Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lašiša
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Liūtė
gal turite ideju ka galima daryti is saltai rukytos lasisos? sumustiniai jau ziauriai atsibodo. gal kokias salotas zinot?
mikaela
Radau tokias salotas gal kam pravers 4u.gif
100 gramų rūkytos lašišos, 1 raudonasis greifruktas, 1 avokadas, pusė "ledkalnio" salotos, 1 raudonas svogūnas. ūžpilui: po šaukštelį: citrinos sulčių, aliejaus (geriausia alyvuogių), medaus, garstyčių.
Gamybos procesas Lašiša supjaustyti juostelėmis ir susukti, avokada nulupti, supjaustyti šiaudeliais, svogūną griežinėliais. Greifrukta nulupti, išskirstyti skiltelėmis, būtinai pašalinti baltąją odelės dalį. Viską dėti į lėkštę ant stambiai plėšytų "ledkalnio" salotos lapų, aplieti paruoštu užpilų. Vietoj "ledkalnio" salotos galima imti pekino kopūstą .
ing
Aš jau buvau kažkur rašiusi, bet perskaičiusi visą temą apie lašišą neradau tokio gaminimo būdo.
Aš lašišą supjaustau gabalais, prieskoniais, citrinos sultimis pašlakstau ir dedu į rankovę(tokia celofaninė abu galus užriši nei kvapas sklinda,ji greit iškepa teisingiau troškinasi savo sultyse)ir tada viską į blėkutę ir į orkaitę . Dar kartai ji rankovę kartu dedu ir įvairiausių daržovių, kokias mėgsta šeimyna. Na super skanu ir svarbiausia jokio žuvies kvapo namie. thumbup.gif
alira
QUOTE(biriusa @ 2007 01 06, 01:04)
Perskaiciau tik kelis receptelius, atrodo labai skaniai bet gana sudetingai, tad siulau savo LABAI paprasta. Jei taip iskepsit lasisa, galesite miegautis lasisos skoniu. Sis receptelis is televizijos laidos, as pagal ji jau kelsi kartus gaminau gaunasi nerealiai.
Ir taip:
2-3 gabaliukai lasisos apie 2 cm ctorio. Odeles nereikia nuimti, ji lengvai atsiskirs kai zuvis iskeps. Trupuciukas druskos ir viskas. Dedam ant skardos ir uzpilame grietinele. As naudoju tokia skarda kuri yra mazdaug puses standartines orkaites dydzio. Tai man reikia 0.5 l grietineles. O seip grietinele turi uzdengti puse gabaliko zuvies. Kepti 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje apie 20 min.
Pires valgant paslakinti citrinos sult. Labai skanu su laukiniais ryziais.

Skanaus
*


Vakar gaminau pagal si recepta. Galiu pasakyti, kad buvo labai skanu thumbup.gif Grietinele padaro zuvi ne sausa, o tokia minkstute. Ir jauciasi,kad valgai lasisa, o ne siaip koki kepsni smile.gif
airv
Šiandien gaminau lašišą vyne - visai skaniai gavosi, tai receptu pasidalinsiu su jumis smile.gif

Reikės:
1 stiklines balto vyno;
1 citrinos sulciu;
Prieskoniu zuviai; Aliejaus; 2 svogunu; 5 skilteliu cesnako; Pievagrybiu; Krapu.

Lašišos file supjaustau kepsneliais, užpilu "marinatu" (vynas, citrinos sultys, aliejus, zuvies prieskoniai) ir palaikau kelias valandas. Supjaustau svogunus, įspaudžiu česnakus, smulkintus krapus ir pievagrybius - pakepinu. Tada dedu lasisos gabaliukus (ant virsaus sudedu pakepinta misineli) ir supylus marinata patroskinu apie 30 min.
Valgome su ryžiais. Skanaus 4u.gif
Rasele
Gal galėtumėte patarti ką galima padaryti iš virtų lašišos pjausnių?
Aš pirma išverdu sriubą su tuo pjausniu, o paskui jį išgriebiu ir valgom taip, su daržovėmis, bet jau atsibodo.
Gal yra kokios salotos su virta lašiša, o gal galima išvirti tų pjausnių kelis ir tada iš jų ką nors dar pagaminti, pvz. kokį nors troškinį?
Neįsivaizduoju blush2.gif nesu, tiesa sakant ir žuvies mėgėja ax.gif
yzzy
Siandien darėm lašišą. Labai paprastai ir puikaus skonio smile.gif
Lašišą pa-druskinam, pa-pipirinam ir pa-citrinpipirinam. Galima palaikyt, galima ir iš kart kept smile.gif kišam į orkaitę ir kepam apie 10-15 min. Dedam į lėkštes ir vualia. SKANAUS smile.gif
eba
Palaikau lašišos file sojos padaže, gal koki pusvalanduka, po to užtepu Double Mango padažo (iš Thai Choice serijos, yra visose parduotuvese, buteliukas panašios formos kaip sojos padažo), taip pat palaikau 15-30 min. Užtepu medaus plonyti sluoksniuka ir i orkaite.
Nerealiai skanu essen.gif
butinai pabandykit
llukutis
QUOTE(eba @ 2008 02 06, 13:17)
Palaikau lašišos file sojos padaže, gal koki pusvalanduka, po to užtepu Double Mango padažo (iš Thai Choice serijos, yra visose parduotuvese, buteliukas panašios formos kaip sojos padažo), taip pat palaikau 15-30 min. Užtepu medaus plonyti sluoksniuka ir i orkaite.
Nerealiai skanu  essen.gif
butinai pabandykit
*


nu dar su medumi nebandžiusi,reikes pabandyti
eba
QUOTE(llukutis @ 2008 02 07, 13:56)
nu dar su medumi nebandžiusi,reikes pabandyti
*


mirksiukas.gif

Dar vienas receptukas labai paprastas -
Apkepinu vos vos ivairiausias darzoves, kokias tik turiu: morka, svogunas arba poras, saliero kotai, paprika, cukinija arba agurotis, paprieskoninu ir uzdedu ant lasisos file, kuri taip pat truputi paprieskoninta ir kepu, taip pat labai svelni ir skani gaunas thumbup.gif
zirzekle
QUOTE(eba @ 2008 02 12, 01:15)
mirksiukas.gif

Dar vienas receptukas labai paprastas -
Apkepinu vos vos ivairiausias darzoves, kokias tik turiu: morka, svogunas arba poras, saliero kotai, paprika, cukinija arba agurotis, paprieskoninu ir uzdedu ant lasisos file, kuri taip pat truputi paprieskoninta ir kepu, taip pat labai svelni ir skani gaunas  thumbup.gif
*



Sveikos, ruosiuosi vyra nustebinti su vakariene per valentino diena. kepsiu lasisa orkaiteje. sakykit, kiek laiko kepa lasisa orkaiteje? kaip zinoti kada jau iskepusi? niekad orkaitej nekepiau. aciu.
Kurmiukė
Labai mėgstu lašišą thumbup.gif

Man labai skanu toks žalios lašišos užkandėlis, kurį visos laisvai spėsite pagaminti savo brangiausiems ryt Valentino pusryčiams 4u.gif .

ŽALIOS LAŠIŠOS DELIKATESAS

0,5 kg. lašisos file su odele
1 šaukštas druskos
1 arb. šaukštelis cukraus arba medaus (kas nealergiškas)
1 arb. šaukštelis viskio (nebūtinai, bet skonį pagerina)
0,5 citrinos sulčių

Visu tuo , kas išvardinta, apibarstome ir apipilame lašišą (jei dedate medų, tai pirma jį išmaišyti citrinos sultyse, o tada supilti ant lašišos, jei cukrų, tai tiesiog pabarstote, tirpinti nereikia), įdedame į indelį su dangteliu, o ryte - jau galite valgyti.

Geriausia padaryti sumuštinius uždedant ant tosteryje pakepintos baltos duonos , tada jokio sviesto nereikia thumbup.gif

Arba galite supjaustyti kubeliais, sumaišyti su krapais ir šaukšteliu garstyčių ir irgi ant tosteryje kepintos baltos duonos uždėti - dar pikantiškiau mirksiukas.gif

Bet maniškis tai labai vertina pirmą variantą.


O dar , kai būna geras blush2.gif , palepinu

GARINTA LAŠIŠA su ŽALIUOJU PADAŽU

Lašišą papipirinti, padruskinti (jokių kitų prieskonių- šiukštu negalima dėti) ir garpuodyje ant garų pavirti ne ilgiau, kaip 15 min. O į stalą patiekti su virtais Basmati ryžiais, pakepta cukinija ir "žaliu padažu".

"Žalias padažas" daromas taip - špinatus ( kokį 100 gr. - atrodys dayg, bet pakaitinti sukrenta) nuplauname ir šlapius sudedam į puodą, kurį uždengiame dangčiu. Pašutimane kokias 3 min. ( jokiu būdu nepilkite daugiau vandens !). Tada karštus špinatus sudedame į blenderį, įpilame 100 gr riebios grietinėlės, druskos ant peilio galo ir suplakame.

Tada visą masę atgal į puodą, kur šutinome špinatus ir užverdame. Viskas. Labai paprasta. Ir labai labai skanu. Ir įspūdinga - raudona lašiša tokiam žaliam padaže...

Jei vyras mėgsta žuvį, didelė tikimybė, kad labai patiks... wub.gif

Bėda ta , kad mūsų vyrams lietuviams dažnai labiau patinka jautienos steikas pipirinis hihihi.gif
Elena
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 02 13, 11:46)
Labai mėgstu lašišą  thumbup.gif

Man labai skanu toks žalios lašišos užkandėlis, kurį visos laisvai spėsite pagaminti savo brangiausiems ryt Valentino pusryčiams  4u.gif .

ŽALIOS LAŠIŠOS DELIKATESAS



GARINTA LAŠIŠA su ŽALIUOJU PADAŽU





Vau..kokie skanus receptai thumbup.gif Tikrai labai dekui drinks_cheers.gif Aš irgi dievinu lašišą blush2.gif Ir vyras labai mėgsta smile.gif Siūlau paprastus sumuštinukus mirksiukas.gif


Reiks:
Baltos forminės duonos, sviesto,sudėtas lašišos, krapų arba petražolių.
Nuo duonos nupjaunam kraštus.Paimam kočėlą ir duonos gabaliuką iškočiojam.Patepam sviestu, dedam lašiša plonai supjaustyta ir barstom krapus.
Tada susukam į vyniotinį.Kiekvieną sumuštinį susukam į maistinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą.Supjaustom gabaliukais.


user posted image
Mil@na
Elena-super thumbup.gif Būtinai reikės išbandyti
Pentarda
Labai aciu visoms uz nuostabius receptukus wub.gif
Nes man lasisa pati skaniausia wub.gif
eba
QUOTE(zirzekle @ 2008 02 12, 14:23)
Sveikos, ruosiuosi vyra nustebinti su vakariene per valentino diena. kepsiu lasisa orkaiteje. sakykit, kiek laiko kepa lasisa orkaiteje? kaip zinoti kada jau iskepusi? niekad orkaitej nekepiau. aciu.
*



Net nezinau, kazkaip sirdim jauti kada iskepa lotuliukas.gif Gal 20 min jei su darzovem g.gif, ziurint, aisku, kokio storio gabaliukas.
Papildyta:
Labai fainuciai Elenos sumustinukai wub.gif Mastau, gal juos su lavasu irgi galima butu padaryt g.gif Reiks pabandyt smile.gif
aulina
aš dariau elenos sumuštinukus, labai patiko idėja, greit pagaminau smile.gif ir greit suvalgiau biggrin.gif Papildžiau receptą krapais, gavosi taip:
user posted image
Elena
QUOTE(eba @ 2008 02 17, 23:41)
Mastau, gal juos su lavasu irgi galima butu padaryt  g.gif Reiks pabandyt  smile.gif
*



Galima ir su lavašu.Darau taip; lavašą sutepu su lydytu sūrių, tada dedu lašišą, barstau krapų 4u.gif Tas pats su kumpiu, arba su pikantiškom salotom mirksiukas.gif

user posted image
Obeta
parašiau šį receptuką prie žuvies, bet pamaniau, kad ir lašišos skyrelyje reikia paminėti, nes labai skanu ir sotu, atradau žurnaliuke ax.gif


LAŠIŠA BULVIŲ TARKIUOSE

6 gabaliukai lašišos file
2 valgomieji šaukstai citrinos sulčių,
druskos, pipirų -pagal poreikį,
6 valg.šaukštai miltų,
6valg. šaukštai garstyčių,
6 bulvės,
3 valg šaukšati aliejaus.

Lašišos gabalėlius ištrinti citrinos sultimis, druska, pipirais, tada apvolioti miltuose, aptepti garstyčiomis. Bulves sutarkuoti burokine tarka ir apibarstyti druska.tada tarkiais apdėti lašišą, apspausti ir apkepti keptuvėje, kol gražiai apskrus.
GRAŽINA25
Pamarinuota lasisa sudeti i kepimo rankove ar kepimo maisa ir kepti apie 20-30 min. apie 180-200 laipsniu temp., BET pries tai rekia paruosti brokolius su ziediniais kopustais - apvirti juos, poto pasudyti, kol jie sudosi reikia paruosti toki marinata truputi grietineles jai neturi tinka ir grietine, tik prskiedi su vandeniu tada ten iberi pipiriuku vienokiu kitokiu, jai turi galima sauksteli garstyciu jai neturi sauksteli acto, viska sumakaluoti ir truputi truputi iberti cukraus,uzpili darzoves ir bent 5 min palaikyti, poto viska i kepimo rankove suverti o ant virsaus lasisa sudedi ir kepi, as dar paruosiau bulviu koses buvo skanu, o jai itu nemegstat kopust, tai tada paprasciausia kepk orkaiteje butinai apslakscius citrina BUS skaniu
Reiks ryt paruosti pirstus apsilaizys vyras kai paruosiu
Papildyta:
Pprastoji gaminsi tikrai skanu

soske
o man skanu paprastai taip: pabarstai pipiriukais, kalendra, druskyte, dar kazkokiu prieskoniu (tik ne spec zuviai, nes man tai jie bjauroki) tada uzspaudi citrinos gerai, truputi pastovi , apibarstai dziuveseliais ir dedi i ikaitusia keptuve. kepti visaj neilgai (gal 7min g.gif ) tada su pomidoriukais , ryziais, mm.. kaip skanu. bekepant dar uzspaudziu citrinos.
Otome
As kartais tokius kepsniukus darau is lasisos - file supjaustau smulkiais gabaliukais, sumaisau su majonezu, krakmolu, prieskoniais, ispaudziu citrinos, imusu kiausini ir kepu is sitos mases kepsniukus, skanu labai 4u.gif
ezytee
QUOTE(Otome @ 2008 03 20, 02:31)
As kartais tokius kepsniukus darau is lasisos - file supjaustau smulkiais gabaliukais, sumaisau su majonezu, krakmolu, prieskoniais, ispaudziu citrinos, imusu kiausini ir kepu is sitos mases kepsniukus, skanu labai  4u.gif
*



o ar galima krakmolą kuom nors pakeisti? blush-anim-cl.gif blush-anim-cl.gif
Papildyta:
QUOTE(Elena @ 2008 02 13, 13:03)

Vau..kokie skanus receptai  thumbup.gif Tikrai labai dekui  drinks_cheers.gif Aš irgi dievinu lašišą  blush2.gif Ir vyras labai mėgsta  smile.gif Siūlau paprastus sumuštinukus  mirksiukas.gif
Reiks:
Baltos forminės duonos, sviesto,sudėtas lašišos, krapų arba petražolių.
Nuo duonos nupjaunam kraštus.Paimam kočėlą ir duonos gabaliuką iškočiojam.Patepam sviestu, dedam lašiša plonai supjaustyta ir barstom krapus.
Tada susukam į vyniotinį.Kiekvieną sumuštinį susukam į maistinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą.Supjaustom gabaliukais.
user posted image

*




maisto plėvelę- blush-anim-cl.gif čia kas nors spec.? ar čia tiesiog kažkuriam laiku palikyti, kol susigulės?
Elena
Maistinė plėvelė 4u.gif

user posted image
GRAŽINA25
QUOTE(ezytee @ 2008 03 20, 12:40)
o ar galima krakmolą kuom nors pakeisti? blush-anim-cl.gif  blush-anim-cl.gif
Papildyta:
maisto plėvelę- blush-anim-cl.gif čia kas nors spec.? ar čia tiesiog kažkuriam laiku palikyti, kol susigulės?

O akm kitam , tik kad susiguletu ir forma kaip forma butu, as darau su lavasu irgi labai skanu
Auksesmama
issitraukiau lasisa,tai gaminsiu rytoj,nzn daugybe jusu receptu,bet to vienintelio neissirinkau g.gif doh.gif
perfekcioniste
Vakar MB partempe dvi po pusantro kilo sveriancias grazuoles lasisas, tai snd bus ir zuvienes, ir kepsniuku, nu lasisu diena...kaip tik pirmakart isdarinejau jas vakar, sunkumas tas, akd asakas sunkiai sekesi graziai isismti, gal nemoku? g.gif
Liūtė
pabandziau recepta su medum, garstyciom, citrina - vaikai isvis nevalge, vyras sake irgi schmoll.gif schmoll.gif itariu, kad tos citrinu zieveles reikala sugadino, ir dariau is file, tai ir zuvies gaila...stovi, nieks nevalgo, teks lauko katinus pavaisint verysad.gif verysad.gif
Auksesmama
QUOTE(Liūtė @ 2008 04 27, 16:25)
pabandziau recepta su medum, garstyciom, citrina - vaikai isvis nevalge, vyras sake irgi  schmoll.gif  schmoll.gif itariu, kad tos citrinu zieveles reikala sugadino, ir dariau is file, tai ir zuvies gaila...stovi, nieks nevalgo, teks lauko katinus pavaisint verysad.gif  verysad.gif
*


Gaila,man aplamai kur dedasi medus tai schmoll.gif karta sonkauliukus su medum toki padaza dariau,tai man ziauriai nepatiko schmoll.gif
Neryte
QUOTE(Liūtė @ 2008 04 27, 18:25)
pabandziau recepta su medum, garstyciom, citrina - vaikai isvis nevalge, vyras sake irgi  schmoll.gif  schmoll.gif itariu, kad tos citrinu zieveles reikala sugadino, ir dariau is file, tai ir zuvies gaila...stovi, nieks nevalgo, teks lauko katinus pavaisint verysad.gif  verysad.gif
*


O musu seimynai sitas receptukas thumbup.gif .Aisku,cia skonio reikalas rolleyes.gif
tasha
Vat ir man su medum labai neskanu ir MB nosi suka. ax.gif
jovituxss
gal kas extra turi receptuką kaip paruošti kepimui ant laužo turiu visą lašišą su galvą g.gif
Neryte
QUOTE(jovituxss @ 2008 09 05, 19:37)
gal kas extra turi receptuką kaip paruošti kepimui ant laužo turiu visą lašišą su galvą  g.gif
*


Manau kaip ir kita zuvi,reikia isimti ziaunas,vidurius,jei i pati lauza,tai priprieskoniuoti ir i folija,o jei ant groteliu,tai pamarinuoti su priekoniais ir ant groteliu isteptu aliejumi,kad nepriliptu smile.gif
regna
4u.gif Lasisa kepta ant groteliu
reikia tarkuoto imbiero,
aitriosios paprikos,
aliejaus,
zaliu citrinu sulciu,
zaliu citrinu zieveliu.
Ikaitinkite groteles iki vidutines temperaturos ir istepkite jas aliejumi.
Dekite lasisu gabaliukus ir slakstykite marinatu.
epkite po5-6 min. is kiekvienos puses.
Kas liecia kepima folijoje reik ja istepti,kad nepriliptu zuvis prie folijos. blush2.gif
Neryte
QUOTE(regna @ 2008 09 06, 15:20)

Kas liecia kepima folijoje reik ja istepti,kad nepriliptu zuvis prie folijos. blush2.gif
*


doh.gif teisingai,pamirsau pamineti smile.gif
kamiliuke
Planuoju ruosti lasisa bet nerandu tinkamo receptuka gal kas naujai zino kanors skanaus
Brooke
Kokie receptukai bigsmile.gif Net seilė nutyso beskaitant.. Šįvakar kažką gaminsiu smile.gif
Monalyza
Idomu ar galima sudyti saldyta lasisa t.y. istraukta is saldiklio g.gif
awiux
dėl sūdymo tai žinau tiek kad gali sūdyt kiek nori,lašiša paims tiek sūrimo kiek jai reikės biggrin.gif ... todėl prieš užšaldant ją,priberiu druskos normaliai,o vat cukraus labai atsargiai 4u.gif

man skaniausi lašišos vėrinukai su paprikom,viską ant iešmukų suverti apkepti ir grietinėlėj patroškinti /berods per tv kai Taja gamino užmačiau/
jurvite
Mėgstančioms lašišą gal bus naudingas straipsniukas iš http://www.blogas.lt/HOMOSANITUS/307323/ke...sisos-tema.html
pandutė
o upetakis panasus i lasisa?nes as kiek perku tai man tas pats,siandien iki akcija po 9.99
jei noriu kitus pasuditus gabaliukus isidet i kamera,geriau suvyniot i folija ar i maisiuka?
dovesa
QUOTE(sigita @ 2007 12 15, 22:00)
Pirkau Lašišinį upetakį 2kg. Noriu iškepti kūčių vakarienei, gal galit pasakyti, kiek laiko reikia kepti visą žuvį?
*



Na va as ir mastau apie KUcias- kaip geriausia butu kepti lasisa orkaiteje?
Ajile
Lasisa dar labai skanu su spinatais ir krevetem.Suprieskoniuoti lasisos file.Keptuveje ant sviestuko pakepint spinatus,ideti druskos,siektiek grietineles ir lukstentu virtu kreveciu.Deti paruostus spinatus ant tu filiuku ir uzlenkti galus taip kaip bandeles ir perverti krapstuku,kad laikytusi.Dedam i orkaite ir kepam. 4u.gif
kartu
QUOTE(Monet @ 2004 09 09, 09:13)
Mes megstame lasisa. Paskutiniu metu dazniausiai ruosiu su makaronais.

Reikia: lasisa, pievagrybiai, sviestas, makaronai, petrazoles(butinai), druska, j.pipirai. Galima deti svoguno.
Paruosimas:
I lasisa deti druskos, pipiru ir apkepti svieste. Geriausia apkepti keptuveje, kur beveik nereikia deti riebalu, kad nebutu labai riebi. Makaronus isvirti. Pievagrybius su svogunu pakepinti svieste. Tuomet i keptuve deti  gabaliukais supjaustyta lasisa, virtus makaronus ir uzbarstyti daug svieziu, smulkintu petrazoliu. Galima deti Vegetos.

Ka  skanaus Jus gaminate su lasisa?
*


virgulia
LAbai reikia pagalbos-kaip įdaryti ir iškepti vidą nepjaustytą lašišą?nuo ko pradėt-kaip ją marinuot,kuo prikimšt ir kaip kept?Gal kas bandėt?
mama_Greta
QUOTE(virgulia @ 2008 12 21, 13:43)
LAbai reikia pagalbos-kaip įdaryti ir iškepti vidą nepjaustytą lašišą?nuo ko pradėt-kaip ją marinuot,kuo prikimšt ir kaip kept?Gal kas bandėt?
*


Mano mama kartais kepa visa lasisa druskoj. jei buna sveciu, tai ir didziausia zuvis dingsta nuo stalo akimirksniu. Nieko marinuot ir ruoztis nereikia, visas paruosimas uztrunka vos kelias minutes. Reikia tureti skarda tokiais gan aukstokais krastais ir daug rupios (!) druskos, kad ir pacios pigiausios. Zuvi perka jau isdarineta, t.y. be viduriu. Vidu istrina sviestu sumaisytu su prieskoniais, zolelemis kokiom nors (itariu tinka bazilikas, petrazoles, krapai, cesnakas, gal slakelis citrinos sulciu). tada i skarda pila gal pora kg druskos, tiek kad pasidengtu visas dugnas neplonu sluoksniu. Ant tos druskos metam lasisa, o ant virsaus velgi uzpilam druskos, kad pilnai padengtu (2-3 kg). Tik druska turi buti stambiakristaline, o ne ta smulkute stalo druska!! Nu ir saunam ir karsta orkaite. kiek tiksliai kepti negaliu pasakyti, nezinau. o ir patikrinti neis - nes druska i toki kieta luksta sustings. Spresti reikia pagal kvapa. Kai jau ims sklisti pasakiskas lasisos kvapas, tai ir bus iskepusi. Zinokit rezultatas nuostabus!
Žiogelis
QUOTE(dovesa @ 2008 12 19, 18:44)
Na va as ir mastau apie KUcias- kaip geriausia butu kepti lasisa orkaiteje?
*



Perku lašišos file iš ČIA. Visą gabalą patrinu druska, pipiriukais, užspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių ir palaikau pusvalanduką. Tada keramikinį atvirą indą ištepu aliejumi, dedu lašišos file, ant virsaus gausiai užbarstau tarkuotų morkų ir saliero, kai yra šviežių pomodorų, dar jų pripjaustau, griežinėliais pjaustyto svogūno, citrinos griežinėlių, aptepu pomidorų padažu ir grietine (arba majonezu ir grietine) ir kepu orkaitėje, kol daržovės suminkštėja. Jei mėgstate "skaniau", galima daržoves prieš kepant pabarstyti prieskoniais ar sultinio milteliais.
Dykuma5
Gal kas nors galite patarti kaip garuose troškinti - kokių prieskoniukų reikėtų
Arba taip patroškinti - kad labai riebu nebūtų.
Vyras Naujiems ko nors iš lašišos užsimanė. Nupirksim didkepsnius, o ką galima su jais skanaus, nesudėtingo padaryti.
Frenezija
na gal ir banaliai pasirodys, bet man skaniausia zalios lasisos sumustiniai...nereikia nei sviesto, nei dar ko...tiesiog ant juodos duonos uzsidedi juostelem pjaustytos,ZALIOS lasisos ir uzsibarstai druskos.lasisos riebaliukai atstoja sviesta, o skonis pasakiskas.....valgau ir atsivalgyt negaliu thumbup.gif zinoma prie siu sumustiniu ir alus labai gerai tinka drinks_cheers.gif gal ir keistai skamba, bet siulyciau paragaut mirksiukas.gif
mačialka
Aš lašišą ruošiu taip:
Lašišą išdarinėju į file gabaliukus. juos trputuką pabarstau mėgstamais prieskoniais, biški druskytės ir labai labai mažai cukraus. Volioju miltuose ir apkepu labai nedaug ant keptuvės. apkepu tiek kad tik vos vos apskrustų viršus. Vidus dar būna žalias.
Troškinimo inde (aš imu tokį stiklinį apvalų) ant sviesto pakepinu svogūną, smulkiai pjaustytą, sudedu apkeptus lašišos gabalus, apipilu saldžia grietinėle ir patroškinu ne ilgiau kaip 5 minutes.
Skonis pasakiškas. Valgom dažniausiai su bulvių piure (koše) ir švelniomis daržovėmis.
Šis receptas netinka toms moterytėms kurios labai saugo figūrą. Nes čia tiesiog atominis kiekis kalorijų. Bet retkarčiais galima "sugriešyti"
Papildyta:
QUOTE(Monalyza @ 2008 12 16, 18:56)
Idomu ar galima sudyti saldyta lasisa t.y. istraukta is saldiklio  g.gif
*



Manyčiau, kad nelabai. Nes lašiša jau buvo užšaldyta, ją atlaidinai ir sūdai. Manau rizikuosi. Aš taip nedaryčiau.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.