Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: salmoneliozė
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4
MELA
4u.gif
Mano mažylis susirgo salmonelioze, diagnozė paaiškėjo po 2 sav. nuo ligos pradžios. Viduriavom labai smarkiai, su aukšta iki 39.8 temparatūra. Ligos pradžioje įtarėm rotavirusą, tad namuose statėm lašelines, bijodami važiuoti į ligoninę ir bijodami ko nors "dovanų" neparsivežti. Praėjus kelioms paroms, pasidarėm šlapimo tyrimus - nei leokocitų, nei acetono, sveiko vaiko šlapimas, tad diagnozę rotavirusas atmetėm. Gydytoja įtarė dizenteriją arba salmoneliozę, sutarėm, kad namuose lašelines statysim, tai ir darėm, tą pačią dieną pasidarėm ir kraujuko tyrimus - leukocitų - 10,5 (norma 9), ir žemas hemoglobinas, gydytoja pasakė, kad tai nuo nusividuriavimo. Pasidarėm pasėlio tyrimus ir atsakymas - salmoneliozė blink.gif Sutarėm vėl su gydytoja, kad namuose statysim lašelines, gersim gentamiciną (ryt turi ateit sesutė pastatyt lašelinę), nes temperatūra nuolat pakyla verysad.gif , tik nebeviduriuojam jau kelios dienos, vaikas tuštinasi 1-2 k.per parą ir normaliau, tik ta temperatūra neramina verysad.gif Gal kas su ta liga esat susidūrę, kokį maistą vaikui duot - suprantu, kad negalima daržovių, pieno produktų, o mėsytės, ar dešrelių kokių nors g.gif kiek aplamai trunka gydymas g.gif

4u.gif
EDITAB
Labai užjaučiu jus.Mano nuomone reikėtų pasitarti sugydytoja.Ji tikrai turėtų žinoti kokį maistą reikia duoti.Taip pat gal kokios informacijos yra internete.
Linkiu sėkmės sveikit kuo greičiau. 4u.gif
nebijau
Oho, bet jus ir lauket doh.gif As pati esu sirgusi, tai ligoninej gulejau, niekas apie namus net kalbeti nenorejo doh.gif Issigydziau tik antibiotikais. Maistas-lasalines, koseles ivairios, po poros dienu jau vistienos buljonas su daug morku-kalio saltiniu, mazai bulviu, tik makaronai doh.gif Dar po dienos kitos virta vistiena su ryziais, be jokiu ten prieskoniu, be padazu. Kai temperatura pradejo kristi ir viduriai susitvarke-po truputi pradeti ivedineti ir kitoki maista-bulve, kopusta, atsargiai su burokeliais, mesa tik virta bet jau bet kokia.
Esat labai drasus, besigydydami namuose, nes juk gali vaikui ir traukuliai prasideti, juk organizmas nebeturi jokiu geruju bakteriju per dvi savaites nusividuriaves doh.gif ir siaip oraganizmas nusilpes. Nenoriu gasdinti, bet mano tevu kaime taip numire dveju metu berniukas nuo rotoviruso doh.gif Rase net laikrasciai, o tik del to, kad tevai ji namie gyde, nors tikrai neasocialus, padorus tevai.
MELA
EDITAB 4u.gif

QUOTE(Sandrag @ 2006 07 03, 11:42)
Oho, bet jus ir lauket doh.gif As pati esu sirgusi, tai ligoninej gulejau, niekas apie namus net kalbeti nenorejo doh.gif Issigydziau tik antibiotikais. Maistas-lasalines, koseles ivairios, po poros dienu jau vistienos buljonas su daug morku-kalio saltiniu, mazai bulviu, tik makaronai doh.gif Dar po dienos kitos virta vistiena su ryziais, be jokiu ten prieskoniu, be padazu. Kai temperatura pradejo kristi ir viduriai susitvarke-po truputi pradeti ivedineti ir kitoki maista-bulve, kopusta, atsargiai su burokeliais, mesa tik virta bet jau bet kokia.
Esat labai drasus, besigydydami namuose, nes juk gali vaikui ir traukuliai prasideti, juk organizmas nebeturi jokiu geruju bakteriju per dvi savaites nusividuriaves doh.gif ir siaip oraganizmas nusilpes. Nenoriu gasdinti, bet mano tevu kaime taip numire dveju metu berniukas nuo rotoviruso doh.gif Rase net laikrasciai, o tik del to, kad tevai ji namie gyde, nors tikrai neasocialus, padorus tevai.
*

4u.gif
DRąsūs, nes namuose statėm lašelines ( trečią viduriavimo dieną), o be to - niekas apie ligonines neužsiminė, nes iš pradžių tipo roto virusas buvo, o gerąsias bakterijas nuo pat pirmos viduriavimo dienos gėrėm, dar gėrėm smectą, kreoną. Ir dabar geriam linex, kreoną ir gentamiciną, dar statom lašelines, nors vaikas puikiausiai vandenuką geria, bet gydytoja liepė, tad toliau "draugaujam". Žinau, kad viską padariau, kad tik jam geriau būtų, nes ligoninėse viską taip pačiai daro - lašelinės, vaistukai ir dieta, o namuose - dar ir sienos gydo blush2.gif wub.gif
Spyglys
Mes ką tik irgi sužinojom tą diagnozę- esam irgi be ligoninės, nors temperatūros buvo tikrai palyginti neaukštos- iki 38, o tik vieną dieną paviduriavo smarkiau.Kitais kartais - 3-4 kartai. Tiesa kakutis tai dvokiantis unsure.gif Lašelinių neturėjom kas pastatytų- nuvažiavom su siuntimu į ligoninę net du kartus- abu išsiuntė namo, sako- nemirštat, tai sėdėkit namie blink.gif . Ir valgyti liepė VISKĄ 4u.gif Tik negerti šviežio pieno ir žalių vaisių ir daržovių. Dietos jokios netaikyti. Tik labai esam sublogę, nes apetitas tai schmoll.gif TOKIO NERASTA.
MELA
QUOTE(Spyglys @ 2006 07 19, 08:43)
Mes ką tik irgi sužinojom tą diagnozę- esam irgi be ligoninės, nors temperatūros buvo tikrai palyginti neaukštos- iki 38, o tik vieną dieną paviduriavo smarkiau.Kitais kartais - 3-4 kartai. Tiesa kakutis tai dvokiantis unsure.gif Lašelinių neturėjom kas pastatytų- nuvažiavom su siuntimu į ligoninę net du kartus- abu išsiuntė namo, sako- nemirštat, tai sėdėkit namie blink.gif . Ir valgyti liepė VISKĄ 4u.gif Tik negerti šviežio pieno ir žalių vaisių ir daržovių. Dietos jokios netaikyti. Tik labai esam sublogę, nes apetitas tai  schmoll.gif TOKIO NERASTA.
*

blink.gif kaip tai viską g.gif Kas per gydytojai doh.gif O vaistukus geriat kokius nors g.gif

Sveikit 4u.gif , labai linkiu greito sveikimo 4u.gif
Spyglys
QUOTE(MELA @ 2006 07 20, 13:02)
blink.gif  kaip tai viską g.gif  Kas per gydytojai doh.gif  O vaistukus geriat kokius nors g.gif

Sveikit 4u.gif , labai linkiu greito sveikimo 4u.gif
*

Dabar valgom viską virtą , troškintą, dedu ir druskytės ir natūralių prieskonių- krapų, petražolių, gelsvės. pvz. vakatr gaminau balandėlius- tai kirtom net pasigardžiuodami. Sakė jei tuštinasi vaikas vieną- du kartus , ne skystai, tai vadinasi išmatos normalėja, ir valgyti jau galima. Aišku aš pati dabar pieno vasaros metu tikrai bijau duoti, neduodu ir varškės, tik actimelius, jogurtus kertam, bananas sakė labai gerai , pati perskaičiau literatūroje siūlo valgyti visiems viduriuojantiems ir ne. Na o mėsytė- aišku geriau jau ilgiau pavirta, nes kaip sakė gydytojai, jos virškinimo procesas yra ilgas ir geriau kada ji pati minkštesnė. Beje paskaityk per google, daug info apie salmoneliozę. 4u.gif
MELA
Labai džiaugiuosi, kad lengvai ir greitai kapstotės iš tos bjaurios ligos thumbup.gif 4u.gif O mums prasčiau buvo - trys savaitės gydymo - dieta, lašelinės ir viduriavimas stiprus verysad.gif

Per google skaičiau viską, kas ten parašyta apie salmoneliozę, tik kadangi mes sunkiai sveikom, tad ne visais patarimais galėjau vadovautis 4u.gif Būkit sveikos 4u.gif 4u.gif 4u.gif
vilmule
pries menesi susirgom salmonelioze. gulejom ligonineje siaubingai viduriuodami ir su didele temperatura. po savaites pasveikom. bet veliau darytuose tyrimuose ji vel isaugo. verysad.gif tad, savo dukryte ir vel "pompuoju" vaistais. ar sirgo jusu maziai sia liga?kokie atsiliepimai?

lovely
QUOTE(vilmule @ 2006 08 26, 14:07)
pries menesi susirgom salmonelioze. gulejom ligonineje siaubingai viduriuodami ir su didele temperatura. po savaites pasveikom. bet veliau darytuose tyrimuose ji vel isaugo.  verysad.gif tad, savo dukryte ir vel "pompuoju" vaistais. ar sirgo jusu maziai sia liga?kokie atsiliepimai?
*

Taip mes sirgome birzelio menesi sia liga, visai seimai nuo tortuko nieko, o maziausias susirgo. Ligonineje gulejome 1,5 savaites su auksta temperatura ir siaubingu viduriavimu. Viduriavimas buvo be stabdziu. Kas liecia atsinaujinuse bakterija tai netiesa, paklauskite gydytojos ja uzmusus antibiotikais, ji zarnyne laikosi apie pora menesiu. Rugsejo menesi nesiu ismatas paseliui auginti, bus matyti ar pasitrauke ta zaraza.
sviliukas
QUOTE(lovely @ 2006 08 26, 16:38)
Taip mes sirgome birzelio menesi sia liga, visai seimai nuo tortuko nieko, o maziausias susirgo. Ligonineje gulejome 1,5 savaites su auksta temperatura ir siaubingu viduriavimu. Viduriavimas buvo be stabdziu. Kas liecia atsinaujinuse bakterija tai netiesa, paklauskite gydytojos ja uzmusus antibiotikais, ji zarnyne laikosi apie pora menesiu. Rugsejo menesi nesiu ismatas paseliui auginti, bus matyti ar pasitrauke ta zaraza.
*

Jei po gydymo paselyje vistiek auga salmonelos, tai tikra tiesa, ne kiekvienas isgyja po antibiotiku dozes, maniske serga siuo metu, gulejo ligoninej, dabar trecia savaite namie gydomes, gydymas tik gerybinem bakterijom, kito nera. O paselis augti (ta prasme salmonelos gali buti organizme) gali iki 6 men.
Na bet tikiuosi, kad jusu mazyliai jau bus isgyje smile.gif
natur
Sveikos mamytės,
Labai aktuali tema šiai dienai ir mums.
Prieš dvi savaites susirgom šia liga. Apibūdinsiu šios ligos požymius, gal kam padės, nes pati ne iš karto blush2.gif supratau kas darosi.
- aukšta temperatūra 38,8
- vaikas atsisakė valgyti
- atsisakė gerti
- pradėjo stenėti
- temperatūra kilo 39,2 (pakilo per porą val.nepadėjo ir žvakutės)
- prasidėjo viduriavimas (atsirado žalių gleivių)
- vėmimas (kai temperatūra buvo pasiekus 39,9)

O dabar liūdniausia, kad mums kartotas tyrimas ligoninėje vėl parodė - salmonemės bakterijos dar gyvena. Žarnyno veikla dar nesusitvarkė ir išmatose būna žalių gleivių.

Ir labai nustebau, kad šiai ligai tolimesnis gydymas tik prebiotikai (gerosios bakterijos) blink.gif

Klausimukas: kaip elgiatės toliau po tokios ligos? kaip gyvenate? kaip bendraujate? man svarbu kaip apsaugoti kitus (norim bendrauti su kitais leliais)?
sviliukas
Klausimukas: kaip elgiatės toliau po tokios ligos? kaip gyvenate? kaip bendraujate? man svarbu kaip apsaugoti kitus (norim bendrauti su kitais leliais)?

Tikrai pozymiai pas mus irgi beveik tokie patys buvo, tik man matyt buvo lengviau nes mano merginai jau daugiau kaip 7 metai. Bet vistiek liga yra baisi, mes savaite gulejome ligoninej, po ligonines isaugo paselyje salmonelos vel, dabar laukiam nauju tyrimu rezultatu, laukiam suspaude kumscius verysad.gif , o del gydymo, tai tikrai tik prebiotikai, vieniems netikus keicia kitais, salmonelos laikosi iki 6 men organizme, o issivalo tik per tustinimasi. Mums rekomendavo vaistukus, kurie neregistruoti Lietuvoje , o yra tik rusijoje, tai dabar laukiam kol parves, Hylak forte
nebijau
QUOTE(natur @ 2006 09 13, 09:16)
- aukšta temperatūra 38,8
- vaikas atsisakė valgyti
- atsisakė gerti
- pradėjo stenėti
- temperatūra kilo 39,2 (pakilo per porą val.nepadėjo ir žvakutės)
- prasidėjo viduriavimas (atsirado žalių gleivių)
- vėmimas (kai temperatūra buvo pasiekus 39,9)
*

Tokie patys pozymiai ir rota viruso 4u.gif
Kaip seniau-tai salmonelioze gydydavo antibiotikais-levomicetinu leidziamu. Po 7 dienu jokiu bakteriju nebebudavo, neuzaugdavo nei po menesio, nei veliau,organizma atgaivindavo su gerosiomis bakterijomis. O kai dabar tokios naujoves ir antibiotiku bijo arba duoda silpnesnius-tai tamposi vaikai po pusmeti su bacilomis. g.gif
sviliukas
QUOTE(Sandrag @ 2006 09 14, 10:38)
Kaip seniau-tai salmonelioze gydydavo antibiotikais-levomicetinu leidziamu. Po 7 dienu jokiu bakteriju nebebudavo, neuzaugdavo nei po menesio, nei veliau,organizma atgaivindavo su gerosiomis bakterijomis. O kai dabar tokios naujoves ir antibiotiku bijo arba duoda silpnesnius-tai tamposi vaikai po pusmeti su bacilomis. g.gif
*

dabar irgi levomicetinu gydo, tik gerem tabletes, o ne leidziamus, bet deja matyt bacilos stipresnes pas mus pasitaike.. biggrin.gif
MELA
Labutis 4u.gif

QUOTE(natur @ 2006 09 13, 08:16)
*

Mūsų mažylis vasarą turėjo šią baisią ligą blink.gif blink.gif blink.gif Į ligoninę nesigulėme, namuose statėm lašelines kiekvieną dieną verysad.gif Nesinori ir prisiminti schmoll.gif Aišku, po tyrimų, kurie parodė, kad salmonelės nebėr, buvom labai atsargūs - jokių sūrelių, kiaušinių, viskas natūralu ir po n kartų plaunamos daržovės... Dabar kažkaip jau drąsiau gyvename, su kitais vaikučiais bendraujame, nes jau po ligos beveik trys mėnesiai praėjo blink.gif

Tikiuosi, kad ta liga mus aplenks ateityje, to linkiu ir Jums bei visiems vaikučiams 4u.gif wub.gif
natur
ačiū 4u.gif
lovely
QUOTE(Sandrag @ 2006 09 14, 09:38)
*

Mano mazyliui lasino gentomicina ir drusku tirpalus. Kiekviena diena po 5 laselines. verysad.gif
MELA
QUOTE(lovely @ 2006 09 24, 21:59)
Mano mazyliui lasino gentomicina ir drusku tirpalus. Kiekviena diena po 5 laselines. verysad.gif
*

Mes gentamikcino ampulytes gėrėm blink.gif , o lašelines lašinom per dieną vieną kart po- bonkas įvairiausių tirpalų doh.gif Bet mano vyrutis šaunuolis, tas tris - keturias valandas išsėdėdavo ramiai lovytėj tai žaisdamas, tai griauždamas barankytę wub.gif
tera
Mes taip pat prieš mėnesį buvom pasigavusios tą zarazą. Kadangi mano teta pati dirba su vaikais infekcinėje ligoninėje, o dar ir dukrytė buvo neseniai po širdies operacijos, tai labai greitai susigriebėm ir sekančią dieną po simptomų atsidūrėm ligoninėj. DAr pakankamai neblogai išsisukom. Teta papasakojo, kad salmonelės darosi vis atsparesnės, todėl be antibiotikų kurso tikrai neįmanoma gydytis. O kad dar bakterija po gydymo išauga, tai irgi pakankamai normalu, nes dar kurį laiką po gydymo žmogus lieka nešiotoju. Pavyzdžiui, darželiai apie tris mėnesius po gydymo nenori priimti prasirgusių vaikų, nes gali užkrėsti kitus. Taigi, pakartotinai tirtis reikėtų po kokių 4 mėnesių.
sviliukas
Musu gydytoja sake, kad jos praktikoje ilgiausiai salmonelas nesiojo zmogus apie 8 men. Kad ziema jos ilgiau organizme isbuna , o siaip jei jau nesiotojas lieki salmoneliozes, ta prasme is karto neissigydai, tai vidutiniskai trunka apie 2 men.
kavyte
Mano mažyte vasara susirgo sia liga. Ligos pozymiai nevisada sutampa su daugumos. Mano vaikas labai daug valge ir gere, bet temperatura buvo pakilus virs 40, o viduriavo po 10k per para. Nors nustate velai, bet mano iniciatyva vaikui skyre namuose gydima, isgerem 2 Biseptolio tabletes, rodes, kad nera geriau tai isvaziavom i ligonine. Ligonineje gavome gera doze leidziamu antibijotiku. Bet kai tyrimai parode, kad tas Biseptolis uzmuse ta salmonela, tai tuos leidziamus vaistus gavom be reikalo.
Po to kai grizom namo prasidejo sunkus metas, vaikas visiskai atsisake tustintis, neisivaizduojate kokiais budais mes tai padarydavom, paskui tas pastovus rupestis ka duoti valgyti, zodziu jau po visko ir labai tikuosi daugiau to nebeteks isgyventi.
Jolanta77777
[FONT=Arial]Sveikos Mamytes,
Perskaicius jusu zinutes pasidare siek tiek ramiau. Mano mazyle 1 men. ir 1 sav. serga ta bjauria bacila. Kada susirgo net nezinau, nuo pat gimimo tustinosi skystokai, lyg ir normalu butu mamos piena valgant. Pries savaite pradejo karsciuoti, 38,3 auksciausia, bet su zvakutemis nukrisdavo iki 36,6. Taip karsciavo 3 d. ir praejo. Pagalvojom, kad koks virusas, nes dabar visokiausiu yra, na dar pradejo skysciau kakoti, su zaliom isskyrom, ir gydytoja pasiule pasidaryti tyrima, mane gal stafilokokas bus uzpuoles, bet pasirodo dar idomiau - salmonelioze. I ligonine negulde, gydomes namuose, geriam gentomicina ir gerasias bakterijas. Antibiotikus geriam antra diena, tai su nekantrumu laukiam, kada praeis tas viduriavimas. Man neramu, kad neusikrestu kiti seimos nariai, ir nesuvokiama, kaip tokia mazyle galejo ta bacila gauti.

Uzjaucia tas mamytes, kurios tai iskentejo ir dabar kencia. Laikykimes, viskas bus GERAI. : super
CeRu
Merginos, gal žinote, ar salmonelioze galima užsikrėsi pabendravus su sergančiuoju. Mano dukterėčia serga dabar, o dieną jai prieš pradedant viduriuoti mano vaikai su ja žaidė.Tai net nežinau ką daryti. Gal didžiojo į darželį neleisti, gal jau jis kitus gali ižkrėsti? Gal kas domėjotės?
Jolanta77777
QUOTE(CeRu @ 2006 10 05, 22:39)
Merginos, gal žinote, ar salmonelioze galima užsikrėsi pabendravus su sergančiuoju. Mano dukterėčia serga dabar, o dieną jai prieš pradedant viduriuoti mano vaikai su ja žaidė.Tai net nežinau ką daryti. Gal didžiojo į darželį neleisti, gal jau jis kitus gali ižkrėsti? Gal kas domėjotės?
*

Sveikute, man laboratorijoje sake, kad galima uzsikresti per rankas nuo sergancio zmogaus, jei jis pasinaudojes tualetu neplauna ranku ar lieka ant ju. plaukite rankas ir stebekite.
ingere
Sveikutės mamytės smile.gif

Mes ką tik sugrįžom iš Santariškių klinikų, kur irgi gydėmės salmoneliozę. Na mūsų ligos požymiai ryškiai skiriasi, nuo kitų čia pasisakiusių. Vaikas valgė ir gėrė laba gerai, temperatūros neturėjome, aukščiausia buvo vieną dieną 38,2, galvojau, kad dukrytė pradėjo viduriuoti nuo dantų dygimo, bet antrą dieną viduriavimo pasirodė kraujo gleivės, o kitą dieną vaikas kakojo vien krauju. Labai išsigandau ir nuvežėm į klinikas. Lašelinių nestatė, gerti liepė dehidrolį (mazgė noriai ir daug gėrė), o po to gėrėm Biceptolį 5 dienas. Iškart pasakė, kad salmoneliozė, nors aš kažkaip netikėjau. Dabar geriame Bifovalį, ir jau po savaitės turime pakartoti tyrimus. Tad tikiuosi, kad viskas bus gerai.
sviliukas
Na va, siandien suzinojau, kad musu tyrimai geri !!!!! thumbup.gif thumbup.gif
Valioooo lotuliukas.gif
airidele
Sveikutes,ir mes pasigavom sia bjauria liga.Savaite gulejom ligonineje,paskui isleido namo,sekancia diena vel 38 t. Tada paskyre BISEPTOLI .Geriam 4 diena,bet pagerejimo nematau-viduriuoja jau 10 diena,net neisivaizduoju ka daryt.Baisu kad seses neuzkrestu,ir ligoniuko gaila,nyksta vaikas akyse ir niekas nepadeda/SOS
lovely
QUOTE(airidele @ 2006 10 17, 18:45)
Sveikutes,ir mes pasigavom sia bjauria liga.Savaite gulejom ligonineje,paskui isleido namo,sekancia diena vel 38 t. Tada paskyre BISEPTOLI .Geriam 4 diena,bet pagerejimo nematau-viduriuoja jau 10 diena,net neisivaizduoju ka daryt.Baisu kad seses neuzkrestu,ir ligoniuko gaila,nyksta vaikas akyse ir niekas nepadeda/SOS
*

Vaziuokite i ligonine tegu padaro tyrimus cia ne juokas, jei vaikas tiek dienu viduriuoja. Sekmes jums.
airidele
Siandien buvom pas gydytoja,bet nieko naujo nepasake.Jau 11 diena viduriuoja ir dar vemti pradejo.Taigi vaziuojam i ligonine,sekmes visiems besigydantiems namie.Ate verysad.gif
Kuculis
Turim ir mes sia nelaimele bacila verysad.gif .Kur ir kaip ja pasigavome,sunku pasakyti.Nei darzelyje,nei namuose niekas daugiau nesusirgo blink.gif .Sergame jau beveik menesi (o gal ir daugiau,net
pasimeciau jau).Aciu Dievui,liga nebuvo tokia sunki,kaip daugelio cia rasiusiuju.Serga mano vyresnelis (5m).Susirgome iskart po pulingos anginos.Kilo temperatura iki 39.5 ,viduriavo ir veme.Tai tesesi kokias 3 dienas (pakliuvome ant savaitgalio).Veliau gydytoja skyre Enteroli.Po jo mums praktiskai iskart pagerejo - nustojome viduriuoti ir vemti.Aisku,papildomai girdziau Rehidrona.Kai paaiskejo,kad mums auga ta nelemta salmonele,skyre 5 dienu Biseptol kursa.Atgereme.Vel pridaveme paseli.Kol jo laukeme, gereme Enteroli ,vitaminus (apetitui pakelti) ir ...pamirsau pavadinima doh.gif .Toks tamsiai rudas tirstas vaistas tamsiame nemazame buteliuke,geriamas 3-kart pries pusvalandi iki valgymo.Vakar suzinojau,kad salmonele,deja verysad.gif verysad.gif verysad.gif ,dar vis auga.Taciau gydytoja nuramino,kad musu laukia dar netrumpas kelias,kol sita nedorele is organizmo isvarysime.
Ka gi,mums ir visiems jums linkiu kuo didziausios sekmes,ir ,svarbiausia,STIPRIOS SVEIKATYTES!!!! 4u.gif
MELA
QUOTE(CeRu @ 2006 10 05, 22:39)
*

Mano dukriukas nuo brolio neužsikrėtė g.gif schmoll.gif

Sveikatytės visiems besigydantiems 4u.gif wub.gif
arlina
sveikos, baisu pasidare paskaicius cia. Mes vakar tik grizom is Santariskiu. Kur ir kaip uzsikretem net neisivaizduoju. Mums jokiu vaistu gydymui neskyre, nes sake, kad musu bakterija nejautri vaistams ir turi pati pasisalinti. Vemem pora kartu, viduriavom savaite, temperatura tik pora dienu auksta laikesi ir po to atsikeleme po nakties lyg niekur nieko. Va - po 9 dienu mus isleido. Tai jau dabar visai sunerimau, jei vaistais nepagydo, tai kas mums bus???
airidele
Sveikos,na mums atrodo nebera tos salmoneles,nes nebeauga.Stiprybes ligoniuku mamoms,sveikatytes vaikuciams! smile.gif
arlina
siandien pridavem tyrimus paseliui, lauksim atsakymo su baisiu nerimu. Tikiuosi, kad ji nebeisaugs
arlina
pas mus nebeisaugo salmonele:) super:)
niekada nesirkit sia liga:)
jokunda
Sveikos mamos Įveikusios ta košmarą. mano vyresnėliui 4 metai ir mes susirgom šia baisia liga. Nė nežinau kur ją pasigavom. Musų ligos simptomai šiek tiek skiriasi. maniškis nevemia, bet jam prasidėjo baisūs pilvo skausmai. Kai kvietėm greitąją manėm, kad apendicitas, nes vaikas prabudo 4 val. nakties baisiai verkdamas, temperatūra buvo pakilusi iki 38,6. Isvežem į ligoninę, ten darė tyrimus dėl apendicito, bet paaiškėjo, kad jo nėra, jis nė neviduriavo, tad paguldė stebėjimui. Viduriai buvo net užkietėję. Antrą diena buvo dar blogiau, bet pavyko pasituštinti ir prasidėjo viduriavimas. Temperatura kilo iki 39,7, kas kelios minutės užeidavo ir dabar dar užeina stiprūs pilvo skausmai, spazmai, vaikas net klykia iš skausmo, o antrą naktį ligoninėj prasidėjo nevalingi traukuliai, tai kitą diena iš ryto statė lašalinę, leido nošpa kuri ne ka padėjo, tai dabar liepė nusipirkti spazmogeno. Šis skausmą truputi sumažina bet taip pat neilgam. Net pradedu galvoti, kad jam kažkas kita. (dar negavome pasėlio tyrimo dėl salmoneliozės). Gal kuriai iš jūsų vaikučiū taip pat buvo kažkas panašaus? blink.gif Nė nebežinau ko griebtis. Gyvenam tarp ligoninės ir namų. Vyras su vyresniuoju guli ligoninėj, o aš namie su 3 mėn kūdikiu, kuri pati maitinu. Tik trumpam galiu užsukt pas vyresnėli blush2.gif O jam manęs labai reikia blink.gif
Lina R.
QUOTE(jokunda @ 2007 07 22, 00:13)
Sveikos mamos Įveikusios ta košmarą. mano vyresnėliui 4 metai ir mes susirgom šia baisia liga. Nė nežinau kur ją pasigavom. Musų ligos simptomai šiek tiek skiriasi. maniškis nevemia, bet jam prasidėjo baisūs pilvo skausmai. Kai kvietėm greitąją manėm, kad apendicitas, nes vaikas prabudo 4 val. nakties baisiai verkdamas, temperatūra buvo pakilusi iki 38,6. Isvežem į ligoninę, ten darė tyrimus dėl apendicito, bet paaiškėjo, kad jo nėra, jis nė neviduriavo, tad paguldė stebėjimui. Viduriai buvo net užkietėję. Antrą diena buvo dar blogiau, bet pavyko pasituštinti ir prasidėjo viduriavimas. Temperatura kilo iki 39,7, kas kelios minutės užeidavo ir dabar dar užeina stiprūs pilvo skausmai, spazmai, vaikas net klykia iš skausmo, o antrą naktį ligoninėj prasidėjo nevalingi traukuliai, tai kitą diena iš ryto statė lašalinę, leido nošpa kuri ne ka padėjo, tai dabar liepė nusipirkti spazmogeno. Šis skausmą truputi sumažina bet taip pat neilgam. Net pradedu galvoti, kad jam kažkas kita. (dar negavome pasėlio tyrimo dėl salmoneliozės). Gal kuriai iš jūsų vaikučiū taip pat buvo kažkas panašaus?  blink.gif  Nė nebežinau ko griebtis. Gyvenam tarp ligoninės ir namų. Vyras su vyresniuoju guli ligoninėj, o aš namie su 3 mėn kūdikiu, kuri pati maitinu. Tik trumpam galiu užsukt pas vyresnėli blush2.gif  O jam manęs labai reikia  blink.gif
*

sveikute,mano dukrytei taip pogi buvo panasus simptomai.tamperatura laikesi 40 net 3 dienas.daug viduriavo labai,kai prisimenu tikras siaubas verysad.gif gulejom dvi savaites ,gerem antibiotikus ir gerasias bakterijas.linkiu kuo greiciau pasveikti 4u.gif linkejimai ligoniukui!

jokunda
QUOTE(Lina R. @ 2007 07 22, 13:29)
sveikute,mano dukrytei taip pogi buvo panasus simptomai.tamperatura laikesi 40 net 3 dienas.daug viduriavo labai,kai prisimenu tikras siaubas  verysad.gif gulejom dvi savaites ,gerem antibiotikus ir gerasias bakterijas.linkiu kuo greiciau pasveikti  4u.gif linkejimai ligoniukui!
*

Ačiū 4u.gif Mums jau geriau. Rytoj žada išleisti, nors pilvuka dar skauda blink.gif Bet jaučiasi žymiai geriau. Tikiuosi nereikės ilgai vargti, nes girdejau kad jos taip greit neišgydysi.Labiausiai bijau dėl mažiuko, kad neužsikrėstu. O ar tu namie plovei savo dukrytės žaisliukus? Aš kai kuriuos nuploviau, bet visų neįmanoma, knygučiu juk taip pat nenuplausi. Tiesa, o per kiek laiko jūs išsigydėte? g.gif
Lina R.
QUOTE(jokunda @ 2007 07 23, 20:34)
Ačiū  4u.gif  Mums jau geriau. Rytoj žada išleisti, nors pilvuka dar skauda  blink.gif  Bet jaučiasi žymiai geriau. Tikiuosi nereikės ilgai vargti, nes girdejau kad jos taip greit neišgydysi.Labiausiai bijau dėl mažiuko, kad neužsikrėstu. O ar tu namie plovei savo dukrytės žaisliukus? Aš kai kuriuos nuploviau, bet visų neįmanoma, knygučiu juk taip pat nenuplausi. Tiesa, o per kiek laiko jūs išsigydėte? g.gif
*

labutis,dziaugiuosi kad jums jau geriau thumbup.gif taip viska plovem ,lekstes,stalo irankius,duru rankenas.o gydemes namie gerojom bakterijom .po menesio vel pakartotini tyrima darem poliklinikoj.ta nelemta salmonelioze laikesi mums apie menesi.ilgokai pilveli dar skaudejo.sveikite!!!kiti namiskiai neapsikrete.sekmes!!!
ingere
QUOTE(jokunda @ 2007 07 23, 21:34)
Ačiū  4u.gif  Mums jau geriau. Rytoj žada išleisti, nors pilvuka dar skauda  blink.gif  Bet jaučiasi žymiai geriau. Tikiuosi nereikės ilgai vargti, nes girdejau kad jos taip greit neišgydysi.Labiausiai bijau dėl mažiuko, kad neužsikrėstu. O ar tu namie plovei savo dukrytės žaisliukus? Aš kai kuriuos nuploviau, bet visų neįmanoma, knygučiu juk taip pat nenuplausi. Tiesa, o per kiek laiko jūs išsigydėte? g.gif
*

Viską išvalyk ir išplauk, o ypač plaukite visi rankas.
jokunda
QUOTE(Lina R. @ 2007 07 23, 22:55)
labutis,dziaugiuosi kad jums jau geriau thumbup.gif taip viska plovem ,lekstes,stalo irankius,duru rankenas.o gydemes namie gerojom bakterijom .po menesio vel pakartotini tyrima darem poliklinikoj.ta nelemta salmonelioze laikesi mums apie menesi.ilgokai pilveli dar skaudejo.sveikite!!!kiti namiskiai neapsikrete.sekmes!!!
*

Ačiū 4u.gif 4u.gif . Laukia karštas darbelis. Nors kaip knygutes nuvalysiu neįsivaizduoju g.gif
Papildyta:
QUOTE(ingere @ 2007 07 23, 23:06)
Viską išvalyk ir išplauk, o ypač plaukite visi rankas.
*

Sveikutė 4u.gif Na viska lyg ir išveičiau. O dėl rankų jau darosi tarsi kokia paranoja. Prieš bet ką darant plaunam ir po bet kokios veiklos blush2.gif O pamačius gatveje einančius ir valgančius vaikus , net suaugusius taip ir norisi perspėti, kad gali užsikrėsti ta bjaurybe. Juk gatvėje nėra kur rankų nusiplaut blink.gif
Paršulis
Sveikos mamites gal galit kas atsakit mano vaikas labai pradejo viduriot ir labai užeina pilvo skausmai bet temperaturos nera ar gali but kad inai susirgo samonelioze kakutis irgi labai smirda kaip raše viena mama.Nes gyditojai sako kad tai nuo narkozes gali viduriot nes jai preš savaite adonoidus operavo,bet man jau neramu ar gali taip but kad per savaite geriant vaistus nesusitvarkitu vidurei
jokunda
QUOTE(Paršulis @ 2007 07 25, 12:13)
Sveikos mamites gal galit kas atsakit mano vaikas labai pradejo viduriot ir labai užeina pilvo skausmai bet temperaturos nera ar gali but kad inai susirgo samonelioze kakutis irgi labai smirda kaip raše viena mama.Nes gyditojai sako kad tai nuo narkozes gali viduriot nes jai preš savaite adonoidus operavo,bet man jau neramu ar gali taip but kad per savaite geriant vaistus nesusitvarkitu vidurei
*

Sveikute ax.gif na mano mažiukas 3 men taip pat skystai daro ir dar gleivių yra. Klausiau savo gydytojos gal jisai nuo broliuko užsikrėtė. Kai pasakiau , kad nėra temperatūros iš karto atsakė, kad neserga. Nes, atceit, maži vaikai jei suserga šia liga reguoja labai smarkiai. Pirmiausia labai aukšta temperatūra, viduriuoja (žaliai su gleivėm), gali vemti, skaudėti pilvuką. Taigi, jei neturit temperatūros manau priežąsčiū reikėtų ieškoti kitų g.gif Tikiuosi grit pasveiksit. 4u.gif
Paršulis
QUOTE(jokunda @ 2007 07 26, 01:30)
Sveikute  ax.gif  na mano mažiukas 3 men taip pat skystai daro ir dar gleivių yra. Klausiau savo gydytojos gal jisai nuo broliuko užsikrėtė. Kai pasakiau , kad nėra temperatūros iš karto atsakė, kad neserga. Nes, atceit, maži vaikai jei suserga šia liga reguoja labai smarkiai. Pirmiausia labai aukšta temperatūra, viduriuoja (žaliai su gleivėm), gali vemti, skaudėti pilvuką. Taigi, jei neturit temperatūros manau priežąsčiū reikėtų ieškoti kitų  g.gif  Tikiuosi grit pasveiksit. 4u.gif
*

Ačiu mamit kad parašet aš irgi tikiosiu kad nieko rimto ir greit pasveiksim,nes kita savaite žadejom važiot pri juros o inai taip to lauke kad sutinka gert visus vaistus
ingere

QUOTE(jokunda @ 2007 07 26, 02:30)
Sveikute  ax.gif  na mano mažiukas 3 men taip pat skystai daro ir dar gleivių yra. Klausiau savo gydytojos gal jisai nuo broliuko užsikrėtė. Kai pasakiau , kad nėra temperatūros iš karto atsakė, kad neserga. Nes, atceit, maži vaikai jei suserga šia liga reguoja labai smarkiai. Pirmiausia labai aukšta temperatūra, viduriuoja (žaliai su gleivėm), gali vemti, skaudėti pilvuką. Taigi, jei neturit temperatūros manau priežąsčiū reikėtų ieškoti kitų  g.gif  Tikiuosi grit pasveiksit. 4u.gif
*

Na mums temperatūros visai nebuvo, laukiau, laukiau...Galvojau, kad ne salmaneliozė, kol vaikas krauju pradėjo viduriuoti...Tad tikrai ne visada temperatūra būna g.gif
Agnekk
Sveikos mamytes 4u.gif ir as pasidalinsiu savo karcia patirtimi. Mano mazyle 1m ir 3 men. uzsikrete salmonelioze ir tikrai net neisivaizduoju nuo ko. Pradejo daryti kakuti su skaidriomis gleivemis lyg zarnynas skustusi. Po poros dienu pakilo temperatura, po triju dienu pradejo viduriuoti iki 10 kartu per diena, taip pat su gleivemis ir labai astriu kvapu. Po paselio isaugo salmanele. Neapsiejom be laseliniu, nes visai atsisake gerti.Dabar geriam ospamox 3 kartus per diena ir antibjotikus leidziames i vena (tik pavadinimo nepamenu) jau 9 dienos mes varkstam. verysad.gif Labai gaila mergaites, bet kaip nors issikapanosim. Labai tikiuosi, kad uzmus ta zaraza, po savaites vel kartosim paselio tyrima.
P.S. kokiom priemonem valote namus?
she
Agnekk, mums irgi tiek pat amziaus, irgi nezinia is kur tiksliai pasigavom salmonele...
Pirmas simptomas buvo viduriuku specifinis kvapas, neviduriavo beveik isvis. Temperaturai uzkilus iki 39.5 ir nepaliovos vis kylant kas 4 valandas, buvo diagnozuota 3 dienu karstine, po paros nakti baisingai supanikavau ir issikvieciau greitaja, iskart paeme tyrimams, krauja, slapima ir ismatas. Iki atsakymu buvo spejamas net meningokokas blink.gif doh.gif , gavom serija antibijotiku. Rado salmonele. Antibijotis vis keite, nes salmonele pasitaike atspari jiems unsure.gif ir temperaturos nenumuse beveik savaite doh.gif parinkus tikamus antibijotikus per 2 paras pasveikom. Dabar geriam gerasias bakterijas. Atrodo bjaurybes atsikratem.. bet atsirado kazkokia alergine reakcija i antibijotikus, arba kazka infekcinio pasigavom unsure.gif - pleminis raudonas isberimas...
pasidalinau patirtim savo... dabar tesiam gydymus nuo "kazko kito" unsure.gif
marlen
sirgom ir mes,gulejom ilgai ligoninej,vis neatitaike antibiotiku,kurie veiktu salmoneles verysad.gif veliau issiprasem i namus,nes palatose buvo vien vaikuciai,sergantys roto virusu,isleido i namus,gerem gentamicina,pasidarem tyrima ir neberado situ baisiu bakteriju smile.gif
Signa...
deja bet ir as turiu ka papasakoti..... katik isgyvenom toki kosmara..... zodziu mano sunutis 2m,viena nakti pradejo vemti,maniau kad tas prakeiktas virusas paskambinau daktarei sakau ka daryti.Ji man pasake gerti daug skysciu.Kita diena jis jau nebeveme bet pradejo viduriuoti ir tempa taip uzkilo,jokie vaistai nepadejo.Isikvieciau greituske,tai kai buvom ligoninej tempa jau buvo 39.1 unsure.gif kai padare tyrimus ir atejo ats,daktare atbego pas mus visa perbalus rekdama greiciau i renimacija mega_shok.gif kad jus zinotumet mamos kaip as persigandau... Nuo pat atvazevimo tris paras vaikas gulejo po lasalinem,neleido net atsisesti. Pilvuko skausmai buvo tokie baisus kad jis besiraitydamas vos nekrito is lovytes cray.gif koks kosmaras visa tai matyti. Dabar mes jau namuose bet senakt jis man vel apsiveme blink.gif manau kad nuo maisto nes labai daug valge.... dabar tik sedziu ir meldziuosi kad tai nepasikartotu.... niekam nelinkiu tos prakeiktos ligos TFU
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.