Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Natūraliai prieš peršalimus
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata > Vaistai
Pages: 1, 2, 3, 4
liepsnele
Kaip geriau gydytis nuo visokių peršalimų? Ypač, jei planuoji pastot arab įtari, kad jau gali būt pastojus... Gal žinot kokių veiksmingų receptėlių... Nes oras tai labai "tinkamas" pašalimam.
Etina
kai laukiausi buvau truputi apsirgusi,gydziausi ivairiausiom zoleliu arbatom su medum, kaitinausi koju padus, dejausi kompresus ant gerkles, nugara ir krutine tepiau tam tikru tepalu.zinojau,tik viena,kad negalima aspirino,jei auksta temperatura tada jau geriau paracetamolio tablete.
aukse
kai laukiausi buvau truputi apsirgusi,gydziausi ivairiausiom zoleliu arbatom su medum, kaitinausi koju padus, dejausi kompresus ant gerkles, nugara ir krutine tepiau tam tikru tepalu.zinojau,tik viena,kad negalima aspirino,jei auksta temperatura tada jau geriau paracetamolio tablete.

Gydytoja girežtai UŽDRAUDĖ nėščiai kaitinti kojas. Šiaip žolelių arbatos, medus, ežiuolės arbata, o kai niekas nebepadėjo, kažkokius silpnus išrašė, bet greit padėjo. Nuo Slogos puikiai Pinosol tepaliukas padėjo.
O geriausia - nesirgti:) prieš eidama į lauką česnako pakramtyk:)
Etina

Gydytoja girežtai UŽDRAUDĖ nėščiai kaitinti kojas. Šiaip žolelių arbatos, medus, ežiuolės arbata, o kai niekas nebepadėjo, kažkokius silpnus išrašė, bet greit padėjo. Nuo Slogos puikiai Pinosol tepaliukas padėjo.
O geriausia - nesirgti:) prieš eidama į lauką česnako pakramtyk:)

nu,nezinau,niekas man nieko nedraude .gal todel,kad jau trecias semestras buvo  :smile.gif
Zydre
nuo persalimo labai gerai profilaktiskai gerti ryklio tauku kapsules. Tikrai padeda - pernai kai per du rudens menesius tris kartus su draugu persalom, pradejom jas saziningai gerti ir visa ziema nesirgom. Sios kapsules visai nekenksmingos - ir labai efektyvios. Jomis net po vezio imuniteta stiprina.
Springlet
http://www.sveikas.lt/men_tema.asp wink.gif
Springlet
Siaip tai profilaktiskai citrinas valgyti ir cesnakus wink.gif Na jei nescia, tai citrinu geriau neperdozuoti, o va cesnakas, jei patinka, tai nepakenks. Pasirodo jame yra du naturalus antibiotikai wink.gif
Sesilija
Kai buvau nescia, antra menesi apsirgau. Kosciojau, gerkle perstejo. Man gydytoja rekomendavo Islandines kerpenos ciulpiamas tabletes. Yra saldaus ir metu skonio.
Taip pat perspejo, kad jokiu budu aspirino nevartoti ir GRIEZTAI uzdraude kojas kaitinti.
lengvute
manau, kad reikia gerti žuvų taukus imunitetui stiprinti, liepžiedžių, aviečių lapų arbatas (tik nepadauginti wink.gif), manau, nuo gerklės perštėjimo mačiau yra nėščioms tinkančios pastilės vaisių skonio :Toncils", galima gert islandiškos kerpės (Islamoos) arbatą ir pan., turbūt ir Eferalgano (ar kaip kitaip vadinasi) tirpstančio su vit C galima, nes ir vaikams leidžiama.Nuo gerklės skausmo dar tinka skalavimas tokiu tirpalu:1,5 šaukšto druskos į 1l. šilto vandens, dar kažkas pataria aliejaus paimt į burną, bet aš tai apsivemčiau  :smile.gif., kai kas į druskos tirpalą rekomenduoja jodo įlašint, bet nėščiai, kiek girdėjau, jodo per daug nereikia.Gerklės skausmo malšinimui ir imbieras padės, na, purškiklių tai dar nežinau, kokų galima.Dar manau, kad gerai yra pastilės su bičių pikiu.
lengvute
o šiaip, tik pajutusi pirmuosius peršalimo požymius, daugiau pavartoju vitamino C ir , jei tik pasijaučia sloga,. purškiu tiek sau, tiek vaikams jūros vandenį ir apsieinam be vaistų  :P
Karvė Supermodelis
Astai irgi cesnaka su lasinukais valgiau po skiltele i diena (labai daug cesnako irgi negalima) kai pajusdavau ateinancia liga. Ir dar paskiepijau vyra  ;D nuo gripo, gera vakcina.
Ir dar daug nesciuju vitaminu geriau.
Mano nestumas tesesi visa rudeni ir ziema ir pavasario pradzioj - sirgau tik 2 kartus ir tik sloga.
lengvute
daug patarimų čia: http://www.geocities.com/lmedicina/medus/m...us_receptai.htm
SuperMama
Na va, jusu Supermama - susirgo.

Nekenciu sirgti, kai skauda gerkle, varva is nosies, kosulys, jauciuosi lyg butu 70 mete sene.  >:(

Patarkit mamkos kaip gydytis, ar po savaites ir taip praeis?

Radikaliu priemoniu naudoti negaliu, nes  maitinu pati. Tad belieka homeopatines ir liaudies priemones.
Vasara
Gerk daug arbatu (avieciu lapu, ersketroziu, ciobreliu), gali nusipirkti homeopatiniu Umcalor ir i nosi purskiamu Euphorbium Compositum. Dar homeopatinis yra Grip Heel, bet turbut anu uztektu. Is ciulpiamu tableciu gerklei man labai gerai Decatylen, kazkada nieko buvo ir Tonsilotren (homeopatines).
Ambro
As paprasciausia paracetamoli geriu 3 kartus dienoj ir arbata su citrina [img]http://www.mainzelahr.de/smile/krank/krank01.gif[/img] . O papildomai daug arbatu (ypac vaistazoliu - ramuneliu, avieciu ar kiepziedziu), tikrai niekam nepamaise wink.gif.

Sveik, mamyt!!! Mes su tavimi [img]http://216.40.249.192/s/contrib/legionxs/wavey.gif[/img]!
Board
Prasiplauk nosi su sterimaru kokiu ir isilasink savo pieno (man per dvi dienas baiges sloga)
o nuo gerkles as vartojau heksoral tabletes (nezinau ar tikslaiai taip rasosi, bet yra toks skystis burnai skalaut, tai tos pacios firmos ir tabletes ciulpiamos yra, dezinfekuoja ir malsina gerkles skausma, tik nesu visiaki tikra ar jas galima maitinanciom, vartojau per nestuma)
O nuo temperaturos paracetamolis puikiai tinka
Iva
uzjauciu, nekenciu sirgt, slyksti busena >:(

snapsiuko 50g su cesnaku i gerkle, pati i vonia, isprakaituot per nakti, bet nezinau kaip su maitinanciom, ar galima taip drastiskai

uzjuciu, sveik
SuperMama
Aciu, as jau kaip nors issigydysiu.

Klausimas kitas: kaip apsaugoti mazaja nuo sergancios mamos.

Kiek ji leidzia, palieku kambaryje viena, kol nepradeda verkti.

Kambarius vedinu paeiliui visus kas 2 valandas.

Vyras nupirko vienkartines kaukes. Bet jos is lignino, tai po  valandos jau niekaip atrodo, reikia keisti. O ir kvepuoti joje sunku, jauciuosi dar labiau serganti.

Pradejau Kleo lasinti profilaktiskai po 2 lasus Interferono kas 5 val.

Kokie dar yra budai?
Etina
supermama,o vyras negali pabuti su saulute?tu tuo tarpu galetum pailseti ir pasigydyti kitame kambaryje.
Board
As tai kauke is merliuko pasidarydavau, ir kvepuot lengviau ir bacilos nepraeina
Shinshila
Turiu gera homeopatini vaista Occilococillum is laukiniu anciu sirdies ir kepenu jegos. Efektyviai padeda tik pasireiskus pirmiesiems gripo simptomams.
Ache23
sveikos,
gal mano klausimas visai ne i tema, bet susigavau sloga, o treciadieni isvaziuoti turiu i uzsieni, skauda gerkle ir ciaudau, bijau ir vaikuti uzkresti, kaip greitai pagyti? gal kas zinot kokiu budu?
Medeina
Nuo slogos greitai nepagysi wink.gif ,kaip sakoma: gydoma sloga praeina per 7 dienas, o negydoma per savaitę tongue.gif ...
Profilaktiškai siūlau pagert Citrosept, gali pasiskaityt čia.
Gytutė
QUOTE (Medeina @ 2004 09 09, 08:20)
Nuo slogos greitai nepagysi wink.gif ,kaip sakoma: gydoma sloga praeina per 7 dienas, o negydoma per savaitę tongue.gif ...
Profilaktiškai siūlau pagert Citrosept, gali pasiskaityt čia.

O kiek kainuoja? g.gif
Ir kuriam laikui to buteliuko pakanka?
Medeina
QUOTE (migluze @ 2004 09 09, 06:47)
O kiek kainuoja? g.gif
Ir kuriam laikui to buteliuko pakanka?

Kainos:
10ml but.~20-22Lt
20ml but.~30-32Lt
50ml but.~50-52Lt
o kadangi geriama lašais, tai sunku pasakyt,kiek užtenka.Aš dabar,pvz. geriu tą 20ml buteliuką, po 10-15 lašų 2 kartus dienoj, tai man užteks 3-4 savaitėm.
Monica
Homeopat. vaistai Influcid gerai padeda. kaina paie 12 Lt, l. daug tableciu wink.gif
Miglute
QUOTE (Ache23 @ 2004 09 08, 23:31)
sveikos,
gal mano klausimas visai ne i tema, bet susigavau sloga, o treciadieni isvaziuoti turiu i uzsieni, skauda gerkle ir ciaudau, bijau ir vaikuti uzkresti, kaip greitai pagyti? gal kas zinot kokiu budu?

Slogos pradzioje padeda tokie homeopatiniai lasai interferonas.Lasinti reikia kas valanda pradzioje . Juos galima lasinti ir gerkle. Tik kazin, ar Dabr juso pardavineja (Kai jau mes Europos sajungoje...)

Siaip yra dar priemoniu is Mira liux serijos. Man padeda. Arkline sloga su temperatura nugalejau per 3 dienas. Kol viskas isbego, kankinausi baisiai, nes ten butent skatina sekreto isbegima (kad sinusitas nesigautu), bet slogos neliko nei pedsako per savaitgali.
Gytutė
QUOTE (Miglute @ 2004 09 09, 09:42)
QUOTE (Ache23 @ 2004 09 08, 23:31)
sveikos,
gal mano klausimas visai ne i tema, bet  susigavau sloga, o treciadieni isvaziuoti turiu i uzsieni, skauda gerkle ir ciaudau, bijau ir vaikuti uzkresti, kaip greitai pagyti? gal  kas zinot kokiu budu?

Slogos pradzioje padeda tokie homeopatiniai lasai interferonas.Lasinti reikia kas valanda pradzioje . Juos galima lasinti ir gerkle. Tik kazin, ar Dabr juso pardavineja (Kai jau mes Europos sajungoje...)

Siaip yra dar priemoniu is Mira liux serijos. Man padeda. Arkline sloga su temperatura nugalejau per 3 dienas. Kol viskas isbego, kankinausi baisiai, nes ten butent skatina sekreto isbegima (kad sinusitas nesigautu), bet slogos neliko nei pedsako per savaitgali.

Kad tai nėra homeopatija tongue.gif
Žmogaus imuninė sistema ir pati tuos interferonus sekretuoja esant virusinėms infekcijoms. Tačiau jie padeda tik pačioje infekcijos pradžioje.
Laiza
Jei nesi alergiska medaus produktams, patarciau nusipirkt Propolio tinkturos aerozoli (gerklei gydyti). Liaudiskai ta priemone vadintusi biciu pikio spiritine trauktine(purskiama). 1. Tai gamtinis antibiotikas; 2. Tinka ir ivairioms zaizdoms dezinfekuoti, juolab, kad skatina gyjima. 3. Prie kaklo net prisiliest negalejau, taip skaudejo gerkle, tai po dienos buvo daug geriau, o po poros - visai praejo.
Nuo slogos gali nusipirkt Sinupret. Homeopatiniai geriami lasai, gan veiksmingi. Tinka net ir leliukams. Dar gerai padeda homeopatiniai vaistai Corizalia (ap. 8 Lt). Pati juos nuolat vartoju. Siaip jie net ir vaikams nuo 4 metu tinka.
Paskutinis variantas - pasiusk brangiausia i Vokieciu vaistine. Sumokes daug, bet gaus veiksmingu vaistu. Tik cia jau nuo situacijos priklauso - esi maitinanti motina, ar nebe.. Nes kai kurie vaistai gali alegizuoti vaikiuka arba buti draudziami maitinanciai mamai.
Sveik!!
VeroniQ
o kaip del slogos nesciosioms. Ka daryt? Man sake gydytoja nosi paskalaut vandeniu su druska. o kiek ten tos druskos det, ir pagaliau, kaip ta nosi skalaut?
o ka dar galima butu. O dar orai atsalo.. bijau pasigaut koki velnia, nes siaip daznai ziema sloguoju, o dabar nebegalesiu gert vaistu :/
Laisvė
sauluciuk, vaistinėse yra specialus jūros vanduo nosies plovimui. Gal gydytoja apie jį minėjo. "Humer" arba "Sterimar". Vaikui labai padeda. Aš retai sloguoju (tfu-tfu-tfu).
Bezdžionė
QUOTE (sauluciukas @ 2004 09 10, 22:01)
Man sake gydytoja nosi paskalaut vandeniu su druska. o kiek ten tos druskos det, ir pagaliau, kaip ta nosi skalaut?

Prisodrintas druskos tirpalas (t.y. dėti druskos tiek, kiek tirpsta vandenyje). Vieną nosies pusę užspausti, kita traukti vandenį, kol pajusi dieviškai malonų tirpalo skonį ir graužimą gerklėje smile.gif . Ir taip bent kelis kartus kiekviena nosies puse. Kartoti keletą kartų per dieną, pamiršau, kiek. Pigiau ir efektyviau (bent man) negu "Sterimar", bet daugiau laiko ir kantrybės. Sėkmės!
Vilione
SUPER efektyvus vaistas nuo gerkles skausmo: sauksteli malto imbiero( yra bet kokiam markete prie prieskoniu) sumaisykite su saukstu medaus.
Truputi griauzia gerkle, bet greitai praeina, man kazkuom primena pipiriukus smile.gif
Liuks, man per para gerkles skausmas praejo. Taip pat veiksminga ir nuo kosulio.
Su sloga sunkiau sad.gif Jau to brudo kaip nemegstu-ypac kai vaikstai uzkista nosim ir prakalbet negali
Mamce
Viena kliente, pamaciusi mane apsisnargliavusia, patare vartoti Aktifedo sirupa nuo slogos. Man uzteko vieno saukstelio vakare: ta vakara dar bego, bet ryte jau nei laso. Tik turi labai dideli slopinanti poveiki. Todel pries darba ar darbo metu vartoti nepatartina. Nezinau, ar nuo tu vaistu, ar ne, bet poto man kokia pora dienu skaudejo galva. Itariu, kad stipri zaraza. dar kada nors pabandysiu, bet jei bus tas pats poveikis - mesiu lauk. Aisku, gerai, kai vaistai "lyg ranka" nuima liga. Ypac, kai buna kokia svarbi proga ar situacija, kai tikrai negali sau leisti sirgti. Bet salutinis ju poveikis, tikriausiai, irgi nemazas...
Dar ta pati kliente (Jos dukra gydytoja) patare gerti homeopatini "Cinabzin" vaista, kai atsiranda pirmieji slogos pozymiai. Veliau, slogai prasidejus, jie jau nebepadeda.
Pati anksciau esu bandzius "Interferona" , bet man jis nepadedavo, o "Sterimaras" tai isvis - kaip zvake lavonui. Nebent leliui padeda suskystinti tirsta sekreta i slogos pabaiga- tada lengviau issipurksti.
zuikiausia
QUOTE (Laisvė @ 2004 09 11, 17:01)
sauluciuk, vaistinėse yra specialus jūros vanduo nosies plovimui. Gal gydytoja apie jį minėjo. "Humer" arba "Sterimar". Vaikui labai padeda. Aš retai sloguoju (tfu-tfu-tfu).

ir labai efektyvus tas juros vanduo, pridursiu thumbup.gif man per diena praeina sloga, jei tik ta pacia diena gydytis imuosi thumbup.gif
Aure
Man tai padeda TheraFlu vaistai, geriasi kaip paprasta arbata
dzudi
As profilaktikai nusipirkau ryklio tauku imuninei sistemai stiprinti... Sako padeda...
lauma
Pešalimo pradžioje siūlau homeopatinį - ENGYSTOL 1x3 , kainos nepamenu, bet nekanda, tinka ir vaikams. Imunitetui stiprinti pridedu dar Ecina-Zinc-C . patogu, nes tai tabletės, galima ir vaikui įdėti ir pati į darbą nešuosi, o Influcid - lašiukai, geri, bet netransportabilūs.
O jei užpuola gripas tai nepakeičiamas yra antigripinis vaistas REMANTADIN, tik be recepto neparduoda, ir vaikučiams netinka.
Germante
QUOTE (Vilione @ 2004 09 15, 09:43)
SUPER efektyvus vaistas nuo gerkles skausmo: sauksteli malto imbiero( yra bet kokiam markete prie prieskoniu) sumaisykite su saukstu medaus.
Truputi griauzia gerkle, bet greitai praeina, man kazkuom primena pipiriukus smile.gif
Liuks, man per para gerkles skausmas praejo. Taip pat veiksminga ir nuo kosulio.

O kazin kiek kartu per diena ta imbiera su medum vartoti reikia?
Mano vyras ziauriai sloguoja (gerkle skauda ir koseja), o cia vaistinese tik aspirino ir panadolio galima nusipirkt. Na dar tu saldainiuku (tokie kaip "Halls"), kurie nieko nepadeda. sad.gif
Tai gal tas imbieras su medum padetu?
Ingaaa
QUOTE (lauma @ 2004 10 03, 06:33)
Pešalimo pradžioje siūlau homeopatinį - ENGYSTOL 1x3 , kainos nepamenu, bet nekanda, tinka ir vaikams. Imunitetui stiprinti pridedu dar Ecina-Zinc-C . patogu, nes tai tabletės, galima ir vaikui įdėti ir pati į darbą nešuosi, o Influcid - lašiukai, geri, bet netransportabilūs.
O jei užpuola gripas tai nepakeičiamas yra antigripinis vaistas REMANTADIN, tik be recepto neparduoda, ir vaikučiams netinka.

Ecina-Zinc-C labai jau jo skonis slykstus labai abejoju ar vaikai ji ciulps, mano mergytei reikejo dvi savaites ciulpt tai labai nenorom , ji ji laikydavo burnoj o paskui slapcia isspjaudavo sad.gif , Jis gana ilgai tirpsta ir dar toks anyziu skonio, o gal yra kitokiu skoniu g.gif
Vasara
QUOTE (Shinshila @ 2003 05 21, 02:24)
Turiu gera homeopatini vaista Occilococillum is laukiniu anciu sirdies ir kepenu jegos. Efektyviai padeda tik pasireiskus pirmiesiems gripo simptomams.

O idomu tinka nestumo metu, vaistineje sake kad tinka, bet vaisto aprasyme neradau tokio parasymo kad leidziama.
petrute
Aš kai tik pajuntu peršalimo simptomus čiulpiu Nutrilite Bio C plius, kas 2h, po vieną, joje yra 250mg natūralaus C, ir slogą ir gerklės skausmą malšina gana efektyviai. Žinoma efektyviausia kai tik pajunti.
Tik ką sutramdžiau bronkitą, prie C naudojau ežuolę. thumbup.gif
Ginija
nezinau kaip tiksliau nusakyti problema. Bet gal kazkas is jusu irgi panasiu negalavimu skundetes. kas tai?
Kai ryji, gerkleje jausmas toks lyg butum kazkuo uzspringus ar istrige gerkleje. Na jau koks menuo su sia problema susidurus, tiesa trumpam praejo, bet ir vel atsinaujino.
Bandai atsikrenksti, jei pavyksta - siek tiek pagereja. Jausmas toks, kad skrepliai kaupiasi. Nuo ko taip gali buti? Kitkuom nesiskundziu, tik to svetimkunio jausmas gerkleje mane jau pribaigs. cry.gif
elva
Ginija, cia gali buti tokia faringito forma. Kadangi man paciai letinis faringitas, bet siek tiek kitokios formos (mat svetimkunio as nejauciu), tai skaitydama informacija apie savaja liga, daug kur radau prirasyta, kad jautresnius, nervingesnius zmones del faringito pradeda kankinti "svetimkunio jausmas gerkleje". Gal tau tas pats atvejis? Pabandyk per Google paieskot "faringitas" ar "letinis faringitas". Bet siaip patarciau apsilankyt pas lorista. Sekmes! mirksiukas.gif
Ginija
QUOTE(elva @ 2005 02 25, 21:09)
Ginija, cia gali buti tokia faringito forma. Kadangi man paciai letinis faringitas, bet siek tiek kitokios formos (mat svetimkunio as nejauciu), tai skaitydama informacija apie savaja liga, daug kur radau prirasyta, kad jautresnius, nervingesnius zmones del faringito pradeda kankinti "svetimkunio jausmas gerkleje". Gal tau tas pats atvejis? Pabandyk per Google paieskot "faringitas" ar "letinis faringitas". Bet siaip patarciau apsilankyt pas lorista. Sekmes!  mirksiukas.gif
*

Butinai pasidomesiu. Aciu uz info.

Keiciausia, kad tai nei is sio, nei is to prasidejo, net persalus nebuvau.
Lurdes
Jei jau prašnekote apie gerklės problemas,tai aš irgi turiu - nuolat susergu pūlinga angina,ir kas kvailiausia - vasarą net po 2 kartus doh.gif :jei jau pajuntu,kad skauda gerklę,tai žinau,kad be abejo supūliuos.Taip ir nutinka,skausmas ryjant nesvietiškas,tenka antibiotikus vartot.Kažin,kas sąlygoja tuos pūlingus gerklės uždegimus?...
Sypsenaa
Na, pasidalinkite patirtimi, kaip gydote skaudancia gerkle? As tai geriu arbatas su medum, ciulpiu tabletes nuo gerkles skausmo, purskiu ivairiais purskalais, skalauju medetku tinktura, garinu, bet niekas nepadeda... cry.gif
Va, jau antra savaite... is pradziu gerkle skaudejo, po to kosulys prasidejo, bet gerkles neskaudejo, kosuli beveik issigydziau, bet dabar vel gerkles skausmai uzpuole... nezinau ko jau ir besigriebti.... cry.gif
Susiena
Man asmeniškai kai skauda gerklę, t.y. kai skauda pavyzdžiui vieną gerklės pusę taip, kad net negaliu nuryti nieko, tai labai padeda "Tantum Verde" žalias tirpalas. Būna purškiamas į gerklę arba skalauti gerklę. Nors dar žiūrint koks tas skausmas. Mano vyrui vasarą kai buvo užėję skaudėt, tai net kalbėt negalėjo! Tada gydytojas jam net antibiotikų išrašė - kažkoks uždegimas ten jam buvo gavęsis! Tik pavadinimo tai jau tikrai nebeatsimenu...
zirzliuke
man irgi su gerkle daznai buna problemu. va dabar tokia arbata pradejau gydytis ir tikrai man padeda. gali ir tu pabandyt. reikia lygiom dalim (pvz. po saukstuka) imt medetku, islandines kerpenos ir salavijo. uzplikyti ir su atvesusia skalauti gerkle, na taip gargaliuoti ir truputi net isgerti galima. na skonis ne koks, bet bent jau man tai thumbup.gif nereikia visokiu tabletyciu pirkti. as taip angina issigydziau pries menesi smile.gif
stg
man irgi daznai skauda gerkle taip kad net nieko nuryt negaliu,tai labai padeda TANTUM VERDE viena diena paskalauju kita jau bevei nebeskauda ir dar taip maloniai uzsaldo thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.