Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lašiša
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
glossi
Gal kas žinot kaip skaniai paruošti lašišą? Norečiau kažkaip pasisūdyti,kad ilgiau išsilaikytų. Ir taip pat,ką galima padaryti iš lašišinio upėtakio?
unsure.gif Ačiū
Nerytė
Aš lašišą susipjaustau delno dydžio gabalėliais (na priklauso nuo lašišos dydžio, žodžiu file tokius galbalėlius) sūdau ir apibarstau krapais, po to į foliją ir į šaldiklį.
kai reikia išsiemu, atšyla, apšlakstau citrinų sultimis ir sumuštinukus darau bigsmile.gif
Sola
800 g lasisos,sumaisome 1 citrinos tarkuota zievele su 2 arb sauks cukraus ir tiek pat druskos,itriname,i plevele ir laikome saldytuve 3 dienas.Galima daryti salotas uzkandziui su raudonaja salota ir ruccolo salotom,uzpilui neriebe grietine sumaisom su prieskoniais ir siek tiek zaliosios citrinos sultimis.Baltos duonytes riekeles aptepame alyvuogiu aliejumi ir paskrudiname orkaitej.Bet man skaniausia tai parukyta kazkodel rolleyes.gif
naminukas
na sakykit ar iš lašišinio upėtakio tą patį tinka daryt kaip ir lašišos, pavyzdžiui sūdyti blush2.gif
Elzė
Aš lašiša taip darau:
pasiuošiu marinatą- įpylu alyvuogių aliejaus, išspaudžiu citriną, įdedu pipirų, žuvų prieskonių, čiobrelių (nors šiaip prieskoniu dedu tokius kokius turiu tuo metu)

lašišos filė supjaustau išilgai. Gaunasi kaip kad juosteles. apie 1cm storio. Sudedu tas "juosteles" į paruoštą marinatą ir palieku. Laikau priklausomai nuo to, kiek rūgščiai norim kad būtų. Kartais tik 1 val. o kartais ir 3.
tada imu tas juosteles susuku ir persmeigiu dantų krapštuku. Kaip mano vyras sako, gaunasi lašišinės rožės. smile.gif

Kepu aliejuje, keptuvėje. Arba skardelėje orkaitėje.
Elzė
QUOTE(Nerytė @ 2005 12 15, 14:22)
Aš lašišą susipjaustau delno dydžio gabalėliais (na priklauso nuo lašišos dydžio, žodžiu file tokius galbalėlius) sūdau ir apibarstau krapais, po to į foliją ir į šaldiklį.
kai reikia išsiemu, atšyla, apšlakstau citrinų sultimis ir sumuštinukus darau  bigsmile.gif
*



o tai kaip čia gaunasi? jūs šaldytos lašišos filė perkat ir sūdot, o po to valgot? Tai taip išeina, kad lašiša nei virta, nei rūkyta nei kepta? Ta prasme kad kaip ir žalia?
Ar teisingai suprantu?
QUOTE(naminukas @ 2005 12 29, 13:51)
na sakykit ar iš lašišinio upėtakio tą patį tinka daryt kaip ir lašišos, pavyzdžiui sūdyti blush2.gif
*


aha ir man idomu g.gif
Nerytė
QUOTE(Ryziuke @ 2006 01 02, 18:44)
o tai kaip čia gaunasi? jūs šaldytos lašišos filė perkat ir sūdot, o po to valgot? Tai taip išeina, kad lašiša nei virta, nei rūkyta nei kepta? Ta prasme kad kaip ir žalia?
Ar teisingai suprantu?

aha ir man idomu  g.gif
*



Teisingai mane supratai, ji būna sūdyta
egliuke
QUOTE(uups @ 2004 10 01, 15:34)
As taip darydavau lashisha,-
isverdi elementaru marinata (druska, actas,cukrus, lauro lapai, pipirai) , i verdanti dideliais gabalais (po mazdaug 400g- 500g) dedi lashisha ir paverdi lygiai 3 minutes (cia nuo idejimo, ne nuo uzvirimo sudejus, jei mazesni gabalai,- trumpiau). Atvesini marinate ir ikishi parai (ar nakciai) i saldytuva. Kita diena valgyti shalta su karshtomis bulvemis ir grietines/garstyciu/krapu padazhu.
Is pradziu, atsimenu, budavo labai skanu. Bet po triju metu gyvenimo suomijoj lashisha  gerokai apkarto sad.gif
*


O kaip gaminamas grietinės/garstyčių/krapų padažas rolleyes.gif
pincius
kaip ir ka is jos gaminate?as kazkaip seniai noriu isbandyti ka nors pagaminti namuose,bet vis nesiryztu,nes net nezinau kiek ten jos nusipirkti blush2.gif zinau,kad kiti patys ja pasisudo.gal is jusu kas taip darot?ir karta rygoj valgiau tokia liuks zuviene...daugmaz numanau,kas ten dedasi,bet vis nesiryztu.taigi pasidalinkit savo receptais ka darote is zalios lasisos. essen.gif
Kozete
Kažkur buvau mačiusi pyrago su lašišų papilvėm receptą, bet neberandu verysad.gif . galbūt buvo prie Kūčių patiekalų g.gif . Jei kas žinote kur rasti arba žinote kokį nors tokį receptą, būtu labai malonu, kad parašytumėte. ax.gif
Kozete
Aš vis dar laukiu to receptuko. ax.gif 4u.gif
Rimulinka
4u.gif Sveikutės gėda pasakyti, bet dar nei karto nesu ragavusi lašišos.Esu valgiusi tą kur vakume užkonservuota doh.gif .Mamos gal žinote kokį skanu receptėlį su lašišą blush2.gif , noriu vyrukus savo savaitgalį nestebinti -paruošdama ką nors įpatingo ax.gif 4u.gif
starbee
Mes tiesiog lašišą išverdame garų puode (galima tiesiog vandenyje) ir pasidarom padažiuką prie jos: išsuku alyvuogių aliejų, citrinos sultis, šiek tiek garstyčių, citrinpipirių ir kaparėlių dadedu, labai labai skanu thumbup.gif
Nordex
O kokios salotos dera su orkaiteje iskepta lasisa?
Skaiciau, kad aisbergo salotos, pomidoras, agurkas... - gana nuobodu blush2.gif
Gal kas dar zinote kokias salotytes? g.gif
mistikaa
QUOTE(naminukas @ 2005 12 29, 00:51)
na sakykit ar iš lašišinio upėtakio tą patį tinka daryt kaip ir lašišos, pavyzdžiui sūdyti blush2.gif
*



tikrai taip, pati taip pasidariau po rekomendacijų iš žmogaus, kuriuo pilnai pasitikiu thumbup.gif
biriusa
Perskaiciau tik kelis receptelius, atrodo labai skaniai bet gana sudetingai, tad siulau savo LABAI paprasta. Jei taip iskepsit lasisa, galesite miegautis lasisos skoniu. Sis receptelis is televizijos laidos, as pagal ji jau kelsi kartus gaminau gaunasi nerealiai.
Ir taip:
2-3 gabaliukai lasisos apie 2 cm ctorio. Odeles nereikia nuimti, ji lengvai atsiskirs kai zuvis iskeps. Trupuciukas druskos ir viskas. Dedam ant skardos ir uzpilame grietinele. As naudoju tokia skarda kuri yra mazdaug puses standartines orkaites dydzio. Tai man reikia 0.5 l grietineles. O seip grietinele turi uzdengti puse gabaliko zuvies. Kepti 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje apie 20 min.
Pires valgant paslakinti citrinos sult. Labai skanu su laukiniais ryziais.

Skanaus
Emperatriz
QUOTE(Virdzinija @ 2005 03 08, 22:02)
APKEPTA LAŠIŠA SU SŪRIU


150 g lašišos filė
50 g svogūnų
aliejaus
30 g fermentinio sūrio
50 g grietinės
sviesto
šauktas miltų
prieskonių

 
Žuvį supjaustyti į 2-3 riekutes, pabarstyti prieskoniais, miltais, lengvai apkepti. Dėti žuvį į  keptuvėlę, ant viršaus žiedais pjaustytus pakepintus svogūnus, užpilti grietinės padažu, apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti orkaitėje 10 minučių (200 laipsnių).
Patiekti toje pačioje keptuvėlėje drinks_cheers.gif
*


šiandien dariau šitą - amniam niam thumbup.gif
sygyta
parasysiu ir as mano megstama patiekaleli.reikia spageciu makaronu arba kitokiu jei pageidaujate,keliu cesnako skilteliu,koki 100g grietineles ne saldintos,parmazano surio ir rukytos lasisos,irvirtus makaronus sudedam i bleka idedam lasisa cesnaki smulkiai pjaustyta apibarstom suriu ir apipilam grietinele,ir kisam i rokaite kol viskas ikais ir aptirps suris.

labai skanu thumbup.gif thumbup.gif

sorry kiek klaidu pridariau doh.gif
monifika
o kaip paruosti lasisa kad galeciau kept ant keptuves
Tarškutė
Šiam penktadieniui labai noriu pagaminti lašišos patiekalą, gal galit pasidalinti savo kulinariniais sugebėjimais ją ruošiant biggrin.gif Noriu, kad tai būtų karštas patiekalas, bet labai laukiu įvairių patarimų rolleyes.gif Ačiū mirksiukas.gif
Fira
Aš irgi ieškau lašišos receptukų 4u.gif Noriu šiandien iškepti, bet nesugalvoju kaip doh.gif Galvoju, gal orkaitėje į foliją idėjus kepsiu g.gif

Labai įdomu būtu, jei pasidalintumėte savo receptukais 4u.gif
Vėtrūnė
Aš lašišą apibarstytą SANTA MARIA "viduržemio jūros prieskoniai žuviai",įdedu į foliją apdedu šaldytom daržovėm, užlankstau foliją ir kepu. Prieš baigiant kepti apibarstau fermentiniu sūriu. SUPER biggrin.gif ir labai greitai.
Margareta
man skaniausia lašiša kepta folijoje va taip: tik apibarstu žuvį druska, pipirais, truputis citrinos sulčių, apdedu iš šonu, o jei visa zuvis tai ir i vidų, sviesto, morkų, svogūnų ir krapų. suvynioju i folija ir i orkaite. galima kepti ir ant žarijų grilyje. tongue.gif thumbup.gif
another
QUOTE(monifika @ 2007 02 20, 10:25)
o kaip paruosti lasisa kad galeciau kept ant keptuves
*


Aš tai smulkiai supjaustau, paprieskoniuoju ir kepu bigsmile.gif Iškepa labai greitai thumbup.gif

QUOTE(Margareta @ 2007 04 15, 13:07)
man skaniausia lašiša kepta folijoje va taip: tik apibarstu žuvį druska, pipirais, truputis citrinos sulčių, apdedu iš šonu, o jei visa zuvis tai ir i vidų, sviesto, morkų, svogūnų ir krapų. suvynioju i folija ir i orkaite. galima kepti ir ant žarijų grilyje.  tongue.gif  thumbup.gif
*


Man tai suvyniojus į foliją gaunausi labai riebi unsure.gif Todėl kepu tiesiog ant folijos- pasitiesiu į skardą foliją, išdėlioju file gabaliukus, pabarstau prieskoniai ir kišu orkaitėn bigsmile.gif
Dukra
Prisiskaiciau Jusu receptu bet pabandziau paprasciausiai iskepti ir labai skaniai gavosi.
Is vakaro susipjausciau lasisa gabalais kepsniams, pabarsciau daug zuvies prieskoniu, pries kepima apvoliojau dziuveseliuose ir kepiau ant sviesto, paskrudo labai graziai, ir nesijaute to keisto lasisos kvapo, nors citrinos ir nedejau. Padariau padaziuka irgi ekspromtu, bet tiko: saukstelis garstyciu, keli saukstai majonezo, pomidoru padazo (to kur su iv. priedais, paprika, ananasai...) del skystesnes konsistensijos ipyliau slakeli kefyro, valgem su bulvem thumbup.gif thumbup.gif

sssaule
Nusipirkau didžiulę lašišą, tai pirma man ją pasūdyti ir dėti kitą dieną į šaldymo kamerą, ar nesūdytą dėti ir kai išimsiu tada sūdyti?

Ar būtina nuimti odą, kaulus ir sūdyti tik lašišos file? Ar prieš sūdant reikia nuplauti?
Atrodo viskas taip paprasta, o kai reikia padaryti net nežinau kaip. biggrin.gif
sssaule
Ir dar klausimėlis, jei šiandien nusipirkau lašišą o rytoj noriu gabaliuką išsikepti, tai ją man pasūdyti ar ne, nes jei pasūdysiu tai per dieną ji išsisūdys ir gausis kad sūdytą lašišą kepu? Ištikrųjų pirmą sykį darau lašišą, todėl tiek klausimų iškyla.
ingridukas
Labai megstu sudita lasisa su balta duona ar batonu.
Dar megstu paprastai pakepta keptuveje(pries tai pabarstau pipirais,druska,slakeli citrinos ir santa marios zuvies prieskoniais)Valgom su ryziais darzovem ir padaziuku-grietine,panemuniu pievu lyditas suris ir krapai bei tie patys zuvies prieskoniai.
1000inis
QUOTE(sssaule @ 2007 05 17, 20:34)
Ir dar klausimėlis, jei šiandien nusipirkau lašišą o rytoj noriu gabaliuką išsikepti, tai ją man pasūdyti ar ne, nes jei pasūdysiu tai per dieną ji išsisūdys ir gausis kad sūdytą lašišą kepu? Ištikrųjų pirmą sykį darau lašišą, todėl tiek klausimų iškyla.
*




cia kaip su mesa: jei apibarstysi druska, tai ji tik pasimarinuos, o jei nori sudyti, tai druskos reik kaip lasiniams! Ja reik nuplaut, nukaulint, itrint druska ir palikt parai; odos lupt nereikia. biggrin.gif
ruci
Sveikos,
gal kas jau tokią lašišą darėt, bet...
1. Imu sudytą lašišą, ją supjaustau išilgai ir tada kelis kartus įpjaunu įvairiai skersai.
2. Tada užpilu natūralios citrinos sultimis, užbarstau druska ir pipirais. Palieku 10 min.
3. Tada dedu į įkaitintą keptuvę (kartu su citrinos sultims), pakepinu, nors gaunasi, kad lengvai troškinasi tose sultyse smile.gif
4. Tada įdedu sviesto ir truputį grietinės, o taip pat patinkančių žalių prieskonių, pvz. krapų ar pan.
5. Dar šiek tiek patroškinu ir niam niam.
Skanaus!
raimonda23
QUOTE(ruci @ 2007 06 20, 22:32)
Sveikos,
gal kas jau tokią lašišą darėt, bet...
1. Imu sudytą lašišą, ją supjaustau išilgai ir tada kelis kartus įpjaunu įvairiai skersai.
2. Tada užpilu natūralios citrinos sultimis, užbarstau druska ir pipirais. Palieku 10 min.
3. Tada dedu į įkaitintą keptuvę (kartu su citrinos sultims), pakepinu, nors gaunasi, kad lengvai troškinasi tose sultyse smile.gif
4. Tada įdedu sviesto ir truputį grietinės, o taip pat patinkančių žalių prieskonių, pvz. krapų ar pan.
5. Dar šiek tiek patroškinu ir niam niam.
Skanaus!

*


kaip tik maxsimoj yra akcija lašišai tai reiks pameginti pagal ši receptėli smile.gif
Arrivederici
sumuštiniams darau tokį užtepą-supjaustau smulkiais kubeliasi,pasūdau, apšlakstau citrina, maltų juodųjų pipirų, lauro lapų ir viska uzpilu aliejum.Palaikau pusdienį šaldytuve, gatava:). Labai skanu su balta duona.
SANTA
QUOTE(sparow @ 2005 09 30, 14:45)
uzpili marinatu(1 saukstas druskos,2 saukstai cukraus,1 saukstas alyvuogiu aliejaus)uzdengi ir i saldytuva. Po 6 val apverti ir vel i saldytuva. Po 12 val nupili marinata( butinai,nes bus per suru)aptepi aliejumi, kad nedziutu ir gauni sudyta lasisa, kur pardej pardavineja po 39 lt biggrin.gif batonas, sviestukas, plonai atpjautas lasisos gabaliukas, sviezias agurkas. Sumustinukas thumbup.gif skanaus 4u.gif
*



Aciu 4u.gif ..pagal sita recepta vakar pasisudziau lasisa ..tik vietoj 2 saukstu cukraus 1 dejau ir krapu pridejau ir citrinos sulciu trup.uzspaudziau .Ziauriai skanu tongue.gif valgom ir dar norim rolleyes.gif
natur
Labutis,
Nugi nupirkau ir aš lašišos, bet niekur nerandu kaip daryti padažiuką, grietinės ir garstyčių.

Kas man pagelbėsit? Ačiū

doh.gif greičiausiai grietinės ir krienų padažo ax.gif
Papildyta:
O krienai turi būti šviežūs (tarkuoti) iš indelio netinka?
Barita
Siulau toki recepta :
reikia 0.5 kg. lasisos farso,ispausti puse citrinos,deti pagal skoni druskos,cukraus ir krapu.Sumaisyti ir palaikyti 3 val. saldytuve.O tada jau galima tepti ant batono ir skanauti.mirksiukas.gif
DKNight
as nezinau ar jau buvo toks receptelis, bet daug skaityti labai blush2.gif
zodziu, lasisos gabaliukus su odele, idedu i koki indeli, tada uzberiu negailedama druskos(perdaug enbus, nes lasisa druskos prisiema kiek jai reikia), ir uzpilu gan nemazai sojos padazu(lenguoju, svelniu), uzdengiu i i saldytuva..jei vakare pasudau, tai kita diena jau dedu ant batono perteptu sviestuku...nu liuks skonis..ant virsaus ir papuosia ir skonio priduoda metos sakele.
O ryt viska darysiu taip pat, tik bandysiu kepti garpuodyje su tokiu paciu marinatu...ziuresim kas iseis...
Chorchordin
Labos 4u.gif

As taip pat nepripazistu termiskai apdorotos lasisos: man ji per riebi, o ir kvapas per astrus...
Taciau 2-uose pavidaluose ja labai megstu:

1. sudyta (daug maciau prirasyta reseptu, manasis panasiai: druska, cukrus ir lauro lapeliai= viska sumaisai, aptepi lasisiuke ir para palaikai.)

2. straganina (sviezia lasisa apibarstau druska, pipirais, lauro lapeliais ir kapotais cesnakais, susuku i maistine plevele ir i saldymo kamera... Po paros - pjaustai plonai ir ant duonutes baltos su sviestuku... Susalusia pjaustyt reikia. Beje, kad geriau gautu prieskoniu, as lasisos gabala, kuri ruosiu, padalinu i du "aukstus", kaip kad tortai buna: lasisa+prieskoniai+lasisa, neiseina kitaip paaiskint) tongue.gif thumbup.gif
Agniska
QUOTE(Elena @ 2004 12 07, 10:20)
Va sita radau Delfyje, gal kam patiks  smile.gif
Lašišos kepsneliai su garstyčiomis ir medumi
4 porcijoms reikės:
4 lašišos pjausnių,
Marinatui:
2 valg. šaukšt. garsyčių,
1 valg. šaukšt. medaus,
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė.
Marinatui sumaišyti medų su garstyčiomis, supilti šviežiai išspaustos citrinos sultis ir tarkuotą žievelę. Sumaišyti iki vientisos masės.
Kiekvieną pjausnį iš abiejų pusių ištepti garstyčių – medaus marinatu ir palikti pusvalandžiui pasimarinuoti.
Pasiruošti 4 dvigubus folijos lapus kiekvienam kepsneliui, ištepti juos aliejumi, uždėti lašišos gabalėlį, pabarstyti jį druska ir užlankstyti folijos kraštus kaip voko. Orkaitę įkaitinti iki 190С, sudėti “vokelius” ant grotelių ir kepti maždaug 20 min. Paruoštus lašišos kepsnelius patiekti padėtus ant salotos lapo su garstyčių padažu ir griežinėliu citrinos.
unsure.gif

*


Super thumbup.gif šiandien gaminau,labai skanu 4u.gif
Agniska
Pirmą kartą sūdžiau lašišą ir klausimas iškilo,tai po paros kai nusunki visą skystį,reikai ją nuplaut ar ne? g.gif Būtų malonu,greit atsakymą sulaukt 4u.gif
Limcamca
LASISA SU SPARAGAIS IR ZOLELEMIS
200 g lasisu file, 2 saukstai svieziu baziliku, 20 sparagu ugliu, ½ stiklines sauso balto vyno, ¾ puodelio zuvies sultinio arba vandens, 100 ml grietineles padazo Rama, 75 gr sviesto, saukstas citrinos sulciu.
Lasisu file padalykime I keturias dalis. Apkepkti placioje keptuveje istirpintame svieste is abieju pusiu. Isimkite ir laikykite siltai. I keptuve supilkime vyna ir sultini. Uzvirinti. Sudekite sparagus ir troskinkite ant mazos ugnies kol isvirs. Isgriebkite sparagus kiaurasamciu ir padekime siltai. Padidinkime ugni ir ispilkite is keptuves puse skyscio. Maisydami supilkite Rama, sumeskite supjaustytus bazilikus. I lekste pilkime sauksta padazo, per viduri padekite zuvies gabaleli ir apdeliokime sparagais.
latede
Man tai skaniausia grilyje thumbup.gif essen.gif
Suveri ant iesmo lasisos gabaliukus su darzovemis (paprika, cukinija, pomidoras, kukuruza) - ir kepi kokiu 10-15min., ir galima valgyti. Labai skanu ir paprasta thumbup.gif
tarijo
Man skaniausia paprasta sūdyta tik su druska, be jokių kitų priedų blink.gif
Tomassella
labas, as buvau nusipirkuis Maximoje per akcija to jurinio upetakio, toks kaip lasisa, ir uzsisudziau pati, gavosi tas pats, kaip ir sudyta lasisa brangi blush2.gif sudziau su druskos daug daug, citrina ir krapais, gavosi super thumbup.gif taip pat ir kepimui uzsisudziau is vakaro, tik pries kepant dar uzdejau zuvies prieskoniu, buvao laaabai skanu smile.gif
Agniska
Aš nesuprantu kodėl man gavosi sūri? verysad.gif Esu girdėjusi,kad lašiša tokia žuvis,kuri pasiima kiek jau reikia druskos,o tikrai nepsakyčiau,kad jos dėjau nežmoniškai,kelis šaukštus,ir baisu dabar bus antrą kartą daryti unsure.gif
airv
Neseniai gaminau lašišos kepsnį su garstyčiomis ir medumi - labai skanu. Vyrelis jau klausinėje kada dar padarysiu thumbup.gif
tasha
Mano receptukas:
Lasisos file su skuryte
Cesnakas
Pomidoras
Puse citrinos
Sviezias bazilikas
Krapai
Pipiriukas ir druskyte

Lasisos file dedu i keramikini inda(skuryte ant dugno,dugnas pateptas aliejumi)apipilu susmulkintais krapais ir baziliku,truputi pipiriuku ir druskytes,is sonu dedu suspjaustyta skiltelem pomidora.Siek tiek isspaudziu citrinos sulciu ant lasisos, tada citrinos puse supjaustau gabaliukais ir apdelioju lasisa is sonu.
Uzdengiu folija ir kepu orkaiteje,mazdaug 15-20 min(deti kepti i ikaitinta orkaite)
Valgom su virtais ryziais,ant kuriu uzsipilam skystimo,kuris issiskiria lasisai kepant.Ir sviezios paprikos griezineliais ar virtom kukuruzu burbuolem essen.gif

O cia lygiai taip pat gaminta, tik jau baigiant kepti idetos virtos bulves, kad apskrustu. Ir paiekiama su sviezio darzovem 4u.gif

user posted image
latede
QUOTE(tasha @ 2007 12 03, 17:02)
Mano receptukas:
Lasisos file su skuryte
Cesnakas
Pomidoras
Puse citrinos
Sviezias bazilikas
Krapai
Pipiriukas ir druskyte


*


As tai cia dar pabarstyciau surio ax.gif 4u.gif
tasha
QUOTE(latede @ 2007 12 05, 16:31)
As tai cia dar pabarstyciau surio ax.gif  4u.gif
*


Tai,kad su suriu butu ne taip sveika ax.gif Nors jei kam patinka,tai galima.Ir siaip juk kiekviena recepta pagal save truputi pasikoreguoti galima 4u.gif
GRAŽINA25
QUOTE(Barita @ 2007 10 29, 16:40)
Siulau toki recepta :
reikia 0.5 kg. lasisos farso,ispausti puse citrinos,deti pagal skoni druskos,cukraus ir krapu.Sumaisyti ir palaikyti 3 val. saldytuve.O tada jau galima tepti ant batono ir skanauti.mirksiukas.gif
*


MAN TAI TAIP NEPATINKA, BET KIEKVIENAM SAVO SKONIS

Papildyta:
QUOTE(tasha @ 2007 12 03, 17:02)
Mano receptukas:
Lasisos file su skuryte
Cesnakas
Pomidoras
Puse citrinos
Sviezias bazilikas
Krapai
Pipiriukas ir druskyte

Lasisos file dedu i keramikini inda(skuryte ant dugno,dugnas pateptas aliejumi)apipilu susmulkintais krapais ir baziliku,truputi pipiriuku ir druskytes,is sonu dedu suspjaustyta skiltelem pomidora.Siek tiek isspaudziu citrinos sulciu ant lasisos, tada citrinos puse supjaustau gabaliukais ir apdelioju lasisa is sonu.
Uzdengiu folija ir kepu orkaiteje,mazdaug 15-20 min(deti kepti i ikaitinta orkaite)
Valgom su virtais ryziais,ant kuriu uzsipilam skystimo,kuris issiskiria lasisai kepant.Ir sviezios paprikos griezineliais ar virtom kukuruzu burbuolem essen.gif
*


thumbup.gif IR AS PANASIAI GAMINU thumbup.gif
sigita
Pirkau Lašišinį upetakį 2kg. Noriu iškepti kūčių vakarienei, gal galit pasakyti, kiek laiko reikia kepti visą žuvį?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.