Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tortas su mascarpone sūriu
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
smike
Kazkur viena akim skaiciau, kad kazkuri forumiete norejo recepto su mascarpone suriu. Pasiknisau savo popieriuose ir radau. Na, negarantuoju kad bus lygiai toks kaip Maximos, nes dar nebandytas. wink.gif Tiesa, pagrindas pagal recepta yra nekeptas, jei norit galit kept plona biskvita.
Taigi:

Pagrindas:
120 g sviesto,
200 g biskvitiniu sausainiu

Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles

pagrindui sausainius sutrupinti, o sviesta islydyti. Isardoma forma iskloti kepimo popieriumi ir sudeti sausainius sumaisytus su sviestu. Pavirsiu islyginti ir paspausti. Atsaldyti 30 min.
Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti zievele, o sultis isspausti. Ismaisyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru. Zelatina pasildyti kol issileis. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele. Mase supilti ant sausainiu ir idet i saldytuva. Kai mase jau bus apstingus sakute susiausti pavirsiu (nepadaryti to per velai, nes gausis isdraskymai, o ne pasiausimas wink.gif ) kai pilnai po 3 val sustings apdeti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra. Viskas! smile.gif
Turetu iseiti nemenkas, todel formos geriau nepamazinti! smile.gif
Asta
Vat klausimuks man ishkilo: kur to mascarpone surio rasti ir kiek jis kainuoja? Vakar Maximoj ieshkojau, bet neradau unsure.gif
Va dabar tik susimasciau - matyt ne ten as jo ieshkojau kur reik, kur sveriami suriai ziurejau....o turbut jis ten kur sufasuoti produktai? g.gif
bea
apie mascarpone yra viskas tiramisu temoj. O jei pakartot, tai kainuoja indelis 250 g apie 8 lt, galima rasti fasuotu pieno produktu skyriuje. Locatelli mascarpone

user posted image
user posted image
Papildyta @ [mergetime]1095015586[[b]*bea rgetime] [/b]
na cia man tas paveiksliukas is dvieju daliu biski susikarpe kazko, prashau atleisti, na bet isivaizduosit kaip atrodo.
Asta
Aciu, bea:)
smike
Is esmes galima naudoti ir Riccota suri. Jis tokio pat tipo kaip ir Mascarpone- nebrandintas grietineles suris. Riccota yra pigesnis beveik dvigubai ir paprastai buna salia Mascarpone. wink.gif
JOVITA A.

Asta , gal išbandei šį receptuką ?
H@v@n@
Bet as tai kiek ieskojau, to mascarpone surio, tiek neradau g.gif
Nu nezinau, reikes akinius matyt nusipirkt, ir tada drozti i parduotuve cool.gif blink.gif
Asta
QUOTE (JOVITA A. @ 2004 09 17, 07:52)
Asta , gal išbandei šį receptuką ?

Nu ne, nedariau to torto. As kaip ir Havana neradau nei Macarpones, ne Riccota surio Maximoje, esancioje arciausiai namu sad.gif
Na, bet shi Maxima Medijos dydzio, taigal nera labai keista unsure.gif Reiks nuvaziuoti i Hyper Maxima g.gif
Tik kad dabar "tortines progos" nera, taiir neprisirengiu i surio paieshkas smile.gif
H@v@n@
QUOTE (Asta @ 2004 09 18, 15:34)
Nu ne, nedariau to torto. As kaip ir Havana neradau nei Macarpones, ne Riccota surio Maximoje, esancioje arciausiai namu sad.gif
Na, bet shi Maxima Medijos dydzio, taigal nera labai keista unsure.gif Reiks nuvaziuoti i Hyper Maxima g.gif
Tik kad dabar "tortines progos" nera, taiir neprisirengiu i surio paieshkas smile.gif

Hm, bet as tai ir Hyper Maximoj nemaciau sad.gif Na nebent kauniskeje ir nera... unsure.gif O "Iki", kur didelis suriu pasirinkimas, irgi nemaciau huh.gif
ulaa
Pas mus net "Minimoj" yra Mascarpones surio tongue.gif
smike
Nu man net keista, kad jo nerandat... g.gif Jis paprastai buna ne ten kur sveriamu suriu skyrius, o ten kur visokie Rama creme bonjour ir pan. hiper rimi savanoriuose ir mindaugo maximoj tikrai yra! wink.gif
Asta
Radau! Radau! clap.gif
Ir Mascarpone suri, ir Riccoto...Ir netgi kaip smike sake, padetijie greta vienas kito. Tik va ne savojoje Maximoje, o Medijoje prie darbo. O taip, va -pasirodo, ko nerandi Maximoje tai reikieshkoti Medijoje arba Minimoje wink.gif
une
QUOTE (smike @ 2004 09 13, 08:53)
Is esmes galima naudoti ir Riccota suri. Jis tokio pat tipo kaip ir Mascarpone- nebrandintas grietineles suris. Riccota yra pigesnis beveik dvigubai ir paprastai buna salia Mascarpone. wink.gif

bet skonis skiriasi ,kaip diena ir naktis... wink.gif tai praktiskai is vieno recepto iseitu dvieju skoniu tortai biggrin.gif thumbup.gif
Asta
QUOTE (une @ 2004 09 20, 18:34)
bet skonis skiriasi ,kaip diena ir naktis... wink.gif tai praktiskai is vieno recepto iseitu dvieju skoniu tortai biggrin.gif thumbup.gif

O kuris skanesnis tada? g.gif
Pvz tu, une, kuri megsti labiau?
Leita
nzn kaip receptukas, bet tas tortas is maximos, tai super thumbup.gif pirstukus nusilaizyt gali biggrin.gif
une
QUOTE (Asta @ 2004 09 20, 18:46)
O kuris skanesnis tada? g.gif
Pvz tu, une, kuri megsti labiau?


biggrin.gif na sito recepto nebandzius,tai negaliu pasakyt... nors jei kalbant apie siuos butent surius,tai antra vieta skirciau ricotai. cia pyraguose... rolleyes.gif
xxxsaulyte
Na nuo maskarpones surio tai as "kaifuoju"!!!!!!!!!! biggrin.gif
As ji pirma karta pirkau Italijoje - tai ten dariau taip - ant kvadratinio "suchariko" biggrin.gif tepiau maskarpone ir ant virsaus riekele persiko !!!! thumbup.gif Tai ne tik ranku pirstus apsilaizyti galima............ wink.gif biggrin.gif
O ricota Italijoje naudojau vietoj grietines.

Tarp kitko - Lietuvoje tiesa pasakius nelabai ieskojau, bet nesu pastebejusi parduotuvese g.gif
bea
Yra ir to ir to.
smike
Isbandyta! thumbup.gif Vietoj Mascarpones emiau svelniaja varske (studentiska kisene neisgalejo... cool.gif ) o i vidu papildomai idejau konservuotu persiku gabaliuku, nes is kazkur saldytuve buvo. tongue.gif Tikrai rekomenduoju!!! Su mascarpone jis gausis nuostabus! smile.gif jei rasiu fotika butinai nufotkinsiu ir idesiu!
miau
Jeigu 250g indelis kainuoja 8 lt blink.gif blink.gif blink.gif , tai ir mano studentiska kisene neisgales sad.gif
smike, o su varske taip pat kaip ir su tuo suriu gaunasi?
smike
Gaunasi kaip su varske! laugh.gif Bet kadangi varske svelnioji, tai jokiu gumuliuku ten nelieka ir gaunasi toks labai skanus kremas! Citrina tokio gaivumo priduoda. Nu, zodziu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Labai pasistengsiu nuotrauka idet! wink.gif
miau
QUOTE (smike @ 2004 09 28, 17:28)
Gaunasi kaip su varske! laugh.gif Bet kadangi varske svelnioji, tai jokiu gumuliuku ten nelieka ir gaunasi toks labai skanus kremas! Citrina tokio gaivumo priduoda. Nu, zodziu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Labai pasistengsiu nuotrauka idet! wink.gif

Lauksiu nuotraukytes wink.gif
koletė
Sveikos nu paaiškinkite man neišmanėlei dėl tos želatinos kokiame kiekyje reikia ja brinkinti ir kaitinti,kad tirpinama istačus į kita inda tai suprantu...Ir dar maždaug po kiek laiko pradeda stingti ir kada pilti plakta grietinėle, būčiau labai dėkinga už atsakymus,kadangi rytoj švesiu savo GIMTADIENI clap.gif thumbup.gif clap_1.gif tai noriu pasistengti.Išanksto dėkoju.Su pagarba Koletė.
smike
As zelatina naudoju lenkiska smulkia, uzpilu puse stiklines salto vandens truputin pabrinkinu ir ikisu 1 min i mikrobange. Ja truputi pravesinu ir PO TRUPUTI supilu i jogurto mase, pamaisydama. Man pradejo stingti labai greitai! Tik ikisau i saldytuva ir vos spejau grietinele isplakt, kaip jau reikejo ja imaisyti! Imaisyti reikia tada kai mase buna pilnai atsalusi ir pradeje formuotis drebuciai, bet permaisius mase ji dar issilygina. Svarbu nepraziopsoti to momento, nes kitaip nesigaus vienalyte mase. Galima tikrinti ir daznai- cia juk ne orkaites darinejimas, niekas nesukris! biggrin.gif Su varske irgi labai skanus gaunasi! wink.gif
ramaske
Rytoj bandysiu daryti,sestadieni ragausim,kaip gausis parasysiu wink.gif
Asta
QUOTE (smike @ 2004 09 28, 16:28)
Gaunasi kaip su varske! laugh.gif Bet kadangi varske svelnioji, tai jokiu gumuliuku ten nelieka ir gaunasi toks labai skanus kremas! Citrina tokio gaivumo priduoda. Nu, zodziu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Labai pasistengsiu nuotrauka idet! wink.gif

O visgi nuotraukyte as cia praziopsojau ar kaip? rolleyes.gif
Onora
O ash zhinau receptuka torto, kur visi pirmakart paragave galvoja, kad jis tas surio tortas - o surio ten nei kvapo rolleyes.gif
Labai pigi isheiga to torciuko - apie 16 Lt.
Jei kas susidomes - galesiu imesti receptuka.
Limcamca
Manau, nei klaust nereikia. Laukiam ir ragaujam. thumbup.gif
smike
QUOTE (Asta @ 2004 10 07, 23:06)
O visgi nuotraukyte as cia praziopsojau ar kaip? rolleyes.gif

Fotikas buvo skolintas tai iki siol nuotrauku negaunu! sad.gif Tikiuosi kaimyno brolis neistrins ju! ohmy.gif Su tais vyrais taip ir gaunasi!- butu nuotraukos porno, jau visi turetu, o kai cia mano tortas tai jie ir nesiskubina! mad.gif Kai tik, tai iskart bus! wink.gif smile.gif
Asta
QUOTE (smike @ 2004 10 08, 14:08)
Fotikas buvo skolintas tai iki siol nuotrauku negaunu! sad.gif Tikiuosi kaimyno brolis neistrins ju! ohmy.gif Su tais vyrais taip ir gaunasi!- butu nuotraukos porno, jau visi turetu, o kai cia mano tortas tai jie ir nesiskubina! mad.gif Kai tik, tai iskart bus! wink.gif smile.gif

O tu pasakyk, kad juosteleje yra ir shis tas pikantishko....na kai fotkes padarys tada ir paaishkinsi, kad pikantishkumas - tortas biggrin.gif
Asta
QUOTE (0nora0 @ 2004 10 08, 09:40)
O ash zhinau receptuka torto, kur visi pirmakart paragave galvoja, kad jis tas surio tortas - o surio ten nei kvapo rolleyes.gif
Labai pigi isheiga to torciuko - apie 16 Lt.
Jei kas susidomes - galesiu imesti receptuka.

Greitai greitai cia plz mums receptuka, laukiam ishsizioje wink.gif
Orchideja
Mmmmm greiciau parasayk!
smike
QUOTE (Asta @ 2004 10 08, 15:59)
O tu pasakyk, kad juosteleje yra ir shis tas pikantishko....na kai fotkes padarys tada ir paaishkinsi, kad pikantishkumas - tortas biggrin.gif

Eeeee! Neisdegs! Fotikas skaitmeninis, todel visada galima pasiziuret kas ten yra! Todel ir bijau kad kaimyno brolis nusprendes jog tai nereiksminga istrins! Nu bet tada jau as ka nors blogo sugalvociau... devil.gif laugh.gif
Zuzanėlė
QUOTE (0nora0 @ 2004 10 08, 09:40)
O ash zhinau receptuka torto, kur visi pirmakart paragave galvoja, kad jis tas surio tortas - o surio ten nei kvapo rolleyes.gif
Labai pigi isheiga to torciuko - apie 16 Lt.
Jei kas susidomes - galesiu imesti receptuka.

Nu sakes,kai paragavau ta torta,nusipirkus"Maximkoj" nuo to karto negaliu ramiai pro ji praeiti thumbup.gif Greiciau idek receptuka biggrin.gif
Asta
QUOTE (smike @ 2004 10 09, 14:03)
Eeeee! Neisdegs! Fotikas skaitmeninis, todel visada galima pasiziuret kas ten yra! Todel ir bijau kad kaimyno brolis nusprendes jog tai nereiksminga istrins! Nu bet tada jau as ka nors blogo sugalvociau... devil.gif laugh.gif

Na jei skaitmeninis, tai dar paprasciau. Nebutina ir fotkes daryti, tik reik laidziuka prijungti prie fotiko ir kompo ir...visos foto kompe tuoj atsidurs. Vadinasi imkis grieztu priemoniu, nes jei ne tai 101 priezasti sugalvos kodel tavo torto foto vis nera....eh, tie vyrai rolleyes.gif
miau
QUOTE (0nora0 @ 2004 10 08, 10:40)
O ash zhinau receptuka torto, kur visi pirmakart paragave galvoja, kad jis tas surio tortas - o surio ten nei kvapo rolleyes.gif
Labai pigi isheiga to torciuko - apie 16 Lt.
Jei kas susidomes - galesiu imesti receptuka.

Nu va, taip ir buna, suintriguoja ir pabega mad.gif smile.gif
Asta
QUOTE (miau @ 2004 10 09, 18:02)
Nu va, taip ir buna, suintriguoja ir pabega  mad.gif  smile.gif

aga.... ot kokia negeriete, OnoraO....erzina cia mus.. rolleyes.gif
ramaske
Vakar valgem torta pagaminta su mascarpones surio,na buvo mano gimtadienis,tai ragavo daug kas ir patikekit visi liko suzaveti,tiktai noreciau paklausti Bea ar tas jogurtine mase kai susala turi buti kietoka ar minksta.Man gavosi minkstoka,tai kita karta bandysiu deti daugiau zelatinos.Bet kaip pirmas blynas,tai gavosi visai neprisviles wink.gif Nebeliko,net siandien ka paragauti thumbup.gif
bea
na ji tokia kajp pauksciu pienas mazdaug
smike
Stai pagal mano recepta pagamintas tortas, tik vietoj mascarpone varske. Bet irgi buvo labai labai skanus! thumbup.gif
Asta
essen.gif clap.gif kaip skaniai arodo thumbup.gif

O tu ten ant virshaus dejai persikus ir ka dar? Kas ten tokie tamsesni tashkiukai? na paskritai plz papasakoti kaip tu ten ta virshu padarei taip smile.gif
Sita
Smike, tavo nuotrauka galutinai išvedė mane iš kantrybės, artimiausiu metu gaminsiu šį pyragą, o tu kaip visad šauni biggrin.gif
smike
Na va, dar nuotrauka is virsaus idedu, kad geriau matytusi. smile.gif O virsu dariau taip: Per svirksta su zvaigzdutes antgaliu per visa torta apsukau spirale iki vidurio. Po to i spirales tarpus nedideliu atstumu sudejau konservuotus persikus, o i tarpus tarp persiku su tuo paciu svirkstu isspaudziau rozeles. O ant rozeliu virsaus uzdejau papuosimus tortui, gelytes tokias. Draugo mama zino mano silpnybe tortu gamybai tai vis parveza visokiu papuosimu. tongue.gif Jei kas neaisku, smikes klauskit drasiai. wink.gif laugh.gif
Nome
Smike, gal ir kvailas klausimas, bet noriu paklausti-kaip reikia sutrupinti sausainius sio torto pagrindui-ar taip kad jie butu panasus i dziuveselius, ar taip sulauzyti kaip tinginiui? blink.gif
Onora
QUOTE (Asta @ 2004 10 09, 19:08)
aga.... ot kokia negeriete, OnoraO....erzina cia mus.. rolleyes.gif

Sorry, visai uzhmirshau, kad buvau chia parasiusi.
Tik dabar uzhsukau.
Tuoj idesiu receptuka.
Papildyta @ [mergetime]1097483461[/mergetime]
Na stai receptukas:

Biskvitui: 2 kiaušiniai,
0,5 stiklinės cukraus,
0,5 stiklinės miltu (gali būti ir 1 stiklinė),
1 stiklinė aguonų (man skanu, kai jų labai daug)

Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti miltus, išmaišyti, įdėti aguonas (jei aguonos nemirkytos – skaniau, nes labiau traška; jei mirkytos – reikia daugiau miltu). Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min. Iškeptą biskvitą sulaistyti su arbata su brendžiu arba konjaku, galima įpilti ir romo kvapo esencijos. Iš formos išimti nereikia.

Kremui: 40 g želatinos,
1 stiklinė pieno,
300 g sviesto,
10 kiaušinių,
2 stiklinės cukraus,
1 valgomasis šaukštas miltų.

Želatiną ištirpinti 150 g šalto vandens, laikyti 30 min. Trynius ištrinti su 1 stikline cukraus, įpilti pieno, išmaišyti, įpilti 1 šaukštą miltų ir išmaišyti, užvirinti įstačius į indą su vandeniu. Masę ataušinti ir į ją pridėti 300 g ištrinto sviesto, vanilino (galima dėti ir kitokiu kvapų). Viską išplakti. Želatiną pašildyti (aš šildau mikrobangėje), truputį ataušinti. 10 baltymų išplakti su 1 stikline cukraus ir į juos supilti želatiną ir skubiai gerai išmaišyti. Baltymų masę išmaišyti su kremu. Paruošta kremą iškart supilti ant atvėsinto biskvito ir ne mažiau kaip pora valandų laikyti šaldytuve.
Tortas skaniausias, jei pagamintas iš vakaro.


Skanaus.
smike
QUOTE (Nome @ 2004 10 11, 08:20)
Smike, gal ir kvailas klausimas, bet noriu paklausti-kaip reikia sutrupinti sausainius sio torto pagrindui-ar taip kad jie butu panasus i dziuveselius, ar taip sulauzyti kaip tinginiui? blink.gif

Visai nekvailas klausimas! wink.gif Reikia kaip dziuveselius. sulauzytus sudedi i kombaina ir pamali, bet ne per daug, kad miltai nesigautu. smile.gif galima ir mediniu saukstu arba kokiu grustuveliu sugrust (as taip dariau) pries tai rankomis susmulkinus kiek imanoma. smile.gif
miau
Oi, smike, kaip apetitnai atrodo, niam niam niam essen.gif

Va, ir OnoraO savo receptuka parase clap.gif Miargos, i virtuve zengte mars: viens du viens du..... biggrin.gif

TG*
Ne nu panos si skyrelis tai baisu. Uzsuku o paskui visa nakti negaliu miegot galvodama apie visokius gardumynus tongue.gif . O nuo tu gardumynu kaip svoris auga blink.gif . Merginos pasakykit kaip tiksliai vadinasi tas tortas maximoj. Galvoju pir kart reik nusipirkt paragaut, o paskui pati kepsiu.
smike
Jis taip ir vadinasi "Tortas su mascarpone suriu" wink_3.gif dar yra ir su ricotta suriu, todel pasiziurek atidziai! Nors su ricotta man irgi skanus! Juos iskart lengva atpazinti- tokie balti, apdeti braskemis ir tamsiomis vynuogemis ir pabarstytas cukraus pudra. smile.gif
Liu
Rizikuoju susilaukti atgarsio į šį pasisakymą, tačiau vistiek negaliu patylėti megalol.gif Iki praeitos savaitės maniau, kad Maximoje parduodami mascarponės tortai yra patys tikriausi itališki maskarponiai... O praeitą savaitę vienas tūlas šiaurės italas įrodė man, kad tai nėra taip unsure.gif Jis padarė tikrąjį (jis taip tvirtino) itališkąjį mascarpone. Sudėtis maždaug tokia: daug spec. sausainių (ale katės liežuvėlių), sulaistytų kava ir brendžiu (o čia praverstų Renatos rinkinukas biggrin.gif ) ir susluoksniuotų su mascarponės sūriu, kuris prieš tai išplaktas su mase, padaryta iš trinto su cukrumi kiaušinio trynio ir plakto baltymo. Žodžiu, kažkas tokioje dvasioje... Detalių italas man neatskleidė - tipo šeimos receptas ar kazkas panašaus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.