QUOTE(A-Lika @ 2007 06 20, 23:43) Didelio lakstymo nebereikia, jei mokejo anskciau ir buvo nutruke - tai tik nauja prasyma reikia parasyti, na dar reikia atsinesti savo ir vaiko dokumentus. Popieriuko del gyvenamosios vietos deklaravimo nebereikia, nes Soc.rupyba turi "priejima" prie migracijos tarnybos duomenu (bent jau Klaipedoje taip). Na, o jei nematai naudos ... tai zinoma neverta "lakstyt"
Čia rašo, kad dėl išmokų mokėjimo pratęsimo reikia kreiptis, jei 7 metai suėjo iki 2006-09-01, o maniškėms 7 metai suėjo šiais 2007 m., ir iš karto nutraukė mokėjimą
Skaiciau, kad mokes nuo 2008 m. sausio 1 d. nuo 9 m. iki 18 m. ar tai tiesa? Manajam vel nutruko mokejimas. Kazkaip keistai jie vis pradeda moket, matyt sutaupo nuo vaiku, kurie gime 1998 m., nes manajam vis po metus nemoka, o po to vel moka (aisku dokumentus vel reikia tvarkytis)
Sveikos
noriu pasitikslinti: mano dukra gimė 1999 m. iki 7 metų gaudavo 50 Lt. o dabar perskaičiau, kad yra mokama nuo 2006 m. rugsėjo 01 d. iki 9 metų 52 lt. O kažin ar jeigu kriepsiuosi dabar ar bus sumokėta ta suma už prabėgusius mėnesiuskus? Gal kam buvo tokia situacija? Tik dar toks kėblus klausimas jeigu mano dukros deklaruota gyvenamoji vieta yra pas tėtį (mes isšiskyrę) vilniuje (dėl mokyklos musm taip reikėjo) o mano kito miesto raj. Į kurią savivaldybę man reikėtų kreiptis?
[quote=erikule,2007 08 09, 15:25]
Sveikos noriu pasitikslinti: mano dukra gimė 1999 m. iki 7 metų gaudavo 50 Lt. o dabar perskaičiau, kad yra mokama nuo 2006 m. rugsėjo 01 d. iki 9 metų 52 lt. O kažin ar jeigu kriepsiuosi dabar ar bus sumokėta ta suma už prabėgusius mėnesiuskus? Gal kam buvo tokia situacija? Kiek as zinau, yra grazinama nedaugiau kaip uz paveluotus 12 men., pvz. jei praleidai 14 men., gausi tik uz 12 men.
SVEIKUTĖS
jei neklystu viena ausim per žinias girdėjau, kad nuo rugsėjo bus mokami pinigėliai vaikams iki 12 m. QUOTE(Deivilė @ 2007 08 12, 19:46) SVEIKUTĖS jei neklystu viena ausim per žinias girdėjau, kad nuo rugsėjo bus mokami pinigėliai vaikams iki 12 m. girdėjai teisingai nuo kitų metų planuojama mokėti iki 18 metų
Aš tą irgi girdėjau, kad bus pratesiama nuo kitų metų
Nuo 2007 09 01 pinigeliai (52 Lt) bus mokami visiems vaikams iki 12 m.
Nuo 2008 01 01 pinigeliai (52 Lt) bus mokami visiems vaikams iki 18 m. (arba 24 m. jei vaikas mokosi)
tai 52lt. jau senai moka mes gaunam nuo kokio kovo mėn., o kad pratesė kol vaikams sueis 18 tai visai puiku
Kad pratese puiku, ir dar tikekimes, kad per kelis metus gal ir suma padides
o kada tiksliai ir kur informavo del mokejimo pratesimo iki 12 metu?
nesuprantu, kodel iki 12 m., nuo 12 m. jau vaikas kitoks
apskritai tai musu valdzia juokinga, ka veikt su tais 52 litais? net batu vaikui ar kelniu nauju nenuperki, o uz mokyklines prekes sumoki keturis kart tiek.
matyt, nuo 12 metu vaikai musu auksciausiems kitokie, juk ju vaikai jau daugumos suauge
nuo kitų metų svarstoma galimybė mokėti iki 18 metų tuos 52litus.
realiai valstybei yra dideli pinigai tiek mokėti vaikam, bet galėtų mažiau remontuoti wc kur nereikia ir tų pinigų atsirastų ne tik vaik iki 18 metų, o ir kitiem dalykam , tokiem kaip langai ir suolai mokyklose, arba nauji žaislai darželiuose
GAL ZINOT KUR DOKUMENTUS KAUNE NESTI DEL PINIGELIU IKI 12 METU IR KOKIU REIKIA
QUOTE(krissste @ 2007 08 25, 12:23) aš ėjau į pašalpų skyrių.ten pat kur reikėjo aiti dėl tų 93 lt kur iki trejų metų. neprisimenu kiek reikia, bet pasiimk vaiko gimimo liudijimą, savo dokumentus.reikia žinoti sąskaitos numerį kur pervesti pinigus. būna, kad jie ten viską žino jau nuo tų 93lt laikų, ir perveda į tą pačią sąskaitą nereikalaudami numerio vėl.
Kai tik pranese per zinias,tai nuejau i savivaldybe,bet ten ispute akis-sako dar neprieme,tik svarstys.Vnz,pacios nezino nieko,neorentuotos
tai gal tik nuo rugsejo pirmos dokumentus priima? As bandysiu siandien nuvaziuot
Maniškiui 9 metai suėjo vasarį, tai dabar jei iki 12 metų mokės tai ką vėl iš naujo visus dokumentus nešti
Informuokit jei kas nors sužinosit nuo kada dokumentus priima.
atleiskit uz durna klausima, bet kur buna tie pasalpu skyriai pvz.Kaune?
Kaune tai turetu but Nemuno g. 29. As truputi palauksiu, kol didysis bumas praeis ir daugiau aiskumo bus.
Kaune tai tikrai Nemuno g. reikia viską tvarkytis, o dokumentus priiminėja nuo rugsėjo 1 (realiai nuo vakar). nuo 2008.01.01 pašalpos bus mokamos vaikams iki 18 metų ir visus tuos periodus reikia tvarkytis vis iš naujo, nes automatiškai pašalpos mokėjimas nepratęsiamas.
sumaliau taip, kad nežinau ar ką nors suprasit QUOTE(Smally @ 2007 09 04, 22:40) Kaune tai tikrai Nemuno g. reikia viską tvarkytis, o dokumentus priiminėja nuo rugsėjo 1 (realiai nuo vakar). nuo 2008.01.01 pašalpos bus mokamos vaikams iki 18 metų ir visus tuos periodus reikia tvarkytis vis iš naujo, nes automatiškai pašalpos mokėjimas nepratęsiamas. sumaliau taip, kad nežinau ar ką nors suprasit Viskas aisku QUOTE(naure @ 2007 09 06, 17:02) dekui tau uz issamia informacija
aciu uz informacija
Aciu uz informacija
QUOTE(melissa @ 2007 06 19, 19:32) bliamba,kaimyne dirba savivaldybej,pastoviai tvarkau dokumentus pas ja ir negalejo pasakyti kadreik prasitesti kad gauciau tuos 52litus. QUOTE(Saja @ 2007 07 25, 14:59) Čia rašo, kad dėl išmokų mokėjimo pratęsimo reikia kreiptis, jei 7 metai suėjo iki 2006-09-01, o maniškėms 7 metai suėjo šiais 2007 m., ir iš karto nutraukė mokėjimą tai man irgi reiks tvarkyti dokumentus.nes mano dukrai jau 8metai.gerai kad cia yra tokiu temu kur gali bent kazka suzinoti.o taip viskas. QUOTE(paola @ 2007 09 21, 17:26) tai man irgi reiks tvarkyti dokumentus.nes mano dukrai jau 8metai.gerai kad cia yra tokiu temu kur gali bent kazka suzinoti.o taip viskas. Už 12 pražiopsotų mėnesių pinigus grąžina
Papasakosiu kuo baigėsi mano bandymas susitvarkyti popierius Kaune. Atsiprašiau anksčiau iš darbo ir 16 val. buvau reikalingoje vietoje, nes kaip ir dauguma dirbančių valdiškoje įstaigoje negali sėdėti visą dieną už durų ir laukti kol tave priims. O pasirodo buvo klaida. Mano trumpas pokalbis su darbuotoja buvo toks. Man pasakė: "Nestovėkite ir nelaukite mes dirbam iki 17 val. ir tikrai nepriimsime, (už durų gal 6 žmonės), nęs ilgiau kaip iki 17 nedirbsiu, manęs pačios lauke namie vaikai. O ar jum čia taip svarbu dabar tuos popierius susitvarkyti. Nuo naujų metų iškels popierių tvarkymą į seniūnijas ir viską susitvarkysite, o dabar iš viso miesto važiuoja ir mes nespėjame. Na, jei labai norite tai laukite- bet nepriimsiu. O tai negalima buvo iš karto popierių tvarkymo perduoti seniūnijoms. Gal yra žmonių, kuriems ir tie keli litai svarbu??? Įdomu kaip kitiems sekėsi tvarkytis?
QUOTE(Miriam @ 2007 09 25, 09:12) Papasakosiu kuo baigėsi mano bandymas susitvarkyti popierius Kaune. Atsiprašiau anksčiau iš darbo ir 16 val. buvau reikalingoje vietoje, nes kaip ir dauguma dirbančių valdiškoje įstaigoje negali sėdėti visą dieną už durų ir laukti kol tave priims. O pasirodo buvo klaida. Mano trumpas pokalbis su darbuotoja buvo toks. Man pasakė: "Nestovėkite ir nelaukite mes dirbam iki 17 val. ir tikrai nepriimsime, (už durų gal 6 žmonės), nęs ilgiau kaip iki 17 nedirbsiu, manęs pačios lauke namie vaikai. O ar jum čia taip svarbu dabar tuos popierius susitvarkyti. Nuo naujų metų iškels popierių tvarkymą į seniūnijas ir viską susitvarkysite, o dabar iš viso miesto važiuoja ir mes nespėjame. Na, jei labai norite tai laukite- bet nepriimsiu. O tai negalima buvo iš karto popierių tvarkymo perduoti seniūnijoms. Gal yra žmonių, kuriems ir tie keli litai svarbu??? Įdomu kaip kitiems sekėsi tvarkytis? Taip, situacija "gera", man panasiai buvo irgi tik jau seniau. I kabineta iejau 16.45 val. ir man pasake, kad nieko negali paziureti, nes kompas jau isjungtas. Tiesa, dokumentus leido uzpildyti.
Nu va pasiskambinau.
Pratęsimas būtinas todėl, kad labai daug emigravusių iš šalies, be to pakeitusių gyvenamąją vietą. Nors gi kaip pagalvoji, juk emigrantai grįžta laiks nuo laiko pasisvečiuot, gi nueit gali ir susitvarkyt
Aš irgi manau, kad nesąmonė vis lakstyt į seniūniją ir naujus popierius pildyti. Galėtų gaut info iš Sodros ar pan. , kad tėvai Lietuvoj dirba, tai ir vaikas čia, kur jis dings ir nevaikyt dirbančių tėvų... Esu baisiai pikta, nes maniškė vis ant to pratęsimo bangos patenka. Šį pavasarį buvau dėl mažosios išmokos, sakau :užsižymėkit" (paimkit prašymą ir dėl vyresniosios, pasidėkit į stalčių ir kai patvirtins iki 9 m., įsegsit į bylą - NEPAĖMĖ, nes moterškės kaip automatai dirba, jokio lankstumo). Tai dabareiti teks vėl į soc. pašalžū skyrių seniūnijoje. geriausia tai, kad talonėlių nėra, tai teks eit po dviejų savaičių vidury darbo dienos, o pinigus gausiu tiks gruodžio mėn.
Ir pinigėlius tik gausim gruodžio 10 diena.
O ar tiesa, kad nuo Naujų Metų pinigus mokes ir vyresniems negu 12 metų vaikams?
Labas visoms,
gal žinot kaip pripratinti vaika skaityti knygas? QUOTE(susidomejus @ 2007 11 01, 16:12) Na nedaug liko iki tu Nauju, suzinosim tiksliai ir vel eilese stovesim QUOTE(Ledimari @ 2007 11 03, 15:25) Ledimari, ne cia pataikei QUOTE(susidomejus @ 2007 11 01, 16:12) rašo kad mokes, va ir nezinau ka daryti eit dabar ar po nauju, nes vistiek po nauju eit reiks.. http://www.lrv.lt/main.php?id=aktualijos_s....php&n=5039
taip ir nesupratau kokius dokumentus reikia nešti?? pasus, gimimo liudijimus ir dar matyt pažyma iš mokyklos jei vaikui daugiau kaip 18m?
|