Jaogailai 2 metukai.As esu jo aukle.Patirties dar neturiu-jis pirmasis mano priziurimas waikas.Jau tris menesius gywenu su seima ir waikas prie manes priprato.Pirmosiomis dienomis buwo sunku.Kai,pawyzdziui,tewui reikia eiti i darba-waikas ima werkti ir rekti iki pamelynawimo.
Tokio amziaus vaikas pergyvena savo pirmaja gyvenimo krize (ju yra daug). Tai suvokimas, kad as esu, bet dabar yra tik noriu.Tai labai svarbus gyvenime tarpsnis, jis turi suvokti, kad ne viskas galima, bet yra gerbiamas ir mylimas. Jei sis gyvenimo etapas praeina nelanksciai, vaikas ateity gali tapti net agresyvus Daugelis tevu lanksciai pereina si etapa ir jei norite dirbti su juo, teks pamilti su jo trukumais ir privalumais.
Nuslopinsite ji stipriai, kai rodys oziuka, taip ir liks saves nevertinantis, per daug leisite, vel blogai. Reikia si tarpa lanksciai laviruoti ir zinoma daugelis mylinciu mamu ji pakankamai lengvai priima, svetimam zmogui tai atrodo visiskai kitaip. O pagalba jusu atveju yra viena, siame laikotarpyje jus galite vaika papirkti daiktu. Jis dabar labai mokosi, pazysta pasauli. Tai mes galvojame, kad jis mazas ir nieko nedaro, o jis taip mokosi, kad ojojoj. Kaip galvojate is kur jis pradeda kalbeti? Vyksta sudetingi procesai jo mazose smegenelese, tik nenutuokiat. Todel davus jam koki nauja daikta ir ne viena, o kelis, su kuriais darbuojasi suauge zmones, isvengsite isterijos. Taip, jus galite pasikalbeti su mama, kad visi siuo amziumi isgyvena oziuku laikotarpi ir ar galima ji aukleti jo pacio labui. O tam yra keli jau ir nesmagus vaikui budai, tai isvedimas is kambario ir pasakymas: "kai nusiraminsi ateik", o super isterija gydo salto vandens stikline i veiduka. Tik zinokite, kad dabar ji labai domina bet kokie aplikoje esantys daiktai, drausdama juos pazinti jus kenkiate vaikui. Ir labai daznai oziuka sukelia butent si priezastis. Prasideda isterija, pradekite sluoti kartu grindis, leiskite plauti indus, valyti stala ir pan. Kartais ir betikslis televizoriaus pulto junginejimas yra jo gyvenimo ir suvokimo pamoka. |