Beje, o kokia dabar turėtų būti toji stebuklingoji suma?
Pasidalinkite savo patirtimi - ar, užrašant vaiką į darželį, nešėte vokelį vedėjai? Dabar juk dauguma darželių - perpildyti, nolrinčiųjų sąrašas ilgas...Užrašiau saviškį, bet jis - jau antras ant "atsarginių suolelio" , t.y. jei kas nors iš 25 vaikų atsisakys ir neis...Pamaniau - gal reikėjo ateiti ne tuščiomis?
Beje, o kokia dabar turėtų būti toji stebuklingoji suma?
Esu iš Klaipėdos,prieš kelis metus man atsirado darbas ir vaiką reikėjo vesti į darželį.taibuvo spalio mėnuo.Ejau pas vedėją ir kadangi grupėje buvo laisvų vietų mano vaiką priėmė be jokių kyšių.
Nei vienam darželyje kyšio nedavėm. Iš vieno net skambino irprašė ateiti. Pirmajam užrašiau rugpjūčio 23 d. o jau rugsėjo 1 d. ėjom. Gyvenamą vietą pakeitėm liepos mėnesį, todėl tik tada ir perrtašėm į kitą darželį. Priėmė be vokelių.
QUOTE(flight @ 2006 08 25, 15:30) Pasidalinkite savo patirtimi - ar, užrašant vaiką į darželį, nešėte vokelį vedėjai? Dabar juk dauguma darželių - perpildyti, nolrinčiųjų sąrašas ilgas...Užrašiau saviškį, bet jis - jau antras ant "atsarginių suolelio" , t.y. jei kas nors iš 25 vaikų atsisakys ir neis...Pamaniau - gal reikėjo ateiti ne tuščiomis? Beje, o kokia dabar turėtų būti toji stebuklingoji suma? o gal isduok paslapti, kur toksai darzelis, kad i grupe uzraso 25 vaikus? Pati abu vaikus uzrasinedama nenesiau - pavyko ir taip uzrasyti. Del vieno darzelio ,tai tiesiai sviesiai is pradziu pasiskambinau i svietimo skyriu ir pasiteiravau apie padeti darzely. O veliau jau vedejai bandziusiai prasizioti, kad jos darzely yra dideles eiles priemimui, replikavau, kad pagal svietimo skyriaus duomenis taip neatrodo. QUOTE(Silvute @ 2006 08 26, 21:49) o gal isduok paslapti, kur toksai darzelis, kad i grupe uzraso 25 vaikus? Pati abu vaikus uzrasinedama nenesiau - pavyko ir taip uzrasyti. Del vieno darzelio ,tai tiesiai sviesiai is pradziu pasiskambinau i svietimo skyriu ir pasiteiravau apie padeti darzely. O veliau jau vedejai bandziusiai prasizioti, kad jos darzely yra dideles eiles priemimui, replikavau, kad pagal svietimo skyriaus duomenis taip neatrodo. Silvute, labai geras Tavo būdas
Aš suprantu, kad kažkam pasisekė pakliūti į darželį be kyšio. Bet man, kaip ir temos autorei labai rūpi sužinoti, apie tuos, kurie pakliuvo į darželį su kyšiu
QUOTE(Limcamca @ 2006 08 27, 13:17) Aš suprantu, kad kažkam pasisekė pakliūti į darželį be kyšio. Bet man, kaip ir temos autorei labai rūpi sužinoti, apie tuos, kurie pakliuvo į darželį su kyšiu girdejau,kad stafke bent jau vilniuj yra 800lt arba administracijos patalpoms plastikinius langus sudet QUOTE(flight @ 2006 08 25, 15:30) Pasidalinkite savo patirtimi - ar, užrašant vaiką į darželį, nešėte vokelį vedėjai? Dabar juk dauguma darželių - perpildyti, nolrinčiųjų sąrašas ilgas...Užrašiau saviškį, bet jis - jau antras ant "atsarginių suolelio" , t.y. jei kas nors iš 25 vaikų atsisakys ir neis...Pamaniau - gal reikėjo ateiti ne tuščiomis? Beje, o kokia dabar turėtų būti toji stebuklingoji suma? NEI UŽRAŠANT, NEI IŠRAŠANT NEREIKĖJO. IR UŽUOMINŲ NEBUVO. QUOTE(Limcamca @ 2006 08 27, 12:17) Aš suprantu, kad kažkam pasisekė pakliūti į darželį be kyšio. Bet man, kaip ir temos autorei labai rūpi sužinoti, apie tuos, kurie pakliuvo į darželį su kyšiu Gal galetu daugiau mamyciu atsiliept , kurios dave kysius ir parasyti bent kiek mazdaug nesti
Kaune girdėjau, kad "pašto ženklas" minimum 200 litų, o kartais ir 300. Tiesa, neklijuot ant voko, o dėt į vidų
Man patiko mintis - per švietimo skyrių. reiks pasinaudoti o su tais pažadais apie remontus.. ką aš žinau.. man atrodo, kad pažadėsiu, turėsiu ištesėt žodį, o nesu linkus dažyt ar tinkuot.. tai kam vėjais žodžius laidyt. galų gale juk ir remontas reikalauja pinigų. tai gal geriau iš karto atsiskaityt, ir ramu...nžn..
MEs užsirašėme į darželį prieš metus. Pavasari paskambinau, sako iš penkių vietų jūs šešti. Po mėnesio vyras nuėjo, tai tada pasirodo iš septinių vietų esam aštunti
O tie gąsdinimai tai manau taikomi tėveliams, kad išsigandę skubėtų nešti kyšį Tai tokia ta patirtis
O kaip galima per tą patį švietimo skyrių pajudinti, nei norinčių pagal gyvenamąją vietą į darželį yra daugiau, nei realiai vaikų priimti gali?
Mes nieko nedavem ir paeme be jokiu problemu
labas mamytes,as irgi pries kelias dienas ejau pas direktore,turejau vokeli isidejus,nes po tokiu kalbu pries tai kad mes kadangi anksciau parase prasyma,tai kaip ir telpam i sarasa,bet kadangi ne pagal adresa,tai ji nezino ar gales priimti,nes labai daug norinciu atseit
nu ir zodziu einu as su tuo vokeliu i darzeli,bet taip ir neteko niekam duoti nes tik atejus,dar net neiejom i kabineta,ji iskart atsistojo ir sako einam as jum parodysiu jusu grupe,o eidama dar pradejo kalbeti kad grupese po 20 vaiku,zodziu jei galit palaukit,nors menesi,bet kai nuejom i grupe,buvo gal 8 vaikai,o sarase 15,tai as tai supratau kaip uzuomina,bet jeigu jau vaikas priimtas,ar beverta duoti ta kysi,tai ir nebedaviau QUOTE(lilia @ 2006 09 04, 13:03) Zinoma jeigu vietu yra darzelyje tai ir kysio nereikia ir taip priims QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 09 12, 17:40) Zinoma jeigu vietu yra darzelyje tai ir kysio nereikia ir taip priims bet kaip gali pinigai atlaisvint vieta? QUOTE(inguska26 @ 2006 09 06, 15:13) labas mamytes,as irgi pries kelias dienas ejau pas direktore,turejau vokeli isidejus,nes po tokiu kalbu pries tai kad mes kadangi anksciau parase prasyma,tai kaip ir telpam i sarasa,bet kadangi ne pagal adresa,tai ji nezino ar gales priimti,nes labai daug norinciu atseit nu ir zodziu einu as su tuo vokeliu i darzeli,bet taip ir neteko niekam duoti nes tik atejus,dar net neiejom i kabineta,ji iskart atsistojo ir sako einam as jum parodysiu jusu grupe,o eidama dar pradejo kalbeti kad grupese po 20 vaiku,zodziu jei galit palaukit,nors menesi,bet kai nuejom i grupe,buvo gal 8 vaikai,o sarase 15,tai as tai supratau kaip uzuomina,bet jeigu jau vaikas priimtas,ar beverta duoti ta kysi,tai ir nebedaviau Skaitau ir musu situacija vienas prie vieno panasi i jusu
Nedaviau ir neduosiu
O dėl 800 lt stavkės tai iš vis nesamonė Nebent tik gali perpildyt grupę. QUOTE(Javutė @ 2006 09 04, 14:04) O tie gąsdinimai tai manau taikomi tėveliams, kad išsigandę skubėtų nešti kyšį siandien uzrasiau savo vaika i darzeli ir nenesiau jokiu kysiu ir net nesiruosiu ju nest... QUOTE(Erina @ 2006 09 14, 19:24) Nedaviau ir neduosiu O dėl 800 lt stavkės tai iš vis nesamonė Nebent tik gali perpildyt grupę. Taip ir daro, perpildo. Kol paskui kokia nors mama, pamačiusi, kad jos vaikas nustumiamas į šalį, atsiima vaiką iš darželio ir taip atlaisvina vietą. Mūsų grupėj irgi trūko lovelių. Nu ir ką... palieka kokį vaiką žaisti grupėj Man tie darželių X failai nusibodo. Per daug domėjausi, per daug netikėtai ateidavau, per daug mačiau... QUOTE(Stigma @ 2006 09 12, 10:37) bet kaip gali pinigai atlaisvint vieta? Ne tai kad atlaisvina ne, tiesiog kiekvienas darzelis turi rezerviniu vietu skaiciu su vokeliais... o siaip buna ir tokiu atveju kad ateina zmogus su vokeliu, ir staiga vietu nera, tada esu girdejus kad buna ir taip kad vaikas tu paciu metu gimimo kaip kad ir kiti tiesiog keleta menesiuku vyresnis ir tada motyvuodami kad jis pakankamai didelis ir jis gali laisvai buti su vyresniais vaikuciais, todel mes pasitarem ir nusprendem ji keliam i darzelinuku grupe is lopselinuku ir tiek, taip atsiranda dar viena lopselio vieta. visokiu atveju esu girdejus nieko cia nepadarysi.....
jo visiskai pritariu nuomonei,kad jei vaikas uzrasytas anksciuau ir priklauso tuo labiau pagal gyv. vieta,tai negali buti jokiu vokeliu,is viso man kazkokia nesamone su tais vokeliais
Papildyta: bereikalingas pinigu metymas,jau tikrai geriau nunesti paskui saldainiu aukletojai ir seimininkutei ,kurioms tikrai yra uz ka pasakyti aciu QUOTE(naitas @ 2006 09 02, 08:42) Kaune girdėjau, kad "pašto ženklas" minimum 200 litų, o kartais ir 300. Tiesa, neklijuot ant voko, o dėt į vidų Turiu du vaikus, vyresnėlis ėjo į du darželius, nes kraustėmės, o mažiukas į vieną. Kaune. Nei su vienu vaiku nedaviau jokių kyšių. Vyresnėlį užrašinėdama į pirmą daržą, buvau pasiskolinus tą "pašto ženklą", bo nedirbau ir pinigų neturėjau... Tai kaip pasiskolinau, taip tuos pačius banknotus ir atidaviau, niekas jo neprašė - kur vaiko į daržą neėmė, tai neėmė griežtai ir be namiokų, o kur priėmė, ten ir priėmė tą vaiką - už dyką... Mažiuką rašiau į tą patį daržą, kurį baigė vyresnėlis, tai ne tik kad nebuvo namiokų "bilietams", bet netgi, sakyčiau, buvo lengvi priešingi namokai
Mes uzsirasem praeita vasara, o si rugseji pradejom lankyt. Ir nesulaukem ne menkiausios uzuominos apie netilpima, vokeli, ar pan.
Bet kol kas pas mus grupej situacija idomi - uzrasyta 17 vaiku, lanko 8 QUOTE(inguska26 @ 2006 09 06, 16:13) labas mamytes,as irgi pries kelias dienas ejau pas direktore,turejau vokeli isidejus,nes po tokiu kalbu pries tai kad mes kadangi anksciau parase prasyma,tai kaip ir telpam i sarasa,bet kadangi ne pagal adresa,tai ji nezino ar gales priimti,nes labai daug norinciu atseit nu ir zodziu einu as su tuo vokeliu i darzeli,bet taip ir neteko niekam duoti nes tik atejus,dar net neiejom i kabineta,ji iskart atsistojo ir sako einam as jum parodysiu jusu grupe,o eidama dar pradejo kalbeti kad grupese po 20 vaiku,zodziu jei galit palaukit,nors menesi,bet kai nuejom i grupe,buvo gal 8 vaikai,o sarase 15,tai as tai supratau kaip uzuomina,bet jeigu jau vaikas priimtas,ar beverta duoti ta kysi,tai ir nebedaviau gal gali man parasyti kox tai darzelis?jei nesunku i keti25@nm.ru
Jokio kysio nedavem
O del vyresniu vaiku, tai manau is vis be problemu. Sunu priimdavo ir pavasari ir ziema be jokio isankstinio uzsirasymo (galedavom jau sekancia diena pradeti lankyti). Zinoma viskas priklauso nuo mikrorajono. Lazdynuose tikrai problemu su darzeliais nera
Na mes su tokia problema nesusidurem,uzsiraseme vasaros viduri,pasake ateit apie rugsejo 11d. nukeliavome ir iskart pradejom lankyt!!! Tik tiesa musu paprase 2% jai galime skirti darzeliui.
QUOTE(Ditė @ 2006 09 02, 07:25) Gal galetu daugiau mamyciu atsiliept , kurios dave kysius ir parasyti bent kiek mazdaug nesti Yra gi zmoniu neturinciu kur det pinigu QUOTE(petelne @ 2007 01 22, 22:49) Yra gi zmoniu neturinciu kur det pinigu
Nedavėm ir negalvojom nieko duoti už priėmimą. Kur buvo vieta, priėmė iškart (už kelių dienų pradėjo lankyti), o kitur - sakė rašyt prašymą ir laukt- jei bus vietų, priims.
Tiesa, vienam darželyje buvo pasakyta, kad tėveliai labai remia darželį ir t.t. ir pan. Kaune visi darželiai
nieko nedavėm,nebuvo reikalo.tik vyras pažadėjo kad du procentus nuo mokesčių jiems perves
QUOTE(naitas @ 2006 09 15, 20:47) Taip ir daro, perpildo. Kol paskui kokia nors mama, pamačiusi, kad jos vaikas nustumiamas į šalį, atsiima vaiką iš darželio ir taip atlaisvina vietą. Mūsų grupėj irgi trūko lovelių. Nu ir ką... palieka kokį vaiką žaisti grupėj Reikia ne vaiką iš darželio atsiimt, o sprest problemą. Jeigu ateičiau į daržą ir sužinočiau, kad mano vaikui neliko laisvos vietos, tikrai neatsiimčiau jo iš darželio o kreipčiausi į švietimo skyrių arba į savivaldybę. Nelabai tikiu, kad grupėje yra daugiau vaikų negu yra lovų. Jeigu labai reikalas spaudžia, tai pastato papildomų lovų, bet kad išvis neguldytų vaiko, tai pirmą kart girdžiu. Čia kažkokia nesamonė
Nemanau, kad reikia duoti kyšį, norint patekti į darželį. Jei yra vietų - tai priims, o jei nėra, tai nėra
...o as praeita savaite skambinau gal i 4 aplinkinius darzelius -tame tarpe ir i "priklausanti pagal gyvenama vieta" - visi vienu balsu sako VIETU NERA !!!
...turbut, nuejus "akis i aki " pasneket, ir dar ne tusciom - vieta atsirastu ? nu bet KAIP as nemoku ir nemegstu tokiu dalyku daryt kazkaip sunku patiketi, kad visam rajone ne vienos vietos vaikui darzelyje nera - kai tu darzeliu gal kokie 5-6, o gal ir daugiau ... su vyresne dukra jokiu panasiu dalyku nebuvo - del kraustymusi keitem tris darzelius, i visus uzrasiau be jokiu problemu ... zodziu , esu pasimetus situacijoj QUOTE(Pusnė @ 2007 04 10, 03:01) ...o as praeita savaite skambinau gal i 4 aplinkinius darzelius -tame tarpe ir i "priklausanti pagal gyvenama vieta" - visi vienu balsu sako VIETU NERA !!! ...turbut, nuejus "akis i aki " pasneket, ir dar ne tusciom - vieta atsirastu ? nu bet KAIP as nemoku ir nemegstu tokiu dalyku daryt kazkaip sunku patiketi, kad visam rajone ne vienos vietos vaikui darzelyje nera - kai tu darzeliu gal kokie 5-6, o gal ir daugiau ... su vyresne dukra jokiu panasiu dalyku nebuvo - del kraustymusi keitem tris darzelius, i visus uzrasiau be jokiu problemu ... zodziu , esu pasimetus situacijoj Nepatingek nueit pas mero paprasyt pagalbos.Tegu sprendzia ta problema,jei nera darzeliuose vietu,tegu pastato daugiau.Blyn saukia,kad gimstamumas mazas,tai tegu sudaro salygas,kad galetume tuos vaikus auginti.
jokiu vokelių nereikėjo duoti, net neprašė ten ar prie remonto prisidėti ar paremti kaip nors darželį.užrašė be jokių kalbų.
As savo uzrasiau seis metais vasario men ir prieme mus,galymybe buvo labai maza pakliut ,bet kiti vaikai issikrauste kitur gyvent ir mes pakliuvom.Be jokiu kysiu be nieko.Ir tie kysei nepades jei vietu nebus
as buvau uzrasiusi vaika kitam rudeniui, bet apsigalvojau ir nuo sio rudens sugalvojau leisti. nuejau su ta mintim kad duosiu pinigu uz vieta. pakalbejau su direktore ir daviau suprasti kad uz vieta atsiskaitysiu. kai po savaites atejau pamaciau kad mumis itrauke i sarasa. nunesiau jai vokeli, bet ji kategoriskai atsisake ji paimti
niekada niekam nenesu kysiu ir tikiuosi savo principams nenusizengsiu o tokias vedejas ir direktores siulyciau skusti galima ir slaptai irasyti pokalbi paskui perduoti atitinkamoms institucijoms
O vis del to, gal buvo kuriai tokia situacija: paskambini i darzeli sako vietu nera. o kai ateini asmeniskai su vokeliu ir laisva silta vieta atsiranda?
Tokia istorija nutiko telsiuose. Asmeniskai nuejau i darzeli, kalbejau su vedejos pavaduotoja ir buvo aiskiai pasakyta , kad vietos uzimtos dviem metams i prieki. Veliau pasiseke surasti kontaktini asmeni
Siuo metu planuojame sunu vesti i darzeli, gal kas galit perekomenduoti ka klaipedoje, gyvensime mozuriskese, bet gali ir kur toliau buti, svarbiausia, kad geras ir butu imanoma patekti.
Mums darzelyje i kuri neprieme tiesiai i akys buvo pasakyta: "As megstu bendradarbiauti su teveliais, o is jusu as paramos nepajutau". Bet nesti kysio tuo metu mes neisgalejom, nes kiek as girdejau tai sudaro apie 500 Lt.
Du kartus vedeja bande itikint,kad nera vietu. Trecia karta kazkaip atsirado...kai vokeli po zurnalu pakisom.O ka reikejo daryt???? Mums BUTINAI reikejo patekt i darzeli,kuris buvo tiesiog namo kieme.
Nuoširdžiai pavydžiu toms, kurioms pavyko įtaisyt savo vaikelius į lopželį
Bet cia daug buvo rasyta kad jei jau vedejas passako kad nera vietu tai skambini i svietimo ministerija ir ten pasako kas ir kaip,o jei vietu is tikruju nera tai ir vokelis nepades.
|