Noriu papasakoti ir musu gimdymo istorija... Is pradziu as viena svajojau apie kudiki, tai sugunde ir mano vyra. Labai norejom, manem, kad taip ir bus. Bet vienas po kito su vienu bruksneliu nestumo testai vare mane i nevilti, vyras apie tai nepasakojo, bet maciau, kad ir jis liudi, nervinasi. Taip po keliu menesiu, as vel nuejau tyliai i vonios kambari. Atsikeliau labai anksti, kaip niekad, zinojau, kad darysiuosi testa. Laukiau rezultato - tas tris minutes verkiau ir meldziausi Marijai, kad si karta nenuviltu. Du ... bruksneliai.  Asaros tekejo upeliais, o as negalejau atsistoti is dziaugsmo ... Tyliai grizau i lova. Buvo sestadienis, mes miegodavom ilgiau. Ko gero kazka jaute ir vyras. Klause ka veikiau, o man is to dziaugsmo zodziai strigo gerklej. Vel verkiau ir sypsojausi. Mes laukiames! Taip dziaugsmingai ir nesiojome. Taciau jau nuo keturioliktos savaites prasidejo gimdos susitraukinejimai, spazmai. Tris kartus (beveik po 2 savaites) gulejau ligonineje. Nuo to laiko gydytoja juokais pasake, kad kambarius plauti galiu tik su puse litro vandens. Visur kur ejau su savimi turejau magnio tableciu. Pripratau prie tu spazmu, skausmo. Maniau, kad mano nestumas normalus. Gimdymo data buvo numatyta 2002-12-27. Dziaugiausi, maniau labai geras tarpelis tarp svenciu ateiti musu vaikeliui. Gruodzio 21-mos vakare nuejome anksti miegoti. Prabundu nakti - po dvylikos, jauciu tuos pacius kelis menesius besitesiancius gimdos spazmus. Negaliu uzmigti ir ziuriu i laikrodi. Matau, kad kas 15 min. Taip paskaiciuoju valanda. Paskambinu savo gydytojai, ji sake laukti dar pora valandu ir jei padaznes vaziuoti. Po poros valandu mano spazmai kas penkias minutes. Tuo metu skaudejo pilva, pilvo apacia tempe skaudziai. Paskambinau gydytojai ir susitareme, kad mes vaziuojame. Buvo labai grazi naktis: medziai apserksnije, snigo. Maniau grazu butu jei pagimdyciau tokia grazia nakti. Daiktai buvo sudeti, tai neuzilgo ir jau vaziavome ligonines link. (Buvome nusprende gimdyti kitame mieste). Gydytoja paklause vaiko sirdutes tonu, apziurejo mane ir sake, kad dar negreitai, cia tik parengiamieji saremiai, galiu arba likti arba vaziuoti namo svesti Kaledu su seima. Zinoma, grizome namo. Visas kitas dienas vaiksciojau su tais saremiais kas penkiolika minuciu diena ir kas penkias nakti. Kuciu diena jau buvau pavargusi, mazai miegojusi. Dar tetis paprase kartu su juo vaziuoti nupirkti mamai dovana. Tai parduotuveje atsiremusi i prekystati per saremi puskavau, kvepavau. Nors as nesimokiau kvepuoti, bet per tris dienas savaime ismokau. Vyras labai pergyveno del musu ir prisnekino vaziuoti i ligonine jau Kuciu vakara ir sventems likti ten. Taip turejo buti visiems ramiau. Isvaziavom. Pagulde nestumo pataloginiame skyriuje. 18 val. kaklelis atsiveres 1 cm. Po triju valandu saremiu ir dar didesnio skausmo, jau 3 cm. Man padaro Microlax klizmute (nors as jai sakiau, kad nuo ryto nieko nesu valgiusi, nes pykino) ir veda i gimdykla. Mintyse meldziu, kad kudikis negimtu tokia rimta susikaupimo diena. Eidama skambinu vyrui ir savo gydytojai, kad jau einam gimdyti. Gydytoja pazadejo viska susitarti su gimdymo skyriumi ir akusere telefonu, o pati zadejo atvaziuoti po dvylikos. Vyras desimta jau buvo su manimi. Neturejome nei specialios aprangos jam nupirke. Niekas musu nebare. Visur tvyrojo kaledine nuotaika. Akusere ji aprenge daktaro chalatu. Man prileido silta vonia. Laiko karsta dusa po nugara, nes skaudejo labai labai. Saremiai jau kas tris minutes. Po valandos akusere prase islipti is vonios. Jei ne vyras neisivaizduoju kaip buciau islipusi viena. Neatsimenu kaip grizau i gimdymo palata. Akusere vis siulo darytis epidura. Sako man gali pritrukti jegu, nes trecia para nuo saremiu mazai miegojau. O mes buvome nusprende gimdyti patys, sakem iskesim abu kaip nors be epiduro. Dvylika - JAU KALEDOS. Kudikis negime rimta Kuciu vakara. Jau kvieciames anesteziologa, man sunku iskesti. Epiduras nuskausmino tik is priekio, nugaros skausmus tebejauciau. Tuo paciu pradejo ir skatinti. Kaklelis tuo metu tebebuvo atsiveres 3 cm. Po dvylikos kaip ir zadejo atvaziavo gydytoja. Gydytoja konstatuoja, kad be ryto as nepagimdysiu. Uzsimaniau saldainiu. Vyras itikina mane, kad as taip pakankamai ramiai su epiduru sulauksiu ryto ir jo. Pries iseidamas paprase akuseres man keliu saldainiu. As pykau, nes mes joms nieko neatnesem, o jis praso. Akusere atnese tris sokoladinius saldainius. Koks skonis! Vyra isleidau namo miegoti. Iki triju lengvai uzsniusdavau, skausmas leido. Atejo akusere sako:"ne snausti susirinkome, ane?" Padidino skatinamuju lasejimo tempa. Ketvirta apziurejusi akusere dziaugsmingai sako jau TUOJ.O musu tetis gimdyti planuoja tik RYTE.?! Atejo gydytoja, dar palaukem kelias minutes ir prasidejo stangos. Perejau nesavom kojom ant gimdymo stalo. Nebejauciau jokio skausmo. Viens, du trys ... Jau matosi galvute. Jauciu lengva deginima. Jauciu kaip slenka manyje mano kudikis, mano KUDIKIS!!! Jaucio jo kuneli savyje. Gime galvyte ir... dar truputi ... gime mano mergyte (4.40 val.)  . Glosciau ja per stora anklodele gulincia ant mano krutines, verkiau  . Ji sveika. Gavo 9 balus - nes neverke. Ryte sulaukem tecio. Ji labai grazi mergaite, sviesiai rusva, lygia odele, tamsiais plaukuciais, ryskiai melynomis akytemis... Gimdymas mums buvo DIDELE SVENTE.
Svajotoja
2004 09 08, 10:57
oi kaip grazu  stiprios sveikateles ir daug daug laimes jusu seimynai
Maksi, labai grazi istorija!
lysaaja
2004 09 08, 12:04
 Tikrai, pats didziausias Kaledis stebuklas, pati brangiausia dovana...
Tos Kaledos mums su vyrus pacios graziausios. O mociutems ir seneliams pacios linksmiausios. Dabar kiekvienos Kaledos mums yra ir bus ypatingos. Aciu uz linkejimus
Kokia silta ir miela istorija! Sekmes jums augant!
Ramirami
2004 09 09, 07:48
Tikrai be galo silta kaledine istorija... Kaip turi buti smagu mazyliui ir artimiesiems gimtadieni svesti tokiu graziu metu!
kiskiene
2004 09 09, 15:56
O man pasidare baisiai liudna...  Gal todel, kad kai gimsta vaikiukas, jis tampa jau nebe tavo vienos, o visu... Dabar tik tu gali pasakyti, kad jis tau spyre i sona ar savo pirsciukais kutena  . Labai nesinori netekti to mielo spurdejimo, nors kiekvienoje istorijoje matau, kad tai neisvengiama. Mano nestumas irgi buvo labai sunkus, dabar liko tik trys savaites, bet as vis tiek noriu, kad jis nesibaigtu, kad butu koks ketvirtas-penktas menuo  . kad ir kaip banalu, bet - sustok, akimirka zavinga...
Upsiukas
2004 09 09, 18:12
Na va, o man teko laime gimt per Kuciu vakara  Tai visi vaikystes gimtadieniai budavo su zele tortu Pasiseke tavo dukrytei, kad padelse mazumele...aukite dideles ir sveikos
*Nendria*
2004 09 09, 19:39
Wow  labai grazhi Kaledine Zhmoguchio gimimo istorija
| QUOTE (kiskiene @ 2004 09 09, 15:57) | O man pasidare baisiai liudna... Gal todel, kad kai gimsta vaikiukas, jis tampa jau nebe tavo vienos, o visu... Dabar tik tu gali pasakyti, kad jis tau spyre i sona ar savo pirsciukais kutena . Labai nesinori netekti to mielo spurdejimo, nors kiekvienoje istorijoje matau, kad tai neisvengiama. Mano nestumas irgi buvo labai sunkus, dabar liko tik trys savaites, bet as vis tiek noriu, kad jis nesibaigtu, kad butu koks ketvirtas-penktas menuo . kad ir kaip banalu, bet - sustok, akimirka zavinga... |
Man taip pat labai patiko buti nesciai, nepaisant to, kad daug ko negalejau daryti. Bet uz tai mane visi ir vyras ir mano teveliai saugojo, lepino kaip ... nezinau ka, kaip kokia maza lepunele mergaite  . Obuoliu nesti negaliu, skubeti eiti negaliu ir taip toliau ...  O kai pagimdziau, savo kudiki stjausi nesioti ta pacia diena, kai abi issimiegojome. Ir namuose teko jau viska daryti, ka dariau iki nestumo pati  . Ir kelias akimirkas net pasijutau vienisa. Man patikdavo apsikabinti savo pilveli kai budavo liudna ar baisu, ar kai linksma ir smagu. O ta vakara, kai grizome visi trys namo, savyje as buvau jau pati su savimi, o salia pati su savo mylymais zmoguciais... Nesciai smagu buti, nes zmones nestukemis labai rupinasi. Bet kur kas smagiau rupintis savo maziuku, matant jo sypsena, jo asareles, jo mazus pirsciukus, melynas akytes, kurios ir klausia ir sypsosi ir verkia... Tapusi mama, tapau begalo laiminga! Ta laime dabar randu daugelyje kitokiu dalyku. Linkiu Jums ir Jusu kudikiams sveikateles  .
Labai grazi kaledine istorija  Zinoma noretusi jus pamatyti ir skyrelyje "Stai mes kokie"
Taip gera skaityt tokias istorijas.. Tik kazin ko as cia kiekviena karta zliumbiu
Ramunita
2004 09 13, 12:12
o kuo vardu ta kaledine dovanele? ar cia paslaptis?
| QUOTE (Ramunita @ 2004 09 13, 12:13) | o kuo vardu ta kaledine dovanele? ar cia paslaptis? |
 Ne, ne paslaptis. Jos vardas Aleksandra.
 nuostabi istorija
Wildberry
2006 09 19, 18:01
nuostabi istorija
ausravait30
2006 10 04, 09:49
QUOTE(Maksi @ 2004 09 08, 11:50) Noriu papasakoti ir musu gimdymo istorija... Is pradziu as viena svajojau apie kudiki, tai sugunde ir mano vyra. Labai norejom, manem, kad taip ir bus. Bet vienas po kito su vienu bruksneliu nestumo testai vare mane i nevilti, vyras apie tai nepasakojo, bet maciau, kad ir jis liudi, nervinasi. Taip po keliu menesiu, as vel nuejau tyliai i vonios kambari. Atsikeliau labai anksti, kaip niekad, zinojau, kad darysiuosi testa. Laukiau rezultato - tas tris minutes verkiau ir meldziausi Marijai, kad si karta nenuviltu. Du ... bruksneliai.  Asaros tekejo upeliais, o as negalejau atsistoti is dziaugsmo ... Tyliai grizau i lova. Buvo sestadienis, mes miegodavom ilgiau. Ko gero kazka jaute ir vyras. Klause ka veikiau, o man is to dziaugsmo zodziai strigo gerklej. Vel verkiau ir sypsojausi. Mes laukiames! Taip dziaugsmingai ir nesiojome. Taciau jau nuo keturioliktos savaites prasidejo gimdos susitraukinejimai, spazmai. Tris kartus (beveik po 2 savaites) gulejau ligonineje. Nuo to laiko gydytoja juokais pasake, kad kambarius plauti galiu tik su puse litro vandens. Visur kur ejau su savimi turejau magnio tableciu. Pripratau prie tu spazmu, skausmo. Maniau, kad mano nestumas normalus. Gimdymo data buvo numatyta 2002-12-27. Dziaugiausi, maniau labai geras tarpelis tarp svenciu ateiti musu vaikeliui. Gruodzio 21-mos vakare nuejome anksti miegoti. Prabundu nakti - po dvylikos, jauciu tuos pacius kelis menesius besitesiancius gimdos spazmus. Negaliu uzmigti ir ziuriu i laikrodi. Matau, kad kas 15 min. Taip paskaiciuoju valanda. Paskambinu savo gydytojai, ji sake laukti dar pora valandu ir jei padaznes vaziuoti. Po poros valandu mano spazmai kas penkias minutes. Tuo metu skaudejo pilva, pilvo apacia tempe skaudziai. Paskambinau gydytojai ir susitareme, kad mes vaziuojame. Buvo labai grazi naktis: medziai apserksnije, snigo. Maniau grazu butu jei pagimdyciau tokia grazia nakti. Daiktai buvo sudeti, tai neuzilgo ir jau vaziavome ligonines link. (Buvome nusprende gimdyti kitame mieste). Gydytoja paklause vaiko sirdutes tonu, apziurejo mane ir sake, kad dar negreitai, cia tik parengiamieji saremiai, galiu arba likti arba vaziuoti namo svesti Kaledu su seima. Zinoma, grizome namo. Visas kitas dienas vaiksciojau su tais saremiais kas penkiolika minuciu diena ir kas penkias nakti. Kuciu diena jau buvau pavargusi, mazai miegojusi. Dar tetis paprase kartu su juo vaziuoti nupirkti mamai dovana. Tai parduotuveje atsiremusi i prekystati per saremi puskavau, kvepavau. Nors as nesimokiau kvepuoti, bet per tris dienas savaime ismokau. Vyras labai pergyveno del musu ir prisnekino vaziuoti i ligonine jau Kuciu vakara ir sventems likti ten. Taip turejo buti visiems ramiau. Isvaziavom. Pagulde nestumo pataloginiame skyriuje. 18 val. kaklelis atsiveres 1 cm. Po triju valandu saremiu ir dar didesnio skausmo, jau 3 cm. Man padaro Microlax klizmute (nors as jai sakiau, kad nuo ryto nieko nesu valgiusi, nes pykino) ir veda i gimdykla. Mintyse meldziu, kad kudikis negimtu tokia rimta susikaupimo diena. Eidama skambinu vyrui ir savo gydytojai, kad jau einam gimdyti. Gydytoja pazadejo viska susitarti su gimdymo skyriumi ir akusere telefonu, o pati zadejo atvaziuoti po dvylikos. Vyras desimta jau buvo su manimi. Neturejome nei specialios aprangos jam nupirke. Niekas musu nebare. Visur tvyrojo kaledine nuotaika. Akusere ji aprenge daktaro chalatu. Man prileido silta vonia. Laiko karsta dusa po nugara, nes skaudejo labai labai. Saremiai jau kas tris minutes. Po valandos akusere prase islipti is vonios. Jei ne vyras neisivaizduoju kaip buciau islipusi viena. Neatsimenu kaip grizau i gimdymo palata. Akusere vis siulo darytis epidura. Sako man gali pritrukti jegu, nes trecia para nuo saremiu mazai miegojau. O mes buvome nusprende gimdyti patys, sakem iskesim abu kaip nors be epiduro. Dvylika - JAU KALEDOS. Kudikis negime rimta Kuciu vakara. Jau kvieciames anesteziologa, man sunku iskesti. Epiduras nuskausmino tik is priekio, nugaros skausmus tebejauciau. Tuo paciu pradejo ir skatinti. Kaklelis tuo metu tebebuvo atsiveres 3 cm. Po dvylikos kaip ir zadejo atvaziavo gydytoja. Gydytoja konstatuoja, kad be ryto as nepagimdysiu. Uzsimaniau saldainiu. Vyras itikina mane, kad as taip pakankamai ramiai su epiduru sulauksiu ryto ir jo. Pries iseidamas paprase akuseres man keliu saldainiu. As pykau, nes mes joms nieko neatnesem, o jis praso. Akusere atnese tris sokoladinius saldainius. Koks skonis! Vyra isleidau namo miegoti. Iki triju lengvai uzsniusdavau, skausmas leido. Atejo akusere sako:"ne snausti susirinkome, ane?" Padidino skatinamuju lasejimo tempa. Ketvirta apziurejusi akusere dziaugsmingai sako jau TUOJ.O musu tetis gimdyti planuoja tik RYTE.?! Atejo gydytoja, dar palaukem kelias minutes ir prasidejo stangos. Perejau nesavom kojom ant gimdymo stalo. Nebejauciau jokio skausmo. Viens, du trys ... Jau matosi galvute. Jauciu lengva deginima. Jauciu kaip slenka manyje mano kudikis, mano KUDIKIS!!! Jaucio jo kuneli savyje. Gime galvyte ir... dar truputi ... gime mano mergyte (4.40 val.)  . Glosciau ja per stora anklodele gulincia ant mano krutines, verkiau  . Ji sveika. Gavo 9 balus - nes neverke. Ryte sulaukem tecio. Ji labai grazi mergaite, sviesiai rusva, lygia odele, tamsiais plaukuciais, ryskiai melynomis akytemis... Gimdymas mums buvo DIDELE SVENTE.  Dziugu,kad per paciausias graziausias metu sventes gime jusu dukrele. Tikiuosi, augat svei ir dideli.
Zuikiosaulute
2006 10 05, 15:50
Labai graži istorija
Dorinda
2006 10 06, 19:18
GudriLapė
2009 01 07, 11:13
nuostabi Kalėdinė dovanėlė
|
|