Sveikos!
Suradau viena recepta su nuga, bet nezinau, kur jos gauti... gal kuri zinote, kaip pasigaminti ar kur galetu but pirkti? aciu!
p.s. pasinaudojau paieska, radau viena recepta temoje apie dziovintus vaisius, bet nesu tikra, ar ten tikrai tai, ko man reikia...
QUOTE(dianute @ 2006 08 30, 15:33)
Sveikos!
Suradau viena recepta su nuga, bet nezinau, kur jos gauti... gal kuri zinote, kaip pasigaminti ar kur galetu but pirkti? aciu!
p.s. pasinaudojau paieska, radau viena recepta temoje apie dziovintus vaisius, bet nesu tikra, ar ten tikrai tai, ko man reikia...
Suradau viena recepta su nuga, bet nezinau, kur jos gauti... gal kuri zinote, kaip pasigaminti ar kur galetu but pirkti? aciu!
p.s. pasinaudojau paieska, radau viena recepta temoje apie dziovintus vaisius, bet nesu tikra, ar ten tikrai tai, ko man reikia...
Ziurek "nugat" arba "nougat". Sunku ka patarti, bent jau pas mus tuo vardu vadinami du skirtingi dalykai. Abiejuose yra riesutai ir cukrus, bet vienas gaminamas su kakava ir yra minkstas, kitas su kiausinio baltymais ir yra kietas.
QUOTE(Amalia @ 2006 09 01, 09:45)
Ziurek "nugat" arba "nougat". Sunku ka patarti, bent jau pas mus tuo vardu vadinami du skirtingi dalykai. Abiejuose yra riesutai ir cukrus, bet vienas gaminamas su kakava ir yra minkstas, kitas su kiausinio baltymais ir yra kietas.
nugos yra pirkti (baltos ir kietos su kiaušinio baltymais) presto arbatinėje Šiauliuose, gal ir kitų miestų prestinėse yra pirkti...
Bandžiau nuga gaminti nepersesniausiai, tik ne kas gavosi - gal cukraus perdaug dėjau, gal kažkas kito, tik nesustingo ji man. Vėl bandysiu. šis saldumynas vertas dėmesio
As radau du Nugos receptus:
RIESUTU NUGA
Ingridientai:
100 g aliejaus,
100 g tarkuoto šokolado,
100 g cukraus pudros,
65 g kapotų migdolų,
65 g paskrudintų ir sukapotų riešutų,
4 valg. šaukšt. grietinės arba kiondensuoto pieno (arba romo),
4 valg. šaukšt. stiprios kavos,
keli lašai romo esensijos.
Gaminimas
Bendra nugos masė -500 g. Visus išvardytus produktus sudėkite į dubenį. Sukite iki vientisos masės.
SERBISKA NUGA
Ingridientai:
4 baltymai,
250 g cukraus,
250 g riešutų,
100 medaus.
Gaminimas:
Baltymai išplakami giliame pusdubenyje, nenustojant plakti, dalimis sudedamas cukrus ir supilamas ištirpintas medus. Indas su baltymais įstatomas į puodą su karštu vandeniu ir maišant baltymai kaitinami 30 minučių. Masei sutirštėjus, nuimama nuo ugnies, sudedami stambiai supjaustyti riešutai, išmaišoma.
Tik dar nei vieno nebandziau, nes neisiviaizduoju kuo jie skiriasi, ir kas turi gautis...ir kur cia ta tikroji nuga?...
RIESUTU NUGA
Ingridientai:
100 g aliejaus,
100 g tarkuoto šokolado,
100 g cukraus pudros,
65 g kapotų migdolų,
65 g paskrudintų ir sukapotų riešutų,
4 valg. šaukšt. grietinės arba kiondensuoto pieno (arba romo),
4 valg. šaukšt. stiprios kavos,
keli lašai romo esensijos.
Gaminimas
Bendra nugos masė -500 g. Visus išvardytus produktus sudėkite į dubenį. Sukite iki vientisos masės.
SERBISKA NUGA
Ingridientai:
4 baltymai,
250 g cukraus,
250 g riešutų,
100 medaus.
Gaminimas:
Baltymai išplakami giliame pusdubenyje, nenustojant plakti, dalimis sudedamas cukrus ir supilamas ištirpintas medus. Indas su baltymais įstatomas į puodą su karštu vandeniu ir maišant baltymai kaitinami 30 minučių. Masei sutirštėjus, nuimama nuo ugnies, sudedami stambiai supjaustyti riešutai, išmaišoma.
Tik dar nei vieno nebandziau, nes neisiviaizduoju kuo jie skiriasi, ir kas turi gautis...ir kur cia ta tikroji nuga?...
Bandžiau gaminti Nougat persišką... Su cukrumi, baltymais ir riešutais. Finale niekas nesustingo - ir šiandien iš jo padariau žiauriai saldų morengą ...
Ten reikėjo gamintis sirupą iš cukraus ir vandens ir jį pilti į baltymus. Bet jaučiu perviriau tą sirupą.
Ten reikėjo gamintis sirupą iš cukraus ir vandens ir jį pilti į baltymus. Bet jaučiu perviriau tą sirupą.
ir šiaip kiek supratau tai nougat yra ne kas kita kaip saldainiai iš bezė ar kažkas panašaus
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
Sveikos
patarkit... Iškepusią ir atvėsusią nugą supjaustyti mažais gabaliukais ir palikti, kad sukietėtų.
ar ją reikia kepti?
patarkit... Iškepusią ir atvėsusią nugą supjaustyti mažais gabaliukais ir palikti, kad sukietėtų.
ar ją reikia kepti?
per naktį palaikyta nougat jau turi būti sukietėjusi, tada belieka tik supjaustyti gabaliukais - jos kepti tikrai nereikia
o pagal kokį receptą gaminote?
o pagal kokį receptą gaminote?
Štai pagal tokį receptą gaminu nugą:
130 g medaus,
300 g cukraus,
50 g sviesto,
1 kiaušinis,
migdolų ( nebūtinai)
Viską, išskyrus migdolus, sumaišom ir pastoviai maišant kaitinam. Nuo to, kiek ilgai kaitinsim, priklausys nugos kietumas. Galima dėti įvairius riešutus. Supilame į formą ar kokias formeles ir padedam į šaldytuvą.
130 g medaus,
300 g cukraus,
50 g sviesto,
1 kiaušinis,
migdolų ( nebūtinai)
Viską, išskyrus migdolus, sumaišom ir pastoviai maišant kaitinam. Nuo to, kiek ilgai kaitinsim, priklausys nugos kietumas. Galima dėti įvairius riešutus. Supilame į formą ar kokias formeles ir padedam į šaldytuvą.