va jau ne is pirmos mamytes girziu, kad viena kas trecia diena, kita kas savaite
Man pasidare idomu, o kaip kitos mamos mano?
Siaip man lyg ir aisku - man rodosi, kad reikia kasdien, as tuo net isitikinusi, bet
va jau ne is pirmos mamytes girziu, kad viena kas trecia diena, kita kas savaite Man pasidare idomu, o kaip kitos mamos mano?
Mes maudom ir kas trecia diena, ir kas savaite. Uodega, esat reikalui, galima atsikirai nuplauti.
O mazdaug nuo metu - kasdien iseina maudyti. Vakaruose dabar raginama daznai nemaudyti,Lietuvoje - maudyti kasdien. Miau
iki pusantru metuku mazdaug, maudziau kasdiena. O dabar kas trecia diena, sekmadieni, antradieni, penktadieni dazniausiai. Labai jau megsta turkstis, vandens pritasko nerealiai, atsibodo paskui vonia valyti ir dziovinti visus kampus. man atrodo, kol visai maziukas tai ir sutimai daugiau gresia, o didesnis jau visai kitaip, bet kai karsta ir prakaituoja tada jau kasdien, o kartais ir kelis kartus per diena.
mano dukrytei 6 men ir mes maudomes saziningai kas antra diena na jei buna karsta tai dazniau
Kol dukryte buvo maza, maudemes kas antra, kas trecia diena. Dabar, kai silta, jau sliauzioja per grindis, per kilima, viska ima - pradejome maudyti kasdien
Iki trijų mėnesių maudėm kasdien,po pradėjom kas antrą dieną.Kai buvo karštos dienos,tai vieną dieną su tėčiu po dušu,o kitą-vonelėj.Šiaip dar lankom baseina,tai po jo dar reikia namie maudytis.Stengiuos nutaikyt ėjimą į baseiną ir maudymasį vonelėj.
Maudau kas trecia diena. Kiekviena ryta apvalau su virintu vandeniu ir perrengiu. Uzpakaliukas plaunamas po kiekvieno kakucio
Kasdien maudom ir visada tuo paciu metu, t.y. 20 val...po to svarus drabuzeliai, mamos pienukas ir saldus miegelis...voneleje siltam vandenuke atsipalaiduoja, issibezda ir todel manau geriau miega...servetelemis valineju iki vakaro, t.y. iki maudyniu...
tai ir man taip atrodo taigi, maniske tiesiog krykscia maudoma. Palaikau ir ant pilvo ir ant nugaros:) pasitasko, pasportuoja. patenkinta kaip kazi ka. Muilo kasdien nenaudojam, jokiu alieju irgi. neturim ir jokiu problemu su odele... As imu galvoti kad kosmetikos gausa istumia naturalu vandeneli. Manoji rubuiliukas, susutusi butu per karscius jei kas 3 dienas maudyciau. O ir del miego: 22 issimaudom, 22.30 jau saldziai miega perrengta ir privalgius:)
Pas mus lygiai tas pats
Nuo gimimo abu vaikus maudau kas vakara - savotiskas ritualas po vakarienes pries einant miegoti
As maudau kas antra diena. Uzpakaliuka kaskart po kieikvieno kakucio. Serveteliu nenaudoju, nes gydytoja sake, kad jos gali alergizuoti odele. Naudoti reikia tik isimtinais atvejais, pvz. kelioneje.
Nepastebejau, kad maniske ramiau miegotu po maudyniu. Jei pucia pilvuka,tai pucia. Vonia nepadeda "nuleist garo"
Mes maudom meskina kiekviena dienele, nes man ramiau, kai vaikas svarutis, o be to jam labai patinka maudytis, tai tarsi kazkoks ritualas pries nakti, po kurio iskart luzta ilgam
O mano kleckui pirmus 3 mėnesius prasidėdavo klykimo priepuolis vos tik įdėdavau į vonelę
O mes maudomes turbut kas 2-3dienas.
Kadangi einam i baseina 2x savaitej, tai po baseino kaip tik nesimaudom - nes ten ishlipe po dushu gerai nusiprausiam ir galva issiplaunam O maudynes priesh miega mus tik ishbudina - po to dar gera 1-2val jie nemiega.. tai as ja ryte maudau
Mes maudomes kas antra diena
Siaip kiek esu girdejusi is mamu tai kiekviena diena maudosi alergiski vaikai, beabejo ir tie kurie jau didesni ir jau labiau aktyvus. O serveteles manau reiktu naudoti tik "ekstra" atvejais - sveciuose, kelioneje....o namuose ir vandenukas labai gerai
Kol nebuvo nukritusi "bambute", vaiko is viso nemaudem - tik apsluostydavom slapia sluoste. Veliau maudydavom pora kartu per savaite ir dazniausiai be muilo arba su kuo maziau. Kol vaikas visai mazutelis, neturi jis sansu issiterlioti (na, isskyrus pukaliuka, kuri, zinoma, nuplauti butina). Pacios terliones prasidejo, kai pats eme vaikscioti ir visur listi - dabar maudosi pagal reikala, buna ir kelis sykius per diena
Mes labai neperiodishkai maudomes. Kol buvo mazha kasdien naudodavom serveteles, nes pas mus kranai tokie zhemi, kad shiknukes nepakishi, o po kiekvieno kakuchio kisht i vonele irgi nei shis, nei tas. Nieko tos serveteles nealergizavo - perku be kvapo, nebent tik su alijoshium. O maudydavom tai kas vakara, tai kas antra. Vienu metu buvo sunku su uzhmigimu, tai i vonele ipildavau specialiu vaikishku putu su ramunelem, tai ir smagu, ir ramiau miegodavo (arba ne
Ish tiesu mazhiuko tikrai nebutina dazhnai maudyt. Svarbiausia shiknuke ir raukshleles kad shvarios butu. O va kai pradeda patys maitintis, tai nori nenori tenka turkshtis. Kartais net pora kartu per diena
Mes maudomės irgi kas antrą dieną. Vieną dieną tiek darbų buvo, o tą dieną turėjom maudyti vaikus, tai kai vyrui pasakiau, kad gal šiandien nemaudykim,o tas kad užbliovė- tu ką ir taip kas antrą dieną maudom, o ne kas dieną kaip reiktų. O pasirodo yra mamų kurios kas tris dienas maudo. Tad mes dar labai dažnai.
o mes saziningai maudomes kiekviena vakara 22 h., nebent planuojam kur nors vakare ilgiau uztrukti, tai numaudau diena. siaip tai jai nuo pat pirmu dienu labai patiko vandenukas, o dabar jau kai pradejo zaisti su anciukais, tai isvis kaifuoja.
maudau pana kasdiena nuo tada kai nukrito bambute
Dar kai mažuliukas buvo tai kasdien į vonelę. O dabar tai tik maudyk. Būna kad ir kelis kartus per dieną. Tik stengiesi ,kad per daug nesiturkštų. Dažniau leidžiu po dušu,kad odelė neišsausėtų per daug vonelėj sėdint. Tikras undinukas. Jei tik išgirsta, kad atsuki vandenį duše,paknopstom bėga ir lipa į kabiną-vienas neišsimaudysi. Ir šiaip po maudynių kabiną sausai sausai turi iššluostyt.o tai būtinai įsilips ir išsimaudys
Mes savo žirnį maudom kas antrą dieną . Kai darėm pušų ekstrakto voneles, tai maudėmės kas dien. Maudytis žirniui, tai labai patinka, tik niekaip nesupranta kodėl čia po tokių malonumų reikia rengtis ( labiausiai nemėgstam ir palydim " dainomis " ) .
mums gimdymo namuose pasake bent iki pusmecio maudyti ne dazniau kaip karta per savaite (cia Svedijoj), kad nesausinti odeles. Kiekviena diena reikia tik nuprausti, isvalyti raukslytes. Man atrode per mazai, tai maudydavau gal 2 kartus. O paskui dazniau - vasara kai buvo karsta, maudemes kasdien, o dabar kas dvi tris dienas arba pagal reikala. truputi vyresne maudysiu kasdien.
o mes nesilaikom jokių grafikų
o kaip maudot, kai leliukas i maza vonele nebetelpa? Musu kojos tuoj kabos per krasta
ma,taigi kisat i didele vonia,ir problemos neber.mes mazoj vonelej maudem gal tik kokius keturis kartus.paskui lindom i didele
Mes tai kiekvieną dieną po dušų pakišam
nes maudom savo angeliuka taip pat kas tris dienas ir manau to pakanka,vistiek kiekviena diena plaunam uzpakaliuka ir manajam visiskai patinka:)
O aš savo mažę maudau kasdien. Jei nors vieną dieną praleidžiu, pas ją raukšlytės po kakliuku pradeda raudonuoti. Matyt ten susirenka pienukas, kai atpila. Po to be tepaliuko neapsieinam
Maudomės kas vakarėlį apie 10. Manyčiau tai tapo labai šauniu ritualu, kuris sunuliui labai patinka, ypač tekšt tekšt su rankytėmis. jo išraiška buna nepakartojama, labai simpatiškas, kupinas palaimos veidukas. Kaip galima to nedaryti kas vakarą Kad odytė nesausėtų - vandenį suminkština Sebamed baby vonios putos ir po maudynių visą ištepu drėkinančiu kūdikių kremu- odelė graži ir sveika.
Mes tai maudom beveik kiekviena diena apie 3-5 minutes, tik galvyte plaunam karta i savaite.manau kad uztenka. :super Be to maudytis mums labai patinka
mes maudomes kas trecia diena, nors esam ganetinai su daug raukslyciu ir ant kakliuko ir ant slaunyciu, o kas ryta nuvalau rauksles su aliejuku. Siaip serveteles stengiuosi naudoti tik isvykoms, o daznai uzpakaliuka apiplaunu su siltu vandeniu ir odos problemu neturime
mes tai maudomes beveik kasdien iskyrus tas dienas, kai teveliai labai uzbaliavoje arba kai einam i baseina
Mes taip jau rimtai prausiam vaiką tai tik kas antrą dieną, bet kasdien apsiprausiam iš ryto ir vakare. O dienos bėgyje su servetėlėm pasivalom, na, o jei kaka pasitaiko - tai po kranu.
neskaitant apsiprausimu, maudomės maždaug kas tris dienas. Bet kartais simuliuoju nes norisi pailsėti, mat kai maudai mažaji tai poto mauditi tenka ir viresniaja. Antraip ašaros liejasi upeliukais labai jau mėgsta.
O mažylis maudosi didelėje vonioje, su tokia spesialia kėdute, tai labai patogu.
Sveika M-D, mes irgi viska taip pat darome Toks fainas sutapimas ar ne
As prausiu kasdien vakarais. Muila naudojame kas antra diena. Zinionma, kai keiciu pampersa, tai butinai apiplaunu po kranu.
Kaip faina!
Siaip tai nepatarciau maudyti leliuko kiekviena diena... leliukui gimus gydytojai ir visos knygos,kuria skaiciau, patare leliuka maudyti 2 k. savaiteje. bet atvaziavo mama ir baisiai nustebo tipo ,kaip gi cia as jus kiekviena diena maudziau ir blablabla... pradejome maudyti kas antra diena
nesakau ,kad tai gali atsitikti visiems daznai besimaudantiems, bet jei kudikio odele jautresne tai nepersistenkit... o ypac jei paciu oda jautri, nes tai dazniausisi paveldima....
mes tai maudomes kas2 d. nes kudikelis ir taip svarus, jokio muilo nenaudojam, tik vandenukas, tik sampuna savo ilgom kasom naudojam
Kol buvo naujagimis, madziau karta i savite, visgi nejudejo, nebent budavo karsta, tik raksleles kas dien valydavau, dabar maudau kas dien dazniausiai, nebent uzmiega ne savo laiku, tada lieka namaudyta. As naudoju prausikli, kuriuo galima maudyti kas diena, su juo visad maudydama plaunu uzpakaliuka, pazastytes, klakliuka, nes ten suprakaituoja labiausiai, o man atrodo kad vanduo ne visai gerai nuplauna prakaita
mes tai kiekviena vakara maudom ir odele musu
Nuo tap gimymo maudau kiekvieną dieną! Butinai, tai ritualas, po kurio vaikas gauna pieno ir eina gultis... Su muilų maudom tik nuo to laiko, kai pradėjo ropoti, nu gal vieną kartą i savaitę. Maudimas gi ne tam kad vaikas butų švarus, tai gimnastika, grūdimas i dar daug reikalingų dalykų. Tapkitko mes maidom vandens temperatūroje +28.
as maudau kaip iseina.dabar gal koks privalumas yra kad mazoji gali ir pati vonioje pasipliuskenti.juk metai jau uz poros dienu.nereikia paciai su ja lipti.
as savo mažyle maudau kas antra diena. Visada į vonelę pilu lakišiaus žolės arbatyte, labai gerai veikia
Mas irgi pliuskenames kas 2 dieneles
Mes maudomes kasdiena, na buna praleidziam kokia dienele, jei anksciau nuluztam, ar teveliai pavarge buna. Bet musu mazei taip patinka maudynes, kad mes negalim atimti is jos to malonumo. Maudome su lakisiaus nuoviru, o kartais tai pripilam didziaja vonia ir duodam spirgui pasiplaukioti...
kalio permanganatas sausina odele. o tavo be to, ne visi vaikai ishmaudyti ramiau miega. mano vyresnelis maudytis mego, bet po maudyniu visad budavo zhvalus. todel ji maudydavau ryte
šikniuką plaunamės kiekvieną kartą keičiant pampersą
o maudomės kas antrą dieną,stengiamės prieš miegą nes tada lengviau užmiega maudantis pilu į vonelę jūros druskos 'čeredos'(rusiška).odelė būna labai švelni. |