Na, nepamenu kokioj temoj zadejau parasyt si recepta, todel atidarau kaip nauja Taigi reikes: 4 kriausiu, 3 valgomu saukstu medaus, 1 valgomo sauksto smulkintu graikiniu riesutu, ziupsnis imbieru. Kriauses perpjauti per puse, isimti seklas, apvolioti medaus, riesutu ir imbiero misinyje. Deti i skarda ir dziovinti is pradziu vidutinio karstumo, o po to 80 laipsniu temp. orkaiteje. Jos neturi buti labai perdziuvusios, bet ir neturi jaustis dregmes. Skanaus
melagele
2004 08 31, 18:03
aciu
Parveze vyras dideliu sultingu kriausiu, ka galiu is ju pasidaryti ziemai Papildyta @ [mergetime]1094822254[/mergetime] P.s. jos labai kietos,bet labai sultingos!
Mes visada kiek tik gaunam kriausiu,tiek visada verdam kriausieniu.Anais metais pridariau virs 15litru.Supjaustau gabaliukais ir verdu.Vakar apziurejau savo kriauses,obuolius.Ogi,pradeje puti.Ispjausciau ir i puoda.Buvau girdejusi,kad labai skanu imaisyti 2apelsinus(su visom zievelem).Tik ten tas receptas(obuoliai ir apelsinai per bulviu tarkavimo masina sutarkuoti).As tai smulkiai pjausciau apelsinus,o kriauses ir obuolius kaip visada skiltelem.Kai kriauses sultingos ir saldzios-cukraus daug nereikia.Tikrai labai skanu.Gali bandyti.Jau antri metai man virimas nera sudetingas,nes verdu "Bauer"puode.Nereikia maisyti pastoviai..galiu uzsiimti savo reikalais.Tik jei daugiau reikia isvirti-uztrunka.
Ragavau, pas drauge kriausiu - brukniu uogiene  Laaaabai patiko  Tik nei ji nei as nezinom tikru proporciju.... mat jai ja irgi atveze  Dabar noriu issivirti, tik nezinau kaip  Gal kuri mamyte zinotu?
Aushrine
2004 10 08, 15:51
As dedu 2 dalis brukniu ir 1 kriausiu. Viso to kilogramui-puse kilo cukraus+puse stiklines vandens.Po uzvirimo verdu 20min.ir i kaitintus uzsukamus(vakuojamus)stiklainius. Bet man dar labiau patinka brukniu-obuoliu-kriausiu arba dar ir slyvu uogiene.
Geriausia uogiene ta,kuria pats susikuri.Jei jauti,kad toj "skanioj uogienej"buvo daugiau kriausiu-dek ju daugiau.O jei jautei,kad spanguoliu-dek daugiau ju.Man labiau patinka eksperimentuoti.
Turiu beveik visą maišą kriaušių  Gal kas turi kokių receptukų ką būtų galima iš jų padaryti  Tiek tikrai nesuvalgysim-supūs,o gaila  Gal kažkaip konservuoti žiemai?Gal kas bandėt,pasidalinkit
Aš dar i tokia kriaušiu-brukniu uogienė dedu bananu, arba luptu persiku gabaliuku
Uošvienė tai pridžiovindavo maišą kriaušių, niam niam kaip skanu. Daug skaniau nei džiovinti obuoliai. Džiovindavo paprastai.
sukutis
2006 09 01, 20:40
Išsispaudžiau daug kriaušių sulčių, (nuo viso medžio  labai skanios ir saldžios  ) kažin, ar galima jas vienas užkaitinus užkoncervuoti žiemai? Ar stovės? O gal reikėtų skiesti su obuolių sultim? Laukiu patarimų
*ramunė*
2006 09 04, 19:30
Vienos tikrai nestovės.Arba su obuolių sultimis arba su citrinos rūgštele.
O tai ka rugstele duoda ? O galima spaust is tokiu "pavargusiu" kriausiu, nes valgyt jau nebelabai skanios ?
*ramunė*
2006 09 06, 19:14
QUOTE(žalia @ 2006 09 05, 17:14) O tai ka rugstele duoda ? O galima spaust is tokiu "pavargusiu" kriausiu, nes valgyt jau nebelabai skanios ? Manau,kad iš "pavargusių"jau nelabai Kriaušių sultys yra saldžio,totėl vien tik jos nestovės-pradės rūgti,kaip ir kompotas vienų kriaušių nestovi.Vat kam reikalinga rūgštelė
Skambute
2006 09 13, 09:28
labas, gal galit pasiulyti ka daryti su rudeninem kriausem, nuluzo saka su kriausem, kriausiu apie 2 kibirus, ka daryti, jos dar neprinoke. gal zinot kokiu receptu ir kad daug laiko neuzimtu, jei kokia uogiene, kazin ar skanu is nelabai prinokusiu kriausiu???? o gal galim asultys isspausti??? cia kazkas buvo minejes su bruknem, reiks pasidaryti truputi, bet vel galvoju jei nelabai prinoke ar geras skonis bus???Laukiu patarimu
renata.ad.z
2006 09 13, 10:05
geriausia tai spausti is nesudauzytu "pensininkiu" kriausiu. ir geriau maisyti ar su obuoliais ar svarainiu sultymis. man vakar vyras irgi sudejo 25 l obuoliu sulciu. gaila ziureti buvo kaip po kiekvienos vejuotos nakties pilna obuoliu ant zemes. nu tiek net as nesuvalgau.
Skambute
2006 09 13, 10:56
o kokios proporsijos turi bui??? ar puse ant puses kriauses su obuoliais???bet nusu kraises yra ziemines man atrodo nes dabar jos dar neprinoke, bet labai daug prikrite ir dar saka nuluzo su daug kriausiu.ka siulot padaryti???
renata.ad.z
2006 09 13, 15:17
puse ant puses butu gerai,mes bent jau taip darydavom.
sveikos,turiu kašę kriaušių saldžios,dideles,bet sausos Norečiau kompotą pasidaryt,bet nežinau kaip Prašau parašykit receptuką kol jos dar sveikos
Aš kriaušiu kompotą darau pagal šį receptą : Sirupas: 1 litras vandens - 150 g cukraus, 3 g citrinos rūgštelės. Galima dėti pjaustytą citriną arba išspausti citrinos sulčių. Kriaušės perpjaunamos per pusę, sudedamos į stiklainius. Kriaušes užpylus verdančiu sirupu, stiklainiai uždengiami steriliais dangteliais, paliekami 6-8 min. pastovėti. Po to sirupas nupilamas, vėl užverdamas. Pridėjus citrinos rūgštelės, sirupas pilamas ant kriaušių iki pat stiklainio viršaus. Tada stiklainiai hermetiškai uždaromi, verčiami dugnu aukštyn ir paliekami atvėsti.
atenamarija
2006 10 19, 20:50
Kadangi turiu ir obuolių ir kriaušių daugiau negu pakankamai,kriaušių kompotą ruošiu taip -obuolių sultis ~1litrą užverdu ir užpilu ant kriaušių puselių, suguldytų į stiklainį,po 10-15min nupilu ir dar kartą užverdu.Užpilu,uždarau.Dėti cukraus ar ne priklauso nuo vaisių saldumo ir jūsų skonio.
ramune27
2008 08 05, 13:16
mano receptėlis : kriaušias sudedu į 0,5 stiklainį ant viršaus griežinėlį citrinos ir pilu verdanti pasaldinta vandeni ir uždarau užsukamais dangteliais po to pakaitinu .arba galima kaip kitos rašė galima ir du kartus užpilinėt. skanaus
barsukele
2008 08 18, 19:44
Aš kriaušes visada vakuoju su obuoliais, puse trilitrinio stiklainio pridedu obuolių ir kriaušių, iš vaisių išimu sėklytes, cukraus 1kg padalinu 3 trilitriniams stiklainiams, verdantį sirupą užpilu 2 kartus.
9kristina
2009 08 09, 16:57
as noreciau sudeti cielas kriauses, jos tokios maziukes tai issimciau sekliukes, bet nezinau jokio receptuko? sakau gal pilna stiklainy tu kriausiukiu ir cia kaip rase kitos uzpilti toky sirupa vanduo-cukrus-citrinos r. kazi tiktu ?
matau,mažoka čia receptukų kriaušių tema. Pasiūlysiu,mergaitės ,jums desertines. Rudeninių veislių kriaušes reikia nulupti,perpjauti per pusę ir išimti sėklas.Galima daryti 2-iem būdais : 1 būdas,kas nemėgsta per saldžiai : nuluptas kriaušes užpilti cukrum-na,tiek ,kiek patinka,kad apsiveltų-ir palikti nakčiai.Kitą dieną atsiradusiam skystyje kriaušes virti nuo užvirimo 10-15 min,karštas dėti po antklode ir vėl palikti pernakt. 2 būdas-saldumynų mėgėjoms.Sirupas-1ltr vandens,1 stiklinė cukraus.Verdantį sirupą pilti ant kriaušių,pavirti 10-15 min-ir vėlgi-slėpti po kaldra.Sirupo tereikia,kad kriaušes apsemtų. Prieskoniai-kas ką mėgsta-gvazdikėliai,cinamono lazdelės,vanilė. Labai skanu su ledais,o ir šiaip vienos,kai norisi ko nors saldaus. Vasarinių veislių kriaušės konservavimui netinka,o taviškės,9kristina,kaip supratau-kaip tik tokios. Dar kažkas klausė,ar laikosi kriaušių sultys-laikosi puikiausiai ir dar šiltoj patalpoj,tik reikia gerai iškaitint buteliuose ar stiklainiuose.Jokios rūgšties dėti nereikia.
Greta77
2009 08 19, 06:44
QUOTE(lututė @ 2009 08 18, 15:44) matau,mažoka čia receptukų kriaušių tema. Pasiūlysiu,mergaitės ,jums desertines. Rudeninių veislių kriaušes reikia nulupti,perpjauti per pusę ir išimti sėklas.Galima daryti 2-iem būdais : 1 būdas,kas nemėgsta per saldžiai : nuluptas kriaušes užpilti cukrum-na,tiek ,kiek patinka,kad apsiveltų-ir palikti nakčiai.Kitą dieną atsiradusiam skystyje kriaušes virti nuo užvirimo 10-15 min,karštas dėti po antklode ir vėl palikti pernakt. 2 būdas-saldumynų mėgėjoms.Sirupas-1ltr vandens,1 stiklinė cukraus.Verdantį sirupą pilti ant kriaušių,pavirti 10-15 min-ir vėlgi-slėpti po kaldra.Sirupo tereikia,kad kriaušes apsemtų. Atsikrapštau už kvailą klausimą  Po antklode dėti, tai jau stiklainiuose?  Ar nereikia kriaušėms citrinų rūgšties, jei neturiu obuolių? Turiu tik kelis svarainius. Ir dar - kriaušės dar lb kietos, tai ar tokios tinka, ar laukt rudenio?
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 19, 07:44) Atsikrapštau už kvailą klausimą  Po antklode dėti, tai jau stiklainiuose?  Ar nereikia kriaušėms citrinų rūgšties, jei neturiu obuolių? Turiu tik kelis svarainius. Ir dar - kriaušės dar lb kietos, tai ar tokios tinka, ar laukt rudenio? Dėl kriaušių,joms nereikia citrinos rūgšties,ir nebedėk svarainių. Kriaušės yra sunkesnis vaisius{dėl virimo,jos dažnai pagauna rūgimą,reikia labai gerų kriašių,kad jos ilgiau išsilaikyų} Bet,šis receptas yra tuo ir ypatingas,kad kruopščiai ruošiama.
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 19, 07:44) Atsikrapštau už kvailą klausimą  Po antklode dėti, tai jau stiklainiuose?  Ar nereikia kriaušėms citrinų rūgšties, jei neturiu obuolių? Turiu tik kelis svarainius. Ir dar - kriaušės dar lb kietos, tai ar tokios tinka, ar laukt rudenio? taip,stiklainiuose  citrinų rūgšties-na,nebūtina,bet gali kiek įdėt.O kriaušės turi būti dar kietokos,bet jau prinokę
QUOTE(lututė @ 2009 08 19, 14:02) taip,stiklainiuose  citrinų rūgšties-na,nebūtina,bet gali kiek įdėt.O kriaušės turi būti dar kietokos,bet jau prinokę  Noriu tavęs paklausti,ką priduoda citrinos rūgštis kriaušėms? AČIUKAS
QUOTE(regna @ 2009 08 19, 23:02) Noriu tavęs paklausti,ką priduoda citrinos rūgštis kriaušėms? AČIUKAS  na,visos konservavimo knygos rašo,kad rūgštelė kriaušėms reikalinga dėl skonio-na jos saldžios,ir tiek.Nors man asmeniškai skaniau,kas visiškai natūralu  Dar rūgštelė kiek "pagražina" vaisius,nes pastarieji būna šviesesni.
Slyvų,obuolių ir kriaušių tyrė 2kg. obuolių, 1kg.kriausiu, 1kg. slyvu, 1kg,cukraus, Prinokusius vaisius nuplauti ,nulupti,isimti seklas.kauliukus,stambiai supjaustyti. I puda ipilti apie ltr. vandens,uzvirinti,sudeti kriauses,po 10min.obuolius ,slyvas.Pamazu virt uzdengtam puode,kol vaisiai pasidarys minksti. Kiek pravesusia mase sutrinti elektriniu maisikliu subert cukru,virti dar apie 10-15mi. Tyre supilti i stiklainius uzsukti.
Turėtų būti skani tyrė. Aš norėčiau džiovintų kriaušių, gal man jas orkaitėje padžiovint, tik neaišku ar kas išeis. Vaikystėje labai skanu būdavo.
QUOTE(Betė @ 2009 08 20, 23:11) Turėtų būti skani tyrė. Aš norėčiau džiovintų kriaušių, gal man jas orkaitėje padžiovint, tik neaišku ar kas išeis. Vaikystėje labai skanu būdavo. Kriauses reikia dziovinti po truputi{ta prasme is leto ,palaipsniui,nes jos greit suskysteja,istyzta} Bet manau tau pavyks,tik pjaustyk stambiau.
Greta77
2009 08 21, 09:42
QUOTE(Betė @ 2009 08 21, 00:11) Turėtų būti skani tyrė. Aš norėčiau džiovintų kriaušių, gal man jas orkaitėje padžiovint, tik neaišku ar kas išeis. Vaikystėje labai skanu būdavo. Man MB vakar partempė elektrinį vaisių džiovintuvą, tai savaitgalį bandysiu kriaušių pasidžiovint  Pernai džiovinau orkaitėje, bet niekas man nesigavo
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 21, 10:42) Man MB vakar partempė elektrinį vaisių džiovintuvą, tai savaitgalį bandysiu kriaušių pasidžiovint  Pernai džiovinau orkaitėje, bet niekas man nesigavo  gal veislė netiko? Vasarinės veislės dažniausiai sutyžta.Tinkamos tik "tam kartui" pavalgyt...
Greta77
2009 08 21, 14:20
QUOTE(lututė @ 2009 08 21, 12:38) gal veislė netiko? Vasarinės veislės dažniausiai sutyžta.Tinkamos tik "tam kartui" pavalgyt... Aš tiesiog nemoku orkaitėje džiovinti ir neturiu kantrybės
KRIAUŠIŲ GABALĖLIAI KRIAUŠIŲ TYRĖJE 2 kg kriaušių 1 stiklinė svarainių sukčių 500g cukraus
Iš 1 kg kriaušių ir cukraus paruošti tyrę. Likusias kriaušes supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su tyre bei sultimis. Viską supilstyti į 0,5 l stiklainius ir 25 min. pasterizuoti.
KRIAUŠIŲ, OBUOLIŲ, BRUKNIŲ IR BANANŲ UOGIENĖ 1 kriaušių 1 kg obuolių 1 kg bruknių 1 kg bananų 1 kg cukraus
Į puodą suberti bruknes, cukrų ir maišant kaitinti ant silpnos ugnies. Kai atsiras sulčių, sudėti griežinėliais supjaustytus bananus, nuluptus bei kubeliais supjaustytus obuolius ir kriaušes. Virti, kol suminkštės.
tormika
2009 08 26, 12:06
O kokioj tempoj orkaitej dziovinat kriauses
AlbaRiva
2009 08 26, 22:45
QUOTE(juleta @ 2006 09 17, 21:39) sveikos,turiu kašę kriaušių saldžios,dideles,bet sausos Norečiau kompotą pasidaryt,bet nežinau kaip Prašau parašykit receptuką kol jos dar sveikos  Papildyta:QUOTE(AlbaRiva @ 2009 08 26, 23:42) Sveiki.as kriausiu kompota darau labai paprastai.trecdali stiklainio pridedu nuplautu kriausiu,isverdu sirupa-cukraus -kad butu pakankamai saldu, bet ne per daug.sirupu uzpilu kriauses ir uzdarau stiklaini.laikosi puikiai.
Aš,viriau kriaušes su slyvomis.
bumbasi
2009 08 31, 21:53
Savaitgali parsiveziau virs dvieju kibiru kriausiu. Tai pasidariau ju trim budais. Labiausiai patiko kriausiu puseles pavirtos sirupe su trupuciu citrinos rugsteles ir cinamono lazdelemis
neaiski
2009 09 01, 17:29
QUOTE(bumbasi @ 2009 08 31, 22:53) Savaitgali parsiveziau virs dvieju kibiru kriausiu. Tai pasidariau ju trim budais. Labiausiai patiko kriausiu puseles pavirtos sirupe su trupuciu citrinos rugsteles ir cinamono lazdelemis  Ar kriauses nulupai? Galvoju, kaip cia geriau butu
bumbasi
2009 09 01, 19:43
QUOTE(neaiski @ 2009 09 01, 18:29) Ar kriauses nulupai? Galvoju, kaip cia geriau butu  dviem variantam lupau, kitam ne.  i kompotus juk neluptas deda. tik reik pora kartu uzpilt sirupu
neaiski
2009 09 02, 09:03
QUOTE(bumbasi @ 2009 09 01, 20:43) dviem variantam lupau, kitam ne.  i kompotus juk neluptas deda. tik reik pora kartu uzpilt sirupu  nulupau , tik man gavosi ne kompotas, o greiciau jau-kriauses sirupe cukraus taip nepagailejau prikrauti.
Darydama kriaušių džemus,lupau kriaušes,odeles sudžiovinau išdžiūvusias odeles susmulkinau kombainu{truputelį strigo],bet pasidariau žievelių natūralios arbatos,bus žiemai.
bumbasi
2009 09 04, 15:51
QUOTE(regna @ 2009 09 04, 16:33) Darydama kriaušių džemus,lupau kriaušes,odeles sudžiovinau išdžiūvusias odeles susmulkinau kombainu{truputelį strigo],bet pasidariau žievelių natūralios arbatos,bus žiemai.  o skani arbata gaunas? ir kaip dziovinat odeles? man kriauses per nakti pastovejo parsiveztos is kaimo, tai priviso museliu.neaisku is kur. niekaip nebeisnaikinu
QUOTE(bumbasi @ 2009 09 04, 16:51) o skani arbata gaunas? ir kaip dziovinat odeles? man kriauses per nakti pastovejo parsiveztos is kaimo, tai priviso museliu.neaisku is kur. niekaip nebeisnaikinu  Odeles kriašių džiovinu paprastai orkaitėje. Tai truputėlį ilgas procesas,bet rezultatai yra. Kriaušių arbata žievelių yra efektinga,gerai geriasi žiemą{geras natūralus vaistas nuo peršalimo} Taip kriaušes reikia slėpti nuo musiukių. Bet yra būdų,jas greit pašalinti.
bumbasi
2009 09 04, 17:28
QUOTE(regna @ 2009 09 04, 17:34) Odeles kriašių džiovinu paprastai orkaitėje. Tai truputėlį ilgas procesas,bet rezultatai yra. Kriaušių arbata žievelių yra efektinga,gerai geriasi žiemą{geras natūralus vaistas nuo peršalimo} Taip kriaušes reikia slėpti nuo musiukių. Bet yra būdų,jas greit pašalinti.  kokie tie budai? o kaip tik i kaima turbut vaziuosiu, tai rewiks kriausiu vel prisireinkt.buciau zinojus apie zieveliu naudinduma , tai jau kiek arbatos tureciau
QUOTE(bumbasi @ 2009 09 04, 18:28) kokie tie budai? o kaip tik i kaima turbut vaziuosiu, tai rewiks kriausiu vel prisireinkt.buciau zinojus apie zieveliu naudinduma , tai jau kiek arbatos tureciau  Aš,dėl muselių: ištirpinti vandenyje cukraus,įpili truputėlį acto ir pastatyti,bet ,neturi būti kitų produktų,kur jos maitintūsi.
d-oncek
2009 09 04, 21:26
QUOTE(regna @ 2009 09 04, 21:08) Aš,dėl muselių: ištirpinti vandenyje cukraus,įpili truputėlį acto ir pastatyti,bet ,neturi būti kitų produktų,kur jos maitintūsi. Dulkiu siurblys efektingas
|
|