Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Marinuoti svoguneliai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
sraiges
Sveikutes 4u.gif
Skaitineju as cia visokiausius skanumynus ziemai, bet gal kas nors esate marinavusi mazucius svogunelius? Idomu butu pabandyti g.gif
sraiges

Radau internete, pabandysiu, o tada parasysiu kaip gavos, nes ant picu tokie svoguneliai labai skanu niam niam


MARINUOTI SVOGŪNAI


Ingridientai: 4 kg mažų svogūnų ropučių
180 g cukraus
105 g druskos
520 g 9% acto
1,5 g cinamono
lauro lapų
1,5 l vandens


Aprašymas: Geriausiai marinuoti puslitriniuose stiklainiuose. Pirmiausia reikia išvirti marinatą. Į emaliuotą puodą supilti vandenį, suberti cukrų ir druską, virinti 12-15 min. Tuomet tirpalą perkošti ir vėl užvirinti. Kai užvirs supilti actą. Svogūnus nuvalyti nuo lūkštų, nuplauti ir blanširuoti verdančiame vandenyje 2-3 min. Į sausus stiklainius ant dugno sudėti 3-4 kvepiančius pipirus, 1 nedidelį gabalėlį cinamono, 2-3 gvazdikėlius, 1 lauro lapą. Ant viršaus sudėti svogūnus ir užpilti šiltu marinatu. pasterizuoti verdančiame vandenyje 5 minutes, tada užsukti dangtelius ir atvėsinti.

essen.gif
foox
labas, o is kur gauti tu mazu svoguneliu marinavimui?
Jucy
Man irgi įdomu pasidarė, iš kur imt tuos svogūnėlius, negi sodinukus marinuot blink.gif
KRA
Mano draugė kažkaip marinuoja(irgi turbūt viskas taip pat, tik cinamono neminėjo) ne mažus svogūnėlius, o labai labai plonai supjaustytus paprastus svogūnus. Prie šašlų labai gerai. valandėlę - kitą pamarinuoja ir užtenak jiems.
loveinmay
QUOTE(Jucy @ 2008 05 27, 12:07)
Man irgi įdomu pasidarė, iš kur imt tuos svogūnėlius, negi sodinukus marinuot  blink.gif
*



Pas mus tai kiekvienais metais savaime mazi svoguneliai uzauga tokie, tai reikes abandyt, bus kaip tik marinavimui blush2.gif
ingutis
mes, prie saslo irgi patys marinuojame. receptas toks: supjaustyti svoguna iberti druskos, pipiru (aisku pg skoni), ipilti vandens, kad apsemtu svogunus dubenelyje ir ispausti 1 citrinos sulciu, valandele palaikom, skanaus!
regna
QUOTE(sraiges @ 2006 09 01, 19:31)
Radau internete, pabandysiu, o tada parasysiu kaip gavos, nes ant picu tokie svoguneliai labai skanu niam niam
MARINUOTI SVOGŪNAI


Ingridientai: 4 kg mažų svogūnų ropučių
180 g cukraus
105 g druskos
520 g 9% acto
1,5 g cinamono
lauro lapų
1,5 l vandens


Aprašymas: Geriausiai marinuoti puslitriniuose stiklainiuose. Pirmiausia reikia išvirti marinatą. Į emaliuotą puodą supilti vandenį, suberti cukrų ir druską, virinti 12-15 min. Tuomet tirpalą perkošti ir vėl užvirinti. Kai užvirs supilti actą. Svogūnus nuvalyti nuo lūkštų, nuplauti ir blanširuoti verdančiame vandenyje 2-3 min. Į sausus stiklainius ant dugno sudėti 3-4 kvepiančius pipirus, 1 nedidelį gabalėlį cinamono, 2-3 gvazdikėlius, 1 lauro lapą. Ant viršaus sudėti svogūnus ir užpilti šiltu marinatu. pasterizuoti verdančiame vandenyje 5 minutes, tada užsukti dangtelius ir atvėsinti.

essen.gif
*



Papildyta:
QUOTE(sraiges @ 2006 09 01, 19:31)
Radau internete, pabandysiu, o tada parasysiu kaip gavos, nes ant picu tokie svoguneliai labai skanu niam niam
MARINUOTI SVOGŪNAI


Ingridientai: 4 kg mažų svogūnų ropučių
180 g cukraus
105 g druskos
520 g 9% acto
1,5 g cinamono
lauro lapų
1,5 l vandens


Aprašymas: Geriausiai marinuoti puslitriniuose stiklainiuose. Pirmiausia reikia išvirti marinatą. Į emaliuotą puodą supilti vandenį, suberti cukrų ir druską, virinti 12-15 min. Tuomet tirpalą perkošti ir vėl užvirinti. Kai užvirs supilti actą. Svogūnus nuvalyti nuo lūkštų, nuplauti ir blanširuoti verdančiame vandenyje 2-3 min. Į sausus stiklainius ant dugno sudėti 3-4 kvepiančius pipirus, 1 nedidelį gabalėlį cinamono, 2-3 gvazdikėlius, 1 lauro lapą. Ant viršaus sudėti svogūnus ir užpilti šiltu marinatu. pasterizuoti verdančiame vandenyje 5 minutes, tada užsukti dangtelius ir atvėsinti.

essen.gif
*


Dute
Marinuoti svogūnėliai
Marinatui:
1 l vandens,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštas druskos,
6 šaukštai acto.
Svogūnėlius nulupame ir 2-3 min. palaikome karštame vandenyje. Tada sudedame į stiklainius ir užpylę marinatu pasterizuojame 0,5 l stiklainius - 15 min.
*monikute*
Aš taip pat prie šašlykų pamarinuoju grežinėliais supjaustyto svogūno ax.gif
Super skanu, greita, patogu ir be jokio didelio vargo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
irmulia

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Agniska
Ir radau naujam zurnale kaip mariniot svoguniukus,tai ten parasyta,kad sodinukus biggrin.gif drinks_cheers.gif
succes
Turėtų būti skanūs, būtinai reikės pabandyti g.gif
user posted image
user posted image
vyšnaitė_iš_vazono
labai labailabai skanūs marinuoti maži svogūnėliai smile.gif
RasiukasR
Niekada nežaidžiu su svogūnų marinavimu prie šašlykų,gaminu greituoju būdu visai prieš sumaunant šašlykus ant iešmų:
supjaustau norimais griežinėliais,užberiu truputi cukraus,žipsnelis mažas druskytės,šlakelis acto ir aliejaus ir rakomis pagrumdau dubenyje,kad išsiskirtų iš svogūnų sultys,jei turiu užberiu krapų suteikti grožio ir viskas.Kol šašlykai iškepa jau galima valgyti-būna labai šviežūs,traškūs ir kvapnūs,ne taip kaip pamirkę puse dienos rasale drinks_cheers.gif
patrakusi
Tema apmirusi, tad prikelsim.. smile.gif
Ar marinavote jau kuri nors pagal temoje duotus receptus?..Kalbu apie mažų svogūnėlių marinavimą žiemai.. ax.gif

P.S. Kai kurios nelabai suprato temos pavadinimo, ir rašo kaip marinuoti svogūnus prie šašlo..Mergaitės tema ne apie tai.. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Dute @ 2008 08 27, 07:57)
Marinuoti svogūnėliai
Marinatui:
1 l vandens,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštas druskos,
6 šaukštai acto.
Svogūnėlius nulupame ir 2-3 min. palaikome karštame vandenyje. Tada sudedame į stiklainius ir užpylę marinatu pasterizuojame 0,5 l stiklainius - 15 min.
*



Šis receptas domina, tik kokiam kiekiui svogūnėlių?.. g.gif
mamase
QUOTE(patrakusi @ 2011 08 17, 19:30)
Tema apmirusi, tad prikelsim.. smile.gif
Ar marinavote jau kuri nors pagal temoje duotus receptus?..Kalbu apie mažų svogūnėlių marinavimą žiemai..  ax.gif

P.S. Kai kurios nelabai suprato temos pavadinimo, ir rašo kaip marinuoti svogūnus prie šašlo..Mergaitės tema ne apie tai.. doh.gif
Papildyta:
Šis receptas domina, tik kokiam kiekiui svogūnėlių?.. g.gif
*


Na manau daug tikrai neuzpilsi 1l marinatu, na kokius iki 1kg svogunelius, o juk neproblema jei per mazai buna marinato galima dasivirti, o jei per daug ispilti i kriaukle wink.gif cia mano nuomone nors nebandziau dar sio receptuko nors manau reiks siais metais bandyti biggrin.gif
Rutta77
QUOTE(RasiukasR @ 2010 09 04, 22:03)
Niekada nežaidžiu su svogūnų marinavimu prie šašlykų,gaminu greituoju būdu visai prieš sumaunant šašlykus ant iešmų:
supjaustau norimais griežinėliais,užberiu truputi cukraus,žipsnelis mažas druskytės,šlakelis acto ir aliejaus ir rakomis pagrumdau dubenyje,kad išsiskirtų iš svogūnų sultys,jei turiu užberiu krapų suteikti grožio ir viskas.Kol šašlykai iškepa jau galima valgyti-būna labai šviežūs,traškūs ir kvapnūs,ne taip kaip pamirkę puse dienos rasale drinks_cheers.gif
*


Butent taip ir as darau drinks_cheers.gif
Džigė
Nusipirkau mazu svoguneliu, bet ju nulupimas uzima begalo daug laiko, nes labai grauzia akis verysad.gif gal kas turite koki buda kaip juos greitai ir lengvai nulupti? Labai noriu uzsimarinuoti, bet jei tiek vargo vien su lupimu, daugiau ju nepirksiu schmoll.gif
*MONAMI*
QUOTE(Džigė @ 2012 04 30, 14:23)
Nusipirkau mazu svoguneliu, bet ju nulupimas uzima begalo daug laiko, nes labai grauzia akis  verysad.gif  gal kas turite koki buda kaip juos greitai ir lengvai nulupti? Labai noriu uzsimarinuoti, bet jei tiek vargo vien su lupimu, daugiau ju nepirksiu  schmoll.gif
*


o čia jūs tuos sėklinius pirkote,jie tinka marinavimui g.gif
Džigė
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 30, 17:06)
o čia jūs tuos sėklinius pirkote,jie tinka marinavimui  g.gif
*



Joa, manau kad tinka bigsmile.gif kai ragausim, parasysiu atsiliepimus mirksiukas.gif o kokie kiti gali buti jei ne sekliniai g.gif galvoju viskas bus thumbup.gif
*MONAMI*
QUOTE(Džigė @ 2012 04 30, 16:09)
Joa, manau kad tinka  bigsmile.gif  kai ragausim, parasysiu atsiliepimus  mirksiukas.gif  o kokie kiti gali buti jei ne sekliniai  g.gif  galvoju viskas bus  thumbup.gif
*


g.gif gal net nežinau niekad nesu marinavusi tai šiemet nusipirkau sėklų ant kurių pavaizduoti tokie mažiukai svogūnėliai ax.gif

čia dar receptą radau kažkokį ax.gif
Džigė
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 30, 18:03)
g.gif gal net nežinau niekad nesu marinavusi tai šiemet nusipirkau sėklų ant kurių pavaizduoti tokie mažiukai svogūnėliai ax.gif

čia dar receptą radau kažkokį  ax.gif
*



Oooo, aciu, reiks ir si pabandyti biggrin.gif kai aplupau ir jau viska padariau, pasimirso kiek juos reikejo lupti biggrin.gif doh.gif
minijuke
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 11, 17:48)
Turėtų būti skanūs, būtinai reikės pabandyti  g.gif
user posted image
user posted image
*


aciu uz recepta:)) smile.gif
labanaktukee
gal kas žinot, kaip išsaugoti žalius svogūnų laiškus žiemai? smile.gif
Amil'a
QUOTE(labanaktukee @ 2012 05 06, 08:47)
gal kas žinot, kaip išsaugoti žalius svogūnų laiškus žiemai? smile.gif
*


Dekit i saldikli mirksiukas.gif
patrakusi
QUOTE(patrakusi @ 2011 08 17, 19:30)
Tema apmirusi, tad prikelsim.. smile.gif
Ar marinavote jau kuri nors pagal temoje duotus receptus?..Kalbu apie mažų svogūnėlių marinavimą žiemai..  ax.gif

P.S. Kai kurios nelabai suprato temos pavadinimo, ir rašo kaip marinuoti svogūnus prie šašlo..Mergaitės tema ne apie tai.. doh.gif
Papildyta:
Šis receptas domina, tik kokiam kiekiui svogūnėlių?.. g.gif
*



Išbandžiau praeitą sezoną šį receptą..Tik sugadinau svogūnėlius.. doh.gif
VilteVarsa
Mano ( na ne visai tiesa - radau kažkur, tik prisiderinau sau) mėgstamas svogunėlių receptas:
500 g svogūnėlių
25 g druskos
2 šaukštai cukraus
130 ml vandens
100 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
250 ml obuolių acto
saujelė razinų, keletas gvazdikelių, gabaliukas cinamono lazdelės ( jei nera - nubrauktas arbatinis šaukštelis cinamono miltelių) - bet visuso šiuos prieskonius galite dėti kaip Jums skaniau

Nuvalytus nuplautus svogūnėlius sumaišyti su druska ir palikti 5-6 val. Po to nuplauti svogūnėlius ir nuvarvinti. Iš vandens, sulčių, acto, cukraus ir prieskonių išvirti marinatą, į marinatą sudėti svogūnėlius ir pavirti pora minučių. Svogūnėlius sudėti į sterilius stiklainėlius ( aš dedu į mažus) ir užpilti iš naujo užvirtu marinatu, stiklainėlius uždaryti ir į rūsį.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.