Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lašiša
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Monet
Mes megstame lasisa. Paskutiniu metu dazniausiai ruosiu su makaronais.

Reikia: lasisa, pievagrybiai, sviestas, makaronai, petrazoles(butinai), druska, j.pipirai. Galima deti svoguno.
Paruosimas:
I lasisa deti druskos, pipiru ir apkepti svieste. Geriausia apkepti keptuveje, kur beveik nereikia deti riebalu, kad nebutu labai riebi. Makaronus isvirti. Pievagrybius su svogunu pakepinti svieste. Tuomet i keptuve deti gabaliukais supjaustyta lasisa, virtus makaronus ir uzbarstyti daug svieziu, smulkintu petrazoliu. Galima deti Vegetos.

Ka skanaus Jus gaminate su lasisa?
vilmuke
mmmmmmm lasisa wub.gif , negaliu be jos gyventi rolleyes.gif

o as tik pasikepinu apvoliojus kiausinyje ir kukuruzu krakmole, paskui i puoda padarau padaziuka - grietine+baljonas+miltai, ir niam niam su bulviu kose ir kokiom nors salotom rolleyes.gif

tik va zinau, kad daug kas daro zalia ir valgo, kazaip tai suprieskoniuoja, palaiko dienuke ir valgo, va as noreciau zinoti kaip cia toki recepteli pasidaryti g.gif
Monica
Kazkur buvo enmazai receptu su lasisa, matyt prie zuvies patiekalu. Paziurekit wink.gif
ten buvo ir sudytos lasisos receptu, sufle ir dar daug visko.

Monet, o kokius makaronus naudoji siam patiekalui? Spiralinius?
vauga
QUOTE (vilmuke @ 2004 09 09, 10:26)

tik va zinau, kad daug kas daro zalia ir valgo, kazaip tai suprieskoniuoja, palaiko dienuke ir valgo, va as noreciau zinoti kaip cia toki recepteli pasidaryti g.gif

as elementariai - druska ir pipirai. daugiau lasisai jokie prieskoniai netinka.(bent jau man neskanu) nebent citrinos lasas wink.gif
reikia palaikyt, kad isigertu dienele.
druskos negailek, ji pasiima druskos kiek jai reikia.man skamu ant sumustiniu thumbup.gif
smike
O as lasisa pripazistu tik sudyta, ant baltos duonos! thumbup.gif Bet koks virimas ar kepimas man tik lasisos gadinimas doh.gif
Aušrinė
Pati nebandžiau, bet radau pas save kompe receptuose. Įtariu, turėtų gerai atrodyti.


250 g šaldytos lašišos

Padažui:
30 g šaldytu virtu kreveciu,
½ svoguno,
30 g sviesto,
½ šaukšto miltu,
truputis žuvies sultinio arba vandens,
druskos, žuvies prieskoniu,
susmulkintu krapu,
50 g sviesto žuviai kepti.
Lašiša nuskutame, nuplauname, nusausiname, pabarstome prieskoniais ir palaikome 15-20 min.

Keptuveje su sviestu apkepame susmulkintus svogunus, sudedame
krevetes, prieskonius, druska, o po keliu minuciu suberiame miltus.
Gerai išmaišome. Kai miltai apkepa, supilame sultini arba vandeni.

Padažas turi buti vidutinio tirštumo.

Nukele nuo ugnies, imaišome susmulkintus krapus.

Lašiša iškepame kitoje keptuveje su sviestu.

Patiekiame su padažu, prieš valgydami išspaudžiame citrinu sulciu.

Papildyta @ [mergetime]1094721120[/mergetime]
o šitas įtariu iš Supermamos

lasisos su spinatu padazu receptas
1. Lasisa supjaustyta gabalais, sluotele krapu, svogunu laisku, 3-4 gabalus saldytu spinatu ir sutarkuota sauksteli citrinos zieves sudedam i puoda su sultiniu ir verdam. Po 5-7 min lasisa isimam.
2. Apvirtas darzoves sumiksuojam, ipilam siek tiek skyscio jeigu reikia, idedam sauksteli garstyciu, ipilam grietineles, ispaudziam citrinos sulciu ir padazas gatavas.
bea
Vyniotinis su lašiša

www.cooking-book.ru, www.DELFI.lt
2004 birželio mėn. 29 d. 14:53


Vyniotinis su lašiša - puiki užkandėlė šventiniam stalui ar tiesiog savaitgalio pavakariams. Šis pyragas kur kas skanesnis šaltas nei karštas.
Tešlai:

200 g miltų, 100 g sviesto, 1 kiaušinio baltymus, 40 ml vandens, po žiupsnelį druskos ir cukraus.

Įdarui:

300 g lašišos filė, 100 g Mascarpone sūrio, 50 g žalumynų sviesto, pipirų pagal skonį.

Papuošimui:

1 kiaušinis ir sezamo sėklų žiupsnelis.

Gaminimas:

Tešlai prasijokite miltus, padarykite nedidelę duobutę viduryje ir suberkite druską, cukrų, gabaliukais sukapotą sviestą ir įmuškite kiaušinio trynį. Su dviem peiliais viską gerai sumaišykite ir sukapokite, kad gautųsi smulkūs trupiniai, paskui rankomis suminkykite tešlą. Jeigu tešla per trapi, įpilkite šaukštą vandens. Tešlą suminkykite į rutulį, suvyniokite jį į polietileno plėvelę ir padėkite valandai į šaldytuvą.

Lašišos filė supjaustykite ne storesnėmis kaip 5 mm juostomis. Kad lengviau pjaustytųsi, žuvį prieš tai reiktų atšaldyti.

Atšalusią tešlą iškočiokite stačiakampio forma iki maždaug 3-5 mm storio (geriausia tai daryti ant plėvelės). Ant tešlos lakšto išdėliokite žuvį, paliekant laisvus tešlos kraštus. Žuvį pabarstykite druska ir pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais.

Žuvį aptepkite sluoksniu Mascarpone sūrio. Jeigu jo neturite, galite sumaišyti atitinkamą porciją varškės su grietinėle ir pertrinti per sietelį.

Žalumynų sviestą supjaustykite gabaliukais ir išdėliokite ant sūrio. Jeigu neturite pasiruošę šio sviesto, naudokite paprastą ir pabarstykite šviežiais žalumynais.

Tešlą su įdaru suvyniokite į vyniotinį, atsargiai pakeliant plėvelę, ant kurios kočiojote tešlą. Vyniotinio galus užlenkite, kad kepant neišbėgtų įdaras.

Vyniotinį siūle į apačią atsargiai perdėkite į folija ištiestą kepimo skardą. Šakute pabadykite vyniotinio paviršių, ištepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite maždaug 40 min. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį vyniotinį atvėsinkite, supjaustykite riekelėmis ir patiekite.
user posted image
bea
Rūkytos lašišos ruliada

15 g sviesto
1 česnako skiltelė, sutraiškyta
150 g špinatų, virtų, išgręžtų ir sukapotų
4 kiaušiniai, atskirti trynius nuo baltymų
1 šaukštelis šviežio rozmarino, sukapoti
žiupsnis tarkuoto muskato riešuto
druska, juodi pipirai
salotų lapai ir citrinos griežinėliai papuošimui

Įdaras
250 g mascarpone arba pertrintos varškės
2 šaukštai pieno
4 svogūnų laiškai, plonai supjaustyti
125 g rūkytos lašišos
2 prinokę pomidorai, plonai supjaustyti griežinėliais
33x23 cm


Paimti kepimo popieriaus. Sviestą tirpdyti su česnaku. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti špinatus. Pridėti trynius, rozmariną, muskato riešutą, druskos, pipirų ir išmaišyti. Kitame inde išplakti baltymus. Dėti 2-3 šaukštus į špinatų masę, tada likusią dalį. Atsargiai išmaišyti. Paruoštą masę paskleisti ant kepimo popieriaus ir kepti 190 laipsnių orkaitėje 10-12 min, kol masė taps tvirta. Ištraukti iš orkaitės, uždengti suvilgytu rankšluosčiu ir palikti atvėsti.
Tuo metu padaryti įdarą. Sumaišyti varškę su pienu, įmaišyti svogūnus.
Nuo ruliados nuimti kepimo popierių. 2,5 cm nuo krašto išdėlioti plonytes lašišos juosteles, ant viršaus tepti varškės įdarą, sudėlioti plonyčius pomidoro griežinėlius ant pusės ploto. Pradėti vynioti ruliadą nuo tos pusės, kur išdėlioti pomidorai. Suvynioti ją į maistinę plėvelę, ant viršaus apvynioti sudrėkintu rankšluosčiu ir laikyti šaldytuve pernakt. Supjaustyti gabalėliais bei puošti salotomis ir citrina.
Monet
QUOTE (Raudonplaukė @ 2004 09 09, 11:41)

Monet, o kokius makaronus naudoji siam patiekalui? Spiralinius?

Su makaronais lasisa ruosiu todel, kad makaronus megsta mano dukra, o as lasisa:))) Taigi, tai kompromisas. Todel makaronus renkasi dukra. Dazniausiai naudoju skareles....
kliopa
Sūdant žalią lašišą būtinai!!! reikia dėti cukraus. Kitaip ji praranda pusę skonio smile.gif
Pupsas
QUOTE (kliopa @ 2004 09 09, 20:12)
Sūdant žalią lašišą būtinai!!! reikia dėti cukraus. Kitaip ji praranda pusę skonio smile.gif

paprastas sudymo receptukas:
1 kg lasisos
2 valg. saukstai druskos
1 valg s cukraus
galima dar kas megsta pabarstyti krapais wink.gif

itrinti, palaikyti para kamb. temp., tada galima valgyti, o jei darau is kg, tai supjaustau nedidelem porcijytem ivynioju i folija ir i kamera. Kai uzsinoriu ar ateina sveciai issiimu, greit atsyla ir SKANAUS
vija
QUOTE (Pupsas @ 2004 09 10, 09:10)
paprastas sudymo receptukas:
1 kg lasisos
2 valg. saukstai druskos
1 valg s cukraus
galima dar kas megsta pabarstyti krapais wink.gif

... ir prie viso to dar slakelis konjako ar brendzio thumbup.gif
Elena
QUOTE (kliopa @ 2004 09 09, 20:12)
Sūdant žalią lašišą būtinai!!! reikia dėti cukraus. Kitaip ji praranda pusę skonio  smile.gif

Aha, tikrai reikia. aš ir visada dedu rolleyes.gif
O lašiša mes labai megstam, ypac dukra, kai kada čia nupirkau silkes, tai labai nusivyle, kad ne raudonos silkes tongue.gif . Man skanu ir kepta, ir sūdyta. Kepta skaniausia ant grotelių rolleyes.gif , arba folijoje orkaiteje. Aš sudedu pvz morkų, svogūnų, užpylu ant jų biški sojos o ant viršaus dedu lašišos gababuliukus . Folga susuku ir kepu. Lašiša aišku turi būti su prieskoniais, su citrinos sulčiu lašeliu ir ttt.. Dra imesiu pora receptelių:

LAŠIŠOS UŽKANDIS ( šita užkandį aš valgiau kabake, man buvo labai skanu)

1 kiaušinis,
1 vidutinio dydžio bulvė,
Vegetos, agurkų,
mėlynojo svogūno,
sūdytos lašišos, ko daugiau, to geriau tongue.gif
salotų lapų, pomidorų,
svogūno,
grietinės,
Bulvę sutarkuojame burokine tarka, įmušame kiaušinį ir suberiame prieskonius, iškepame blyną. Ant blyno dedame lašišos juosteles ir salotų lapus, kitas smulkintas daržoves, sumaišytas su grietine.

O čia sudymas lašišos, receptą radau omni vartuose:

Jolantos mamos marinuota lašiša

Šiuo būdu paruošta lašiša išsaugo puikų, subtilų skonį. Net ir iš šaldiklio ištraukta žuvis būna tokia gaivi, taip kvepia jūra ir vėju, kad jos sunku atsivalgyti. Nėra ko stebėtis, nes receptas perimtas iš Jolantos, tiksliau, iš jos mamos, kuri draugauja su estėmis, suomėmis bei norvegėmis ir dėl to žino ne vieną šiaurės žvejų kulinarinę gudrybę.
Nusipirkite parduotuvėje didelį gabalą atšaldytos lašišos su visa oda, bet geriau be galvos ir be kaulų. Jei parsinešėte namo visą žuvį, teks papildomai paplušėti - nupjauti galvą, uodegą, padalijus pusiau išimti nugarkaulį bei kuo atidžiau išrakinėti smulkesnius kauliukus. Mat marinuoti reikia tik filė.Marinavimui naudojama druska, cukrus, citrinos sultys, malti juodi arba balti pipirai (nedaug) ir krapai (nebūtinai). Kaip apskaičiuoti kiekius? Kilogramui žuvies reikia geros saujos druskos ir tiek pat cukraus. Atitinkamai dviems kilogramams - po dvi saujas vieno ir kito, trims - po tris ir t.t. Citrinos, pipirų ir krapų kiekis nustatomas savarankiškai eksperimentuojant. Tik vertėtų prisiminti, kad prieskonių kaip visada geriau pamažinti negu padauginti. Ypač kai šiuo atveju pipirai ir krapai gali nuslopinti jūros dvelksmą.Įtrintą žuvį parą laikykite vėsiai, bet nelabai šaltai (žemoje pliusinėje temperatūroje).
Elena
QUOTE (Raudonplaukė @ 2004 09 10, 08:32)
kas megstat lasisa galit si savaitgali i hyper Rimi uzsukt, uz 9 Lt kg bus (bet visa zuvi reik pirkt)

Oi, ačiu labai už informacija, tikrai reiks nupirkti thumbup.gif
Ingute
O as darau toki uzkandi su lasisa, "ale japoniskai" ar kazkaip laugh.gif
Taigi perku lasisa as sudyta kur buna supakuota, dazniausiai Vici thumbup.gif
Isverdu ryziu pakeli, reik virt ne plikytus ryzius, bet paprastus, kad nebutu per daug birus.
Tai va, kai ryziai isverda, reik isimti pakeli is vandens, bet jo nenusausinti. Ir ta pakeli paploti, taip, kad po to iseitu supjaustyti riekelem ryzius.
Palaukti kol atsals ryziai (bet ju is pakelio neisimti). Tada kai atsala, juos supjaustyti riekelem, ne labai plonomis, kad nesubyretu ryziai.
Ant supjaustytu riekeliu uzpilti soju padazo, tada deti lasisos gabaliuka, ant virsaus dar galim truputi soju uzpilt, dar galima uzdeti krapo sakele ir skanaus wink.gif
Siaip prirasiau daug, bet siaip labai paprasta, ir skanu, ir labai tinka sveciams pavaisint, zodziu thumbup.gif Pabandykit wink.gif
Aj, labai skanu siuos mini sumustinukus valgyt su pomidoru thumbup.gif

Išmintinga
As lasisa sudau taip:
1 kg. lasisos file
3 saukstai druskos
2 saukstai cukraus
1 saukstas baltuju pipiru ( galima ir nedeti, bet tinka)
svieziu krapu

Visus prieskonius sumaisyti, misiniu istrinti lasisa, suvynioti i maistine plevele ir 2-3 dienoms padeti i saldytuva.
Skanaus smile.gif
As daznai taip sudau, nes musu seima labai megsta lasisa. O atsaldytos lasisos file kainuoja perpus pigiau negu sudytos wink.gif
SANTA
LASISA KEPTA ORKAITEJE

As paprasciausiai nusiperku lasisos jau supjaustytos gabaliukais,itrinu ja su pipirais,vegeta ,trup.cesnako ir uzspaudziu daug citrinu sulciu ir truputi arba ,jei skubu isvis nelaikau ir i orkaite.Niam niam kaip greit ir skanu.Prie lasisos dar pasidarau padaziuka is kecupo ir majonezo ir cesnako ir butinai bulves verdu su lupena ir paskui dar imetu i orkaite ar fritiurine.Ir daug daug salotu .Tikrai labai skanu
Tylene

ash labai paprastai gaminu lashisha. Nusiperku kelis gabaliukus, nulupu skura, supjaustai nedideliais gabaliukais. Ishtrinu vegeta, uzhspaudzhiu citrinos sulchiu, pipiriuku ir trumpam palieku. Tada dedu ja i keptuve ir pakepinu truputeli ant sviesto.(bet labai neilgai..vos vos). Tada paimu pora moliniu indeliu, sudedu apachioj lashishos gabaliukus, ant virshaus pjaustyta zhiedais pora, pora shaukstu grietines, sviesto gabaliuka, prieskoniu turputeli ir tarkuoto olandishko surio...ir dedu i orkaite troshkintis.... 10 minuchiu paprastai uzhtenka pasitroshkinimui. Valgau su bulviu koshe ir zhaliomis darzhovemis. smile.gif
Melitukas
Sveikutes. Jeigu ka sudomins, galiu parasyt receptuka "Lasisos keptos orkaiteje su baltu vynu". As daznai kepu, skanu ir gana greit pasidaro. Ypac tinka, kai kokie sveciai atvaziuoja. Vis idomiau. thumbup.gif wink.gif
Makarska
Domina domina.
xxxsaulyte
QUOTE (kliopa @ 2004 09 09, 20:12)
Sūdant žalią lašišą būtinai!!! reikia dėti cukraus. Kitaip ji praranda pusę skonio smile.gif

Sutinku, cukraus truputuka reikia. O viena mociute man patare sudant lasisa, patepti visai trupuciu medaus. Dabar tik taip ir sudau. Gaunasi tokia salstelejusi ir labai minksta, kadangi druska "kietina", gal tas medus "minkstina" !!! wink.gif g.gif
Nezinau, bet mums ir musu sveciams labai patinka!!!!! thumbup.gif

O stai mano firminiai sumustinukai su lasisa :

---per puse perpjauta raudona paprika "farsiruoju" "Ramos bonjour" su agurkais arba su pomidorais; balta duona tuo paciu patepu. Riekelemis pjaustau farsiruota paprika, dedu ant baltos duonos ir ant virsaus lasisa. Alyvuoges zalios irgi labai man tinka ant virsaus!!! Skanumelis !!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Astra
As sveciuose valgiau sumustinius su sudyta lasisa mmmmmmmmmmmm
Zalia lasisa reikia pasudyti ,isspausti 1 citrinos sultis ir daug daug krapu.Jie ir duoda visa skoni ir panaikina zuvies kvapa.Po paros galima valgyti.Skanaus.
bea
Ingute, gal litai, ne centai????
remka
QUOTE (Ingute @ 2004 10 01, 15:55)
INFORMACIJA KAUNIETEMS


Siandien atsidare naujas prekybos centras "Savas". Jame taip pat atsidare prekybos centras "HyperRimi". Taigi siandien, rytoj ir poryt, t.y. iki spalio 3 d. sviezios lasisos kilogramas 6,99 cnt. Manau tikrai apsimoka thumbup.gif

.........buvom siandien p.c."Savas" nu bet,kad ir eile prie tu lasisu,siaubas kazkoks schmoll.gif
Ingute
QUOTE (bea @ 2004 10 01, 15:00)
Ingute, gal litai, ne centai????

doh.gif Nu taip doh.gif
6 lt. 99 cnt laugh.gif
Dar is geru kainu:
Cukrus 2,89
Saldytu visciuku kg 3,99
Kepti vistu ketvirciai 5,99
Ir jei perki ne maziau nei uz 100 lt gauni 20 lt vertes Rimi kupona.
Reiks sakiau varyt, gal koki sekmadieni ryte, gal maziau zmoniu bus g.gif Nes ir pampersai ir cukrus kaip tik baigesi rolleyes.gif Reiks apsitavorint laugh.gif
uups
As taip darydavau lashisha,-
isverdi elementaru marinata (druska, actas,cukrus, lauro lapai, pipirai) , i verdanti dideliais gabalais (po mazdaug 400g- 500g) dedi lashisha ir paverdi lygiai 3 minutes (cia nuo idejimo, ne nuo uzvirimo sudejus, jei mazesni gabalai,- trumpiau). Atvesini marinate ir ikishi parai (ar nakciai) i saldytuva. Kita diena valgyti shalta su karshtomis bulvemis ir grietines/garstyciu/krapu padazhu.
Is pradziu, atsimenu, budavo labai skanu. Bet po triju metu gyvenimo suomijoj lashisha gerokai apkarto sad.gif
Ingute
QUOTE (remka @ 2004 10 01, 15:28)
.........buvom siandien p.c."Savas" nu bet,kad ir eile prie tu lasisu,siaubas kazkoks schmoll.gif

Ai, niiiiiiiii tada huh.gif Jeigu bus taip kaip per blokada tai jau apsieisiu tada g.gif
remka
QUOTE (Ingute @ 2004 10 01, 16:35)
Ai, niiiiiiiii tada huh.gif Jeigu bus taip kaip per blokada tai jau apsieisiu tada g.gif

...................baisiau nei per blokada blink.gif ,atrodo,kad pas mus parduotuviu nera ir viska uz dyka dalina(tokios eiles),praeis tas bumas,nebus ten tiek zmoniu,cia atidarymo proga!
Nors papigiai tos lasisos visai ir nieko butu! thumbup.gif
Limcamca
Marinuota lašiša su krapais:
1 kg marinuotos lašišos filė, pusė stikl. smulkintų krapų, 3 šaukštai druskos, 3 šaukštai cukraus, šaukštas maltų baltųjų pipirų.
Padažui: 2 šaukštai paruoštų garstyčių, po šaukštelį cukraus ir citrinos sulčių, kiaušinio trynys, pusė stiklinės alyvų aliejaus, 2 šaukštai susmulkintų krapų.
Cukrų, druską, pipirus ir krapus sumaišyti, mišiniu ištrinti lašišą, suvynioti į plėvelę ir 2-3 dienoms padėti į šaldytuvą. paskui žuvį supjaustyti plonyčiais griežinėliais ir patiekti su padažu.
Padažui: garstyčias išplakti su tryniu, cukrumi ir citrinų sultimis ir toliau plakant lėtai supilti aliejų (turi išeiti majonezo tirštumo masė). Baigiant plakti suberti krapus.
Prie taip paruoštos lašišos tinka ne tik garstyčių, bet ir grietinės padažas (grietinę pasūdyti ir sumaišyti su susmulkintais svogūnų laiškais).
Zhiema
pasidariau sudytos lasisos thumbup.gif tai dabar grauziuosi kodel anksciau nedarydavau! visai tokia kaip pirktine tik kokius 5k pigiau!!!
bet sakykit - itryniau druska+cukrus+citrinos keli lasai, padejau i saldytuva indelyje, kita diena ten buvo labai daug sunkos. taip turi buti?
rasute
Girdėjau, kad labai skanu sojos padaže marinuota lašiša. Reikia šviežią lašišą supjaustyti kąsnio dudžio gabalėliais ir trumpai pamarinuoti sojos padaže. Pati tai dar neragavau. Tik spalva atrodo turėtų gautis tos žuvies purvina wink.gif
ostra
QUOTE (Zhiema @ 2004 10 25, 11:21)
pasidariau sudytos lasisos thumbup.gif tai dabar grauziuosi kodel anksciau nedarydavau! visai tokia kaip pirktine tik kokius 5k pigiau!!!
bet sakykit - itryniau druska+cukrus+citrinos keli lasai, padejau i saldytuva indelyje, kita diena ten buvo labai daug sunkos. taip turi buti?

O kiek tas daug?Man pasudzius buvo gal keli saukstai-kazkiek ,aisku,turi buti. wink.gif
Zhiema
na as dariau 1kg, sudejau i plastmasini indeliir i saldytuva parai. tai skyscio ... g.gif na gal kokia beveik 100ml ? g.gif na bet svarbiausia kad gavosi baisiai skaniai ir parduotuviskai smile.gif thumbup.gif
Elena
Receptas lašišos suktinukų. Bus viskas aišku, nes piešinukai aiškus.Galima daryti ir iš upėtakio.Reiks žuvies filė, prieskonių,sūrio. Viskas, darom smile.gif
user posted image
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image

Skanaus....
joljo
QUOTE (Elena @ 2004 11 02, 09:43)
Receptas lašišos suktinukų. Bus viskas aišku, nes piešinukai aiškus.Galima daryti ir iš upėtakio.Reiks žuvies filė, prieskonių,sūrio. Viskas, darom smile.gif
user posted image
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image

Skanaus....

thumbup.gif Labai labai skanu.... Lašiša ,taip paruošta tiesiog tirpsta burnoje...Tik sudėtingiau buvo su vėrimu ant iešmelių. Kai susuki žuvį, ir bandai ją su suriu supjaustyt, viskas išbyra. Tai aš tiesiog susukdavau juostelę atpjautos lašišos, įverdavau iešmelį ir į vidų įdėdavau tarkuoto sūrio. Prie pjaustant, lašišą 30 min pamarinavau:druska, pipirais, citrinos sultimis. Kepiau orkaitėj 20 min. PASAKA>>> thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Skanesnio patiekalo iš lašišos dar nebuvau valgiusi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
espera
niu as irgi skanu receptuka turiu smile.gif
pats lasisos apdorojimas tai labai paprastas - lasisos file paimi ir nulupi skura - uzkabini su naguciu ir paskui pleshi.
tada supjaustai porcijomis, istrini alyvuogiu aliejumi, itrini druska ir pipirais ir dedi i orkaite grilio rezime ant groteliu.
tuo tarpu i keptuve idet shauksta sviesto ar margasino, ipilt grietineles daugiau nei puse stiklines, ispaust 1 citrina ir 1 apelsina, ibert druskytes, vos vos cukriuko ir pipiru. ir viska kaitint, kol puse mazdaug isgaruos, na kiek maziau nei puse. pries gala i ta keptuve ideti koncervuotu kukurusu ir pakaitinti - tada lashiha is orkaites traukt - i lekste ir viska tuo padazu apliet ir kukuruzais apdet smile.gif skanumelis smile.gif
Letavio
KAZKUR PRIE ZUVIES ATRODO RASIAU, CIA RECEPTUKAS KAI LABAI SKUBI smile.gif :

UZVERDI VANDENI, IDEDI PRIESKONIU (AS TURIU TOKIA SAVOS GAMYBOS VEGETA, TAI JA DEDU), IR METI LASISA, VERDI 20 MIN.
PRIE JOS ISVERDI RYZIU, IR PADAZIUKA: GRIETINELE (TIK PASILDAI) , KRAPAIS IR CITRINOS ISSPAUDI.
TIKRAI GREIT IR SKANU. thumbup.gif
Etina
QUOTE (Elena @ 2004 11 02, 09:43)
Receptas lašišos suktinukų. Bus viskas aišku, nes piešinukai aiškus.Galima daryti ir iš upėtakio.Reiks žuvies filė, prieskonių,sūrio. Viskas, darom smile.gif
user posted image
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image

Skanaus....

dariau as sitaip lasisa biggrin.gif zinokit gardumelis thumbup.gif thumbup.gif
espera
QUOTE (Sfinxute @ 2004 11 21, 22:22)
QUOTE (Elena @ 2004 11 02, 09:43)
Receptas lašišos suktinukų. Bus viskas aišku, nes piešinukai aiškus.Galima daryti ir iš upėtakio.Reiks žuvies filė, prieskonių,sūrio. Viskas, darom smile.gif
user posted image
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image

Skanaus....

dariau as sitaip lasisa biggrin.gif zinokit gardumelis thumbup.gif thumbup.gif

nu ka as zinau... unsure.gif ir is paveiksleliu geria atrodo, ir jus gerai atsiliepiat, bet man sitas receptas atmushe nora lashishai keliems menesiams blink.gif
vienas dalykas, tia tikrai, kaipjaustai, suris isbyra, kitas dalykas - lasisos skura stora ir su bambukiniais smeigtukais sunku persmeigt - viskas darkosi, yra. bet galima ir taip susukusi kepti, nes suris bega ir palaiko forma.. bet.. vidus ratuko aisku, kad autmatiskai gauna maziau karscio nei pavirsius, taip kad ir iskepa ten lashisha maziau nei pavirsiuje ir labai ko cia nepadarysi - prades degt virsus,jei ilgai laikysi ant ugnies. o ir paveiksliukuose paziurekit ten tik apkepta lashisha - pilna dar raudonuoja nedakeptu vietu - na tokias is tikro kai kas valgo. bet man tai buvo shlykstu... tos ne taip smarkiai iskeptos vietos ir atrodo tokios riebios, plius suris riebus, kad rezultate riebus patiekalas gaunasi ir net pykina nuo to huh.gif siaip tai visai skanu - jei atskirai issikept lasisa normaliai, ir pasikept surio - abu produktai skanus, bet kai taip, tai.. nu nzn. man tai taip bloga buvo, kad paskui geriau pieno koktelius, kad atmushtu greiciau. o lashishos mano virtuvej nebus dar ilgai nei pagal sita recepta, tai pagal kita.. blink.gif
Papildyta @ [mergetime]1101128712[/mergetime]
eina shvilpt kaip bloga nuo sito receptelio dabar sad.gif
Elena
Ne, nu tu čia tu ir sudirbai viską..šlykštu..baisu... blink.gif
Skonio reikalas. Man viskas puikiai gavosi.
Kai suki reikia stipriau suspausti, ir nieko neišbyra.
Labai normalej su smeigtukais gavosi, jie gi aštrus...
Del kepimo, lašišos gi nereikia kept pusvalandį, žuvis labai greit iškpepa.
Dėl riebumo, lašišą labai riebi žuvis, kas skaičiuoja kalorijas verda o ne kepa ją.O valgem su daržovėm, be jokio garnyro, visai liuks buvo...
Tai kad skonio reikalas.
Ingute
Mane taip pat sudomino sitas receptelis wink.gif
Bet kodel cia pirmam paveiksliuky parodyta, kad reikia kazka su peiliu pjaut, nu paaiskinkit man tundrai doh.gif
Ci tipo ta file reikia atpjaut ir tada suri det? ar kaip? O paskui kai susuki, tada pjaustai ir smeigtukais persmeigi? ane? ir tada jau kept keptuvej ant aliejaus?
Nu cia is mano klausimu pagalvosit, kad visai virtuvej nieko nenusimanau doh.gif laugh.gif
espera
tai aisku, kad skonio reikalas, as pasakiau savo reakcija. man buvo ziauriai bloga po to. viskas per daug riebu. as jau geriau atskirai surio pasikepciau ir atskirai lasisos ir tada tik i viena lekste deciau.
nors lasisa ir riebi zuvis, bet ziurint kaip ja paruosi - tai priklausys ir ar tas riebumas jausis. pvz kepant griliaus rezime ant groteliu tai jokio per didelio riebumo, labai gerai iskepa ir skanu.
o aisku, kad skonio reikalas, kiti ja isvis puszale, tik vos pasildyta valgo, o man tai jei nors kiek to raudonumo glitaus yra, nebegaliu, pykina.
cia gi nera vien tik pagyru skyrelis - dalinames receptukais, pasidziaugiam, kai pavyksta, ir galima parasyt, kai nepavyksta. ir kas cia tokio.

Ingute, ten nupjaut iskilimus reikia - na sulyginti lasisos stori, kad per viduri nebebutu to kauburelio - nes jei bus, kai suksi, blogai susisuks. neturi buti per stora.
nors as sakau, kad ir kaip spaudziau, man suris po biski byrejo, tai padariau, kaip kazkuri dalyve cia jau rase - atskirai juostukem supjausciau, dejau suri ir sukai. o kadangi storaode lasisa papuole ir ziauriai sunkiai veresi, tai baigiau kepti tiesiog siaip susukusi - laikesi, su mentele apverti ir viskas.
nu kam ne per riebu ir gerai vietomis ne taip gerai iskepus lasisa, tai ir bandykit, skanaukit, o as savo jau atsikandau, aciu wink.gif
Lukutis
o as galiu pasiulyti krepselius su lasisa
100g pomidoru
50g majonezo
30g sparaginiu pupeliu
300g sudytos lasisos
cesnako
viska susmulkinam, sumaisome su majonezu
sudedam i krepselius ir papuosiame lasisos gabaleliais, bei zalumynais.
espera
o sparagines pupeles koncervuotas turi omeny?
Lukutis
QUOTE (vilkeS @ 2004 11 23, 13:07)
o sparagines pupeles koncervuotas turi omeny?

as dedu koncervuotas. thumbup.gif
Elena
Va sita radau Delfyje, gal kam patiks smile.gif
Lašišos kepsneliai su garstyčiomis ir medumi
4 porcijoms reikės:
4 lašišos pjausnių,
Marinatui:
2 valg. šaukšt. garsyčių,
1 valg. šaukšt. medaus,
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė.
Marinatui sumaišyti medų su garstyčiomis, supilti šviežiai išspaustos citrinos sultis ir tarkuotą žievelę. Sumaišyti iki vientisos masės.
Kiekvieną pjausnį iš abiejų pusių ištepti garstyčių – medaus marinatu ir palikti pusvalandžiui pasimarinuoti.
Pasiruošti 4 dvigubus folijos lapus kiekvienam kepsneliui, ištepti juos aliejumi, uždėti lašišos gabalėlį, pabarstyti jį druska ir užlankstyti folijos kraštus kaip voko. Orkaitę įkaitinti iki 190С, sudėti “vokelius” ant grotelių ir kepti maždaug 20 min. Paruoštus lašišos kepsnelius patiekti padėtus ant salotos lapo su garstyčių padažu ir griežinėliu citrinos.
unsure.gif
Medeina
Pati nebandžiau, bet bendradarbė sakė,kad laabai skanu ir greita: lašišos file gabalą (ne riekutėm, o vieną pusę) padruskinti ir užspausti citriną, būtų gerai bent kiek palaikyt,kad įsigertų..Tada paimt foliją, padaryt tokią tipo kaip skardelę, pakeltais kraštais, dėt lašišą, užpilt stiklinę balto vyno, užlankstyt kraštelius ir kept apie 20min.Sakė lašiša nerealiai išsipučia wink.gif ir būna laabai skani.O vyną galima naudot patį pigiausią-bet būtinai baltą.
Lukutis
QUOTE (Medeina @ 2004 12 07, 08:42)
Pati nebandžiau, bet bendradarbė sakė,kad laabai skanu ir greita: lašišos file gabalą (ne riekutėm, o vieną pusę) padruskinti ir užspausti citriną, būtų gerai bent kiek palaikyt,kad įsigertų..Tada paimt foliją, padaryt tokią tipo kaip skardelę, pakeltais kraštais, dėt lašišą, užpilt stiklinę balto vyno, užlankstyt kraštelius ir kept apie 20min.Sakė lašiša nerealiai išsipučia wink.gif ir būna laabai skani.O vyną galima naudot patį pigiausią-bet būtinai baltą.

reikes pabandyti biggrin.gif
Mera
QUOTE (Elena @ 2004 12 07, 08:21)
Va sita radau Delfyje, gal kam patiks smile.gif
Lašišos kepsneliai su garstyčiomis ir medumi
4 porcijoms reikės:
4 lašišos pjausnių,
Marinatui:
2 valg. šaukšt. garsyčių,
1 valg. šaukšt. medaus,
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė.
Marinatui sumaišyti medų su garstyčiomis, supilti šviežiai išspaustos citrinos sultis ir tarkuotą žievelę. Sumaišyti iki vientisos masės.
Kiekvieną pjausnį iš abiejų pusių ištepti garstyčių – medaus marinatu ir palikti pusvalandžiui pasimarinuoti.
Pasiruošti 4 dvigubus folijos lapus kiekvienam kepsneliui, ištepti juos aliejumi, uždėti lašišos gabalėlį, pabarstyti jį druska ir užlankstyti folijos kraštus kaip voko. Orkaitę įkaitinti iki 190С, sudėti “vokelius” ant grotelių ir kepti maždaug 20 min. Paruoštus lašišos kepsnelius patiekti padėtus ant salotos lapo su garstyčių padažu ir griežinėliu citrinos.
unsure.gif

Labai skanu, daznai taip kepu ir vakar iskepiau ir skaniai suvalgiau. Ir labai labai paprasta. wink.gif
vija
Norvegiškai marinuota lašiša su šafranu
Sumaišyti 40 g cukraus ir 40 g druskos ir mišiniu įtrinti 500 g lašišos filė. Palikti lašišą vėsioje vietoje 5-6 valandom. Pakaitinti šiek tiek baltojo vyno acto su vandeniu, idėti cukraus ir šafrano ir atvėsusiu marinatu užpilti lašišą. Palaikyti dar maždaus 3 valandas ir skanaus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.