su konservuotom pupelem pomidoru padaze ir fermentiniu suriu (buna ne tokie sausi). Ir baisiai skanu, ir sotu
Nesuprantu tai dedi tos teslos gabala ir pili ant jos uogiene ir ant virsaus vel teslos? Kaip visa tai neisbega lauk?
QUOTE(Varvara @ 2005 02 11, 20:12) Nesuprantu tai dedi tos teslos gabala ir pili ant jos uogiene ir ant virsaus vel teslos? Kaip visa tai neisbega lauk? uogienes nepilu, o dedu sauksteli Tikrai jau n kartu isbandytas receptas, brangusis be siu sumustiniu jau gyventi negali
o as dar retkarciais darau sitaip ant batono uzdedu lasisos sudytos arba rukytos, pasmulkinu alyvuogiu ir uzdedu suriu ant virsau dar viena batono riekele bet aptepta sviestu ar margarinu bet tas sviestukas turi buti i virsu...
labai skanu o dar seniau darydavausi i vidu dedi banano ir kaip ir pries tai tai virsutini aptepi sviestu, tokius skanu ir saldytus ai dar viena atsiminiau dar skanu i vidu deti pasteta, suri ir krapu ar petrazoliu kokiu
Ar dar kas nors bandėte kepti sumuštinius su sluoksniuota bemiele tešla?
Aš bijau pabandyti O ta tešla ne per stora? Ar jinai iškeps ir vidus nebus žalias vat koks klausimas mane kankina Kiek sumuštinių išeina iš tos tešlos?
darem tuos sumustinius-is vieno lapelio teslos du sumustiniai gaunasi........na, kazkaip labai riebu gavosi....bet retai tai visai liuks. o dejom kas pasitaike-ir varske ir desra,,,na pagal fantazija
QUOTE(Malvyna @ 2005 05 16, 17:45) Ar dar kas nors bandėte kepti sumuštinius su sluoksniuota bemiele tešla? Aš bijau pabandyti O ta tešla ne per stora? Ar jinai iškeps ir vidus nebus žalias vat koks klausimas mane kankina Kiek sumuštinių išeina iš tos tešlos? Kazin prie kokios fobijos rusies butu galima priskirti baime pabandyti iskepti sumustini Nugi pabandyk ir viskas, nesigaus tai ne pasaulio pabaiga, tiesiog daugiau nebegaminsi ir viskas QUOTE(Nome @ 2004 11 22, 15:24) Norejau paklausti kam tas kiausinis? Taigi tie sumustiniai labai greit iskepa, ar kiausas irgi speja kartu su ta varske perkept? Man tai atrodo turetu buti labai skanu, tik abejoju del to kiauso. Kaisuinis, kaip tik viska sutraukia kas skysta:) As visada dedu kiausini i varske.
Jeigu į šaldytą tešlą įdėti pakepintų pievagrybių ir iškepti tai niam niam
Na merginos jūs ir šaunuolės!!!! O ir fantazija pas jus
gerai kad iki darbo pabaigos nebedaug liko. Lėksiu namo kepti sumuštinukų, labai užsimaniau, o ir skrandukas jau burzgia
Ka tik isbandziau, idarui idejau kubeliais supiaustyto kumpio ir lydyto surio skiautele, dariau mazesnius - is vieno lapelio 4 trikampukus, kepiau 10 min. Jau viska sumiaumojau
Pamačiau šita tema, tai ir užsimaniau karštų sumuštinių
Man tai labai skanu...
Aš sumuštininėj kepu varškėčius, nes tingiu daryt kietesnę tešlą, minkyt, formuot
QUOTE(Sandrelle @ 2005 09 14, 21:24) Aš sumuštininėj kepu varškėčius, nes tingiu daryt kietesnę tešlą, minkyt, formuot Gal parasyk, kiek mazdaug laiko kepi. As is sluoksniuotos teslos kepdama pastoviai atidarinejau, nes zalio supratimo neturejau, tai gal vis atsaldydavau. O i tesla - pienas, miltai, kiausinis+varske ? Parasyk gal tiksliau. Mano keptuve tai 4 trikampukus kepa, sonas 8cm, tai kokiu batonu man neiseina ten kisti, o varskeciais tikrai susidomejau - jie tartum ne tokie riebus gaunasi? QUOTE O i tesla - pienas, miltai, cukrus, druska,kiausinis+varske ? Parasyk gal tiksliau. Mano keptuve tai 4 trikampukus kepa, sonas 8cm, tai kokiu batonu man neiseina ten kisti, o varskeciais tikrai susidomejau - jie tartum ne tokie riebus gaunasi Taip, paprasta blynų tešla+varškė. Ai, pamiršau, dar žiupsnelį nugęsintos sodos dedu, bet labai labai nedaug. Tik keptuvė mano kvadratinė. Kepu gal kokias 5 min, kol gražiai paskrunda. Gaunasi ne tokie riebūs kaip blynai, bet ir ne visai liesi, nes į tešlą įpilu porą šaukštų aliejaus. Tada jie kepdami neprilimpa QUOTE As is sluoksniuotos teslos kepdama pastoviai atidarinejau, nes zalio supratimo neturejau, tai gal vis atsaldydavau Kepant bet ką iš sluoksniuotos tešlos, atidarinėti orkaitės/ keptuvės ar kt. NEGALIMA QUOTE(Sandrelle @ 2005 09 15, 17:14) Kepant bet ką iš sluoksniuotos tešlos, atidarinėti orkaitės/ keptuvės ar kt. NEGALIMA O kaip gi suzinot, ne viena neparase, kielk laiko gruzdint, keptuve gi nepermatoma Iskepiau vakar sunaiciui varskeciu (sodos nedejau, nes dar neparasiusi buvai), QUOTE(Sandrelle @ 2005 09 14, 21:24) Aš sumuštininėj kepu varškėčius, nes tingiu daryt kietesnę tešlą, minkyt, formuot Nėra man skanesnės vakarienės už varškėčius su pienu...tačiau dažnai jų nevalgau, nes pirma daug terlionės, kol juos padarai, o antra jie man gaunasi labai riebūs.... O tu gudruole pasiūlei puikią išeitį QUOTE(Dargana @ 2005 09 16, 17:09) Nėra man skanesnės vakarienės už varškėčius su pienu...tačiau dažnai jų nevalgau, nes pirma daug terlionės, kol juos padarai, o antra jie man gaunasi labai riebūs.... O tu gudruole pasiūlei puikią išeitį taigi kepu dabar tuos varškėčius ir keikiuosi!!! Nieko gero man ten nesigauna Jau 15min kaip jie kepa, o dar ne trupučio neapskrudo...sakau gal tešląer kietą padariau...eisiu skiest man atrodo...o tai kažkokie guminiai man jie gaunasi...parašykit kasnors kokios konsistensijos ta tešla turi būt??? QUOTE taigi kepu dabar tuos varškėčius ir keikiuosi!!! Nieko gero man ten nesigauna sad.gif Jau 15min kaip jie kepa, o dar ne trupučio neapskrudo...sakau gal tešlą per kietą padariau...eisiu skiest man atrodo...o tai kažkokie guminiai man jie gaunasi...parašykit kasnors kokios konsistensijos ta tešla turi būt??? Tešla turi būti šiek tiek tirštesnė nei paprastiems blynams. Tikrai 15 min. nekepa QUOTE Aciu uz recepta! QUOTE O tu gudruole pasiūlei puikią išeitį biggrin.gif ....ACIŪ 4u.gif Prašom prašom. Nesunku buvo |