Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lašiša
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
1juraciukas
QUOTE(laimasa @ 2010 02 05, 13:13)
labas mergaites 4u.gif nusipirkau rukytos lasisos papilves 1kg.(na pasiule pigiau) ir net nezinau ka su tokiu kiekiu daryti. kur skaiciau tai visur dedasi ne rukyta o sviezi. gal ka pasiulysite man?
*



Na, rukyta ilgai laikosi ir saldytuve. Gali daryti sumustinukus, bandyti susukti lavasa su rukyta lasisa liuks gaunasi, tik pametyk ant jo dak keptos paprikos be luobeles, zalumynu, patepliok lavasa majonezu truputuka ir skanaus.

Be to, galima pasidaryti kokiu salotu, tik truputuka fantazijos mirksiukas.gif paziurek ka turi namuose, supjaustai sumaisai ir stai tavo originaliosios salotytes . Su ryziais, su virtom bulvem-tinka. ipjaustai sv.agurku, papriku, zalumynu ir savo megstamu padazu uzpili.
Jei zinoma ta papilve nera tokia riebi unsure.gif
Mamyte-Julia
QUOTE(Marijka @ 2009 12 17, 11:15)
LAŠIŠA "Auroros" padaže

*


skamba ir atrodo thumbup.gif wub.gif
Bandysiu daryti
LinVik
Retkarciais nusiperku lasisos, darau su makaronais ar ant sumustiniu, bet... ne apie tai noriu papasakot. Noreciau Jusu paklausti, kaip nusipirkti gera lasisa ipakavime? Jau kelinta karta vos pradarius pakuote taip smirda, kartais rugstokai, kartais siaip pasvinkes kvapas. O is isores nieko blogo nematyt, ruzava, grazi, be geltonu demiu. aliojimas ir buna dar koks 28 dienos ar daugiau.
Taigi prasau patarimu.
aguonele
ir ka atsakyti i toki klausima g.gif dirbciau lasisos supakavimo ceche tai patarciau lotuliukas.gif visiems gi aisku, kad sviezia lasisa neatstos jokiu supakuotu 4u.gif matai ka perki, gali pauostyti it t.t.
manau neverta buvo atidaryti nauja tema smile.gif zuvies temoj butu ir patare merginos 4u.gif
giedre.v
jau lygtai kazkada rasiau si savo receptuka... na bet tikrai skaniai zuvyte iskepa smile.gif reiks: lasisos file, druskos, alyvuogiu aliejaus, pipiriuko ir nemazai kario prieskonio. i koki dubeneli sumaisau alieju, druska, pipirus ir kari (negaileti). tada apvolioji lasisos gabaliukus (as kepu tokius kaip kepsnius), palieki, kad pasimarinuotu ir kepam keptuvej. lasisa labai greit iskepa mazdaug po 7 min is abieju pusiu. labai skanu su bulvem ir virtais bei apkeptais sparagais smile.gif

arba dar vienas labai superinis patiekalas, bet cia is Oliverio knygos tik darytas pagal mane ir kas buvo saldytuve. isbandziau tai labai patiko ir man ir MB smile.gif lasisa (nors nebutinai, galima ir kitokia riebesne zuvi kepti), paprieskoniuoji pipiriukais ir druska, itrini zolelemis(krapais, bazilikais). palieki truputi pasimarinuoti.
tada apverdam bulves (bulve i keturias dalis supjaustau) apie 15 min.
i skarda issitiesiu folga, idedu sviesto, sukratau bulves, saldytu darzoviu (kuo paprastesniu, t.y. zirneliai, brokoliai, pupeles kokios, morkiukai, na ka rasit parduotuvej)paprieskoniuojam (pipiriukas, druskyte, krapai, bazilikas) apslakstom alyvuogiu aliejum (truputi), tada sudedam ant virsaus zuvies gabaliukus ir kepam orkaitej apie 20 min. (230laipsniu). super lengva ir skanu smile.gif
del darzoviu: jei turit sviezias, tai dar skaniau itariu turetu buti, tik tada, pagal Oliveri, reiktu jas apvirti, kad spetu iskepti. apvirti kartu su bulvem apie 5 min.
*Liepa18*
Na čia gal kam sugadinsiu apetitą, bet vat aptikau tokį straipsnį apie lašišą...

http://www.anonsas.lt/portal/categories/33...1/article/24198
LinVik
O kai perkat paukuota lasisa tai kiek galiojimas terminas ilgaiusiai gali but gal zinot? Viena moterios man tai taip atsake, kad kuo ilgiau galios tuo chemikalu daugiau prideta bus. Tai ka rinktis?
Borzika
Gal rasite atsakymą temoje Maisto priedai.
Kukūška
Pasidalinsiu ir as lasisos receptuku.Gal jau kas minejo g.gif
Taip kepam lasisa ant griliaus folijoje,arba orkaiteje(taip pat folijoje).

pagrindas yra marinatas.Ji reik pasigamint ir viskas.
Marinuot lasisa tereikia 45 min.Idet i folija ir kept.Beje neperkept,kad lasisa butu sultinga.
ir dedant lasisa i folija as dapilu marinato,kad kaskiek apseme butu(man labai skanus shis marnatas rolleyes.gif )

user posted image(nuotrauka ne mano)

Teriyaki lasisa


Reikes:
60g sojos padazo
250g vandens
1/2saukstelio- imbiero milteliu
1/4 saukstelio- cesnako milteliu
5 saukstus - rudo cukraus
2 saukstelius medaus
50g ananasu sulciu
2 saukstelius- raudono vyno acto
regna
Sveikos 4u.gif
Tikriausia ne vienai iš mūsų teko pirkti sūdytą lašišą{vakume}
Nefasuotą produktą galima pauostyti,apžiūrėti.
Suprantu,kad reikia skaityti,tą aš ,darau.
Bet prašau pasidalinkite,patirtimi,kaip išsirinkti sūdytą lašišą{vakume}
Žinau,jeigu,yra galimybė pasisuūdyti namuose,bet....
jeigu reikia dabar?
Atsiliepkite,būsiu dėkinga.
asertyt
Jei kas norite geros,kokybiskos rukytos lasisos tiesiai is Norvegijos,rasykite man i AZ.Kokybe garantuota.Kaunas.
AkvileZ
Sveikutės, nuo vakar rimi akcija lašišoms kg kaina 13.99 Lt smile.gif jau prigriebiau sau vakar vieną 2.5 kg ir pasisūdžiau (pirmą kartą, šiandien bus matyt ar neprisvilo man šis blynas lotuliukas.gif ) ir užsišaldžiau keliems pietums smile.gif
AkvileZ
QUOTE(laimasa @ 2010 02 05, 12:13)
labas mergaites 4u.gif nusipirkau rukytos lasisos papilves 1kg.(na pasiule pigiau) ir net nezinau ka su tokiu kiekiu daryti. kur skaiciau tai visur dedasi ne rukyta o sviezi. gal ka pasiulysite man?
*



Labai skanu makaronai su rūkyta ar sūdyta lašiša smile.gif Aš darau taip (receptą nužiūrėjau rūsų kulinarinėje laidoje) užkaičiu vandenį makaronam ir jam užvirus dedu makaronus virti pagal instrukciją kuri yra ant pokelio, o tuo tarpu keptuvėje įkaitinu šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pakepinu skiltelę česnako pjaustytą griežinėliais, kai šiek tiek paruduoja išimu ir išmetu (česnakas tik aliejaus paskaninimui) ir dedu kubeliais pjaustytą lašišą, kai "pabala" (šiek tiek apkepa) pilu grietinėlę, dedu mėgstamų prieskonių ir pakaitinu iki norimo tirštumo, išvirusius makaronus maišau su padažu ir kertam tikrąja ta žodžio prasme lotuliukas.gif Aš naudoju "plačius spageti" man taip skaniau smile.gif Gaminimo procesas užtrunka tiek kiek reikia laiko makaronams išvirti thumbup.gif
ssanta
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 03 24, 19:46)
Na čia gal kam sugadinsiu apetitą, bet vat aptikau tokį straipsnį apie lašišą...

http://www.anonsas.lt/portal/categories/33...1/article/24198
*


As irgi skaiciau, kad tose fermose uzaugusios lasisos be jokios vertes, vakar MB pagavo dvi lasisas nustebau kodel jis tokia neraudona, kaip pirktine pasiskaiciau nete viskas aisku pasidare, bet svieziai pagauta lasisa tai nepalyginamas ir skonis, vos tik isdarinejo iskart pasudziau vakar nu skonis net nemoku pasakyt, pakepus isvis atrodo kad mesa valgai ne zuvi. Tik va su tuo sudymu sako, kad reikia prima uzsaldyt, o paskui sudyt, net nezinau.
emiliuxas
nezinau ar cia buvo toks receptas pati ji ismokau is vienos pazystamos ir labai jau jis man patinka.

Lasisos troskinys

6 morkos
3-4 svogunai
1 poras
Lasisos
Pakelis grietineles
150ml.balto vyno

Viska atskirai apkepinti smulkiai supjauscius. Sudeti sluoksniais morkas, porus svogunus ir lasisa , uzpilti grietinele, prieskoniais ( pipiriukai druskyte ar siaip kokius megstat) ir patroskinti orkaitej , troskinimo gale supilti vyna ir dar pakepti kelias minutes. Patiekti su bandelem arba bagete.




mamakarolina
QUOTE(emiliuxas @ 2010 07 13, 18:43)
nezinau ar cia buvo toks receptas pati ji ismokau is vienos pazystamos ir labai jau jis man patinka.

Lasisos  troskinys

6 morkos
3-4 svogunai
1 poras
Lasisos
Pakelis grietineles
150ml.balto vyno

Viska atskirai apkepinti smulkiai supjauscius. Sudeti  sluoksniais  morkas, porus svogunus ir lasisa , uzpilti grietinele, prieskoniais ( pipiriukai druskyte ar siaip kokius megstat) ir patroskinti  orkaitej , troskinimo gale supilti vyna ir dar pakepti kelias minutes. Patiekti su bandelem arba bagete.
*



issiemiau kaip tik lasisos gabaleliu rytdienai, tai reikes isbandyti si receptuka 4u.gif
Freila
Gal zinot kaip skaniai paruosti totoriska lasisos farsa? Nusipirkau toki daikta pirma kart smile.gif
Deluxe_DM
Atsiprasau jeigu pasikartosiu, bet zinau nebloga lasisos receptuka smile.gif
Reikes:
Lasisos, sluoksniuotos teslos laksto, virtu misko grybu, spinatu lapu svieziu.
Pjaustome lasisa mazdaug degtuku dezutes dydzio gabaleliais ant jos tepame plona sluoksni maltu virtu grybu ir uzdedame spinato lapeli visa tai susukame i tesla ir pavirsiuje ipjauname keleta pjuviu (kad butu kiaurai) ir kepame skardoje isklotoje kepimo popieriuje 200 C apie 40min. Patiekti galima su raudonuju papriku padaziuku. Skanaus! 4u.gif
Jurgina77
Sveikos, as lasisa darau pagal Norvegiska recepta. Mano firminis patiekalas, galima pasiulyt isrankiausiam. Taigi: lasisa (tinka upetakis) sutrinu druska, apslakstau citrinos sultim ir sudedu sausai i skarda. Saunu i orkaite,o tuo metu daug tarkuotu morku pakepinu keptuvej, baigiant kept morkom idedu pjaustytos kubeliais paprikos, dar pora minuciu ir viska kratau ant orkaitej jau apskrudusios lasisos, uzpilu grietinele ir laukiu dar apie 10 min. Viskas. O skanumas neispasakytas thumb_yello.gif
AkvileZ
QUOTE(Deluxe_DM @ 2010 12 17, 10:39)
Atsiprasau jeigu pasikartosiu, bet zinau nebloga lasisos receptuka smile.gif
Reikes:
Lasisos, sluoksniuotos teslos laksto, virtu misko grybu, spinatu lapu svieziu.
Pjaustome lasisa mazdaug degtuku dezutes dydzio gabaleliais ant jos tepame plona sluoksni maltu virtu grybu ir uzdedame spinato lapeli visa tai susukame i tesla ir pavirsiuje ipjauname keleta pjuviu (kad butu kiaurai) ir kepame skardoje isklotoje kepimo popieriuje 200 C apie 40min. Patiekti galima su raudonuju papriku padaziuku. Skanaus!  4u.gif
*


O koks čia paprikų padažas? Pirkt būna ar gaminat?
Kurmiukė
QUOTE(ssanta @ 2010 07 10, 21:11)
As irgi skaiciau, kad tose fermose uzaugusios lasisos be jokios vertes, vakar MB pagavo dvi lasisas nustebau kodel jis tokia neraudona, kaip pirktine pasiskaiciau nete viskas aisku pasidare, bet svieziai pagauta lasisa tai nepalyginamas ir skonis, vos tik isdarinejo iskart pasudziau vakar nu skonis net nemoku pasakyt, pakepus isvis atrodo kad mesa valgai ne zuvi. Tik va su tuo sudymu sako, kad reikia prima uzsaldyt, o paskui sudyt, net nezinau.
*



BŪTINA pirma užšaldyti prieš sūdant ar valgant žalią bet kokią žuvį, o ypač pagautą natūraliuose vandens telkiniuose! JAV visi sushi restoranai tik tokią - prieš tai šaldytą- naudoja! Nes šviežioje žuvyje gali būti kirmėlių lervų (ypač- žuvinio kaspinuočio), o šaldymas -20 Celcijaus temperatūroje ne mažiau, nei 7 paras bet kokius parazitus nužudo. Žinokite, kad jei kameroje mažesnė minusinė temperatūra, to nepakanka. Po to žuvį reikia šaldytuve lėtai atšildyti, ir galima saugiai valgyti žalią arba sūdyti. Būtina taip daryti prieš sūdant ar valgant žalią ir prekybos centruose pirktai žuviai! Sūdymo tikrai nepakanka parazitams išnaikinti. beje, jų buvimas žuvies kokybei nekenkia, reikia tik atitinkamai apdoroti, kad būtų saugu valgyti. Tos, kurios skaitote angliškai , paguglinę "Raw fish" rasite labai daug straipsnių ta tema.

Valgyti žalią arba sūdyti galima tik "Sushi grade" žuvį, kurios būna tik japonų parduotuvėse, kurių, deja, Lietuvoje nėra.
Vyšninė
ačiū už info blink.gif
Radigo
QUOTE(Jurgina77 @ 2011 02 06, 01:28)
Sveikos,  as lasisa darau pagal Norvegiska recepta. Mano firminis patiekalas, galima pasiulyt isrankiausiam.  Taigi: lasisa (tinka upetakis) sutrinu druska, apslakstau citrinos sultim ir sudedu sausai i skarda. Saunu i orkaite,o tuo metu daug tarkuotu morku pakepinu keptuvej, baigiant kept morkom idedu pjaustytos kubeliais paprikos, dar pora minuciu ir viska kratau ant orkaitej jau apskrudusios lasisos, uzpilu grietinele ir laukiu dar apie 10 min. Viskas. O skanumas neispasakytas  thumb_yello.gif
*



Ačiū už receptuką, mėgstu žuvį - išbandysiu
<...Neringa...>
Lašiša- nuostabi žuvis, kiek galima visko iš jos prigaminti smile.gif
Pati asmeniškai labai mėgstu sumuštinius su rūkytos lašišos atraižėlėmis. thumbup.gif
Jeigu ne ant stalo dėti, tai būna pirkti žuvies fabrikuose ne tokios geros išvaizdos, tačiau taip pat labai skanių smile.gif
Taip pat labai skanus gaunasis "zuikis" iš lašišų faršo, keptas orkaitėje thumbup.gif
cius
prašom parašykit receptuką smile.gif
1juraciukas
QUOTE(<...Neringa...> @ 2011 02 13, 17:17)
Lašiša- nuostabi žuvis, kiek galima visko iš jos prigaminti smile.gif
Pati asmeniškai labai mėgstu sumuštinius su rūkytos lašišos atraižėlėmis.  thumbup.gif
Jeigu ne ant stalo dėti, tai būna pirkti žuvies fabrikuose ne tokios geros išvaizdos, tačiau taip pat labai skanių smile.gif
Taip pat labai skanus gaunasis "zuikis" iš lašišų faršo, keptas orkaitėje  thumbup.gif
*



Zuikis is rukytos lasisos? Lasisos kotletukus is sviezios lasisos taip, bandziau, skanu...o is rukytos-nebandziau g.gif
Recepruko prasyciau. As perku "cento" parduotuveje (nezinau, kitose nemaciau) po kg susaldytos saltai rukytu lasisu atraizeles. Buna rudoji mesa (na ta, kur palei odele, rudesnis raumenukas) Na tikrai skanu ir siaip sumustinukams, ir lavaso suktinukams, ir aplamai. Megstu sia zuvyte tongue.gif
Limcamca
MB lašišą dažniausiai gamina taip:

Orkaitės skardą išteptą aliejumi apdėlioja cukinijų griežinėliais ir vyniniais pomidorais. Ant viršaus deda tik citrina ir šiek tiek druskos marinuota lašišą. Apibarsto moliūgų sėklomis. Kepa apie 25 min. Ištraukus dar ant viršaus užspaudžia citrinos sulčių ir dažniausiai valgom su pirmomis mažytėmis bulvėmis biggrin.gif Kadangi aš, padažų mėgėja, tai aš sau dar ir padažą pasidarau biggrin.gif Bet, šiaip labai skanu thumbup.gif
senute74
QUOTE(Limcamca @ 2011 02 24, 14:10)
MB lašišą dažniausiai gamina taip:

Orkaitės skardą išteptą aliejumi apdėlioja cukinijų griežinėliais ir vyniniais pomidorais. Ant viršaus deda tik citrina ir šiek tiek druskos marinuota lašišą. Apibarsto moliūgų sėklomis. Kepa apie 25 min. Ištraukus dar ant viršaus užspaudžia citrinos sulčių ir dažniausiai valgom su pirmomis mažytėmis bulvėmis  biggrin.gif Kadangi aš, padažų mėgėja, tai aš sau dar ir padažą pasidarau  biggrin.gif Bet, šiaip labai skanu  thumbup.gif
*


pabandžiau jūsų receptuką, thumbup.gif , oij kaip skanu ir šeimynai patiko, o svarbiausia - labai greitai viskas paruošiama thumbup.gif
oma
Mano žuvies receptas tinkantis bet kuriai žuviai, taip pat ir lašišai :
Reikalinga žuvies filė, užbarstom druskyte, pipiriukais, užspaudžiam citrinos. Kokia 15min. pasimarinuoja. Dedam į foliją , prieš tai šiek tiek ant dugno užpilam alyvuogių aliejaus , dedam žuvį. Sutarkuojam obuolį burokinę tarka, įdedam mojonezo, išmaišom ir uždedam ant žuvies. Foliją suspaudžiam ir kepam apie 20-25min.
Skanaus ax.gif
knopke*
siandien kaip tik valgem lasisos griezinelius tusintus padaze..
lasisos gabalelius istryniaus citrininiais zuvies prieskoniais, ispaudziau citrinos sulciu, druskos ir apkepiau, kai pasimarinavo, tuo tarpu svieste pakepinau svoguna, tada miltai+ pienas+druska+krapai..i paruosta padaza sudejau apkepta zuvyte ir patusinau siek tiek..valgem su karstomis darzovemis, garuose virtomis ir bulvytemis
Goudute
Mano patys megstamiausi 2 receptai is lasisos thumbup.gif
1, kepta lasisa druskoje
2, farsiruota lasisa (darau kaip lydeka)
Finna
Dažniausiai lašišą ruošiu taip: apšlakstau citrinos sultimis, užberiu šiek tiek druskos ir būtinai apelsininių pipirų. MB kepa ant grilio (man tuo daiktu naudotis sunkiau išeina biggrin.gif ), valgome su laukiniais ryžiais ir daržovių salotomis. Nemėgstu žuvies, bet šitaip paruoštą lašišą galiu valgyti, ji man net labai skani biggrin.gif
dovil14
QUOTE(Kukūška @ 2010 03 25, 22:32)
Pasidalinsiu ir  as lasisos receptuku.Gal jau kas minejo g.gif
Taip kepam lasisa ant griliaus folijoje,arba orkaiteje(taip pat folijoje).

pagrindas yra marinatas.Ji reik pasigamint ir viskas.
Marinuot lasisa tereikia 45 min.Idet i folija ir kept.Beje neperkept,kad lasisa butu sultinga.
ir dedant lasisa i folija as dapilu marinato,kad kaskiek apseme butu(man labai skanus shis marnatas rolleyes.gif )

user posted image(nuotrauka ne mano)

Teriyaki lasisa
Reikes:
60g sojos padazo
250g vandens
1/2saukstelio- imbiero milteliu
1/4 saukstelio- cesnako milteliu
5 saukstus - rudo cukraus
2 saukstelius medaus
50g ananasu sulciu
2 saukstelius- raudono vyno acto
*



thumbup.gif
Veitė
QUOTE(Marijka @ 2009 12 17, 09:15)
LAŠIŠA "Auroros" padaže

labai paprasta, labai greita, švelnu, dieviškai skanu.
Paruošimo laikas - apie 10 min/, ne daugiau.

Imame pusę stiklinės balto sauso vyno, verdame puode 5 min.,
kol verda - lašišą supjaustome gabaliukais apie3 cm. pločio.
Į keptuvę įpilame 2 arbat. šaukštus alyvuogių aliejaus, įkaitiname, įmetame smulkiai supjaustytą 1 svogūną ir stambiai supjaustytą česnako skiltelę, labai greitai apkepame, lengvai, iki kvapo, atidedame keptuvėje į šoną, sudedame lašišą, kepame vieną pusę 3 min.
Kol kepa, į puodą, kur vynas, įpilame apie 200-250 gr. grietinėlės, 1 šaukštelį saldžiųjų matų paprikų, sumaišome.
Žuvį apverčiame, kepame 2 minutes,
išpilame padažą ant lašišos,
sudedame: smulkiai supjaustytų žaliųjų alyvuogių - 1 šaukštą,
kaparelių - 1 šaukštą.
Užviriname,
ant mažooos mažooos ugnies verdame 3 min.

Viskas.
Paruošta.

(pabarstome žaliųjų svogūnų laiškais)

Rojaus malonumas, o ne lašiša.
user posted image
*



šiandien pietums dariau, tikrai dieviškai švelnaus skonio, ačiiu už receptuką mirksiukas.gif mirksiukas.gif
lakas*plaukams
Tikiuosi nesikartosiu, bet galiu ir savo receptu pasidalint. Patykėkit, lašiša burnoje tirpsta smile.gif

Lašiša su žirnelių padažu

4 gabaliukai lašišos filė
pusės citrinos sulčių
2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus
žiupsnelis cukraus, druskos
citrininių žuvies prieskonių
Padažui
200 g riebios grietinėlės
stiklinė žaliųjų žirnelių (šaldytų)
pipirų, druskos,
kelių lašų citrinos sulčių

Žuvies gabaliukus įtrinti prieskoniais, druska, cukrumi ir apšlakstyti citrinų sultimis bei alyvuogių aliejumi. gabaliukus sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 15-20 min.

padažas:
keptuvėje įkaitinti grietinėlę, suberti atšildytus žirnelius ir maišant kaitinti kelias minutes, kol pradės tirštėti. Paskaninti druska, pipirais, įlašinti citrinų sulčių, galima įberti citrinų žievelių.
Padažą supilti ant iškepusių lašišos gabaliukų.

(receptas iš vegetariškų patiekalų knygos)
spaliuxe
Sakykit, ar prie lasisos, keptos orkaiteje, tiktu virtos bulves ar ryzius geriau vis del to rinktis.. blush2.gif
Neryte
QUOTE(spaliuxe @ 2012 02 01, 14:11)
Sakykit, ar prie lasisos, keptos orkaiteje, tiktu virtos bulves ar ryzius geriau vis del to rinktis.. blush2.gif
*


Ryziai manau tiktu labiau nei virtos bulves,bet bulves pjaustytos skiltelemis ir keptos orkaiteje kartu su lasisa butu labai skanu,tik bulves reiktu ideti anksciau nei zuvi,jos ilgiau kepa.
Cool Mama
Traški ir sultinga lašiša

Lašišos kepsniui reikės:

Nedidelio 150–200 g lašišos filė gabalėlio su oda, bet be kaulo,

citrinos,

druskos, pipirų,

aliejaus kepti.

Lašišos filė ištrinti druska, pipirais ir patarkuotos citrinos žievelės drožlėmis. Į labai įkaitintą keptuvę (karštos keptuvės reikia, kad apskrustų lašišos odelė) guldyti filė oda į apačią ir trumpai apkepti. Ant kepsnio viršaus užspausti citrinos sulčių.

Kepsnį vartyti taip, kad apkeptų iš visų pusių. Tai turėtų trukti porą trejetą minučių.

Tada lašišą pašauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 8 min. Kol orkaitėje keps lašiša, troškinti daržoves.

Daržovių troškinys

Keptos lašišos garnyrui reikės:

apvirtų bulvių ir morkų,

cukinijos, špinatų (juo daugiau daržovių, juo geriau. Vienas galima keisti kitomis),

svogūnų, česnakų,

druskos, pipirų,

alyvuogių aliejaus, baltojo vyno, grietinėlės.

Įkaitinti keptuvę su nedaug alyvuogių aliejaus ir jame pakepinti susmulkintus svogūnus ir česnakus.

Apvirtas bulves ir morkas supjaustyti kubeliais, taip pat susmulkinti kitas daržoves ir viską sudėti į keptuvę. Išmaišyti.

Tuomet pilti baltąjį vyną. "Kiek? Niekada nematuoju, – nusijuokė Markas. – Šliūkštelėju, ir viskas. Iš akies." Dabar – kiek luktelėti, kol vynas pradės burbuliuoti. Maišyti.

Po poros minučių kliūstelėti grietinėlės, kad apsemtų daržoves. Maišant palaukti, kol viskas pradės kunkuliuoti ir kiek sutirštės. Tada berti pagal skonį druskos ir pipirų.

Troškinys gaminamas apie 10 min. Per tą laiką orkaitėje iškepa lašiša. Į pašildytą lėkštę arba sriubos dubenėlį dėti daržovių troškinį, ant jo, apkepusia odele į viršų, – lašišos kepsnį.

"Skanaus! – palinki Markas. – Prie šio patiekalo tinka baltas vynas. Sakyčiau, daug vyno."
samanaa
sveikos.turbut ne viena esat ragavusi Delano savitarnoje apkepele su lasisa. Gal zinot tikslu recepta,nes niekur nerandu?zinau tik ingridientus:
Ryžiai, lašišų gabaliukai, pomidorai, brokoliai, žiediniai kopūstai, grietinėlės padažas su krapais ir česnaku, sūris, citrina .
svajone74
QUOTE(Marijka @ 2009 12 17, 09:15)
LAŠIŠA "Auroros" padaže

labai paprasta, labai greita, švelnu, dieviškai skanu.
Paruošimo laikas - apie 10 min/, ne daugiau.
user posted image

Vakar pasigaminau, tai visa šeimyna kirto, net ausys lapsėjo lotuliukas.gif , o labiausiai patiko mano mažąjai 2 metukų panelei
Ačiū už nuostabų receptą 4u.gif
samanaa
QUOTE(svajone74 @ 2012 02 10, 12:33)
Vakar pasigaminau, tai visa šeimyna kirto, net ausys lapsėjo  lotuliukas.gif , o labiausiai patiko mano mažąjai 2 metukų panelei
Ačiū už nuostabų receptą  4u.gif
*


o kaip gaminot
Sonya666
O man, kai norisi greitai pasigaminti, labiausiai patinka kepti lašišos gabaliukai (su apskrudusia skūrele), prieš tai pamarinuoti druskos, pipirų, krapų, citrinos sulčių ir kepintų sezamų sėklų aliejaus mišinyje smile.gif Niam niam su šviežių daržovių salotytėmis, "egg noodles" ar ryžių makaronais, o gal bulvytėmis, na pagal norus.. bigsmile.gif
*Mamis*
QUOTE(Nerytė @ 2009 12 14, 11:51)
Lašišos filė su baltu pipirų padažu


user posted image

receptas
*



ismeginau si recepta. be galo skanu smile.gif net ir mano isrankiajam vyrui labai patiko thumbup.gif
Tigris
QUOTE(svajone74 @ 2012 02 10, 12:33)
Vakar pasigaminau, tai visa šeimyna kirto, net ausys lapsėjo  lotuliukas.gif , o labiausiai patiko mano mažąjai 2 metukų panelei
Ačiū už nuostabų receptą  4u.gif
*


O jus 2 metu vaikui maista su vynu ruosta tikrai duodate g.gif ?
Dalelė
QUOTE(Tigris @ 2014 03 18, 18:01)
O jus 2 metu vaikui maista su vynu ruosta tikrai duodate  g.gif ?
*


Manau reikėtų stebėtis ne dėl vyno, o dėl keptos lašišos. Vyno padažas pavirtas nors minutę nebeturi alkoholio. Čia vynas net 5 min. verdamas. Tad, galima ne tik vaikams, bet ir visiems blaivininkams vartoti smile.gif Manau lašišą mažam vaikui geriau troškinti tame vyne, nei ją kepti.
Tigris
QUOTE(Dalelė @ 2014 03 19, 20:24)
Manau reikėtų stebėtis ne dėl vyno, o dėl keptos lašišos. Vyno padažas pavirtas nors minutę nebeturi alkoholio. Čia vynas net 5 min. verdamas. Tad, galima ne tik vaikams, bet ir visiems blaivininkams vartoti  smile.gif  Manau lašišą mažam vaikui geriau troškinti tame vyne, nei ją kepti.
*



Na ne, man butent vaiku maistas ir vynas niekaip nedera hihihi.gif kad ir kiek jis ten pavirtas, turi alkoholio ar ne biggrin.gif... 2 metu vaikui geriau jau paprastai iskepciau/troskinciau...
jurasaule
O aš lašišą dabar darau tik pagal šitą receptą. Mano šeimai labai patiko:
http://lzinios.lt/lzinios/Skanaus/sventojo...amokymai/175609
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.